Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
MichaelSD #708 üzenetére
de ha van rá lehetőség, akkor ezt miért nem teszik bele? hisz 2x annyi flash és mem van benne, mint a linksys-ben, és csak az egyik essid-re kellene ezeket engedni. az meg legjobb tudomásom szerint firmware kérdése.
márpedig az openwrt-nek ezeket illene tudnia, asszem a dd-wrt is valami hasonló, és az van a linksys-emen. -
kapcs-ford
őstag
-
kapcs-ford
őstag
válasz
MichaelSD #112 üzenetére
Engem is megxopatott a kiskeci. Másikszobába egy p2-es gépre vettem egy usb-s wlan adaptert és nagy nehezen felkúszott a driver-e a 10éves 3,2-es 120rpm-es winyóra és csatlakozott a publichoz csak éppen net nem volt... gondoltam win98 ok, leinstall felinstall újraindít 3x .. eltelt 2óra és semmi. Majd reset a fonerán és minden rendbe jött.
Biztos van párezer hotspot ami elvileg aktív csak gyakorlatilag nem az... és a tulajok általában nem a public-hoz csatlakoznak tehát.... nem sokan jönnek rá. -
MichaelSD
őstag
válasz
MichaelSD #106 üzenetére
Update. A szituáció érdekes továbbra is, de nem reménytelen. Vettem egy Linksys USB Adaptert (WUUSB54GC) és a desktoppal is kipróbltam. Szerintem a Toshiba Notebookom WiFijéének kompatibilitás gondjai lehetnek a Fon routerrel.
Az új szitu:
- van 2 jel
- A privátra tudok csatlakozni gond nélkül.
- A FON_akármivel viszont gond van. Tudok kapcsolódni, de nem találja az internetet.
Valami tipp? -
kapcs-ford
őstag
válasz
MichaelSD #104 üzenetére
Igen, Wlan_privátra vagy amire nevezted kellene csatlakoznod mert ugye biztonságosabb. A FON_publicra pedig a fonerok illetve szomszédok stb..
Annyit próbálj meg hogy ha már úgy is a publicon vagy hogy ott menj a login.fon.com-ra és azon jelenkezz be az emileddel és a jelszavaddal és ott van olyan menüd hogy ''Configure your FON Social Router'' ( ha regisztrálva van akkor ott kell hogy legyen) és ott cseréld le a router és a wpa-jelszavadat majd ha meg van akkor ''update password'' majd desconnect ; reset és utána hátha már megjelenik a privát is.
Nincs több ötletem sajnos.. -
kapcs-ford
őstag
válasz
MichaelSD #100 üzenetére
Nálam reset után kb. 2percre csak az egyik háló látható és csak arra rá 1-2percre jelenik meg mindkettő (valszeg ennyi ideig boot-ol) .
Nem tudom, nálam nincs is fon- jel habár ez szerintem a wifi kliensprogitól függ.. Ha tudod akkor próbáld ki egy másik géppel is hogy mit lát.
A network stumbler progival pedig láthatod hogy valójában milyen hálózatok elérhetőek ha netán a géped wifiprogija xarakodna. -
kapcs-ford
őstag
válasz
MichaelSD #92 üzenetére
A fon-public az unsecure is marad mivel így lehet majd hozzá csatlakozni, csatlakozásnál minden esetben a fon login oldala jön be kivéve hamár előtte beléptél és a cookie-k miatt tudsz navegálni, vagy még akkor is ha a lan kábel a gépben marad.
Töröld a cookie-kat vagy pedig próbálkozz egy másik wifi eszközről.
Ha már regisztrálva van akkor már sikerült hozzáférned a wifi.fon.com-hoz mert csak azon keresztül lehet regisztrálni.
Legalább te is kaptál matricákat? -
kapcs-ford
őstag
válasz
MichaelSD #88 üzenetére
Nemértem talán ott az angol forumon lehet valami megoldás. Nálam annyi volt hogy nehezen jöttek be a hálózatok a regisztrálásnál aztán nyomtam egy-egy resetet (tápkábel ki és vár 10sec) meg lan-kábek ki-be és utána már ott volt minden, sőt a mac címet sem adtam meg mert kapásból a privátháló adminjából változtattam meg.
Jó éjt, majd benézek holnapis.
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
válasz
MichaelSD #82 üzenetére
Fw-et nem kell frissítened mert a legújabbal jött! Tudod wifi hálóról az Ap-re kell menni és ott behívni a wifi.fon.com-ot és ott regisztrálni a routert.
A router menüt a http://192.168.10.1/ -címen tudod elérni de csak akkor ha a privát hálón vagy!
A power led és az internet-lednek nek elvileg folyamatosan kell égnie és a wlam-ak is vagy pislognia.
Lehet dinamikus ip-d van és akkor a routereden kell variálni?
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
válasz
MichaelSD #80 üzenetére
nemá. milyen ledek égnek vagy pislognak? milyen hálózatok elérhetőek? a mellékelt cd-n van egy interaktív használati az jól elmagyarázza hogy hogyan kell regisztrálni a routert. Asszem a fon_AP hálóra kell menni. Már nem emlékszem mi a neve mert már megváltoztattam.
Reset-gombot próbáld és várj utána 2-3percet mire be boot-ol.
[Szerkesztve] -
FPéter
aktív tag
válasz
MichaelSD #38 üzenetére
Akik még nem kapták meg, azok egyáltalán nem látszanak a térképen. Csak azok a routerek látszanak sárgával vagy zölddel vagy akárhogy, akik már bekapcsolták és regisztrálták! Tehát ha valaki sunyi mód eladja vagy kicseréli a firmwaret a routerben, az soha nem kerül fel a térképre.
De ha mondjuk egy faluban élsz és nemhogy wifis PDA-k meg laptopok, de még autók sem járnak az utcán akkor valszeg soha nem is leszel zölddel jelölve mert nem netezik rajta senki.
Amúgy tegnap végre segített a support a regisztrálós problémámmal! Juhé.
Az én hibámon okuljon mindenki: ha megkaptad a routert és még nem regisztráltad, akkor előtte szedd le vagy árnyékold az antennát, mert beregisztrálja a szomszéd vagy valaki két utcával arrébb (ahogy az az én esetemben is történt) és akkor lehet írni a supportnak...
Csak WiFin keresztül lehet regisztrálni, Etherneten nem!
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
válasz
MichaelSD #26 üzenetére
Ezt találtam a help-ben:
'' FON works on ALL operating systems (Windows, Linux, Mac, etc…)
Right now, the only way to become an active member of the FON community is to own a compatible router equipped with the FON software connected to a broadband internet connection.'' -
ngabor2
nagyúr
válasz
MichaelSD #22 üzenetére
hmmm... ha csak win alatt lehet használni, akkor igen erősen morcos leszek... nincs, és terveim szerint nem is lesz winem.
amúgy tényleg ma vettem, de nem tudom, milyen időzóna szerint
Date: Tue, 07 Nov 2006 22:12:37 -0800
tehát ha 1 óra 47 perc múlva veszem észre a hirdetést, akkor már le is kések az olcsó árról... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest