Hirdetés
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Degeneratív kapcsolóval készül a Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Ezt a kérdést tettem fel Gemini barátomnak. Kérdés, mennyire pontosan emlékszik...
Tudsz egy olyan listát csinláni, hogy mikor megjelent az iphone 11 mennyibe került? Illetve mikor a következő modell kijött, akkor az mennyi volt, és mennyire erodálta a 11 árát? És így tovább a 17-ig (a még piacon lévő új árakra vagyok kíváncsi, ha van hazai ár, úgy, ha csak USA ár van, akkor úgy).
-
-
.LnB
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Főleg ha idén még ki is marad az alap 18-as széria, ahogy pletykálják.
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Szerintem sem várható mostanában árcsökkenés.
-
alkatraz3000
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
szerintem egyáltalán nem fog látványosan. szürke importos cuccokat tudsz olcsóbban megvenni.
-
Rigormortiis
veterán
Mennyire várható, hogy a következő hónapokban még esni fog az ára?
-
Kbali
nagyúr
válasz
vegyszer
üzenetére
Az első mobil, amit tudtam használni, faterom 1610-es Nokiája volt (csak angol nyelv, max 10 SMS-t tudott tárolni), asszem 97 környékén - első céges telóm 2010 (98), symbian60 a kedvencem volt, már bőben okos. De volt Windows Mobile (nem a WP)-os telóm is, de volt Lumia 820 is (szerettem, bár az akksija nagyon gyenge volt, plusz kétszer égett be a kijelzője gari idő alatt)
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Akkor ne válts. Ha rögtön ezek az első benyomásaid. Ne erőltesd magadra, mert felesleges.
Az meg, hogy hogyan néz ki, pont nem szempont. Mert ha az Apple bármit is csinál, azt minden más mobilgyártó pillanatok alatt lemásolja. (ami szerintem rohadt szánalmas is) Le merem fogadni, hogy a külsőre van androidos alternatíva. -
Kbali
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Sokszor leírták, van rendszerszintű vissza, csak azt az egyes appok íróinak is támogatni kell (pontosabban amelyik app nem támogatja, ott a fejlesztő konkrétan kikapcsolta, mert a default a támogatott).
-
bedibazsa
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Erre még én is azt mondom, hogy megszokás kérdése. 3 hónap után sikerült megszokni. Tény, hogy az android kezelése sokkal gyorsabb és kényelmesebb, de hát ez van. Cserében másban nyújt többet az i17.
-
Rigormortiis
veterán
Na megnyomkodtam egy példányt. Lehet, nem tudok minden trükköt, de az appok közötti (és appokon belüli) navigálás még mindig katasztrófa one ui után. Az, hogy nincs rendszerszintű "vissza" gesztus nagyon kellemetlen. Mindent le kell húznom a háttérbe, ha bármi mást akarok csinálni, edge panel meg pláne nincsen, hogy az alap dolgokat csak oldalról előhúzzak.
Nyilván lehet vele élni, csak ennyi pénzért nem látom, miért kéne nekem alkalmazkodnom.
Amúgy baromi szexi telefon és a kamerája is remek point and shoothoz, ezt eddig is tudtam.
Még azért gondolkozom a dolgon

-
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Volt 800-am és 930-am is. De az k**va élet, hogy nem ez a Lumia sorozat volt a mobilok hőskora!
A külsejükön kívül, csak a szívás volt azokkal a telefonokkal. Mert amúgy szerintem marha jól néztek ki, főleg a konkurenciához képest.
Egyébként most belegondolva, nem is értem, hogy a 800-as után, hogyan/miért lett nekem egy 930-am is?! -
.LnB
titán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Azért ez még nem cáfolat, csak egy ellenpélda.
-
vegyszer
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Hőskor...
Nem egy generáció vagyunk.
Nekem a hőskor a Nokia 1611 volt [Valahogy 2000 körül került hozzám, a csaladban nekem (18 évesen) volt legeőször mobilom, Megcsörgettem a főnit, és hívott vissza, de sok sok kilóméter ingázástól mentettem meg, meg is emelte az órabérem, kb csak az emelésből egy hétvége alatt nullán voltam].Ebben az extra az volt, hogy van benne SMS. Es egyetlen perc hétköznap még 160Ft, hétvégén 36Ft volt, de legalább másodperc alapon...
De az igazán nagy kedvenc a Nokia 3210 volt. Azzal vakon lehetett SMS-t írni. Azóta ez nem megy. -
Rigormortiis
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Kb az elsők között vettem Lumia 800-at, Istenem de imádtam. Az igazi hőskor volt mobil fornton, mindenhonnan az ujdonságok záporoztak. Sok éve meg már csak az évenkénti ráncfelvarrás megy.
-
-
.LnB
titán
válasz
bedibazsa
üzenetére
Kezdjük ott, hogy ezzel a gyári billentyűvel is csak annak van baja, aki más platformról vált iOS-re. Mert millióan vannak, akik iOS-en szocializálódtak, és semmi bajuk vele. Ezt szokták meg a kezdetektől. És ez a lényeg, a megszokás. Én nekem is ez az első iPhone-om, és nem vagyok ki a billentyűzettől. Nyitott voltam, nem bosszantom magam ezen. Képes vagyok megszokni azt, hogy ez más.
Szóval van akinek ez óriási probléma, és van akinek nem. És azért vannak más dolgok is az iOS-ben, ami megszokást igényelnek androidról váltva. -
Zsolt,72
senior tag
A gyártói billentyűzet mindig megosztó tematika (volt és lesz).
Vagyunk, akik számára ez egy jól működő rész a szoftverben: [link] "A legnagyobb baj vele, hogy nem lehet a méretet állítani; az én, 188cm-es magasságommal és a krumpli ujjaimmal" - 198 cm vagyok, széles ujjakkal megáldva, nincsenek szövegbeviteli gondjaim. Ilyen is van.
-
bedibazsa
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Kevés opció van a testreszabhatósághoz. A legnagyobb baj vele, hogy nem lehet a méretet állítani; az én, 188cm-es magasságommal és a krumpli ujjaimmal ugyanakkora kiosztást kell használnom, mint az asszonynak, aki kicsike. A prediktív szövegbevitel magyar nyelven béna, SwiftKey-t használok, de ahogy fentebb írták, az sem tökéletes. Plusz nem lehet beállítani a hosszan nyomás idejét, hogy hány ms legyen. Összességében az egész élmény szörnyű. Pixel után eléggé fájdalmas.
-
vegyszer
addikt
Én is SwiftKey párti vagyok vagy 15 éve droidon.
Az a trükk, hogy le kell törölni a gyári billentyűzetet a beállítások között.
Akkor nem jön fel. mert hiába a SK volt az alapértelmezett, itt ott feltűnt a gyári.
Persze az iPadon ez bekavart. Mert a Netflix fiókom jelszóval védett. De a PIN kód kérő lépésben a billentyűzet azon az istenért nem jött fel egy frissítés után, ha a SK is fent volt.
-
vegyszer
addikt
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Nekem egy fehér céges 2020 SE-t váltott a kék i17. Átlátszó MagSafe tokban (fehér mágneses körrel, bevallom, a Temus színazonos jobban tetszett a képen, de az 1000Ft-os ára krdéseket vet el minőség terén).
Lassan egy hónapja van meg, a hétvégén szánt szándékkal merítettem le. Az előd váletlenül is ezt tudta napi szinten... Nagyon nem bántam meg... Még a "bugyirózsaszín" (valójában kén) színe is kifejetetten tetszik. Pedig a Samsung R210 óta nemigen volt színes telóm (mármint ezüst, és fekete színeket nem számolva talán egy piros Sony Ericsson T300 telóm volt, még külső kamerával színes). -
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Szokatlan. Ennyi. Gondolj bele, hogy mennyi ember használja megelégedéssel?! Nagy baj nem lehet vele.
Bár elvileg az iOS26-tal van valami bug is, de arról én sokat nem tudok. Meg ha van is, akkor majd kipatchelik, vagy már meg is tették. Erről talán más többet tud. -
Cruzolka
aktív tag
Üdv
Valaki vásárolt telefont az istyle-ban mostanában készülék beszámítással?
Érdekelne, hogy mennyire rugalmasak, és nem nyüglődés e az egész folyamat.
Egy szifon11-et(64gb) számmítatnék be, az előkalkuláció szerint kb. 25.ezret ér náluk.
Az új telót már megrendeltem náluk, bolti átvétellel.
Előre is
-
-
bedibazsa
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Sok év android után ugyanezt tettem egy fekete i17 társaságával.
Nagyon jó telefon a billentyűzetet leszámítva. Az tragédia. -
.LnB
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Örültem is, hogy day1 tudtam belőle rendelni egyet.
-
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Akkor vegyél zöldet, ha a kéken ilyen sokat gondolkodsz. Hátha az majd gyorsabban megy.
-
Rigormortiis
veterán
Nagyon gondolkozom egy kék i17en
Pedig nem kéne, igazából semmiben nem lenne előrelépés, de egyszerűen baromi jól néz ki és számolatlan évnyi android után jó lenne egy kis változatosság. -
1995M
tag
Nem fix 120 Hz hanem dinamikusan változó képfrissítés, leprogramozásból apptól függően lehetnek hibák, illetve a bemutató tesztek mindig a korai bugos iOS verzióval készülnek, hát pl. 26.1-ben a today view és home screen olyan ronda laggolás animáció volt, hogy juj azt még a nem sasszeműek is láthatták. (26.2-re javították)
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Köszönöm. Ma is tanultam valamit.
-
phDani
csendes tag
Kijelző 120Hz… én nem látok apró röccenéseket görgetésnél, cikkíróval ellentétben. Ti szemetek mit lát?
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Ott is csak a hónap/év szerepel.
-
vegyszer
addikt
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Az hol van, hogy mikor készült? A doboz alján nálam csak az volt, hogy 12/2025.
Ez meg január 12-én nem túl meglepő. -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Samu S23-at szeretnék cserélni 17-re. Milyen képernyőidőket tud az iPhone?
-
-
Lexus sc
tag
Szaisztok! Használja valaki mobilnet megosztásra a telefont? Ha igen, mik a tapasztalatok, mennyire meríti a telefont?
-
alkatraz3000
őstag
nekem ami szerepel apple music playlistben, az lehet csengőhang.
mondjuk vagy 10 éve le van némítva a telefonom.
-
vegyszer
addikt
válasz
bedibazsa
üzenetére
Így járt a sógiasszonyom X+1 évvel ezelőtt. Ezt nem akartam én sem megjárni.
Közben meglett az ingyenes teljesen hivatalos megoldás: a szifon oldalán
Bevallom, nekem ez új volt
A zenét a YouTube biztosította, onnan konvertáltam, metszettem meg online. Teljesen jó. Mintha csak droidon lennék.
-
vegyszer
addikt
válasz
bedibazsa
üzenetére
Nekem az van meg, hogy egyik ismerős vett X Ft ellenében csengőhangot, és kiderült, hogyaz a zene volt, és nem lehetett beállítani csengőhang gyanánt. Nekem is 10+ év droidon nem volt ez gond, de 3 éve mikor lett nem tudtam beállítani az általam óhajtott Red Hot Chili Peppers Otherside számát. El is engedtem, csak most merült fel újra.
-
Zsolt,72
senior tag
Akik velem együtt, mostanság vettetek iPhone 17-et: ti is megkaptátok a 3-3 hónap Apple Arcade és Apple Zene ajándék előfizetést? Nekem most, bő 24 órával az első aktiválást követően jött az értesítés (el is fogadtam).
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Én a minap csatlakoztam a teló tulajok sorába. Egy céges 2020SE volt az elődje, de az volt az első iPhonom. Annak "csak" az akkuja volt kuka. Akár másfél két órát is ki lehetett vel bírni töltő nélkül.
Szerettem volna a beállítások során csengőhangot is venni, de meglepő módon a választási lehetőségeim ajánlotttszáma megszámolhatóan végesen sok. Számszerint 11 db adott. Én nem látok valamit? Vagy ennyi a váasztási lehetőség valóban? Keresni lehet, de az csak zenét ad be. Csengőhangnak valót nem... Mit csinálok rosszul? Vagy hhez is kell VPN, vagy más okosság?
-
.LnB
titán
válasz
kisdobos0111
üzenetére
Van.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Az igazán friss vétel volt.
-
alkatraz3000
őstag
09.08as gyartas, 09.18-an bontottam ki 😁
-
aTe014
aktív tag
válasz
kisdobos0111
üzenetére
Vásárlást igazoló számla?
350+ezer forintos készüléknél én nem spórolgatnék 30-40-50ezreket, mert ha hivatalos viszonteladótól veszed, akkor még a sávos jótállás is él. Főleg, ha alapból nem egy évre tervezel a készülékkel. A hivatalos helyeken azért drágább, mert szolgáltatást is veszel a készülék mellé.
apple.hu, 3 nap múlva nálad

Nem tűnsz újoncnak, ezeket az alap dolgokat 2026-ban már illő tudni a tech-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Mondjuk én csak mosolyogtam rajta.
Itt az élő példa (nem is vagyok vele egyedül), hogy nem igaz, amit írtál.