- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kompakt vízhűtés
- Apple asztali gépek
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
válasz
thomeef #21128 üzenetére
Pedig a súgó [kép] pont azt mondja, hogy vagy veszteség, vagy jövedelem cellát kell kitöltened, attól függően, hogy pluszban vagy minuszban vagy a 2024-es kripto kiadásaid és bevételeid tekintetében. Szóval 100k-t kell írnod a jövedelem cellába, a veszteség cellát pedig üresen kell hagynod.
-
-
-
A_Papa
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mehet fel 22-én a Trump token? A vacsi miatt kérdezem...esetleg bejelent valamit a sárga hajú ember.
Köszi a válaszokat! -
k1raly
aktív tag
Oke vissza tudnak osztani a 4000$jából párszor, és mi lesz ha már nem jönnek a kiutalások?
Vagy ha 1000$ vissza osztás után nem küldenek többet?
Full scamek ezek, a pénzednél többet sosem fognak visszaadni de inkább annyit sem.
Én tuti nem tennék ilyenbe. Ami túl szép hogy igaz legyen az nem is igaz általában. -
6absbulldog
tag
Ahogy haladunk az alt szezonba befele, jönnek a tipikus scam-ek itt is:
- Napi X %-ot hozó portfóliók
- Haverok, akik új láncon dolgoznak és megoldották a trillemát, ez lesz az új ETH -
-
Redditen olvasgattam legtöbbet és ott is nagyon vegyes a dolog.
Haverom kezdte el csinálni (ismerem személyesen is) és küldte, hogy volt kiutalás Binancere is, meg napi 1%-ot hoz átlagba a portfoliója, ő már bele tett 4 ezer USD-t..
Mégis nagyon bizonytalannak tűnik számomra.. -
Space AI cryptoról tud valaki valamit?
Scam vagy valós dolog lehet? -
formula01
senior tag
Sziasztok
Ha rossz helyre írom a kérdést sorry, crypto adózással kapcsolatban lenne kérdésem.
Revoluton van valamennyi kriptom, tudom, nem a legjobb hely, az egyszerűsége miatt kb. kipróbálni pár dolgot jó volt, ha a jövőben vennék, már nem ott fogok.
A hazai adózás szerint, ha a kripto térben maradok, és nem váltok vissza fiatra, akkor elvileg azzal az adózás során sincs dolgom, ez tiszta sor.
Ugyanakkor Revoluton ha megnézem a számlakivonatom, ha X cryptot átváltottam közvetlenül Y crypto-ra, az mindenhol egy eladás, és egy vétel sorként van feltüntetve, abszolút megkülönböztethetetlen attól, amikor ténylegesen cryptot vettem fiatért.
Az egyes átváltásos tranzakciókról viszont tudok lekérni kivonatot, amin közvetlenül van feltüntetve a váltás x és y crypto között.Kérdésem, hogy a bevallásban, az ilyen nem igazi eladás/vétel összegét is hozzá kéne adni a nyereség/veszteség összegéhez, mintha fiatba váltottam volna? Vagy ezeket nem szükséges, csak őrizzem meg a kivonatokat is a crypto-crypto közötti váltásokról? Eléggé katyvasz így az egész, hogy a Revolutnál a háttérben most tulajdonképpen mit csinálnak, és annyiból viszont a végösszegeket tekintve nem mindegy, hogy egy váltásnál az eladás/vétel oldalon ráadásul nem pontosan azonos összeg szerepel, mert valamennyi elmegy a díjon ami külön van feltüntetve, valamennyi meg a spread-en, ami meg a számlakivonaton konkrétan nincs sehol.
Előre is köszi, ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, és válaszol.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #21131 üzenetére
Gondolom szokásos ponzi
-
madpapa
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #21131 üzenetére
hát persze
-
Rabbitf_24
addikt
Alpscon.ai nevű startupról hallottatok már?
Heti 2-3%-ot ígér a betett pénzre. -
DerStauner
senior tag
-
tomazin
veterán
válasz
DerStauner #21127 üzenetére
Kicsit itt keveredik ez a nyereseg/veszteseg.
Ha fiat->crypto konverziot kovetsz el az veszteseg. Masik irany a nyereseg. Az senkit nem erdekel, h neked milyen, mennyi, stb cryptod van.
Tehat be kell irni ha befizetsz. -
DerStauner
senior tag
Sziasztok!
Tavaly vettem kriptót, és még nem adtam el. Az világos, hogy ügyleti nyereségem/veszteségem nem keletkezett, így nincs mit adózni. Viszont az nem világos, hogy a vételár összegét be kell írnom valahova? Hogy majd ha pl. két-három év múlva eladom, akkor le tudjam vonni, mint elismert költség?
-
thomeef
őstag
Halihó. Kicsit összezavar ez a navos felület. Ide nem enged írni mindkét helyre, vagy veszteség, vagy jövedelem kitölthető csak. Nem értem a súgót.
2023-as adóévre én elkönyveltem 850k veszteséget, ennyiért vettem kriptót. 2024-ben realizáltam 650k-t, viszont 550k-ért megint vásároltam, vagyis megint keletkezett veszteségem, akkor most melyiket kell kitöltenem? -
Rabbitf_24
addikt
válasz
fireman123 #21123 üzenetére
Köszönöm, így tiszta.
Vagyis érdemes a kivonatok alapján tölteni rendesen az adóbevallást, de evidenciát hozzácsatolni nem szükséges a bevalláshoz. -
fireman123
őstag
válasz
Rabbitf_24 #21122 üzenetére
A kriptoadózás az önbevalláson alapul....ha esetleg kapsz egy nav ellenőrzést (valamiért), majd akkor kell igazolni a befizetés/kifizetést/haszont/veszteséget ...stb.
-
Ryder1
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #21118 üzenetére
Igen, 15%.
Veszteségen mit szeretnél adózni? -
Ryder1
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #21116 üzenetére
Ha a vásárlást nem vallod be, akkor a teljes kivett összeg alapján fogsz adózni. Egyébként meg az adóalap a kivett pénz mínusz berakott pénz.
-
llacee
őstag
Sziasztok! Nem tudja véletlenül valaki, hogy a 2024-es befizetéseimet melyik sorban kell feltüntetni a bevallásban?
-
MPowerPH
félisten
Megtudjátok mondani, hogy Coinbase -ről megy a SEPA transfer mondjuk Revolutra?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Keresek abszolút szájbarágós anyagot teljesen kezdőnek crypto kereskedelemről. Különösen az az egy kérdés érdekelne, mi a módja / milyen lehetőségek vannak személyre szóló pénzforgalom visszakövethetetlenné tételére - ha létezik arra mód. Crypto, smart contract, bármi hozzátartozó egyéb ismeret ha le van írva valahol, link-nek örülnék.
Előre is köszönöm.
-
S. Szabi
őstag
Nem vagyok adótanácsadó vagy ilyesmi, de legjobb tudomásom szerint nem kell feltüntetni, német fórumokban is gyakran téma. Csak azt kell bevallani ami adóköteles. Ha nem adóköteles a bevétel, mivel egy évnél tovább tartottad eladás előtt, vagy nem érte el a haszon az 1000 eurót, nincs mit bevallani adózás szempontjából.
Fontos még, ha egy éven belül vagy, és pont 1000 euró a kivett nyereség, az már adóköteles, valamint nem csak az 1000 euró feletti rész, hanem az egész, szóval ha pl. 1005 euró a nyereség, akkor az 1005 euró után kell adózni, nem 5 euró után.
Annak idején ennek alaposan utána néztem, és sok dolog nem volt egyértelmű, valaminél csak fogtam a fejem, hogy mekkora hülyeség, mint pl., hogy kriptobol kriptoba váltás esetén is fenn áll az adózási szabály, hiába nem konkrét haszon, valamint előről kezdődik az egy év, mert az már másik coin.
Ráadásul elég magasak az adókulcsok ezeknél a nyereségeknél, ha jól emlékszem valami 30-40% körül kezdődik, és sávosan növekszik, szóval alaposan át kell gondolni megéri e.
Ezek csak a kereskedésre vonatkoznak, ha stakelsz, bányászol stb, az igencsak tovább bonyolítja a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest