- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen egeret válasszak?
- Fujifilm X
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
Komplikato #1225 üzenetére
Komplikato: Köszi a választ, legalább te reagáltál a kérdésemre. Ezek szerint mindenki másnak tökéletes a TV kimenete, vagy senki nem használja.
A gondom nem az, hogy a TV képaránya más mint a monitoromé, (mert szerintem nagyjából ugyanaz) hanem először is a ccc-ben hiába állítom be az overscan-t, amint elindítok egy filmet, ez a dög kikapcsolja, és visszatolja a csuszkát alapra. Na most ettől kezdve a TV kimeneten kimenő jel nem kicsit laposabb lesz, mint kellene, vagyis már a sima megjelent kép is, ami ugyebár az asztalom kiterjesztése lenne lapított, vagyis alul felül fekete csík virít a TV-n, mintha átkapcsoltam volna 16:9-re, és persze az ezen megjelenő filmek ennek megfelelően magasságban össze vannak nyomva.
Ha visszaemlékszem, az X9600XT kártyámon ezt a gondot még nem ismertem. Aztán jött az X1600XT karim, aminél már jelentkezett ez a gond, de ha annak a jelét átállítottam M/NTSC-re, akkor megjegyezte az overscan-t, és a TV-n megjelnő mozi képe teljesen arányos volt. Most viszont a 2600-as kártyámon nem elég hogy az M/NTSC üzemmódban valami állat módon világosabb a TV-n megjelenő film (asszem a gamma legalább duplája lesz mint PAL módban), de mostmár sem PAL/B sem M/NTSC módban nem jegyzi meg a beállított overscant, vagyis lapos a kép.Ha valaki tud erre valami megoldást, esetleg registry beállítást, légyszi ossza meg velem.
Köszi
Ja és a ventillátorhangon vitatkozóknak: Az én kártyámnak nem hallani, hogy megy a ventije, vagy nem. Amúgy az előző kártyám Sapphire volt (nagyon elégedett voltam vele, most a nejem gépében figyel) de annak bizony kicsit hallani lehetett (lehet) a hangját.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Microsoft Excel topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest