Hirdetés
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
RGV Vulcano sütő van valakinek? Első sütés előtt mennyi ideig tart a kiégetés? Elég gyér a használati utasítása. Ma este főrpóba lenne de új elektromos sütővel még nem volt dolgom. Gondolom egy teljes felfűtés után mehet a tánc.
-
fradi81
veterán
Hámozott paradicsom konzerv és elég bele csak só, ezt mondják a mesterek. Én nem vettem észre hogy keserű lenne attól hogy botmixerezem. Sok videó van és sok írás, ami segít hogy összeálljon a kép. Ez a teknika pl. nálam bejön. Preyer György csatornáján is vannak jó videók ha érdekel a téma.
-
Zoty4
őstag
Szoszt ti hogy csinaljatok?
en pennys darabolt parit veszek, es tobb helyen irtak h nem szabad turmixolni, sor vki meg szitan is leszuri es kezzel nyomkodja ossze. Nekem ha ossze akarom kezzel nyomni valahol kispiccel.masik kerdes. A tesztarol van vmi jo video, ahol elmagyarazzak hogyan , mit kell csinalni. Igazabol az erdekelne mikor kell pihentetni kint, hutoben, mikor lehet laminalni, olajozni, lisztezni stb. Kezzel dagasztok direkttesztat egyelore.
-
bmxbandita
tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Én is így voltam a szarvasi fiordilatte-vel... annyian írták pizzás csoportokban, hogy köröket ver mindenre, na mondom bemegyek a metroba, vettem is 2x1 kilót... háát... alig vártam, hogy végre elfogyjon... nem azt mondom, hogy rossz, hanem ahogy te is írod, gumis volt. Nekem sokkal jobban passzol az aldis cucina nobile pizza mozzarella a nápolyi pizzához. (Aztán lehet ezt csak azért érzem így, mert már azt szoktam meg
)Fagyasztom én is ezerrel, mindig van 1-2 kiló a fagyóban, és igen, a frissel ellentétben felhasználás előtt hagyni kell megszabadulni a levétől

Gorgonzolából pedig szintén leragadtam az aldisnál, szerintem is tök rendben van.
A kész muttis pizzaszósznak számodra nem túl erős a fűszerezése? Én vettem egyet kipróbálásra, és olyan... mirelitpizza ízt adott az egésznek, nem tudom máshogy jellemezni
Maradtam inkább a hámozott paradicsom + só + bazsalikom szósznál. -
gergo5991
őstag
köszönöm mindenkinek.
szarvasi fior di lattet használtam, SK-n nem árulják ezért MO-ra járok át érte, de általában elég rövid a szavatossága, emiatt is ha veszem megpróbálom azonnal elhasználni.
a sós vizes mozzarellát szeretem jó az ize meg minden, csak pont az áztatja el a pizzát. Hiába csöpögtetem le, ha konyhatörlő papirba megnyomom az egész törlő nedves lesz annyi a víz benne.
pariszósznak Mutti kész fűszeres pizzaszószt használok általában.
hiába törekszek a nápolyi stílusu pizzatésztára, magyarosan jól megpakolom étvágy szerint
itt SK-ban eléggé korlátozott az olasz élelmiszer amúgyis, szóval marad a bevált sonka,szalámi,sajt, feltét -
chubii
senior tag
válasz
Mersant_le
üzenetére
gergo5991 (#2592): Jól sikerült, gratula!
Az aldis mozzarella rúd finom szerintem, de rápróbálunk majd a Lidl reszeltre is akkor.Ha már sajt:
Gorgonzolából kinek mi a kedvence?
Eddig ezt az aldisat fogyasztottuk, nagyon ízlik, de szívesen kipróbálnék mást is legközelebb: [link] -
Ferike81
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Van rengeteg elég béna fior di latte, ez igaz, de azért van sok nagyon jó. Amelyik savóban vagy sós vízben van csomagolva az szinte mind jó, a szárazon csomagoltban szerintem a Monteverdi ami egész jó. Próbálj meg olasz gyártótól venni. Nagyon jó bivalymozzarellák is vannak. Ezek is teljesen tejszínszerűvé olvadnak. Kihűlve sem lesz rágós.
-
gergo5991
őstag
[link] mai sütés.
tejszínes puhasajtos alap, reszelt mozzarella, sonka csíkokra, hagyma, kukorica, szalonna, camembert, gorgonzola
sütő: macte oven voyager twin alul 350 re állítva, felül 425 re kb.
caputo pizzeria, 63% hidró.
1 napot volt hűtőben, sütés előtt 3 órával kivettem radiátor mellé rátettem. Amíg felmelegedett a sütő betettem a hűtőbe, a tészáta 22,5 fokról 17 fokra hült vissza a hűtőben, annak köszönhetően lett ilyen leopárd mintás.1 hete csináltam idrobigás tésztát caputo super nuvolával 75% hidrón, elég nehéz volt vele dolgozni, ropogósabb volt, finomabb is mint ez a direkt tészta, de ezt nagyon jó kezelni, állaga is szuper volt.
hiába a nápolyi stílusu tészta, én sajnos nagyon megpakolom étvágy szerint a pizzát.
megmondom őszintén nekem a fior di latte olyan mint a gumipadló, semmi íze, mikor rágom recseg a számban mintha tényleg gumit ennék.
ennek ellenére a lidl-ös reszelt mozzarella nagyon izlik. -
chubii
senior tag
válasz
fradi81
üzenetére
Nem volt különösebb gond vele.
Kipróbáltam a 65-ös hidrót is autolízissel (ajánlották), sajnos ugyanúgy túlkelt kicsit, pedig még ez is időben volt. [kép]
Inkább hűtőzni kellene és a végén hagyni szobahőn? Caputo Nuvola.
"Ráncos" is lett a tészta nyújtáskor ( [kép] ), annyira nem örültem neki. Ennek ellenére szuper vékonyra sikerült szakadás nélkül.
Még van 3kg lisztem, annyit mindenképp adok neki, próbálkozni fogok, de nem biztos, hogy maradok ennél a típusnál.
Ha csak a végeredményt nézem, akkor viszont evés közben ez a sütésem hasonlított legjobban a helyi (jobbfelé) rendelős pizzához. [kép] -
chubii
senior tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Ezek már jobban néznek ki
[kép] A buci lezáráson még van mit gyakorolni, de a tészta szebb lett, mint múltkor (Preyer György kézi dagasztásos videója alapján csináltam).
Holnapig maradnak kint szobahőn. [kép] Azért figyelni fogom nehogy túlkeljen, de délutánra terveztem a sütést.
Megpróbálom ezt most a saját lisztjében nyújtani akkor, nem réteslisztben. -
chubii
senior tag
válasz
Ferike81
üzenetére
+#2571Mersant_le :
Köszönöm mindkét tippet. A következő sütés után akartam jelentkezni az eredménnyel, de nem jutottam pizza közelébe sajnos azóta... Nagyon tetszik eddig ez a Youtube csatorna.
Most decemberben már biztos próbálkozni fogok, szereztem Caputo nuvola lisztet. Meglepetésemre olcsóbb volt, mint az Auchanos 5stagi
-
xavix13
őstag
válasz
bugizozi
üzenetére
Igen, nálam is mint fradi81-nél, egyet kell. Szerintem a fűtőszál kialakításából is adódik az ajtó előtt sokkal sűrűbb a fűtőszál, gondolom próbálva ellensúlyozni a nyitáskori hőveszteséget. Viszont ez miatt érdemes egyet fordítani rajta.
Megj.: nekem még az eredeti, normális biscottos van, az újnál a kövön kívül nem tudom hogy más alkatrészeihez is hozzányúltak-e, azokat nem ismerem.Egyébként érdekes mennyit dobott most ezen a dop mutti san marzano. Bár mintha a fogamat húzták volna az 1700 ft-os 400g-os konzervvel. Vagy csak a placebo miatt esett jobban, ha már ennyibe került.

-
xavix13
őstag
Hosszú kihagyás után sikerült megint eljutni odáig, hogy süssek egyet.
N3 470C, Saccorosso poolish, Pizzériával frissítve, kézzel, kb. 20h összesen, végig kint a pulton. (19 fok körül.) Picit még érhetett volna, de így adta ki az idő.

-
-
Zoty4
őstag
Sziasztok
Otthoni pizzasütést már kipróbáltam a múlt héten , akkor eszköz híján az egyik tepsi alján. Meglehetősen jók lettek a pizzák (7db-ot sütöttem), de szeretnék kicsit beruházni egy pizzakőre. Ezt néztem ki.
Egymás után szeretnék csinálni 5-15 pizzát. Olcsóbban is be tudnám ezt szerezni külföldről. Írtátok feljebb hogy pizzavas jobb sütőbe. Ennél a 3 centis kőnél is? Ha esetleg a vasat preferáltok, küldjetek már legyetek kedvesek valami linket róla, hogy milyet érdemes.
ui: a leírásban a keltetőtálcának a linkje nem jó, esetleg arra is egy link jó lenne. Én ezt néztem ki, ez jó?
Még egy kérdés. 0-ás lisztből csináltam a tésztát és rétesliszttel szórtam meg a lapátot, de nehezen ment rá a tepsire. Ötlet? -
iatti
aktív tag
-
flexes922
csendes tag
Sziasztok,
Csatlakoznék a pizzakészítők táborához.
Kezdésnek egy TSA3231-t néztem ki. Mit érdemes még vásárolni, milyen kiegészítőt?
Illetve vki tudna ajánlani kezdőnek receptet jó leírással?
Köszönöm előre segítségeteket!!!
-
Ferike81
senior tag
Kézi dagasztás. Nem egy ördögtől való dolog. Én elejétől kezdve kézzel dagasztottam, ráadásul bigával dolgozom. Bár sem a direkt sem a poolish tésztát nem próbáltam, de azt olvastam a biga nehezebben dagasztható. Kb 2x15 perc. Nem nehéz. Nem akarok hitet téríteni, de van a youtubeon egy nagyon jó videó kézi dagasztáshoz, ami pontosan megmutatja mit, mennyit, hogyan meddig. Mióta feltette a videót a srác, úgy csinálom, és még kevesebb erőkifejtéssel lehet nagyon jó tésztát csinálni. Mindent elmond. Ennek ellenére én is tervezek egy kis 10literes dagasztót venni, de én 2 naponta dagasztok 1 kg lisztből vagy pizzát, vagy kenyeret vagy zsömlét. Ugyanezzel a technikával.
-
chubii
senior tag
válasz
Triathlete
üzenetére
Ez eszembe se jutott (ne nézz hülyének
).
Viszonylag gyakran készítek naan kenyeret, ott kézzel dolgozom össze, itt valamiért eszembe se jutott. Az első próbálkozás 65-ös hidróval kicsit ragadós volt, géppel könnyebbnek tűnt, a másodiknál simán mehetett volna kézzel is, igazad van... Na majd a következőnél -
chubii
senior tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Tudom a szép bucik feszesek, ezek most sajnos nem sikerültek a legjobbra. Más gép hiányában egy kézi mixerrel próbáltam összedolgozni a tésztát. Sajnos-nem sajnos ide is költeni kellene majd minden bizonnyal.
A linket megnézem, ki is próbálom következőnek ezt a receptet
Megköszönök minden észrevételt, máshogy úgyse megy a fejlődés
Tudom messze még a "tökéletes" pizza, csak kicsit megörültem a magamhoz képesti fejlődésnek. A kép nem adja vissza, de ha össze kellene hasonlítanom az első sütés egy melegszendvics volt inkább, a második meg már valami pizzaféleségnek érződött
Csak a teljesség kedvéért akkor már leírom miként szólt a recept. Megpróbáltam a munkához igazítani a teendőket, most nem ment máshogy.
Reggel lekevertem a poolisht és szobahőn hagytam munka utánig, amikor is hozzáment a maradék liszt, élesztő és só. Összedolgoztam amennyire tudtam, majd hűtő másnap munka utánig. Kivettem, megcsináltam a bucikat, letakarva hagytam kb 2-2,5 órát szobahőn (addig csináltam a többi előkészületet) majd nekiálltam a sütésnek. -
iatti
aktív tag
válasz
Ciccuka
üzenetére
nekem pont ez a lund van. én tettem az alsó fűtőszálra egy kapcsolót. jóval később kapcsolom csak be. mostanában vettem észre, a felső fűtőszál egyik bejövőjénél kezd kb.5cm nem fűteni. lehet vele sütögetni, de azért nem egy csodamasina
én is nézegetek komolyabbat, de eddig egyik se győzött meg. digitpanelost meg nem nagyon szeretnék. -
Ciccuka
veterán
Ezek ilyen kínai OEM pizzasütők lehetnek (G3Ferrari, Hausmeister, Ariete, stb. is ilyen).
Minimális változtatásokkal és minőségbeli különbséggel.Nekem az tetszik, aminek van a tetején ablak:
Jellemzően, a hőfokszabályozó viszonylag egyszerű módosításával rávehető 400°C feletti hőmérsékletre a legtöbb típus. Leggyakrabban a fűtőszálak mennek benne tönkre. Az időkapcsoló sokban újan se jó.
-
Bandus99
őstag
Az én tudásom is messze van a tökéletestől és örülök ha kijavítotok azokban amikben rosszul írok.
Tehát több féle pizza irányzat van.
Van egyszer a Verace irányzat ezek jellemzően 60 62% hidró ditekt tészta, nerm törekszik a hatalmas levegős abroncsra. Ezt jellemzően saját lisztjében nyújtják.
Aztán van a kortárs pizzának nevezett canottó ahol elkezdődik a hidró emelése jönnek a nem direkt tésztavezetések, hatalmas levegős abroncs, itt már a rétesliszt, vagy a semola előkerül mint nyújtóliszt.A képeidet elnézve az a tészta nincs rendesen kidolgozva, a bucik felületének egyneműnek simának kellene lennie, ráadásul a bucizás is egy külön művészet rendesen lezárni az alját, megfelelően feszesre, de nem túlfeszítve, az alját lezárva. Ebből igy már eleve nehezebb jó eredményt elérni.
Én tutti kezdőként direkt tésztával próbálkoznék autólizissel.
Amúgy az a 3h szobahő is érdekes, hiszen hűtő után is kell szobahő momdjuk 2 óra mire " felmelegszik" a tészta és akkor még hol van a dagasztás bucizásra szánt idő.Nézd meg, próbáld ki ezt sztem
A nagyi titka liszt ne tévesszen meg, ez egy új liszt, bár én nem próbáltam, dícsérik eddig,
-
chubii
senior tag
Kipróbáltam egy kapott receptet, de nekem abszolút nem tetszett a végeredmény, másnak ízlett. 12h poolish (65%), kb 20h hűtő, bucizva 3h szobahő, otthoni sima elektromos sütő, 5stagi liszt, instant élesztő.
Nagy részben én voltam a hunyó. Túl sok szósz, szerintem túl is kelt kicsit, nekem magasnak bizonyuló hidro, búzadara nyújtó lisztnek. [kép] [kép]
Hétvégén újrapróbálkoztam hidroból visszavéve (60%) és a kalkulátorral mahinálva kicsit, de nagyvonalakban ugyanazt a receptet elkészítve. Nyújtáshoz most sima réteslisztet vettem. A végeredmény ég és föld. Kinézetben és ízben is. Nagyon örültem neki
Próbálgattam a felső extra grill szálat is használni a sütőben, néha felment 270-300 fokra a kő.
Pizza: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Kalkulátor: [kép] (6*250g bucik) A 15 óra hűtőt mondjuk nem sikerült betartani, kicsit tovább maradt bent, de még bőven elviselte a tészta. -
-
avl
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
jo sok eredményes, finom sütést vele! nem tudom mennyire vagy allegro használó, gyakran van 4000 Ft-os kupon, ha 30000-ért rendel valaki (összesen, több eladótól akár)
-
beci
őstag
Erről a sütőről vannak tapasztalatok? A kis méret miatt néztem. A vulcano volt a kiszemelt,de az alig fér el a pulton. Vagy kezdésnek bőven megfelelne egy Teesa Supreme+ 26-ért? Ez jobb annyival mint amennyivel tobbe kerul? Koszonom.
[link] -
-
avl
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
nézted már hogy hol van jó áron, honnan veszed ? pl. allegron?
-
-
Mano66
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
A Teesa elég jó. Használtam egy ideig csak fentebb váltottam. Ne adj többet belépő szintre. Úgyis ha meg tetszik a pizza sütés akkor veszel egy jobbat. Ha meg nem jön be kevesebbet buksz.
-
Sziasztok!
Feleségem szeretnem meglepni egy egyszerubb pizzasutivel.
Teesa Supreme+ -t ajanlottak (TSA3238), kicsit dragabban pedig G3 Ferrari G10006-t.Megerne a Ferrari a kb. 10k felarat?
Nagyon maximum 40k-ig van esetleg ajanlott, jobb modell?Ar/ertek alapon szeretnek valasztani, emiatt hajlottam a Teesa-ra eddig.
Kb. kethavonta sutunk, ez a szam tuti none, de annyival nem, hogy egyelore komolyabb gepbe ruhazzak be.
Elore is koszonom a segitseget!
-
Bandus99
őstag
válasz
johnny82
üzenetére
Egyiket sem ismerem konkretan, azt viszont tudom, hogy otthoni sutőben ahol nem igazan eri el a hőmérséklet a 300 fokot sem, a vas, sokkal jobb valasztas, sokkal jobb eredmenyt lehet elerni. Igaz az is, hogy az nem ez az arkategória. Ha ennyi penzben gondolkodsz, akkor szerintem ne vegyél semmit, fordisd meg a tepsit tedd a tetejére ugy hogy a pizza még beférjen a fűtőszáll alá, előmelegíted, majd beteszed a tepsire mehet a grill fokozat, hogy fellulrol is kapjon jó sok hőt.
-
beci
őstag
Sziasztok.
Elektromos pizzasütőn gondolkodom.
Melyiket lenne érdemes megvenni, ami nem drága de még vállalható? -
Bandus99
őstag
Az oldalai nem melegek, nekem a dagasztó van mellette, ugy hogy éppen befér a kezem a kettő közé megnyomni a dagasztó bekapcsoló kapcsolóját. Mármint úgy préselem be a kezem megnyomáshoz. Teteje meleg.
Kenyérsütés lehetősége miatt a magasabb méret. Ha ez nem szempont, akkor felesleges -
rendzso
tag
Szia!
Egy kicsit árnyalok rajta, bár az említett videós ezt a márkát nem futtatja.
Ooni Volt 2? [link] Egész friss megjelenés.
Tapasztalatom az első verziójával van, azt kb bemutatáskor (talán BF-t megvárva) vettük, de videók alapján csak jobb lett a második, és olcsóbb is.
Kb 20 perc alatt felfűt, 2-3 óra sütés után is radiátor meleg marad a teteje, nem csinál a konyhában poklot úgy, mint a régi piros ufo sütőm. Szerintem jól is néz ki.
BF-kor egész jó akciók szoktak lenni náluk, és ingyen ki is szállítják a gyári honlapról, jó sok garanciával. -
chubii
senior tag
válasz
bmxbandita
üzenetére
+: Bandus99:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Közben olvastam kicsit azt az FB-s pizza csoportot is.
N3-ról letettem, valószínű a Diavoláról is. Talán ha több időm lenne gondolkodni (az akció miatt), de ezen bealudtam most kicsit...
Mindkét ipari stílusú sütő tetszik, megy is a matek a centikkel
Az elpakolással szerintem meg tudnék békélni az előnyök mellett.
A főzőlapon 48cm széles, 56cm mély helyem van, mellette ha elpakolok a pulton 79cm X 60cm.
GGF: 55szé x 46mé x 30ma.
Macte: 45 x 59 x 29.
Macte a szimpatikusabb, csak sokkal mélyebb a GGF-nél.. elfordítva mondjuk még működhetne.
A két sütő esetében mennyire kellene szabad helyet hagyni körülötte? Melyik irányban ajánlott figyelni az elejét leszámítva? A falhoz mindenképp közel lenne egyik oldala. + Mennyire melegíti amire teszem? N3-ban a magas lábak szimpatikusak voltak.Bandus99: Szándékosan a magasabb Nettunora esett a választás, vagy az érte meg jobban a vásárláskor?
-
Bandus99
őstag
Habár méretben nem felel meg az elképzelésnek, nézz rá a Macte sütőkre is. Pizzamánia csoportban van hozzá kupon is. szintén 2 féle kővel érkezik (igazából a kő 2 részletben van az egyszerübb szállítás miatt, de ez a sütésben semmit nem vesz el)
N3-at mindenképpen hanyagolnám ez a két alternatíva esetén (GGF és Macte)
A diavolaval is lehet jókat sütni, van neki magyar FB csoportja, de éns is cseréltem Nettunora, szóval akkor megfontolando a diavola, ha nagyon nincs helyed és állandóan el kell pakolni, akár egy beépített szekrénybe a panelben, vagy rendszeresen hordozni szeretnéd.
Hja igen elvileg a Macte esetében a Pizzamánias kuponnal azt a kedvezmény szintet éri el az ember amit amugy majd BF-kor ad a cég, tehát csak ez miatt, ha azt választod, nem érdemes várni. -
Bandus99
őstag
Hát az hogy te nem látsz, az nem jelenti azt, hogy nem az van benne.
A V2-ben biztosan az volt, sajat tapasztalat, a V3-ról nincs személyes tapasztalatom, de nézd csak
https://prnt.sc/Gm09TGIEtFzF -
bmxbandita
tag
Diavolával kapcsolatban bennem is ugyanezek merültek fel, én pont ezek miatt nem vettem. A mostani sütőmnek sincs üveg ajtaja, és megfogadtam, hogy ha valaha veszek egy újat, az tuti üvegajtós lesz.
Ha biztosra akarsz menni, és egyszer venni sütőt, akkor ezek közül N3, nem kérdés. DE! Ha már kiadsz ennyi lóvét, akkor én még egy 10-est rádobnék, és ezt venném helyette:
https://vinto.hu/termekek/suto-fozo-berendezesek/pizzasutok/napolyi-pizzakemence-1-aknas-40-cm-es-1.htmlVan egy ilyen a családban, csak jókat tudok róla mondani.
2 lap jár hozzá alapból, egy samott és egy rendes biscotto. Nem az a "tescos biscotto", ami az új effeovensekben van. (A fb-s pizzás csoportokban elég sokan panaszkodnak, hogy nem igazán jó.)
+ Külön szabályozható alsó-felső fűtés, az N3 csak felső fűtéses. -
chubii
senior tag
Sziasztok!
Régóta tökölök egy rendes sütőn, viszont az ára és a pizzasütések gyakorisága miatt nem vágtam bele a vásárlásba. Nemrég viszont előben láttam egy N3-at, valamint kóstoltam a benne sütött végeredményt, és újra rágódok a témán
+ olvastam az akciós ajánlatokat.
Mindenképp elektromos érdekel, lakásban lenne használva javarészt. Magamat ismerve rendszertelenül használnám, de a példa kedvéért legyen havi 2 pizzázás, 5-6db/alkalommal.
Amit néztem:
- Teesa TSA3231: Ez lenne a legolcsóbb opció, ennél azért hajlandó vagyok többet szánni rá.
- Nemrég linkelt AVX-es: Rohamosan fogy úgy látom. Nem szimpatikus, hogy az ajtón van a kezelőpanel, illetve sok infó sincs róla. Cserébe nem sokkal drágább a Teesánál, megérhet a próbát.
- Diavola Pro V3: A 31-én lejáró akció miatt (is) van a listán. Biscotto kő. Hordtáska szimpatikus, mert amúgy is megoldandó kérdés lenne a tárolás. Hely nem sok van, a főzőlapra tudnám kitenni a sütőt, utána tárolóban kellene helyet találnom neki. Nem tetszik, hogy nem látok bele sütés közben, ha nyitogatom, akkor meg gondolom nem tesz jót a visszahűlés.
- Effeovens N3: Eddig nem is gondolkoztam rajta, de elbeszélgetve a tulajával, nagyon győzködött, hogy megéri az árát. A végeredmény pedig magáért beszélt. Nem tudom gyárilag milyen kővel jön, micko-n sima kőnek nevezik, mercatoitaliano oldalon ugyanannyiért Biscottot írnak. Ezek az ajtós sütők szimpatikusak olyan szempontból is, hogy nem kell olyan pontosan pozícionálni a pizzát, mint mondjuk a köralakú kövön. A méretétől kicsit tartok.
- Esetleg még az elektromos Cozze 13.Úgymond 1 sütőt szeretnék venni, biztosra menni, és utána már csak a sütéssel foglalkozni, kísérletezni.
A szívem az N3-hoz húz, a pénztárcám inkább a Diavolához. Árban utóbbinál álltam volna meg alapesetben, de esz a fene az N3 miatt...
Bármilyen véleményt megköszönök
Szerk: N3 szokott akciós lenni? Megérné várni kicsit? Jön a Black Friday és a karácsony is. -
Mersant_le
csendes tag
válasz
bmxbandita
üzenetére
az unold 1700W, alul-felul 450C°-ot tud. (fogalmam nincs milyen futoszalak vannak benne nem szedtem szet
)
en alul 400 felul 430-on hasznalom es igy 2 perc alatt van kesz a pizza. az alja nem eg meg, szamomra pont igy jo...
az elejen persze 450-450-en probaltam ki, de ugy az alja tul fekete lett -
bmxbandita
tag
válasz
Mersant_le
üzenetére
Valóban nem csak a W számít, de ha nincs elegendő fűtőteljesítmény, akkor lehet bármilyen elektronika-pizzakő-tészta, abból igazán jó nápolyi nem fog születni, ezt a saját káromon tanultam meg én is

A ti esetetekben valszeg más a teljesítményelosztás alul-felül a két sütő között.
Én ugyanazzal a sütővel és pizzakővel elég drasztikus változásokat értem el, csak a wattelrendezést változtatva:Gyári kiinduló állapot:
1750W teljesítmény, alul 1000, felül 750 osztással. Követ max. 380ra fűthettem, mert felette szétégette a tészta alját a hosszú (~5 perc) sütési idővel. (nem adott elég hőt a 750w, hiába ment folyamatosan).Tuning v1:
Alul 500w, felül 1250w fűtőszál átpakolgatással. Jobb lett sokkal, de még mindig nem volt az igazi, ~400c-re lehetett fűteni a követ, ~3-4 perces sütési idővel.Tuning v2:
Teljes fűtőszál csere, alulra semmit nem raktam, felülre ment egy 2kW-os szaunafűtőbetét. Ezzel 2 perc alatt van kész a pizza, 410-420-as kövön.1700w is lehet használható, ha jól van megosztva, de az igazi kompromisszum mentes sütő felső fűtéssel 2kW+, alsó-felső fűtéssel 2,7kW+ szerintem.
-
iatti
aktív tag
válasz
Mersant_le
üzenetére
akkor már csak azt kell kideríteni, ez hogy süthet.
-
Mersant_le
csendes tag
nekem 1700 W-os unold sutom van, tokeletesen eleg. amugy sem csak a W szamit, hanem, hogy hogy van programozva az elektronika. haverom mas markas szinten 1700 W-os sutoje lassabban sut (pedig 1 kaptafa a 2 suto) papiron ugyan azt tudjak, de ott ugy allitottak be, hogy ne tudd megegetni a pizza aljat, nalam ki kellett kiserletezni a megfelelo hofokokat.
-
sz.zs.
Topikgazda
AVX-nél van pizzasütő előrendelés.
-
Ciccuka
veterán
Tesco-ban a kényérsütőgép 50%-on van (22-24e körül).
Hausmeister HM1303 asszem ez az -
iatti
aktív tag
válasz
bugizozi
üzenetére
vulcanonál sok hibát mondanak. törik az üveg, kordierit kő, persze azt lehet cserélni biscottóra. de olvastam olyat is, a görgő kerék adta meg magát. a diavola stabilabbnak tűnik. semmi mozgó alkatrész, digitális kezelőpanel. kíváncsi leszek meddig bírják a nagy hőt ott az ajtóba építve.
-
bugizozi
őstag
Diavola Pro 3.0 akció: [link] [link]
Egyébként ilyesmi árban ez, vagy az RGV VULCANO jobb választás? Szemezek már egy ideje mindkettővel... -
bbuffy
senior tag
Sziasztok!
Dobtam fel az apróra hirdetést a témában. -
Ferike81
senior tag
válasz
Brave_86
üzenetére
Szia.
Ne nevessen senki! Kísérletnek indult, full házi projekt. Venni akartam egy vegyestüzelésű pizzasütőt, de mivel működik így elvetettem a vásárlást.
Az alap egy grillsütő, amit pár éve csináltam. 60x60 cm-es grillrács van rajta. Kivettem a grillrácsot, raktam a helyére egy 60x60 cm-es szögacélból hegesztett keretet, a közepén egy 50x50 cm-es lángfogólemez van, hogy ne érje direkt láng a pizzakövet. Erre a keret két oldalára és a hátuljára van felpakolva 3x2db normál samottégla, a tetején egy 60x60 cm-es lemez, ennek a tetején 2db 60x30x5 cm-es betonlap. A lángfogó lemez közepén a pizzakő úgy, hogy két oldalon 5-5cm, hátul meg 10 cm-en fel tudjon jönni a láng. Gyújtok benne egy tüzet keményfából, és kb 15-20 perc múlva 400⁰C körül van a kő. Ezt ki kellett tapasztalni, mert volt 600⁰C környékén is a pizzakő. Most úgy csinálom, hogy begyújtás után megrakom vastagabb fával (6-7cm), és ahogy a pizzát elkezdem feltétezni rakok a tűztér szélére vékony (1-2cm) fákat, hogy csak lángoljon. Mire bevetem addigra már nem füstöl, a kő 400 ⁰C körüli, a sütőtér levegője 450 fölött van. Így 100-110sec alatt megvan a pizza, még a sok feltétes is max 130.
-
Ferike81
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Én most nyaralás alatt feltankoltam lisztből, sajtokból, meg minden olyan cuccból ami szép hazánkban nem kapható. Persze a fiordilatte már elfogyott, de a keménysajtok még vannak. Lisztből is sokat hoztam. Ég és föld a magyar vs olasz alapanyag.
Nem próbáltam még direkt tésztát, pedig az egyik barátom mindig arra próbál rábeszélni. Nekem eddig csak egy bigás tésztám nem sikerült, a többi jó lett. 72-96 órás (24 óra biga+ bucis érlelés 4-5⁰C-on) tésztát csinálok.iatti köszi!
-
iatti
aktív tag
gratula mindkettőtöknek
baba pizzák. nálam nem jött be a dallagiovanna. 24-48órás volt, hidróval is variáltam. valahogy nem találtam el. a caputo lisztek nekem "amatőr" biztosabbnak tűnnek.
-
jozsi252
veterán
válasz
Ferike81
üzenetére
Igen rendeltem a Kovász Shoptól Magyarországról. Itt mondhatni jó áron van, szállítás is rendben volt, csomagolás is, úgyhogy innen fogok legközelebb is. Viszont vannak olyan dolgok amiket Allegróról éri meg a legjobban. Most pl onnan rendeltem Strianese konzerveket illetve Rega konzervet. Nyújtólisztet szoktam még onnan illetve Super Nuvolát.
Jó lett a tiéd is, ahogy látom a sajtot nem sajnáltad!
Én idáig Biga párti voltam de az nálam 2 napos történet. Ezért úgy voltam vele a legutóbbi időben hogy áttérek ilyen 18-20 óra környéki direkt tésztára mert tudok vele több mint egy napot nyerni. És azt kell hogy mondjam elég jól bevált. Segítségül hívom néha a PizzApp-ot az élesztő mennyiségében, és egész jól be tudom lőni az élesztőt. Általában 10%.-ot rászámolok mert inkább legyen a tészta túlkelt mintsem alulkelt. De így sincs gond vele mert annyi hogy nem 20 óra után sütöm hanem csak 17-18 kb. Így is tökéletes a tészta.
Legutóbb már úgy dagasztottam hogy a liszt ment a hűtőbe, a víz a fagyóba. És 2 óra alatt annyira lehűlt a víz hogy majdnemhogy kásás volt már. Így a hőfokom se ment el a dagasztás végére.
Most egy darabig maradok ennél a metódusnál, szeretnék minél több tapasztalatot szerezni ezzel főleg dagasztás terén. -
Ferike81
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Szép! Nálunk is a Margherita a legmenőbb, bár a csípősszalámist is szeretik. A lisztet rendelted? Ki szeretném én is próbálni, jókat olvasok róla.

Én is lőttem egy kis pizzát szombaton, bár én csak a barkácskemencében. Manitoba Oroból 50% biga, főtészta Gran Mugnaio lisztből. 6db 265-268g buci. Pecorino Romano, Parmigiano Reggiano, pici mozzarella, saját paradicsomszósz.
-
jozsi252
veterán
Semmi extra csak egy kis Margherita pizza Dallagiovanna laNapoletana lisztből, 18 órás direkt tésztából. A tészta csak szobahőn volt 23-24 fok körül 18 órát. 5db 280 grammos buci lett amihez 0.45 gramm Budafoki ment.
Strianese San Marzano DOP paradicsom, illetve 400grammos ALDI-s mozzarella sajt került rá. Kicsivel több paradicsom ment mint szokott de így még finomabb lett az íze.
-
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Pizzaparti volt tegnap nálunk is. Két tésztát csináltam, alapvetően ugyanaz a technológia, csak a lisztben tértem el.
Biga: 24 órás, 10 óra 22⁰C-on, utána ment hűtőbe. Manitoba Oro liszt 2x500g, 5 Stagioni szárazélesztő 2x1g, víz 2x 245g.
Főtészta:
1. Tészta: 5 Stagioni Pizza Napoletana liszt 500g, víz 405g, só 26g.
2. Tészta: Gran Mugnaio pizza farina liszt 500g, víz 405g, só 26g.
Olyan 26⁰C volt a konyhában dagasztáskor. 5⁰C körüli vízzel dolgoztam, meg a biga is 5 fokos hűtőben volt, de nagyon nehezen tudtam kézzel kidagasztani. Másfél órát játszottam vele tésztánként, így muszáj volt hűtőben pihentetni. Nem is lett olyan amilyen szokott lenni. Megszenvedten vele. Ment vissza a hűtőbe olyan 30 órára. Ugyanúgy sütés előtt 2 órával kivettem a hűtőből, és kb háromszorosára kelt. Ennyit soha nem szokott ugrani. Frankó, könnyen kezelhető bucik (265-268g) lettek. 6-6 pizza lett belőle. Ami megint nem megszokott volt, hogy 380-420 fok körüli kövön sütöttem, de végig forgatom kellett mert az első pizza odakapott. Máskor ezzel nem szokott bajom lenni. Szerintem a rövidebb hűtős pihentetés miatt. Az eredmény egyébként jó lett. Csak fárasztó, majdnem 2,5 óra volt a 12 pizza feltétezése és sütése. -
Bandus99
őstag
Na ezért hülyeség a szin alapján azonosítani és nem rögtön a konkrét liszt nevet beírni, mert kiszerelés nagyságától függően is változik a csomagolás színe, túl azon, hogy a piros caputo sokféle list lehet...
Saccorosso W300-320 ami erős liszt a táblázat alapján: W250-350 36-72 óra érlelési idő
szóval érlelési időnek közepe körül -
Bandus99
őstag
Éppen most néztem, itt egy gyors pizza recept
-
bbuffy
senior tag
Köszi, megnyugodtam h mégsem olyan rossz
.
Amugy most épp piros Caputoval használom, és elég jól működik, bár a liszt az 48 órás inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest