- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Új csodafegyverrel gyorsítaná CPU-it az Intel
- Milyen nyomtatót vegyek?
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Joshi
titán
Neki nem ilyen kell, mert szerintem ő nem a tévécsatornáról akar felvenni. Egyébként az én DVD felvevőm simán felvett egy másik asztali DVD lejátszóról. A gond az, hogy ez így már nem digitális másolás. Senkinek nem ajánlom ilyen célra. Ezek a Blu-ray felvevők a tévécsatornáról való felvételekre való, akár optikai lemezre is.
-
Joshi
titán
Én nem tudok UHD Blu-ray lejátszót ami HDD-és vagy felvevős lenne. Anno nekem DVD-ből volt felvevős, de az csak lemezre tudott felvenni, merevlemez nem volt benne.
M@cika
Ha eddig nem gyűjtötted az optikai lemezeket, most már ne állj neki. Semmi értelme. A legolcsóbb és legkényelmesebb egy olcsóbb NAS + médialejátszó páros. -
Joshi
titán
Az eredeti UHD Blu-ray filmeket nagyon kevés meghajtó kezeli. Létezik ilyen, de szinte borítékolható hogy nem fogsz találni. Ha mindenáron PC-hez akarsz Blu-ray meghajtót venni, akkor nézz körül a külső USB meghajtók között. Arra figyelj, hogy a gyári eredeti UHD lemezt is olvassa.
-
Joshi
titán
De arra miért PC-és Blu-ray írót/olvasót akarsz venni? Filmlejátszásra asztali Blu-ray lejátszó kell, azt simán kapsz, ráadásul használtan adott esetben egész jó áron.
Újonnan vagy Panasonic DP-UB150 vagy Panasonic DP-UB450 -
M@cika
őstag
Sziasztok, sajnos én is későn szerettem volna felülni erre a vonatra. Mivel rengeteg film jön ki 4k/UHD Blu-ray lemezen, mondom csak be kellene ruházni egyre. De szinte elérhetetlen, újat már nem gyártanak, a régiek meg gondosan őrződnek a gazdáik által.
Tudom, ez bugyuta kérés, de ha véletlen valakinek tudomására jut, hogy eladó UHD friendly meghajtó az szóljon.
Köszi szépen! -
plman
tag
válasz
belinho
üzenetére
csupán csak annyi lehet a sztori, hogy a bluray eleve nem terjedt el úgy mint a dvd. és mivel már nem gyártanak belső bluray meghajtót, tehát nem tudsz újat venni ha a meglévő bekrepál, így az a néhány user aki ráállt erre a cuccra az gyorsan lecsap arra a pár darabmeghajtóra ami esetleg felbukkan az aprón.
-
Multibit
nagyúr
válasz
belinho
üzenetére
állandóan az megy, hogy halott technológia, ki költ még erre, tömegével kellene lenni az aprón nyomott árakon
Nem feltétlenül. Hogy más miért adja/nem adja el az optikai meghajtóját, nem tudom. Én már hosszú évek óta nem írok magamnak lemezeket (még vannak Pana BD-R korongjaim). Viszont nem adom el a régi Pioneer és Liteon belsős Sony íróimat. Néha-néha jól jönnek olvasóként. Nincsenek leharcolva. -
belinho
senior tag
válasz
hgergo365
üzenetére
Hardverapró!
Néhányan el vannak szállva az árakkal, de szokott lenni jó áron is, csak le is csapnak rá hamar. Amúgy fura, hogy állandóan az megy, hogy halott technológia, ki költ még erre, tömegével kellene lenni az aprón nyomott árakon. Erre fel ami van, az meg túl van árazva, és még így is másnap már jegelve vagy eladva vannak a hirdetések.
-
Tud valaki ahol vehető asztali pc-be valo BLU-RAY irót sajnos megatta magát a LG-m 12 éves volt.
-
laed
senior tag
válasz
adamcsik
üzenetére
Ősi probléma ez, és semmi köze ahhoz, hogy az optikai adattárolás mennyire népszerű.
Még valamikor, amikor sláger volt a DVD volt két meghajtóm, az egyik 1 asztali író a másik meg 1 asztali lejátszó, és sokszor nem vitte a lejátszó azt a lemezt, amit az író vígan. Ráadásul 1 márkából volt a kettő, egyszerre véve....Ha gondolod elszórakozhatsz a lemezekkel, a sima írhatónak nagyobb a visszaolvasási esélye, mint az újraírhatónak; és a Verbatim jó márkának számít, megpróbálhatsz ilyet beszerezni hozzá.....
-
Joshi
titán
válasz
Beni2360
üzenetére
Az asztali lejátszók optikai meghajtói nem az írott lemezre vannak optimalizálva. Ráadásul egy asztali LG meghajtó soha nem a minőségéről volt híres. Egy Oppo 203 már más tészta, de az más árkategória. Ma már egy asztali Blu-ray lejátszó eleve nem lehet referencia írott optikai lemez lejátszást illetően, hiszen a legújabbak is régi fejlesztések.
Teszt képes író/olvasók már a fasorban sincsenek. De ha lenne is egy ilyen optikai meghajtód, akkor se érnél vele semmit. Azért nem, mert attól még az íród úgy ír ahogy, a lemezed meg olyan amilyen. Max elkönyvelnéd hogy jó, vagy szar amit írtál.
Mielőtt írnád hogy jó, de akkor lecserélem az írómat. Ok, de nincs mire. Ha van is, az 1-2 márka ha éppen kapható. Ugyan ez lemezből is. Végét járja az optikai adattárolás. -
Joshi
titán
válasz
adamcsik
üzenetére
Na és a lemez tartalmát vissza tudod másolni a vinyóra azzal az íróval amivel megírtad a lemezt? Mert ha ott is olvasási problémák vannak, akkor rosszul lett megírva a lemez. Ha viszont mindenféle gond nélkül át lehet másolni a lemez tartalmát, akkor az asztali lejátszód nem kezeli megfelelően az adott lemezt. A két rétegű újraírható lemezeket általában nem jól kezelik az asztali Blu-ray lejátszók.
Az újraírható lemezeket időnként célszerű teljesen megformázni (ImgBurn-ben van ilyen funkció). Ez gyakorlatilag annyi időt vesz igénybe, mintha teleírnád a lemezt. -
adamcsik
aktív tag
Egy LG UBK90 Blu-ray lejátszót használok, valamint Verbatim BD-RE DL 50 GB és MediaRange BD-R DL 6× 50 GB típusú lemezeket.
-
Joshi
titán
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Pioneer BDR-S08 Blu-ray íróm és azt tapasztalom hogy amikor BD50 lemezt írok ImgBurn programmal a film lejátszás közben bizonyos pontokon akad.
Elképzelhető hogy ezt az író kora vagy elhasználódása okozza?
Kinéztem egy új írót a Hitachi-LG Data Storage BP55EB40 modellt. Mi a véleményetek róla érdemes lehet váltani? -
jeni
félisten
válasz
jlaudio
üzenetére
Amúgy a másik,gond,hogy az új Intelek 10. szériától és az új Ryzenek 3xxx-tól nem alkalmasak 4K lemez lejátszására.
Volt nekem az Ipontól LG BH-16NS60 íróm és hiába volt hozzá programom nem mentek a 4K lemezeim azon. Bár bánom utólag,hogy vissza küldtem a cumot.
32000Ft volt inkább maradt volna nálam. -
jlaudio
tag
Igen ez egy Pioneer író amit egy Asus házban Asus néven árulnak és nyilván az Asus "átírta" a firmware-t, hogy Asus név jelenjen meg a windowsban és pl. a Néró is Asust ír ki.
Amúgy van custom libradrive firmware ehez a modellhez de mivel nincsenek 4k ultra hd blu ray filmjeim amiket le akarnék menteni ezért nem igazán érdekel, pláne, hogy pénzt kérnek érte.
Az író tökéletesen működik, csendes és szerintem megérte az árát, a jelenlegi piaci helyzethez viszonyítva elég jó árban volt. Egyre nehezebb blu ray írót venni, valószínűleg az Lg is leáll a gyártással.
-
Joshi
titán
válasz
jlaudio
üzenetére
Itt találod a hivatalos Pioneer firmware-ket, de itt olyan nincs hogy 212T. Amúgy a firmware verzió se stimmel, mert a tiéd E116 míg a hivatalos Pioneer 212 firmware-ek v1.05. Mondjuk jó hogy ránéztem, mert nekem még az v1.04 volt fent.
ui.: rakd fel az ImgBurn progit hogy az mit ír rá.
-
jlaudio
tag
Bocsánat elírtam, az író 2025 júliusban volt legyártva (mármint a külső háza. -
belinho
senior tag
válasz
jlaudio
üzenetére
Szia!
Igen, a meghajtón levő matrica érdekelt volna, de ha nem lehet kivenni, akkor emiatt szét ne szedd.
Akkor a ház 2015 júliusi gyártás, az író ami benne van, az pedig egy Pio bdr-212-es, az viszont újabb 2020 környéke.
Köszönöm az infókat!
Aida64-el meg tudod nézni az adatokat. -
jlaudio
tag
Boldog Karácaonyi ünnepeket kívánok nektek!
Az írót a Vexio román vebshopban vettem, nekik nincs raktáron, 10 munkanapra igérték, valamivel hamarabb megérkezett.
Amúgy kösz jeni a felajánlást!
Belinho a belső meghajtó matricájára gondolsz? Sajna azt nem tudom lefotózni, mert a külső ház az műanyag és nem látok egy csavart sem, valószínűleg egybe van pattintva és félek, hogy ha szétszedem akkor annyi neki.
A pioneer bdr-212 T infót a makemkv progi írja ki, ha a meghajtó adatait megnézem. Van valami program amivel pontosabban meg lehetne nézni, hogy milyen modell van a külső házba építve? -
jeni
félisten
válasz
jlaudio
üzenetére
Grat..
Amúgy tudtam volna adni ingyen külső házat USB 2.0 csatolással, a forrasztását arra értettem,hogy a külső táp vezetékét kellett volna átalakítani mert a gyári az beadta az unalmast. Vettem 12V külső tápot -u.a de annak kell a beforasztani a vezetékét a ház paneljába.
Amúgy a Asus külső írót BD hol vetted amiben még szerencsére Pio mechanika van? -
jlaudio
tag
Nos tévedtél, mert ma megérkezett az Asus külső író és szerencsére Pioneer meghajtót tartalmaz!
Pioneer BDR-212 T, nem tudom ez a T milyen tipus, gondolom valami OEM akar lenni. A gyártási dátum az 2015 július, tehát még ki lehet fogni Pioneer írókat Asus külső házban.Remélem annyit kibír mint a pioneer dvd íróm, mert aval tutira már több mint 1000 dvdt és pár 100 cdt írtam meg és még mindíg tökéletesen működik, pedig lassan kb 20 éves lehet. -
jlaudio
tag
Így van a Pioneer eladta az optikai üzletágat egy kínai válalatnak, aki ki tudja mit kezd majd vele, valószínűleg már nem fognak írókat gyártani mivel nincs rá kereslet, szerintem az Lg se gyárt már sokáíg. Régebben pioneer belsővel voltak a külső Asus írók, nagyon nagy szerencse kellene, hogy egy ilyet kifogjak, de most már nincs miből válogatni
Hihetetlen, hogy az olyan nevek mint a Plextor meg a Pionner kiszálltak az optikai piacról, tudom mindenki azt mondja, hogy felhőben kell tárolni meg raid szerveren de ezek mind elég költségesek egy mezei felhasználónak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Steelseries Arctis Nova 1 gamer fejhallgató
- Apple iPhone SE 2022 64GB - Kártyafüggetlen, Éjfekete, 91% Akku - 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung Galaxy A53 5G 6/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bocsánat elírtam, az író 2025 júliusban volt legyártva (mármint a külső háza.