Hirdetés
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Apple MacBook
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- SONY LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubi
tag
Sziasztok! Az adataim szeretném menteni a szerintem tönkrement HDD-ről ami egy Sinology DS112J NAS-ban van/volt. Kivettem és egy Windows11-es gépen gondoltam lementem az ext2explore programmal. Külső meghajtóként nem látta, utána SATA kábellel közvetlen az alaplapra tettem szintén nem látta, ezért ránéztem BIOS-ban. Ott sem látom meghajtót. A vinyó pörög, nem dobja a fejet. Első ránézésre minden rendben vele. Szerintetek ha feldobok egy Ubuntu Linuxot a gépemre elképzelhető, hogy felismeri? Mivel BIOSban sem látom úgy gondolnám, hogy nem. Esetleg valami más módzserrel kell menteni az adatokat egy ilyen nasban lévő vinyóról? Esetleg valami program ötletetek van mivel próbálkozzak? Köszönöm előre is!
-
stigma
addikt
-
stigma
addikt
válasz
Boss81 #87494 üzenetére
Hi. Ha jól nézem 1 plus slot van, amibe tudsz ramot tenni.
Felhasználás függő mennyit az amit ajánlott, itt egy pontosabb review miket tudsz probléma nélkül beletenni.
Synology Unofficial Memory on DSM 7.1 – DS920+, DS220+, DS720+, DS420+ and DS1520+ NAS – NAS ComparesÉn DS423+-t használok, gyári 2GB-hoz gondolkodás nélkül a legnagyobbat amit lehet (16GB) tettem bele kb 13k-s áron vettem ha jól emlékszem.
Nézd meg, most 2GB ram mennyire elég neked, én inkább +8GB-ot tennék bele ha alap dolgokat használsz futtatsz.
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
DS220+-ba milyen memóriát tudtok ajánlani ha bővíteni szeretném a gyári 2 Gb-ot?
-
jacsabi
csendes tag
válasz
kalapacsolok #87463 üzenetére
Szia! Nekem ugyanez a problémám. Azt csináltam hogy a telefonra letöltöttem a DSfinder alkalmazást. Ezzel már látja a nast de azt írja hogy nincs telepítve. Ha pedig telepíteni akarom, formázni akarja a lemezt, amin filmek és képek vannak. Valaki tudja hogy mit csináljak?
-
Ano
senior tag
-
-
Ano
senior tag
Ez érdekes ... te azt mondod hogy túl komoly ez a NAS amit szeretnék, párral feljebb meg azt írják (#87475 Peathee ), hogy túl kevés?
Akkor most elbírja vagy sem?
Illetve akkor a nagy kérdés, hogy kell-e a "+"-os vagy elég a "sima" a 3 kamerához?A "10 évig működjön" nem hiszem hogy "erő" kérdése ... van egy Zyxel-em ami 8 éves (akkor volt kb 30eFt) és máig teszi amit tud ... csak azért nem cseréltem le mert még mindig működik (ki gondolta volna). Azért egy Synology-tól nem várható el ugyanez? Pedig a sima DS423 is "közelít" árban a 200eFt-hoz ...
-
válasz
Patice #87480 üzenetére
Kivettem a 20TB-s lemezt, amire átmozgattam mindent korábban, ami az új rendszerem.
Volt egy felesleges HDD-m, amit betettem és telepítettem rá egy szűz DSM-et, plusz Download Station-t. Beállítottam az értesítési dolgokat a DSM-ben és a DS-ben is és kipróbáltam egy letöltést. Ahogy végzett, jött a mail.
Ezután ezt a próba lemez kötet eltávolítottam, majd a NAS kapott egy gyári beállítások visszaállítást és egy kikapcsolást.
Kivettem a tesztlemezt, visszatettem a 20TB-os lemezt. Az éles rendszerem elindult hiba nélkül és ott is kipróbáltam a letöltést. Csodák csodájára a webes értesítés is megjelent és az email is megérkezett.
Nem tudom, hogy mi okozta a problémát és mi hozta helyre, de remélem most már minden működni fog rendesen. -
Borisz76
nagyúr
Médiaszerver / Böngészési beállítások :
Integrálja a Video Station adatbázist a médiaszerverbe....pipa !Video Station-ban pedig a saját filmes mappád :
add hozzá a FILMEK-hez.
Sorozatos mappád a TV műsorhoz...stb.Régebbi leírás : [link]
Fontos tudni :
A TV készüléken megjelenő 3 db "mappa"....:
Filmek , Zene , Képek ....vagy
Movie , Music , Picture....Szóval ezek NEM MAPPÁK a NAS-on !
Hanem a saját mappáidat lehet KATEGORIZÁLNI !
Azaz ha egy mappádban filmek vannak akkor azt a kategóriát adod neki a Video Station-ban !...és akkor a Filmek kategória alatt jelenik meg a TV-n a DLNA-n keresztül !Ha a"családi fotók" mappádat kategorizálod mint KÉPEK....akkor a TV-n ott fog megjelenni a "képek" kategóriában.
De lehet egy mappát akár 2 , akár 3 kategóriába is sorolni egyszerre !
Olvasd el a leírást amit linkeltem !
-
cigam
titán
válasz
kalapacsolok #87482 üzenetére
A Ping szerint működik jó. A hálózatból elérni, és eléri a hálózatot. A probléma ennél magasabb szinten van. Nem indult el a web szerver szolgáltatás, bármi. És a
http://192.168.50.66:5000
vagy
https://192.168.50.66:5001
címre sem jön be a DSM? -
uvyp
csendes tag
Közben, letöröltem a Médiaszervert, majd újra telepítettem. Létrehoztam egy új megosztott könyvtárat, abba átmozgattam a filmeket, újraindexeltem. Az eredmény, hogy az új könyvtárban semmit se lát a TV, a régiben (ami üres jelenleg) ugyanúgy ott vannak a filmek, csak nem lehet lejátszani
. És 2 különböző TV-n is ugyan ez van.
-
uvyp
csendes tag
-
Met
nagyúr
DS115j-re érdemes felrakni a DSM 7.0.1-et?
Nincs bajom a 6.2.4-25556 Update 7-el.
Transmission fut rajta és onnan nézek filmet Kodis médiaplayeren. -
Szétb@sz az ideg, már mindent átnéztem, beállítottam, de egyszerűen nem hajlandó működni
.
Lehet, hogy jobban járnék, ha nulláról telepíteném újra a DSM-et?
De elvileg mennie kellene, mert látszólag a rendszer rendeben van. A sikertelen letöltésekről küld üzenetet, tesztüzenet megérkezik.
Még ami eltérés a sikeres és sikertelen letöltések között, hogy a sikeres az "Információ" típusú a beállításokban, a sikertelen, pedig "Figyelmeztetés".
Olyan, mintha az információ típusú üzenet nem jönne létre, vagy nem kerülne küldésre. Az email küldéseknél a default típus van beállítva, próbáltam az all-t, az sem segített...Próbáljam meg újratelepíteni a Download Stationt?
-
Peathee
senior tag
-
Ano
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék NAS vásárlás ügyében.
Elvárások:
- 4 lemez
- 3 kamera
- minimális backup funkció
- élettartam: mondjuk ~10 évig döcögjön elElképzelés:
- NAS: DS423 vagy DS423+ (ahogy láttam a difi igazából a processzor a +os javára jó sok extra pénzért |kb +40%|, kérdés hogy a 3 kamera igényelné-e az extra számítást vagy sem!?)
- háttértárak: a Synology oldalon csak Synology háttértárakat hoz fel mint kompatibilis eszközök. Ez tényleg így van? Vagy rakhatok bele bármilyen értelmesebbet is és "eldöcög" velük?
Az az elképzelés hogy 2x6TB (mondjuk WD purple) tükrözve a kameráknak (ugye itt elvileg 7/24-ben írnának a vinyók) és 1x 2TB Samsung 870 EVO SSD az időszakos backupnak az asztali gépről (kis terhelésű igénybevétel és nincs mozgó alkatrész, így elvileg örök élet + 1 nap)
Amiben viszont még nem tudom milyet vennék azok kamerák ... a lényeg hogy kültéri és 1080p@25fps lenne a rögzített adat, mert ez manapság a minimum elvárható szerintem és amennyiben lehetséges, akkor legyen benne "éjjelátó" funkció és mozgásérzékelésre rögzítés.
Régebben mintha a HikVison kamerák lettek volna az ajánlottak, így kérnék megerősítést erre vonatkozóan vagy ellenpéldákat.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Sziasztok!
Tudna abban valaki segíteni, hogy a Download Station miért nem küld értesítést, ha egy letöltés befejeződött?
Nemrég telepítettem újra a csomagokat. Mindent beállítottam ugyanúgy, mint korábban, de most nem jönnek értesítések a kész letöltésekről.
Ami érdekes, hogyha egy torrent hibára fut, akkor arról kapok értesítést. Illetve még az tűnt fel, hogy a DSM webes felületén a jobb felső sarokban lévő értesítések között sem jön létre kész letöltés esetén értesítés.Köszönöm a segítséget
.
-
uvyp
csendes tag
Sziasztok! DS218play-ről néztem dlna-n filmeket. Régóta rendben ment, amit be másoltam a könyvtárba megjelent a TV-n is. De mostanában nem veszi figyelmebe az új filmeket csak a régieket mutatja a tv a listában. Hiába csináltam a Médiaindexelésben Újraindexelést, semmi.. 7.1.1-42962 Update 4 van rajta. Mitől lehet ez?
-
cigam
titán
válasz
kalapacsolok #87465 üzenetére
Ne ott próbáld. A böngészőbe írd be, hogy
https://1912.168.50.66
Nyitsz a számítógépeden nyitsz egy parancssort, és beírod hogy
ping 1912.168.50.66
Majd a válaszból kiderül, hogy válaszol-e a kérdésre, vagy sem. Ha válaszol, akkor kb. elindult a NAS, és tud kommunikálni a külvilággal. -
cigam
titán
válasz
kalapacsolok #87463 üzenetére
Pingre válaszol? Sima http vagy https-el próbálod? Az alapértelmezett portszám nincs eltekerve?
Az eszköz LED-jei a szokásos módon működnek, vagy rendszeres pislogással jelzi a hibakódot? -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Van egy synology ds118 NAS-om régóta. Egyszer csak nem volt elérhető se böngészőből, sehogy. Nem csináltam pedig semmit a géppel, NAS-sal sem. Nyomtam egy resetet, csippant, find.synology.me-n megtalálja, de utána unable to connectet mutat. Firefoxban, chromeban is próbáltam. Asus tűzfalát kilőttem, windows defender se megy, Norton360 tűzfalát és vírusirtóját is kilőttem, semmi. Router beállításainál látszik az NAs eszköz és az IP is stimmel, de mégsem elérhető. Tipp, hogy mi lehet?
-
válasz
Borisz76 #87364 üzenetére
Átköltözés infó:
szóval sikerült a 4 fiókból egy lemez ki, annak helyére új lemez, új kötet, megosztások áthelyezése produkció.
Beállításokat nem kellett visszatöltenem, mert az új lemezre is átkerült a DSM.
Miután kivettem a maradék 3 régi lemezt, akkor a telepített appok működése megszűnt. Azokat újra kellett telepíteni és beállítani őket. Ez kicsit macerás volt, de számítottam rá és képernyőfotókkal lementettem a beállításokat.
A multimédia fileokat újra kellett indexelnem, illetve az Audio Stationben a lejátszási listák sajnos elvesznek, ezzel nem számoltam, de csak egy listám volt kb. 15 elemmel, azt össze tudom talán fejből szedni.
Talán így volt számomra a legegyszerűbb a 4 x 8TB-ről 2 x 20TB-re költözés.Köszönöm Mindenkinek a segítséget
.
-
visit
tag
Üdvözletem a Közösségnek!
Szembekerültem egy problémával, segítséget szeretnék kérni. DS218-at használok, laptopról készítek biztonsági mentéseket a NAS-ra. Néhány könyvtárat és egy külső HDD-t ment a Synology Drive Client. Nagyon valószínű, hogy a laptopom kileheli a lelkét, újat kell vennem. Mit kell tennem, hogy ne kelljen újraindítani a backupot az elejétőL 5 Terabájt adatról van szó. Az új laptopon ugyanazt a könyvtárrendszert és külső vinyót kell menteni.
Természetesen az új laptopra létrehozom a megfelelő mappastruktúrát, és benne lesznek ugyanazok a fájlok, amiket már a backup lementett a NAS-ra. Köszönöm, ha tudtok segíteni. -
válasz
Borisz76 #87364 üzenetére
Kivettem 1 db 8TB lemezt a kötetből és betettem a helyére az új lemezt. Az újon engedett különálló kötetet létrehozni és engedi is a megosztásoknál az új kötetre módosítást.
Ha végzek az átmozgatással, akkor kiveszem a régi kötet összes lemezét és megnézem, hogy mi történik.
Arra számítok, hogy a telepített appokon kívül minden működni fog, mert elvileg az új kötetre is rákerült a meglévő rendszer. -
kgymac
őstag
válasz
Multibit #87451 üzenetére
Nekem 2 hibrid 2.5"-os seagate van, ezeknél normális minden attribútum. 500GB-s és 1TB-s, bár az elsőből nehéz kiolvasni az értékeket, lévén esxi alatt megy és a vmware megtartotta magának a pontos értékeket, csak annyit mond, hogy X%-ban jó (100). A másik proxmox alatt, annál ugyanaz a smartctl mint a syno-nál.
Egy 1TB-os 3.5"-ös seagate-em döglött meg a kettővel korábbi lg n1t1 nasban talán 5 év után, bár azt használtan vettem. Csak a német matávot kellett levadászni róla, egy német tulajnál már bedöglött vagy csak visszaadta. Megtartottam, kevés nassal lehet dvd-t vagy cd-t írni. -
Multibit
nagyúr
válasz
kgymac #87444 üzenetére
tele raw read és seek hibákkal
Eddig akárhány Seagate HDD-vel találkoztam, mindnek az egekben volt ez a két értéke. Két Ironwolf van nálam a NAS-okban (4TB, 6TB). Három régebbi NAS HDD, egy NAS-ban, három backup lemez (ST4000VN000, 4TB). Mindnél ez a helyzet. Amúgy a lemezek hibátlanok. -
kgymac
őstag
A részlet a sokadik smart levélből van, a beüzemelés napján talán ez a második, legkorábbi, 06.09-i részlet (1 javítás után, a második előtt)
Device Model: ST4000VN006-3CW104
Serial Number:
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000f 067 064 006 Pre-fail Always - 5446679
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 2
7 Seek_Error_Rate 0x000f 061 060 045 Pre-fail Always - 1200625
9 Power_On_Hours 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 4
194 Temperature_Celsius 0x0022 038 040 000 Old_age Always - 38 (0 28 0 0 0)
241 Total_LBAs_Written 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 4388073230
242 Total_LBAs_Read 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 4300180200
Serial Number:
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000f 071 064 006 Pre-fail Always - 12720279
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 1
7 Seek_Error_Rate 0x000f 100 253 045 Pre-fail Always - 3737
194 Temperature_Celsius 0x0022 034 040 000 Old_age Always - 34 (0 28 0 0 0)
241 Total_LBAs_Written 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 12701816
242 Total_LBAs_Read 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 18463Alza vásárlás, alzabox, 06.08.
A javítás kb. 1 nap volt, két hdd-vel, egymás után kétszer javítva.
Plusz volt kb. két hetet egy félnapos áramszünetem, emiatt a 3 ill. 2 start/stop.
Nem küldtem vissza, ahhoz mindkettőt kellett volna, az shr meg passz, lehet, el sem indult volna a régi hdd-vel. Másik új hdd közben nem volt opció, mert némi acélt, zsalukövet és c25 betont is rendeltem közben.@jim74: ahhoz pc-n kellett volna nézni, de jelenleg csak egy hp noti vagy egy hp t520 vékony kliens elérhető. A javítással indítottam a nas-on, utána meg nem lehetett kiolvasni, amíg nem végzett a javítás. A másodiknál már előtt kiolvastattam, csak utána javítottam a kötetet.
@stigma:
smartctl
majd vgrep-pel szűröm az engem érdeklő attributumokat, utána levélküldés a syno-ról. Általában cron-nal, de manuálisan is indítható. -
kgymac
őstag
Nekem a 4TB-s ironwolf-ok tele raw read és seek hibákkal. Bedöglött, nem nasba szánt toshiba aca-t cseréltem vele, még épp működő shr kötet javítással. A hdd sérülésmentes volt, lezárt csomagolásban, 0 bekapcsolással és üzemidővel, akciós árral. Amíg tartott a javítás, nem lehetett a smart attribútumokat lekérdezni.
Serial Number:
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000f 082 064 006 Pre-fail Always - 157641964
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 3
7 Seek_Error_Rate 0x000f 072 060 045 Pre-fail Always - 14273388
9 Power_On_Hours 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 1424
194 Temperature_Celsius 0x0022 036 043 000 Old_age Always - 36 (0 28 0 0 0)
241 Total_LBAs_Written 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 4978003872
242 Total_LBAs_Read 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 8899496983
Serial Number:
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000f 084 064 006 Pre-fail Always - 227493394
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 020 Old_age Always - 2
7 Seek_Error_Rate 0x000f 072 060 045 Pre-fail Always - 15112958
9 Power_On_Hours 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 1420
194 Temperature_Celsius 0x0022 035 042 000 Old_age Always - 35 (0 28 0 0 0)
241 Total_LBAs_Written 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 5144576170
242 Total_LBAs_Read 0x0000 100 253 000 Old_age Offline - 17537346352 -
kgymac
őstag
Vezérlőpultból, a konfig mentése/visszaállítása.
Userek/groupok/megosztások/beállítások - kivéve gépnév, hálózati és a túzfal konfig - visszaállításra került.
admin user és jelszó ugyanaz volt előtte mindkét nas-on, a gépnevek és ip-k is be voltak állítva, a konfig mentés/visszaállítás előtt.
Az adatokat meg átmásoltam az eredetiről, az átmásolásához fel voltak csatolva az első nas megosztásai (kb. 15 mappa) egyesével a "klónra". Másolás FS volt, de lehet hogy mc, passz. Vagy 3 éve volt. De rsync-cel is megoldható, ssh-n.
Utána tc-ben összehasonlítás minden megosztásnál (méret+file-ok száma). Az első nason két shr kötet 2x2x3TB kb. 2TB adattal (média+fotók) került át 2x3TB shr-re. -
válasz
attilanatina #87415 üzenetére
Mindegyik fenti esetben csak átteszed a lemezeket és a migrálást választod, minden adat és beállítás megmarad.
-
Hooper
őstag
válasz
Borisz76 #87281 üzenetére
Áh "értem" mostmár, hogyan adódnak össze a kötetek és alakul a tárhely. Köszönöm Borisz!
A Syno kalkulátort is néztem 3x16tb SHR = 32tb hely
+ 1 SHR esetén ugyan annyi helyem lesz mintha az külön hozzá adom.
Tehát 4x16 SHR - 48TB
3x16 SHR + külön 16 is 48TB tárhely.
Akkor csak az az alap gondolat maradt, hogy a külön köteten rendszeresen, napi szinten van nagy forgalom - gondolom ez az összes lemez írás olvasásával jár..
a másik 3-on meg heti 1-2 alkalommal indul egy nagyobb backuppolás a több időben kb idle vannak.
urban racer -
Igen szemezek közeben azzal h végül X20 20TB lesz.. annyival nem drágább /gb mint az x18. -
kgymac
őstag
A 6.1 visszatöltötte (6.1.7u3). Egy másik, azonos típusú nasra állítottam vissza egy mentést, a megosztásokat, jogokat, felhasználókat, csoportokat is visszaállította. Mivel akkor csak 1 kötet volt benne, ezért minden megosztást a volume1-re tett. Tűzfal beállításokat nem (ez érdekes, mert az iptables tud menteni/visszaállítani, más linuxos gépeken használtam már). A gépnevet, hálózati beállításokat megtartotta, maradt az eredeti, talán azért, mert a nas, amiről a mentés készült, ugyanabban a hálóban elérhető volt visszatöltéskor.
Adatokat, telepített csomagokat, azok beállításait nem, de nem is vártam, lévén nem része a konfig-nak.
7-essel nem próbáltam, de működnie kéne. Talán a tűzfal beállításokat is megoldhatták azóta. -
válasz
Borisz76 #87431 üzenetére
The following settings are backed up:File sharing: Shared Folder, File Services, User & Group, Domain/LDAPConnectivity: External Access, Network, Security, Terminal & SNMPSystem: Login Portal, Regional Options, Notification, Update & RestoreServices: Application Privileges, Index Service, Task Scheduler
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Milyen letöltés vezérlőt ajánlotok?
Sokat utazom az EU-ban.
Szeretnék nagyobb méretű fájlokat letölteni a telefonomra. 1-1,5Gb
Sajnos mivel igen lassú a netem itthon gyakran megszakad a kapcsolat.
DS file ami nem bír vele.
Bár megjegyzem ha a telefonom 5G kapcsolatban van akkor nincs gond ezzel.
De sajnos nem mindenhol elérhető
Arra gondoltam kipróbálnák valami mást.
Már ha létezik valami.
Valami olyan megoldás kellene ami titkosított és ha megszakad a letöltés akkor később újra tudja indítani onnan ahonnan abbahagyta.
Tudnátok valami(ket) korrekt megoldást ajánlani? -
Borisz76
nagyúr
válasz
hagymasi #87424 üzenetére
Nem tudod....illetve részben lehet.
Beállítások megmaradnak de adatot kell mozgatni...2X is !Ha 1 lemezt kiveszel, akkor a bentmaradó 4TB-s lemezről működik tovább a rendszer és az adatokat is eléred.
Cserébe viszont a DSM jelzi , hogy a kötet összeomlott !
Értesít a DSM felületén és hangjelzéssel is figyelmeztet a NAS.
Ez utóbbi letiltható a Vezérlőpult / Hardver és Tápellátás résznél.Ha ez megvan,. akkor a kivett lemezt formázhatod és PC-be szerelve vagy külső USB-s dokkólóba építve át tudod másolni rá az adatokat.
Adatmásolás után a NAS-ban lévő maradék 1 db lemezt....ami ugye elviekben kötethibás.....
Szóval ezt a kötetet el kell távolítani !
A RAID1 kötet eltávolítása után lehet létrehozni újra kötetet.
Ekkor kell az ALAP vagy BASIC kötetet létrehozni.
Ha ez megvan, akkor lehet az adatokat átmásolni rá.
Másolás után a kivett HDD-t is beteheted és létrehozol rajta egy új önálló kötetet....alap/basic.Macerás de megoldható.
-
hagymasi
csendes tag
Sziasztok!
Most van a NAS-omban két darab 4TB HDD (Raid1).
Kérdésem, hogy fel tudom-e úgy bontani a Raid1-et, hogy mostantól két külön vinyóm legyen, de az 1-es lemezemen továbbra is megmaradjon minden adat és maga a rendszer a beállításaival?Köszönöm ha valaki tud segíteni!
-
cigam
titán
válasz
boborján2 #87419 üzenetére
Elméletileg, mert most nincs USB rákötve, és a NAS a melóban van:
A fájlkezelőben a baloldali listában jobbklikk a "megosztás" nevén, és ott a Tulajdonságok menüpontot választva megjelenik egy új ablak, ahol a "Hely" mutatja, hová van felcsatolva. Pl. /VolumeUSB2Ha ez megvan akkor a
sudo mount | grep /VolumeUSB2
parancs kiírja, hogy melyik eszköz van oda felcsatolva. pl.
/dev/sdc1 on /VolumeUSB2/ blablabla....
Csak az első pár adat az érdekes. A fenti példában a /dev/sdc-t kell beírni a dd parancs végére
sudo dd /dev/random /dev/sdc
Ez random számok sorával írja tele az adott eszköz összes szektorát.Egy másik járható út, hogy a terminálban kiadod az
sudo lsblk | grep media
parancsot ami kilistázza az eszközök azonosítóit, partícióit, cimkéit, méreteket, ... és hogy melyik mappába lett felcsatolva.
Ezekből már láthatóható, hogy melyik az USB eszköz.
De a legegyszerűbb trükk, hogy kiadod ezt a parancsot úgy, hogy nincs rajta az USB meghajtó, majd kiadod mégegyszer úgy hogy már rá van dugva az eszköz. A két listát összehasonlítva lesz egy plusz eszköz, ami szinte biztos hogy az USB meghajtód.Nagyon óvatosan, csak saját felelőségre, mert egy rossz meghajtót törölve könnyen adatvesztés/reinstall lehet a vége.
Ha még nem csináltál ilyet, tényleg biztonságosabb egy PC-re dugva letörölni. -
Boss81
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #87412 üzenetére
Én drive-ot használok mivel több helyről több embernek kell a folyamatos szinkron, és arra az a legjobb megoldás. Viszont arra gondoltam, ha a szinkronra van egy külön kis Nas aminek csak az a dolga, illetve a Hyper-Backup, semmi más, akkor eleve a teljesítmény is 100%-ban arra tud menni, tehát nincs más szolgáltatás ami elvenne a processzor, és memória teljesítményből. Vagy rossz a következtetésem?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
pozsipeti #87413 üzenetére
A NAS-on létrehozott MEGOSZTOTT mappát fel kell csatolni a Windows-ban mint HÁLÓZATI MEGHAJTÓ.
Itt leírtam korábban , hogy mi a menete. -
cigam
titán
A másik fele attilanatina-nak szólt, csak kimaradt
-
cigam
titán
válasz
pozsipeti #87413 üzenetére
Az intéző címsorába írd be, hogy
\\192.168.1.2
Értelemszerűen a NAS IP címét írd be. Valószínű, hogy nem a Samba megosztást éred el így, hanem ahogy boborján2 is írja, a DLNA megosztást.Itt nézz rá a
HDD migration limitations
szakaszra. Ha a CPU nem különbözik nagyon (ARM-Intel, 32bit-64bit), akkor működni fog. -
attilanatina
kezdő
Helló, van egy kérdésem hogy hogy lehet megoldani a HDD-k átköltöztetését (4 darab 423+-ról van szó) egy másik 423+-ba ? Az egyik haveromnak behalt és ugyanilyenre akar szert tenni megint. Egyszerűen csak átköltözteti a másik NAS-ba és megvan oldva a dolog ? Az én kérdésem meg az hogy 420+-ból 423+-ba lehet-e így átköltöztetni a lemezeket ? Vagy kérdezhetném azt is hogy 420+-ból 923+-ba lehet-e ? Ugyan ez a kérdésem arra is hogy egy 10 év múlva ha kijön egy 433+-os széria hogy lehet a 4 darab 423+-osból a lemezt átköltöztetni az új NAS-ba ? Lehetőleg remélem nem bonyolítottam túl, de az adatmegmaradás az első fő célpont. Senki sem nem szeretne adatvesztést gondolom. Mert egyszer a NAS-ok is behalnak.
-
boborján2
senior tag
-
cigam
titán
válasz
pozsipeti #87404 üzenetére
Nem, nincs összefüggés a Windowsba való belépés jelszókérése, és a NAS elérése között. Van a PC-n plusz biztonsági program telepítve?
Esetleg kukkants bele az eltárolt jelszavakra: [link] Ha benne van a NAS elérése, töröld ki, és indítsd újra a gépet.Most lett beüzemelve a NAS?
-
pozsipeti
tag
Nincs benne speciális karakter, notepad-ot próbáltam, a NAS tűzfalán nincs tiltva az IP, igen a NAS-on létrehozott fiók adatokkal próbálok belépni, de egyszeriben nem megy.... Az gond lehet, hogy a PC-re jelszóval tudok csak belépni? Mert ez a laptop és a PC közötti külömbség!
-
cigam
titán
válasz
pozsipeti #87402 üzenetére
A PC bill. kiosztása jó (0,z és 9,y cseréje, stb)? Vannak benne speciális karakterek? Azt próbáltad, hogy a notepadba írod be a jelszót, és onnan másolod át a jelszó mezőbe?
A NAS tűzfalán nincs kitiltva a PC IP címe?
Ugye mindkettő esetben a NAS-on létrehozott fiók adatait adod meg? -
pozsipeti
tag
Sziasztok!
Adott egy DS120j, de valahogy a pc-n keresztül(ethernet kábellel csatlakozik routeren kereszetül) nem érem el a megosztott mappákat, a hálózati hitelesító adatok megadása után Helytelen felhasználónév jelszót ír ki. Van egy laptop is amin wifin keresztül kapcsolódok, ott ha beírom a hitelesítő adatokat akkor látom a mappákat. Mitől lehet ez? -
Boss81
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #87399 üzenetére
Nem tűnik rossznak. Van itthon egy db merevlemezem pluszba, az menne bele csak, vagy esetleg később bővíteném, azt még nem tudom. A lényeg, hogy az adatokat nem a mostanin szeretném már tárolni, ezért gondoltam rá hogy veszek neki külön egyet.
Amit most használok azt teljes mértékbe már csak médiára szeretném használni, egy DS918+ hozzá egy DX517 bővítő.
Effektív mivel nem lesz rajta más csak a drive, és pár felhasználó, feltételezem gyorsan fog szinkronizálni, vagy rosszul gondolom? Na meg persze nem nagy méretű fájlokról van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- Wise (ex-TransferWise)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- #Drive Rally teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron