Hirdetés
- Az ASUS sem feledkezett meg a kvantumpontos OLED monitorok szegmenséről
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- Felsőkategóriás NVMe SSD készül a Kingston boszorkánykonyháján
- Nyakunkon az ASUS AMD-s csúcsdeszkája
- 4K-s QD-OLED monitor az AOC-tól, picit talán olcsóbban a konkurenciánál
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robert73
tag
válasz
CharlieDrop #70407 üzenetére
Nem tudom, ezért kérdeztem. 🙂
Most ott tartok, hogy van service menü -m, elő tudom hozni a bravia+ beállításokat, be tudom állítani, hogy bekapcsoláskor a yettel app induljon, de pl. a guide gombra nem tudom hozzá rendelni a yettel app menüjét, ott mindig a digit csatorna lista akar megjelenni. 😥 -
Robert73
tag
Hello, egy gyors kérdés:
Adatfolyamos csatornaként be lehet állítani a yetteltv-t? Egyáltalán hol van ennek valami beállítási lehetősége? Sehol sem találom.
Kd-55xf9005 -
modflow
veterán
Most elég misztikus dolog történt.
Kapcsolom be a TV-t, erre kiírja, hogy frissítés érhető el.
Közben a honlapon meg semmi friss firmware nincs.
Máskor 2-3 héttel jelezte csak a tv, most meg hamarabb? Durva! 😅 -
duke
aktív tag
Időközben a korábban említett gyenge fényű elkékült Sony tévébe megrendeltem és kicseréltem a háttérvilágítást. Teljesen jó, lett, pedig voltak kétségeim, mert nem tudtam elképzelni, hogy ennyire elkékülhetnek a ledek. De amikor kivettem a hibás ledeket és szabadon bekapcsoltam, akkor nagyon meglepődtem, hogy mennyire kékek. Arra számítottam, hogy biztos lesz egy kis kékes árnyalatuk, és csak reméltem hogy az uj fehér ledek jobbá teszik. De a kivett ledek annyira kékek, mintha kéknek gyártották volna, szóval oriási lett a különbség, teljesen jó a kép. Amúgy 8500 -ért vettem az Aliexpresszen, Persze azért nem volt triviális a csere, ovatosan körültekitően egy fél napig dolgoztam vele.
-
atti1848
senior tag
válasz
Celtis #70396 üzenetére
Köszi. Ezt ma én is néztem, csak még nem próbáltam ki, de reménykedek benne, hogy valami hasonló egyszerü dologgal orvosolható, mert édesapám vette kb. 1 hete egyik ismerőstől és azt mondta hogy megnézte, de nem látta, hogy ez van vele, de aki eladta ismerős sem olyan, hogy ha ezt tudja, akkor eladja, attól korrektebb. Így nem tudjuk mi történt, de mikor felraktuk konzolra es elinditottuk, nekem egyből szembe tűnt. Elvileg nem nyomodott meg, nem ütődött oda sehova.
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Van egy Sony KD-49XD8077 tv-énk. A kijelző felső részén megjelent pár vízszintes pixelcsík: 3-3-2-1, a csatolt képen látható. Bal oldalról indul meg, ott erőteljesen látszik, de a jobb oldalán szinte alig.
Szerintetek lehet ezt javítani? Ha igen, Budapest XVI. Kerület környékén tudnátok ajánlani valakit?
-
OnLy16
tag
Sziasztok,
Van egy 2021-ben vásárolt Sony kd-49xg7096 -m.
Elképzelhető, hogy nem lehet rá feltenni az HBO Max, Disney+ appokat, vagy csak én nem találom?!
A gyári Netflix, Prime, Youtube rendben működik, ha nem muszáj nem vennék új TVt vagy Chromecastot. -
Quqesz
nagyúr
Ami nekem van ott pl a kép kezdett el villogni. Mikor átkapcsoltál egy másik csatornára vagy nagy különbség volt két képkocka között, akkor korrigált a szoftver a fényerőnés ebből kifolyólag egyfajta villogás alakult ki. 2 frissítés kellett ahhoz, hogy rendbetegyék(meg egy android verziófrissítés). Én is elküldtem a hibát a Sony-nak.
-
CharlieDrop
veterán
-
Peathee
senior tag
Nekem XG85 van és múlt héten jelezte a frissítést. Fel is telepítettem.
-
modflow
veterán
válasz
gordonfreemN #70377 üzenetére
Durva, hogy 4 hónappal a kiadás után jelezte csak! -
Ger_man
senior tag
válasz
Szia!
Én az XH95-re felraktam, minden ugyanolyan mint volt. Lehet ez csak biztonsági android frissítés?
-
lemmy9
őstag
válasz
Az eddigi frissítések semmit sem javítottak, bánom hogy nem hagytam a 2021-est, amivel nem karikázott csatornaváltáskor, hanem gyors volt.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
XH90 65 kiirta, van új frissítés. Utoljára tavaly év elején frissítettem. Érdemes feltenni vagy hagyjam, semmi sem javul?
-
Ger_man
senior tag
Ja értem.
Auto 1: Output compressed audio without change.
Auto 2: Output only compressed audio for multi-channel content without change.
PCM: Always output in PCM.Én az Auto 1-et használom. Multi-channel forrás esetén marad minden ugyanúgy. De pl ha stereo PCM jelet kap, akkor is dolby-ra konvertálja, de marad 2.0. Pl. spotify
Auto 2-nél, Multi-channel ugyanez, de a PCM 2.0 marad PCM 2.0
PCM: minden PCM-re konvertál.
Próbálgasd az AUTO 1-et és 2-t, az erősítő ki fogja írni a forrást.
-
Ger_man
senior tag
Szia!
HDMI-ARC vagy eARC, az lényegében pass-through. XH90-es esetén úgyis csak "sima" DVD minőségű Dolby Digital / Dolby Digital Plus (Atmos) lesz, illetve szintén tömörített DVD minőségű DTS Digital Surround amit kezel belső lejátszó esetén. Tehát elég az ARC is. TrueHD (Atmos) és DTS-HD nem elérhető sajnos, ahhoz külön dedikált lejátszó szükséges, pl Nvidia Shield.
-
itroh
tag
Sziasztok, segítsetek légyszives!
Xh9006 típusnál, ha mindent feldolgozás nélkül szeretnék erősítőre küldeni HDMI-n keresztül, akkor mi a helyes beállítás az hangbeállításoknál? -
Joshi
titán
válasz
SonyBoi69 #70369 üzenetére
Minden hasonló stick jó erre a célra. Viszont én inkább egy Amazon Fire TV Stick 4K Max-ot ajánlanék. Tesómék még az egyel régebbi sima Stick 4K-t használják egy Samsung tévéhez, de minden mai stream megy rajta gond nélkül. Minden hangot tud ami ma elvárható. Természetesen tudja a Dolby Visiont is és minden hangformátumot is. Van külön topikja is, érdeklődj ott.
-
Ger_man
senior tag
válasz
SonyBoi69 #70360 üzenetére
Szia!
True HD-t vagy DTS-HD-t nem támogat a tv-d, de tömörített atmos-szal lehet elbánik (Dolby Digital Plus), a biztonság kedvéért inkább maradj csak a sima Dolby Digital 5.1-nél, átalában mindig van rajta ilyen hangsáv is, pont a kompatibilitás miatt.
Illetve a legjobb lenne külső lejátszót venned, mert minél régebbi a tv-d annál macerásabb a lejátszás, főleg külső eszközről.
Én Nvidia Shield Pro-t használok az XH95-ös tv-m mellett, ha streaminget nézek akkor azt a tv-vel játszom le, más letöltött tartalmat pedig a Shield-del, a veszteségmentes hangok miatt, de nem a tv-n szólal meg hanem a házimozin. Tv-re bőven elégséges a sima DVD minőségű Dolby Digital 5.1, ott nem a hangsáv lesz a szűk keresztmetszet hanem a tv hangszóró tudása.
-
vlevi
nagyúr
válasz
stemplar07 #70363 üzenetére
Váltani nem tudok közte, de azok a Dovi filmek amiket megnéztem, DV-ben játszotta a Kodi. Ilyenkor a Sony TV képbeállítás átvált Dolby Vision módra.
TV-n nem kell újraindítani az SDR/HDR/DV váltáskor. Ahogy befejeződik a film, vagy akár csak megállítom a film lejátszását, és visszamegyek a Kodi Menübe, vagy elindítok bármi más, nem HDR-t használó alkalmazást, a kép azonnal visszavált normálra. -
SonyBoi69
friss újonc
válasz
stemplar07 #70363 üzenetére
fuuu ezt így nem néztem, de lehet tényleg a beépített gyári leolvasó nem elég jó és megpróbálom majd Kodival vagy valami mással
-
vlevi
nagyúr
válasz
SonyBoi69 #70360 üzenetére
Mivel nézed, a gyári lejátszóval?
Érdemes megpróbálni pár másik lejátszót is.
VLC, Kodi, satöbbi...
Úgy vettem észre, hogy pl. az XH9096-oson a 4K, és főleg HDR tartalmak lejátszásánál a gyári lejátszó nincs mindenben a topon.
Ellenben a Kodi megbírkózik a Dolby Vision filmekkel is. -
SonyBoi69
friss újonc
Sziasztok
A fent jelzett típusú TV készülékkel rendelkezek. Tudom nem mai darab, de hátha tud valaki segíteni, mert picit tanácstalan vagyok. A probléma:
Vettem nem rég egy WD 1 TB SSD-ét. 4K-ás minőségben nézek róla tartalmakat. Most letöltöttem nem rég egy természetfilm sorozatot (Frozen Planet II). El is indulnak a részek. Viszont a vége előtt 5 perccel, amikor már az ilyen extra werk részek jönnek egyszerűen kifagy...Ilyenkor kilépek, de már nem tudom újra elindítani. Hibára fut.
Nem hiszem hogy az SSD-vel lenne a hiba, mert már több mint 2 órás filmet is néztem rajta egyhuzamban szintén 4K-ban. True HD 7.1 Dolby Atmos a torrent. Hangban nem annyira erős ez a tévé, nem támogat már sok mindent. Ez lenne a baja? De akkor nem értem miért tudom végig nézni majdnem és csak a vége felé fagy ki...
Valakinek volt hasonló problémája? Tippek esetleg, hogy miért lehet ez? Próbáljam meg esetleg VLC-én keresztül elindítani a TV-nél?
-
No.01
addikt
Koszonom mindenkinek.
Sajnos en nem ehhez vagyok szokva. A korabbi TV-nel en nagyon szerettem, h magatol allitotta be a fenyerot. Ott siman felvette teljesen, de itt ugytunik korlatozva van (SDR) nem ertem, h igy valoban mi ertelme a fenyerzekelonek...? Ha jol mukodne akkor nem kellene finomhangolni.
En a telefonomon eleinte allitgattam, de idovel megtanulta es mostmar 99%-ban tokeletes. Allitsam kezzel, mint az allatok?A napsutesre meg annyit, h meg nincs fuggony, de majd lesz. Viszont ha lesz is akkor is van kulonbseg egy vilagos nappali es egy kozepesen napsutotte kozott. Ennyi erovel ha nincs redony es korom sotet akkor ne is menjen a TV? Nem lesz olyan nyilvan, de nem mindig a mozielmeny hajhaszas a cel. Legalabbis szerintem.
-
Joshi
titán
Most nem azért, de hogy lehet tévézni egy szobába úgy, hogy a verőfényes napsütés ellen nincs egy redőny, vagy egy függöny? Nem arra gondolok, hogy tök sötétet kell csinálni a helyiségben, egyszerűen csak annyira be kell sötétíteni, hogy élvezhető legyen a tévézés egy standard fényerőn.
-
Infernusz
csendes tag
válasz
stemplar07 #70355 üzenetére
Én használom, és jól működik az én igényeimhez.
-
stemplar07
őstag
Sorry de felejtsd el a fényérzékelőt ! sem telefonon, sem tévén nem ér az xart sem (ahogy jönnek a felhők vagy kisüt a nap.. állandóan változtat).. ennek a TV-nek akkora a fényereje (100%képernyőn 700nit! vs LGG4/A95L max 210nit), hogy világos nappaliban SDR/ kábel tv. ,,mozi,, módban a 50-es max álláshoz képest, 10-en használom, ha nagyon besüt a nap, akár rá a képernyőre akkor 15-20
A netflix saját NF kalibrált módban(a legjobb) kell felhúzni DoVi-ban 50-re, Dune HD-n pedig(persze ez a filmtől is függ) HDR-ben ,,Imax,,állásban( nekem ez tetszik a legjobban) 30-45-50, a fényerő..szerintem nem okoz gondot a forrás és a fényviszonyoktól függően kicsit feljebb/lejjebb tenni ..( ez kb olyan mint az automata váltó, ott is néha bele kell nyúlni ..)
-
No.01
addikt
Segitsen aki tud legyen kedves. Bravia 9 a konkret modell, de az elv gondolom hasonlo a tobbi modellen is.
Beallitottam mindent ahogy a kulonbozo oldalak szerint a kalibralas leginkabb hozza azt amit kell. Csak nagyon minimalisan tertem el tole.A fenyerot 4-re ajnaljak, de ejszaka sok volt igy levettem minimumra. Jo is volt, de ma a napsutes vegett jol jott volna az extar fenyero.
Feljebb is vette, de kozel sem annyira, h jo legyen. (ECO sz*rsagok kikapcsolva, de a fenyerzekelot bekapcsoltam, h ha kell akkor allitsa magatol)
En azt gondoltam, h ha nagyon sut a nap akkor majd jobban felveszi, de ha kezzel allitom akkor erzesre 20 kornyekire vette fol. A max sok volt, de a 35 jobban mukodott.
Lehet ezt finomhangolni, h ne kelljen belenyulni manual (hisz szerintem pont erre lenne valo az fenyerzekelo)? -
_Dumber_
őstag
Mármint a PR-re gondolsz?
-
_Dumber_
őstag
válasz
CharlieDrop #70347 üzenetére
Igen, mi is erre tippelünk, (vagy egy musor.tv)
Sajnos a készülék 50km-re van tőlem és a hétvégén csak 1 órám volt tesztelni.
Érdekes az, hogy csak a Viasat3 , Viasat6 és asszem az AXN-en jön elő (ezek ha jól tudom egy szolgáltató csatornái). .. és a legjobb, hogy a tartalom NEM aktuális
.
Saját bevallásuk szerint, Ők nem csináltak vele semmit... -
_Dumber_
őstag
Sziasztok
KD55X8505C típusú Androidos TV
Kérlek segítsetek, hogy szüleim mit nyomhattak el?Van pár csatorna, amin a képen látható baloldali netes tartalom megjelenik. (Ha nincs net akkor nem látható)
Hogyan lehet eltüntetni?
-
stemplar07
őstag
x-hát akkor írj a supportnak,
viszont a legutóbbi frissítés óta a Skyshowtime eddig levehetetlen felirat, most végre levehető lett..
- a Netflix kalibrált (DoVi)képverziója nagyon jó minőség
- az alap képbeállításoknál az általam leginkább kedvelt módja HDR/DoVi az ,,Imax,, ahol néha max a fényerővel kell játszani..
- a Bravia Core appon lévő filmek minősége majdnem azonos, egy DuneHd Premier4kpro 80-90 gb- 4K BD-n láthatóval.. (80-120 mbit) -
pjen
félisten
válasz
stemplar07 #70343 üzenetére
Nem hiszem, hogy a guglinak köze van hozzá. Van egy P hilips szintén droidos. Az felvesz és meg is lehet állítani. Felvenni a sony is tud, csak megállítani nem.
-
No.01
addikt
válasz
stemplar07 #70337 üzenetére
Na ezt jo h mondod, este frissitem is. (igaz 1 het alatt eddig en nem talalkoztam a hibaval szerencsere)
-
stemplar07
őstag
Ha az ki volt már bontva/kivéve azt azonnal látod, olyan szintű patent a gyári csomagolás, hogy lehetetlen úgy vissza csomagolni , hogy ne vedd észre.. (a 75B9-nél legalább is) ... és ha ki volt már bontva, kivéve ( esetleg nem bemutató db. volt, árcsökkentéssel stb. nehogy már egy 1,2 millás tv bemutatóteremből, új áron..) és erről nem tájékoztattak, akkor én visszaküldtem volna ,,röptében,,
-
nFlex
tag
Üdv.
Lassan megjön a B7-em, szokás mostanában nálunk mindent kibontani.
Van valami lehetőség hogy megnézzem volt e bekapcsolva,vagy hány órát ment,ha ment?
Garivesztés nélkül. Köszönöm -
stemplar07
őstag
K-75 B9 ,,Firmware-frissítés, 112.631.085.1 ,, tegnap jött, ,,Fixes lip sync issues when watching TV
Fixes an issue where the TV restarts unexpectedly while controlling external HDMI devices
Fixes an issue where the picture on the TV freezes and the TV eventually restarts
Resolves an issue where cracking noises were occasionally heard when using external HDMI devices
Increases the security of the TV,, Volt valóban újraindulás előtte, és a Denon X4700-nál is kellett állítanom a ajak szink-et.. majd most kiderül.. -
No.01
addikt
Kicsit OFF de azért részben csak idevág: megvan a TV minden szuper (Bravia 9, '75, bár pár beállítással még kell játszani)
A doboz viszont k nagy. Ti elteszitek tuti ami fix alapon vagy mehet a papirba csak a helyet foglalja...? -
No.01
addikt
...meg is neztem, Hogy ez mennyivel egyszerubb, mint a Samsungnal.
Nem szegyen am a jo dolgokat ellesni a masiktol.Mar nem is felek egyaltalan az osszerakas reszetol. Megegyszer koszi
-
Ger_man
senior tag
-
stemplar07
őstag
elvileg a doboz lemelése után, a hungarocelben hagyva a TV-t (persze közben a párod támasztja) fel lehet szerelni a lábait űgy ,hogy nem kell ágyra fektetni.. (2-2 csavar).. a K75-XR90 lábakkal együtt 42 kg.. hát hogy bírjátok-e azt nem tudom.. ketten a barátommal mi fel tudtuk tenni simán az állványra..
-
pjen
félisten
-
No.01
addikt
Igen, probaltam szerezni egy plusz embert, de nem fog sikerulni (a videkre koltozes hatalutoje...)
Meglatom majd mi sul ki a dologbol. A vegso terv a falra szereles, de az meg ennel is tobb sebbol verzik jelenleg.
Azert a TV-re is kivancsi vagyok, egy 65-s XE85-t fog valtani. -
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Szombaton erkezik egy Bravia 9 a nappaliba. Sajna kicsomagolas ram es az en kis felesegemre marad.
Mennyire lesz ez maceras 1.5 embernek? (75-s meret)
Konnyu a dobozt levenni es a labakat felszerelni vajon?
Csak azert kerdem mert legutobb egy Samsung beuzemelesnel segedkeztem es az szamomra sokkolo volt. Meg a leiras is azt mondta, h vedd ki es tedd egy nagy vizszintes kemeny feluletre. Igy nyilvan konyebb volt szerelni, de a nagy meret vegett azert a zabszem az ott volt mindharmunk fenekebe. -
pjen
félisten
Üdv urak. Megjött a Sony xr55A80. Ismerkedünk. Eddig jónak tűnik a chrom cast al vannak gondok. A kép szépen átmegy a van tv mobil alkalmazásról, viszont a hang csak morog. Min kéne állítanom?
-
Sziasztok,
Édesapámnak kellene egy új TV-t választani. Sony márkahívő, az alábbi modellt nézte ki:
KD-55X75WL
55-nél nagyobb nem fér be a szekrény helyre, így ez a max korlát.
Amire használná: Telekom TV, Wifi-s net, Netflix, HBO, Disney
Jól sejtem hogy ez a modell bőven kiszolgálja ezt a célt?
A kerete 200-240e bruttó max. -
nFlex
tag
válasz
stemplar07 #70315 üzenetére
Az bosszantó. Az biztos hogy veszek rá plusz garanciát.
-
stemplar07
őstag
A ,,panellottó,, minden TV-t érinthet, talán a Sony-t nem annyira ... alapszabály úgy bondsd ki, hogy 14 napon bellül vissza tudd küldeni, amúgy azonnal teszt képek RGB és Grey 20-30-40% 4K felbontásban hogy van-e (pixel hiba) és nagyobb kijelző homogenitás hiba.. Én én 3+2 év Sony háztól-házig garit is vettem rá 54 volt a Sony szalonban..( sajna ez a MM-ban 150 körül van..a K75-XR90-re . Anno egy Samu 75QE8000- lett panelhibás 26 hónaposan...egy széket belevágtam volna dühömben.. kuka.. azóta inkább fizetem a + 2 évet.. és 4,5 évesen eladom őket. még fél év garival...
-
nFlex
tag
Köszönöm a válaszokat. Valószínűleg ő lesz az utód. Sajnos 4 évvel ezelőtt az első xf9005 pixel hibás volt. Második már jó volt. Mostanában is előfordul ez a hiba ?
-
nFlex
tag
Bravia 7-ről valakinek vélemény? A 9es már drága egy picit. Xf9005ost váltana.
-
stemplar07
őstag
-
pjen
félisten
válasz
stemplar07 #70303 üzenetére
Üdv. Vettem délután az MM ben egy XR-55A80 LAEP. Ott nagyon.tetszett, de csak hétfőn hozzák. Nem találtam róla szinte semmit, csak pár véleményt. Ismeri valaki.
-
pjen
félisten
Hogy vissza találjak
-
stemplar07
őstag
valaki használ droidTV12-n NET4+ appot? miért szaggat mint a barom? ugyanakkor ha PC-ről tükrözöm a B9-re tökéletes Fhd minőségben smooth..(DuneHD PP ue.)
Más ,Skyshowtime ATV12 B9-en a HDR ölég gyatra... de ráadásul a felirat nem kikapcsolható... (DuneHDPP-n ATV11-en műxik jól igaz a HDR ott is xar) -
modflow
veterán
válasz
stemplar07 #70300 üzenetére
Király, de lassan hegesztőszemüveg kell majd...
Az jó lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Energiaital topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- DUNE médialejátszók topicja
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Segíti a Xiaomi a rendőrség munkáját a halálos EV-baleset után
- Gyúrósok ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN85CAT) 190CM 4K NEO Q-LED CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65S90CAT) 165CM 4K -OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LH75WADWLGCXEN) FLIP PRO 190CM 4K ÉRINTŐS SMART MONITOR ! AKCIÓ!
- ÚJ Auna Worldwide Internet Radio Wi-Fi/LAN DAB/DAB+ USB AUX
- SAMSUNG (QE75Q77CATXXH) 190CM 4K Q-LED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest