Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Travolta76
    csendes tag

Sziasztok!

Remélem elfér itt....

Projekt módosítása miatt eladásra kínálok egy 3D nyomtatott YoRadio házat, 2.8"-as LCD-hez SD nyílással, 2 enkóderes támogatással. Dobozon belül több rögzítési lehetőség is található, így szinte bármilyen kialakítással összerakható.
    Ára 3500 jó magyar forint.

Szintén eladó egy all-in YoRadio modul 1,8" kijelzővel, 1 enkóderrel, PCM DAC-kal és egy pici erősítő modullal.
    Csak két hangszóró és táp kell neki meg egy külső antenna és már szól is a kedvenc rádió állomásod. De a jobb minőség érdekében inkább ajánlott a vonalszintű kimenetet külső erősítőre kötni.
    A panelen még a KaRadio felirat található, de már az említett szoftvert tartalmazza.
    Ennek ára 15e ft.

Érdeklődni itt vagy akár privát.

Posta vevő terhére mindkét esetben megoldható előre utalás után.

• szjoci
    őstag

Köszi a "biztatást" :R

Még ezzel az egyszerű dologgal is elcsesztem legalább egy órát mire sikerült működésre bírni, de összejött... :B
    Már csak egy házikót kellene rajzolnom ehhez, na az sem lesz sétagalopp ;]

• JohnnyX
    őstag

Sziasztok!

Ha egy kijelző és mindenféle kezelőszerv nélküli yoradio-t szeretnék csinálni (gyakorlatilag ESP32-S3 + PCM5102A DAC), akkor csak a myoptions.h-t kell úgy konfigolni, vagy van egyéb teendő is? Kérdem ezt úgy, hogy a programozás nem az én műfajom... :B

Szia!

Pont elég. :K

• szjoci
    őstag

Sziasztok!

Ha egy kijelző és mindenféle kezelőszerv nélküli yoradio-t szeretnék csinálni (gyakorlatilag ESP32-S3 + PCM5102A DAC), akkor csak a myoptions.h-t kell úgy konfigolni, vagy van egyéb teendő is? Kérdem ezt úgy, hogy a programozás nem az én műfajom... :B

• Directors
    senior tag

Szia!

Elég rövidnek találom e fájl tartalmát.
    Nem beilleszteni kell, hanem kicserélni.
    Innen töltsed le a display cpp fájlt (nem nyitottam új mappát neki), cseréld ki a meglévővel, jónak kell lennie.
    Visszajelzést kérnék majd sikeréről.

Szia!

Sikerült, magyar is lett. Köszönöm!
    Egy probléma van, hogy a korábbi csatorna listát nem tudom hozzá adni.
    Ez mi miatt lehet ?

(Ja igen, én kompletten az egészet feltöltöttem. Egyedül a myoptions fájlt cseréltem. Előtte próbáltam csak magukat a fájlokat cserélni, de úgy is hibába futottam.)

• JohnnyX
    őstag

Plusz még valami.
    Megpróbáltam az elejéről az egészet.

Egyszerűen nem találtam hogy hova kellene beilleszteni ezt a szöveg részt. [kép]
    Miért nem látom ezt ? " sprintf(_buffordate, "%2d %s %d", network.timeinfo.tm_mday,mnths[network.timeinfo.tm_mon], network.timeinfo.tm_year+1900); strlcpy(_dateBuf, utf8Rus(_buffordate, true), sizeof(_dateBuf));"

Szia!

Elég rövidnek találom e fájl tartalmát.
    Nem beilleszteni kell, hanem kicserélni.
    Innen töltsed le a display cpp fájlt (nem nyitottam új mappát neki), cseréld ki a meglévővel, jónak kell lennie.
    Visszajelzést kérnék majd sikeréről.

• Directors
    senior tag

Gratulálok a yoradiohoz.

Belefutottam már a térerő kijelzős anomáliába én is, mert mindenki átsiklik a Quick start 3-4-es pontokon, feltöltéskor Erase All Flash legyen Enabled.

Plusz még valami.
    Megpróbáltam az elejéről az egészet.

Egyszerűen nem találtam hogy hova kellene beilleszteni ezt a szöveg részt. [kép]
    Miért nem látom ezt ? " sprintf(_buffordate, "%2d %s %d", network.timeinfo.tm_mday,mnths[network.timeinfo.tm_mon], network.timeinfo.tm_year+1900); strlcpy(_dateBuf, utf8Rus(_buffordate, true), sizeof(_dateBuf));"

• Directors
    senior tag

Gratulálok a yoradiohoz.

Belefutottam már a térerő kijelzős anomáliába én is, mert mindenki átsiklik a Quick start 3-4-es pontokon, feltöltéskor Erase All Flash legyen Enabled.

Köszönöm! :R

Átállítottam és újra feltöltöttem a programot.
    Én nem tudom mit rontottam el megint, de most meg az ékezetes betűk nem jelennek meg. Pedig csak a beállításokat módosítottam amit írtál. :W

• Sikerült, köszi! :)

Csak a yoradiot kezdtem el előről módosítani a fájlait.
    Amúgy szerintem a generátorral rontottam el korábban, hogy nem nyomtam rá az orosz nyelvre.
    Ilyen most. [kép]
    Jobb alsó sarokba hogyan lehetne módosítani a térerő kijelzését ?

Gratulálok a yoradiohoz.

• Directors
    senior tag

Próbálj meg mindent előről tisztán: telepítsd újra ESP32 Espressif systems 2.0.17 verziót, készítsd el újra a myoptions.h fájlodat a generátorral itt, töltsd le újra innen a yoradiot.

Néha egyszerű fatális hiba is okozhat zűrt, ha rossz boardot választottál mint ami van pl. ESP32 Dev modul vagy ami kel. Írj vissza ha sikerült.

Sikerült, köszi! :)

Csak a yoradiot kezdtem el előről módosítani a fájlait.
    Amúgy szerintem a generátorral rontottam el korábban, hogy nem nyomtam rá az orosz nyelvre.
    Ilyen most. [kép]
    Jobb alsó sarokba hogyan lehetne módosítani a térerő kijelzését ?

• Szia!

Sajnos ugyan azt írja.
    Nem tudom mit ronthatok el. :((

Próbálj meg mindent előről tisztán: telepítsd újra ESP32 Espressif systems 2.0.17 verziót, készítsd el újra a myoptions.h fájlodat a generátorral itt, töltsd le újra innen a yoradiot.

Néha egyszerű fatális hiba is okozhat zűrt, ha rossz boardot választottál mint ami van pl. ESP32 Dev modul vagy ami kel. Írj vissza ha sikerült.

• Directors
    senior tag

Próbáld ki ESP32 Espressif Systems 2.0.17-es verziót, de mindenképpen 3-as előtti legyen, ez a yoradio elég régi program.

Szia!

Sajnos ugyan azt írja.
    Nem tudom mit ronthatok el. :((

• Köszi!

Át is írtam azokat a fájlokat amiket írt, ám nem lett jó. Le se fut a program.
    Mit csinálhatok rosszul ?

In file included from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays\displayILI9341.h:26,
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays\dspcore.h:24,
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\display.h:9,
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\display.cpp:5:
    C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays\conf\displayILI9341conf.h:28:20: error: redefinition of 'const ScrollConfig apSettConf'
     const ScrollConfig apSettConf     PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 240-TFT_FRAMEWDT-16, 2, WA_LEFT }, 140, false, MAX_WIDTH, 0, 4, 30 };
                        ^~~~~~~~~~
    C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays\conf\displayILI9341conf.h:27:20: note: 'const ScrollConfig apSettConf' previously defined here
     const ScrollConfig apSettConf     PROGMEM = {{ TFT_FRAMEWDT, 240-TFT_FRAMEWDT-16, 2, WA_LEFT }, 140, false, MAX_WIDTH, 0, 4, 30 };
                        ^~~~~~~~~~
    C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\display.cpp: In member function 'void Display::_apScreen()':
    C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\display.cpp:189:87: error: 'apTitleConf' was not declared in this scope
         ScrollWidget *bootTitle = (ScrollWidget*) &_boot->addWidget(new ScrollWidget("*", apTitleConf, config.theme.meta, config.theme.metabg));
                                                                                           ^~~~~~~~~~~
    C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\display.cpp:189:87: note: suggested alternative: 'apNameConf'
         ScrollWidget *bootTitle = (ScrollWidget*) &_boot->addWidget(new ScrollWidget("*", apTitleConf, config.theme.meta, config.theme.metabg));
                                                                                           ^~~~~~~~~~~
                                                                                           apNameConf
    In file included from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays\displayILI9341.h:26,
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays\dspcore.h:24,
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\display.h:9,
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\sdmanager.cpp:5:
    C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays\conf\displayILI9341conf.h:28:20: error: redefinition of 'const ScrollConfig apSettConf'
                        ^~~~~~~~~~
    C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays\conf\displayILI9341conf.h:27:20: note: 'const ScrollConfig apSettConf' previously defined here
                        ^~~~~~~~~~
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\config.cpp:4:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\controls.cpp:6:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\network.cpp:2:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\player.cpp:5:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\netserver.cpp:7:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays\displayILI9341.cpp:4:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
    Multiple libraries were found for "SD.h"
      Used: C:\Users\Geri\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.11\libraries\SD
      Not used: C:\Users\Geri\Documents\Arduino\libraries\SD
    exit status 1

Compilation error: redefinition of 'const ScrollConfig apSettConf'

Próbáld ki ESP32 Espressif Systems 2.0.17-es verziót, de mindenképpen 3-as előtti legyen, ez a yoradio elég régi program.

• Segíteni sajnos nem tudok, mivel nem tetszik a yoRadio, írtam egy saját programot csak
    a szükséges információkkal.
    Menu1:
    Menu2:
    Menu3:

Természetesen WiFi manager-rel és sleep-pel, + 1 rotary.
    A doboza mint Luca széke. :D

• Directors
    senior tag

Köszi!

Át is írtam azokat a fájlokat amiket írt, ám nem lett jó. Le se fut a program.
    Mit csinálhatok rosszul ?

from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\display.cpp:5:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
    C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\display.cpp: In member function 'void Display::_apScreen()':
    C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\display.cpp:189:87: error: 'apTitleConf' was not declared in this scope
                                                                                           ^~~~~~~~~~~
    C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\display.cpp:189:87: note: suggested alternative: 'apNameConf'
                                                                                           ^~~~~~~~~~~
                                                                                           apNameConf
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\sdmanager.cpp:5:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\config.cpp:4:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\controls.cpp:6:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\network.cpp:2:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\player.cpp:5:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\core\netserver.cpp:7:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
                     from C:\Users\Geri\Desktop\esp32\egybe\internet-radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays\displayILI9341.cpp:4:
                        ^~~~~~~~~~
                        ^~~~~~~~~~
    Multiple libraries were found for "SD.h"
      Used: C:\Users\Geri\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.11\libraries\SD
      Not used: C:\Users\Geri\Documents\Arduino\libraries\SD
    exit status 1

Compilation error: redefinition of 'const ScrollConfig apSettConf'

• Először én is hasonlóképp csináltam, azután egyszerűen töröltem a sztringből a
    C3,C5 byte-okat, replace "" , a magyar ékezetes betűk bittérképét pedig a maradék
    extended ASCII byte helyére írtam.

• Turbo73
    aktív tag

Sziasztok!

Összedobtam én is egy Yoradio-t Githubos weboldal szerint.
    Szeretném magyarosítani is.
    Ezt hogyan tudnám megcsinálni, és a fájlt honnan tudom letölteni hozzá ?

• Directors
    senior tag

Sziasztok!

Összedobtam én is egy Yoradio-t Githubos weboldal szerint.
    Szeretném magyarosítani is.
    Ezt hogyan tudnám megcsinálni, és a fájlt honnan tudom letölteni hozzá ?

• baani59
    aktív tag

Tetszik.. segítesz nekem egy ilyet építeni?

Persze, ha az alapokkal rendelkezel, akkor a neten fellelhető infó és a fórumtársak (beleértve engem is :) ) segítsége jó esélyt ad az építéshez. Az alapok: Arduino IDE használata, forrasztás, kapcsolási rajz értelmezés, áramköri elemek felismerése. Ha egy olyan alap készüléket akarsz építeni, amit bemutattam, szükséged lesz egy Esp32 2432s028 (CYD) boardra és egy PCM5202 DAC modulra, valami 5V-os audió szempontból megfelelő tápegységre, USB és 3,5 jackdugós kábelekre, és valami készülékre, amivel megszólaltathatod. Én azzal kezdeném, hogy átfutnám ennek a fórumnak a hozzászólásait, illetve a Yoradio Githubos weboldalát és közben a fent említett hardver elemeket megvásárolnám.

• hcs57
    addikt

Egy Internet rádió avagy egy régi órásrádió "retrofitjának" a története röviden
    Az ötlet a Facebookon jött szembe, az egyik fórumtárs bejegyzésében megemlítette, hogy neki 3000 Ft körül jött ki egy komplett Internet Rádió szett. Bár a Klubrádió internetes száműzése miatt több megoldás is van itthon a hallgatására, de szeretek ilyesmikkel bíbelődni, ezért belevágtam.Volt már itthon telepített Arduino IDE, USB és Jack-Jack kábel, DC-DC átalakító.Rendeltem egy CYD-et majd a JohnnyX segítségével rátöltöttem egy Yoradió verziót.A myoptions.h-ban a belső DAC használatát állítottam be, gondolván nem lehet azannyira rossz. Ez tévedés volt, gyakorlatilag hallgathatatlan volt, túlvezérelt, mindenfélerecsegés-ropogással kísérve. A kijelzőn a kép 90 fokkal elfordítva jelent meg, némi google-zás után kiderült, hogy nem ILI9341, hanem ST7789 az LCD vezérlő a CYD-en. Elővettem a PCM5202 DAC-ot választottam hozzá egy szimpatikus bekötési módot, beállítottam hozzá a szükséges GPIO portokat meg persze az ST7789 használatát. Fordítás és flashelés után már szinte tökéletes volt. Következett némi finomhangolás: a magyarítás befejezése, az időjárás kijelzés beállítása, a színek átállítása, és nem utolsó sorban a csatornalista összeállítása. Ezen a ponton már elgondolkodtam, hogy kellene valami burkolat és valami erősítővel és hangszóróval szerelt eszköz a praktikus használhatósághoz.Egyszer csak beugrott, hogy a lomosban porosodik a régi órásrádió, aminek AUX bemenete is van.Már csak a CYD-nek kellett valami burkolat. A projekthez illő olcsó 3D nyomtatott ház beszerzése nem sikerült (talán nem voltam elég kitartó), így maradt az aliexpresses plexi burkolat. Az eredményt a képen láthatjátok. Az érintőképernyővel és a webes felületről vezérelhető, így az összköltség kb. 5000 Ft lett. Köszönet a Yoradio alkotóinak és közösségének. Külön köszönöm a segítséget JohnnyX-nek valamint Gabywap-nak (a színek beállítását egyszerűsítő programjáért) :R

Tetszik.. segítesz nekem egy ilyet építeni?

• baani59
    aktív tag

Egy Internet rádió avagy egy régi órásrádió "retrofitjának" a története röviden
    Az ötlet a Facebookon jött szembe, az egyik fórumtárs bejegyzésében megemlítette, hogy neki 3000 Ft körül jött ki egy komplett Internet Rádió szett. Bár a Klubrádió internetes száműzése miatt több megoldás is van itthon a hallgatására, de szeretek ilyesmikkel bíbelődni, ezért belevágtam.Volt már itthon telepített Arduino IDE, USB és Jack-Jack kábel, DC-DC átalakító.Rendeltem egy CYD-et majd a JohnnyX segítségével rátöltöttem egy Yoradió verziót.A myoptions.h-ban a belső DAC használatát állítottam be, gondolván nem lehet azannyira rossz. Ez tévedés volt, gyakorlatilag hallgathatatlan volt, túlvezérelt, mindenfélerecsegés-ropogással kísérve. A kijelzőn a kép 90 fokkal elfordítva jelent meg, némi google-zás után kiderült, hogy nem ILI9341, hanem ST7789 az LCD vezérlő a CYD-en. Elővettem a PCM5202 DAC-ot választottam hozzá egy szimpatikus bekötési módot, beállítottam hozzá a szükséges GPIO portokat meg persze az ST7789 használatát. Fordítás és flashelés után már szinte tökéletes volt. Következett némi finomhangolás: a magyarítás befejezése, az időjárás kijelzés beállítása, a színek átállítása, és nem utolsó sorban a csatornalista összeállítása. Ezen a ponton már elgondolkodtam, hogy kellene valami burkolat és valami erősítővel és hangszóróval szerelt eszköz a praktikus használhatósághoz.Egyszer csak beugrott, hogy a lomosban porosodik a régi órásrádió, aminek AUX bemenete is van.Már csak a CYD-nek kellett valami burkolat. A projekthez illő olcsó 3D nyomtatott ház beszerzése nem sikerült (talán nem voltam elég kitartó), így maradt az aliexpresses plexi burkolat. Az eredményt a képen láthatjátok. Az érintőképernyővel és a webes felületről vezérelhető, így az összköltség kb. 5000 Ft lett. Köszönet a Yoradio alkotóinak és közösségének. Külön köszönöm a segítséget JohnnyX-nek valamint Gabywap-nak (a színek beállítását egyszerűsítő programjáért) :R

• JohnnyX
    őstag

Valaki találkozott olyan Yoradio szoftver verzióval ami USB-s DAC-al működött?

"Még" nem létezik, I2S-t használunk.

• fecus
    őstag

Valaki találkozott olyan Yoradio szoftver verzióval ami USB-s DAC-al működött?

• Imy
    veterán

Ebben egy bontott Notebook táp látja el az erősítőt 19V-al 220V-ról, majd a 220V ágról leágaztatva be van szerelve egy ilyen táp ami az összes többit táplálja 5V-al. Ez az egy megoldás volt akkor amikor 1 hétig nem bírtam a sivításon kívül értelmes hangot kicsikarni belőle és csak ez volt itthon. Most semmi alapzaja ezzel a megoldással.

Elég jó lett a doboz, valami hasonló retróban gondolkodok, alakra főleg.
    A DAC kimenő jelét leválasztó trafóval akarom leválasztani, megnézem azzal jó lesz-e. Ha igen akkor nyertem, ha nem, akkor az általad javasolt két tápegység lesz a nyerő. Nézek akkor bele két rendes kicsi kapcsolóüzemű tápegységet, de itthonról, nem akarom kigyújtani.

• kriszpontaz
    veterán

Ilyen végfokom van, ez kicsit nagyobb hangerőnél befullad. TPA3110-et rendeltem.
    Olyan kapcsolóüzemű tápegységet találtam, ami 5.1V@3.8 és 12V@1,5A-t tud. 12V-ot szánnám az erősítő felének. Majd próba után meglátom működik-e.

Ebben egy bontott Notebook táp látja el az erősítőt 19V-al 220V-ról, majd a 220V ágról leágaztatva be van szerelve egy ilyen táp ami az összes többit táplálja 5V-al. Ez az egy megoldás volt akkor amikor 1 hétig nem bírtam a sivításon kívül értelmes hangot kicsikarni belőle és csak ez volt itthon. Most semmi alapzaja ezzel a megoldással.

• kriszpontaz
    veterán

Ilyen végfokom van, ez kicsit nagyobb hangerőnél befullad. TPA3110-et rendeltem.
    Olyan kapcsolóüzemű tápegységet találtam, ami 5.1V@3.8 és 12V@1,5A-t tud. 12V-ot szánnám az erősítő felének. Majd próba után meglátom működik-e.

Nem fog. Nekem is olyan van 5 db, összegerjed a PCM5102A DAC az erősítóvel a közös föld miatt (földhurok). Csak akkor működhet, ha a DAC le van választva pl. egy ilyennel a fő tápról: [link] emellett én tettem be zavarszűrőt is: [link]

• Imy
    veterán

Kis hangszóróhoz 5V-ról hajtva [link]

• kriszpontaz
    veterán

Ki milyen tápegységet, milyen erősítő modult - hangszóró párost használ az elkészült yoradio projekthez?
    Vagy van aki aktív hangszóróval használja?
    Milyen dobozba tettétek?
    Én rra gondoltam, mivel nem találtam, valami kisebb retro stílusú dobozt tervezek, és fa tartalmú filamentből nyomtatom ki.
    Ez a modell, már közelít ahhoz ami jó lenne.
    De ez a modell ami valamiért nagyon bejön. Utóbbiból kellene kiindulnom, valahova applikálni kellene a kijelzőt.

Kis hangszóróhoz 5V-ról hajtva [link]

• kriszpontaz
    veterán

Ki milyen tápegységet, milyen erősítő modult - hangszóró párost használ az elkészült yoradio projekthez?
    Milyen dobozba tettétek?
    Én rra gondoltam, mivel nem találtam, valami kisebb retro stílusú dobozt tervezek, és fa tartalmú filamentből nyomtatom ki.
    De ez a modell ami valamiért nagyon bejön. Utóbbiból kellene kiindulnom, valahova applikálni kellene a kijelzőt.

Az előlapot függőlegesen elvágva tükrözve be lehet tenni egy ilyen kijelzőt, és szimmetrikus is marad.
    Erősító külön táppal mert összegerjednek: [link] L,R bemenetre 10Kohm ellenállás, mert ordítani fog
    Hangszórók: Aiyima [link] [link] [link] [link]

Vagy ha minőségit akarsz akkor: Sure Electronics

• topi66
    aktív tag

Milyen dobozba tettétek?

Ebbe 4 laptop hangszóró van,egy 2*3wattos erősitővel. Konyhába teljesen jó.

• Imy
    veterán

Milyen dobozba tettétek?

• JohnnyX
    őstag

Szia, köszönöm, hogy foglalkozol vele. :R
    Sajnos megtévesztő a dolog, mert nem linknek szántam a piros szöveget, hanem csak kiemelésnek. A második linken levő fájlok lennének inkább az érdekesek. :D
    Tegnap egyébként belevágtam a "hagyományos" módszerrel a telepítésbe. Összeraktam egy myoptions.h-t, beállítottam az Arduino IDE-ben a megfelelő ESP32-t, összeszedtem a megfelelő könyvtárakat. Másodikra hibátlanul lefordult, viszont a kijelzés 90 fokkal elfordítva jelenik meg, pont úgy mint Tamas9x-nek a #718-as hozzászólásban. Ekkorra már éjfél lett, 5-kor pedig kellnem kell, ezért itt félbehagytam. :O

• baani59
    aktív tag

Szia!

Az első linked nem működik.
    Holnap melóban ha lesz rá időm, megosztom.
    Nekem külön mappákban vannak mai napig kijelző típusokkal, amiket eddig készítettem. Ilyen kijelzővel is. (Név szerint kiknek raktam össze mit is...)

Szia, köszönöm, hogy foglalkozol vele. :R
    Sajnos megtévesztő a dolog, mert nem linknek szántam a piros szöveget, hanem csak kiemelésnek. A második linken levő fájlok lennének inkább az érdekesek. :D
    Tegnap egyébként belevágtam a "hagyományos" módszerrel a telepítésbe. Összeraktam egy myoptions.h-t, beállítottam az Arduino IDE-ben a megfelelő ESP32-t, összeszedtem a megfelelő könyvtárakat. Másodikra hibátlanul lefordult, viszont a kijelzés 90 fokkal elfordítva jelenik meg, pont úgy mint Tamas9x-nek a #718-as hozzászólásban. Ekkorra már éjfél lett, 5-kor pedig kellnem kell, ezért itt félbehagytam. :O

• JohnnyX
    őstag

Kipróbáltam stefi81 ESP32-2432s028 Internet Rádió Telepítő-jét.
    A CYD ESP csatlakozott, a % kijelző szépen elment 100-ig, AP módban elindult, megnyitottam az Uploader oldalt. Amatőr módon csak most kattintottam **Link a 12db webes fájlhoz (KATT IDE)**. Na ez a link nem él már. Sebaj, letöltöttem a Github Yoradio projekt fájljait és az abban található "www" mappa tartalmát töltöttem fel. Utána küldtem a playlist.csv-t is vártam a csodát, ami persze nem történt meg. :( Talán az okozza a hibát, hogy a feltelepített és az utólag letöltött Github-os fájlok nem azonos verziójúak? Túl szép volt, hogy igaz legyen...

Szia!

Az első linked nem működik.
    Holnap melóban ha lesz rá időm, megosztom.
    Nekem külön mappákban vannak mai napig kijelző típusokkal, amiket eddig készítettem. Ilyen kijelzővel is. (Név szerint kiknek raktam össze mit is...)

• baani59
    aktív tag

Talán működik a dolog. Kérlek jelezz ha igen. Talán az is megoldható hogy 12db filet se keljen feltölteni később, de arra még több idő kell ami most nekem elfogyott... ESP32-2432s028 Internet Rádió Telepítő

Kipróbáltam stefi81 ESP32-2432s028 Internet Rádió Telepítő-jét.
    A CYD ESP csatlakozott, a % kijelző szépen elment 100-ig, AP módban elindult, megnyitottam az Uploader oldalt. Amatőr módon csak most kattintottam **Link a 12db webes fájlhoz (KATT IDE)**. Na ez a link nem él már. Sebaj, letöltöttem a Github Yoradio projekt fájljait és az abban található "www" mappa tartalmát töltöttem fel. Utána küldtem a playlist.csv-t is vártam a csodát, ami persze nem történt meg. :( Talán az okozza a hibát, hogy a feltelepített és az utólag letöltött Github-os fájlok nem azonos verziójúak? Túl szép volt, hogy igaz legyen...

• kriszpontaz
    veterán

Ez azt jelenti, hogy S3-mal és SD1322-vel nem tudok olyan rádiót építeni, ami lejátssza a magas bitrátájú FLAC-ot is? Nekem a kivezérlésmérő sohasem kellett csak az idő, bitráta, állomás, előadó és cím minél nagyobb kijelzése, hogy messzebbről is el tudjam olvasni, meg egy kicsit a hangminőség, ahogy már írtam is.
    Már összegyűlt az anyag, csak még nincs időm csinálni.

A kijelző a legkisebb gond, az alap audio libraryt kell cserélni, elvileg, meg hogy mi mást nem tudom. Elvileg ez lenne a FLAC variáns LINK.
    Emellett kell az audio library is [link] . Hogy ez elég-e nem teszteltem.

• Ez azt jelenti, hogy S3-mal és SD1322-vel nem tudok olyan rádiót építeni, ami lejátssza a magas bitrátájú FLAC-ot is? Nekem a kivezérlésmérő sohasem kellett csak az idő, bitráta, állomás, előadó és cím minél nagyobb kijelzése, hogy messzebbről is el tudjam olvasni, meg egy kicsit a hangminőség, ahogy már írtam is.

Bármelyik S3 lejátsza a Flac formátumot (mini, sima, no name, eredeti, nyákos, nyák nélküli) még kijelző sem kell hozzá, Az hogy milyen kijelző van rákötve (vagy épp nincs) az meg még lényegtelenebb.

• itg
    tag

Évek óta követem ezt a topikot, majd ha beköltözök a házikóba csinálok/veszek internet rádiót.
    Számos jó ötlet, megoldás jelent itt meg, aztán beköltözés után idő hiányában egyiket sem csináltam meg.
    Valamelyik éjszaka beugrott, hogy egy chromecast képes kis hangszóróval (google nest, nest mini, vagy bármelyik klón) pl. a fürdőszobába HA OS vezérléssel simán be tudom kapcsolni a Best FM-et, akár időzítve is.
    Így egyelőre ez lett a nagy internet rádió projektből :)
    Gondoltam leírom, hátha valakinek "csak" ennyi kell.

• topi66
    aktív tag

Totál halott volt szegény Videoton? Mert ha nem, akkor fáj a szívem érte.

Sajnos nagyon sok sebből vérzett.

• fecus
    őstag

Nem. Pedig eddig fizettem érte mindig. Most teljesen elzárkózott. Valószínű azért mert tömegesen elkezdték gyártani az ő tervei alapján a dobozokat stb. és begőzölt. Vagy csak pénzt akar látni belőle. Egy S3-al előszerelt komplett rádiót 45000.- Ft-ért ad, gondolom ez jobban megéri neki mint potom pénzért eladni hogy másnak legyen bevétel belőle. Én még akkor is az engedélyét kértem, mikor lekicsinyítettem az ő általa tervezett dobozt mert feleslegesen nagy volt. Én nem gyártottam eladásra sem. Saját rádiót terveztem és építettem inkább de a programozás részéhez sötét vagyok még.

Ennek akartam elkérni a szoftverét:

Ez azt jelenti, hogy S3-mal és SD1322-vel nem tudok olyan rádiót építeni, ami lejátssza a magas bitrátájú FLAC-ot is? Nekem a kivezérlésmérő sohasem kellett csak az idő, bitráta, állomás, előadó és cím minél nagyobb kijelzése, hogy messzebbről is el tudjam olvasni, meg egy kicsit a hangminőség, ahogy már írtam is.

• topi66
    aktív tag

A hangfalasak nagyon jól néznek ki, kereslet nem tudom lenne-e rá. Amit tudom, hogy sokan kerestek, Videoton 6363s beépítőkeret, méretazonos na az tuti menne. Olyan gányokat látok, hihetetlen.

A 4 collos nagyon szépen,keret nélkül is beépithető

• kriszpontaz
    veterán

Nem. Pedig eddig fizettem érte mindig. Most teljesen elzárkózott. Valószínű azért mert tömegesen elkezdték gyártani az ő tervei alapján a dobozokat stb. és begőzölt. Vagy csak pénzt akar látni belőle. Egy S3-al előszerelt komplett rádiót 45000.- Ft-ért ad, gondolom ez jobban megéri neki mint potom pénzért eladni hogy másnak legyen bevétel belőle. Én még akkor is az engedélyét kértem, mikor lekicsinyítettem az ő általa tervezett dobozt mert feleslegesen nagy volt. Én nem gyártottam eladásra sem. Saját rádiót terveztem és építettem inkább de a programozás részéhez sötét vagyok még.

Ennek akartam elkérni a szoftverét:

• Tamás9x
    őstag

Találtam egy fasza myoptions generátort.
    Viszont nincs meg valakinek a Yoradio Maestro variánsa SSD1322 kijelzős verzióhoz, ami már a FLAC lejátszást is tudja az S3-al?
    Beszéltem a fejlesztővel, továbbiakban nem osztja meg az új verziókat, de láttam, sok embernek megvan. Gondoltam hátha itt akad valaki.

Pénzért sem ?

• kriszpontaz
    veterán

Ha fixen kellene egy adott lábra kötni egy egy adott pint,akkor nem lehetne ilyen dolgot csinálni.

Itt egy akármilyen kijelző és egy akármilyen S3 esp, amit egymásra teszel és ahol pl az 2-es láb az esp-n a kijelző DC lábával érintkezik azt úgy írod meg a progiban. Ez a s3 hogy szabadon konfigolható.

pl. #define TFT_DC 2

Szóval kösd össze a lábakat és nézd meg mit kötöttél össze mivel és úgy írd meg a myoptionst. (persze vedd figyelembe milyen esp-t használsz és annak milyen lábai vannak használva pl. psram vagy boot közben)

Találtam egy fasza myoptions generátort.
    Viszont nincs meg valakinek a Yoradio Maestro variánsa SSD1322 kijelzős verzióhoz, ami már a FLAC lejátszást is tudja az S3-al?
    Beszéltem a fejlesztővel, továbbiakban nem osztja meg az új verziókat, de láttam, sok embernek megvan. Gondoltam hátha itt akad valaki.

• JohnnyX
    őstag

Az S3-hoz még én sem találtam, úgy őrzik mint ha valami drágaszág lenne a Facebook csoportokban is. Szoftveresen konfigurálható pinek vannak rajta de még a Maestro S3 sincs feltöltve sehol.

Tessék, ahogy én raktam össze eddig:
    yoradio 0.9.720 VTom v7.8
    Esp32-S3 N16R8
    ILI9341 kijelző
    PCM5102A DAC
    infra

• Az S3-hoz még én sem találtam, úgy őrzik mint ha valami drágaszág lenne a Facebook csoportokban is. Szoftveresen konfigurálható pinek vannak rajta de még a Maestro S3 sincs feltöltve sehol.

Ha fixen kellene egy adott lábra kötni egy egy adott pint,akkor nem lehetne ilyen dolgot csinálni.

Itt egy akármilyen kijelző és egy akármilyen S3 esp, amit egymásra teszel és ahol pl az 2-es láb az esp-n a kijelző DC lábával érintkezik azt úgy írod meg a progiban. Ez a s3 hogy szabadon konfigolható.

pl. #define TFT_DC 2

Szóval kösd össze a lábakat és nézd meg mit kötöttél össze mivel és úgy írd meg a myoptionst. (persze vedd figyelembe milyen esp-t használsz és annak milyen lábai vannak használva pl. psram vagy boot közben)

• kriszpontaz
    veterán

Sziasztok. Sikeresen egy radiot osszeraktam esp32 wroom mal es ssd1322 oled kijelzovel. Viszont van egy esp32 3s lapom is es szinten ssd322 oled kijelzom plusszba. Sehol nemtalalok bekotesi rajzot. Valaki tudna segiteni? Koszi

Az S3-hoz még én sem találtam, úgy őrzik mint ha valami drágaszág lenne a Facebook csoportokban is. Szoftveresen konfigurálható pinek vannak rajta de még a Maestro S3 sincs feltöltve sehol.

• Tudatlan69
    lelkes újonc

Sziasztok. Sikeresen egy radiot osszeraktam esp32 wroom mal es ssd1322 oled kijelzovel. Viszont van egy esp32 3s lapom is es szinten ssd322 oled kijelzom plusszba. Sehol nemtalalok bekotesi rajzot. Valaki tudna segiteni? Koszi

• Turbo73
    aktív tag

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Egy ESP-32UE rádióm van SSD1322 kijelzővel, a program verziója v0.9434. Megoldható lenne, hogy az EQ kijelzés helyett L-R kivezérlés jelzőm legyen? Valamint, kellene egy magyar karakterkészlet, mert az ékezetes betűk szörnyen néznek ki. Előre is köszönöm a segítséget.

Még valami: a webes felületen nem működnek a gombok. Nincs meghatározva link hozzájuk. Kellenének a linkek. Pl. ami már megvan: IP/settings, IP/update, de az equalizer-t pont nem tudom, az IP/equalizer nem működik.

• topi66
    aktív tag

Most láthatóak az adatok a kijelzőn, de némely csatorna váltásra azt írja ki, hogy "Not enough free memory to initialize the decoder 5700 bytes free"
    Lehet, hogy úgy kellen rátölteni a programot, előtte törölje ami eddig rajta van az ESP-n?

Szia! Ajánlott minden rátöltés kezdetekor a törlés.

• csubyy
    tag

Most láthatóak az adatok a kijelzőn, de némely csatorna váltásra azt írja ki, hogy "Not enough free memory to initialize the decoder 5700 bytes free"
    Lehet, hogy úgy kellen rátölteni a programot, előtte törölje ami eddig rajta van az ESP-n?

Ezen a lapkán nem fog minden rádió menni, talán 320kb/s-ig tud és mp3, aac ami megy.

• Tanuló@1
    újonc

Szerintem próbáld meg HSPI-re tenni a kijelzőt és a tapit ne aktiváld.

• csubyy
    tag

ESP32-WROOM-32U 4MB Flash; ez lett rátöltve: https://github.com/e2002/yoradio

Szerintem próbáld meg HSPI-re tenni a kijelzőt és a tapit ne aktiváld.

• Tanuló@1
    újonc

Tudnom kellene a hardver és szoftver környezetet. Figyelmdbe ajánlom a következő linkeket:
    https://github.com/SimZs/yoRadio-Fusion/
    https://github.com/VaraiTamas/yoRadio/

ESP32-WROOM-32U 4MB Flash; ez lett rátöltve: https://github.com/e2002/yoradio

• csubyy
    tag

generator alapján:
    myoptions.hu-ban pedig csak a következő van:
    #define DSP_MODEL DSP_ILI9488
    #define ENC_BTNR 36
    #define ENC_BTNL 34
    #define ENC_BTNB 39
    #define TS_MODEL TS_MODEL_XPT2046
    #define TFT_ROTATE 3 // 270 degrees

Tudnom kellene a hardver és szoftver környezetet. Figyelmdbe ajánlom a következő linkeket:
    https://github.com/SimZs/yoRadio-Fusion/
    https://github.com/VaraiTamas/yoRadio/

Új hozzászólás Aktív témák