Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu89
senior tag
válasz
Pityu89 #1251 üzenetére
megint magamtól jöttem rá
ez volt a kódban:
#define I2S_BCK 18 // Bit Clock (BCLK) -> GPIO18
#define I2S_LRCK 19 // Left-Right Clock (LRCK) -> GPIO19
erre kellet átírni:
#define I2S_BCLK 18 // Bit Clock (BCLK) -> GPIO18
#define I2S_LRC 19 // Left-Right Clock (LRCK) -> GPIO19
így már nem akad, ugyan nem tudom mit módosítottam
-
Pityu89
senior tag
Encodert betéve akad nálam a hang. Mintha túl sok CPU-t vinne a figyelése. Ha kikommentelem akkor nincs hiba.
ChatGPT szerint:
Ha a kód túl sűrűn ellenőrzi az encoder állapotát (pl. a
loop()
nagyon gyors), akkor ez más real-time folyamatokat (pl. hangstream) is megakaszthat.
✅ Megoldás:
Hívd atick()
függvényt ritkábban — pl. ne minden ciklusban, hanem csak mondjukmillis()
idő alapján.Ilyet hol tudok csinálni? Lehet ez megoldás?
-
Vera80
csendes tag
Jó Reggelt!
3,5"-os Nextion kijelzőhöz keresnék HMI fájlt.
köszi
-
gabywap
tag
Hamis a Csip - Esp32 Backdoor vagy Debug? Arduino Nap 2025
https://www.youtube.com/watch?v=sIP4mI6IwvE
https://developer.espressif.com/blog/2025/03/esp32-bluetooth-clearing-the-air/
https://www.espressif.com/en/news/Response_ESP32_Bluetooth -
gabywap
tag
Sziasztok találtam 2 érdekességet!
https://www.aliexpress.com/item/1005008715019729.html
https://www.aliexpress.com/item/1005008481717089.html
-
Vera80
csendes tag
Helo!
Ismeritek ezt az oldalt?https://github.com/hexeguitar/ESP32_TFT_PIO?tab=readme-ov-file#adding-psram
-
Vera80
csendes tag
válasz
Travolta76 #1245 üzenetére
Heló!
Beírtam, feltöltöttem.A telefon nem látta a yorádiót, fogtam az antennát , majd feltöltöttem a szükséges fájlokat. Most hallgatom fejhallgatóval.Csak egy dac van rajta, gyorsan csatlakozik. Szerintem jó lesz, köszi. -
Travolta76
csendes tag
Szia!
Azt az infót kaptam a programozó barátomtól, hogy a network.ccp 155. sora után szúrd be, de csak a ...setTxPower... sort. Próba szerencse.Közben kipróbáltam egy másik S3-as modult, amit aliról rendeltem, az működik tökéletesen.
Szerencsére a hibás modult itthon vettem, azt cserélni fogják. -
Vera80
csendes tag
válasz
Travolta76 #1243 üzenetére
Szia!
https://www.aliexpress.com/item/1005006109469779.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.82.33f41802jp9O2d
ESP32-S3 N16R8 Black
Ha megfogom az antennáját akkor működik.Ha elengedem akkor eldobja az adót.
Találtam ezt a leírást.:
https://github.com/espressif/arduino-esp32/issues/6767"
@Jason2866igaz, tervezési hiba van. Közvetlenül a wifi.begin után állítsa be az átviteli teljesítményt -8,5 db-ra, majd csatlakozik. Ha a softAP-t használja, akkor az indítás után is be kell állítania.WiFi.begin(ssid_char, password_char); WiFi.setTxPower(WIFI_POWER_8_5dBm);
Ez megoldotta a problémámat! Órákig foglalkoztam vele, és életemre sem tudtam rájönni, hogy miért nem csatlakozik! "Csak nem tudom hová kellene beírni!
-
Pityu89
senior tag
válasz
Pityu89 #1183 üzenetére
Gondoltam egy nagyot, és Encodert is tettem az installációba.
Ezt írtam bele a sorba:#define ENC_BTNR 21
#define ENC_BTNL 32
#define ENC_BTNB 25
#define ENC_INTERNALPULLUP trueilletve void setup() részt kiegészítettem ezzel:
pinMode(ENC_BTNB, INPUT_PULLUP);A tekerő gomb működik, de nyomásra nem reagál. Multival kimérve jól működik a gomb.
Mit nem csinálok jól? -
Vera80
csendes tag
Szép estét!
Mostanában vett valaki S3-ast, én igen. De.. arduino ide szerint Ap módban van, viszont a telefonok nem látják.Van 3 wroom-om azok látszanak a telókon. -
Vera80
csendes tag
Szia!
A kijelző drivere ST7735 ? Ez van beállítva a myoptions.h fájlban?
Nálam így néz ki:
#ifndef myoptions_h
#define myoptions_h
/* Generated by myoptions.h generator - v0.8.1 */
/* https://e2002.github.io/docs/myoptions-generator.html?r=71,1,2,4,9,11,36,41,43,54,55,56,58&i=1,2,3,4,15,16,17,28,29,30,31,32,33&v=4,5,-1,2,27,26,25,36,34,39,35,33,32 */
/* Put this file next to yoRadio.ino and restart Arduino IDE. */
/* !!! Attention !!! */
/* This configuration depends on some additional libraries. Please install them using the library manager: */
/* Adafruit GFX Library, Adafruit ST7735 and ST7789 Library, OneButton */
/* !!! Do not be alarmed, all right, the default values are not included in this file !!! */
#define L10N_LANGUAGE RU
#define DSP_MODEL DSP_ST7735
#define BRIGHTNESS_PIN 2
#define ENC_BTNR 36
#define ENC_BTNL 34
#define ENC_BTNB 39
#define ENC2_BTNR 35
#define ENC2_BTNL 33
#define ENC2_BTNB 32
#define RSSI_DIGIT true
#endif2 encoder és dac.
Ha ezt bemásolod a böngészőbe és a prewiew fülre kattintasz látod a bekötést.https://e2002.github.io/docs/myoptions-generator.html?r=71,1,2,4,9,11,36,41,43,54,55,56,58&i=1,2,3,4,15,16,17,28,29,30,31,32,33&v=4,5,-1,2,27,26,25,36,34,39,35,33,32 */
Legutóbb tükröztem a kijelző bekötését, 2 órám ment rá mire rájöttem a hibára!
-
stefi81
tag
Szia
Másik gond, hogy hiába írom be a yoradio\src\core\network.h fájlba a Wifi SSID és PASSW adatokat nem csatlakozik a Wifihez.
Szerintem elsőnek olvasd el a yoradios leirást, mert mert nagyon nem jó irányból közelited a dolgot.Viszont ez a lábkiosztás valószínű nem jó a yoradio-hoz --> Erre kellene egy bekötési ábra vagy hol találom
Használd beköéshez a myoptions.h generator oldalt. -
Seiki
újonc
válasz
bimbula53 #1228 üzenetére
Szia,
Igen yoradiot szeretnék de próbára bármilyen megfelel amin gyakorolni/tanulni lehetne.
Újra kezdtem az alapoktól.
- Egy sima "Hello World" programmal sikerült a TFT kijelzőt bekapcsolni és végre siker mert kiírta a "Hello World" szöveget fekete alapon fehér betűkkel ( Egy pakisztáni youtube segített :-) )
- Ezután hozzáadtam manuálisan a Wifi csatlakozást. Szépen csatlakozott, tudtam pingelni és ki is irattattam a Wifi és IP cím adatokat a kijelzőre.
- Ezután egy kijelző DEMO és Óra demó programot is sikerült elindítani.
Eddig rendben is volna mert mind az ESP32 mind a kijelző működik.A yoradio-val pedig ezek a gondjaim:
A yoradio fordítása hiba nélkül megtörténik ( pár hiba volt de azokat orvosoltam )
1, Viszont ez a lábkiosztás valószínű nem jó a yoradio-hoz --> Erre kellene egy bekötési ábra vagy hol találom
2, Másik gond, hogy hiába írom be a yoradio\src\core\network.h fájlba a Wifi SSID és PASSW adatokat nem csatlakozik a Wifihez.Egy letöltött myoptions.h fájl tartalma pedig ez ami a yoradio.ino-val közös mappában van
// File created with YoRadio Theme Editor created by András Daradics
// File last modified: 19/09/2024 21:10:33
// GitHub: https://github.com/andrasdaradici/YoRadio-Theme-Editor
// Itch.io: https://andrasdaradici.itch.io/yoradio-theme-editor
#ifndef _my_theme_h
#define _my_theme_h
#define ENABLE_THEME
#ifdef ENABLE_THEME
#define COLOR_BACKGROUND 0, 0, 0
#define COLOR_STATION_NAME 255, 255, 255
#define COLOR_STATION_BG 0, 0, 190
#define COLOR_STATION_FILL 0, 0, 190 // colore cornice nome stazione 255,255,255 bianco
#define COLOR_SNG_TITLE_1 255, 255, 0
#define COLOR_SNG_TITLE_2 255, 255, 255
#define COLOR_WEATHER 255, 145, 0
#define COLOR_VU_MAX 255, 0, 0
#define COLOR_VU_MIN 0, 255, 0
#define COLOR_CLOCK 255, 255, 255
#define COLOR_CLOCK_BG 0, 0, 0
#define COLOR_SECONDS 0, 219, 255
#define COLOR_DAY_OF_W 255, 255, 0
#define COLOR_DATE 255, 44, 31
#define COLOR_BUFFER 0, 185, 255
#define COLOR_IP 173, 255, 122
#define COLOR_VOLUME_VALUE 136, 231, 235
#define COLOR_RSSI 255, 255, 255
#define COLOR_VOLBAR_OUT 255, 255, 255
#define COLOR_VOLBAR_IN 255, 0, 0
#define COLOR_DIGITS 100, 100, 255
#define COLOR_DIVIDER 255, 8, 0
#define COLOR_BITRATE 255, 255, 184
#define COLOR_HEAP 255, 168, 162
#define COLOR_PL_CURRENT 255, 255, 255
#define COLOR_PL_CURRENT_BG 91, 118, 255
#define COLOR_PL_CURRENT_FILL 91, 118, 255
#define COLOR_PLAYLIST_0 255, 255, 255
#define COLOR_PLAYLIST_1 255, 255, 255
#define COLOR_PLAYLIST_2 255, 255, 255
#define COLOR_PLAYLIST_3 255, 255, 255
#define COLOR_PLAYLIST_4 255, 255, 255
#endif
#endif
Egyenlőre ennyi. -
Seiki
újonc
Sziasztok,
Most ismerkedek az ESP32-es internet rádió összeépítésével így ebben totál kezdő vagyok.
Vettem egy ESP32-wroom-32U mikrovezérlőt, VS1053 SPI hangdekódert és egy ST7735S vezérlős 1,8"-os TFT kijelzőt.
Az egyik oldalon ahol ezt a konfigot magyarázzák el, van egy láb összekötési ábra is. Ezt is megcsináltam.
Az Arduino programmal lefordítottam azt a fájlt ami mintaként volt megadva.
Néhány kisebb probléma után ez sikerült és fel is töltöttem az ESP32-re.
Az itthoni Wifi-re csatlakozik mert látom a routerben és pingelni is tudom vagyis az ESP32 teszi a dolgát.
A kijelző viszont csak fehérem világít ( lásd a képet ).Tudnátok ajánlani egy olyan akár külföldi oldalt ahol szájbarágósan le van írva minden mert amit találtam oldalt ott a leírás nem egyezik teljesen a letölthető fájllal és nincs benne semmilyen a kijelzőt érintő sor. Gondolom emiatt csak világít de nem jelenít meg semmit sem.
Vagy esetleg valaki fel tud tölteni egy olyan configot ami a fenti hardverre van és akkor át tudom alakítani tesztelni stb ?Köszi
-
bagarol
tag
Saját, úgyhogy nincs link, itt lesz, részben.
Először a lighttpd, a root foldert át kell írni a zene mappára, hozzá adni
server.dir-listing = "enable" , és böngészőben már látszanak a zenék.
Ezután be kell tallózni pc-n, parancssorból
DIR /B /A-D /O-G /ON /S > *.mp3 *.flac C:\zene.txt , a C rootban létrehozza a fájlt. Ne legyenek magyar ékezetes karakterek,
vagy utána kézzel kell törölni.
Notepad++ megnyitni.
A számok elején helyettesíteni az elérési utat, a win balra dőlő jelet használ, helyettesíteni
jobbra dőlővel. \ -> / . Kb. így kell kinéznie :192.168.x.x:port/xxx.mp3
192.168.x.x:port/ACDC/Back_in_Black/Back in Black.flac
.
.
.
Ha ok, lehet menteni. Akár Arduinóval, akár PIO-val fel lehet tölteni a fájlrendszerbe. -
bimbula53
tag
"az időjárás sáv nem megy ki a kijelző bal széléig" Ez nem hiba! A baloldali függőleges VU
méter miatt van. Ha kikapcsolod a vu-t láthatod, hogy végig megy.
A kijelződ displayxxxconf. h fájban kell módosítani a
"const ScrollConfig weatherConf PROGMEM = " sorban lévő értékeket. Ez persze egyéni és függ a vu helyétől is. -
Vera80
csendes tag
válasz
bimbula53 #1218 üzenetére
Újra feltöltöttem a www mappa tartalmát, de nem lett jó.
Viszont felülírtam a glcdfont fájlt és láss csodát, működik. Pedig a két fájl méretre megegyezett.Volt már itt téma, hogy az időjárás sáv nem megy ki a kijelző bal széléig, de nem született rá megoldás.Köszönöm a Te hozzászólásod segített, hogy rossz helyen keresgélek. -
bagarol
tag
Olvasva a kérdésed, elgondolkodtam és egyszerűen megvalósítható, bár egy kis
kézimunkát igényel. Először is http-n kell hozzáférni a zenékhez, ehhez nekem
ott a Rebex tiny webszerver. Ezután listát kell készíteni a fájlokról, a TC dirlist
pluginnal, de van a Win-nek beépített parancsa is, a dir.
Ezt a szöveges fájlt fel kell tölteni az esp fájlrendszerébe. (Nekem az adók címei
is ott vannak, simple ftp-t használok).
String URL = PC_ip címe + szám neve
audio.connecttohost(URL)
majd növelni kell a számlálót vagy random számmal véletlen szerű lejátszást
lehet megvalósítani. -
Vera80
csendes tag
Szép Estét!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Az időjárást nem sikerül megjeleníteni, minden egyéb működik.A yoradio-main\yoRadio\src\core\network.cpp fájlt kicseréltem és a következő hibákat hozza.:Arduino: 1.8.19 (Windows 10), Alaplap:"ESP32 Dev Module, Disabled, Disabled, Minimal SPIFFS (1.9MB APP with OTA/190KB SPIFFS), 240MHz (WiFi/BT), QIO, 80MHz, 4MB (32Mb), 921600, Core 1, Core 1, None, Enabled"
C:\YoRadio\yoRadio\yoradio-main\yoRadio\src\core\network.cpp:14:1: error: 'Network' does not name a type; did you mean 'network'?Network network;
^~~~~~~
network
C:\YoRadio\yoRadio\yoradio-main\yoRadio\src\core\network.cpp:76:6: error: 'Network' has not been declared
void Network::WiFiReconnected(WiFiEvent_t event, WiFiEventInfo_t info){
^~~~~~~
C:\YoRadio\yoRadio\yoradio-main\yoRadio\src\core\network.cpp:93:6: error: 'Network' has not been declared
void Network::WiFiLostConnection(WiFiEvent_t event, WiFiEventInfo_t info){
^~~~~~~
C:\YoRadio\yoRadio\yoradio-main\yoRadio\src\core\network.cpp:109:6: error: 'Network' has not been declared
bool Network::wifiBegin(bool silent){
^~~~~~~
C:\YoRadio\yoRadio\yoradio-main\yoRadio\src\core\network.cpp:161:6: error: 'Network' has not been declared
void Network::begin() {
^~~~~~~
C:\YoRadio\yoRadio\yoradio-main\yoRadio\src\core\network.cpp: In function 'void begin()':
C:\YoRadio\yoRadio\yoradio-main\yoRadio\src\core\network.cpp:164:3: error: 'ctimer' was not declared in this scope
ctimer.detach();
^~~~~~
meg még 5 oldalon keresztül.
köszi, jános -
Ismertek olyan projektet mint a yoradio csak ami hálózatról is játszik le? Mintha SD-ről játszana, csak hálózatról. Esetleg a yoradio-nak van ilyen verziója?
-
ecx
tag
válasz
bimbula53 #1207 üzenetére
Hálásan köszönöm a válaszokat bimbula53!
Kipróbálom hamarosan!
Myoptions.h így néz ki teljes egészében:#ifndef myoptions_h
#define myoptions_h
/* Generated by myoptions.h generator - v0.8.1 */
/* https://e2002.github.io/docs/myoptions-generator.html?r=71,2,31,41,43,46&i=1,2,3,4,15,16,17&v=4,5,-1,255,27,26,25 */
/* Put this file next to yoRadio.ino and restart Arduino IDE. */
/* !!! Attention !!! */
/* This configuration depends on some additional libraries. Please install them using the library manager: */
/* Adafruit GFX Library */
/* !!! Do not be alarmed, all right, the default values are not included in this file !!! */
#define DSP_MODEL DSP_ILI9488
#define PLAYER_FORCE_MONO true
#endif
-
bimbula53
tag
Szia!
Azért nem működik mert más touch driver kell - FT6236. Ehhez keres arduino könyvtárat és installáld. Pl: https://github.com/DustinWatts/FT6236
Ezek után ezzel kell kiegészíteni a myoptions.h fájlt :
#ifndef FT6236_H
#define FT6236_HA kriksz-kraksz ellentüntetésére ezt írd be a myoptions.h fájlba
#define RSSI_DIGIT true
A myoptions fájlból többet írjál! 2 sorból nem lehet tudni semmit.
-
ecx
tag
Sziasztok! Életem 1. YoRadio-ját raktam össze, ESP32, external DAC és egy 4" ILI9488 sceen. Sajnos az érintésre nem reagál, többször is ellenőriztem a bekötéseket, elvileg minden oké.
A kijelző rendben működik, csupán az alsó sorban a hangerő és wifi ikonok helyett vannak fura karakterek.
Myoptions.h fileban ez van:#define DSP_MODEL DSP_ILI9488
Van tippetek, mi lehet a hiba?
-
Pityu89
senior tag
válasz
Pityu89 #1202 üzenetére
Megoldottam
Ezzel a kóddal működik, csak az érintőn kell reszelnem:
#define DSP_MODEL DSP_ILI9341 #define DSP_HSPI true #define LED_INVERT true //#define TFT_ROTATE 0 #define TFT_CS 15 #define TFT_DC 2 #define TFT_RST -1 //#define LED_BUILTIN 17 #define BRIGHTNESS_PIN 27 #define I2S_INTERNAL true #define PLAYER_FORCE_MONO true #define ENC_BTNR 21 #define ENC_BTNL 22 #define ENC_BTNB 35 #define ENC_INTERNALPULLUP false //#define TS_MODEL TS_MODEL_XPT2046 //#define TS_HSPI true //#define TS_SPIPINS 25, 39, 32 /* SCK, MISO, MOSI */ //#define TS_CS 33 //#define SDC_CS 5 //#define IR_PIN 27 //#define LIGHT_SENSOR 34 #define AUTOBACKLIGHT_MAX 1024
-
Pityu89
senior tag
Első után nekikezdtem egy kisebb kijelzősnek is. Azt hittem már sima liba lesz, de megint elakadtam.
ESP32-2432S024Kód:
#define DSP_MODEL DSP_ILI9341
#define DSP_HSPI true
#define LED_INVERT true
#define TFT_DC 2
#define TFT_CS 15
#define TFT_RST -1
#define BRIGHTNESS_PIN 27
#define I2S_INTERNAL true
#define ENC_BTNR 21
#define ENC_BTNL 22
#define ENC_BTNB 35
#define TS_MODEL TS_MODEL_XPT2046
#define TOUCH_CS 33
Minden működik, de indításkor lefagy a kijelző. Webes felület működik, szól a hangszóró, kijelző bootnál megáll.
Merre keressem a bajt? (asztalon az előző kapcsolási rajza van)
-
Pityu89
senior tag
Mikor nem találsz dobozt, de vannak gyerekeid
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Eredeti játékok OFF topik
- Hyundai, Kia topik
- One mobilszolgáltatások
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- További aktív témák...
- ASUS Dual 4070 OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest