Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilanatina
kezdő
Helló mindenkinek. Van egy olyan kérdésem hogy vennék egy Synology 420+ nas servert de csak 2 darab 10 terrást tennék bele kezdetnek. Ezt megcsinálnám raiddal úgy hogy csak 10 terrát tudjak felhasználni a másikat tükrözi. Szóval értitek mire akarok kilyukadni. Ezt most hirtelen nem tudom hogy melyik raid a tükrözés. Utána mikor lesz megint pénzem mert ugye nem olyan olcsó egyből megvenni ezt a masinát meg 4 hardot is, (ja a hardok mind egyformák lesznek 4x10 tb). A másik kettő hardot ugyanúgy tükrözésre állítom. Ez már 2x10 tb. A kérdésem az hogy ha utólag rakom bele a másik kettő hardot és átkell állítanom a raidot ugye kéri-e a formázást ? Mert ha kéri a teljes formázást akkor nemjó nekem mert már adatok lesznek az első kettő hardon. Szóval formázás nélkül át lehet-e állítani a raidot ? Köszönöm a segítséget
-
attilanatina
kezdő
válasz Bence_ #85052 üzenetére
A másik meg ha szóba került, raid kalkulátorral találkoztam már azt tudom hogy hogy működik. De egy valami még piszkáli a csőrömet. Ha 4 darab 10 terrást berakok melyik szerinted vagy szerintetek a jobb és biztonságosabb megoldás, 20 tb adat 20 tb tükrözés, vagy 30 tb adat 10 biztonsági. Na ez utóbbi nem tudom mennyire biztonságos.
-
attilanatina
kezdő
válasz PedroPascal #85056 üzenetére
Köszi, szóval a 2 hard elvesztése az biztonságosabb, az 1 meg takarékosabb jól értem ? Köszi előre is a válaszod.
-
attilanatina
kezdő
Megint egy kérdéssel fordulok hozzátok. Mi a módja annak ha a 4x10 tb tárhelyem 90%-a foglalt, és a 2x10 maradna a másik 2x10-et meg lecserélném 2x16-ra. Hogy menthető át az adat a kivett 2x10 tb-ról a 2x16-ra ? Kompjuterrel ? Vagy hogyan ? Elvégre a másik kivett 2x10 tb tükrözve vannak. Mi a módja az adatok átfejtésére a 2x10-től a 2x16-ra ? Köszönöm a válaszokat előre.
-
attilanatina
kezdő
válasz Borisz76 #85117 üzenetére
Na akkor így írom. Mielőtt megtelne a 4 darab 10 terrás vásárolok 2 darab 16 terrást mivel 4-et nem fogok mivel drága. Így 2 darab 10 és 2 darab 16-os lenne benne. A 4 darab 10 terrás az SHR2-ben volna csere előtt. Na ez így érthető ugye ? Azért kérdeztem hogy lehet-e lassan mindig cserélgetni őket mindig feljebb lépegetni. A célom a 4 darab 16 tb-os hardok beszerelése idővel. Azért kérdeztem hogy lehet-e lassan cserélgetni a hardokat formázás nélkül és hogy hogy lehet átfejteni az adatokat. Legelőször a 2 darab párban levő volna lecserélve. És így tovább...
-
attilanatina
kezdő
válasz Borisz76 #85120 üzenetére
Igen erre voltam kíváncsi SHR-2-ben vannak a kötetek. De ha a másik 2x10 tb-ost lecserélem 2x16 tb-ra akkor látom hogy át kell hogy álljak csak SHR-ra. Ez nem kér formázást ugye ? Mert ha nem akkor megoldottam a problémámat. Majd idővel a másik 2x10 tb-os is le lesz cserélve de akkor látom hogy raid kalkulátorral vissza lehet állni megint SHR-2-re. Köszönöm a segítségeteket.
-
attilanatina
kezdő
Szerintetek melyik a jobb a DS420-as vagy a DS423-as ? Bár tudom hogy a 423-as újabb, de azért mégis.
-
attilanatina
kezdő
DS420+ van. Én szerbiából írok Szabadkáról. Itt nálunk tele van az üzletek ezekkel. DS423+ az is van de még ritkaság. Viszont itt nálunk olcsóbbak valamiért mint nálatok Magyarországon. De a lemezek (hard disc) az viszont átszámolva nállatok olcsóbbak körülbelül 20.000 forinttal. A 10 tb-ost nézegettem. Tudok képet is felrakni a NAS-okról hogy mennyi az áruk meg a lemezekről is.
-
attilanatina
kezdő
válasz sziszi-fuszi #85275 üzenetére
Szia, ez mivel jobb mint a Synology ? Annyira még nem néztem meg a különbséget
-
attilanatina
kezdő
Mégegy kérdésem van, van egy wd red Plus 10tb-os lemezem. Lehet-e keverni a wd red pro-val ? Természetesen mind a kettő 10tb-os és NAS Hard Drive.
-
attilanatina
kezdő
Akkor mégegyszer megkérdezem mert erre nem kaptam érthető választ, (synology DS420+-ról van szó) hogy adott két egyforma 10TB-os lemez SHR / RAID1-ben vannak. Adok hozzá még kettő ugyanilyen lemezt. Szóval 4 egyforma lemez lesz. Ez SHR2 / RAID10-ben lesznek. Az a kérdésem hogy ha átállsz RAID1-ről RAID10-re akkor kér-e formatálást vagy csak hozzátevődik az előző kettőhöz ??? Mert ha formatálja az első kettőt ami már bent van egy ideje és adatok vannak rajta, akkor nekem ez nem megoldás. Ha hozzátevődik és nem formatálja átálláskor (SHR>SHR2, vagy RAID1>RAID10) akkor megoldottam a problémámat. Ha nem tudja ezt a funkciót, akkor sajnos meg kell várnom mire 4 egyforma lemezem lesz hogy egyszerre belerakjam.
[ Szerkesztve ]
-
attilanatina
kezdő
Akkor mégegy kérdésem volna hogy minden világos legyen. Mi a különbség az SHR és a RAID között ? Ha van különbség ez a kettő között akkor csak is SHR kell nekem. A többieknek meg köszönöm a válaszokat, sajnos olyan sok adatom van hogy 4 lemezes változat kell nekem. Elvileg olcsóbb 2x10TB-os lemezt vennem a meglévőkhöz, mint 2x16TB-ost például. És itt a kétlemezes NAS már be is fejezte a pályafutását. A 4-es NAS az azért más. Köszönöm mindenkinek.
-
attilanatina
kezdő
Szóval nekem az SHR a megoldás amint írtam a dolgok menetelét. 1x10TB = 10TB védelem nélkül. Hozzá csatolok mégegy kemezt akkor 2x10TB lesz 10-et feltudok használni 10 megy védelemre. Ha mégegyet hozzácsatolok az 3x10TB lesz 20-at tudok felhasználni 10 megy védelemre. És ha még egyet akkor 4x10TB lesz 30-at tudok felhasználni 10 marad védelemre. Ez mind SHR-ben. De ha átállok SHR2-re 2x10TB amit feltudok használni 2x10TB megy védelemre akkor formázza az adatokat ? Mert ha igen, akkor maradok az SHR-nél.
-
attilanatina
kezdő
válasz copass #85342 üzenetére
Na ez az amit akarok csinálni mert nem hiányzik az egylemezes kieséses hülyeség és aztán nem sikerül megvásárolni időben a másikat és elszáll minden adatom. Az is igaz ha elszáll egyugyanaz lemez szóval mind a kettő ugyanaz ahogy írtad akkor bukta de legalább a másik kettő megmarad ugye ? Értem én azt hogy hogy mennek ezek párban arra kell vigyázni hogy ne párban haljanak meg. Különben köszönöm mindenkinek a felvilágosítást sok mindent megtudtam. Köszönöm.
-
attilanatina
kezdő
Sziasztok, egy nem idetartozó dologról szeretnélek megkérdezni benneteket. Hogy lehet szétdarabolni az "ISO" nagy (4 GB feletti) kiterjesztésű fájlokat úgy hogy rálehessen tolni egy "FAT32" rendszerű USB-re vagy egy átformált lemezre (hard disc) ? Például hogy feltudja ismerni a régi Sony Playstation 2-3 vagy az Xbox 360 is ? Szórakoztam olyasmivel hogy szétdaraboltam total commanderrel és a kapott fájlokhoz hozzátettem az "ISO" kiterjesztését és valamelyik játék ment, valamelyik nem. Más rendszert nem ismer csakis a FAT32-t az a baj. Ha az NTFS-t ismerné semmi gond nem lenne. Mi a teendő ? Látom vannak itt okos emberek.
-
attilanatina
kezdő
válasz AiRLAC #85394 üzenetére
Chippelt Xboxnál lehet hogy megy ez a dolog, de Sony-nál nem. Az exFat-ot meg próbáltam sajnos nem tudja. De csináltam olyat hogy a kompjuterben levő lemezt megosztottam ahogy kell és LAN-on keresztül lehet vele játszani, de ott is csak FAT32-t ismeri fel. Sajnos. Olyan rajta az emulátor program a Sony-n ami az ISO-t ismeri csak fel. Hát ez van. Gondoltam hogy valamikor megoldották ezt a problémát de úgylátszik hogy nem.
-
attilanatina
kezdő
Különben azt hittem hogy a kompjuterben levő lemez nincs hatással a Sony-ra hogy FAT32-ben vagy NTFS-ben van formatálva. De úgylátszik hogy LAN-on keresztül is felismeri. De azért egy kicsit csak ide vág ebben a fórumban a Sony-s - Xbox-os témám, mert a Synology szerveren keresztül akartam játszani. A Synology rendszer meg btrfs rendszert használ. Hát ez van, de azért köszi mindenkinek.
-
attilanatina
kezdő
válasz Multibit #85399 üzenetére
"Megosztáskor a számítógép kezeli a fájlrendszert, nem a Sony" igen, de ha NTFS-ben van a számítógép lemeze és megosztom a mappát ahogy kell, nem ismeri fel, de ha FAT32-ben van akkor igen. Na ez a gondom. Mert ha megosztáskor a Sony-nak mindegy volna, akkor nem volna semmi gond.
-
attilanatina
kezdő
válasz Multibit #85401 üzenetére
A kis játékokkal semmi gondom mennek, meg is találja azzal semmi gond, hanem a darabolt nagyokkal van a gondom. Mivel daraboltak ezért vagy elindul a játék vagy nem. Azért kérdeztem hogy nincs-e erre valami daraboló program mert a total commanderrel ahogy darabolom az sufni tuning. Kapok 3 fájlt. 001,002,crc kiterjesztésűeket. Ezeket nevezem át ISO-ra és valamelyik elindul valamelyik nem. Na de mindegy, majd megoldom.
-
attilanatina
kezdő
Sziasztok. Adott egy Synology DS423+ üres, szóval nincs benne egy lemez sem. Teszek bele egy 4TB-os lemezt felinstallálom a rendszert rá meg ami kell. Idővel teszek bele még egy 4TB-ost hogy tükörben legyenek. Harmadik lemezként bele teszek egy 10TB-osat, majd idővel még egy 10 TB-osat. Ez mind egy-két hónap eltéréssel. Idővel az első és második lemezt is cserélem 10TB-osra. Na most az a kérdésem hogyha ki cserélem a 4TB-os első lemezt 10TB-osra amire felinstalláltam a rendszert újra kell-e raknom a rendszert vagy automatikusan áttelepíti magát az újonnan betett 10TB-osra ? 4 darab 10TB-os a végső cél, de jelenleg adott a 4TB-os és azért kérdezem. Indulásra evvel kezdenék. Idővel akarok szépen felfelé menni vele ahogy a pénzem futja rá.
-
attilanatina
kezdő
válasz AiRLAC #86729 üzenetére
Köszi akkor jól gondoltam az egészet. Csak mégegy kérdés, ha veszek bele egy M.2 NVMe SSD-t arra is fel lehet pakolni az operációs rendszert? Mert ha igen akkor a 4TB-ossal nem foglalkoznák. Eladnám és csak is a 10TB-osokkal foglalkoznák. Esetleg ha rá lehet tenni az operációs rendszert, mekkorát érdemes venni ? Köszi a választ előre.
-
attilanatina
kezdő
Sziasztok, van egy kérdésem. Synology DS423+-ról van szó. Van benne 3X10TB lemez 20-10 aránnyal shr-ben. Ha teszek bele még egy 10TB-osat így 4 darab lesz benne egyforma. De shr-ben 30-10-et akar csinálni (Raid kalkulátor). Adat vesztés nélkūl át lehet-e állni a negyedik lemez behelyezése után azonnal shr2-ben hogy 20-20 arányban maradjon ? Szóval 2 lemez menne védelemre ? A 30-10 arány nem éppen tetszik mert csak egy lemez elvesztését torelálja, a 20-20 pedig 2-ét.
-
attilanatina
kezdő
Sziasztok.
Van egy olyan kérdésem ha írás közben elmegy az áram akkor mi történik ? Meghibásodik valami ?
De ez csak egy kérdés mert van szünetmentes UPS-om. -
attilanatina
kezdő
Kötet bővítésnél ki kell kapcsolni a NAS-t, vagy bekapcsolt állapotban is lehet ?
-
attilanatina
kezdő
Sziasztok. Ne kövezzetek meg a következő kérdésért. Csak tisztában akarok lenni a dolgokkal. Ha például van egy 4 lemezes NAS-od SHR-ben 3/1 arányban (remélem mindenki érti hogy mire gondolok) és van UPS-od is és az UPS kiírja hogy cserélj akkut mert behalt és miközben cseréled az akkut (mint tudni illik működés közben lehet cserélni az akkut, bár is az enyém ilyen) elmegy az áram. Épp akkor. A RAID rendszer össze-e tud omlani ? Szóval ez olyan mintha nem is volna UPS-od. Ha igen össze tud omlani akkor mi a teendő bekapcsolás után ? Van erre egy nagyon jó módszer hogy kivédjem csak én erre a részre vagyok kíváncsi. Ha nem omlik össze a rendszer akkor nem kérdeztem semmit. Esetleg valaki járt már így akinek nincs UPS vagy valami hasonló és elment az áram és utána mi történt ? Ez szerintem egy nagyon fontos dolog a jövőben mivel a NAS-ok elterjedőben vannak a világban, de vele egyidejűleg a puszító viharok is ami villanyáram kimaradásokhoz vezet, sőt adatvesztéshez is !!! Kinek mi a tapasztalata-e téren ?
-
attilanatina
kezdő
Sziasztok. Két kérdésem volna. Az egyik hogy melyik HDD-t ajánlják legjobban a NAS-ba ? Olvastam itt Ironwolf meg WD Red-ről is vagy esetleg létezik direkt neki való gyári ? Illetve ki mit ajánl. Filmek, zenék tárolása a cél stb. A másik kérdésem hogy 2 darab 1 terrás HDD tükörben megy szépen. Nem is ez a kérdésem hanem az hogy lehet-e HDD-t és SSD-t 1 terrásat tükörben tenni ? Szóval a méret ugyanakkora csak más technológia. Szóval lehet-e ötvözni a kettőt ?
-
attilanatina
kezdő
válasz Borisz76 #87358 üzenetére
Köszi erre voltam kíváncsi. Az SSD meg a HDD összefűzése csak egy elmélet volt kíváncsi voltam. Nem is akartam így használni. A másik kérdés még fent áll hogy akkor milyen HDD-t ajánlatok ? 10 terrásra gondoltam mert egy már van WD Red Pro. Ettől jobb az Ironwolf ? Vagy van jobb is ?
-
attilanatina
kezdő
válasz urban racer #87361 üzenetére
Írtam már hogy csak kérdeztem de azért köszönöm. Evvel is okosabbak vagyunk vagy okosabb vagyok. Ezt csak azért kérdeztem mert nagyon fejlődik a technika és soha nem tudni hogy mikor éri utol az SSD-k a HDD-ket kapacitásban. Csak egy feltevés volt, de ezt sem tudtam hogy a 6-os szériánál lehetett keverni, ezért is kérdeztem. De azért köszönöm mindenkinek.
-
attilanatina
kezdő
Helló, van egy kérdésem hogy hogy lehet megoldani a HDD-k átköltöztetését (4 darab 423+-ról van szó) egy másik 423+-ba ? Az egyik haveromnak behalt és ugyanilyenre akar szert tenni megint. Egyszerűen csak átköltözteti a másik NAS-ba és megvan oldva a dolog ? Az én kérdésem meg az hogy 420+-ból 423+-ba lehet-e így átköltöztetni a lemezeket ? Vagy kérdezhetném azt is hogy 420+-ból 923+-ba lehet-e ? Ugyan ez a kérdésem arra is hogy egy 10 év múlva ha kijön egy 433+-os széria hogy lehet a 4 darab 423+-osból a lemezt átköltöztetni az új NAS-ba ? Lehetőleg remélem nem bonyolítottam túl, de az adatmegmaradás az első fő célpont. Senki sem nem szeretne adatvesztést gondolom. Mert egyszer a NAS-ok is behalnak.
-
attilanatina
kezdő
Sziasztok. 4 lemezes nas-ról volna szó. Először egy 500 gb-os ssd volna benne a nas-ba. Egy idő után menne bele egy 4 tb-os hdd. Tudom hogy a kisebb lemez adja meg a kötet méretét de ezt így kell megoldanom. Az 500 gb-os ssd-t kiveszem egy idő után és jelezni fog hogy a kötet összeomlott. A kérdésem meg az hogy a kötet javítása után mennyi lesz a tárhely mérete ? 500 gb vagy 4 tb ? Természetesen kapna utána mégegy 4 tb-osat is hogy tükörben legyenek. Egy szó mint száz, szóval lehet-e az ssd-t a hdd-vel tükrözni illetve az 500 gb-osat a 4 tb-ossal ?
-
attilanatina
kezdő
válasz Borisz76 #87513 üzenetére
Szóval nekem az a lényeges hogy az 500 gb-os ssd eltávolítása után a 4 tb-os másik hdd is idővel volna belerakva. Szóval egyedül maradna egy ideig a 4 tb-os hdd. Vagy ha egyedül marad benne nem lehet az 500 gb-os lemez kivétele után javítani a kötetet ? Muszály beletenni a másikat ? Csak a beállítások végett hogy ne kelljen mindent újra tenni. Az ssd most menne bele, a 4 tb-os valamikor télen, a másik 4 tb-os meg tavasszal. Ezt egy ismerősöm kérdezi.
-
attilanatina
kezdő
Sziasztok. Van egy pár kérdésem az nvme ssd-kkel kapcsolatban. Lehet-e az egyiket beállítani kötetnek a másikat meg gyorsítótárnak ? Illetve lehet-e a 2 darab nvme ssd-t raid-be tenni úgy mint a többi lemezt ha már tárhelynek van használva ? Például 2 darab 1 terrásra gondoltam. Ne kövezzetek meg a kérdésért de tisztában akarok lenni az e-fajta SSD adta lehetőségekről.
-
attilanatina
kezdő
Sziasztok. Még egy kérdésem volna egy barátom kérdezi itt duma közben hogy szerintetek melyik éri meg jobban, egy 423+ vagy egy 723+ ? Na de erre én is kíváncsi vagyok a 7 darab lemezt lehet shr-ben tenni ? A 723+-ra azért esett a választás a 923+-al szemben mert olcsóbb. Idővel venné meg az 5 lemezes NAS-t ami hozzá tartozik. Szóval ez a 723+ olyan mint egy 7 lemezes NAS bővítővel egybevéve ? Olyan mintha egy 7 lemezes NAS-t vettél volna ? Erre azért esett a választása mert olcsóbban indulna és feljebb jutna mint én a 423+-al. Én 4 ő 5 lemezzel gazdálkodna. De az indulása 2 lemez. Neki drága hirtelen megvenni a 423+-t vagy ne is beszéljünk a 923+-ról ami nem sokkal drágább. Ezért indulna a 723+-szal. De azért adjatok nekem is egy ötletet melyik éri meg jobban, a 723+ vagy a 423+ ? Tudom hogy a 923+-as jobb de erre kíváncsi a haver. Köszönöm hogy elolvastad és segítesz.
-
attilanatina
kezdő
válasz Borisz76 #87709 üzenetére
Köszönöm erre voltam kíváncsi. Szóval a 2 NAS-t nem lehet egy kötetben rendezni. Ez nem is gond ennek a NAS-nak ez a megoldása. Ilyen egyszerű. 2 NAS 2 kötet. Köszönöm megértettem. De azért egyvalamit érdekesnek találok, miszerint 12 DC Volt a bemenet a feszültségnek. Ha már annyira fontos a biztonság megőrzése meg satöbbi akkor tehettek volna bele a fejlesztők egy mini akkut ami megvéd az áramkimaradások ellen. Ez egyenáram nem pedig váltó áram amit át kell transzformálni. Tudom hogy erre van megoldás, nekem is van egy UPS-om, de azért mégis tehettek volna bele. Nem sokkal lett volna nagyobb a NAS doboza, lehet az emberek meg is fizetnék, de ez így nem biztonságos akinek nincs valami áramfejlesztője. De ez az én véleményem.
-
attilanatina
kezdő
Sziasztok. Van egy olyan kérdésem 4 lemezes NAS-szal kapcsolatban hogyha az egyik lemez kontakt hibás lesz és 3 lemezre esik vissza akkor lehet-e olyat csinálni hogy kikapcsolás után kiveszem a lemezt, megtusztítom a csatlakozást újra indítom és vissza is ismeri ? Szóval a kérdésem az hogy nem esik-e szét a raid tömb vagy shr ? Jártam már így számítógépen de NAS-szal nem. Csak azért kérdezem mert egy áram kimaradás után is csinálhat ilyet hogy nem ismeri fel a lemezt a számítógép, de egy kis portalanítás és tisztítás után igen. Szóval a kérdésem mégegyszer hogy a 4 lemezről való visszaesés 3-ra okoz-e problémát illetve helyre lehet-e hozni tisztítás után hogy adatvesztés ne történjen ?
-
attilanatina
kezdő
Sziasztok. Van egy ds423+ NAS-om van egy pár program rá telepítve de nem sok. Csak ami fontos. A Hyper Backup biztonsági program készített egy nagy biztonsági mappát ami nekem 700 GB felett van. Képeknél, zenéknél és filmeknél nem voltak be pipálva a kis kockák hogy azokról ne készítsen mentést csak a fontos adatokról. Mi foglal akkorát akkor ? A rendszer ? Illetve olvastam valahol hogy a második-sokadik mentés már nem lesz ilyen nagy mert csak a változásokat menti. Btrfs shr ha valaki kérdezi.
-
attilanatina
kezdő
Értem én ezt, a biztonsági beállításokat direkt így pipálgattam be hogy mindenről csináljon mentést csak a pótolható képek, zenék, videókon kívül. Szóval ez a gondom hogy túl nagynak találom a biztonsági mentést. Ezért is kérdeztem hogy mindenkinél ilyen nagy ? Szerintem túl nagy mert a PC-m is a NAS-ra teszi fel a mentést, mégis 9 GB nem pedig 700 GB felett van. De ha ekkorát csinál az sem baj, csak ne legyen mind ekkora amit ezentúl fog csinálni mert akkor elfogy hamar a helyem.
-
attilanatina
kezdő
Van még egy kérdésem. Mivel írtam hogy ds423+-om van így megy bele SSD alulra a két rekeszbe. Nos ez SSD Cache-ra van kitalálva. Esetleg tárhelynek lehet használni ? Még nem vettem bele csak tudni szeretném. Esetleg az egyiket Cache-nak használni, a másikat tárhelynek. Vagy olvastam azt is hogy a 423+ nem tudja a tárhelyet biztosítani csak az újabbak. Ki tud ebben megerősíteni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla 24col monitor eladó 2db
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest