Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Micro Four Thirds
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- BIOS topic
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
OTP kártyámmal Apple Payel szeretném feltölteni a Revolut kártyámat, azt az üzenetet kapom: hogy “A bankod nem ismerte fel a megadott adatok egy részét.”
Ha viszont beírom a bankkártya adatait, akkor sikerül a feltöltés.
Volt már valakinek ilyen gondja? -
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Idén élesedett már a díjmentesen kivehető 150k helyett a 300k? Ha igen, akkor én magam is tudom igényelni, vagy mindenképpen be kell mennem?
-
TrollBalint
addikt
válasz
dptrsk
üzenetére
Nem emlékszem a nevére a kiegészítő szolgáltatásnak, ez a baj, de azt tudom, hogy arról szólt, hogy a 150k felül vehet fel havonta, ingyen még 150k-t, maximum 3 részletben. A jogszabályi 150k felül.
Viszont, egy készpénzfelvételre, csak egyik kedvezmény érvényesítődik, tehát, ez így hiába 300k, ha az első felvétel 100k, a második is 100k, akkor a +50k-t nem számítja hozzá ehhez a szolgáltatáshoz, az a következő kp felvételnél érvényesül csak.
Ez a plusz 150k természetesen csak saját ATM-ből játszik, de pont az van a faluba, így ez nem gond, és a számlakivonaton is azt láttam, hogy onnan vette fel. -
Croft-21
őstag
Köszi, de én nem szoktam bedőlni ilyen smsnek/emailnek. Néha előfordul, hogy rendelek online webshopból pl cipőt, amit ugye online kell kifizetni bankkártyával, aztán meg is kapom. Vagy például a yettel számlámat is kártyával fizetem applikációban. De mégis valahogy kikerültek a kártya adatok, jött egy sms a banktól, hogy a kártyámat korlátozták.
Szóval nem értem, hogy az én esetemben, amikor mindig odafigyelek, mégis hogy fordulhat ez elő. -
Noxy
veterán
válasz
Croft-21
üzenetére
Pld kap egy e mailt vagy SMS-t hogy csomagja jött, vagy villany, gázszámla, adó, Netflix stb.. tartozása van.
Vagy venni akar egy terméket. Az oldalon fizetéskor kell regisztrálni, ahol a reg.. adatok között kérik a b..kártya adatokat. . Megadja, majd a tényleges fizetéskor, még plusz kedvezményt is kap.
De olyan is van hogy a b..számla helyett, a b..kártya adatokat adja meg.
Ezek soha nem derülnek ki panasz esetén, csak az hogy támadás érte a bankkártyáját.
-
namenlos
tag
válasz
Croft-21
üzenetére
Itt keverednek szerintem a fogalmak:
Virtuális kártya: egy “nem legyártott” bankkártya. Nincs hozzá plasztik, csak a banki mobilappban vagy netbankban látod. Ugyanúgy van saját kártyaszáma, lejárati ideje és CVC kódja, mint egy fizikai kártyának. Ezt a kártyaszámot megadhatod online vásárláskor, pont úgy, mintha egy fizikai kártyáról írnád le az adatokat. (Tehát: a “virtuális” attól virtuális, hogy nincs műanyag kártya, de maga a kártyaszám a bank rendszereiben egy normál kártya.)Tokenizált kártya: akár fizikai, akár virtuális kártyáról van szó, mindkettőt hozzá tudod adni a mobilos pénztárcákhoz (Apple Pay, Google Pay, Simple stb.). Ilyenkor a tényleges kártyaszámod helyett létrejön egy úgynevezett token, ami egy másik, az adott eszközhöz kötött kártyaszám. A blokkon ez a token látszik, ezért más a kártyaszám, mint ami a fizikai kártyán vagy a virtuális kártya adatainál szerepel, mégis ugyanarra a számlára megy a terhelés.
Tehát, ha a virtuális kártyát tokenizálod és azzal fizetsz, akkor más lesz a kártya száma a blokkon. De ugyanez igaz a fizikai kártyára is.
-
-
axioma
veterán
válasz
dptrsk
üzenetére
konkretan trigger van ra... legalabbis meglepodnek ha nem igy lenne - amex sok eve igenyelve, 1x neztem be a fordulo elott hogy hagyjak rajta, kb. 8 oran keresztul adott napon belul nem volt rajta kartyadijnyi, be 8is terheltek egybol - na akkor neztem h wtf hogy a semmi kozepeben vontak, nem fordulokor, es jott szembe a sajat maguknak megengedo x es y kozott valamikor
(azota parom peldalozik vele mikor a triggereket tanitja adatb-bol :-) ) -
vnorbi
aktív tag
Akiknél december a hitelkártya érvényességi fordulóhónapja, azoknál levonta már a bank az éves kártyadíjat, ami december végén lett volna esedékes?
-
bringasisti
őstag
Tudom hogy nem hihető,de ez történt velem. Email címet akartam változtatni az ügyfélszolgálati f@szi meg is csinálta, és küldött egy emailt hogy erősítsem meg. Mikor ezt megtettem akkor tovább kellett volna lépni a küldött emailben, de azt írta ki, hogy az idő korlát letelt. Kértem másik emailt. Azt mondta a fickó hogy otthon a PC -n erősítsem meg a változtatás. Mikor ezt megtettem, egy olyan oldalra ugrott tovább ami kiirta: VÁLLALATI SZOLGÁLTATÁS NEM ELÉRHETŐ. Ezek után bementem egy másik fiókba és mondtam, hogy csináljunk valamit. Annak ellenére, hogy személyi igazolvány, lakcímkártya, bankkártya, aláírási cimpéldánnyal megegyező aláírást produkáltam, ( igaz hogy az anyósom születési anyakönyvi kivonata nem volt nálam) szóval azt mondták hogy 48 óráig le van tiltva az internet bankom. Csak a kártyán tudok pénzt felvenni vagy fizetni. Hívom az OTP vonalat. Azt mondja a csaj, hogy nem látja, hogy az email címem meg lenne változtatva. Mondtam neki, hogy ez valószínűleg azért van, mert másik monitort néz mint az előbbi csaj a kirendeltségen.
Nem tudják a tiltást levenni a számlámról
Várnom kell két napot, hogy ismét felb@sszák az agyamat. -
válasz
TrollBalint
üzenetére
Tudni kéne melyik kedvezményelemet kérte és azt kikeresni.
A maximum 300k 2 részletben(ez ugye csak 2*150k esetén lesz igaz)
vagy
A jogszabályi 150k korlátlan részletben?Egyiknek sem felelt meg a 3*100k, olyan elem nincs, amivel 300k korlátlan részletben felvehető.
[link] -
Peter.70
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Az ügyfélszolgálat mindenképpen csak apósodnak fog a számlával kapcsolatos információt adni, mivel Ő a szerződő / számla tulajdonos
-
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
másfél éve nyitottunk apósomnak egy OTP számlát (bázis csomag), amihez vettünk valami kiegészítőszolgáltatást, amivel a 150.000 Ft felett még vehet fel 150.000 díjmentesen (csak saját ATM-ből).
Ehhez képest, most nézem a novemberi számlakivonatot, amiben 3x vett fel 100.000-et, és 2x vontak tőle pénzt ATM készpénzfelvételi díj jogcímen. (Az egyiket értem, mert a második 100-nál, amit felvett, túllépte a 150.000-t), de mi a második díj?
(Mindegyiket OTP-s automatából vette fel)
Szerettem volna felhívni az OTP-t, de a béna aszisztens nem tudott általánosságban a segítségemre lenni, az azonosításhoz meg kell apósom is. Aki most pont nincs kéznél
Tudja valaki, mitől lehet ez a díjlevonás? Valami tévedés, vagy időközben megváltozott valami? (Ha erről kapott levelet, lehet nem vette észre, szóval nem kizárható ez sem)
-
Croft-21
őstag
válasz
namenlos
üzenetére
Akkor ha jól értem a virtuális kártya semmivel sem biztonságosabb mint a fizikai kártya? Pedig azt hittem.
Már mindenhol átállítottam a virtuális kártyára a fizetést.
Még mit lehetne tenni, hogy ne tudjanak visszaélni a kártya adatokkal?
Én már másodjára jártam úgy, hogy le kellett tiltani a fizikai kártyàt, mert valahogy kikerültek a kártya adatok és próbálkoztak fizetni vele. Pedig én csak az ebédet, a telefonszámlàt és a BKK bérletet fizetem bankkártyával applikáción keresztül. Na meg ha megyek bevásárolni, akkor használom. -
vnorbi
aktív tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
4 hónapot vizsgálnak, és ebben az időszakban legalább 2 hónapban kell teljesíteni a jövedelem érkezését.
https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/OTP_Smart_H_20251118_v2.pdf
-
Moleman
addikt
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Azt hiszem 3 egymást követő hónapot néznek, tehát ha egy hónap kimarad, az még nem probléma.
De ha biztosra akarsz menni, utalj be magadnak egy másik számláról 215 ezret (annyi a mostani minimálbér, az a tuti), és a közleményben mindenképp legyen benne, hogy "munkabér", mert azt figyeli a rendszer. Szerintem a kincstáras kiutalásnál is lehet közleményt megadni, kérdés, hogy mennyire sorolják hátra a sok más közlemény mellett.
Én Revolutról utalok magamnak "munkabért" évek óta, biztosan működik így. -
Cblacksmithc
aktív tag
sziasztok, segítsetek.
smart számlacsomag. munkáltató a bért a mai napon kp-ban fogja kifizetni, tehát nem érkezik számlára munkabér utalás 150e.(csak most)
hogyan tudnám megoldani, hogy ne kelljen fizetnem pluszt ? esetleg bontsak kincstáros értékpapírt és utaljam át, majd vissza ?

-
-
RR-13
őstag
Köszi, hogy jelezted a másik Topikban, hogy írtál, mert ritkán jövök ide, de ezentúl még ritkábban.
Az új, hatályos ügyfélajánló szabályzatában, és az oldalán sem volt írva az, hogy nem összevonható a számlanyitási akcióval, sőt ellenkezőleg, mert lényegében lehetőségként írva van az ajánlási oldalon, hogy összevonható a számlanyitási 30 ezres promócióval:
"Mit kaphat, akinek ajánlod az OTP-t?
- 10 000 Ft jóváírást, ha számlát nyit az OTP-nél
- Még 30 000 Ft jóváírást, valamint RTL+ Premium előfizetést, ha összevonja a számlanyitási promócióval (A számlanyitási promóció feltételeit itt találod.)"Továbbá amit linkeltél oldalt azon lentebb így van írva:
Kapcsolódó Ajánlataink:
"Ajánld az OTP Bankot barátaidnak, ismerőseidnek!
Most akár 10 000 Ft jóváírást kaphattok mindketten."Akkor mégsem kapcsolódik az ajánlat, és a fenti képen olvasható összevonási "tájékoztató" is elég megtévesztő.
Egyébként az összes többi banknál össze lehetett vonni (kivéve a CIB BM ECO nyitás esetén).
Mivel benne van a számlanyitási szabályzatban, hogy nem összevonható az ajánlói programmal (ami egy szánalmas szabály) így ezért szerintem nem is nyitunk számlát januárban. -
-
namenlos
tag
válasz
yogibear
üzenetére
Nem a visa nem engedte, hanem valószínűleg az mc-nek volt kizárólagossága és ezért busásan fizetett is az otp-nek. Amikor bejött az ApplePay, akkor két évig azt is csak mc-vel lehetett használni.. gondolod, hogy az Apple-nek sem volt szakembere? Ne legyünk már ennyire naivak, itt minden a pénzről szól, a kártyatársaságok mindenbe bele vannak szövődve.
-
Croft-21
őstag
Szerintetek virtuális kártyával biztonságosabb fizetni, mint fizikai kártyával?
Illetve ha ezentúl csak virtuális kártyàt használnék, le lehet mondani a fizikai kártyát? -
yogibear
addikt
Technikai probléma okoz nehézséget az OTP Internet- és Mobilbank elérésben, emiatt csak többszöri próbálkozás után tudnak ügyfeleink belépni a felületekre. Szakértő kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a rendszerek működése mielőbb helyreálljon. Megértésüket köszönjük. OTP Bank
Szakértő kollégáiknak 6 évbe telt összerakni egy olyan appot, ami képes kezelni a MC kártyákatt, meg az azóta osztogatott VISA-kat...
-
Mobilon engem az előbb ugyan beengedett, de már ki is írták az app elejére, hogy dolgoznak az ügyön.
-
Mateosz
aktív tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nekem és a feleségemnek sem megy.

-
Az most engem is. De az internet bank nem megy.
-
Peter.70
addikt
Engem a mobil beengedett
-
Sem az internet bank, sem a mobil bank nem megy.
Másnak sem? -
emw
csendes tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nálam sem megy a netbank
-
nincsnév007
addikt
sziasztok nektek jó az otp alkalmazás? engem nem enged be.
-
axioma
veterán
Oh, ez mar 20 eve volt a Raiff-nel (okoskartya, ha valaki emlekszik ra, jo otlet volt), pont az a buli benne hogy ilyen vaskos dijert figyelnek helyetted (meg hogy ha nem teljesul fedezethiany miatt, mar keso kapkodni pl kp betenni). Szoval van letjogosultsaga, ha nelkule 2 evente 1x felejted el 23x meg feleslegesen fizeted a dija't, valoszinuleg me'g a bank van pozitivban (ez amolyan biztositasi dij). A normal beszedes meg csak a kotelezot fizeti ki, ott meg az az atveres, azzal meglepodtem h volt ismeros akit felrevezettek, pedig odafigyelos fajta.
-
DJGABI
addikt
Sziasztok!
Hátha tud valaki rá választ: én már szerencsére szabadultam innen, de párom OTP-s és a CSOK-ot náluk kötöttük, azt mondja ő az OTP Direktben semmit nem lát a hitelről (hiteltámogatási program miatt kellene azonosító meg fennmaradó összeg), én a KH appban a babaváróról mindent látok. Ez így létezhet? Vagy böngészőből nézze?
-
szizoka
csendes tag
Sziasztok!
Van 2 hitelkártyám OTP-nél.
A visszafizetést eddig mindig applikációból csináltam, a fizetési határidő előtt (nem is érintett plusz költség miatta).Viszont decemberben egy új üzenet fogadott:
"A teljes visszafizetendő összeg automatikusan visszafizetésre kerül csoportos beszedéssel. A csoportos beszedés a fizetési határidő napján kerül elindításra az alábbi számláról: Hitelkártyaszámla".....
Visszafizetés gombra kattintva:
Csoportos beszedéssel a teljes visszafizetendő összes automatikusan befizetésre kerül majd a visszafizetési határidő napján. Ha most visszafizetést indítasz, a csoportos beszedés AKKOR IS TEJLESÜLNI FOG A TELJES ÖSSZEGRE A MOSTANI BEFIZETÉSED MELLETT.Az egyik hitelkártyámnál emiatt nem fizettem be "manuálisan", ahogy eddig.
Ahogy írták, le is vonták csoportos beszedéssel a tartozást a bázis kártyáról, illetve extra 1639 Ft-ot "Teljes összegű tartozás besz. díja" címen.Mikor láttam, hogy ez történt, gondoltam, a másik kártyámat visszafizetem "manuálisan" (még volt pár nap a fiztési határidőig).
Visszafizettem, viszont a határidő lejárta után ők újból levették automatikusan az összeget, és felszámolták itt is a 1639 Ft díjat.Találkozott valaki ezzel?
Semmi Információt nem kaptam a változásról.Vissza tudom állítani valahogy, hogy úgy működjön mint régen?
Hátha valamelyikőtök már egyeztetett emiatt az OTP-vel.Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
válasz
btraven
üzenetére
Azért ne vicceljetek már, hogy nem tudtok felmenni a bank honlapjára és megnézni:
https://www.otpbank.hu/portal/hu/kondiciokNem azért kapott, a kondíciók és az üzletszabályzat mindig felkerül időben és anélkül/az előtt nem kap értesítést senki (mert mégis mire hivatkozzanak, ha nincs fent?)
Ráadásul ez egy személyes adatra szabott tájékoztató üzenet, hogy el ne felejtsd a feltételek változását. -
OTP jó arc, tegnap kaptam egy ilyen SMS-t
Tisztelt Ügyfelünk! Felhivjuk figyelmét, hogy Prémium Plusz szàmlacsomag kedvezményes havidij feltétele 35. évének betöltésével vàltozik. Üdvözlettel: OTP BankCsak miért nem írják le mi változik? Akár egy e-mailben
Amúgy ez még a régi prémium.. 2016-ban kötöttem. -
-szabi-
addikt
A portfólió részen akartam szöszmötölni de azzal se lehet mit kezdeni mert az a rész teljesen inaktív.
Ezt is bármikor máskor csinálhatták volna de kiválasztották a legalkalmatlanabb időpontot a lejárati évfordulót. -
szebe
addikt
Még annyit, csak szerk idő lejárt, hogy limitek rendben, és app push notija is a keretre hivatkozik.
NFC pénzkéréssel pénz párom (szintén otp) számláján ugyanúgy látszik, tünetek megegyeznek az elutasításra vonatkozóan.
Vagy esetleg az apple pay ment el kapálni? Az még a közös pont
-
szebe
addikt
Perselyről átvezetett összeget appban folyószámlán látom, ikea meg visszadobja a fizetést nincs elég kerettel.
Revolut top-up szintén elutasítva. Jó ez a szünnap
-
Benhill
senior tag
Az első évben csak ingyenes marad a smart csomagban a kártya nem?
Már csak a 30 ezer Ft jóváírás miatt se lehet 12 hónapig megszüntetni a smart számlát. Habár ha csak csomagot vált az ember, akkor lehet hogy megmarad a 30 ezer is, mert azt irja hogy csak 12hónál hamarabbi számla felmondás után kell vissza fizetni.
-
mzso
veterán
Helló!
Vajon érdemes egy évre (elvileg addig ingyes) TOP számlacsomagra áttérni, utána vissza Smart-ra? Vagy pl. csak erre várnak, és majd megszüntetik a smart csomagot.
Úgy néz ki most egy ideig nem lesz kedvezményes számlavezetés a Smart-nál. Go-nál meg úgy látom nem érdemes maradni az akciós éven túl. Mert vagy drága, vagy még push üzeneteket sem küld. -
namenlos
tag
válasz
scream
üzenetére
Mindig az első munkanapon teljesül, azaz jelenesetben hétfő hajnalban.
Nekem inkább azzal van a bajom, hogy ahány felület (mobil, web, rögzítés pillanata, lekérdezés pillanata), ilyenkor mindenhol más dátumot ír. Sőt, ha egy rendszeres utalás összegén változtatsz, konkrétan azt írja ki neked előre, hogy azonnal teljesülni fog. (Persze tudom, hogy nem, mert már kitapasztaltam, de vicc hogy kész faszságokat ír ki a redszer.) De a legbosszantóbb, hogy jelen esetben már hétfőig nem is tudsz rajta módosítani, mert ha módosítod, a módosítást csak a hétfői átutalást követően dolgozza be a rendszer. Ezzel már szívtam meg. Ebből kifolyólag, gondolom törölni sem lehet. Max, leüríted a számládat, hogy ne tudjon teljesülni..
-
scream
veterán
Tudja esetleg valaki, hogy a mai "pihenőnap" miatt időzített rendszeres utalással mi várható?
Azt gondoltam volna, hogy mivel nem bankszünnap a mai, ezért ahogy mai dátum (2026.01.02) lesz, megtörétnik az utalás, de még mindig semmi - vagy nap végére van ütemezve?

-
Benhill
senior tag
válasz
dptrsk
üzenetére
Remélem végre megoldják már, hogy tudják fizetni bankkártyával, konkrétan 1 éve könyörgök nekik és semmi. Ugyanazokat a hibákat leírtam nekik már 4x, ők 4x vissza írták hogy elhárították a problémát. Telefonon és bankfiókban nem tudnak vele mit kezdeni.
Egyetlen hiba van, ahol fizetéshez a bankkártya adataimra van szükség, ott nem működik a fizetés. Simplepay, barion, icsekk, qvik, google pay, semmilyen webshopba nem tudok vele fizetni.
Egy dolog miatt tartogatom, feltételek nélkül éves kártyadíj 1000 Ft, havi számlavezetés 0 ft.
-
Grande Ale
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OTP Bank topic
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Nintendo Switch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Arch Linux
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- További aktív témák...
- Microsoft Xbox Series X 1TB Halo Edition, Lemezes + Kontroller, 6 hónap Garancia, Fekete Színben
- Microsoft Xbox Series X 1TB Lemezes, 6 hónap Garancia, Fekete Színben
- Nintendo Switch Lite, 24 hónap Garancia, Kék Színben
- Nintendo Switch Oled Zelda Edition, 24 hónap Garancia, Fekete Színben
- Nintendo Switch Oled Pokemon Edition, 24 hónap Garancia, Fekete Színben
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem tudják a tiltást levenni a számlámról