Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
freaghill #172633 üzenetére
2003-ig nem volt check engine lámpa az A3-ban. Ezt majd nézze meg a vizsgabiztos úr, mielőtt elküld másokat is.
A teszt tudja, de inaktív. Minden hibátt az izzítás villogásával jelzett a dízel, vagy EPC lámpával a benzines. Minden 2003 előtti A3 ilyen.
Nekem sincs check lámpa a golfon, pedig az benzines. Még EPC sincs.
[link] Neki sincs, ez ilyen...
-
prAet0r_
csendes tag
Sziasztok!
A3 8P 2011, CFFB motorkód, 121 ezer km, szoftverfrissítés megtörtént rajta
Tegnap elindulok, kb. 5 km megtétele után izzítás lámpa villog, a motor erőtlen lett. Elég messze voltam még a szerelőmtől, így hát jobb híján leállítottam, majd újraindítottam a motort, a lámpa már nem villogott és nem is volt többé erőtlen a motor. Ezek után hazajöttem, gond nélkül (kb. 300 km, ennek zöme autópálya, közben meg kellett állnom 1-2 helyen szóval le is lett állítva, majd újraindítva a kocsi), ma pedig elmentem a szerelőhöz.
Diag szerint EGR hiba. Fórumot olvasgatva látom, hogy a tisztítás itt nem megoldás, cserélni kell.Kérdésem: Azonnali csere szükséges, vagy járhatok még az autóval addig, amíg mondjuk ismét be nem dobja a hibát? Feltételezem, hogy most kezd majd meghalni az EGR, mert eddig ilyen hibát nem dobott be, se nem volt ingadozó alapjárat, sem egyéb, az EGR meghibásodását jelző probléma nem volt (pl. hogy a már üzemmeleg motort nem lehet újra beindítani)
(Ha ez még hasznos infó: sokat járok autópályán nagy távokat, tehát elvileg a DPF regenerálása nem lehet gond.)
Nyilván nem akarom tönkretenni az autót, tehát ha azonnali csere kell, akkor nincs mese, cserélem.
Extra kérdés: Keresgéltem a gyári cikkszám után, a de a végén az indexben nem vagyok biztos: 03L 131 512 DQ -- esetleg valaki meg tudja erősíteni? (Mágus?)Köszi a választ előre is.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
c00per #172697 üzenetére
Van egy csináld magad szettem. Arra tervezték, hogy egyedül lehessen vele légteleníteni. 1,5 barral nyomja a fekfolyadekot a speci kupakon keresztül. Megnyitod a légtelenítőt, es minden keréknél kiengedsz 1 deci tiszta folyadékot. Az abs pumpa megjáratása után megismételni. Utána nem marad levegő sehol. ;)
-
-
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #172593 üzenetére
Sziasztok!
Erre tudna nekem válaszolni valaki? Illetve még annyi kérdésem lenne, hogy megtaláltam a külső hőmérséklet szenzort, ezt csak tükörrel együtt lehet cserélni vagy külön is?
Köszönöm!! -
B.i.L
senior tag
Sziasztok
Skoda Octavia 2 kérdés : navi,kihangosító,és tolatókamera beépítéshez szeretnék segítséget,kezdve a beszerzés,beszerelésig.
Valaki tud ilyet? A gyári megoldások meghaladták a lélektani határokat.
Max beteszek 1 ipadot inkább -
Dika22
tag
Üdv emberek! Egy 1999-es, 1.9 tdi Volkswagen Borával lenne problémám. Kicsit nehezen, szorulva jár a váltója. Úgy tudom hogy ez típus betegsége ezeknek. Mit kellene kicserélni a váltóban, hogy újra könnyen lehessen váltani vele?
-
gergo5991
őstag
Sziasztok, valaki meg tudna mondani egy audi q7-esben ami automata mit keres 3 pedál? Arra gondolok ami a kuplung helyen a labpihenteto melett van, kepet linkelek
[link] -
rob210
nagyúr
válasz
Bence942 #172681 üzenetére
Van diagod, vcdsed-?
Mert, ha nincs akkor kár leírni.Egyébként kinyitom a légtelenítő szelepet, ráteszem a vákumszivattyút és megpumpálom amikor buborékmentesen jön a fékfolyadék akkor kész, jöhet a következő.
Hátul kezdem elöl fejezem be a folyamatot. (a motor közben jár)
Ha folyamatos volt a fékfolyadék pótlás, akkor itt be is fejeződött a dolog. HA nem akkor jön az ABS kocka légtelenítése, ehhez kell a diagnosztikai eszköz.
Légtelenítéshez, pedig ezek jönnek jól. -
c00per
tag
válasz
rob210 #172672 üzenetére
Magust idezve:"fu+fek"
Abs kockat meg kell mozgatni csuszos talajon es utana legtelenites.Bar ha az en velemenyem is szamit, akkor azt mondom, hogy nem az abs lesz a ludas.Ha full ures volt a rendszer, akkor azt nagyon nehez legteleniteni hazilag.Vakumos technika kell minimim hozza...illetve at kell nezni a rendszert tetotol talpig
-
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor #172663 üzenetére
-
-
Bence942
tag
Cseréltem jobb elől karmantyút és jobb hátul (utóbbi miatt le kellett vennem a féknyerget..) és el folyt teljesen a fék olaj ezért ment a teljes légtelenítés jobb hátulról haladva bal hátsó és az elsők jobb elől bal elől de a fék álló motornál másodjára keményedik csak be + ha járó motornál benyomom teljesen padlózni tudom a féket, (köz úton nem tudom ki próbálni behozott autó.. és javítgatni szeretném honosítás előtt hogy ne legyen gond) tehát az a kérdés hogy hol van még benne levegő?
Kaptam már választ hogy vcdsel csinálja egy esc tesztet vagy hogy abs kocka a ludas az a levegős és csak autó szerelő tudja légteleníteni valami 2 bár levegőt kell rá kötni és úgy , vagy a cső a lyukas vagy a főfékmunka henger meg néztem nem olajos nem engedi az olajat dot4+ olaj van benne (dot 4et ír elő gondolom a jobb nem fék olaj nem gond.. vagy igen?) Nem tudom tárgytalan vagyok valaki ilyenben tud segíteni?
-
aero.
veterán
válasz
grizlisandor #172663 üzenetére
Mindenki mast fog mondani. En Bosch-t tobbet nem veszek. Jo a noname. 6-8 havonta csere, 2000 valahanyszazert.
-
troland26
őstag
Szerintetek az mitől van , hogy hol működik hol nem a kulcsba épített központi zár távirányítója ? Akárhányszor megnyomom a kis visszajelző led felvillan , de teljesen random nyit vagy zár mondjuk 10.-15. nyomásra . Új elemet , kontakt sprayt próbáltam már...
Jobbára kulccsal nyitom/zárom az autót , de szeretném megcsináltatni .... -
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor #172649 üzenetére
Gyáritól nincs jobb.
Másabb, hiába ugyanaz a márka gyártja. -
iceQ!
addikt
válasz
grizlisandor #172621 üzenetére
Engem érdekelne a srác. El küldöd privátban hogy kit kell keresni és hol?
-
Bence942
tag
Valaki fékkel kapcsolatba tud segíteni?
-
Bence942
tag
válasz
grizlisandor #172653 üzenetére
Értem akkor marad a vcds vag tacho és társai
-
zoo8800
veterán
válasz
grizlisandor #172649 üzenetére
Én a G7-re 7000-ért vettem Bosch-t, és legközelebb is az lesz: némán és jól töröl. Előző kocsimon a Bosoko megközelítően se volt ilyen halk, bár az is jól törölt.
-
Bence942
tag
válasz
grizlisandor #172621 üzenetére
Pécs, Kaposvár környéke lenne nekem jó.
-
Bence942
tag
válasz
molnarpeter #172620 üzenetére
Áh immot nem offolnám az nálam nem téma
most vettem vag tachot hát ha ki tudom vele olvasni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest