Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomas77
senior tag
válasz
vodrosjozsi #173 üzenetére
Tegnap végre lemerült a telefonom. Az ikeás töltővel kikapcsolt gyorstöltés mellet 7,5 wattal töltött. A kijelző szerint 2 óra 8 perc a tölés 80%-ra. Persze ettől több volt, mert frissítettem alkalmazásokat, meg telefonáltam is elég sokat.
Szóval ha ki van kapcsolva a gyorstöltés, akkor 7,5 watt, ha be van kapcsolva, akkor megy a 25 watt. -
thomas77
senior tag
válasz
vodrosjozsi #173 üzenetére
Még azt akarom kipróbálni, hogy hány Wattal tölt, ha kikapcsolom a gyorstöltést. De ehhez kell legalább 5 nap, mire megint lemerül a telefonom.
-
thomas77
senior tag
válasz
vodrosjozsi #171 üzenetére
Na igen... vettem a nagyobból is. Az is hibátlan. Ott 1 dologra kell figyelni: ha mind a 2 portot használod, akkor max 22 Watt érhető el portonként. Mindegy, milyen keveset fogyaszt az egyik, a másik maximum 22 Wattot tud.
Persze ha csak az egyik portot használod, akkor elérhető a 45 Watt is.Van itt 1-2 európai és amerikai adapterem. Azokat akarom kiváltani PD-DC kábelekkel. 9-12-15-20 Voltosakkal. Azt hiszem, én is veszek még ezekből a töltőkből.
-
thomas77
senior tag
Vettem egy 30 Wattos IKEA töltőt. Ezzel megy a szupergyors töltés. Másfél óra alatt tölt 0-ról 100%-ra. A menüben ki is írja, hogy szupergyors töltés és türkiz a töltési animáció.
Gondolom az európai verzió ugyanúgy tudja, bár ezt még nem próbáltam.
Aki szupergyors töltőt keres, ezzel nem mehet mellé. A 2290 Ft-os ár még mindig verhetetlen.
A töltő tud 20 Voltot is, így notebookot is töltésre is alkalmas. -
thomas77
senior tag
A 13-14 óra elképzelhetetlen normál használati szokások mellett. Biztos el lehet érni ezt is, de sok mindenről le kellene mondanod:
- Energiatakarékos üzemmód
- 20-22 °C állandó hőmérséklet
- Minimum fényerő, amikor alig látod sötétben, hogy mi van a kijelzőn
- 60 Hz-es mód
- Mobil adat ki
- Repülő mód be
- Wifi, bluetooth ki
- Semmi processzor terhelés szóval max a számológép van a képernyőn, az is sötét módban
- Összes alkalmazás becsukva, háttérben futó folyamatok leállítva...
De még így sem tudom elképzelni, hogy összejön a 13-14 óra.Nekem alig van képernyőidőm, de az AOD rettenet sokat fogyaszt. Most 33,3%-ot mutat.
2 nap 23 órája megyek, 29 perc képernyőidővel. 2-3 órát lehettem mobilban. A többit repülőben wifin. -
g2gti
tag
Sziasztok, csak szerintem gáz ez adaptív fényerő mellett?
Akkumulátorhasználat: 81%
Képernyő bekapcsolt ideje: 5 ó 24 p
Képernyő kikapcsolt ideje: 15 óNincs semmi extra alkalmazás ami húzná....
-
thomas77
senior tag
válasz
Sasskent #163 üzenetére
Úgy látom, te már jobban beleástad magad ebbe a dologba, mint én.
Mint ahogy azt korábban írtam, én másodlagos telefonnak használom. Az esim és a VoWifi miatt kellett ez a telefon.
Fóliát és tokot a Speedshop-ban vettem hozzá. Mindegyiből a legolcsóbbat.
A képernyő kivetítést még nem próbáltam. Nekem nincs rá szükségem.
Nem haragszom a minta rajzolási szokásaid matt.Csak kíváncsi voltam, hogy miért nem használod az amúgy elég jól működő ujjlenyomat olvasót.
2016 óta olyan telefonokat használok, amiket lehet vezeték nélkül tölteni. (S7, S10e, i15 pro). Van vezeték nélküli töltőm egy kazallal. 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor töltöttem vezeték nélkül. Szóval az A35-ben ez nekem se hiányzik.
Az Android gombok sorrendjét sose változtattam egyik készüléken se.
-
Sasskent
csendes tag
válasz
thomas77 #162 üzenetére
Igen, mondta az eladó srác is, hogy több eSIM használható vele, míg a leírás csak egyet említ. Ha több eSIM működik egyszerre, az több, mint amit reméltem. Dual Standby módban? Lehet csak eSIM vagy kell mellé kártyaSIM? Szabadon kombinálható? Hol a határ?
Amúgy az egész A35 több, mint amit reméltem. Nem hiányzik semmi sem. Talán a vezeték nélküli töltés lenne egy extra, de a pazarlással úgysem tudok egyetérteni, a régi telómon sem használtam.
A tévére vetítve sokan jobban kezeli az információgazdag térképeket, mint a régi telóm. Sehol, semmikor sem akadt, pedig direkt provokáltam. Vízszintes, landscape módban is meg tud jeleníteni bármilyen appot, de a menüt és a home screent csak állva, portré módban.
Úgy néz ki, hogy minderre nem is csak Smart View-val képes, hanem kábellel is. A külső képernyőket kutatom éppen. A Uperfect Unify y külső touchscreen jónak tűnik, bár saját akkumulátora nincsen.
Az A35 rendelkezik a megfelelő USBC 2.0 kimenettel, így teljesíti a külső képernyő által elvárt
Full-Featured USB Type-C for Audio & Video Input
szintet. Ez elvileg elég a külső képernyőn történő touch irányításhoz is.A USBC 3.1 annyiban tudna többet, hogy a telefon árammal is ellátná a külső képernyőt, ezt pedig úgysem szeretném. Szintén USBC 3.1 szükséges a dupla külső képernyő kezeléséhez, akár képernyőtollal. Szintén abszolút nem elvárás.
Mintával szeretném feloldani a képernyőt, ha nem haragszol. Gondolom, nem szükséges indokolnom, de pl a kesztyű használatát biztosan megérted, éppen télen. Hogy minek rajzolja ki a teljes mintát, rejtély. Ezzel felfedi illetéktelenek előtt. A régi Samsungom nem mutatja a berajzolt mintát. Hogyan tudom az A35-ön beállítani ugyanezt?
Lehet cserélni az Android gombok sorrendjét?
Érdekes, hogy relatíve kevesen vagyunk a fórumban. Szerintem ez egy rendkívül jó készülék. Ilyen kivetítésbeli képességekkel számomra teljesen fölösleges is lenne a Dex. Dexen nem tudnám úgy pörgetni a pdf-eket, mint rendes Android appokon. Ezzel félmillió forintot takarít meg számomra az A35 5g, és nagyon jóban vagyunk.
Szeretnék a hátlapjára is 9H üveget, de eddig nem találtam. Nem a kamera, hanem az üveg hátlap épsége miatt kellene. Tudtok ajánlani hátlapüveget?
[ Szerkesztve ]
-
thomas77
senior tag
válasz
Sasskent #161 üzenetére
E-simet használok. Hibátlanul megy. Akár egyszerre 2 e-sim is tud működni.
Navi pedig Android Auto-val hibátlanul megy kábellel és kábel nélkül is.
Amúgy minek rajzolgatsz? Nincs ujjlenyomatod? Vagy valamilyen fóbiád van az ujjlenyomat olvasókkal szemben? A kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó is hibátlanul működik. -
Sasskent
csendes tag
Sziasztok! Samsung A35 5g telefont kaptam Karácsonyra
. Nagyon tetszik.
A korábbi Samsungom nem mutatja feloldáskor a beállított rajzmintát. Csak a pöttyök jelennek meg, és a metrón körülöttem ülők nemigen tudják, milyen mintát rajzok az ujjával a pöttyökre. Az A35-ön hogyan tudom beállítani, hogy ne rajzolja meg a beadott mintát? Elég, ha én ismerem.
Használja valaki az eSIM kártyahely(ek)et?
USBC kábellel kivetíthető a készülék tévére vagy külső képernyőre? Ha touchscreenre vetítem ki, akkor irányítható is a touchscreenről?
Ugyan navigációhoz kellene a touchscreenes kivetítés, de, - gondolom, - bármilyen appal használható. A korábbi Samsungom akadt a wifin keresztül működő Samsung SmartView kivetítéssel, nem volt képes tisztességesen megjeleníteni a részletgazdag, információval teli térképeket.
Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon elégedett lennék, ha az A35 5g már olajozottan továbbítaná a térképeket. A korábbi tapasztalatok miatt ezt elsősorban kábeles kapcsolattal tudnám elképzelni.
-
Sakira
tag
Segítséget szeretnék kérni. Egy árban van a 2 telefon. Samsung a35 6/128, vagy a Samsung a25 8/256? Játszani nem szoktam telefonon. Facebook, Tiktok, Messenger használat kb.
-
brumicica
tag
79.990 Ósanban:
(elvileg áruházi átvétellel is)
https://auchan.hu/shop/samsung-sm-a356-galaxy-a35-ds-5g-6128gb-awesome-iceblue.p-804915 -
thomas77
senior tag
válasz
vodrosjozsi #151 üzenetére
Lehet, hogy egy olyan verzió volt a cikk írójánál, amiben nincs benne a SFC 2.0 féle gyorstöltés. Ilyenkor lehet, hogy sima PD töltőként működik az a töltő is.
De én is csak találgatok, mert per pillanat nekem sincs olyan töltőm, ami tudná a szupergyors töltést. -
vodrosjozsi
addikt
Nekem 45 wattos van itthon, 1,5 óra alatt tölti fel 25 watton.
A gyári 25 wattos is tudja ezt, nem tudom hogy nem töltötte annyival a cikkben a töltő. -
thomas77
senior tag
válasz
Pisti 1969 #147 üzenetére
Az általad emített oldalon megszámlálhatatlan sok Samsung töltő van. Gondolom van amelyikkel megy a szupergyos töltés és van amelyikkel nem. Le tudnád fényképezni a töltődön lévő adattáblát úgy, hogy olvasható legyen és beraknád ide? Így aki ilyet keres, nem nyúlna mellé. Biztos sokan kínlódnak ezzel. Köszi.
Amúgy én még sose láttam ezt a szupergyors töltés feliratot. A 65 wattos Dell notebook töltőmmel is csak szüttyög. Pedig az is szabványos PD töltő.
Közben nézem a Samsung oldalán, hogy úgynevezett SFC 2.0 kell aszupergyors töltéshez. Nyilván egy egyszerű PD töltő ezt nem tudja, így az ikeás se fogja tudni.
A másik, ami érdekes, hogy milyen sok embernek letérdel a samsung.com-ról rendelt töltő pár hét alatt. Érdemes elolvasni a kommenteket. -
thomas77
senior tag
válasz
Kiflikoch #144 üzenetére
Az ikeás töltők elég minőségiek. Nem lesz baja a telefonodnak. Sok teardown videó meg teszt van róluk. Kb mindegyik arra jut, hogy nem rossz.
Ha Samsung töltőt akarsz, akkor azt csak a Samsungtól, vagy garantáltan hivatalos viszonteladótól. Ugyanez igaz az Apple termékeire is. Kb minden hamis, amit nem onnan veszel.
Persze nem biztos, hogy gondot fog okozni. De az is lehet, hogy leég a lakásod/házad mire észre veszed, hogy gond van.
Az egyik cimborámnak volt gondja mostanában egy "gyári" Samsung 25 wattos töltővel. iPhone 15 pro-t töltött vele rendszeresen. A telefon mindig forró lett neki töltés közben. Aztán lecserélte egy gyári Apple 20 wattos töltőre, azzal meg épp hogy langyos. A töltési idő pedig nem változott. Nyilván nem a teljesítmény okozta a gondot, mert kb. 15 watt a maximum az iPhone esetében.
A lényeg, hogy bármit veszel, ez a telefon nem fog feltöltődni 20 perc alatt, mint a kínai csoda telefonok amiket 120 wattal lehet tölteni.[ Szerkesztve ]
-
-
thomas77
senior tag
válasz
Kiflikoch #140 üzenetére
Ha elolvasod a cikket, akkor láthatod, hogy még a 25 wattos gyári töltő sem tölti 12 wattnál többel, holott elvileg 25 wattal tölthető lenne. Lehet kísérletezni mindeféle megoldással. Kérdés, hogy ér-e annyit, hogy nyersz 20-30 percet.
Én egy 20 wattos Apple töltővel töltök, amit az apple.com-ról rendeltem. Nekem is kell 2 óra gyorstöltéssel. Ha nem gyorstöltést választok, akkor 3 óra, míg feltölt. Ettől még valamivel lassabb az Apple 10 wattos töltője.
Szóval nem annyira sikerült ennek a telefonnak a töltésvezérlése.
Én annyira nem is bánom. Másodlagos telefon. Itthon hever az asztalon repülő módban és lóg a VoWifin. Energiatakarékos üzemmődban így is 9 napot elmegy néhány óra beszélgetéssel. Nekem nem sürgős tölteni.
Ha mindenáron ki akarnál próbálni valami mást, akkor javasolnám a új IKEA USB-C töltőket. Ez a 45 wattos, ez pedig a 30 wattos verzió. Nem próbáltam még, de elég jónak kell lenniük. Az áruk meg verhetetlen.
-
Kiflikoch
kezdő
Ehhez a telefonhoz milyen töltőt érdemes vásárolni?
Mert a Xiaomi 67 wattos töltővel, kikapcsolt állapotban, 3%-ról, majdnem pontosan 2 óra alatt töltődött fel 100%-ra. 😮 -
Hary50
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy lehet állítani az ikonok méretét mint pl a Xiaomi - Redmi telefonokban?
Nekem ezek az ikonok nagyon nagyok. -
thomas77
senior tag
válasz
vodrosjozsi #131 üzenetére
Teljesen lemerítettem az enyémet. Az Apple töltőre dugva "100w-os" kábellel 1:54 gyorstöltéssel, 2:46 gyorstöltés nélkül. De jellemzően ezt a sebességet se tudja tartani, tehát valamivel több, mint 2 óra alatt tölt fel teljesen, vagy kicsivel 3 óra alatt.
Újra megmértem a teljesítményt is. 14 watt körül megy a gyorstöltés és 7,5-8 watt körül normálban.
Nézegettem tötőket is. A Samsung gyári 25 wattos töltője most épp akciós, de tegnap este óta a Sjöss-sel barátkozom. Erről még a noti is eldöcögne... -
kenguru99
senior tag
Tud olyat a telefon, hogy a hívás fogadását és lerakását rá lehet programozni az oldalsó, fizikai gombokra?
-
thomas77
senior tag
válasz
vodrosjozsi #129 üzenetére
Rendben, köszi!
-
thomas77
senior tag
válasz
vodrosjozsi #127 üzenetére
A Dell és az Apple töltő is szabványos PD töltő. A Dell 9V-on 3A-t tud, szóval a 2.77A-nek mennie kellene. Az Apple töltő csak 2.22A-t tud 9V-on, de az is 20 watt lenne
Lehet, hogy ez a telefon nem tud PD-t? Azért az furcsa lenne. A korábbi modelleknek ez még ment. Vagy a 25W-ot csak a Samsung saját protokoljával támogatja? De témaindító cikk írójának se ment Samsung töltővel se.
Úgy nézem, a legközelebbi márkabolt olyan másfél óra kocsikázásra van tőlem, úgyhogy ezt elvetem.
Amúgy te mivel töltöd?
Ha rádugod tölteni amikor 10% alatt van, mennyi időt ír ki töltésre? -
thomas77
senior tag
2 hónapja vettem egy A35-öt második telefonnak. Minden hibátlanul működik rajta 2 dolgot kivéve.
1. A Vodafone VoWifi nem működik rajta roaming környezetben. Erről hosszasan értekeztem a megfelelő topikban. Megoldás egyelőre nincs rá, csak félmegoldás.
2. A töltés nekem se megy 15 wattnál gyorsabban. Próbáltam 20 wattos apple töltővel és egy 65 wattos Dell notebook töltővel. Mindig csak 15 wattal megy. Gyári 25 wattos Samsung töltőm nincs. Ha kikapcsolom a gyorstöltést, akkor 10 watt körül tölt. Erre van valami megoldás már?
Nem mintha nagyon sietnék, csak jó lenne ha a gyári specifikációt tudná valahogy. -
g2gti
tag
válasz
vodrosjozsi #123 üzenetére
Ez valóban jobb érték mint az enyém... nem tudom mit állítgassak rajta amitől jobbam bírja
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
vodrosjozsi #122 üzenetére
Nekem 7 órát írt kijelzőidőre 13 óra készenlét mellett többségben mobilnettel. Nagyon jól bírja a teló nálam
-
g2gti
tag
Nektek hogy alakul az akkumlátor üzemidő? Nálam 100%-ról 20 %-ig 5,5 óra képernyőidőt bír... adaptív fényerővel használva, beltérben
nem használok energitakarékos üzemmódot, de nekem ez elég karcsúnak tűnik
-
jose999
senior tag
Jött frissítés
-
jose999
senior tag
válasz
vodrosjozsi #118 üzenetére
Nem, de már helyre álltak a szerverek, már jó az app
-
jose999
senior tag
Sziasztok. Nektek működik Samsung Store? Nem akarja frissíteni az alkalmazásokat, pedig van pár frissítés. Feleségem 20FE készüléke dettó pár napja..Hálózati hibát ír. Próbáltam wifin, mobilneten is, semmi..Wearable alkalmazás sem párosítja az új karkötőt, szintén hálózati hibát ír. Huawei telefonra csont nélkül ment. (Gyári visszaállítás is volt már) Olyan, mintha nem frissitené a dolgokat a Samsung felől.. Play áruházból minden megy, net böngészés stream is. Esetleg van erre valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
zolya1973
aktív tag
Tegnap végre eljutottam oda,hogy leadjam a telót a szervízbe. Bár a srác nem akarta átvenni mert azt mondta,hogy sorba viszik vissza a Samsungokat ezzel a problémával a vodások. (kevés neki a térerő és nem hallják amit mondok) Mondtam neki,hogy ebben csak az a baj,hogy itthon a többi teló is vodás és van benne Samu is de csak ez az egy csinálja ezt.
Erre anyitt mondott,hogy felkűldheti de hozzá se fognak nyúlni és kb 2 hét -
Because
őstag
válasz
Peterhappy #111 üzenetére
Nekem ez már nagy és nehéz, ez a tényleges használat közben jött ki.
Hiányzik a tökéletesen működő oldalsó ujjlenyomatolvasó, egy kézzel fel tudtam oldani bármikor, itt hogy a képernyő aljára érjen az ujjam két kézzel kell tartanom a telefont. Nem is értem miért állt rá szinte minden gyártó erre a megoldásra...Szinte semmire se használtam a note-ot se, erre is 5 alkalmazást tettem, 0 játék. Ezért is sírom vissza a Snapi680-at és a 4GB RAM-ot
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Hozzá kell tennem, én nem vagyok egy hardcore user, telefonálok, mailezek, msngr, zenehallgatás, nagyritkán kis igényű játékok. De amire nekem kell, arra tökéletes. És szerettem a Redmiket, sokat szöszöltem velük, rootolgattam oda-vissza, de akár agyonhekkeltem, akár rootmentesen, gyári szoftverrel használtam, nekem sok bajom volt vele. Lehet, hogy csak megöregedtemDe felüdülés volt Samura váltani.
Hazudtam az előbb, mert (elfelejtettem, hogy) a RN11 és az A35 között volt pár hónapig A33, az gyengécske volt, bár legalább szoftveresen számomra vállalhatóbb, de ez az én igényeimnek bőségesen elég, és 2-3 évig elég is lesz.
-
Because
őstag
válasz
Peterhappy #109 üzenetére
jó hallani ilyen véleményt
lehet hozzám került egy rosszabb példány -
pdave
aktív tag
Sziasztok!
Feleségemnek vettünk egy ilyen telefont, Redmi Note 12-t váltott. Azt mondja, sokkal halkabban hallja a hívó felet, mint a korábbi telefonján, erősen kell a fülére nyomja, hogy hallja amit mondanak. Minden hangerő maxon van. Tapasztaltatok ilyet ti is? Olvastam itt és máshol is tesztet vásárlás előtt, de erről sehol sem írtak, hogy lenne ilyen hiba.
-
Because
őstag
1 hete használom aktívan a telefont, de nem lettünk barátok...
A közelségérzékelő 0 hatásfokkal üzemel mindig sötét marad a kijelző.
Ujjlenyomatolvasó szinten kritikán aluli, általában 3. próbálkozásra felismer (a héten gyalogtúra alatt azt hitem földhöz vágom mert egyszerűen nem tudtam feloldani).
Csupán alkalmazásfrissítések közben is melegszik.
A beszédhang borzalmas és nem tudom miért, de mintha nem hallanának mindig.Tettem rá üvegfóliát és tokot ha esetleg ez lenne a problémák forrása, vagy szerintetek hibás darabot fogtam ki
[ Szerkesztve ]
-
zolya1973
aktív tag
Hát éppen esim a redmiben is van.
Jó készülék lenne ez a Samsung bár én egy hónapja csak küszködök vele.
Ha rájön akkor nem hallják amit mondok vagy éppen hívást se tudok indítani.
Olyankor hálozati hibát ír ki
Van itthon három telefonom.Mindhárom vodás.Ha leteszem az asztalra őket egymás mellé akkor a szolgálati A33 kettő pálcikát mutat térerőnél.A redmi az fullon mutatja.Ez meg esetleg egy pálcika,de inkább egy sem. -
válasz
vodrosjozsi #102 üzenetére
Köszi a megerősítést!
Lassan mi is megismerkedünk vele, érkezik egy a családba.[ Szerkesztve ]
-
-
Sziasztok!
Olvasgatom a tesztet és feltűnt ez a mondat, hogy nyers erőben többet kínál a Redmi Note 13 Pro 5G, ezt miből lehet tudni? Teljesítménytáblázat alapján az idézett rész nem valid. Mit nem veszek észre?
Ár-érték arányban nem ez a legerősebb középkategóriás ajánlat, a Nothing Phone 2a, egy új Redmi Note 13 Pro 5G és főleg a Poco X6 Pro többet kínál nyers erőben, a Samsung viszont egy átgondoltabb, koherensebb szoftveres oldalt tesz oda, illetve olyan extrát, mint az eSIM vagy az IP-
vs
[ Szerkesztve ]
-
zolya1973
aktív tag
Tudtok ajánlani olyan ébresztőórát amit ha meg akarok jeleníteni akkor elég az órára ráböknöm?Tehát nem az óra ikonra hanem a kijelzett időre.Úgy ahogy ez van más márkáknál is.
-
stanley00
tag
válasz
zolya1973 #89 üzenetére
Ha elég csak alapszinten állítgatnod az AOD-ot, akkor szerintem nem feltétlenül kell a Goodlock. A kezdőképernyőn egy üres helyen hosszan nyom, majd háttérkép és stílus és ott a képernyőzárra kattintva (bal oldalon fent a hosszúkás téglalap) ki tudod választani az órát, ha ráböksz és már állíthatod is a színét, stílusát és elhelyezkedését.
-
TODI1111
veterán
válasz
zolya1973 #93 üzenetére
[Good Lock] Ez viszont önmagában nem elég. Le kell tölteni a modult is hozzá, jelen esetben a [LockStar] modult. Érdemes kipróbálni a többi modult is.
-
zolya1973
aktív tag
-
zolya1973
aktív tag
válasz
vodrosjozsi #90 üzenetére
Ezt magyarul is leírnád? Hol, hogyan?
-
zolya1973
aktív tag
Tegnap jött meg a készülékem.
Mindjárt volna egy kérdésem
Az AOD-t hogyan tudom állítani?
Én csak annyit találtam,hogy kirakom és kész.
Színt,stílust elhelyezkedést nem tudom állítani? -
zolya1973
aktív tag
válasz
vodrosjozsi #85 üzenetére
Köszönöm!
Meg is rendeltem egyet, -
zolya1973
aktív tag
Szerintetek érdemesebb még a 34-be beruházni vagy inkább ez?
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Adódott egy hibás Galaxy A35.
Bekapcsoláskor csak addig jut el, hogy kiteszi a Samsung feliratot és alul a "poweredby Android" feliratot.
Akksiban van szufla.Mit tudok tenni vele, hogyan tudnám "feltörni"? Recovery menü van, WC nem segített.
Fontos: Nem lopott teleforól van szó!! Családtagomé (volt).
-
vodrosjozsi
addikt
Na én a mai nap kaptam egy ilyen telefont, a52s-t váltott és hát ég és föld.
Sokkal jobb a kamera (nem akad, nem lassul be, stb), a kijelző is mintha jobb lenne.
A jack hiánya nem zavar, eddig is a buds pro-t használtam az a52s-hez, ez most már marad így ennél is
De sokkal nagyobb és az akku ideje is jobb (nem mintha az elején annak nem lett volna jó).
Osszeségében nekem tetszik. -
Fuvaros
senior tag
melyik Samsungnak jó a kamerája, gondolok itt zoom lehetőségre is.
-
hegedus001
aktív tag
-
cs.zs.
veterán
válasz
hegedus001 #71 üzenetére
Ez nem ennyire fekete-vagy fehér.
Vannak szituációk, amikor kifejezetten jól jön az a felvétel: amikor szolgáltatóval beszélsz, vagy olyan cégek hívnak akik megvették az adataidat, és el akarnak adni valamit. Közlik az elején hogy a beszélgetést rögzítik, válasz: akkor én is rögzítem, és eközben arra kérem önt hogy töröljön az adatbázisból, nem járulok hozzá hogy feldolgozzák/tárolják az adataimat...Természetesen mindig közölni kell, hogy ahogy ők, úgy te is rögzíted.
(Nem hívnak többé)
-
snemeth
aktív tag
Attól függ. Mi nyertünk úgy birtokvédelmi eljárásban a konyhaablakunk előtt 1 méterre bagózókkal szemben, hogy 2 héten keresztül vettem kamerával, amint kint bagóznak. Sikerült is 52 ilyen alkalmat összegyűjtenem. Ugyanis van egy Legfelsőbb Bírósági határozat, mely szerint az igazságnak ki kell derülnie - mivel pedig ez közérdek, így hiába takaróztak a személyiségi jogaikkal (a mi jogaink persze nem számítottak nekik)
De abban biztosan igazad van, hogy úton-útfélen rögzíteni mindenféle ok nélkül nem megengedett. -
zsero
aktív tag
Sziasztok, hogy lehet Wifi / Mobil adatmérést resetelni?
-
snooze
veterán
ebbe a teloba lehet aktiválni a automata hivásfelvételt?mert samukba állítólag lehet..
-
Predatorr
őstag
Kérdeztem valamit a készülék speckójának ismeretében. Az nevetséges, hogy nem érted, ezért személyeskedsz.
SgrA: A koreai hulladék jobb? (Lásd hardver, nemcsak nekem tűnt föl.) Nézzük csak, a laggoló szoftveren túl, ha mondjuk zenét hallgatnék, a Samsung nem ad jack csatlakozót, bt-on meg csak SBC codecet, A55-höz is. Középkat. kínai telókban ott az AptxHD, a Samsung meg a saját seamless codecjét csak csúcsmodellekhez adja, szóval hiába vennél ezekhez méregdrága bud pro 2-t is. Játékok? Most dobálja ki a játékaim zömét a Samsung telefonom, h nem kompatibilisek az Android 14-gyel, pedig az előző jó néhánnyal azok voltak.
Több, köztük csúcs Samsung telefon volt vagy jelenlegi tulajaként jól ismerem a „normális szoftver támogatásukat” is, éveken keresztül javítatlanul maradó bugokkal, avultatással.
Szóval ezek szerint a válasz az ismeretek hiánya. -
cs.zs.
veterán
Nem nézem hülyének őket, nekünk is van a családban egy 1 éves A54, plusz a cégtől 2020 augusztusban kaptam egy 2/32-es A10-et. Na ez viszont egy büntetés
. 3 éven túl lehet kérni cserét, most épp 3 giga ramos A04s-t osztogatnak. Hagyom a p.csába
Engem csak a "szupergyors"-nak nevezett töltés irritál, mert ez nem az.
A saját telefonom 2021 szeptemberi Redmi 9T. Hibátlan.
Előtte sose volt ennyi ideig 1 telefonom.[ Szerkesztve ]
-
negro
őstag
válasz
janeszgol #63 üzenetére
Ezt irtam fenteb ugye. Azert ne nezzuk mar hulyenek a Samsungot mert nyilvan nem veletlen a 25W. De ezt nem ugy irom elfogult vagyok mert volt Ericsson-tol kezdve Nokiam, HTC, Moto...stb. Persze aki evente cserel telefont (amit amugy en megvetek de ez masik tema) az ez nem erdekli es nem is erinti.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Nyilván a Samsung és az Apple bármilyen töltését nevetséges akármilyen gyorsnak nevezni. Ez tény. Mondjuk nekem 65W elég lenne. A 45W kevés, pláne így csak alig pár %-ot tölt a telefon, mivel többségében ez alatt van.
Bár azt is hozzáteszem, mint rendszeres használt telefon vásárló, hogy a legjobban a Samsungok tartják meg a töltést, az akku kapacitást az évek alatt, és a Xiaominál van a legnagyobb elhasználódás. -
cs.zs.
veterán
A Pannon-puma ugrik, a Ft szárnyal, és ameddig ez a szitu, addig feleennyiért sem sokkal jobb a mezőny. Mindnek van valami nyűgje.
doooo 61
Nem ment át a lényeg. 2024-ben ha 1 órán túl töltődik fel egy alsó középkategóriás telefon, az már "szupergyors"?
Tegyünk félre minden mást. Nevet, márkát, brand-et. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy manapság ez (a töltési idő) a legalja.[ Szerkesztve ]
-
negro
őstag
Pontosan. En is lexarom. Mivel nem jatszok telon, nem csacsogok orakat napi szinten vagy nem eger mozizok vagy logok instan, tiktokon, stb. ergo nem telefonon elem az eletem atlag 4 naponta toltom (a rekord az 1 het volt az A34-el, persze ekkor volt olyan nap is, h hozza sem nyultam
) es 1 ora es fullon van. Ez meg ferjen mar bele. Illetve kivancsi lennek en azokra a telokra amiket ~100-al toltogetnek milyen allapotban lesz az aksija 2-3 evesen...
-
M@cika
őstag
Ennek sem én vagyok a célközönsége. Majd, ha fele ennyibe kerül....
-
cs.zs.
veterán
-
cs.zs.
veterán
Nem mindenkinek fétise a szupergyors töltés.
Redmi 9T-t használok, 6000mAh akkuja van. 18W töltést tud felvenni, 22,5 wattos a gyári töltője. Ha nullára merül (ehhez nálam 2 nap kellene, vagy a harmadik), akkor kb 3 óra alatt töltődik fel.
Amióta világ a világ, este töltőre tesszük a telefonjainkat, reggel 100-ról indulunk.Sokadszor is hangot adok annak, hogy egy telefonnál sokkal fontosabb dolog az, hogy magabiztosan kibírja a napot, mint az, hogy azután 80 perc alatt fog feltöltődni, vagy 40 alatt.
-
syberia
veterán
Nosztalgikus emlékeket ébreszt ez az
elektronikai hulladéktelóka -
K0vasz
aktív tag
mi ez a káva, te jó isten
jó lenne, ha a samsung nem úgy próbálná a drágább készülékek felé terelni az embereket, hogy az olcsóbbakat direkt elcsúfítja, hanem hogy a drágábbakat szépre faragja. az S6-tól az S9-ig sikerült gyönyörű telefonokat alkotniuk, talán menne most is, ha kicsit megeröltetnék magukat
-
vence
aktív tag
Mégis, hogy kaphat "Tetszett" minősítést egy telefon, amelyik a saját specifikációját sem képes hozni??
Igen, a töltésre gondolok, ami általában kiemelt dolog szokott lenni a teszteknél. Ha ez így működik, akkor le kell vonni a következtetést,
hogy nem csak a készülék, hanem a teszt is megbízhatatlan.A mások által most említett, valamint a szinte minden tesztben fellelhető elírások és egyéb problémák alapján, egyre csökkenő színvonalú ... mintha valami fáradást és érdektelenséget sugároznának, elmaradnak a régebbi színvonaltól is, nemhogy fejlődést lehetne látni.
Ha már Samsung, miért nem lehetett kimondani, hogy az A54 jobb választás ...
A piachoz, alternatívákhoz képest kb. 50%-os túlárazás pedig,
alapból lehetetlenné kellene, hogy tegyen ilyen megalapozatlan "Tetszett" minősítéseket, háttér-érdekek ide. vagy oda.Valamit az olvasók érdekeinek, (korrekt tájékoztatásának) is kellene számítania. Illett volna az alternatív választási lehetőségeket alaposabban, bővebben kifejteni.
No offense ... sajnálom, hogy ilyeneket kellett írnom, de sajnos, nem egyedi esetről van szó.
Legfőbb ideje lenne bizonyos irányelveket rögzíteni a tesztekkel kapcsolatban, de a rengeteg elírás, igénytelen fogalmazás, hiba-javítások elmaradása is egyre zavaróbb.
[ Szerkesztve ]
-
Plug Life
senior tag
No Snapdragon, no party
-
ujvendeg
tag
Ez egy újabb bravúr. Néhány komoly - főleg - angol tesztet igazán érdemes lenne tanulmányozni; "jó pap holtig tanul". A szerző munkásságához tartozik pl. három különböző Sony telefon-teszt - oly módon össze tudta hozni a tesztnek nevezett három írást, hogy egyikben sem említi, még egy szó erejéig sem a jogvédett Sony-technikát, azt ti., hogy a Bravia-hoz hasonlóan a Sony telefonok kijelzője triluminos kijelző?
S most cikke elején kelletlenül felsorol néhány nem okvetlenül mellékes tulajdonságot, amitől lényegesebb prémium-szerű az A55, mert az, sőt az A54 is jobb, pl. mert nem ennyire ormótlan - ha már a gyártó egyetlen telefonházának elkészítésébe sem fektet a legcsekélyebb fantáziát, kreativitást sem. DE. A szerző igazán feloldhatná a rejtélyes Fordulópont-ot, mert, hogy az A35 az égvilágon semmiben nem fordulópont, az bizonyos. Tehát:
A55 - állóképesség: 18: 53 óra - ugyanez A35: 13:38 (bagatell: több mint negyed nap)
A55 - beszélgetési idő: 37:08 óra - ugyanez A35: 26:39
A 55 - videónézési idő: 18:53 óra - ugyanez A35: 13:38
A55 - webböngészési idő: 11:40 óra - ugyanez A35: 10:19 (mindkettő elég silány)
A 30 perces töltési sebesség tesztjén a Xiaomi 13T, Nothing (2a), Galaxy S23 FE, Galaxy A54, Galaxy A55 s végül A35 glédája egyúttal sorrend is!
Tessék mondani: a szponzorált cikk fogalma létező valami? Vagy az egész Fordulópont saját találmány, egy meglehetősen jól ismert, kedvelt és silány középszerű telefonról.
(Utóirat: az, hogy Bp és környékén milyen volt a rádiójel - mióta teszt-szempont?)
Üdv,: egy ex-mérnök, aki önkéntes pályaelhagyó....Önmaga körül foroghat a tesztalanya, ahogy jó ideje a gyártó valamennyi terméke.... -
janeszgol
félisten
Én már a tavalyi széria egyes darabjait (A54, A34) is jó szívvel ajánlottam az átlagembernek, aki évekre venne egy minden téren normálisan használható telefont.
Idén ugyan ezt teszem az A55, A35, A25, de még az A15 esetében is. Szóval erősödik a mezőny.Megjegyzem, hogy jók voltak az A52, A52s, A71, A72, A33, de még az A41, A51 telefonok is. Az A22-n, A23-on még érződött a spórolás itt-ott. Na ez teljesen eltűnt mára.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Luck Dragon #15 üzenetére
+1
Fateromnak is azt ajánlottam az 55-ös szeria helyett. Aquaba 125k volt asszem. -
amadeus11
senior tag
Hát ez nem egy jó ajánlat.
-
vacs
veterán
Csak nekem tűnt fel, hogy a cikk szerint csak 12 wattal sikerült tölteni a 25 helyett?
"A Samsung azt mondja, hogy 25 wattot vesz fel a telefon bármilyen PD/PPS töltőről, viszont nálunk a mobil se más gyártótól származó 33 wattos, se Samsung gyártotta 25 wattos töltőről nem volt hajlandó 12 wattnál többet magába szívni." -
-
-
-
troller
senior tag
OK, de nekem van egy jó pár könyv, film, kép, zene, amit SD-n tartok (alapból oda is fényképezek), amit csak átrakok a következő telómba.
Ha meghal a teló, ami nem túl gyakori, de nekem pont összejött fél éve, akkor ami a belső memriában van az veszett, az SD-t meg ebben az esetben is simán áttettem az új telóba és megvolt mindenem -
Pisti 1969
csendes tag
-
-
battag
aktív tag
A Samsungnak sem tart senki pisztolyt a fejéhez, hogy 100 féle készüléke legyen. Illetve ha egy Samsung nagyságú cég tud 30 telefont havi szinten patchelni akkor tudna 60-at is és ebbe nem kellene pénzügyileg beledöglenie. Nem az Android verzióváltásokról van szó hanem havi biztonsági frissítések beemeléséről!
Ha csak készülékenként felvesz 2 FTE-t, hogy csak és kizárólag a havi frissítésekkel foglalkozzon, az mennyibe is fájna neki évente? Ehhez képest hány száz millió készüléket ad el? Nem fér bele? Akkor emelje meg 1 USD-vel minden készülék árát! Csak akarni kell de lesz@rják! -
troller
senior tag
"szóval nem kell lemondani a Dual SIM képességről, ha bővíteni szeretnénk a tárhelyet."
Azért annyira gáz, hogy ez külön kiemelendő. Mert ha két SIM-em van (meló + saját) akkor nem kell a SD? Jó, tudom az a trend, hogy örüljek, hogy va SD foglalat egyáltalán, ami elég szánalmas. -
g2gti
tag
Ahh ilyen telefont szeretnék venni, de úgy utálom hogy fél évet kell várni rá, hogy emészthető ára legyen...
-
battag
aktív tag
válasz
Pisti 1969 #13 üzenetére
A nem megfelelő terméktámogatás hiánya tart vissza minden, az összefoglalóban említett versenytárstól. A Samsung ebben sokkal jobb,
DE
arról ne feledkezzünk meg (és sajnos a Mobilarena is rendszeresen "elhallgatja"), hogy az A3x széria már a megjelenésétől kezdve csak negyedévente kap biztonsági frissítéseket, míg az A5x havonta!
Ez egy elég szemét húzás a Samsungtól (főleg az IPhone-okkal összevetve, ahol nemre, korra, felekezeti hovatartozásra tekintet nélkül minden iPhone ugyanakkor frissül (vagy a legfrissebb verzió keretein belül vagy az előző verzión belül)), de hát ez van, Androidos vonalon csak a Google ad ennél jobbat.
A negyedéves frissítés miatt viszont a céges készülékként nem jön szóba (legalábbi az IT Securityre érzékeny helyeken).[ Szerkesztve ]
-
Inkább választanám az A54-est.
-
Thor71
tag
válasz
Pisti 1969 #13 üzenetére
Azért nálad rendesen be van csípődve a "szar kínai" dolog
-
Pisti 1969
csendes tag
Na ez mondjuk lehetett volna a saját véleményem is. Számomra is elsődleges a szoftver és a terméktámogatás, ebben a Samsung élen jár, Android vonalon legalábbis. Egyébként 135 ezerért elhozható már a Yetteltől is, feltöltő kártyás konstrukcióban, annyiért azért nem rossz készülék ez. Ha ugyanezt kínálná egy kínai fos 85-ért, akkor is a Samsungot választanám.
-
hegedus001
aktív tag
Anno imádtam az A szériás telefonokat. Ez viszont nem hozta meg a kedvem hozzájuk. Megy a spórolás meg az értelmetlen rossz kamerák belepakolása és a brutális kompromisszumok is bosszantóak.... Botrány ez az irány ami már évek óta tart.
Btwm pedig nem kellene sok, hogy nagyon jó kis telefonok legyenek ezek...
-
gombasm
aktív tag
"10 éve bankolok kínai telefonon" - csatlakozom, tényleg rémhírkeltés/kattintásvadász cím a "Kínai telefonod van? Búcsút mondhatsz a pénzednek!". Semmi gond nincsen ezekkel, a banki applikációk kellően biztonságosak. (Remélem. Bár nekem soha nem volt annyi pénz a bankszámlámon, amiért érdemes lett volna hekkelni
.)
-
Vtwo
senior tag
Az ár szokásosan magas, de ősszel-télen jó vétel lesz ez is. Bár ahogy előttem is írták az A34 magasabban nyitott.
Mindenesetre nem érzem az indíttatást, hogy lecseréljem rá az A34 8/256-om. -
Fred23
nagyúr
A SoC belépő szint, a 6 GB RAM egy-két év múlva pedig már biztosan kevés lesz. Pixel 7a most 145k, Xiaomi 13T pedig 160k, mindegyik sokkal jobban megéri az árát.
-
negro
őstag
Azert ahoz kepest, hogy az A34 6/128 indulo ara 170 e volt ha jol emlexem ami ma eleve 190 e forintnak felelne meg annyira nem is sok az a 150. Persze csak innen nezve a dolgot. Anno pont akkor vettem az A34-et mikor mar csak 100e forintba kerult. Ugy mar ok volt az arfekvese. Ez tipikus Samsung tema. Megjelenes utan + fel evet kell minimum varni es akkor megvenni. Ev vegere ez is ~120 korul lesz. Persze inflalodas kerdese is.
-
Predatorr
őstag
Tetszik, nem tetszik ez van.
Itt a kamerák is elfogadhatók, más telefonba meg hogyan tehetnek ilyeneket.
Bloatware hegyek, frissítésekkel szaporodó, eltávolíthatatlan Samsung appok, ezek is már csak készletkisöprésre mennek.
Játékon futtatására hardveresen lehet, hogy jó, csak hát kissé idegesítő, amikor egy Android 14 update után minden 2. játék nem hajlandó elindulni, mondván, h régebbi rendszerre készült. Nem tudom, ez Samu featute-e,vagy google, mert csak Samu készülékek akadnak körülöttem. Az biztos, hogy engem valahogy egyre kevésbé motivál a Samsung, h tőlük vegyek valamit. -
Fecó 11
tag
Hát nem tudom hogy kapott "Tetszik" pecsétet. Nagyon drága, sok komoly hibája van. Ennyi pénzért már nagyon jó készülékek vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Idén az olcsóbb A-szériás modell sikerült jobban a Samsungnak, keveset kell feláldoznia annak, aki az A55 helyett az A35-öt választja.