- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Beárazást szeretnék kérni
- Eddigi legerősebb csatamágusát dobta piacra az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Na csak összejött nekem is Aubox i9 13900HK és jó öreg hacket Radeon Mi 8 (R9 nano)
16x PCI3 így nem a legjobb
(kicsit gyengébb, mint a AMD 250), de Windows alatt is megy
-
Én eGPu projektem csúszik, USB4 már megy végre, ha lesz időm nekiugrok majd.
Érdekes az AMD Bc 250 Superpositionban kb ennyit tud, Furmarkban jóval kevesebbet 5100
(Linuxot futtat csak, így ezt a kettőt tudom)
-
Köszönöm az írást
Pont jól jött vettem egy kis gépet írták hogy Oculinket támogat, de sajna amit küldtek még sem volt (2 változat van
)
DIY Thunderboard drága, vagy nem túl jó, ennyiért én is kipróbálom majd. -
Ismét.
Radeon kártyával olyan kellemetlenül könnyedén megy minden. Mintha én lettem volna a bal...fék, pedig nem.
A tempó is teljesen oké:
(valamiért hibásan detektálja az iGPU-t)
Még nem adtam fel az nVidiát sem. -
Próbáltam több kábellel is, ugyan ez a helyzet. Itt valami FW lesz a probléma.
Ami bonyolítja a dolgot, hogy le kell szerelnem a backplateket, mert nem tudom beilleszteni a kábelt, ha a kártya csatlakoztatva van, ezért nem tudtam Radeon kártyával tesztelni, csak a 3080 Ti-al. -
Megérkezett, összeraktam, detektálta éééés... nem működik.
Mindenhol ugyan az hiba. Látja, driverezi, nem használja. Eszközkezelőben nem jelez problémát.
Kipróbáltam sima SSD házként is, impozáns 3600MB/s tempóval tud olvasni... és szerény 590MB/s-al hajlandó írni.
Próbáltam AMD-s gépen, USB4-el, ott volt a legtempósabb. Kipróbáltam 2 Inteles konfiggal, TB4-es kapcsolaton 2900MB/s volt a peak, de inkább alatta.
Nyakig merültem a Firmware rengetegbe, de még a legfrissebb, 2025-ös FW sem hozott semmilyen javulást.
Jelenleg annak is örülnék, ha legalább azt tudná, amire eredetileg kitalálták.

-
-
Faja lett!
És végre valaki rendes laptoppal 
Amúgy szerintem ne sajnáld, hogy USB csatis, ha pl. viszed is a gépet, akkor a belső NVMe port elég macera tud lenni
@Bestx : "Itt valószínűleg a HP-nál lesz a nyűg BIOS szinten, ami erősen korlátozott beállításokkal rendelkezik, mivel ez nem performace laptop, hanem inkább az energiahatékonyság volt a cél."
Üzleti gép, prociból kérhető bele erősebb, mert pl. fejlesztők szoktak rajta virtuális gépeket futtatni, de nem egy workstation, na.
HP Zbook Fury pl. workstation, abban tud lenni rendes videochip, bár nem tudom, hogy inkább CAD-re valókkal lehet rendelni, vagy gamer kártyával is. -
No, meg is rendeltem:

Akkit érdekel, most van kupon, 20K felett még 2500Ft kedvezmény. Gyereknek is rendeltem valami vackot.
Kupn kód: 49SS06, de lehet beadja amúgy is az Ali.DanielLong, neki nem direktben van monitorra kötve a GPU, hanem még vissza is megy a jel a gépen. A Z1 Extreme kb. ugyan az az APU és ott nincs ilyen bottle neck.
-
consono
nagyúr
Nem is gondoltam rá, hogy SSD házat így is lehet használni
Zseniális ötlet. Sajnos nekem csak 10 gigás az USB C, nem TB4, ellenben van szabad m2 slotom, lehet, hogy egy oculink megoldást majd kipróbálok... -
Érdekes project, jó megvalósítással!
-
Bestx
csendes tag
A leírásba nem akartam linkeket tenni, de ide beszúrom, ezeket használtam fel:
[USB4/TB3-4 NVMe Enclosure]
[NVMe PCI-E 4.0 x4 Adapter] -
-
Termék linkeknek biztos sokan örülnének.
Hieronymus, játéktól/alkalmazástól függ hogy mennyire élhető. Elég szűkös tud lenni az USB4.
-
Mentettem az oldalt.
Életképes kompromisszumnak tűnik az notebook és az asztali játékgép között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4666
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)