- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali fotós kérdések órája
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Ilyet kerestem itthoni boltokban de nem találtam sehol:
Valaki tud esetleg boltot / bontót ahol megkapnám ugyan azt (vagy valami hasonló méret pontos váltógombot szoknyával)?
-
enddav
aktív tag
válasz
macilaci78 #173683 üzenetére
jól hátul van az ülés, nem? : D
-
Szada85
aktív tag
válasz
1stVikman #173572 üzenetére
Köszönöm srácok a kedves szavakat mindenkinek!
Az elözö autóm után hatalmas ugrás sok tekintetben, így még idöbe telik, mire "megszokom". Rengeteg minden tetszik benne, van pár dolog, ami kevésbé, de majd összeszokunk.
Tegnap kerékcsere elött elvittem lemosni, sajnos az esö közbeszólt, de utoljára még a nyári felnikkel pár bithalmaz: -
papg79
tag
válasz
molnarpeter #173678 üzenetére
Szia, nekem is az izzítóhíd repedt el. Még Te ajánlottad a hzauto boltot, onnan rendelltem is utángyártottat, de még nem cseréltem ki.
-
bul07
nagyúr
válasz
molnarpeter #173678 üzenetére
Gondoltam egy vastagabbat hosszára felvágok rátekerem úgy hogy le se szedem és úgy melegítem rá,
Megbontás nélkül menne mert ahogy tapogattam elér rideg már -
bul07
nagyúr
Mágushoz, de mindenki máshoz is
Lőttem pár képet az olajos fórumba a olaj beöntőn keresztül és észrevettem hogy van két repedés
Ahogy nézem az izzítógyertyákra rámenő hogy fogalmazzak vezeték burkolat, nem tudom mi a pontos neve és nem találtam meg a oemepc.com oldalán se
(tényleg akinek van ideje rákereshetne nekem mert tényleg nem találtam meg sőt az izzító gyertyákat se, jól elbujt)
tehát ezen van két repedésArra gondolok amit ebben a videóban 1:13-nál lepatint
Kérdésem az hogy mennyire gond ez?
Tudom tudom sose jó az ilyen de teszek rá hőzsugorcsövet az elég e végül is a víztől meg a párától kellene megvédeni
Vagy esetleg más ötlet a cserén kívül, valami paszta ami még jó lehet -
djherby
tag
Sziasztok! Tudom, hogy kb. esélytelen, de megkérdezem hátha. Csak vezető oldali hótálca, gumiszőnyeg-re lenne szükségem. Tudom hogy szettben adják mindenhol, de a másik háromnak semmi baja.
-
Winchester95
őstag
Valakinek tapasztalat?
Toledo 1M
Adott a gyári lökös.Adott egy Cupra R lökös.
Fel szeretném rakni.
Kell valami módosítás vagy kell hozzá venni valamit, +ba?
Csinált már valaki ilyet? -
-
-
papg79
tag
Szerintetek melyik kuplung szettet válasszam? Luk vagy Sachs? Melyket ajánlanátok?
-
papg79
tag
Sziasztok! Az lenne kérdésem, hogy ha már cserélem a kuplungszettet, cserélném a váltóban az olajat is. Ez az olaj jó bele:
[link]
Az autó egy 2003 Vw Sharan 1.9 PDTDI ASZ motorkódos, a váltókódja FUX -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Mágus2 #173658 üzenetére
Majd a tulaj nézeti.
Én csak próbálok infót gyűjteni, mert most kapta így vissza szerelőtől aki vizsgáztatta.
Az egész ott kezdődött, hogy a bal hátsó helyzetjelő nem égett, fék azt hiszem jó volt még. Aztán már az index is elment. Most meg örülne, hogy rendben az autó műszakival együtt erre este nézzük, hogy jobb oldala félig halott... -
F_Zolee
nagyúr
1.4 leon, bca. Létezhet összefüggés a között, hogy a jobb első lámpa és jobb hátsó fék lámpa nem ég? Hátsó izzók kb újak, elsők 1 évesek sincsenek. Bal hátsó lámpa foglalata össze volt barmolva, most ki van cserélve gyári bontottra ami nem kehés. Előtte bal oldala nem égett hátul semmi.
-
Gabesz11
tag
Akkor holnap próbálkozok meg. Oda vissza 25 volt
de az normális h üzem melegen a hűtő csak fent meleg? Felé meleg felé hideg
-
Gabesz11
tag
Ma mentem vele szépen 10kmert és utána se történt semmi pedig 2x megalltam legtelenites a radiátornal de semmi.
-
Gabesz11
tag
De egyébként azt vettem észre h nem jön a vissza folyó kis csövön úgy sugárban a víz vissza. Buborék jött
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Gabesz11 #173649 üzenetére
Igen, mert célszerszámmal kellene. Ennek a hiányában ki kell szerelni a helyéről a kiegyenlítő tartályt és megemelni, ameddig a csövei engedik, hogy magasabban legyen, mint a fűtés- Csak így lehet légteleníteni. A célszerszám egy tölcsér, amit rá kell csavarni a kiegyenlítő tartályra és teli kell önteni, ezzel magasabb lesz ott a szint mint a fűtőradiátor teteje. Lehet enélkül is a fent említett módszerrel. Megemeled a tartályt, ameddig csak lehet, felöntöd csordulásig és alapjáraton légteleníted a fűtőradiátornál.
-
Gabesz11
tag
Sziasztok. Hátha van valaki akinek van még ötlete. Adott egy 1.9 pdtdi avf kódú passat. Új vizpumpa, termosztát, hengerfej és nincs fűtés a kocsiba max indulásnal 5perc. Rendszer atmosva nem szivárog a víz sehol.a radiátor hoz viszont nem nagyon akar fel menni a víz. Valakinek valami ötlete?
-
cool13
őstag
válasz
tomrRRR #173639 üzenetére
Nem nagy segítség, de hátha be tudsz szerezni. Volt egy Golf4-em vaj belsővel. BUZIL INDUMASTER STRONG IR45 ezzel takarítottam ki. Brutális lett. Mint a gyári, olyan tiszta lett a kárpit. Annyira kiszedett mindent. Igaz nem tudom itthon hol lehet kapni. Én is kaptam. De csak óvatosan, és védőfelszerelésben. Gumikesztyű kötelező. Én nem használtam. Olyan lett a kezem mint a sas karmai, össze zárva. Nem tudtam kiegyenesíteni az ujjaimat.
-
yodamester10
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy használ-e valaki itt közületek 2016-os golf GTE-t? -
fixer92
aktív tag
válasz
Mágus2 #173624 üzenetére
Nem új csapágy, de csak pár hónapos. Levettem, tettem még rá bőséggel zsírt, majd két ujjal meghúztam az anyát. Utána simán kézzel ráhúztam dugókulccsal, úgy, hogy közben pörgettem a dobot, s mikor éreztem, hogy megszorult nem húztam tovább. Hasonlóan mint ahogy a linkeden. Mentem vele, szerintem most jobb. Majd talán kiadja magát, ha gázos.
Kösz a helpet!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Végre volt időm foglalkozni a lengéscsillapító problémával...
PR kód alapján az enyémben sport futómű van.
"1BV = sportfutómű (quattro GmbH)"
Elvileg a gyári gátló Monroe átcímkézve, a balos (láttam van ahol a balos és jobbos eltér) cikkszáma 8E0 413 031 DJ. Bárdi szerint van hozzá Bilstein ami "sportfutóművel szerelt autóhoz" leírással van ellátva külön. Vajon ezt megvehetjük bele, vagy bármi mást, csak Bilsteint ne? -
tomrRRR
senior tag
Sziasztok,
Segítségetekre lenne szükségem, barna szövet kárpit tisztításra, milyen boltból vásárolt kárpit tisztítót javasoltok? -
válasz
Szada85 #173558 üzenetére
Szép gép! 👍
Kipufogóhoz kelleni fog majd finom acélgyapjú (00 vagy 000 finomságú, a 0000 talán már túl finom).
Fellelhető az eBay-en (steel wool); de legutoljára az OBI-ban vettem, és ott olcsóbb is (800-900 Ft-ért kaptam egy zacskónyit, 8-10 db-ot, Lux Tools márkájút). -
Köszönöm mindenkinek!!!
Peti!! Megoldjuk, pontosabban megoldják a szállítást. Már ez is nagy segítség!! -
GasBang
csendes tag
Üdv
Olajpumpánál így átlagban mennyit bír a 77mm -es hatszög tengely 2.0 CR Tdi esetében? -
Lacess
tag
válasz
Mágus2 #173629 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Azt hittem ez is kúpos...
Azt már kiderítettem, hogy egyben van az egész sajnos. És bizony, nem is két pengő az ára. Párban cserélném mindenképp.Milyen márkát ajánlanál belőle? (bár ezt lehet hogy már kérdeztem itt
)
szerk. a szerk.-re: Az derék, akkor gyöngyözhet a homlok.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Lacess #173627 üzenetére
Nálad más a helyzet, nem kúpos a csapágy hane, két soros golyó, az cserés mindenképp é fix, nem állítható, mint a kúpos. Csere és nem is olcsó, mert egyben van a kerékaggyal.
Legjobb ezeket párban abszolválni, mert 2-3 hónapon belül meg fog szólalni a túloldal is.
B6, B7 passat, golf mk5,6, octavia 2 meghúzási nyomatékától szoktam hátast dobni. 200Nm és +180 fok. Kell hozzá 2m vascső, M18xzn fej és egy colos hajtószár.
-
Lacess
tag
válasz
Mágus2 #173626 üzenetére
Az öreglányban néha morog a jobb hátsó, főleg hosszú távon, akkor ha az autó nem egyenesen megy vagy úthibával találkozik a kerék. Egyenesben elhallgat, ha belenyúlok a kormányba akkor szól egy ideig, nem vészesen, épp csak egy kicsit. Meg nagyon kicsit melegszik is.
Itt szerinted már csak a csere segíthet?
Erre egyébként találtam meghúzási nyomatékot: 175Nm -
Mágus2
Közösségépítő
-
fixer92
aktív tag
válasz
Mágus2 #173614 üzenetére
"könnyen forogjon de ne lógjon"
Na ezt az állapotot keresem, de ennek nincs semmi számszerűsítése?
Mert az "érzésre" az nem konkrét dolog, s mivel nem ez a szakmám, így sajnos rutinom sincs benne, de amit lehet szeretnék megtanulni/megoldani.Ha meghúztam, és engedtem rajta, akkor amikor feltettem a kereket, és 3 ill. 9 óránál fogva megmozgattam éreztem, hogy kicsit kotyog. Akkor szépen lassan aprókat húztam rajta, amíg ez a kis kottyanás meg nem szűnt, de akkor pedig melegedett.
-
válasz
molnarpeter #173620 üzenetére
..szarrá tört, az egész autó eleje siralmas volt.
(#173621) MunezXBK: én magam nem vagyok facsés, a srác már ott is keresett. Az a baj, h nem radaros, nem xenonos, viszont ködlámpás a cucc. Ebben a felállásban ezidáig lyukra futottunk. Nézem már a külhoni oldalakat is, ha kell ki is utazunk érte azonnal, mert tényleg nagy szükség lenne rá, de nem találunk. Bár most 7vége van talán hétfőtől ismét. -
Sziasztok!!
SOS segítségre lenne szükség! Egy kedves kolléga 11-es Touran-ja a héten vaddisznó általi súlyos sebeket szenvedett. Kiskorú kölöxök transzportálására szolgáló jármű, ezért sürgős lenne a hadrendbe történő visszaállítása. Első lökös kellene, de nagyon! Ha tudtok forrást, kérlek titeket toljátok már, akár priviben is. Tényleg nagy szükség lenne rá, idáig nem jártunk sikerrel. Hálás köszönettel!!!! -
c00per
tag
válasz
atos19881101 #173606 üzenetére
termeszetesen olyan lett belerakva.Nekem a B7-be mar a TRW nem gumiagyas volt,hanem olyan mint amit te kaptal a boltba.Ma megneztem a dobozaban, mert nem reg lett cserelve
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Attix82 #173604 üzenetére
Gyári van benne, 20 éves. H4/H7. Kapott a tompított új Nightbraker-t, tavaly polírt. Most már egyértelmű, hogy lefelé hord, elvittem beállíttatni.
A tengelyen látszik a kínzás nyoma, a fém tengelyen elforog a műanyag fogaskerék, kombinált fogóval is próbálkoztak.
Egyik lehetőség, hogy keresek gyárit, ami törődést igényel, de jó lesz - egy ideig és kerül valamennyibe. A másik lehetőség, hogy veszek egy újat valamennyiért és tart, ameddig tart. -
fixer92
aktív tag
Hello
Golf 3, 1.9 TDI - AHU 90LE - 1996.12
Meg tudnátok mondani, hogy a hátsó kerékcsapágy anyát mekkora nyomatékkal kell meghúzni?
Nem találtam konkrét értéket.
Ha meghúzom rendesen (azért nem megszabva), akkor pár km után ha megfogom, érzem, hogy langyos/meleg a csapágy, míg a másik oldalon jéghideg.
Ha lazítok rajta, akkor meg kottyanik a kerék ha mozgatom.Kösz előre is.
-
Zizmand
aktív tag
válasz
macilaci78 #173601 üzenetére
Én a helyedben mindenképpen új Depot vennék, kár kinldóni a bontott gyárikkal +foncsorozás, polírozás, utanájárás stb.
Olcsóbb se sokkal lenne, de szerintem jobb se. (fényszóró 10k, foncsorozás 10k, polírozás 5k, máris 25k)
Mondjuk én a felújítást választottam, mert nekem így sokkal jobban megérte. (B5.5 xenon)A Depo egyébként nagyon jó fényszóró. Most milyen van az autóban H7/H4, H7/H1, H4/H4, D2S/H7?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Állító csavart nem lehet kirohasztani?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
macilaci78 #173603 üzenetére
Amelyik tetszik.
Attix: Depoval semmi gond nincs.
-
Attix82
addikt
válasz
Ezek az utángyártottak sokat nem bírnak, a tömítések hamar öregszenek, bepárásodik majd, a lakkot is épp, hogy annyit raktak rá, hogy 1 évig védjen. Gyári többet ér ha már alapból is rendben van.
-
macilaci78
nagyúr
Értsd úgy a kérdést, hogy melyiket érdemes megvenni?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
A linken az összes szerepel, nem elég 1 pár?
-
macilaci78
nagyúr
Ajánlotok nekem lámpát B5 Passat-ba?
A mostani nyűgje: 2 éve volt polírozva 8és még teszi), a fonycsor is igényel törődést, az állítómot jó, de a bal oldali lámpatest állítócsavarjai be vannak rohadva, nem lehet beállítani.
Facebook csoportban találtam egy párat használtan 10k-ért kompletten, de lutri az állapota. A foncsorozást, polírozást ugyanúgy beleszámolom, de ha az állítási lehetőségek közül valami hibádzik, ott vagyok, ahol a part szakad. A Bárdiban látok Depo lámpát állítómotor nélkül 16k/db áron, állítómotorom jó, mélygarázsban ellenőriztem. Ezt megvehetem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sorozatok
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest