Hirdetés
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
ChatgPT keresett és rangsorolt az általam választott típusokról
2024–2025‑ös európai tesztek alapján összesített rangsor
(A különböző gumiteszt‑oldalak eredményei alapján – TyreReviews, Autogumiteszt.hu stb.)Pirelli Cinturato All Season SF3 – első hely, kiváló eredmények sokféle körülményben.
Michelin CrossClimate (régebben 2, most 3) – nagyon erős minden évszakban, különösen havas/hozam kiegyensúlyozottságban.
Bridgestone Turanza All Season 6 – stabil, kiegyensúlyozott teljesítmény.
Continental AllSeasonContact 2 – szintén nagyon erős, főleg nedves és biztonsági mutatókban kiemelkedő.
Vredestein Quatrac Pro / Pro+ – jó, de nem olyan magas összpontszámú, mint a fenti prémiumok.
Kicsit fázok a Pirellitől, mert eddig egyik sem volt tartós a korábbiak közül, hamar bekeményedtek, de azt láttam a legtöbb helyen elől.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Összefoglalóban 225/50 R17-re 4 évszakos tesztet 2024-est találtam csak, Qru fórumtárs
Pirelli SF3 vagy Continental Allseasoncontact 2 -t írta metának. Ki lehet indulni a más méretes tesztekből igy, ami frisebb, vagy számíthat az, hogy mekkora méretben teszteltek és lehet különbség ebben.Fontos lenne, hogy hangos azért ne legyen, egy gyenge Alhambrát kell cipelnie egy halom gyerekkel és valami ár/érték bajnokot keresek.

A 205/55 R17 a pontos váltómérete ugye? Ezzel lehet kicsit komfortosabb a kocsi.
-
Ma próbáltam először havon az SF3-at, az 5 éves, kb. 5-6mm-es profilú TS860-nál érezhetően jobb. A Pirelli simán elindult ott, ahol a TS-sel vissza kellett tolatnom lendületért. Kivittem takarítatlan mellékútra is, nagyon szépen teljesített. Fékerőben is meggyőző. Hozzáteszem a TS860 egy eGolfon van 205/55 R16, az SF3 245/40 R19.
Erős a gyanúm, hogy nem lesz rossz nyáron sem.. link
-
kenguru99
senior tag
-
válasz
Dorien
üzenetére
Zajmérés az fontos tudomány csak életben sokat nem ér
Mert az is számít kit milyen hangsáv zavar. De általában a rav4 elég rosszul szigetelt úgy kb mindenhol (én a kerékíveket, a motorháztetőt, az összes ajtót és a csomagteret hangszigeteltettem + beleugrott a plug in első hangszigetelt ablaka). Zavaró korábban autópálya tempónál volt, és egy toyota hybridnél különösen nagy az átmenet, mert városban kifejezetten csendes mert gyakran megy elektromosan. -
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
A MiTónál meg a teljesen üres 65-ös cső.

-
Dorien
veterán
válasz
Tom1939
üzenetére
Ez a "hangosság" mégis mekkora sebességnél jön elő?

Csak azért kérdezem, mert engem még soha nem zavart a gumi zaja. Oké, most dízeleket hajtok, de volt egy kifejezetten csendes benzines Focusom is, és annál sem... Szóval én ezt a zajmérést nem igazán tudom értelmezni a tesztekben sem.
-
gyulaszu
senior tag
Hát, nem tudom hogy hol van nekik a külső raktár, ahol állítólag van a megrendelt gumim, de kezd az a gyanúm lenni, hogy nem is volt készleten és most próbálják valahonnan beszerezni. Én egyébként 2 db négyévszakost rendeltem.
A mentegetőző email teljes szövege pedig ez: [kép] -
-
Rick4
félisten
válasz
gyulaszu
üzenetére
Szerintem elég nagy pörgés volt enélkül december elején is, a gumis előtt járok el hetente a reggeli bagettért, és már december végén sem, és mostanában sincs ott senki, teljesen üres az udvar, pedig a legjobb gumis a környéken, és láthatóan nincs tömeg, nincs dolguk. November végétől viszont december közepéig csúcson voltak, szóval a nagy többség minden bizonnyal akkor tetette fel a télieket, most nem lehet szállítási probléma, ha kiegyezünk egy téli- >70% és nyári+otthon szereli a régi télit->30%-ban, akkor a most vásárlók kevesebb, mint a fele azoknak, akik ősszel rakattak, de hol teszik fel, ha nincs senki a gumisnál?
Ha nincs senki a gumisnál, miért akadozik a gumis cég? Ehhez képest a spinterotól vettem mindkét új conti szettet, mert cégesek, és nettóban meg tudtam venni, mindkettő itt volt hétvégi rendelés után a 4. és az 5. munkanappal, mindiegyik egyforma 2025-öt dotos friss gumi volt, és nem hogy a nettó, de még a bruttó áraikon se tudott velük senki se versenyezni.
-
válasz
nandow
üzenetére
Nyáron is teljesen ok szerintem. Nekem halkabb mint az előző GY vector 3. A hangosság érzékeny téma mert abban, khm, gyenge a rav4. Hangszigeteltettem is, így már szódával elmegy.
De ősszel cserélni fogom szerintem (2,5 év, és 50k környéke lesz benne, annyi elég is egy mindent is látott 4 évszakosnak). -
gyulaszu
senior tag
Én a Garázsmester-től kaptam már 2x ezt a választ:
"A jelenlegi közlekedési helyzet, valamint a szokásosnál jóval nagyobb megrendelésszám miatt sajnos késések vannak a be- és kiszállításokban."
Pont egy hete fizettem ki.
Szerencsére nem sürgős, de azért jó lenne mihamarabb... -
Rick4
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én a Balaton délnyugati csücskénél lakom, reggelre leesett egy kis ónos eső, úgyhogy asszony felszórta előttünk a járdát, én két fotó után visszajöttem kutyástól a jó melegre, és ennyi, majd kimegyek tavasszal.
Ez az egyik motorházteteje. 
-
Directors
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én a Marsotól várom a gumikat. De szerintem nem fognak megjönni. Szerdán postára adták őket. Csütörtökön a gumik egyik fele az ország egyik felébe volt, a másik fele pedig az ország másik felébe. Csütörtök óta pedig semmi mozgás nyomkövetés alapján.
Bánom már hogy kifizettem előre őket. Megkeresésre pedig nem válasszolnak. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
kellagumi.hu-nak nagy piros pont, vasárnap este leadtam a rendelést, hétfő reggel jött a díjbekérő, kedd délelőtt kiszállítva a gumi

DOT 1925, szal ~8 hónapja gyártott gumikat küldtek 👍
-
válasz
svedmalac
üzenetére
Itt lakunk Fejér megyében, úgy tűnik, mintha az egész országból idefújta volna az összes havat a szél

Ahol reggel átmentünk egy mellékúton, ott visszafelé két óra múlva csak emlékezetből lehet vezetni, mert az utat meg a mellette lévő mezőt egybefüggő hóréteg borítja

Itt most létfontosságú a jó gumi

-
svedmalac
tag
Nálam az utóbbi két hét Szhely-Dújv oda -vissza 31-én, aztán Szhely-Letenye oda-vissza 4-én, majd Szhely-Szfvár oda-vissza 11-én és tegnap Szhely-Nagykanizsa oda-vissza. Kb. 1300km.
Végig vagy szakadó hó, megmaradó hó, kicsi hó, nagy hó, még nagyobb hó, majd hóátfúvásos szakaszok (mások az árokban mentés alatt), tegnap meg egy alig takarított Kanizsa.
Szakadó hó a 62-esen?
Hóátfúvások a 8-ason?
Akadálypálya Kanizsán?
A Vredi továbbra is tart!Javaslatom:
Quatrac Taft
-
chopin42
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Continental ASCII beszámoló:
Pécs Kertváros, belváros, Mecsek, és Szigetvár inga.
Hétvégén kis kirándulás a mecseki tv torony környékén, ma egy teljesen lefagyott hosszú emelkedő, friss havazás szigetvári úton, belvárosi latyak, jég. Mindenhol maximálisan elégedett vagyok, a mai jeges emelkedőn kapart a kocsi, de feljutottam. Havon nem érzékeltem változást. -
tasiadam
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
En is 350nm-et engedek egy 205 szeles rs2-re, es tok rendben van
-
-
KLIOS
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem is az van a kocsimon, nem rossz gumi de a feleségem autójára jobb gumi kell, ő a gyerek szállító reggelente.
Köszönöm a választ a többieknek is.
Lehet hogy Conti TS870 lesz a befutó. -
Asszony autóján Hankook Winter Icept RS3 (W462) gumi van az általad írt méretben, egy viszonylag kaparós (nagy nyomatékú) dízel autón, de most a havas/jeges körülmények között sem tudok rá rosszat mondani.
Több helyen elég jó árat is ki lehet rá fogni, szóval ár/érték arányban nem rossz gumi
-
válasz
krono.
üzenetére
Nem kísérleteztem más beállítással, kb. a gyári középértéken van, nem a max. dőlésen, utcai autó + a bal elején be van rohadva az excenteres csavar, azt csak vágni lehetne
.
Nem dől különösebben a kasztni, gyárilag a bilstein futóműves, toronymerevítős kivitel; az Eibachhal ennyire se dőlt, tényleg hibátlan volt (csak leért időnként a kipu vége).
Kétségtelen tény, sportos FWD autó elejét és határait én is jobban érzem. -
krono.
tag
válasz
focvis
üzenetére
Próbáltad mással is? Nekem a gyári beállítás baromi bizonytalan érzés volt. Csak dőlt, dőlt, nem éreztem szépen a határait. Hozzáteszem, hogy hot-hatch irányból jövök, és első hátsókerekes autóm, de akkor is baromi fura volt. Utána láttam facebook csoportban, hogy kerek 0-ra van kb gyárilag minden belőve, a flyinmiata-nak van egy külön wiki oldala is, hogy mit állíts be helyette. Nekem egyszerre került be az ültetés meg a beállítás, ég és föld. Ha esetleg nem próbáltad még, szebb időben szívesen megmutatom.
Mindenesetre a tippeket köszi. Rendelés előtt még utánajárok kicsit mi hogyan fér el.
Öregszem, engem pszichésen zavarna mikor beleér a betétbe. 🤗
Ilyen "új" autónál még oké, ha nagyon rossz a helyzet lehet veszek 1-1 dobbetétet tarcsiba. A Clio RS-emnél nem létező dolog a dobbetét (nem kapható sok éve), ott valószínűleg a sírás kerülgetne a hangtól.
-
KLIOS
aktív tag
Az alábbi gumik közül melyik lenne a legjobb választás 195/65 r15 méretben?
Hankook winter Icept RS3
Kleber Krisalp HP3
Kumho Wintercraft WP52Vagy esetleg más ötlet ebben az árkategóriában?
Illetve megéri a prémium (Michelin, Goodyear, Conti) azt a pluszt amibe kerül?Köszönöm
-
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Használd majd egészséggel!
-
válasz
krono.
üzenetére
Fotózni biztos nehezebb, de barón néz ki élőben.
Nagy előnye még, hogy szívós - miután 1x csúnyán odavertem a padkához, csak esztétikai javítást igényelt (közben lelki szemeim előtt már kitört darabokat láttam).Gyári értéket kértem a futóművesnél. Minden gyári a felnin és a közepesen hangos kipufogón kívül, a kipu - felni - rugó hármasból a rúgót engedtem el legkönnyebben.
-
krono.
tag
válasz
focvis
üzenetére
feketében jó lehet
Mint hobbi fotós, utálom a fekete felnit, bármin.
Egyébként ez az OZ szett is korrekt rajta, google alapján legalábbis (persze ezüstben ez is jobb
).
Neked milyen futómű beállítás van, van dőlésed? Egyébként azt gondolom 8" mellé a 215 már azért működhet, mert nagyobb stretch van az oldalfalon. -
tboldi
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére

Engem mondjuk nem zavar, mert
• éppen, hogy csak érintkeznek egymással;
• viszonylag ritkán tekerem ütközésig a kormányt, csak szűk helyen manőverezéskor;
• mindez rövid ideig tart;
• olyankor alacsony a sebesség is;
• és amúgy is cserére szorulnak a dobbetétek, miután lökhárító nélkül mentem próbakörre, és átlyukadtak.
-
válasz
tboldi
üzenetére
Tudtommal igen, csak a végállásoknál. Személyesen nem tapasztaltam, mivel a 215-öt azt követően tettem fel, hogy visszakerültek a gyári rugók. (Eladtam már a másikat.)
Miután tavasszal rövidítettünk a kipu csövén, ismét gondolkozom néha az Eibachon, nagyon pöpec vele... viszont nem tervezem kukázni a hibátlan gumikat, így odébb van még a döntés.
-
válasz
krono.
üzenetére
Bocs, https://race-shop.hu
Időnként én is szemezek az Autec Clubraninggel, feketében jó lehet, de én sem láttam élőben. (Persze egy bronz színű felnit is szeretnék egyszer. 🤗) Fekete OZ HLT Formula, 7,5" ET42, plusz 215/45 - ez utóbbi méretet inkább ne, ültetés esetén bele tud érni a dobbetétbe. A gumi Falken FK520, a célnak pont megfelel.
Nagyon fasza volt az ültetéssel, sajnos leért időnként a túlméretes kipufogó.A 8" széles sok lehet a 205/45-höz. Lebeszélnélek róla.
-
krono.
tag
válasz
focvis
üzenetére
Speed-shop-pal a speedy.hu-ra gondolsz, ugye? Az a baj ezekkel a Braidekkel, hogy sehol nem aktuális ár van kint, most meg nem is annyira válaszoltak az árajánlat kérelmemre... Cseheknél 1 helyen láttam ahol kosárba rakható.
Már le van ültetve egyébként.

Flyinmiata szerint dőléssel 17x8 ET40 a max. Nekem 1.6 dőlésem van. Mondjuk az Eibach-al most először nem vagyok megelégedve, mert furán alacsony lett bal elől. Bár MX-5 szaki mondta, hogy ő általában ezt látja az eibachnál, nekem 2 másik autóban is volt, ott semmi anomáliát nem tapasztaltam. Bár gondolkodom rajta, hogy beméretem majd a gátlókat, állítólag mikor honosították nem voltak jó értékei, de akkor atomra fel voltak fújva a kerekek, valami 2.8 volt benne... Ha nem jók, akkor lehet nyelek egy nagyot és rendelek egy szett Tein-t is a kocsi alá.
Mindenesetre 7.5 esetén ET40ig akár elmennék, 8J-nél ET45nél maradnék.Autec Clubracing-et néztem még, mint budgetebb opció, de azt látnom kéne élőben, mert némely képen nagyon jó, néhol meg elég béna valamiért. Neked mi van az autón?
-
válasz
krono.
üzenetére
https://www.demon-tweeks.com/eu/
https://www.felgenoutlet.de
Braid a Speed-Shop.hu-n szokott lenni.A második az olcsóbb.
Egy kéretlen
tanács, maradj a 205/45R17-nél és max. 7,5" széles kb. ET40-ig, akkor később lehet ültetni kasztni barkácsolás nélkül.
Nekem 7,5 ET 42 van, 205/45-tel gond nélkül működött az Eibach rugókkal. -
Motion_Blur
félisten
válasz
kisgyerek85
üzenetére
-
tboldi
nagyúr
válasz
BlackV
üzenetére
Nekem CC+ volt a Jazzen, amit egyszerűen imádtam, ezért vettem aztán gondolkodás nélkül CC2-t a MiTóra. Oké, nem teljesen fair összehasonlítani, az Alfa ~100 lóval erősebb meg a kerékmérete is 2 lépcsővel nagyobb, de sajnos a CC2-t már az elejétől fogva nem éreztem olyan jónak nyáron, mint amilyen az elődje volt.
És ennek a számlájára írom azt is, hogy a gyári 8 mp-es 0-100 sprintet sem tudom hozni, 8,5 mp a personal best, pedig kevesebbnek kellene lennie.

-
BlackV
őstag
Az is a baj a túl lágy 4s gumikkal józanilag csak, nem tudományosan, hogy a nagy melegben könnyebben "megég" , "megkérgesedik" és onnantól szarabb lesz a következő télre is.
A CC1 szerintem is egy jól eltalált , kiegyensúlyozott keverék volt, nem fütyült nagy melegben sem.
-
krono.
tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan külföldi webshopokat, ahol jobb áron vannak felnik/ritkább felnik elérhetők, mint a hazaiak kínálatában és szállítanak is errefelé? Esetleg olyan rally/motorsport csapatot, aki saját rendelése mellé dobna egy szett Speedline-t vagy Braid-et, hogy olcsóbban jöjjön ki (feltételezem nekik már kedvezőbb áron megy)?

Az MX5-re (4x100 R17 7.5-8J) szeretnék valamit a nyárra, Braid Fullrace A, Speedline 2120, OZ Ultraleggera/Alleggerita, Sparco FF1 (ha lenne ezüstben), Work CR Kiwami, Enkei RPF1/PF01 stílusban, de nem nagyon találok semmit, se újonnan, se használtan.
-
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én most 4 évszakos GT Radial ClimateActive 2 használok. Teljesen jó. Előtte Nexen Blue 4Season. Az is jó volt, de sokkal hangosabb volt mint ez és durván öregedett. Ez a ClimateActive 2 már EV gumi.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Évek óta Laufenn 4s gumit veszek a céges fiat fiorinora. Mivel évi 50e km-t megyek, így már párszor kellett új gumikat venni rá. A mostani hóba sem volt semmi különös gond velük. Én csak ajánlani tudom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nexen vagy Apollo, olcsó és jó.
-
Dorien
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A Laufenn tökéletes. Ugyanebben a méretben tettem a C3-ra, kb. 1000km-t mentem vele azóta.
-
Motion_Blur
félisten
2008-as Swift-re keresek 4S gummát, 185/60 R15 méretben.
Mi javasolt alsó/közép polcról? Évi ~10-12k km, havat nem nagyon fog látni (második autó lesz, jellemzően város és falujró).
- Laufenn G FIT 4S LH71 ~23k
- Nexen N'blue 4 Season WH17 ~25k
- Apollo Alnac 4G All Season ~25k- Barum Quartaris 5 ~27k
- Kumho SOLUS 4S HA32 ~27k -
gippazoid
őstag
-
gippazoid
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Ó ez jó megerősítés. Akkor azt hiszem, így sem nyúltam mellé pedig azért lett ez, mert bár hóban tesztek szerint vannak jobbak, de úgy sem lesz itt hó...

Én őszintén szólva 3 évet jártam TS870-el (Hyundai i30) és nem voltam elájulva tőle. Sőt, néha úgy éreztem, csalódás. Anno az Octavia2-vel a Kléber Krisalp HP volt egy nagy kedvenc téligumi, utána a Michelin A4 és a garicserére (A4-el is megszívtam) adott A5 se volt akkora szám, hogy elájultam volna a középkategóriás Kléber után. -
-
válasz
gippazoid
üzenetére
Vater is SF3-at választott novemberben az új Scala-ra, Pécsen a Mecsek oldalban folyamatosan jár vele most (40cm hó) (napokig az utakon is 20-30cm) és ugyan ezt mondta amit Te is. Az másik autón TS870 van, tavalyi, ahhoz képest nem érzi rosszabbnak, teljesen elégedetten jár vele itt az extrémebb körülmények között is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Hobby elektronika
- Windows 11
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- KIA RIO 1.4 82760 km - eladó!
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060 (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mert az is számít kit milyen hangsáv zavar. De általában a rav4 elég rosszul szigetelt úgy kb mindenhol (én a kerékíveket, a motorháztetőt, az összes ajtót és a csomagteret hangszigeteltettem + beleugrott a plug in első hangszigetelt ablaka). Zavaró korábban autópálya tempónál volt, és egy toyota hybridnél különösen nagy az átmenet, mert városban kifejezetten csendes mert gyakran megy elektromosan.

Ha nincs senki a gumisnál, miért akadozik a gumis cég?