- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Kipukkadt a videós AI lufi? A Sora elkaszálása csak a kezdet
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem Quatrac 5 van az egyik kocsin (Jazz) és nagyon elégedett vagyok vele. Simán megvenném újra.
Attól függ, hogy szimmetrikus a minta vagy sem. Ha szimmetrikus akkor általában középen van a téli minta (mert kanyarban a gumi széle felé terhel ezért jobb a kanyarodási tulajdonsága nem havas úton ha ott a válblokk merevebb), ha aszimmetrikus akkor pedig belső felén/harmadán.
-
426os
őstag
Olvasom, hogy újabban nem ajánlott a szilikonos gumiápolók használata. Honnan tudom, hogy az adott termékben van vagy nincs szilikon?
Van itthon Prelix meg Lidl W5 gumiápoló, de egyiksen sincs megemlítve a szilikon. Nem tudom, hogy azért, mert nincs bennük vagy azért, mert alapvetően mindben van. -
Tiédetis
senior tag
20-as méretben vettem új PS4 SUV gumikat, de olyan rohadt hangosak, hogy lehet visszateszem a télit. Csöndesedni fog esetleg ha kopik? 1000km felett vagyok már velük, de semmi
-
Jenne
őstag
Szia!
Én is szemezgettem ezzel a Vredestein Quatrac 5 gumival, de végül elengedtem.
Eléggé megoszlanak a vélemények róla.
A futófelület egyik fele nyári, a másik fele az téli mintázatú. [kép]
A nyári vagy a téli mintázatnak kell kívül lennie? Vagy mindegy? Van erre a gumira ilyen gyártói előírás vagy javaslat erre? -
válasz
czanga
üzenetére
Mondanám a Falken FK520-at, de azt is 17"-tól gyártják.
205/55r16 méretben jelenleg kevesen gyártanak UHP gumit, ezek közül jó / vállalható:
- Michelin PS4,
- PZero Rosso - drága és ezeréves, ami nem baj, de jó tudni
- Nexen Nfera SU1 - asszem ez is UHP
- Dunlop SPORT MAXX RT - ez se mai, de nem drága, volt ilyenem, OKSzerk 1:
Itt és így kerestem.(V sebesség, peremvédő, utóbbit a Yokohama nem tünteti fel.)Szerk 2:
A Continental PremiumContact 7 is elég jól szokott szerepelni, akár UHP mezőnyben is. [link]WRX-re inkább valami szép sportos kiállásút, megjelenésűt tennék, nem PremiumContactot.
-
krono.
tag
Nem reklámozni akarom (pláne mert az egyik szerelővel volt egy kellemetlen szóváltásom), de ilyen szempontból a Kiss Gumi Maglódon nekem mindig pozitív volt. Egyrészt mindig top1-2 legolcsóbb árukereső alapján (nyilván a külföldiekkel nem mindig veszi fel a versenyt), másrészt mindig frisset kaptam. Szerelésre mondjuk sokat kell várakozni szerintem, cserébe legalább messze elváráson felüli színvonalú a váró. A múltkori oldalfal sérülést is szó nélkül cserélték.
-
czanga
őstag
válasz
focvis
üzenetére
A problémák miatt panaszt tettem AKH-nál (egy előző HSZ-emben kifejtettem), de mint látom a gumik nem csak nekem voltak "összevisszák".
Laufenn G Fit EQ+ került fel. 3db 4525 DOT egy pedig 1025 DOT. Ezt a részét már elengedtem, már felkerültek mire megláttam.
Oda mondjuk többet nem megyek, ez lett a jelenlegi verdikt a részemről. -
AKH-nál 2 éve: 3 db 1/2 éves, 1 db 1 éves. Most ezek is egyformának tűntek nyomogatva, mind szerb gyártmány. 14 hónap az eltérés, csesszék meg, tőlem fekete pontot kaptak
Sürgős volt, kell a "nagy" autó húsvétra - nem akarom tovább gyilkolni a téli szettet, gyorsan kopó fajta és drága. Ehhh... túlélem.
F_Zolee: Az szóra sem érdemes különbség.
-
F_Zolee
nagyúr
-
Rick4
félisten
válasz
focvis
üzenetére
Én is jártam így még 2019-ben 4db conti wintercontact ts860-nal az AKH-nál, direkt el let tmondva, hogy 4 db azonos ávjáratú és friss gumi kell, végül 3 új és egy jó poros- koszos került elő newgyed óra után, gondoltam étveszem, de elvittem a gumis haveromhoz, kicsit ő is húzta a száját, egymás mellé téve, és felül lenyomogatva kézzel még a tapintásuk is más volt, ugyanakkora erőre a régebbi merevebb, sokkal keményebb volt, így visszavittem mindent, és megköszöntem, majd vettem máshol 4db egyformát.
-
Automax a hazai Michelin promóció miatt, náluk volt a legolcsóbb.
(16-án délelőtt rendeltem, azóta némileg drágult. Aznap adtam el a korábbi kerekeket - végül gumikkal együtt. És aznap indult a promóció is, csak még elfelejtettek árat emelni.)
Nem sírok különösebben, úgyis elfogy 3-4 szezon alatt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
czanga
üzenetére
Muszakin belekothetnek a nem gyari meretbe de ez elengedheto.
Ezek kozul a PS4 a legjobb, azt vennem.
Toyo/Yoko-rol nincs friss infom. A GY EGP inkabb tura mint sem klasszik sport gumi. Hankook VP4 tura abbol is a fos kategoria (ez van nekunk a Skodan), Conit UC szinten tura, akarcsak a Primacy 5.
-
czanga
őstag
válasz
czanga
üzenetére
El is kezdtem az Impreza GT Turbóra nyári és téli szettet is nézni. Először nyárit nézegetek most:
- Toyo PROXES TR1
- Yokohama ADVAN Sport
- Goodyear EfficientGrip Performance
- Yokohama ADVAN Fleva V701
- Hankook Ventus Prime 4
- Continental UltraContact
- Comtinental Premium Contact
- Michelin Primacy 5
- ééés a jól ismert Michelin Pilot Sport 4Nekem valamiért a Yoko ADVAN Sport szimpatikus, de ennek semmilyen szakmai oldala nincs.
Márkaszeretet még rége versenyautók miatt. 205/50 R16 lenne a gyári méret, de 205/55 R16-ban nézek gumit, mert semmilyen értelmes gumedli nincs /50-es méretben, ha meg van az pokol drága az elterjedtebb mérethez képest. Tudom, ez nem gyári méret, és tudom, hogy km óra eltér, meg az is, hogy rendőr is vegzálhat érte, de ez van. Megállítana (nagypapásan krúzolok amúgy), akkor a gumi méret lenne a legkisebb gondom, mivel az élő fába is belekötnek ma már.
Jó lenne valami picit sportosabb darabot venni, mert habár nem feszegetem távolról sem a határait, de erre illik valami rendeset tenni, meg jó ha van tartalék. ECO xarok szóba sem jöhetnek, Persze a Pilot Sport 4 meg már lehet túlzás, illetve azt hallottam az amíg nem melegszik be nem olyan jó.
-
deny330
senior tag
válasz
deny330
üzenetére
Adódott közben más lehetőség is, de kikérném a véleményeteket azért, mert a használt gumi vásárlásról amennyire tudom megoszlanak a vélemények.
Ismerős vett egy pár semi-slick gumit a szintén turbós astrára, a méretemben passzoló michelin ps5-öket meg eladná. 30-at kér a kettőért, 4423-as dot, 6mm profilmélység. Oldala ahogy néztem nincs kirepedve, normális állapotban van, de azért még vetek rá egy pillantást. Ebben a méretben az új ára 52.000ft körül kóstál, így viszont jelentőset tudnék spórolni, ha újonnan csak 2db-ot kellene vennem. Mit gondoltok?
-
Sziasztok,
Középáras négyévszakosból mi az ajánlott mostanában légyszi? -
Rick4
félisten
Annyira felfelé megy, hogy decemberben a conti vancotact4season-okat 80K/db áron adták a spinteronál, akkor az volt a legjobb ár, most ott 76, máshol meg 69-ért is van.
Még szerencse, hogy nettóban tudtam megvenni, és így 63 most is a spinterotól, 59 máshol.
Bárhogy nézem, olcsóbb lett. 
Tegnap esett le, hogy kell egy ötödik gumi is, mivel a nyári nexen gumis pótkerék nem lesz jó majd télen, ha mégis úgy alakul, hogy eladom ezeket a nyári nexeneket, akkor az 5 új gumit egyben adom el, a 4évszakos meg tök jó lesz minden alkalomra. -
bozont
veterán
Üdv
Szezon lefutása után várható némi árcsökkenés? Mintha a kinézett darabot szezon előtt 40-45e körül láttam volna, most meg már 50e felé jár/db. -
További tapasztalatok az SF3-mal száraz, hűvös időben: halk, nagyon precíz kormányzási érzet, négyévszakos módon már viszonylag hamar surrog kanyarban, de ekkor még bőven van tartalék, a fékút rövid. Ösztönöz a tempózásra, így pedig kopósabb lehet majd a kelleténél..

Mondjuk ez nem vicces, mert 80e Ft volt darabja. 245/40 R19 XL -
cOxeR
Ármester
válasz
grizlisandor
üzenetére
Tavaly adtam neki egy szett nyárit 40e-ért, egy szezont elment vele, az nagyon baráti volt azt gondolom.

-
Rick4
félisten
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ebből kimaradt az, hogy az első esetben új gumiról beszélünk, a második esetben egy többévesrőpl, az öüregedés miatt szerintem exponenciálisan csökken az értéke.
Egy 5 éves, de sose szerelt gumit se tudsz 100%-os áron eladni csak azért, mert nem kopott a felület, ilyeneket az új, friss gumiszett árának feléért adnak. Kopott szerintem a felének a fele. -
-
cOxeR
Ármester
Szerintetek mennyi a reális ára egy 245/35R20 CC2-nek? 24.10 havi, nincs félre kopva, teljesen normális borda mélység. 50% újkori árnak? Drága cucc, de egy barátomnak kellene gumi, se nyári se telije (van csak kuka mind) én meg vennék újabbat CC3-at mert az erősebb oldalfalu.
-
ParmaBoy
aktív tag
En is megkezdtem, ma nem a szokott helyek egyikere mentem, hanem egy nagy ceg szekhelyere, mert nemi papirozas volt, nem tudtam pingvinezni a gumis mellett, mikor mar visszaertem, akkor vettem eszre, hogy "igenyesen" fent maradt a matrica.
Tudom-tudom, majd lekopik, nincs jelentosege, de akkor is...
Meg az elso szereles hankook...
-
Rick4
félisten
Ja, a gumis topicban legyen már egy kis gumi is, csak belepróbálok ebbe az olcsó gumi kérdésbe, a nyári Bridgestone Potenzák kicsit jobban koptak, mint amire számítottam, 22-től idáig 3 szezont mentek, és a kezdeti 7.8mm-ből 4.5mm körülire kopott, bár visszaszámolva 53 ezret mentem velükj, mai egyébként meg kb rendben van, így inkább leveszem őket, tegnap rendeltem egy szett 225/40R19-es tracmax tx3-ast, nevetséges 22500ft/db áron, maiben benne van a szerelés is, és ez már bruttó számlás ár, tehát ha a 4K/ szerelést leszámolom, 18.5K-ban vannak. Ez mindennélv olcsóbb ár, kíváncsi leszek, mit tudnak majd.
Elvileg jövő hét után fel is lesz téve. -
Rick4
félisten
Oké, hogy a motor lassan melegszik, van is benne vizes webasto télre, de ha be van indítva, viszonylag gyorsan bemelegsziik, az viszont a hűtővíz, nem a kipuff, még én is meglepődtem, hogy mennyire nem akar a cső átmelegedni. Amennyire nyomom, szerintem annyit hűt a menetszél is, mire hazaérek meg újra felbakolom, kihűlne megint. :D
Nem megy a régi szenzor fűtése, tehát nem fut le a regenerálás sem, hibakódot dob, ezért nem akarom már kínozni, ráadásul a régi kábeleit is elvágtam, bár vagy neki alul külön modul, tehát nem ditrrektbe kapcsolódik az autó kábelezésére, de nem lényeges, úgyis megy a kukába, egy volt fontos, hogy könnyebben felmenjen rá a kulcs. Pálya itt van 1.5km-re, meg lehetne küldeni, de szerda délután 4-kor kezdtem hozzá akkor még napsütéses 16 fokban, úgy voltam vele, ha kijön, akkor fél óra alatt kész, ha nem jön ki, akkor meg kell még pár eszköz, és utóbbi lett belőle. Mivel jött a rossz idő, eleve úgy készültem, hogy vagy- vagy, tulajdonképp alánéztem, hogy mi kellhet, az most már megvan, meg is rendeltem, nálunk esik 1.5 napja, és iszonyat szél fúj, szóval jövő hét szerdáig ráér elállni, addig meg megjön a gázlámpa, ha azzal pirosr aizzásig felmelegítem, akkor ennek ki kell jönnie pikk pakk.
De igazából mindegy, hogy ezzel most mi van, van itt még 2 másik autó menetre készen, ez majd meglesz. -
Rick4
félisten
Arrafelé még hóessére is számíthatsz, Kőszegen már esik, reggel a Balaton délnyugati csücskében havas eső esett, egész nap szakad az eső.
Picassom felbakolva az udvaron, nox szenzor csere lett volna még tegnap, de se a würth csillagvillás, plusz én a 120 kilómmal, se spéci lambdakuzlcs szett nem vitte, pedig még egy aksis 1/2"-os ütvecsavarozóval is megtámogattam, és úgy se tudtam leszedni. Jövő hétre jön a 6 palackos gázlámpám, 1300°C-ra megmelegítem, hátha...
Tegnap járattam a motort, még pörgettem is 2000-en, hátha, de 20 perc járás után 50°C volt a kipufogócső.
-
Jenne
őstag
Most lesz a 4évszakos MCC gumik utolsó bevetése a végleges csere előtt. (április végén le lesznek cserélve, új gumikat kap az autó..
)
Holnap indulunk Sárvárra három napos hétvégére. Az időjárás ami az előrejelzés szerint lesz majd, ( eső, +3-4 fok, hó) azt szereti a MCC gumim, így nem lesz gond majd. Már alig várom az indulást..
Most lehet gondban aki arra felé lakik és lecserélte nyáriakra a gumikat. -
DaFok
tag
Két hetes GY asy 6
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
czanga
üzenetére
Azt nem tudom ez a Pólusnál lesz. Az eSTI Pesti-n egyszer voltam kb 10 éve de akkora burnyákok voltak ott, hogy soha többet nem mentem. PH-s talin voltam egyszer, az tök oké volt de nyilván ez egy másik kávéház... Illetve egy Subaru klubos-on az is tök oké volt.
Jah meg a RedSun-ra szoktam néha kinézni.
-
czanga
őstag
-
-
czanga
őstag
Nagyon nem ez a szín volt az elképzelés de MTN fólia spray-ből nincs is más szín. Örültem, hogy tudtam venni, mert amúgy ezt nem is gyártják már.
Egy kevés üvöltő Kis Grofó meg egy indokolatlan feszület kellene a visszapillantóra és egy bizonyos csoport elismerően csettintene.
Szóval még szokni kell.
Berakok egy képet, hogy mi lenne a vágyott, de azt majd egyszer, rendes festéssel.
@Qru
Nem biztos, hogy jó tanácsadó lennék.
Ugyanakkor szerintem nem nézne ki rosszul. -
krono.
tag
válasz
Gergőke88
üzenetére
2.0 184
Szerintem leszek rajta.#72198 Qru
Gyári még, meglátom majd mennyire porol. Gondolkoztam kerámiáztatáson, de nevetséges áron van, felhívtam pár helyet. Egy helyen mondjuk azt mondták, hogy ők már nem vállalnak ilyet, mert nem tartós, cserébe rohadt drága.Nekem a fehér fehéren kombó nagyon bejön, én rámennék.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cooler Master Cosmos C700P + 4db be quiet! Light Wings 120mm PWM + kontroller
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- Apple iPhone 14 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 238 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
- 27% - HP All-in-One Desktop PC! Intel Core I5-1335U / 16GB DDR4 / 512GB SSD/ Intel Iris XE!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bárhogy nézem, olcsóbb lett.