- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biqci
aktív tag
válasz
pècsimunkás #67423 üzenetére
Tudom, ennyi az annyi, ha ki kell adni, ki kell. Ezzel én is így vagyok...
-
Biqci
aktív tag
Van, hogyne lenne. De pénzért lehet a gumit leadni. Én kb fél évig hirdettem ingyenes elvitelre 4 Honda acélfelnit sz@r gumival, a kutyának sem kellett. Végül elvittem, mert kellett a hely a garázsban, 20€-t kellett fizetnem. Ami a poén, volt a konténerben 4db 18-as gyári Mazda felni, relatív jó gumival, első blikkre tök jó állapotban. Kérdeztem a tulajt, hogy és ez? Azt mondta nevetve, valakinek nem kellett. Kérdeztem, hogy ha fizetek elvihetem. Nem, ez marad, onnan már sehová, csak az örlőbe...
-
Biqci
aktív tag
válasz
pècsimunkás #67405 üzenetére
Az akkor jó ár volt, nem lettél lehúzva szerintem
-
mmdms
addikt
válasz
Reggie0 #67417 üzenetére
Neeem, hamburgba ez igy megy. Ugyanebbe a baratomba belementek hatulrol, qtk lett a kocsi, de egybol viszik a kocsidat a zulassungstellerol mikor leadod a rendszamot, nem is kell bontoval bajlodni. Kontenerbe be teljesen mindegy milyen allapotban van, fel a hajora aztan megy.
-
mmdms
addikt
válasz
pècsimunkás #67415 üzenetére
En mindig elvittem a feketekhez a lerugott gumikat, ott ok fizetnek meg erte ha van rajta minta, viszik afrikaba. Jo a 4 gummaert adnak 15-20€-t de megis jobban esik.
-
No.01
addikt
válasz
pècsimunkás #67411 üzenetére
Elvileg mukodnie kellene arrafele is....
...de az autogumi mas kategoria azt lehet nem veszik at csak ugy es csak barhol.
En konkretan hasznalt valtoolajjal rohangaltam tavaly Eger kornyeken. A 4 helyen voltak hajlandoak atvenni, ott viszont ingyen. (azt, h ezt mikent kommunikalta a helyi szerviz/benzinkut/szemetlerako azt inkabb hagyjuk)Egyebkent en legutobb ugyszinten fizettem a hollandoknal. Annyi, h ha szerzodott partnerukon keresztul rendleted az ujat akkor kaptal kedvezmenyt. Igy kerult 16EUR-ba a 4 hasznalt gumi leadasa.
Igy lebontva viszont az az ~550 nem olyan veszes. -
Emunem
őstag
válasz
pècsimunkás #67411 üzenetére
Igen, 5€ per darab kisebb udvarokon, Bécsben ingyen.
(Ha osztrák oldalon vagy)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás #67409 üzenetére
Fura. Hulladék udvar csak van ott is... Na mindegy. Itthon van szerencsére. Felújításkor a sittet is ott adtuk le ingyen.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás #67405 üzenetére
Ott nincs ingyen leadasi lehetoseg? Mondjuk a gumis itt is penzert veszi csak at sok helyen.
-
pècsimunkás
addikt
400 euró volt a gumi, 40 euró a règi gumik leadása, 30 euró a szenzorok újra kalibrálása vagy mi, 80 euró a szerelès.
Nagy vonalakban írtam, mert lent maradt a számla az autóban.
Most, hogy rajta van az új gumi az autón, tegnap mèg tele is tankoltam, felkeltem 15 percel előbb, hogy elmenjek biciklivel dolgozni
.
-
LK
addikt
válasz
F_Zolee #67396 üzenetére
Ráközelítve látszanak mikrorepedések, hasonló mint az enyém, de nálam 1-2 helyen már mállik is. Használom még egy darabig,aztán csere.
Pécsimunkás: milliónyi márka más és más összetétel, 8 év van a gumijaink között. Kutató-fejlesztő területen dolgozok, mindenhol az megy, hogy a menedzserek mindenhol hajtják, hogy költségeket kell csökkenteni. Olcsóbb anyagok felhasználása, olcsóbb gyártás. Legtöbbször ezek hátránnyal is járnak. Minden silányodik. Autók, elektronikai eszközök,kaják, minden. Ráadásul 4 évszakos, nem garázs nálam.
Köszi mindenkinek aki hozzászólt és véleményezett, képet küldött. -
Biqci
aktív tag
válasz
pècsimunkás #67399 üzenetére
Ebből mennyi volt a szerelés?
-
pècsimunkás
addikt
551 euró lett vègül a gumi+ szerelès. Continental premiumconact 7.
-
syC
addikt
Üdv. Szerintetek is elmennek ezek a nyárik még egy szezont (~15e kb)
-
Emunem
őstag
na ugye mondom... max ha csináltál valamit, akkor van ellenörzés, illetve csináltál (vagy csinálni fogsz
), vagy tanuló van terepen. Ez szinte egész osztrák részen igaz. A többi esetben mind balkáni eredetű rendörök búzgólkodnak...
(Kajak, volt kollégát (osztrák származású) is egy magyar származásü rendör büntetett meg EU-s doboz 1 hetes lejárta miatt... fellebezett, bemutatta az új dobozt, aztán elengedték neki a 80€ büntit a osztrák társai.
)
-
No.01
addikt
válasz
Emunem #67388 üzenetére
Nalunk a csladban volt check es lett is csekk
(iden februar)
Engem szemely szerint mar tobbszor ellenoriztek, de szo mi szo nem Becs.
Tobbsegeben elovaros vagy videk illetve tavaly november vegen volt es lattam is tobbszor, h az autopalyalehajtonal alltak. Rutin ellenorzes, de a gumit megneztek es nalam nem, de merni is szoktak ilyenkor a grazi kollegak szerint (kulfoldieknel gyakrabban)
A nemetek mas liga... Ott nincs annyira nagy szigor. (bar a kovetesi tavolsag be nem tartasa ujabban nagyon megy naluk. Van kollegam aki mar 3 buntit kapott total 600EUR+)Az igazi gebasz akkor van, ha nem adja ki. Ismerettsegi korben tortent 2 vagy 3 eve, h nem megfelelo gumi volt az auton, belecsusztak egy allo autoba, jott a rendor majd az oltari pofon mert a biztosito nem fizetett igy a sieles k draga lett a vegen.
-
Emunem
őstag
kollégák milyen gyakran lépik át az 50 / 70-es táblát? (netalántán a 100-ast) Mert külföldi rendszámosokat mostmár jobban figyelik, és rárepülnek az első adandó alkalommal... Akkor meg amiért lehet büntetnek ráadásként, mellény, gumi, EU doboz,
hajviselet
...
Max a hegyek környékén van ez, és az is csak télen.
Nekem eddig csak 2 ellnörzésem volt, abból egyszer a Prater mögött vitt be GPS, ami hétvégén no-go zóna (25€), egyszer meg azért, mert egy olyan útvonalon haladtam, ahol sok étterem /bár volt, és ünnepnap miatt nézték, hogy ki mennyit ivot, aztán ameddig én ott álltam nem büntettek meg senkit, hanem figyelmeztették csak az embereket, hogy még lehet, már nem. (konkrétan egy bácsinak taxit hívtak, de büntit nem kapott, azért ez más világ...)
-
Emunem
őstag
...fizetős lenne, ha ellenőriznék random, mint magyarban, de nem. Ott leginkább ha tanulók vannak gyaksziban, na akkor talán van rutinellenörzés, amúgy csak ha csináltál valamit, vagy még akkor se.... (Elöttem ment át a piroson a tag, a rendör autó meg vele szemben jött, aki szintén piroson ment át, azt hittem besz@rok....
, talán megvan valahol a felvétel...)
-
Qru
MODERÁTOR
-
No.01
addikt
Nagyon es ez egyre inkabb igy van a kinti kollegak is mondjak.
...igaz tobbsegeben cserelik is 4-5 evente.
(lehet erre fuzott ra a gumi lobbi is a gyorsabban oregedo gumikkel. Nyilvan csap spekulalok, de az valoban elmondhato, h egy regi guminal egy ujabb azert altalaban jobb meg ha also polcos is.
Az igazi csavar ugyis akkor jon ha esik. Nekem ez a param miutan sajna ateltem 2 feluszast es tutira nem a tempo volt a sok. -
MrSealRD
veterán
Köszi a támogatást mindenkinek!
Megrendeltem a Michelin Primacy 5 235/45 R18 98Y XL FR-t a BHP gumitól. Nem volt rossz áron és egy MOL Move 10K kupont is rá tudtam tenni. Árukeresőn bár volt 1-2 ezerrel olcsóbb is, de noname bolttal nem akartam most játszani...
Pilisvörösváron találtam egy nagyon ígéretes felnis/gumis helyet. Így egy füst alatt meg tudják javítani felniket, a gumi felrakást és a kerék felrakást... Úgy néz ki sínen van a történet. Az Avalonos olajcserés mutatványt viszont így csúsztatnom kell pár nappal, mert nem fog beleférni.
De még meglátjuk hogy szállítják a gumit.
-
No.01
addikt
válasz
MrSealRD #67371 üzenetére
Nekem most Primacy 5 let a Primacy 4+ utan. Nagyon elegedett vagyok
A Pilot Sport 5-el (meg) nincs tapasztalatom, de a 4 es a 4s is nagyon mas liga. Jol tapad de cserebe kopik is. (es hangos)pècsimunkás:
Valoban nem nez ki rosszul, bar en ilyennel mar nem mennek sehova. Foleg nem nyugatra (osztrakoknal es a nemeteknel is az ilyen gumi mar fizetos) -
MrSealRD
veterán
Az alábbi elnevezésben az FR mit jelenthet?
Michelin Primacy 5 235/45 R18 98Y XL FR
-
-
MrSealRD
veterán
Ja, el is használtam az egyik macska életem hazafelé az tuti... csúcsforgalom volt ezért az M1 - Zsámbék - vonal felé kellett mennem... Csak akkor nem tudtam amit most tudok. Így nem ennek megfelelően választottam sebességet sem.
Na, de hogy on is legyek.
Primacy 4 vs 4+ vs 5 között mi a különbség... ?
Pilot Sport 4-5 nek van értelme, vagy jól vagyok inkább a Primacy sorozattal? -
MrSealRD
veterán
Köszi a megerősítést saen & rbalint88!
Az a szívás, hogy így kb métereket merek menni vele csak... és csütörtökig ezt meg kell csináltatnom, mert pénteken kell vinnem az Avalonhoz... és 30 km-t már félve vállalnék be vele. Most megpróbálok gyorsan környékbeli gumisokat begyűjteni aztán holnap reggel gyorsan letelefonálni velük...Egyébként nagyon meg vagyok döbbenve ezen az állapoton. Itt áll mellette a Mazda3-on a Primacy 4 meg az Alpin6 és megközelítőleg sem néznek ki ilyen botrányosan.
Ez úgy meg van öregedve, hogy legalább 2x ennyi idősnek mondanám... Vagy a tárolás nem volt megfelelő vagy ez a Pirelli Cinturato P7 úgy tűnik ennyit tud. Bevallom nem ismerem ezt a gumit. Eddig Michelin vagy Continentallal volt tapasztalatom...rbalint88: Nem esik jól az igaz...de szerettem volna a felniket is rendbe hozatni és úgy tenni rá új gumit...kövi szezonba... de most erre sem idő sem lehetőség nem lesz...szóval így mennek fel rá a gumik.
-
MrSealRD
veterán
Ma megnéztem a tárolt gumikat amit tegnap dobtak fel. Ellenőrizni mar nem volt időm sajnos. Ma délután 2 dolog derült ki. Az egyik hogy ez a gumi 19es gyártás ellenére éppen lebomlik. Ez a pirelli tényleg ennyit tud? A primacy 4 a masikon ehhez képest új.
pedig az is 19es.
A másik hogy a jobb hátsó gumi oldalfalan van egy dudor... Ez mennyire kockázat szerintetek? Szezont még elviszi?
-
Emunem
őstag
válasz
kenguru99 #67358 üzenetére
én nem tudom, de nekem a falken 22-s gyártású volt, 2,5-3 év alatt leradíroztam, de szabad szemmel nem volt látható semmilyen repedés rajta.
Mindjárt csinálok képet róluk, még a kertben vannak, várják az új életüket. Pedig 0-24 szabad ég alatt, déli égtáj az autó farát süti.
-
Dare2Live
félisten
Lassan fő szempont lesz vásárlásnál, hogy 3-4év után ne bomoljon le...
Ma megnézem a contit amit még gyárban raktak fel csinálok pár képet... (6év 52.000km. Első három évben csillaggarázs utána terem)
-
kenguru99
senior tag
Simán elmehetsz ezzel, az összes többi gyártó gumija is így néz ki ennyi idősen. Ne gondold hogy nexen jobb, inkább csak szerencséd volt velük. Az enyémek így néznek ki.
Tavalyi képek amúgy, most egy évvel később már sokkal rosszabbak. Teszek be majd aktuális képet róluk. -
tasiadam
veterán
Kozben lattam, kaphato mar az optimo 4 evszakos. Ez melyik minta? A H740 kicsit modositva? Olcsobb, mint a laufenn
Kozben latom, H730
-
LK
addikt
Remek
Nem vígasztal, de azért köszi.
Akkortájt nagyon jól szerepelt a tesztekben, első 3-ban benne volt. Semmi extra, csak többet vártam tőle. Nézzek frissebb teszteket vagy van valami ajánlott a közepesen drága régióból (jó ár-érték)? (205/55 R16 4 évszak)
Most olvasom az összefoglalót: 2012 Ford C-max, 120 LE.
Azon is gondolkodok, hogy érdemes-e drágát venni, ha 3-4 évesen úgyis cserélni kell. El sem tudott kopni a futófelület. -
LK
addikt
Sziasztok, megosztok egy kis tapasztalatot.
3.5 éve raktunk fel új Vredestein Quatrac 91V 4 évszakos gumit. 15 ezer km-t mentünk vele. 205/55 R16. A gumis hívta fel rá a figyelmet a téli centírozásnál, hogy kezdenek mikrorepedések keletkezni az összes gumi szélén (futófelület széle). Most néztem meg jobban és mind a 4 kerék szélén ez van. A profilmélység még bőven jó. Azt hittem tovább tudom használni egy neves márka gumiját. Még ajánlottátok is és én is utánanéztem. Most ezzel nem merek nyáron nekivágni Szlovéniának, ilyen gumikkal. Csere, még ki kell találnom, mire. Csalódtam a márkában. Másik autómon a 4 évszakos Nexen Nblue-nak 7 évesen semmi baja nem volt. -
tasiadam
veterán
Car sharing:
Láttam a MOL-os autókon, hogy már lassan közép és azalatti kategóriás 4 évszakos gumikat raknak rájuk (GT radialt láttam az biztos, meg dabica-t), GreenGo-nál meg már előfordulnak keskenyebb első genes celsius gumik is.
Mintha egyre inkább alább adnának -
gippazoid
senior tag
Talán ide való a téma:
Seat Ateca
Egyenes úton picit balra fordított kormánykerékkel megyek egyenesen. Új autó. Van aki szerint ez normális mert feszes hangolású futómű és az utaknak szabvány szerint pár fokot jobbra lejteni kell a vízlefolyás miatt. 17-es kerekekkel még nem volt autóm, 215 szélesek a gumik. Logikus magyarázat de nem tudom tényleg erről van-e szó. Mikor hoztuk haza, 1x volt terelés az autópálya szemközti pályatestjére, akkor mintha úgy tapasztaltam volna hogy ott meg az ellenkező lejtés miatt jobbra kellett volna ellen tartani de nem tudtam nagyon tesztelni. Van aki más VW konszern autóknál azt tapasztalta, hogy gyárilag nincs jól beállítva.
Nem szélsőségesen rossz de nem tökéletes. Én is sokszor gondolkodtam azon hogy futószalagon hogy lehet pontosan futóművet állítani?
215/55 R17 gumi méret.
Ti mit tapasztaltok? -
rbalint88
addikt
válasz
Janó M #67339 üzenetére
8,5 mar lehet sok lesz. Nekem B5.5 Passaton volt ilyen felni, 18x7,5 meretben, A3-rol, ugyhogy kellett nyomtavszelesitozni. De! Meg kell nezni a dobbetettol, futomutol elfer-e, berugozaskor nem er-e bele a sarvedobe.
-
Janó M
csendes tag
Sziasztok,
Volkswagen golf 6 gti cabrio 2013 211LE
Szeretnék egy collal szélesebb felnit. Egy BBS CH-R Matt fekete 18x8,5 et 47 felnit néztem ki. A stockos felnimnél 1 collal szélesebb és az et kissebb 4 mm-rel. Egy fokkal peresebb 35-ös gumit gondoltam rá tehát 225/35 r18. Ez így megfelelő vagy maradjak a /40-nél? Illetve kell-e valamit papírozni, (az egy collal szélesebb felni miatt) hogy legális legyen.
Köszönöm. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #67328 üzenetére
Igen. A Jazz-re is ezt neztem de vegul a telies Vredesteint vettem (telek miatt).
-
Múlt hét pénteken felkerültek a (DOT25) Kleber Quadraxer 3-as négyévszakos gumik. Első utam egy laza országút lett 80-90km/h-val. Amit észrevettem hogy kissé puhább, nyúlósabb a télinél is, ami már (DOT20) lassan 5. évét taposta. Viszont 69db-t ír rá a gyártó, nah, tényleg halk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #67325 üzenetére
Szuk a valasztek es az ujabb fejlesztesuek nincsenek is ebben a meretben. Hankook 4S2.
-
MasterMark
titán
Hello újra,
Nyárias 4 évszakost a twingóra mit ajánlanátok? 155/65R14
Köszi.
-
No.01
addikt
válasz
gippazoid #67317 üzenetére
Szemelyes velemeny, de nalam az osszes ECO gumi tiltolistas. Megkockaztatom, h meg az ingyen sem kellene kategoria.
CC-vel van rengteg tapasztalatom (szerintem anno a megjelenesekor elsokent vettunk ilyet) Volt erezheto fejlodes az evek soran (CC --> CC+ --> CC2) de az igaz, h nem annyira jo, mint amilyen draga.
Ha nem mennek rendszertelenul (es neha sokat) akkor en az SF3-at vettem volna, de van, h sokat megyek es akkor mikor kellett meg nem is volt a meretben igy Conti ASC2 lett es nem bantam meg.
Ha valoban nem mesz sokat es arban belefer akkor go for the Pirelli -
gippazoid
senior tag
A Hankook-nál húztam meg a határt, bár annyira nem kedvelem (volt az Eco gumijával gondom bár korrektül kezelték). Az minek számít?
Csak nagy márkákban gondolkodjak?
Pirelli SF3, Bridgestone... még valami? Michelin CC már piszok drága és vegyes véleményeket olvastam róla.
Ugyanakkor paramétereiben tesztek szerint a Kléber alig gyengébb nála.
Azt érdemes? Tesók ugye... -
No.01
addikt
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Azon töprengek, hogy téli gumit vegyek majd a Seat Atecára vagy 4 évszakosra váltsak?
215/55 R17-es méret.Nincs napi használatban, ehhez az éves futáshoz a 4 évszakos megfelelő lenne, meg nehéz megszervezni az évi kétszeri gumicserét munkaidőben, meg már jó drága is.
Imádom az Atecában, hogy stabil, élvezet vele kanyarogni a gyári szerelésű Hankook Ventus Prime3 gumikkal és kérdés, hogy egy 4 évszakos gumi mennyire észrevehetően csapná agyon ezt a tulajdonságát?
Van erről valakinek tapasztalata? Elsősorban Ateca tulajokat kérdezek de mivel nem vagyunk olyan sokan, bárki véleményét szívesen veszem aki alapvetően nem kényelemre hangolt futóművel szerelt autón tért át 4 évszakosra. -
Biqci
aktív tag
válasz
pècsimunkás #67313 üzenetére
Akkor esetleg az ősszel nézz körül, mert nálunk szokott lenni, láttam már pl. 50€/szett akciót is az A1 szervizben...
Ok, kíváncsi vagyok, mi lett a vége, csak nem lesz több -
Cheesy
őstag
válasz
pècsimunkás #67294 üzenetére
215/70 R16” alufelnire 12.000-ert gumiztattam at. Videk…
-
Biqci
aktív tag
válasz
pècsimunkás #67299 üzenetére
Nem vernek át, nekem 2 éve 90€ volt a szintén 16"-os abroncs átszerelése a faluban, de semmi extra szenzor vagy ilyesmi nem volt. Ezek meg tudják drágítani. Plusz a régi gumi megsemmisítését is beleszámolják. Az ATU jó ötlet, vagy a szezonváltáskor is szoktak akciók lenni, amiről lassan már lemaradtál
tudod, "von O bis O" ökölszabály, ahogy itt mondják
-
mycso
veterán
válasz
pècsimunkás #67303 üzenetére
Ma gumiztattam, 205/50 r17, alura, 17.800 Ft. (vidéki kisváros)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás #67294 üzenetére
Osszel csereltettem (Bp), ugyanez a meret igaz lemezfelni, viszont szelepet nem kellett cserelni mert aktiv tpms-es szelepem van.
18.5k (termeszetesen szamlat nem kaptam).
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Renault, Dacia topik
- Elite: Dangerous
- GTA VI
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Yettel topik
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest