- Felfedte a Xeon 600 sorozat sötét titkait az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Előkészíti a vörös szőnyeget a neurális leképezéshez a shader modell 6.9
- Gamepad
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emu
őstag
Dacia Lodgy a téma (1.3 TCE 131le, 7 személyes, azonban szinte csak 5 személlyel használjuk). Gyárilag XL gumit kaptam hozzá, neten kutakodva viszont több helyen azt olvastam, hogy a gyári ajánlás 91H

Van valami jelentős különbség 91H vs 94V XL gumi között? -
atee_13
őstag
Persze én se gondoltam 100% komolyra azért volt ott a "
"De nyárit inkább használ szárazon az ember mint nem. 23 vs 51 ha hamarabb is kopik el 1 árán kettő van. Nyilván vannak egyéb szempontok is meg én se vennék linglongot. Csak azt hittem minden értékben a végén fog kullogni.
-
Rick4
félisten
válasz
atee_13
üzenetére
Nem a fékút a kérdés önmagában, hanem milyen treadwear indexes a gumi, azaz 20 ezer km után elkopik, vagy elmegy 80 ezret. A Conti tudja a 80 ezret, a linglong valószínűleg a felét se.
És akkor még van egy csomó fontos paraméter. Persze fele pénzért ettől még teljesen jó választás lehet, mivel defekt vagy szálszakadás esetén nem mindegy, mennyiért cseréled, viszont itt meg bejön a képbe, hogy melyiknél mikor lesz szálszakadás?
Pénteken mentem a teherautóval Kiskunhalasra, Solt felől Akasztóra menet belementem egy akkora kátyúba a jobb elsóvel, hogy azt hittem, kiszakad a komplett eleje, meg is álltam, de semmi, se a felnin, se a gumin nem látszik semmi, azóta se érezni semmit. Conti vancontact4season van rajta, 3500km van az autóban, 3200km a gumikban, nyilván nincs teszt, de szerintem egy olcsóbb nem biztos, hogy ezt kibírta volna. -
Qru
MODERÁTOR
2026-os ADAC teszt: 225/50R17
-
Jenne
őstag
Köszi..
Én is így gondoltam, megerősítettél benne. (Árukeresőn egészem jókat írnak/véleményeznek) [link] Kérdés persze, hogy mennyire hihetőek ezek az értékelések, mert ADAC teszt például azt nem is találtam erről a gumiról.
Most már csak az a kérdés, Kléber Quadraxer 3 vagy a Hankook Kinergy 4S 2 H750 legyen?
Hajlok kicsit inkább a Kléber felé, mert a Michelin csoport tagja és azt a fejlesztést kapja, bár biztosan nem a CrossClimate prémium minőség. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a GT RADIAL 4SEASONS négyévszakos gumiabroncsokkal?
Hamarosan gumicsere lesz, április közepe felé és négyévszakosban gondolkodom. Most is négyévszakos gumik vannak az autón.
A Kléber Quadraxer 3 vagy a Hankook Kinergy 4S 2 H750 valamelyike akartam választani, még nincs véglegesen eldöntve, de közben rátaláltam erre a GT Radial gumira. [link]
Tetszik a mintázata de nem ez a döntésem befolyásolója.
Méretben 175/65 R14 méret lesz és Ford Fiesta 1.4 dízelre. Nem a gumik közötti ár számít, nem is sok a különbözet, csak az hogy melyik lenne a jó választás és biztonságosan autózzak tavasszal, nyáron, ősszel és télen is, de télen csak akkor megyek ha kevés a hó és csak bevásárolni a városon belül.
Előre is köszönöm ha tudtok kicsit segíteni a döntésemben. -
Rick4
félisten
Lehet, hogy nem hangsúlyoztam ki, de ezen a 4 keréken 4 évig állt egyhelyben a szerelőnél.

Qru, oksa, köszi, benne van ebben még 2-3 is, teljesen jó kézzel simogatva, de majd a nyári melegben derül ki, mi van. A kis tranyón a 16-os DOT-osok, amiket 2020-ban vettem megmaradt készletből, tökéletesen muzsikálniak még mindig.
-
Khaosz55
addikt
Mehet fel a nyári? Lehet kicsit korai, de ha világvége lesz havazással meg tudom oldani másik kocsival.
-
426os
őstag
Sziasztok!
GY Eagle F1 Asymmetric 6-ból 3-féle változat érhető el:
1. peremvédő [link]
2. XL, peremvédő, EV-Ready [link]
3. XL, Peremvédő, EV-Ready, Audi OEM [link]Árban elég közel van a 3 változat egymáshoz (Max €5 különbség). Mindegy melyiket veszem, vagy gyakorlatban is van érdemi különbség? Sebesség/terhelésindex más, de mindegyik jó a kocsira (Golf 7). Szívem a 3-mas, eszem az 1-es változatot venné.
-
Rick4
félisten
Na itt egy jó kérdés.
Volt egy autóm, most adtam el, viszont ezt az autót 2021 májusában elvittem egy szerelőhöz, volt egy kis meló vele, kifizettem, elhoztam, 9500km múlva a motor összezuhant, visszavittem.
Namost nem volt időm arrafelé menni, így a kocsival se bajlódtam, volt több másik is, de novemberben elő lett véve a téma, mert egy barátom szeretett volna egy ilyen típust, így el lett hozva, meg lett csinálva, azóta a barátom már jár is vele, felraktam neki az én használt télijeimet, magamnak vettem újat, nade az autón fent volt a nyári, ami egy 19-es DOT-os Conti Premiumcontact 6, 21 szeptemberében 2 szezon után hibátlan profillal, amúgy meg totál hibátlan állapotban tettem le, és ami megdöbbentő, hog ymost pont ugyanúgy néz ki. Mentem vele pár km-t városban, nem érezni semmit, el merjem ezt adni? Se leeresztve nem volt se semmi. A kocsi is megdöbbentően néz ki egy sima mosás után, mint ha csak tegnap tettem volna le. A motorjavítás ugyan 1.3 milla volt, de egy alátétet se kellett cserélni, minden hibátlan, egyedül a fékekekt kellett nyomkodni kicsit, hogy a rozsdát ledobja, de mág a tárcsáknak sincs válla, elég lelkesen szervizeltem, adblue tartály is köszöni jól van, pedig voltak arra -18 fokok is, autó aksiu nálkül állt a szerviz előtt, tehát nem volt a tartálynak fűtése sem.
2021 szeptember:
25 november 4 év állás után:
26 február első mosás:
Merjem használni a rajta lévő gumikat? 98Y-os gumik, tehát jóval erősebbek, mint a gyári 95V, és az égvilágon semmi se látszik, sem a gumi anyagán, 6mm a profil is, hibátlan, defekt se volt soha. Nyilván tekintsünk el attól, hogy sárban meg homokban volt toszogatva, de közelről is szép.

-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Itt a topikban új vagyok, még nem kérdeztem. Próbáltam utána olvasni de nem találtam olyan hsz.-t amire kérdeznék.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy szabad vagy ajánlott a gumikat ápolni gumiápoló spray-vel vagy gumiápoló habbal? -
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Tavaly már felmerült, de nem találom a HSZ-em. A nyári gumink megérett a cserére. A télibe is max. 1 szezon lenne benne.
Évi kb. 10.000 Km lesz. Vegyesen város, autópálya, autóút. Többnyire városban ide-oda mászkálás, de hétvégente azért szoktunk menni vele. Skoda rapid spaceback 2014-es, 1.2 TSI 105 LE. 185/60 R15
30-35közötti kategóriát lőnék be /kerék. Tavaly a 4 évszakost beszéltük meg. Gondolom ez még mindig fenn áll, hogy jobban járunk egy jobb 4 évszakos gumival, mint egy alsó polcos külön téli/nyárival.
Mit tudnátok ajánlani? Erre felé elég sokat nedves az út a köd miatt, illetve fehér aszfalt is elő-elő fordul.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabzoltan1
üzenetére
Ha olcson kell jo akkor Kumho PS72 vagy Falken FK520.
Felette: Goodyear Asy. 6, Continental PC7 vagy az emlitett Michelin.
Magamnak a Goodyear-t vennem.
-
toompa
őstag
válasz
szabzoltan1
üzenetére
Üdv!
Pont ugyanebben a méretben Skoda Octavia 3-ra én Michelin Primacy 5-öt veszek.
Persze azt nem írtad hogy mennyit szánsz rá.
Majd a szakértő urak biztos ajánlanak még más alternatívát is. -
szabzoltan1
tag
sziasztok.
jön a jó idő ugyhogy elgondolkodtam az uj gimik vsárlásán és az iiteni hozzáértők véleményét szeretném kikérni.
az autó passat b7 2.0 crtdi 103kw
a rajta lévő kerék 17" 7,5 es
a mostani gumik már öregek és le kellene cserélnem 225/45 r17 -es méretűek
nem értek hozá ezért várnék ajánlásokat.
nem szoktam versenyezni az autóval a német autópályán max 2-3 évente fordolok meg(de inkább nem)
a magyar viszonyok mllett elégé betartom a szabályokat szóval nem kell verseny gumi.
az ajánlásokat előre is köszönöm -
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Honda Jazz 1,3-ra melyik négyévszakos gumi a jobb választás? Michelin vagy Continental, esetleg más? Jég és hó nem számít, akkor nem lesz használva többnyire. Városi használatra kell. Kopás sem számít mert évi max 5k km-t megy az autó.
Üdv: Fishor
-
válasz
onadii
üzenetére
Nekem speciel 1,65 tonnás rav4-en (225/60/18) a jelenlegi Conti ASC2 jobban tetszik, éppen vízes úton a bizonyos "aknákon" (vízes sín és kockakő) jobban teljesített mint az előd GY vector 3. Néha mást dob a való élet nekem mint a tesztek. Felségem T-crossán (205/60/16) is az van, ha nem lesz velük továbbra sem gond megint ez lesz (rav4-en max 3, feleség autón 4 évente cserélek mert öregszik már minden gyorsan).
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem sok.
Mivel nem használod napi szinten, nincs nagy kockázat a korai szezonváltásban.A Mazda "télijébe" múlt szezonban 921 km, a mostaniban eddig ~400 km szaladt, havat sosem fog látni.
-
-
BaLee
addikt
válasz
onadii
üzenetére
Saját példánkat tudom mondani.
Michelin CC2 72500km-t futott nálunk 3 év alatt, 4.7-5mm körüli maradt a profilmélysége mikor cseréltük. Nem garázsban állt így télen és vízen már nem volt az igazi 3 év után.
Tesztekben 50000km-t írtak rá, hogy annyit bír...
Csak azt mondom, hogy a szerintem ez az adat legyen az utolsó amit figyelembe veszel abroncsválasztásnál, főleg évi kevesebb, mint 10 ezer km futásnál.
-
DaFok
tag
Sziasztok,
2008-as Fiat Bravo 1.4 T-jet-re (180LE) keresek nyári gumikat 225/45 R17 méretben.
3 éve a félrekopott elsők helyett Sava UHP2 lett felrakva, hátul maradtak a 2019-es Rotalla gumik, egyikkel sem volt különösebb probléma. Sava-t venném megint, ha lenne a gumisnál ahova hordom. Idén a teljes szettet lecserélném.
Heti szinten 60km város + 120km pálya/országút, évente 10-12k km. Nyáron és hétvégén 200+ km családhoz vagy nyaralni. Inkább dinamikusan vezetek.
Kumho PS72-t néztem ki gyors fórum böngészés után, van más típus ezen kívül ami max 30k/db áron ajánlott? -
AnonymusX
őstag
válasz
AnonymusX
üzenetére
Ma felkerült a Pirelli SF3. A Gumi.hu-nál rendeltem és szereltettem, a DOT 0626. Tetszik a vezetési élmény, szerintem halkabb is, mint az előző gumi szettek (téli, nyári). A téli egyébként Bridgestone Blizzak LM001 volt, 2018-as, ehhez van most friss összehasonlítási alapom.
Köszönöm szépen ismét az ajánlást!
-
attiss66
senior tag
Kiszámoltam, nekünk max 5000km a táv, amit a kocsi megy egy évben.
Tehát így hamarabb elévül, mint elkopik.
Így akkor mindenképp a négy évszakos a jó megoldás szerintem, már csak azt kell eldönteni, hogy melyik az.
Nem kéne így se túl drágát, mert nem esne jól, ha az elévülés miatt kelljen majd eldobni, nem az elkopás miatt. -
BaLee
addikt
válasz
onadii
üzenetére
A futásteljesítmény kb. mindegy esetedben, mert kb. 3 év alatt el fog öregedni a prémium 4 évszakos is, ha garázsban tartod akkor lehet 4. Ennyi idő alatt akkor sem járnád le ha ésszel közlekedve 15-18 ezret mennél egy évben.
A téliesebb minta lehet jó választás, csak ezek a normál körülmények közt (ami az év mondjuk 80%-a) mindig kicsit gyengébbek.
-
onadii
tag
válasz
attiss66
üzenetére
Én az alábbi cikkek alapján hoztam meg a döntést:
[link]
[link]
Mondjuk ezek nem SUV tesztek. Nekem 225/45 R17-ben fog kelleni.
A Conti kicsit kiegyensúlyozottabb, all-round jól teljesít, a goodyear kicsit havas,vizes körülmények közt erősebb, nyáron picit gyengébb, de a futásteljesítmény közti különbség az én futásomnál +1év használatot jelentene. Contival 3 év használat biztos nálam, 4 már kérdéses, Goodyear-el 4 év biztos, akár még 4,5-5 is beleférhet, attól függően mennyire keményszik fel.
Amit mondani tudok még, hogy 2 ismerősöm is SUV-ra (az egyik abból 2,5 tonnás) is a Contit választotta. -
attiss66
senior tag
válasz
onadii
üzenetére
Continental AllSeasonContact 2 vs. Goodyear Vector 4Seasons Gen 3 [link] Én a cikkben szereplő Continental-t néztem ki. A Gen3-al összehasonlítva milyen pozitívum és negatívum van?
A cikkből azt vettem ki, hogy sokmindenben jobb(na de mennyivel) a Continental de ha tartósabb lenne a Gen3 az lényeges pont. A Continental-ból a SUV-ra való 215/70/16 62e-be kerül 1 db, kérdés, hogy a Gen3-ból mennyi vajon és ez is egy lényeges pont.
. -
onadii
tag
Apropó, van itt valakinek személyes tapasztalata a budapesti X. kerületi Garázsmester szervizzel? [link]
Tőlük tervezném beszerezni és felszereltetni ezt a Goodyear Vector 4Season Gen 3-at, náluk az egyik legolcsóbb árukereső alapján.
Telefonon korrektnek tűntek, segítenek kerékőr beszerzésben is, a Google értékelések alapján is elég jónak tűnnek (1100 értékelés alapján 4.8), viszont a szerelési díjuk nem a legolcsóbb.
Ami érdekelne:
– mennyire precízek szerelésnél?
– tényleg odafigyelnek (nyomatékkulcs, centrírozás, szelepek stb.)?
– volt valakinek negatív tapasztalata?Nem az ár az elsődleges, inkább a korrektség és a minőség számítana.
-
onadii
tag
válasz
trialboj
üzenetére
Szia!
Én is hasonló cipőben járok. Nemrég vettem egy 2019-es Astra K kombit 1.4t motorral. Kaptam hozzá téli nyári garnitúrát, de mindkettő cserés már mert még a gyári.
Én évi kb 10-12 ezer km-t megyek, főleg város, de havi 1 néha 2 nagyobb autópályás utam is van.
Sokat vaciláltam én is ezen a dolgon, de amiket olvasgattam itt, illetve a különböző teszteken meggyőzött. A mai premium negyevszakos gumik elvileg már a helyzetek 95%-at lefedik, az a maradék 5% meg az extrém körülmények amikor én amúgyse szívesen indulok el ha nem muszáj. Látod, előttem írták is hogy egy prémium negyevszakos kb azt tudja mint egy középkategóriás szezongumi.
Rengeteg tesztet megnéztem, nekem a Goodyear Vector 4Season Gen3-ra fog esni a választásom. Idei egyik ADAC győztes, havas, nedves útviszonyok közt azt élmezőnyben van, száraz féktávban picit rosszabb mint a legjobban teljesítő. Cserébe viszont minden más prémium negyevszakoshoz képest lényegesen nagyobb (ADAC szerint +20e km) futasteljesitmenyt tud.
Én se akarok szenvedni az évi 2 kerékcserével, illetve nekem felnihotelt is fizetni kéne külön, ami így a kettő együtt éves szinten csak 70-80k, azért ha egy 4 éves élettartamot nézünk az már nem kis összeg.
Nekem egy pár hét múlva fog felkerülni, ha akkor még aktuális lesz be tudok majd számolni mik a tapasztalataim. Remélem tudtam segíteni.
-
-
tasiadam
veterán
Lassan aktualis a garnitura csere? Nem banom, ha kopik a teli, sot, de nem varnek tul sokat. Vagy marcius kozepe mar jo lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új Asus Zenbook S14 WQXGA OLED 120Hz Ultra7 258V 32GB 1TB SSD Intel Arc 140V 16GB Win11 Garancia
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Ultra 7 255U 5.2GHz 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"

Mivel nem használod napi szinten, nincs nagy kockázat a korai szezonváltásban.