Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
Fém szálakat én nem látok, ugye azt szokták emlegetni, hogy akkor kuka.
Ha nem több száz kilométert tesz meg a következő gumis látogatásig én használnám.Csúnya repedezett az oldalfala már annak guminak...
Haver Puntón kitalálta, hogy 18-as felni milyen menő lesz, az is lett, de télire felkerült a 16-os, hát mintha másik autó lenne, annyival komfortosabb lett.
Rápillantva ezeket a D Corsa autókat, motorizáltság-fékezettség alapján 14-től 17-ig mindenféle felnivel szerelték, így akár el lehetne gondolkozni a legkisebb megengedett felni+gumi méreten, ha jól jön ki rá a matek.
-
iceQ!
addikt
Szasiztok,
Első kérdés:
Párom patkázott egyetsaját kocsija annyira nem mérgelt fel, de ez lett az eredmény(lásd lent képen). Elment egy gumishoz azt mondta, hogy ezt lehet javítani, de adig is járhat vele. Valóban? Nekem ez egy kicsit veszélyesnek tünik (laikusként).
Második kérdés: Venni akar 16-os felniket mert ez a 17es ami alatta van az autónak (Corsa D 2010) sokat eszik, meg az utakban a hibát is jobban "érzékeli"' az autó. Érdemes amúgy 16-ra cserélni? Fogyasztás a fő szempont, de az is hogy ne rázza halálra az autót ha egyszer-egyszer egy olyan útszakaszra téved ami nem valami jó.
-
tboldi
nagyúr
A fene akar a gumissal vacakolni mindig. Inkább ez.
-
tasiadam
veterán
válasz
grizlisandor #67132 üzenetére
feltekerni a turbót másfél bar-ra
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #67132 üzenetére
Az a baj, hogy a tapadósabb sportgumik is gyorsabban kopnak.
-
tboldi
nagyúr
Nos, felnire kerültek a WagonR 4S²-i, autóra szerelés nem volt, csak átgumizás + centrír, 12000 Ft-ot fizettem.
Majd a hétvége folyamán felszerelem őket, közben meg akarom zsírozni a féknyergeket, illetve ellenőrizni a kerékcsapágyakat.
És a MiTón is meg kellene cserélni az elsőket a hátsókkal, nem mértem meg, de már szemmel látható a különbség bordamélységben. A nyomaték öli a gumit.
-
Emunem
őstag
válasz
JoolsNOS #67108 üzenetére
de gáz, pedig vw gyári felni (VW Arteon R Line – Rosario) YT alert)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis #67125 üzenetére
Bubira 205/55R16 az egyetlen engedélyezett méret (legalábbis ehhez a fapadoshoz) és ahhoz 6,5J széles fella van gyárilag, de a 7" sima ügy lenne még. Pedig egy 17-es WRX felni tetszene (nem mintha költenék ennyit rá). Amit amúgy anno mutattam azt el is vitték gyorsan, mondjuk jó áron volt 85k-ért. Bontóból lenne ugyanolyan de 110k (annyi hogy ez sérülésmentes az olcsó meg 1 helyen padkázott volt).
-
Ez esetben valóban a 225 a szabályos.
Ami kellemetlen, hogy felniből pedig így a 7,5" széles lenne a szabályos. De ezt nehezebben szúrják ki, mint a gumit, főleg, hogy Renault felni.norbert1998: A fotókat elnézve, nem vészesen "robbantott" a kombó, az MX-en is hasonlóképp áll a gyári 7" széles felnin a gyári 205/45r17.
-
No.01
addikt
Ha esetleg bárkit érdekel: Michelin Primacy 4+ után a Primacy 5 érezhetően jobb és halkabb(nak tűnik)
Első pár nap után azt kell mondjam, hogy nem bántam meg, hogy mégsem a Conti PC7 lett.
...és ez valószínűleg tartósabb is lesz (bár drágább volt gumiként ~9e-el) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #67121 üzenetére
Jaa oké, így akkor csak a 225 a szabályos. Persze matricát lehet cserélni, meg van az úgy hogy elenged a ragasztása és eltűnik...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #67117 üzenetére
Azonos gumit feltételezve: nő a fogyi, nő a rugózatlan tömeg, romlik a nedves tapadás. Cserébe jobban mutat és szárazon nagyobb tapadást biztosít. A differencia nehezen számszerűsíthető viszont.
Mivel a nagyobb a szabályos én azt venném. Mert amúgy beleköthetnek a műszakin, rendőri ellenőrzéskor (főleg külföldön) de még a biztosító is (szélsőséges esetben nem fizet vagy csak kevesebbet (közrehatás címén)).
-
válasz
norbert1998 #67117 üzenetére
nem vagyok képben, de nem a 235/40 R18 a gyári méret egyébként?
-
brumi1024
veterán
válasz
norbert1998 #67114 üzenetére
Mivel pályanap is tervben van én kiejteném az UHP-kat, és valamelyik UUHP fele mennék: PS4S, PZ5, CSC7. GY-ből ebben a kategóriában a SuperSport van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #67114 üzenetére
Pirelli, Conti, Goodyear. De amugy PS4S vagy PS5 lenne a befuto nalam ha palyara is mennel.
-
norbert1998
nagyúr
Sziasztok. Átirányitottak.
(Copy paste rész: )
Gumi témán agyalok...
UHP gumin mindenképp, PZ5, PZ4, PS4, PS4S, PS5, F1 Asy6, CSC7...
A gyári 8,25J felnihez tartozó OE méret a 235/40/18. Most 225/40/18 van fent. Kicsit szélesebb kéne rá, eléggé hasas a 225-össse, de elfogadott méret az is rajta. Viszont az árak így néznek ki, illetve 1-2 kiegészítő adat a tirereviews nemrég linkelt cikkéből (mérési adatokat egyféle méretben végezték, így azok csak a gumigyártók közötti összehasonlításra alkalmas):
Azért elég erős a vonzalom a 225-ös PZ5 felé, 160 ezer lenne a szett, míg a 235-ösből az Asy6-ot vagy inkább a CSC7-et fizetném ki szívesebben, de az is 216 ezer lenne, jelentősen nagyobb áron - és fogalmam sincs, mennyivel jobb teljesítménnyel járna a 235-ös pályanapon a 225 helyett. Továbbá ugyanez fogyasztásban hogy mutatkozik meg, valamint hogy állna a gumi a felnimen.Mivel erre nem ismert a sztorim: Gyakorlatilag egy (házilag épitett) Mégane 3 RS-ről van szó, Kakucs távolsága miatt kb évi 3-4 pályanappal, de amúgy sportos stilussal létezgetek.
Gondolkodtam street legal semislickben is, de szerintem azt nem igényli az én vezetésem. Ha mondjuk délkelet pestmegyei lennék, más lenne a dolog, évente tuti 10-15 alkalommal Kakucsoznék. Itt a Pannoniaring van, de az meg drága.
Most egy PS4 van fent, de 5 éves, már delaminálódott az utolsó pályanapon az egyik nagy borda, ezekkel vettem az RS felniket. -
TommyY2
tag
válasz
JoolsNOS #67108 üzenetére
Hol sikerült ilyen szép 16"-os felnit venni a Hyundai IX20-hoz?
Minden paraméter stimmel? Mennyi az ET száma (51 a gyári)?Én nem látok semmi hasonlót a net-en.
Egyetlen 15"-os Alutec felni van csak, ami jó lenne a Kia Venga autónkra.
Tudja valaki, hogy az Alutec márka milyen minőséget képvisel?TommyY
-
JoolsNOS
veterán
Ilyen tipusú felninél, szokott lenni jobbos balos? Vagy 4 egyforma, de akkor a két oldalon másfele "mutat" a forgásirány?
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Jól sejtem, hogy a képen látható sérülést nem fogják javítani? Vagyis nem érdemes.
Nem ereszt a gumi, de gondolom egy nagyobb döccenésnél...akár durranhat is. -
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Egy sedan B8.5 passatra keresek nyári gumit a gyári felnire ami 215/55 R17.
Fogalmam sincs mit kell nézni az adatok közül, kb 200k +- t szánnék rá, és 4 db kellene.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest