- AI fókuszú rendszerchipekkel köszönt be a Mediatek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Olvad a hó, de ez nem zavarja a hardvereket
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2026 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Att1la.
üzenetére
Mert a régi Macho azért nem most a magaslat élén.
Jelenlegi kínálat is inkább az ár-érték arányról szól, mint a prémium minőségről, de igazából én azt mondanám még így is, hogy elég jó dolgokat gyártanak és túl jó áron.
Az Evo megéri azt a +10est? Halkabb, minőségibb a ventilátor? Vagy inkább rakjak hozzá és vegyek A12x25 G2-t?
Szerintem nem éri meg, de ez egyéni döntés kérdése, a processzort kell nézni, hogy mi van a gépben, ahhoz egy sima egy ventis toronyhűtő is elég, egyedül a halkabb működés miatt van értelme két ventilátoros, ikertornyos hűtőben gondolkodni, de ahhoz egy Peerless Assassin 120 SE is elég.
-
Att1la.
őstag
válasz
Rowon
üzenetére
Én is Noctuát vennék mert jobbak a A12x25 G1 meg G2 ventik, de ki tudja mikor jön a next gen 120as dupla torony.
Igen, Quality Control. Mert a régi Macho azért nem most a magaslat élén.
Argus Monitort használok, FanControl ment a levesbe.
Az Evo megéri azt a +10est? Halkabb, minőségibb a ventilátor? Vagy inkább rakjak hozzá és vegyek A12x25 G2-t?
-
válasz
Att1la.
üzenetére
Jó minőségűek az Alpenföhn cuccok, egyedül az árazásuk miatt nem igazán versenyképesek itthon manapság. A kínai/tajvani gyártók a legtöbb európait sajnos kezdik kiszorítani, legalábbis én itthon a mi pénztárcánkhoz viszonyítva ezt látom, hogy inkább ezeket veszik a magyarok. Nyugaton más a trend, ott a vadiúj Noctuát is megveszik, náluk 50k forintért max egy szűk réteg. Ott van az általad említett Phantom Spirit 120 SE, kevesebb, mint felébe kerül és igazándiból ugyanazt tudja.
Ha spórolni akarsz, akkor teljesen jó a Phantom Spirit, nekem is az van a gépben egy 5950x-en.
vagy a QC jobb?
Bocsánat, ezt nem értem. QC? Quality Control?
Még annyi hogy 500-600 fordulaton menne legtöbbször, max meg 900-1000 lenne.
Ventilátorgörbét az UEFI-ben tudsz alapjáraton beállítani, esetlen third party szoftverekkel, mint a FanControl.
-
Att1la.
őstag
válasz
Rowon
üzenetére
A szín az mindegy, lehet fehér is úgysem látom, csak a festék ne pattogjon le mert festékdarabok nem kellenek nekem a házban. Azok az Alpenföhnök drágábbak mint a Phantom Spirit 120 SE, jobbak vagy a QC jobb?
Még annyi hogy 500-600 fordulaton menne legtöbbször, max meg 900-1000 lenne.
-
válasz
Att1la.
üzenetére
Szia,
Ezek közül a hűtők közül bármelyik jó lehet a processzorodra, viszont egy testesebb single tower hűtő is teljesen elég lehet. Például:
ID-COOLING SE-226-XT BLACK - 15k
Alpenföhn Dolomit Premium (84000000183) - 21k
Alpenföhn Brocken 4 ARGB (84000000224) - 22kAzt nem írtad, hogy milyen színben, de feltételezem fekete kell?
-
Att1la.
őstag
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 30000Ft
2.: Milyen házba kerül? Meshify 2
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus TUF B850-Plus
4.: Processzor és videókártya típusa? 7800X3D, 5070Ti
5.: Ramok pontos típusa? Kingston FURY Beast Black EXPO és ADATA XPG Lancer Blade RGB Black
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)120mm-es dupla torony hűtő. Az új 120-as Noctua torony hűtőre vártam eddig. de ki tudja mikor jön ki.Pure Rock Pro 3 meg Phantom Spirit 120 EVO meg SE hűtőkkel szemeztem, de nem tudom mennyire görbe a talpa, a régi Macho hűtő nagyon görbe volt, ha rátettem egy egyenes vonalzót a két szélén akkora volt a hézag, hogy át lehetett köpni rajta. KB mint a Royal Pretor 130 Ultrán
-
válasz
Rájmó
üzenetére
Szia,
JONSBO CR-3000 ARGB White (CPJB-041) - 22k
Alpenföhn Brocken 4 Max ARGB (84000000227) ~ 22k
Thermalright Peerless Assassin 140 White - 23k
Thermalright Royal Pretor 130 White - 25k
Deepcool AK620 (R-AK620-WHNNMT-G-1) - 26k
Thermalright Royal Pretor Ultra White - 29k
Deepcool R-AK620-WHADMN-G - 30kVegyesen van csillámpónis és csillámpónitlan is.
Szerintem kb. mindegy, hogy melyiket veszed, a 9800X3D-t ezeknek a hűtőknek bírniuk kell. -
Rájmó
tag
Sziasztok,
én is szeretnék segítséget kérni cpu hűtő vásárlásához:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
- 30-35e körül
2.: Milyen házba kerül?
- ASUS Prime AP201 White
3.: Milyen alaplapra lesz?
- Gigabyte B850M Aorus Elite ICE
4.: Processzor és videókártya típusa?
- Ryzen 7 9700X --> ezt később lehet upgradelem 9800X3D-re
- Sapphire Radeon Nitro+ 9070XT
5.: Ramok pontos típusa?
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
- minél csendesebb fehér színű hűtőt szeretnék, ami nem megy a teljesítmény rovására. RGB mindegy, jó ha van, de nem létszükséglet. A ház elvileg 170 mm-ig kompatibilis, jelenleg is egy Noctua NH-D15S-öm van, de most valamiért bekattant, hogy fehér hűtőt szeretnék.
Köszönöm előre is!
-
válasz
szg88
üzenetére
Szia,
de erről voltak vélemények, hogy nehéz berakni am5 re meg belelóg a ramokba
Ami ikertornyos hűtő az rá is fog lógni a ramjaidra, legalábbis a 2. slotra biztosan, ez alól az SE-206-XT sem kivétel. Nekem ezzel az ID-Cooling hűtővel nincs tapasztalatom, a Peerless Assassint pedig azért sokan dícsérik. Kettő közül inkább azt venném, széles körben bejáratott típus.
Más lehetőség 15k-ig: -
szg88
őstag
Sziasztok. Egy kis segítség kellene, proci hűtő vásárláshoz.
1. 16e ft körül max.
2. Coolermaster force 500 ház
3. ASUS TUF GAMING B650M-E WIFI AM5
4. ryzen7 7700, Asus prime rx9070xt
5. Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz a 2. és 4. slotba téve
6. Minél csendesebb ami még nem megy a teljesítmény rovására. Vízhűtést nem akarok. Nem kell RGB meg ilyenek sem.Amiket nézegettem főleg az ID-COOLING SE-206-XT, ez elég halknak van írva, meg elvileg el is fér a ramok felett. Nem írták azt sem, hogy nehéz lenne beszerelni AM5-re. Meg a Thermalright Peerless Assassin 120 SE-t is néztem, de erről voltak vélemények, hogy nehéz berakni am5 re meg belelóg a ramokba. De egyiket sem ismerem, márkailag sem úgyhogy nem tudom megítélni. Eddig egy Xilence m403 pro volt, de meghalt a venti, visszaadták az árát, kicsit rá kell fizetnem úgy érzem, mert elég melege volt vele a procinak, amúgy sem egy hideg tipus ez a 7700. Valószínűleg kevés volt hozzá ez a hűtő. Köszönöm a segítséget!
-
válasz
eisento
üzenetére
Szia,
Coolet masternek most van vmi hyper v3-ja bar en sose szerettem cm-et.
Mondjuk ezzel már ketten vagyunk, én sem foglalkozom túlzottan a kínálatukkal. Értelmetlenül túlcsicsázott, túlbonyolított dizájnokkal próbálják a vásárlókat megfogni ahelyett, hogy érdemben a termékeik használhatóságát fejlesztenék.Thermalright vagy vmi best buy cucc letezik?
Nem feltétlenül márkára, inkább konkrét típusokra érdemes ránézni márkafüggetlenül. Az RGB ramok végett mindenképpen single tower hűtőket ajánlanék. Például:
ID-COOLING SE-214-XT ARGB - 9k
Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB - 10k
ID-COOLING SE-224-XTS ARGB Black - 10k
ENDORFY Fera 5 Black ARGB (EY3A012) - 13k
be quiet! Pure Rock 3 LX (BK040) - 14k
ID-COOLING FROZN A410 ARGB PWM - 14k
Nagy igénye nincs ennek a procinak, szóval ezek közül bármelyik toronnyal jó lesz a config. -
eisento
addikt
Sziasztok!
Cpu huto temaban szeretnek tanacsot kerni. Ismerosomnek fejlesztenenk picit alaplap proci cpu huto
Haz egy corsair carbide 300r (485 x 450 x 210 mm)
Alaplap: ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Cpu: AMD Ryzen 5 5600GT
Memoriak mind a 4 slot hasznalatban lesz (jelenlegibol kerul at rgb-s fury ramok szoval lehet a magassagra is figyelni kell a cpu hutonel)Szoval ehhez kellene vmi cpu huto nem muszaj dupla ventis de fontos, hogy argb-s legyen neki...
16k kornyeke lenne ami meg elfogadhato arban nem nagyon mennenk fole.
Coolet masternek most van vmi hyper v3-ja bar en sose szerettem cm-et.Thermalright vagy vmi best buy cucc letezik?
Elore is koszonom

-
válasz
Kezdőként
üzenetére
A legolcsóbbak:
ID-COOLING SE-214-XT BLACK - 8k
Thermalright Assassin X 120 Refined SE - 8k
ID-COOLING SE-214-XT PLUS - 8kEzek lényegesen jobbak a gyári hűtőnél.
-
Kezdőként
tag
ASUS PRIME H310M-K R2.0 alaplap, i5-9400f processor, gyári hűtővel. GTX 1070 gamer kártya, 16 gb Fury RAM.
A ház egy egyszerű noneme ház.
A gyári hűtőt szeretném lecserélni, valami Budget termékre, ami hatásfokban jobb mint az Intel gyári.
Mi lenne az ajánlott?
Köszi -
válasz
gabber01
üzenetére
Elnézést, de szerintem a kérdésem hardver ajánlásra is vonatkozott.
Ha hardverajánlást kérsz, akkor pedig ott a 6 pontos kérdéssor, amivel kapcsolatban legalább 2 helyen szerepel a felhívás.

Ennél jobban már nem tudom kérni, de nyilván, aki lesz*rja, azzal úgyis az lesz, hogy több hozzászóláson keresztül kell majd ilyen sehová sem vezető párbeszédeket folytatnom, amivel csak a kommenteket gyűjtögetjük totál értelmetlenül, leterhelve vele a szerver tárhelyét plusz egymás idegrendszerét is.
A lényegre visszatérve ebbe a házba 160 mm-ig kereshetsz hűtőt és plusz előny, hogy a ramjaid alacsony profilúak, tehát akár ikertornyos hűtő is beleférhet kényelmesen, szigorúan a halk működés jegyében. Ajánlott hűtők részemről:
15k alatt/körül:
Thermalright Burst Assassin 120 SE - 10k
ARCTIC Freezer 36 ACFRE00123A - 12k
ID-COOLING SE-226-XT BLACK - 15k15k felett:
ENDORFY Fortis 5 (EY3A008) - 16k
be quiet! Pure Rock Pro 3 (BK041) - 17k
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 17kBár senki nem kérdezte, de megemlíteném, hogy a házadat érdemes lehet cserélni egy jobban szellőző típusra.
Jelenleg van egy SE 224 XT Basic. Elsősorban ezért kérdezem, hogy ehhez képest van-e annyival jobb a 226 XT.
Ha adott, akkor nem értem a kérdést. Miért nem próbálod rá? Akkor kiderülne. Nekem első megérzésre játék alatt nem lenne gond vele, viszont az alaplap beállításaitól függően erős több szálas terhelés alatt megszorongatná a hűtőt.
A 225XT valóban irreálisan drága sajnos valamiért.
Kevés a készlet és valaki(k)ből a boltosnak is élnie kell.
-
gabber01
addikt
válasz
Rowon
üzenetére
Elnézést, de szerintem a kérdésem hardver ajánlásra is vonatkozott.
De akkor hogy formailag is stimmeljen.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? Kb 15k. Pár ezer Ft plusz nem érdekes
2.: Milyen házba kerül? Zalman Z9 Neo Plus
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI B760 Gaming Plus Wifi DDR4
4.: Processzor és videókártya típusa? 12600kf, Giga 5070ti Windforce SFF
5.: Ramok pontos típusa? 2x16GB Corsair Vengeance LPX
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) non-RGB és minél halkabbJelenleg van egy SE 224 XT Basic. Elsősorban ezért kérdezem, hogy ehhez képest van-e annyival jobb a 226 XT.
A 225XT valóban irreálisan drága sajnos valamiért. -
válasz
gabber01
üzenetére
Azért nincs az ajánlóban, mert egyfelől vállalhatatlan az ára ahhoz képest, amit kínál, másfelől pedig úgy látom, hogy már mindenhonnan kifogyott.
mikor picivel jobb a teljesítménye a SE-226-XT-hez képest, hiába csak 5 hőcsöves 6 ellenében?
Az a pici pont annyit ér, az egyik számtech boltban 18k-ért látom a 225-öt, ami nevetséges ár érte. A 226 olcsóbb és már forrasztott talppal jön. Ez egyértelmű előny.

Ha nem hardverajánlást kérsz, akkor kérlek ne ide írj, hanem a kibeszélőbe.
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Van valami oka, hogy az ID-Cooling SE-225-XT nincs az ajánlott listában, mikor picivel jobb a teljesítménye a SE-226-XT-hez képest, hiába csak 5 hőcsöves 6 ellenében?
Olyan tesztet meg sajnos nem találtam, amiben az SE 224XT(S) és a 226 XT is benne lenne, mert abban sem vagyok biztos, hogy a 224-nél jobb teljesítményt nyújt. A 224est annyira eltalálták, hiába a 4 hőcső.
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?Tehát végső soron az a kérdés, hogy a 226ot érdemes-e venni a másik kettő ellenében?
-
-
Szerintetek egy Pure Rock 3 LX elég lehet egy Ryzen 5 9600X lehűtésére egy jól szellőző (5 házhűtős) házban?!
OC nem tervezett. -
válasz
Exodius
üzenetére
Plusz a felerősítő mechanizmus is gagyi és veszélyes, a ventilátor se teljesen 120-as és a teljesítménye is gyengébb. Nem néztem utána, de valószínűleg a borda is kisebb. Szerintem el kellene engedni. Még egy nagyon alap, belépőszintű toronyhűtő is többre képes, ráadásul olcsóbban.
-
válasz
Exodius
üzenetére
Hasonlítsd össze kérlek ezt: [link] ezzel: [link]
Én már eleve az Alpenföhnt sem szoktam soha ajánlani, mert nem tudom elképzelni, hogy úgy összességében mit gondolnak magukról, hogy ilyen árpolitikát folytatnak? De ha már itt tartunk, akkor a Ben Nevis árában van ilyen is:
ARCTIC Freezer 36 ACFRE00123A - 12kEzt a kettőt is össze lehetne hasonlítani és igen, ezt is ajánlom a 12400F-re.
-
válasz
Exodius
üzenetére
Szia,
12400F-re:ID-COOLING SE-214-XT BLACK - 8k
Thermalright Assassin X 120 Refined SE - 8k
ID-COOLING SE-224-XTS Black (SE-224-XTS-BK) - 9k
Thermalright Burst Assassin 120 SE - 10k
ENDORFY Fera 5 (EY3A005) - 11kVagy beszerzek egy Noctua NH-U12S Redux-ot 15K körüli áron.
Nyilván ez az opció jövőtállóbb, de egyébiránt itt vannak fent a hűtők, bármelyik elég rá.
-
Exodius
őstag
Sziasztok! Kérdéseim vannak.

1. Mennyit szánsz a hűtőre?
Olyan 15K-t.
2. Milyen házba kerül?
Phanteks Enthoo Pro TG.
3. Milyen alaplapra lesz?
Asrock R790 RS
4. Processzor és videókártya típusa?
i5-23400F. Asus GeForce GTX 1650-as kártya.
5. Ramok pontos típusa?
Kingston Fury DDR5 lesz.
6. Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Semmi ilyen.Jelenleg egy i5-4460-at hűt egy Alpenföhn Ben Nevis (130mm (W) x 159mm (H) x 74mm (D) ugyanabban a házban, mint fent.
Azon gondolkoztam, hogyha megjön a 12400F, akkor szerzek egy 1700-as leszorítót és rámegy a Nevis.
Vagy beszerzek egy Noctua NH-U12S Redux-ot 15K körüli áron.Szerintetek melyik éri meg jobban?
-
gazdag78
csendes tag
Sziasztok Intel 245K processszorhoz pure base 501 házban Asus Rog Strix -A gaming lapon
A Pure Rock Pro 3 hűtő jó választás lehet
Semmi tuning nem lesz gyári órajelen használnám
A 245K azért mert olcsóbb a 235-nél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Robotporszívók
- OTP Bank topic
- Kuponkunyeráló
- AI fókuszú rendszerchipekkel köszönt be a Mediatek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Jól hűt, csak kiszedni ne kelljen egy darabig. Ha tisztítani kell inkább beáztatom gépestől
köszönöm újfent