Hirdetés
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- ASRock lapok általában
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Nehéz lenne visszafogottnak maradni. Maradjunk annyiban, hogy ha a kórházon múlt volna nagymuter sem jön onnan haza élve. Egészen arcpirító a helyzet, anyámnak mondtam, hogy ha nem élnék Budapesten és lenne majdnem 300km köztünk, bementem volna és egy tálcával verem végig az egész brigádot.
-
Tikakukac
titán
Kórház és étkeztetés, ah, igen. Jobb ha erről nem írok semmit, mert instant banhammer.
-
sonar
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Rendes kávé. Meg gyakran még hell dupla eszpresso-t is ittam hozzá
@Bird - kösz
-
Bird
addikt
Nekem a betegségem örökletes, a Leiden mutáció okozza a fő gondot, amiről előtte nem is tudtam. Nagymamám 42 évesen tüdőembóliában, nagy valószínűséggel ugyanezzel az alapbetegséggel küzdve halt meg.... Ez egy vérképzőszervi betegség.Anyám veszélyeztetett terhes volt velem mert bevérzett a magzat. A genetikai vizsgálaton a doki azt mondta a 79-es években már voltak olyan gyógyszerek amivel a magzatot meg lehetett menteni. Ez 10 évvel korábban még nem létezett, az akkori magzatok ezzel a problémával elhaltak volna. Ennyit fejlődött az orvostudomány. Nekem a pulzusom is alapból magas, amely szintén ehhez köthető.
Itt is volt akkoriban extra stressz a melóhely miatt, az eseményt követően folyamatosan szedem a lesz@rom tablettát.
Ülőmunkát végzek, én is sokat ültem.
A lábzsibbadás, nehéz láb érzése a rossz keringés jele. Nekem a lábamban az erek is durván néznek ki, tiszta visszeres. Ez is örökletes. A másik intő jel a vádligörcs!
Fentiek mind faktorok. Kávét akkoriban nem ittam.
Egy szó mind száz nekem a dokik azt mondták tüdőembólia nem lesz csak úgy, a rizikó faktorok együttesen határozzák meg annak bekövetkeztét. -
Szerintem hazánk kórházaiban óriási szórás van az ellátás minőségében. Gondolok itt arra, hogy több mint valószínű, hogy nem azonos támogatást kapnak az intézmények, plusz ugye nem mindegy, hogy az ellátásért felelős emberek mennyire lelkiismeretesek és ügyesek, meg hát vannak a "kirakat" intézmények ahol tényleg magas színvonalú az ellátás.
sonar: 4-5 kávé, főleg ha automatás löttyök, nem igazán kockázati tényező.....
-
sonar
addikt
Még egy kérdést engedj meg.
Nálam a stressz biztos közrejátszott a kialakulásban. Volt egy nagyon kemény projekt probléma, ami sokáig úgy nézett ki, hogy az én hibám (pár nappal az eset előtt derült ki, hogy mégsem én voltam a balfasz, de kemény 3 hónap volt) + ahogy szokott lenni ez átment a magánéletre is és kezdődött az ördögi kör.
És volt egy(?) rossz szokásom, azon túl, hogy piszok sokat ültem, még a lábamat is magam alá raktam és sokszor csak azt vettem észre, hogy zsibbadok. És, hogy meglegyen a kraft napi 4-5 kávé.
Azóta ezekre nagyon odafigyelek.
Nálad ez a mozgás hiány, stressz, kávé mennyire volt jellemző? -
Lacika112
aktív tag
KB 2 éve feküdtem 8 napot kórházba. Megyei kórház, azt se lehet mondani Alsómocsolád kirendelt körömkosza.
Reggeli: 8/8 nap egy szelet toast kenyér parizer/löncshús/méz/májkrém Adagolása 1-1 szelet, pici kocka 10?grammos
Leves: Ebéd minden nap "domesztosz leves" mivel a szaga inkább hasonlított kézmosó folyadékra mit élelmezési termékre. Tehát vegetás lé sárgarépa, fehérrépa, nyomokban porcot tartalmazva. Változatosság betűtészta, cérnametélt, csipete.
Egy nap volt paradicsomleves. Azt úgy tudnám leírni hogy fogtak egy teáskanál kechupot, megcukrozták és felöntötték 2 deci vízzel majd az előző napi betűtésztát a tetejére szórták.Főételek: Egy nap rizseshús volt hús nélkül. Egy másik nap tarhonyáshús persze hús nélkül. Rizs (életembe nem láttam ilyen mócsingos rizst, kb rizspapi volt) egy dino formájú préselt bolti kisütős húsdarab, DE! kaptam egy fél savanyú uborkát hozzá. Paradicsomos húsgombóc krumpli, hmmm szerintem a megmaradt paradicsomleves brutálisan berántva mivel áfonya méretű lisztcsomók díszítették. Lecsósvirsli fél virsli, a lecsó pedig a bolti konzervlecsó felszaporítva hagymával és az is be volt rántva
, pörkölt tészta, a tészta szétfőve a pörköltet meg nem is jellemezném, a fentiek minden báját örökölte.Vacsorák: nos ez kb ugyan az mint a reggelik, egyszer kaptam kefírt de ahhoz egy kiflit (szerintem eltévesztették azért hozták azt)
Rettentő válogatós vagyok, anyám közkonyhán volt konyhalány így ugyan azt ettem heti 6 nap otthon is mint az iskolába
Elhiszem hogy a kórház nem hizlalda DE! Papíron egy átlagos férfi napi kalóriabevitele minimum ~2000 kalória (persze ha nem végez fizikai munkát) Akármilyen jóindulattal is matekozom, ez bőven nem éri el a ~2000 kalóriát tehát ha elméleti szinten vesszük a dolgot mennyiségi éhezésről beszélhetünk kórházi menü alapján. A minőségit meg se említem.
8 nap alatt fogytam 14 kilót, nem volt a szíjjamon olyan szorosan lyuk, a nővértől kértem egy ollót ne essen le a gatyám, erre futotta 17 év TB/eü hozzájárulásomból -
Alusky
senior tag
Hogy a böriadag magasabb teljesen érthető, ott egészséges emberek fizikailag is csinálnak valamit, a kórházban meg nem.
Az adag ekkora mértékű csökkenése egyik napról a másikra pedig megvisel még akkor is, ha a kalóriamennyiség amúgy megvan és ízletes is. -
sonar
addikt
Nálam kicsit másként zajlott.
Pénteken úgy ébredtem, hogy a jobb lapockám alatt egy szúrást éreztem.
Nem ütötte meg az ingerküszöböt, meg mivel előtte nap csináltam a szokásos gyakorlataimat azt gondoltam, hogy meghúztam.
Délben mikor mentünk kávézni a kollégákkal már eléggé "kvazimodósan" jártam és egyre nehezebben kaptam levegőt.
De mivel a gyerekeknél az iskolában éppen vmi nyavaja volt úgy gondoltam, hogy vmit hazahoztak nekem is.
Ez az idő múlásával egyre sz@rabb lett. Este 6kor lázas lettem és lefeküdtem. Fekve egyébként jobban kaptam levegőt.
Na mivel elaludtam hajnalba ki kellett menni mosdóba. És úton arra fele összecsuklottam és majdnem megfulladtam.
Viszont a kövön fekve jobban lettem. Majd reggel bementünk a sürgősségire ahol CT megmutatta, hogy a jobb tüdőmben vérrög van.
Vérnyomás rendben volt. Még talán a pulzus se volt 60-nál több. Talán ezért is nagy volt az elején a tanácstalanság.
Poén, hogy a véroxigén is rendben volt, annak ellenére, hogy nem tudtam venni egy mély levegőt. Vádli görcs megvolt/van különösen ha túl hajtom magam és nem veszek be magnéziumot. De sose csak úgy magától.
A gyógyszert én is szedem, előtte fél évig szúrtam magam.
Következő kontroll februárban. -
Kifogtál egy jó helyet, ez jó.
De lehet, hogy pár osztállyal arrébb már nem ezzel találkozol, vagy ha máshova kerülsz be.
Nemrég voltam a laposvári kórház területén, épületenként eltérő volt a lepukkantság pl.
Ez a kiszámíthatatlanság a leggázabb az ország legtöbb intézményével kapcsolatban. -
Bird
addikt
50 éves kor felett a dokik szerint kötelező kellene, hogy legyen az "alap" vérhigitó készítmény (pl.: aspirin protect). Ezt tucatszor hallottam a kórházban.
Amíg bent voltam három olyan fiatal lányka került az osztályra akik a fogamzásgátló tartós szedése miatt kaptak tüdőembóliát. Volt aki nem élte túl. Szörnyű volt ezt testközelből végignézni.
Tavasszal is relatíve sok az embóliás beteg, egész télen punnyadnak az emberek aztán kimennek a kertbe kapálni, füvet nyírni, terepet rendezni aztán irány a sürgősségi.
A tüdőembólia ebben az országban egy kurv* gyakori halálozási ok.
Nem kerteltek megmondták, ha nem 39 évesen megyek el vele a falig 10 év múlva már esélyem se lett volna túlélni, mert a szívem beadta volna a kulcsot. Lett egy fasza szívnagyobbodásom is, a tartós 200-220/110 vérnyomás megtette amit kellett. Szerencsére ez jól regenerálódott.
És mi ebből a tanulság?
Szerintem az, ha - kortól függetlenül - valami szokatlant/ rendkívülit tapasztalsz magadon a tüneteket nem szabad félvárról venni, rögtön sürgősségi. -
Bird
addikt
Onnan tudtam, hogy majdnem megfulladtam.
Az utolsó pillanatban kerültem kórházba, 24 órásnak hívtak a hátam mögött.
Kaptam egy fa*za tüdőinfarktust is, a sok erőlködéstől bevérzett a tüdőm, a tüdőszélek is elhaltak.Tünetek:
1. nehézláb érzés (rossz keringés);
2. előtte szinte minden éjjel begörcsölt a vádlim;
3. trombózis a bal lábszárban a hajlat alatt;
4. megdagadt boka végtag, kelt tészta tapintású, meleg, fényes bőrfelület.Aztán jöttek a vizsgálatok és kimutatták a Leiden mutációt. Vicces, hogy a vérmintát Bostonba kellett küldeni, mert itt Pécsen a vizsgálatot valamilyen ok miatt nem tudták elvégezni. Az is vicces, hogy két évvel később az éves kontroll (!) alkalmával szinte véletlenül "tájékoztattak" erről. Előtte semmit nem mondtak.
Azóta eliquis vérhigitót szedek napi kétszer 2,5 mg-ot. Kezdetnek napi 2x5,0 mg-ot. Ez viszont ez hosszútávon gyalulja a vesét és a májat. Max 20 évet adok még magamnak. Most 46 éves vagyok.
-
gabyka
senior tag
válasz
Meggyi001
üzenetére
hát, ha ő volt akkor kapja be
, jó xar vicc volt. Hirtelen mindent a bal kezemmel kellett csinálnom, evés, ivás, öltözés, fürdés, s@ggtörlés...nem volt egyszerű az első két hónap. Kb akkor tudtam először kanállal enni, persze azt is csak úgy, hogy a végét fogtam, mert a csuklóm nem hajlott még. Aztán innentől csínján a hideggel-meleggel is. A fém nem úgy tágul mint a csont...
-
-
gabyka
senior tag
Csak, hogy legyen egy kis külföldi példa: május 12.-én délután Németországban sikeresen összetörtem a jobb könyököm. Mondták, hogy maradok, műteni kell. Másnap reggel jött egy csaj, tablettel a kezében, kérdezte mi az amit megeszek, mit nem, mire vagyok érzékeny, stb. mondtam, jöhet bármi. Harmadik nap jött megint, kérdezte, szeretnék-e valamit módosítani.
Reggeli és vacsora kb ugyanaz volt, fehér és barna kenyér vagy zsemle, vaj, sajt, felvágott, dzsem, gyümölcs vagy joghurt plusz tea. Az ebéd felejthető, nem tudnak igazán főzni, nem érzik az ízesítés lényegét
de mindenképp valami husos cucc volt, leves nélkül.
Ebéd után hoztak kávét vagy teát, ki mit kért, napközben többször benéztek, ha elfogyott akkor hoztak ásványvizet (bubist vagy mentest, amit kértél).
Végtelenül kedvesek, segítőkészek voltak az ápolók és az orvosok is, auslanderként ugyanúgy elláttak, innen is nagyon hálás vagyok nekik. -
Én egy éve voltam a Szent Imrében, aztán a Szemülvejsz gerincidegsebészetén összesen két hetet a két helyen. Az elsőre nem emlékszem, csak a kínra... ahogy várom a műtét napját (kiszakadt deréki gerincsérv), viszont a Szemülvejszre emlékszem, hogy teljesen jó kaják voltak. Bőven elég volt, mert nem tudtam sokat enni, ízre, állagra is rendben volt. Az egyébként nemcsak étkeztetés, hanem küllem, tisztaság és dolgozók tekintetében is rendben volt. Tervezek majd erről egy bejegyzést, mert sokan osztozunk hasonló problémán.
Az azért tudható, hogy a kórházak, oktatási intézmények gyakran alkalmaznak börtönviselt, analfabéta munkaerőt, enyhén szellemi fogyatékos, csökkent munkaképességű munkaerőt, mert nem tudnak eleget fizetni. Kórházi dietetikus ismerősöm mesélte, hogy teljesen általános volt az ő régi munkahelyén az, hogy becsületesen kiszámolták, megtervezték a betegek kajáját személyre szabva, csak a folyosón, liftben eltünedeztek például a húsok és gyümölcsök a tányérról.
-
Narxis
nagyúr
válasz
bbattila92
üzenetére
Ez teljesen jól néz ki, ez bőven menza szint felett van.
-
válasz
bbattila92
üzenetére
Teljesen jó kaják!
"Mindez egy olyan országban, ahol valóban háború van, nem csak háborús vészhelyzet."
Hát igen
-
bbattila92
csendes tag

Eközben Ukrajnában, állami szülészeten Ungváron, idén még nyár végén. Lehet nem michelin csillagos, de végig teljesen jó kajákat kapott ismerősünk. Reggelire gyümölcs és joghurt/kefir, műzli, teljes kiőrlésű dolgok. Igyekeztek változatosan főzni, fogás mellé savanyúság, stb. Mindez egy olyan országban, ahol valóban háború van, nem csak háborús vészhelyzet. -
válasz
Winner_hun
üzenetére
"hogy légmellem van, bent kell maradni."
Hogy miket ki nem hordunk lábon.
A Dunaújvárosiban én is voltam, de csak mint betegvezető/szállító. Vannak ott rokonok.
-
Winner_hun
félisten
Nem vagyok válogatós, megeszek mindent. Másfél éve voltam pár napot a dunaújvárosi kórházban, nekem megfelelt az ott kapott étel.
Rengeteget köhögtem egy betegség után. Napok óta szúrt az oldalam. Bordaközi izmok megerőltetése volt a háziorvos meg gyógyszerész diagnózisa is. Szerda éjjel pakoltam össze másnapra, tüsszentettem egyet, belenyilalt az oldalamba a fájdalom. Csütörtök-péntek elmentem konyhát beépíteni, bár nyújtózkodni kevésbé tudtam mert szúrt az oldalam de elvoltam. Szombaton családi program után bementem a kórházba mivel már autót vezetni is nehéz volt, amikor benne ültem nem tudtam rendesen levegőt venni, a váltások is plusz felsőtest mozdulatokkal jártak, hogy el tudjam végezni. Röntgenen megállapították hogy légmellem van, bent kell maradni. Nem volt nagy, 4 mm-es, szerdán már haza is engedtek, addig oxigént meg néhány gyógyszert kaptam.
-
válasz
Flashback
üzenetére
Kizártnak tartom jelenleg. Az utóbbi 20 évben nem létezett már ellenzék, szerintem most siincs. Itt egyedül akkor lehetne változtatni, ha egy jó szoftver kormányozna, vagy szakértői kormány. Vagy a kalózok... most már oda jutottunk, hogy egy kalóz kevesebbet lop. Vagy pont fordítva, ők vezetik jelenleg a világot. Két kedves, bölcs öregember, kezükben az atom rakétás börönddel, zsebükben a rengeteg pénzzel.
Azt se értem, itthon miért alapítványoknak kell fenntartani a komplett koraszülött mentő hálózatot, és a népnek összedobni a mentők árát. Szégyen. Családbarát...
-
Mielőtt kiköltöztünk Németbe még igénybe vettem a magyar eü-t. Egy éjszakát kellett bent töltenem, hät én medve sajtot kaptam meg 2 szelet szikkadt kenyeret.
Feleségem itt szült Németbe, állami kórházban. Már a szülési egyeztetések alatt megkérdezték van valami étel intoleranciája, preferenciája. Majd mikor bekerültünk, egy heti menü étlapról kellett kiválasztania a kaját. Volt lazac hollandi mártással...
Reggeli svédasztalos volt. Megfelelt kb egy átlagos 4* étterem színvonalának.
Amikor bent lehettem akkor nekem is hoztak ételt.Amúgy azt jó látni hogy legalább valahol még működik az eü ellátás otthon is. Szándékunkban van a visszatérés, ha felfelé ívelő pályára kerül MO.
-
A mai menü is igazán ízletesre sikerült

-
Bird
addikt
PTE-s intézmény. Ezeket csak úgy itt hagyom az utókornak. Saját képek, a cellatársam fogja a kenyeret. A zöldfűszer a tetején már saját ízvilágot tükröz, akárcsak a kenyér textúrájában a finom, gyári "mák".

-
-
prolad
addikt
Nekem alapvetően jók a tapasztalatok, Budapest László kórház és Semmelweis, illetve Dunaújváros.
Még úgy is, hogy a bennfekvés okai (hasnyálmirigy gyulladás, epeműtét, orrsövény, garatplaeztika) nem könnyítik meg azt, hogy élvezd az ételt (már amelyik mellé adnak enni). De amikor lehet enni akkor elég az adag és finom is.
Ami engem zavar a kórházban, hogy pihenni nem lehet, hiába az lenne a lényeg egy-egy műtét után. Korai vizit, esti vizit, délutáni vizit, orcostanhallgatók, takarítók, betegek és latogatók, ha olyat kapsz magas mellé aki már nem tud magáról gondoskodni esetleg már a végét járja akkor az azzal járó terhek, bár utóbbira nyilván nem haragszom. Bár még mindig jobb mint sürgősségin fekvőbetegként tölteni az éjszakát, attól óva intek mindenkit. -
Viktor S
csendes tag
Pécsett központi konyhából hozzák a kaját a klinikákra. Teljesen vállalható, finom és laktató. A nagy rendszer előnye, hogy mindenféle kombóban lehet rendelni speciális étkezéseket is (intoleranciák, allergiák).
-
Na, vettem egy zuhanyfüggönyt ide be, mert az sem volt.

-
Noukoum
veterán
Mindent belehet pozitívnak állítani, csak kellően alacsonyra kell tenni a lécet.
-
-
sonar
addikt
Idén Márciusban 7 napig vendégeskedtem a zalaegerszegi egységben.
Nagyjából hasonlók a tapasztalatok.
Reggeli/Vacsora - koleszos szint. Én a margarint gyerekkorom óta utálom, a "vadász" jellegű felvágottakat is. Egyik-egyik nap ezek befigyeltek, de ott is hagytam.
A teát egyszer próbáltam, de inkább vizet ittam.
Ebéd - egyetlen egyszer ettem meg a levest és a másodikat.
Valamelyik mindig ment vissza kóstolás után.
Paradicsom (betű tésztás) leves volt átlag feletti (ízre, állagra tökéletes)
Gyümölcs levest nem tudom, hogy hogyan hozták össze, de a kezdeti lelkesedés elmúlt kóstolás után. Elmondhatatlanul édes és szirup szerű volt.Éhen nem haltam, család is hozott be mindig vmit. Meg nagyon nem a kaja volt a legnagyobb problémám...
87kg-val mentem be és 84kg-val jöttem ki. (de a rákövetkező két hétben még 3kilót fogytam, ehhez jár 182 cm) -
Nem mindegy melyik kórház, melyik osztály, milyen a szakács stb.
Rehabon minden ugyanúgy néz ki leturmixolva... Az íze nem annyira borzalmas, mint a kinézetük. De tápértékük nem sok, mindenki úgy néz ki, mint a 2. világháborús táborlakók, tulajdonképpen éhen halnak ott az idősek. Mert etetni nem fogja őket a családtagokon kívül senki, 1-2 falatot maximum. Pokol. Sose kerüljünk oda. Majd kiírom egyszer magamból, még mindig nem tudtam feldolgozni. -
miqlas
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Baján voltam katona, ott a Duna + volt víztisztító tabletta! Amúgy csak a kukorica miatt kellett többet inni, mert sok fizikai megterhelés nem ért akkor minket.
-
válasz
Meggyi001
üzenetére
Nekem mondod?
Mi otthon rágtuk a kefét (nyilván naponta egyszer bemehettünk de csak egyesével) őt meg körbeugrálták a nővérkék (16 volt akkor a srác), egész nap telózott, TV-t nézett meg henyélt a kellemes hűvösben. Megette a benti kaját + mi is vittünk minden nap házi kosztot, de azt is bepucolta. Szerintem a négy nap alatt simán hízott egy kilót!
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Szerencsés a srác
-
Nincs nagy véleményem a magyar egészségügyről, úgy bruttó, de a fiam tavaly nyáron bekerült 4 napra az intenzívre, szívizom gyulladással. Mi az anyjával kb. 10 évet öregedtünk, ő pedig mint kiderült olyan volt bent mint egy kiskirály!
Egyedül volt a szobában (ez totál csak vakszerencse volt) mi megfőttünk a 40 fokban, neki külön légkondija volt, és MINDENT megevett amit a nővérek elé raktak (alapból igencsak válogatós)! A nővérkék a csodájára jártak mert még olyant nem láttak, hogy egy gyerek kipucolja a tányérokat. A sárgaborsón kívül, mindent befalt és utólag azt mondta, hogy a szünidő legjobb hetét töltötte ott. Most ettől nem fogom piedesztálra állítani az egészségügyet és nyilván töbszörösen is szerencsés volt a srác, de örülök, hogy így alakult! -
-
joghurt
addikt
30 óra bentlét, összesen két karéj kenyérrel, koncepcionálisan, rendszerszerűen. "Jólvanezígy."
#8: A rákérdezés itt is megtörtént, arra jött ez a válasz. Miközben az összes többi szakszemélyzetről csak a legjobbakat lehet elmondani, az adott nővérnek jobb lenne valami más foglalkozást keresni.
-
Szerintem sokan csak válogatnak és nincsenek tisztában azzal, hogy mekkora kerete van a kórháznak a betegek étkeztetésére. Meg ugye az is tény, hogy biztosan nem a kórházi kajától fog az ember meghízni
Nekem volt hasonló, de közben mondtam a nővérnek, hogy mi a helyzet és kaptam kaját, szóval nem kellett éheznem.
-
Narxis
nagyúr
Én 10 évvel ezelőtt voltam utoljára kórházban, nem emlékszem, hogyy főtt ételt kaptam volna, parizer, kenyér, vaj kb. ezekre emlékszem. A parizer ránézésre is valami legolcsóbb fajta lehetett. Szerintem senki nem éttermi szintű kaját vár hanem valami olyat ami a gyógyulást segíti. Kötve hiszem, hogy a magyar egészségügy ott tartana, hogy dietetikusok tervezik az étrendet, az elsődleges szempont a pénz lehet, második, hogy van-e hozzá haver cég ha külsős cég szállítja a kaját.
Amúgy ez ami a képeken van azt mondom korrekt de nem hiszem, hogy minden kórházban ilyen.
Én menza kaján nőttem fel, nem voltam válogatós, visszaemlékezve nem volt pocsék a menza kaja, azt a szintet kellene hozni a kórházaknak minimum és akkor olyan nagy baj nem lenne. A mostani menza kajákról 1-2 cikket, videót láttam, sose kóstoltam, nekem korrektnek tűnt az is.
-
joghurt
addikt
Két pöttyöcske.
1. Az elítéltek napi kajakerete magasabb, mint a kórháziaké.
2. Műtét, jelenés reggel 7-re, éhgyomorra. Az ébredés ideje ebéd körül "de egy-két óráig még ne egyen!". Vacsora: Egy karéj kenyér és egy 4 mm vastag felvágott szelet. Reggeli: Karéj kenyér, sajt. Várakozás a zárójelentésre, mert a dokinak beesett egy többórás műteni való. Újra ebédidő. De ebéd nincsen, mert a "diétásnak" már reggel le kellett adnia a darabszámot, és ő úgy számolt, hogy addigra már kiengedik a beteget. Büfé 6 szinttel odébb, de a zárójelentésig nincsen elmászkálás. Rugalmasság, irgalom nincsen a rendszerben.
A kifüggesztett menüben van egy olyan sor, hogy Tízórai/Uzsonna. Na, az ott szereplő Túró Rudi és alma sem jutott el a kórtermekig. A zárójelentésre várván viszont az egyik fel-alá séta közben az ápolói pult előtt még ott voltak egy kosárban. Nem mondom, hogy..., de.
-
Én igazából eddig akárhol voltam kórházban, javarészt jó tapasztalatom van, ami a kaját illeti. Mondjuk én nem vagyok különösebben válogatós
-
miqlas
őstag
... ez szituáció függõ!

Amikor katona voltam és kiraktak minket három napos túlélõ gyakorlatra úgy, hogy nem közölték velünk, mi lesz a feladat, csak azt tudtuk enni, amit a második napon össze tudtunk szedni - mindenféle kiskerti „szemetet” - olyan volt, mint a manna!
Négy emberre ez volt a menü a három napra:
1 nagyobb sütõtök
1 csõ kukorica
2 db birsalma
1 satnya fürt szõlõPersze mindez nyersen, mert tüzet gyújatni tilos volt, mert az „ellenség” felfedezi a pozíciónkat!

Ja! Volt mindenkinek egy kulacs vize is. Azt a menetfelszereléssel hoztuk a laktanyából ...
-
updog
őstag
Amikor az orrsövényemet csinálták, valami lórúgás altatót kaptam, reggeltől estig full ki voltam ütve, este hatkor keltem (de még mindig be voltam állva
), ott várt a szekrényemen az ebéd, valami zöldségleves, és rizseshús. Kaja még életemben nem esett olyan jól, mint azok 
Új hozzászólás Aktív témák
- Borderlands 4
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- ASRock lapok általában
- Hullanak a fejek az Apple-nél
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Metal topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ülőmunkát végzek, én is sokat ültem.
, pörkölt tészta, a tészta szétfőve a pörköltet meg nem is jellemezném, a fentiek minden báját örökölte.
hát, ha ő volt akkor kapja be
de mindenképp valami husos cucc volt, leves nélkül.