Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz CPT.Pirk #12307 üzenetére

azért a tualatin magos nem volt rossz, meg szerintem a dothan magos m-es cerka sem, de hát ezek tényleg nem játszani valók, érdekes, amd-ből sose jutott az eszembe, hogy sempront vegyek :D

• tzsolesz

nagyúr

válasz CPT.Pirk #12307 üzenetére

Nekem volt celeronom (533Mhz FSB, 256Kb L2), senkinek nem kívánom, nem is játékos PC-be lett tervezve, arra akkoriban ott voltak az AMD, és utánuk következtek a P4-ek. Na most azt vettem észre hogy az Everest CPU Queen-ben a cerka kapott bő 1100 pontot, úgy hogy már tuningolva is volt (3.3 Ghz-re a 2.8Ghz-ről) a P4 (2Mb L2, 800Mhz FSB, HT)pedig alapon 3400-at, tuningolva 4500 pont (3.8Ghz-en). Az alapórajelen is kemény 3-szor jobb pontot kapott a P4, tuningolva meg inkább hagyjuk is.
    A P4 nem rossz proci, és szerintem az utasításkészletbeni eltérés, és a L2cache méretén kívül a rendszerbusz is visszofogja még a Cerkát, 533 vs. 800Mhz. Mindkettő prescott egyébként. A cerka a mai napig megvan arégi gépemben egy radeon 9550 mellett, amit sajnos nem képes kihajtani sokszor. :Y ÉÉÉÉS erre akartam kilyukadni, a cerka a 2600-at semmilyen formában megsem mozdítja, semmi értelme mellérakni normális VGA-t.

Az új egymagos cerkák már 800Mhz-es FSB-vel, és 512Kb L2 cache-el jöttek ki, ráadásul conroe architectúra, és nem prescott. Az már jobb mint egy P4 állítólag. Az még annyira nem is vészes, persze nem hajtja ki az sem.

Ja az E1200-as cerka 2.2Ghz-en asszem valami 10000 pontot kap cpu Q-ben, nemrég vettem egyet egy gépbe mostoha húgomnak. :Y Tuti hogy jó játékra is. Ua. mint egy E2160 csak nem 1Mb L2, hanem 512kb. :D

Új hozzászólás Aktív témák