Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz Hello2186 #11419 üzenetére

Elvileg kaptál a karihoz egy DVI - HDMI átalakítót, az kell neked, onnan csak venni kell egy DVI-DVI kábelt, sima HAMA gyártmány bőven jó, az a legolcsóbb, aztán összekötni a karival a tévét az átalakító segítségével. Ha nem adtak átalakítót, akkor vehetsz DVI - HDMI kábelt, ugyanannyiba kerül. (kb. 3k, Electroworld és társai árulnak ilyen kábeleket)

Ezek után ki fog derülni, hogy a TV-d mennyire szereti a számítógépet digitális bemeneten keresztül, olyanokra gondolok, hogy menni fog--e a 1366*768 -as felbontás, vagy 'csak' 1280*720 -as, ez majd elválik. Egyébként ha beválik a TV, akár nyugdíjazhatod a régi monitorodat, én is azt tettem, megérte.

Az RGB csati amit mondtál, az alkalmas az összekötésre, csak kerülendő, mert a képet egyszer visszaalakítják analógra, átmegy a csatin, majd a tv újra digit jelet csinál belőle, ezek pedig konverziós hibákat és veszteségeket okoznak, eredményük fakóbb, életlenebb kép. Dettó ez a jelenség, ha hagyományos analog VGA csatival kötöd össze a kártyát a tv-d PC bemenetével...

Egyébként itt foglalkoznak pont a te problémáddal, szerintem olvass bele. [link]

Új hozzászólás Aktív témák