Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoke12
őstag
válasz quailstorm #8998 üzenetére
A Recuva már semmit se lát a lemezből
Pedig eddig mindenre ezt használtam... Lőttek a cuccaimnak?[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
quailstorm
nagyúr
válasz szoke12 #8997 üzenetére
Sose tudtam hogy létezik, pedig használok piriform cuccokat... Remélem működik is. Csak általában a népszerű fizetős alkalmazással kezdek, mert az a tuti.
Partíciókezelésből is van egy rakat app, egyik se teljes. Ezek a mentős cuccok is ilyenek.
Eddig vagy 4 féle kell nekem 2 rendszeren... -
szoke12
őstag
válasz quailstorm #8995 üzenetére
Na, leformáztam gyorsformázással, így a gép már szóba áll vele, most pedig Recuva-val hozom vissza a dolgokat.
Csak aztán azt hozzá vissza, ami nekem kell...Majd ezt az ubis cuccot is megnézem, mert sokszor jól jönne.
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
-
szoke12
őstag
válasz quailstorm #8993 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Azért formázni még teljesen nem akarom, hogy meg legyen mindenem. De hogy tudnám megoldani? Most HBCD-vel próbálkozok, már a rajta levő összes ilyen progit kipróbáltam, de egy részük a pendrivetól kifagy... windows...
[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
A 4 gigás memóriakártyám befuccsolt. A gép azt írja, a szuperblokk nem olvasható. Csináltam dd-vel róla egy lemezképet, de amikor azt fel akarom mountolni, akkor is ezt a választ kapom. Mit csinálhatok még? Tudtok segíteni?
-
Pano
addikt
-
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Steam linux alatt hogyan lehet megoldani azt, hogy kijelölöm hova telepítse a letöltött játékokat?
Alap esetben a rendszerbe pakolja, ami ssd-n van. S mivel 64GB nem szeretném ezzel terhelni, hanem átpakolni HDD-re.
Steam beállításokba megtaláltam, hogy miként lehet mappát módosítani, de ott nem látja a HDD-t, csak a / kötetet.update: Ja bocsi, Ubuntu 13.04-ről van szó. Bár lehet, hogy ez esetben nem lényeg.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
veterán
-
Syl
nagyúr
válasz Neil Watts #8982 üzenetére
Ha az első partíció jó helyen van (megvan az eltolás), azzal a többi is jó helyre kerül. Nem kell külön-külön eltolás minden partíció elé.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
veterán
-
BoB
veterán
válasz Neil Watts #8979 üzenetére
cgdisk: ezzel oda teszed ahova karod.
upd.: bár mintha úgy rémlene hogy az MBR-nk legelől kell lennie.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
válasz Neil Watts #8977 üzenetére
Swap az mindig kell, ha nincs, akkor csinálhat hülyeségeket.
A barátnőmnek is ilyen SSD-t tettünk bele, jól dolgozik. Mi az over provisioning dolgot úgy kerültük meg, hogy ext4 fájlrendszert használ, és beállítottuk a fenntartott helyet 15%-nak, hogy ennyi mindig maradjon szabadon.
sudo tune2fs -m 15 /dev/sda1Így két hónap után 230 Giga adat kiírás volt (ránéztem egy windows-os gépben a magican programmal). Ez így legalább 20 évig fogja bírni, ha marad ez a tempó.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Neil Watts #8975 üzenetére
Mennyi RAM van a gépben? 4 GB felette szerintem felesleges a swap.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
veterán
Sziasztok!
Most állnék neki telepíteni:
Akkor a ~120 GB-os SSD-mből (Samsung 830) megformázok olyan 106 GB-ot, hogy maradjon a végén hely (over provisioning).
Ezt a helyet miként osszam fel?
40 GB- a /-nek
8GB swap
a többi a /home?Köszi!
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
-
Foose
addikt
válasz stopperos #8970 üzenetére
Egészségedre! Ebből ugye sokat nem értek,meg nem is változtat azon,hogy nálam nem jó a standby. Bár,mivel elég régi a gép,(régi a proci,az alaplap,a videókártya is integrált gagyi)valószínüleg ez lesz a probléma forrása.
[ Szerkesztve ]
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
megema
őstag
válasz #40553216 #8962 üzenetére
Jó kérdés... Igazából nincs semmi különösebb oka. Fel is tettem inkább azt egy fórumtéma elolvasása után.
Ha XBMC felületre akarok automatikusan bejelentkezni (mert az lenne a cél), akkor 12.10 alatt alkalmazni kellett a grub fájlban az rc6 mód kikapcsolását, különben fekete képernyő fogadott kurzorral, megfagyva. Semmilyen formában sem lehetett csatlakozni a géphez.
Ismert hiba Intel Sandy Bridge GPU-val, de azt írták, hogy 12.04-en még nem volt. Ezen felbuzdulva raktam fel. Felfrissítettem mindent (kernelt is), és persze hogy itt is jelentkezett... Mindegy, más szempontból viszont jobb a 12.04. 13.04-en emlékeim szerint már nem jelentkezett ez a hiba, cserébe nem tudott leállni a rendszer az esetek többségében.
-
Nézzük akkor a gépparkot, amit felügyelek:
Csak azon az egy gépen produkálja ezt (hogy nincs hálókártya 3.8 on), (Albatron KM400(VIA) + AthlonXP 2000@2000 Mhz + Radeon 9600 NonPro); integrált kártyával is ugyanez.
Ahol semmilyen kernellel és semmilyen linuxszal nem megy a standby: Asrock 760GX(SIS) + Sempron 2800 + Radeon 3450 AGP; integrált kártyával sem megy.
Ahol a bios beállítás kellett, de utána simán ment: Asus A7V880(VIA) + Sempron 2500 + Radeon 9600 NonPro; integrált kártyával is működött, Nvidia 6600GT-vel is bios beállítás kellett.
De pl MSI valami Via KT333 alaplap + AthlonXP 1700 + Radeon 9200 PCI -nál nincs gond alapból.Intel oldalon is van jó és rossz példa:
Asrock G41M-GS3 + integrált + Pentium valami kétmagos -> nem megy sem az audió, sem a lan standby után. Az alaplapon kell az energiatakarékossági jumerekkel szórakozni (EuP), azóta megy mind a 4 gép.
Asus P5VD2 MX SE (VIA) + integrált + Celeron 2.66 -> simán megy mind a 10 gép.
Canyon 9IGM (478 Intel) + Radeon 9600 NonPro + Celeron 2000@2.66 -> 2.6.32 kernellel kezdett csak el működni, viszont integrált kártyával simán ment.
Laptop Fujitsu-Siemens 7320 (Via+integrált+CeleronM) -> 2.6.32 kernellel ha standbyból visszahozom, kb 30 perc után totál megfagy, és adatvesztés is előfordult. 2.6.35 kerneltől viszont megáll az óra és csak akkor üti a másodperceket, ha számol a processzor, de ha otthagyom üresen, akkor ugyanazt az időt mutatja 2 óra múlva is. (az összes újabb kernelnél is ez van) Ezért van rajta 10.04.4 és nincs standby.Nagyon változó, hogy egy gép hogy viselkedik. Biost kell frissíteni, biost kell állítani. Kernelt kell frissíteni.
Szerk: magyarítás[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Foose
addikt
-
Ez olyan dolog, ami nagyon gépfüggő.
1) Próbáld a bios-ba állítani a standby beállításokat. Nekem a run vga bios after S3 oldotta meg az egyik gépen a problémát.
2) Egy másik gépen pedig kernel függő volt, hogy mikor volt sikeres a standby. Most a 3.8 as kernellel eljutott oda, hogy az alaplapi hálózati kártyát nem kapcsolja vissza. Itt egy usb ethernet csatlakozó van bedugva azóta. (Pár posttal korábban írtam, hogy 12.04 re is elérhető a 3.8) De pl 3.2 vel nem is ment a standby, 3.5-el meg minden második után megfagyott.[ Szerkesztve ]
-
Foose
addikt
Ubuntu 12.04-em van,miért van az,hogy ha felfüggesztem,(gondolom ez a windows féle készenlétnek felel meg) akkor ha visszakapcsolnám a gépet,csak fekete képet látok?
-
törölt tag
válasz joecontra #8950 üzenetére
Itt is lehet alapkonfigurációt kapni. Vagy állítgatni, és bemásolni próbaképp.
-
törölt tag
Van valami feltétlenül szükséges funkció, ami miatt a 12.10-et vagy a 13.04-et kell használnod? Mire nem jó a 12.04? Ugyanis ez LTS, Long Term Supported, 5 évig támogatott, frissülő kernellel (ha akarod) és bármilyen programmal, amire van tároló. Nem kell (a 13.04-től kezdve) legkésőbb kilenc havonta upgrade-elni, így kisebb eséllyel lesznek ilyen bajaid.
@(#8938) lionhearted
Egy ideig (vagy 3 évig) rendszeresen frissítettem a VBoxban futó tesztrendszert kb, a stabil kiadás után pár nappal, 1-2 héttel. De kb. egy éve nem. Lehet, újrakezdem.[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
nem a csatolással van gond fizikailag. csatolva van. csak a multisystem nél az elérési útban megadott név és az usb cimke neve nem egyezik. vagy badarság?
vihar van babám.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
válasz sz.balazs.95 #8957 üzenetére
A szállítás módjában különböznek, a drágább nyilván gyorsabb (akár szállítóval is hozhatják) a legolcsóbb pedig postán jön meg. Onnan tudom, hogy néha napján szoktam Ebayozni.
-
BoB
veterán
Miert nem probalod meg kezzel csatolni?
sz.balazs.95: az elso postan erkezik a tobbi futarszolgalat ami mint lathatod iszonyat draga igy nem eri meg. Siman megkapod a postan feladottat is. Legalabbis En eddig mindig megkaptam.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
sz.balazs.95
veterán
Sziasztok!
Ha a Canonical Store-on veszek sapit, matricát, tollat, és kulcstartó-pántot, ami együtt 13.92 (durván 5000 Ft)
akkor az alábbi szállítási módok állnak rendelkezésre:Registered Air Mail
Shipping to HU : 0.15 kg(s)
Ár: 6.42 fontUnited Parcel Service Approx 1 pkg 0 kgs total
UPS Express NA1 - 102.54 font
UPS Express, Estimated Delivery Date: May 08, 2013 - 23.95 font
UPS Standard, Estimated Delivery Date: May 14, 2013 - 23.02 fontPontosan mik a különbségek, melyiket hogy' kapom kézhez, vannak-e ezen kívül plusz költségek és hogy lehet hogy ennyire eltérő szállítási árak vannak?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
RBJ
addikt
Erre valaki?
pendrive neve multisystem de a gép meg multisystem1 ként akarja csatolni.látszik, hogy a cimke más. hiába nevezem át a cimkét multisystem1 re akkor se jo.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
joecontra
addikt
Sikerült!
1024x768 85 Hz-en indul. Volt egy minta xorg fájlom egy korábbi NVIDIA driver telepítésből. Ezt szerkesztettem át és írtam bele a meglévő modeline-t.
A xrandr parancsokkal is próbálkoztam. Mindenesetre érdekelne, hogy ez a xinit megoldás hogyan néz ki ill. hogyan kell megcsinálni.
A /etc/X11/xinit mappában jártam is, de hogy ott mit merre azt nem tudtam.Leírnád nekem? Hátha kellhet még, nem árt ha tudom.
Üdv,
J -
Rimuru
veterán
válasz joecontra #8953 üzenetére
Gnome 3-óta elég gyér beállítási lehetőségek vannak, nekem se volt 60Hz fölötti érték. Én xinit-el indítok, ezzel a paraméterrel.
xrandr --output VGA-0 --mode 1024x768 --rate 85.0
Ha nem jön össze az xorg.conf akkor megnézheted, írd be terminálba ha megy akkor csináld meg hogy automatikusan lefusson indilásnál/bejelentkezésnél (lehet nem VGA-0 kell xrandr -q segítségével kapsz információkat)Vigyázat, csalok!
-
MODERÁTOR
válasz joecontra #8950 üzenetére
Szerintem ez neked is egy ilyen keresős megoldás lesz, kezdve a xorg.conf fájl létrehozásától a megfelelő átírásáig. Mert én sajnos ebben sokat nem fogok tudni segíteni neked, tekintve, hogy fejből nekem sem megy. Ami nem meglepő, mert jó pár kiadás óta nem kell ezzel foglalkozni, főleg nem LCD monitoroknál.
-
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
Üdv!
Először leírok néhány paramétert mielőtt kitérnék a tulajdonképpeni kérdésre.
CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+
VGA: NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430
Ubuntu: ubuntu-12.10-desktop-i386A nyílt forráskódú grafikus kártya driverrel nem szaggatnak a videók és a desktop is gördülékeny. Viszont a 1024x768-t csak 60 Hz-re lehet állítani, ami egy idő után elég bántó a szemnek.
A zárt NVIDIA driverrel be tudom állítani az 1024x768-t 85 Hz-re, de a videók szaggatnak és a desktop is egy kicsit lassabb.
Van arra valami megoldás, hogy a nyílt driverben átállítsam 85 Hz-re a képfrissítést?
Illetve az alapból elérhető (amikor nincs fent zárt driver) felbontásokat és képfrissítési értékeket hol tárolja az Ubuntu (pl. 1024x768_60, amit át lehetne írni)?Előre is köszönöm annak aki válaszol.
Üdv,
J -
RBJ
addikt
Tiszteletem.
Kicsi tipp kellene. MultiOS pendrive ot használok amit multisystemmel szoktam kalapálni. De most bekergült, igaz el is tünt a gépemről így újrateleptettem a multisystemet.
de eme hiba van mikor beadnám neki a pendr.
Húzd ki, majd csatlakoztad újra az USB kulcsod, mert a csatolási pont és a címke nem megegyező./media/sany/Multisystem1 lehet a pen nevét kellene átváltoztatni?
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
csasaKKP
senior tag
-
-
csasaKKP
senior tag
Lefutott az magának. Windows 7 alap. Két fázisból állt, nem tudom pontosan az időt. Mikor betöltött a Windows, egy szövegbuborékban megjelent az eredmény: nem található memóriahiba.
Az Ubuntu (13.04) viszont a leglehetetlenebb helyzetekben is lefagy. Ekkor az egér nem mozgatható, illetve minden periféria meghal. Megmered a kép. Egyszer jött csak a konzol, hogy kernel panic. Nem tudom, mi baja."Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
-
csasaKKP
senior tag
válasz csasaKKP #8848 üzenetére
Hát srácok nincs fejlemény.
A tipp, miszerint memóriahiba okozza a kernel pánikot, nem jött be, pedig én is erre tippeltem, mert korábban volt ilyen problémám. Futtattam a Windows 7 alap memóriatesztjét, kipróbáltuk más gépben, ott hibátlan. Itt is az tulajdonképpen, mert a Windows szépen futkos, játékok sem fagynak ki. De az Ubuntu persze megfagy.
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
MODERÁTOR
válasz Kingfisher1 #8939 üzenetére
- Igen.
- Igen. (Persze te kérted, döntsd el, hogy melyikre mondtam. ) -
Kingfisher1
tag
Üdv.
Van 2 gyors kérdésem, csak igen vagy nem választ kérek.
- 120Gb-os SSD-re lehet dual boot (win7+U12.04)? Van még rajta 70Gb szabad hely.
- A /home lehet a másik (hagyományos 1Tb) merevlemezen külön?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Tölthetőek a 13.10 daily build isok. Ez már elméletileg rolling release, tekintve, hogy development stádiumban van. Ki mennyire bevállalós?
Tegnap még működött...
-
Tutu7030
veterán
Ma már 2-3 alkalommal kilép ide az ubi (12.10), böngészés közben. (chrome-> youtube, opera -> ph fórum+időkép)
A háttérben még szól egy darabig a youtube, majd berakja a login képernyőt.Az egérmutató nem funkcionál, csak a képernyőn oda van "ragadva".
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
MODERÁTOR
-
joecontra
addikt
Én USB-ről telepítettem fel. Megadtam neki a nevet, jelszót, időzónát stb.
Ment szépen a telepítés de aztán a hardverkörnyezet felderítése (valami ilyesmi volt) közben/után teljes képernyős konzolfelületen felsorolta hardvereket meg egyéb paramétereket, line-okat stb. Agyalt egy darabig majd semerre tovább.
Enter-t nyomtam neki, aztán bármit nyomtam egy animált Ubuntu "töltő logo" jelent meg. Tehát e között és terminál felület között tudtam ugrálni de percekig nem történt semmi érdemleges.
Ezután újra nekikezdtem a telepítésnek, ugyanott akadt el. Nyomtam neki egy restart-ot, szépen elindul csak előtte egy pillanatra valami .fw-re panaszkodott hogy nem tudta befordítani vagy ilyesmi.
De ettől függetlenül ment szépen.Utána terminálból paranccsal kértem frissítéseket, ez a művelet mintha megoldotta volna a gondot. Azóta kopp-kopp megy rendesen ahogy kell.
Csak a videók és egyes játékok szaggatnak, arra még keresem a megoldást. Megvagyok így is vele, de ha ezt is sikerülne megoldani akkor az nagy királyság lenne.
Üdv,
J -
n00n
őstag
Egy picit off topik, de Ubuntu alatt van, szóval talán elfér.
Nagyon magas (170 körüli) a pingem a Counter Strike: Source-ben mostanában. Mi lehet az oka?
30 megás netem van:
google.com pingelése, 500 csomag, 0%-s csomag veszteség ~30ms körüli pingek.
-
MODERÁTOR
válasz cornelius #8928 üzenetére
Pontosan melyik kiadásról, és melyik meghajtóról van szó? Mert a régi, ezeréves ATI meghajtók már régóta nem kompatibilisek, és az AMD is csak legacy-ban támogatja a HD 2XXX és HD 4XXX közötti szériákat. Ami annyit jelent, hogy azok sem kompatibilisek a legfrissebb kiadásokkal. És lehetséges, hogy az ötéves notiban még ennél is régbbi, X szériás karesz van mint nekem is, amihez már csak a nyílt meghajtó használható.
-
cornelius
tag
Sziasutok!
Van egy 5 éves Packard Bell típusú notebookom, amin Windows 7 fut, de mostanra már nagyon lassú lett. Szeretnék Ubuntu LInuxot tenni rá, ezért letöltöttem egy bootolható image-t és pendrive-ről bootolva indítottam el az ubuntut. Minden simán működött az elején, de a videokártya driverrel van valami gond, mert egy pár perc futás után scrollozáskor véletlenszerűen fekete négyzetek jelennek meg a képernyőn és olvashatatlanná válik minden.
ATI videokártyája van, amihez tudnék letölteni drivert is és ha felinstallálnám a Linuxot, akkor a drivert is fel tudnám tenni. Viszont mi van akkor, ha ez a driver sem segít az én problémámon? Nem akarom elrontani a működő Windows7-et, addig, amíg nem tudom biztosan, hogy a linuxos video driver tényleg úgy működik, ahogy kell.Az a kérdésem, hogy lehetséges-e a bootolhato pendrive-os image-be beletenni a kívánt videokártya drivert és úgy kipróbálni anélkül, hogy a Windows7-et elrontanám? Aztán ha látom, hogy működik, akkor felinstallálom véglegesen is az Ubuntut, csak előtte jó lenne látni, hogy tényleg rendesen működik az a videokártya. Ha meg nem működik, akkor marad a lassú Windows7, mert még mindig jobb egy lassú, de használható gép, mint egy gyors, de használhatatlan.
Előre is köszi a segítséget!
-
-
Ha valakit érdekel, benne van a precise-proposed tárolóban a 12.04-re a 3.8 as kernel. Ehhez engedélyezni kell a proposed tárolót (grafikusan synaptic-ból jó csinálni, parancssorban pedig a /etc/apt/sources.list fájlban kell kikommentelni). Majd telepíteni a linux-generic-lts-raring csomagot.
Illetve egy korábbi problémának is utána jártam (mi lesz velünk 10.04.4 eol után desktopon [május 9.]:
- A firefox téma megoldható, mert mozilláéknál letölthető az eredeti és nem kell fordítani, csak kicsomagolni. Az így kicsomagolt firefox pedig úgy frissül, mint a windows-os. Már csak a futtatást kell megcsinálni, hogy az új induljon el.
- A kernel még két évig frissül."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
megema
őstag
Ez a 13.04 egy rakás... Majdnem minden újraindításnál vagy leállításnál elakad a szűz telepítés is. A Samba meg fel se megy rá normálisan. Sehogy se kerül be a Unity menübe, akármit is csinálok.
A gáz az, hogy a GPU hang abbamaradt, viszont úgy általában sokkal használhatatlanabb, mint a 12.10.
[ Szerkesztve ]
-
Ha még aktuális a zenelejátszó téma, én exaile és audacious-t használok. Az utóbbinak van winampos kinézete, és viszi még a 2.xx skineket. A Nucleo AlienMind még mindig nagyon adja.
-
-
törölt tag
Sziasztok. Kicsit láma kérdés. Ubuntu alá valahogy megoldható hogy csatlakoztatva lássa a Lumia 820as telóm? Vagy teljesen felejtős? Mert telóban a wp ami nekem bejön viszont a laposon jobban éreztem magam ubntuval
-
MODERÁTOR
Hát, annyi, hogy Windows alatt jobban ki van használva szoftveresen az IGP. Ezért a netezés és a videózás kicsit zökkenőmentesebb lehet mint Ubuntu esetében. Mert amúgy a CPU része az elég harmatos az APU-nak. De ettől függetlenül én atomos netbookon is elhasználtam, annál meg nem gyengébb, sőt.
-
bizke
csendes tag
Sziasztok! Csak kíváncsiságból kérdezném, hogy 11,6-os netbookra jó az új Ubuntu? Úgy értem, hogy sebességben például. Windows 7-8-hoz viszonyítva... (Spec.: AMD Dual-Core C70 1.0 Ghz, 4GB Ram, AMD Radeon 7290-es VGA)
-
Osiris
őstag
válasz lionhearted #8914 üzenetére
Az biztios, hogy ez nem is gyors nem is egyszerű.. Most a legújabb problémám vele, hogy ha kiveszek egy lemezet, akkor nem bootol be, a grub rescue jön be.. Abban reménykedtem, hogy most a raid6 alól akár 2 hdd is kieshet gond nélkül, de sajnos nem ilyen egyszerű. Kell találnom erre is valami megoldást.
-
-
Osiris
őstag
Csak megoldódott a raid6 úgy hogy róla is bootol a rendszer. Akit érdekel itt a leírás, érdemes tanulmányozni, mert ritka nagy blődségek vannak ezzel kapcsolatban a "köztudatban" (tisztelet a kivételnek (mostmár nekem is ).
[ Szerkesztve ]
-
válasz Alex0007 #8908 üzenetére
Túl régi a videókártyád, AMD meg nem ad rendes supportot hozzá, így vagy használod az egyébként még 4 évig támogatott 12.04 LTS verziót, vagy a nyílt radeon driverre támaszkodsz (valsózínűleg ez fut most még).
Egyébként a YT videókat CPU erőből kéne, hogy vigye.Esetleg, ultimate megoldásként, más disztrót keresel, amiben még nem 1.13as a Xorg.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
MODERÁTOR
-
Alex0007
csendes tag
Sziasztok!
Ma feltelepítettem az Ubuntu 13.04-et, és az lenne a kérdésem, hogy a YouTube videók miért szaggatnak nálam? Gyári ATI Driver letöltöttem, de nem engedi feltelepíteni terminálból!
Mit kel telepítenem, hogy megoldódjon a problémám?
Gépem: HD 4850, AMD Phenom II X4 965, 8GB DDR3 RAM, X64-es UbuntuKöszönöm a segítséget előre is
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Van egy kis otthoni szerverem Ubuntu 12.04 LTS, amin a családommal osztok meg képeket, saját készítésű videókat.
a szerver az egy Compaq Presario C700-as laptop.
CPU - Celeron M560@2.13Ghz,
Mem - 1.5 GB,
HDD - 160GB.A kérdésem az lenne, hogy az optimális sebesség érdekében célszerű lenne-e RAID 0-ba kötni két HHD-t? Azért RAID 0, mert lenne egy másik HDD, amire automatikus mentés lenne minden éjjel. Na és persze ez a RAID-es HDD ház ami olcsó.
A CPU kihasználtság maximuma eddig 80% volt, a memóriáé 90 %. Ezeket érdemes lenne fejleszteni egy 2 magos Pentium T2330-ra és 2 GB memóriára? Vagy a RAID 0 magában már sokat dobna a teljesítményen?
Kiszámíthatatlan a kihasználtság, de eléggé idegesítő lehet, ha valaki képeket akar nézni, a másik pedig videót nézne egy időben és mindegyik lassú.
Nem sok személyről van szó. Eddig csupán 5, de szeretnék minnél több embert bevonni. A netem max. 10Mbit-tel tudja az adatot továbbítani. Tudom később ez lesz a szűk keresztmetszet.Köszi
Laci
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Foose
addikt
válasz God Vazzeg #8901 üzenetére
Köszi,megnézem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest