Hirdetés
- Mini-ITX
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- Apple asztali gépek
- Jól fut a legtöbb VGA-n, de eléggé memóriaigényes az új Indiana Jones
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
Tegnap még működött...
-
válasz szoke12 #2681 üzenetére
Nincs olyan, hogy újrarakni a drivert.
Bár nem tudom, hogy milyen rendszerről van szó, de ajánlott egy frissítés (lassan lejár a support a 11.4en).
Másrészt a két program, amit írtak, azok a hang kezelők.
Többet kéne megtudnunk a rendszerről.
terminálban add ki az aplay -l parancsot.@bsanya: tácspad? egér? melyik verzióról ugrottál erre? A valamelyik frissítés ugye sok dolog lehet..
@hazse: akkor a stereo kijön? linkeltem egy leírást, de sosem xbmc-ztem.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
-
Itt találsz DEB install fájlt, innentől menni fog.
Figyelj arra, hogy a 64bit nem támogatott!A Kubuntu-t én se nagyon bírom, de nem hiszem, hogy lenne összefüggés. A leírást követve szerintem ott is menne, persze csak, ha most is aszerint csináltad, mert nem írtad. Mindenesetre örülök, hogy sikerült beröffenteni.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz szoke12 #2700 üzenetére
Az érdekes, mert az aplay az alsa progija.
Az alsa lényegében a kernellel kommunikál, a pulse csak efelé jön. Azaz, ha az alsa nem látja a kártyát, az baj. Alsamixer mit mutat? Kiírja a hangkártya típusát? Jó lenne tudni, mi is van pontosan.
Mit jelent pontosan az, hogy egyszer jó, egyszer nem? Ugyanazon programon belül, avagy több különböző.De én még mindig azt javaslom, hogy a hardver erősségétől függően. Ápdét.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
válasz szoke12 #2705 üzenetére
Én értem, hogy ő írja, de TE nem írod. Így nehéz utána nézni.
Csak arra akarok utalni, hogy ha az oprendszer régebbi, mint a hardver, akkor (friss eszközök esetén), könnyen előfordulhat gyenge támogatottság. Persze, ha elírás történt, és valójában 12.04 van fent, nem 11.04, akkor persze ez ugrott.
Ettől a config leírástól nem lettem beljebb. 2.4ghz. Ahha. És melyik családból? : )
Érted.
Nekem nincs 1 éves az alaplapom, mégis ősrégi, lga775-ttel. Valódi infók kellenek.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
-
-
-
-
válasz CPT.Pirk #2722 üzenetére
Nemtudom, ilyennel nem volt gondom. Felfrissül a legújabbra, csak a grub1->grub2 váltás nem volt automaticse. Igazából szerintem csak abból lehetne gond, ha más verzió lenne fent, mint amit a rendszer ismer. Mert akkor a csomagkezelő kicsit szívéhez kapna, gondolom.
Egyébként igen, most már 12.04.1 is hivatalos (nem csak proposed).
Régi felülethez nem a gnome-shellt(és ezzel együtt a fallbacket) kell telepíteni, mint sok helyen írják. Elég a gnome-panels-t. Azzal kapsz 2 classicot, effecteset, és effect mentest. (mint régen) Annyit kell megszokni, hogy a panel módosítása nem jobbklikk, hanem alt+jobbklikk (illetve compiz alatt windowsgomb+alt+jobbklikk).
De sok különbség nem lesz."Nálam" is van egy ilyen gép, amit majd frissítenem kell. Illetve, nem is 1.
Szóval, ha előbb végzel, akkor írj már, hogy flottul megy.
Én mondjuk azért viszek előtte egy livepen-t, hogy indul-e, wifi, stb...[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz szoke12 #2736 üzenetére
Én a sima atomos netbookon (n450, 1gb ram) 12.04ezek, unityvel.
A classic mód még kevesebbet erőforrást foglal, de úgy is felturbóznám, hogy elérjek hasonló featureket, ígyhát inkább hagyom az egészet.Az nem gyengébb gép, hanem egy erőmű. Persze, csak ha a videókari támogatott. Főleg régi amd-kre gondolok itt. Akkor lehet belőle gubanc.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Xubuntu, Lubuntu (csak ez ugye nem LTS, de attól még az ubuntu csomagok támogatottak elvileg...gondolom én )
Mondjuk az ATI vga milyen? Mert lehet gubanc lesz az xorggal. De semmibe se telik egy livepent rádugni. Azon meg látni, hogy van-e hozzá bináris és/vagy jól fut-e az openszórsz drájver.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
-
-
válasz God Vazzeg #2778 üzenetére
Igen, a TRIMet sem árt, meg a noatime-t belőni fstabban.
Tegnap még működött...
-
válasz gyulank #2788 üzenetére
A szürkülés annyit tesz, mint win alatt a programnemválaszol. Jóesetben visszatér, de valami galiba van. Ez nem disztribúció függő.
Témázni nem annyit tesz, hogy kicseréljük a hátteret. Hihetetlen, de sok dolog elérhető, mégha nem is azzal a programmal, amit keresel. Lehet, hogy adott esetben nincs rá gui.
Viszont, ha nem tetszik a unity kötöttsége, még mindig ott a KDE, gnome3 (a classic is) stb. Ezeket is 1 parancs telepíteni. A disztribúciónak nincs köze ahhoz, hogy te mit csinálsz. Minden fájl ugyanott van. Egyébként meg letöltöd a zorinon használt beállító guit, és jóeséllyel simán futni fog ubuntu alatt is (azonos DE mellett).PL: a kép elsötétülés (dimming) beállítására hasznos progi a caffeine.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz gyulank #2798 üzenetére
Theme-kat telepíteni lehet pl Ubuntu Tweakben (sok más egyéb dologgal együtt)
Van lehetőség ikonpack cserére, egérkurzor cserére.
Szürkületre a választ megadtam.
Screen dimmingre is.
Van más egyéb kérdés?
Gnome classic kell? install gnome-panelsNem akarlak rábeszélni az Ubuntura, azt használsz, amivel meg vagy elégedve. Egy funkciót kerestél, ha megtaláltad, akkor az neked való rendszer.
De én úgy vagyok vele, hogy nem kinézet alapján döntök. Azt meg lehet szokni. Hibás működést, hiányos funkcionalitást, perceként lelassuló rendszert nehezebb.
Unity, bár lehet, hogy nem a legszebb, de ne feledjük, mostani formájában egy éve jelent meg!
A következő kiadásban már új főverziószámmal jön, mégtöbb lehetőséggel. Folyamatosan fejelsztik, most hogy a 2D verzió leállításra került, mégtöbb energia összpontosul.
Az eddigi verziókhoz képest pedig kifejezetten használható, már nem az a bumszli nagy gombok fogadnak. Mondjuk desktopon én sem tértem át.Tegnap még működött...
-
-
Hát milyen "károly" van benne? A frissítéstől még nem fog kikerülni a gépből, ezt sejtettük.
Második kérdésedre: nem változtat semmin. Valami más beállítás rossz. Esetleg a megosztónak sincsenek megfelelő jogai (FS szinten). Kell valami authentikáció? Esetleg azon a jogosultságok.
Tegnap még működött...
-
-
-
-
válasz God Vazzeg #2857 üzenetére
Az a dolog, amiben az iratokat és a pénzt tartjuk.
Tegnap még működött...
-
-
-
-
-
-
válasz #16695808 #2993 üzenetére
A rossz hír az, hogy (jó eséllyel mondhatom, de a neten is erre találtam utalásokat) a telefonod nem támogatja az ad-hoc hálozatot.
Esetleg kipróbálhatod jelszómentesen (nem éppen secure..., csak ha muszáj), de máshogy nem nagyon fog menni.@szoke12: fgrlx -t használsz, igaz? Ezt azért tisztázzuk, mert neked csak 1 szó lenne leírni, mi meg kutakodhatunk, hogy akkirban mi volt supported. Mert az oprendszered már nem igazán.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
-
-
-
-
válasz szoke12 #3030 üzenetére
A régebbi bejegyzéseket szerintem még megtalálod csomagolva ugyanott.
De ha más megoldáshoz folyamodsz, akkor ok.
Annyit kell tudni, hogy zárt drájver nem támogatja már a kártyád, a régi zárt viszont nem működik az új X-el.Azaz 2 dolgot tehetsz (mindamellett, hogy az AMD supportjával nem elégedsz meg ):
-régebbi oprendszert használsz (a mostani is az, de már nem támogatott sajna). De ettől még mennie kéne, HA eddig ment. De ha fél éve hozzá sem nyúltál, akkor nem is tudom, eddig nem zavart valami? Most sem változtattunk elvileg semmit rajta. Még azt sem tartom kizártnak (hisz kb fél éve volt), amikor lejárt a támogatás, (ha volt fent PPA) akkor azok is törölték a rendszered a támogatottságukból, és visszaugrás történt. Egyébként nem nagyon tudom elképzelni, hogy a Cannonical egy gyak. utolsó frissítéssel leöljön mindent.
Ha valóban viszaugrás történt, akkor lehet kutakodni a deb fájlok körül, és megtalálni a neked valót, és akkor azt fixen telepíteni.
Illetve régebbiként még mindig ott a 10.04.4, ami még támogatott (asztali fronton jővő ápr, szerver fronton még jó sokáig)
-új rendszer, de akkor meg kell vállni a gnome2-től (illetve a Unity-től is), lehet próbálkozni gnome3 classic/fallback - ki hogy hívja -, XFCE (Xubuntu alapból ilyen, vagy ubuntura feltéve), LXDE (lubuntu) felületekkel.Tegnap még működött...
-
Tudtommal az android (a GB biztosan) nem tud ad-hocra csatlakozni.
Nekem csak úgy megy, ha nincs titkosítva. Bár annak sem kéne.Elvileg van rá hack, ha módosított wpa_supplicant teszel fel, de én ezzel nem próbálkoztam, így nem tudok segíteni.
Erre akkor jöttem rá, mikor én is ezzel próbálkoztam, laposról osztani netet. De a free wifi nem túl jó, nem másnak akarom megosztani, hanem magamnak.
Kipróbáltam a default WEPest, telóval nem ment, másik gép simán adta. Ergo nem a lapossal van a gond, hanem az android képtelen.@sonar: azzal szerintem vesa módba kényszeríted a rendszert. Nem a legjobb megoldás.
Amit tehetnél, hogy hagyod az az elavult rendszert.
Le tudnád írni a pontos GMA típust?[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Mini-ITX
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fotók a vizor nélküli Google Pixel 9a-ról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- iPhone topik
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest