Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
aag
őstag
válasz leslieke #203 üzenetére
Viccelsz? Már régen live-dvd-n vagyok. A winyómon két EXT4 partíció van. Az egyiken egy 10.04-es ubi, a másikon pedig egy 1204-es alapú Linuxmint Maya. Egyik sem indul el. Pontosabban mindkettő parancs-módban indul, de egyikkel sem lehet semmit sem csinálni. Tegnap már volt ilyen egyszer. Akkor Kendek segített "kézzel" megcsinálni a visszaállítást. Úgy tűnt minden ok. Mára viszont (anélkül, hogy bármit csináltam volna) megint összefosta magát a rendszerem. Adatom megint nem veszett el, de nagyon el vagyok keseredve. Hát már nekem sohasem lesz egy stabil rendszerem?
-
vodkaboy22
addikt
válasz leslieke #453 üzenetére
Szerintem ha nincs swap partició a linux mindent rammal illetve ramdiskkel old meg és nem használ hdd/ssd gyorsítótárat. Legalábbis ubuntu telepítésénél ha nem raksz swap partíciót ezt írja ki.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
-
-
Nowhereman
őstag
válasz leslieke #673 üzenetére
Az egyszerűség nem minden. Az easyscan is behúz egy lapot, viszont utána lapponként 2-3 perc gimp, mire használható lesz. Egy jobb scannelőprogival meg beálitod a paramétereket 1-2 perc alatt és benyalod vele az utómunkaigéymentes százegynéhány oldalt. Hány munkaórát is spórolsz vele?
Utánam a kondenzcsik!
-
Nowhereman
őstag
válasz leslieke #681 üzenetére
Szerintem a legjobb ha sokat tud a progi, de nem ijeszti meg a felhasználót a beállításaival. Kb. mint a számológép alkalmazásnál - beállítod alap, pénzügyi, tudományos, programozói. Aki .iso-t pörköl nem kell hogy kotorásszon a száz funkció és beállítás között - "alap", de aki két CD-re akarja széttitkositani az adatot, az is megtalálhassa a számítását - "mániákus" beállítás alatt.
[ Szerkesztve ]
Utánam a kondenzcsik!
-
gyulank
addikt
válasz leslieke #1509 üzenetére
Arra gondoltam, hogy amikor írtad, hogy Fekete, abban az ablakban is fekete volt-e? Itt a fórumon a szöveg fekete, és az off szürke nekem is, csak abban az ablakban világos nagyon, amibe írok. Nekem Windows alatt is szürke, de látható.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
félisten
válasz leslieke #1714 üzenetére
Köszi!
A clean megvolt és ennek ellenére kevesebb ahelyem, mint az update elött.
Ezek szerint tényleg 300MB kellett az 58MB letöltésű méretű frissítéshez.Más, ideiglenes tároló (Temp, Cache, stb.) nincs a rendszerben, ami törölhető?
Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
MODERÁTOR
válasz leslieke #1798 üzenetére
Természetesen megoldható a dolog, nem muszáj feltétlen újratelepíteni a rendszert. Megfelelő másolásra van szükség, fstab javításra, meg GRUB telepítésre és frissítésre. Csinálhatod kézzel, vagy pl. a Systemback rendszermásolás funkciójával sokkal egyszerűbben véghezvihető.
-
gyulank
addikt
válasz leslieke #1810 üzenetére
Nos, a helyzet nem ilyen egyszerű. Amúgy is le akarom cserélni valami olyanra, mint a uTorrent, amin egy ablakban látom, hogy mit töltök, hol tart. Most nem az egészre, hanem a külön fájlokra gondolok. de az egyik torrent nincs meg, és le se tudom tölteni, szóval amíg ez le nem tölti, ami elég soká lesz, mert azóta 99 MB jött le, és mindkettő csak 10-20 kB/s-al jön. De amúgy ez ismert hiba ennél, és biztos, hogy a másik nem csinálna ilyeneket?
-
gyulank
addikt
válasz leslieke #1812 üzenetére
Az jó, viszont nem tudok semmit csinálni, míg ez kész nem lesz. A multiloader és kies nem igen megy wine-al, én ha megy, akkor is tartok tőle, hogy hibázik, és a telefonomnak annyi.
Lefagy, ha kihúzom az egyik IDE HDD-t, és átdugom a kábelt, és a tápot egy IDE CD meghajtóba? Mert így telepíthetnék virtuális XP-t anélkül, hogy megszakad a letöltés. Csak arra van helyem. De nem akarom kockáztatni, hogy megint előlről kezdjem.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz leslieke #1814 üzenetére
Oké, hogy futhat párhuzamosan, de amiből ez letöltött valamennyi azt nem folytatja az. Engem most ez érdekel. Ha áthelyezhetném a munkamenetet, akkor már meg lenne oldva, és már most kikapcsolhatnám a gépet, de mivel nem, így végig kell várnom, míg ez végez.
Nem szerencsés megoldás... 1 IDE van 2 HDD+1 CD. Esetleg el tudom távolítani előtte az a HDD-t mint Windowsban? Akkor olyan lenne, mintha amúgy se lenne benne, és nem zavarná, ha kihúzom.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz leslieke #1890 üzenetére
Egymás után 2.
1.: A virtuális gép munkamenetének megnyitása sikertelen: XP.
The virtual machine 'XP' has terminated unexpectedly during startup with exit code 1.Eredmény kód:
NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Komponens:
Machine
Interfész:
IMachine {662c175e-a69d-40b8-a77a-1d719d0ab062}2.:
Error in supR3HardenedMainitRuntimeRTR3Init failed with rc=-1912 (rc=-1912)
Please install the virtualbox-ose-dkms package and execute 'modprobe vboxdrv' as root.Az előzmény annyi, hogy elkezdtem csinálni egy Új gépet, létrehoztam egy meghajtót, és akkor ugye megjelent az új gép, és ezután lehetne telepíteni rá valamit, ha lehetne.
-
gyulank
addikt
válasz leslieke #1947 üzenetére
Jó tudni.
Olyat nem tudsz esetleg ajánlani, amin, ha megnyomom a play gombot, akkor meg lesz nyomva, és a stop, vagy pause lesz aktív, és ha a stop, vagy pause gombot megnyomom, akkor a play lesz aktív?
Ja igen, és még mindig csak a transmissiont ajánlja fel, ha egy magnet linkre kattintok, és fogalmam sincs, hogy válasszak mást.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
PuMbA
titán
válasz leslieke #2252 üzenetére
Azt se tudom, hogy mi az az nvidia-xconfig "reset után bejön egy ablak, amiben közli, hogy az nvidia driver nincs betöltve, nem indult el, és különben is nincs semmi." Ez itt a baj, mert nincs blacklistelve a nouveau (open nvidia driver). Én Jockey-val raktam fel a drivert (további illesztőprogramok menü), úgy működnie kell, mert az megcsinál mindent ami kell a zárt driverhez.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest