- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Furious #38923 üzenetére
Ez is jónak tűnik ugyanettől az embertől.
Custom UserAgent String(Külön jó pont a nemtommilyen brit akcentus. )
-
törölt tag
válasz teleahocipöm #38609 üzenetére
Hali! Én tegnapelőtt képernyőfelvétel végét vágtam le Avidemuxszal.
-
törölt tag
Na, most jött el az ideje egy gyárilag Ubuntuval telepített 2016-os Dellen újrarakni a rendszert. UEFI-s, az első partíció egy 629 MB-os ESP (ez gondolom az efi system partition rövidítése) jelű EFI, egy OS jelű, Basic Data partíció típusú, 32 bites FAT, utána a használt Ubuntu ext4 partíciója, a végén a swap partíció. Ha hagyom az UEFI-t, akkor az elsőn kívül minden mást törölhetek? Igazából úgy tervezem, hogy csak a másodikat, a FAT-partíciót akarom törölni, a volt Ubuntu-partíciót hagyom meg /home-nak, nyilván úgy, hogy a mostani /home-mappákon kívül minden mást letörlök. Mit gondoltok?
-
törölt tag
válasz nagyfejü #37612 üzenetére
Alapvetően oda-vissza átjárhatók.
Frequently Asked Questions about the Ubuntu Server Edition -
-
törölt tag
Hali! Dell gyári 16.04-gyel. A ramdisk indítása sem megy már, egyik kernellel sem. Mit lehet tenni?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Hát, érdekes. A Chromiumot csak snap csomaggal telepíti.
-
törölt tag
Szóval a 20.04-re még do-release-upgrade-del sem lehet szert tenni, csak friss telepítéssel, másképp meg kell várni a 20.04.1-et. Elég érdekes megközelítés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lev258 #37099 üzenetére
Köszi mindenkinek, nem működött sehogy. CD is és ISO is, utóbbi az előbbiből, mert ehhez nem kell a CD-lejátszó virtuális Win alatt.
Az autorun-ban az az exe volt, amit indítani akartam. Egy alkalommal indítottam terminálból is, ott kiírta, hogy valami MIDI komponenst hiányolt.
Viszont a weblapjukon vicces, hogy bár tárolót is fel lehet rakni a frissebb cuccért, viszont akkor is kell valami FAudio, ami az Ubuntu-tárolókban nincs, ezért ezt még máshonnan kell felrakni. Hát, köszi, de nem.
(#37100) cigam
Igazából még videók sem, csak hangfájlok. De kényelmesebb az eredeti környezetében, mert a hangfájlok között böngészni macerás. -
törölt tag
Sziasztok! Hogyan tudhatják Wine-nal Windowson automatikusan induló (lányom angol könyvéhez mellékelt) cd-t futtatni?
-
törölt tag
válasz Frawly #37091 üzenetére
„Meglepődve tapasztalom, hogy a snapshot helyét nem tudod konfigurálni, mindenképp arra a csatolási pontra teszi őket ./.snapshot mappába, amiről a mentés készül. Ez elég kínos és szakmailatlan megoldás.”
Nekem nem így tűnik.
ArchWiki, Snapper:
Create a new configuration
# snapper -c config create-config /path/to/subvolume
This will:
. create a configuration file at/etc/snapper/configs/config
based on the default template from/etc/snapper/config-templates
. create a subvolume at/path/to/subvolume/.snapshots
where future snapshots of for this configuration will be stored. A snapshot's path is/path/to/subvolume/.snapshots/#/snapshot
, where#
is the snapshot number
. addconfig
toSNAPPER_CONFIGS
in/etc/conf.d/snapper
.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kenguru99 #37078 üzenetére
A telepítéskor csináltál külön / és /home partíciót? Ha igen, akkor gond nélkül telepítheted újra. Ha nem, akkor előbb a telepítés előtti particionálásnál vagy a mostani előtt, vagy mögötte csinálsz akkora partíciót, amekkora kell a rendszernek (10 GB alatt is elvan, de ha sok mindent akarsz telepíteni, akkor 20-30 GB, vagy akár nagyobb is), az új részen létrehozol megfelelő partíciót, csatolod / alá, a régi teljes rendszert meg /home alá formázás nélkül. Amikor kész a telepítés, akkor meg takarítasz.
(Ha hülyeség, akkor javítsatok!)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Frawly #36965 üzenetére
+(#36962) ubyegon2
Az f3 saját oldalán jó részletes a leírás, annak alapján csináltam. Így van egy 32 GB-s.
Közismert, annak, aki vagy vett már, vagy IT-val foglalkozik vagy egyszerűen csak utána néz. Asszony egyik sem. Lehet, valami ismerőstől kapta az ötletet és eszébe sem jutott megnézni, mert nem saját igény okán keresett 2 TB-st, így nem futott bele a keresők több tízezer forinttól kezdődő találataiba. Ez van. -
törölt tag
No, eredmény.
sudo f3probe --destructive --time-ops /dev/sdb
[sudo] tom jelszava:
F3 probe 7.0
Copyright (C) 2010 Digirati Internet LTDA.
This is free software; see the source for copying conditions.
WARNING: Probing normally takes from a few seconds to 15 minutes, but
it can take longer. Please be patient.
Bad news: The device `/dev/sdb' is a counterfeit of type limbo
You can "fix" this device using the following command:
f3fix --last-sec=61612575 /dev/sdb
Device geometry:
*Usable* size: 29.38 GB (61612576 blocks)
Announced size: 1.91 TB (4096000000 blocks)
Module: 2.00 TB (2^41 Bytes)
Approximate cache size: 15.00 MB (30720 blocks), need-reset=no
Physical block size: 512.00 Byte (2^9 Bytes)
Probe time: 30'15"
Operation: total time / count = avg time
Read: 2.16s / 65813 = 32us
Write: 30'13" / 432588 = 4.1ms
Reset: 308.1ms / 2 = 154.0ms -
törölt tag
válasz Cucuska2 #36938 üzenetére
+ (#36939) ubyegon2
A zasszony vette neten.
Mostanra úgy néz ki, túlhaladott. Az fsck.fat órákig ment, eredmény nélkül, így leállítottam. Formáztam FAT32-re, elkezdtem mappánként, de legfeljebb pár száz MB-onként másolni, eddig úgy néz ki, hibátlan.
Fél millát biztos nem adott ki érte, vagy ha igen, akkor az nem a saját pénze volt (de nem is az enyém).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszi. Így próbáltam elsőre, de ott problémázott a fájlkezelő, nem csak a pendrive-val, hanem a külsőleg felcsatolt merevlemezzel is, így hagytam. Aztán jelentős idő elteltével (az utolsó fájl másolása után legalább egy órával később) gondoltam, ránézek a lemezkezelővel, ott a hdd-t le tudtam csatolni, azután a fájlkezelőben a pendrive-ot is.
A dosfsck egy jó ideje ezt mutatja:
sudo dosfsck -a -v /dev/sdb
fsck.fat 4.1 (2017-01-24)
Checking we can access the last sector of the filesystem
0x41: Dirty bit is set. Fs was not properly unmounted and some data may be corrupt.
Automatically removing dirty bit.
Boot sector contents:
System ID "MSDOS5.0"
Media byte 0xf8 (hard disk)
512 bytes per logical sector
65536 bytes per cluster
34 reserved sectors
First FAT starts at byte 17408 (sector 34)
2 FATs, 32 bit entries
8191488 bytes per FAT (= 15999 sectors)
Root directory start at cluster 2 (arbitrary size)
Data area starts at byte 16400384 (sector 32032)
2047749 data clusters (134201278464 bytes)
63 sectors/track, 255 heads
0 hidden sectors
262144000 sectors total
/101_0613
Contains a free cluster (770582). Assuming EOF.
Reclaiming unconnected clusters.A nyolc prociszálból egyet mindig 100%-on pörget 40 perce. Kilőjem?
-
törölt tag
válasz #20749568 #36932 üzenetére
De vannak olyan képek, amiknek van bélyegképe és azokat meg is nyitja. Ha egy bélyegkép nélkülit akarok megnyitni a Ristretto-val, akkor nem nyitja meg, de amikor be akarom zárni, akkor „biztos, hogy be akarom?” kérdés jön. Vagyis jött, mert most semmi nem jelenik meg.
Közben megy a dosfsck. Majd megláttyuk. -
törölt tag
válasz #20749568 #36930 üzenetére
Zsírúj, ráadásul kettőre is próbáltam: egy 128 GB-s és egy 2 TB-s. Ettől persze még lehet. Miképp kell(ene) ezt megtenni? Fájlrendszert? Valami mást?
Lecsatolni engedte, de most I/o hibát írt ki, a pendrive-ot pedig üresnek mutatja. Lehet, hogy még mindig írt rá, holott az iotop már réges-rég nem mutatott semmi aktivitást?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Napok óta szenvedek 51 GB-nyi fotó, videó pendrive-ra másolásával. Asszony akarja pendrive-ra rakni ezeket a gépéről. Egyéb problémák miatt (a fájlkezelőknél volt mappa és annak tartalma, amit nem akart másolni) terminálból cp-vel másoltam mindent. Megcsinálta, de pendrive-ról a legtöbb képet nem tudom megnyitni, terminálból indítva az eog-mal „Not a JPEG file: starts with 0x00 0x00” hibaüzenettel nyílik az eog. Amit nem tudok megnyitni, ahhoz bélyegképet sem tud csinálni. Mi lehet a baja? A HDD-ről minden fájl megnyílik rendesen.
-
törölt tag
válasz ubyegon2 #36699 üzenetére
No, nem túl hosszú barátság után a Mint repült, helyette Xubuntu (mindkettő a 18.04)..
Viszont az Nvidia elvileg használatban van
$prime-select query
nvidiaaz nvidia-settingset viszont nem tudom rávenni, hogy dolgozzon, azaz hogy látszódjanak benne az infók.
Mit tegyek? Köszi. -
törölt tag
Hát, ma megléptem. Közelebbi kapcsolatba akartam kerülni vele, ezért magamévá tettem Tinát.
Olyan régen volt már a Gnome 2, hogy rohadtul elszoktam tőle.
Azért nem volt minden sima. Az elsőre beállított jelszóval bejelentkezni tudtam, de sudo-zós jelszónak nem fogadta el. Hirtelen felindulásból újratelepítettem, akkor már elfogadta.
Másik: vinnék be karaktert Alt Gr-rel, de ha nem azonnal engedem el, akkor felugrik a 60-tól visszaszámláló leállítóablak. Ezt a „jó” tulajdonságot hogy a fenébe lehetne kikapcsolni? A Gyorsbillentyűk beállítási lehetőségnél természetesen nincs ilyen billentyű beállítva, így kiszedni sem tudom. -
törölt tag
válasz Frawly #36413 üzenetére
Szoktam volt az ArchWikit nézegetni, igaz, ilyen problémám az Ubuntuval sosem volt. A 12 évnyi ubuntuzás utolsó legalább 5-6 évében már ellustultam, mert nem nagyon kell matatni.
Amúgy most frissül a Tina Mate VBoxban. Hát csessze meg, az villámgyorsan felállt! Nem mértem, de a systemd-analyze time 7 sec-e elég valósnak tűnt. -
törölt tag
válasz ubyegon2 #36406 üzenetére
Köszi.
Azt írják: At boot, the kernel waits for mouse movements to initialize the random number generator.
Az elsőkétválasz úgy látszik, működő megoldás.Nekem a második elegánsabbnak és szakmaibbnak tűnik. No, megcsinálom és visszajövök.
A második hiába, mert nekem ugyanaz az UUID mindkét fájlban. Így csinálom az elsőt. Ugrik a majom. -
törölt tag
NetworkManager-wait-online.service nélkül:
~$ systemd-analyze time
Startup finished in 8.959s (kernel) + 2.932s (userspace) = 11.891s
graphical.target reached after 2.926s in userspace
Miközben a tényleges idő még ennél is hosszabb, lásd fentebb. -
törölt tag
válasz Frawly #36400 üzenetére
+ubyegon2
No, snapd-t töröltem, Livepatch-hez és a Gimp 2.10-hez kellett. Ha a NetworkManager-wait-online.service-t kilövöm (mask), akkor a systemctl-analyze blame nem mutatja, de 18 sec alá így sem megy. Most unmask-oltam, így is 18 sec.
systemctl-analyze blame
NetworkManager-wait-online.service nélkül:
951ms rsyslog.service
813ms postfix@-.service
793ms fwupd.service
780ms keyboard-setup.service
368ms dev-sda5.device
340ms systemd-logind.service
…NetworkManager-wait-online.service-szel együtt:
6.270s NetworkManager-wait-online.service
936ms rsyslog.service
757ms keyboard-setup.service
396ms postfix@-.service
372ms dev-sda5.device
355ms systemd-journal-flush.service
343ms systemd-resolved.service
…Kis f.szom. Stopperrel mérem, eleve 12-13 sec, amíg a gdm bejön.
Mi a fene van itt? -
törölt tag
válasz Frawly #36398 üzenetére
Fentebb volt system-analyze blame, de majs csinálok újat.
-
törölt tag
válasz ubyegon2 #36380 üzenetére
Bocsi, csak most.
De így is harmadszor futok neki.
~$ systemctl list-dependencies --reverse snapd
snapd.service
● └─multi-user.target
● └─graphical.targetUtolsó kérdést nem értem. A systemctl státusza?
(#36381) Frawly
~$ sudo dumpe2fs /dev/sda5 | grep 'Filesystem created:'
dumpe2fs 1.44.1 (24-Mar-2018)
Filesystem created: Sun Nov 25 17:39:00 2018
Egy évnél biztos, hogy régebbi, szerintem már kettőnél is, de majd holnap nézem meg a számlát. Nem emlékszem, hogy újrahúztam volna, de lehet, csak elfelejtettem.Dist-upgrade rendszeresen, csomagok száma:
~$ dpkg --list | wc --lines
2643
i7-2720QM, 16GB RAM. Van még kernel live patch is. -
törölt tag
Nem én mérem a boot időt. hanem a conky. Ő pedig a GRUB-tól mér. Bejelentkezéssel együtt kb. 30 másodperc, mert jó hosszú és bonyesz a jelszavam.
~$ systemd-analyze
Startup finished in 8.251s (kernel) + 9.099s (userspace) = 17.351s
graphical.target reached after 9.088s in userspacesystem-anlyze blame
Van snapd. Lehet, leszedem. -
törölt tag
Egyáltalán nem nehéz, nem ezt írtam. De ha nincs hozzá tudás, sőt, még csak tapasztalat sincs róla, akkor ki írna? Jelen probléma esetében a tudás ugyebár abból jön, hogy valaki elismétli, amit te tettél, ellenőrizve, reprodukálódik-e a hiba. Kevesebb, mint 2 órán belül ubyegon2 f.t. reprodukálta. Pedig ez még csak nem is egy olyan hiba, ami hozzá köthetően azonosítható működési vagy biztonsági problémát okoz. Mi kell ennél több? Ha működést, használatot akadályozó hiba elhárításában kér valaki segítséget, akkor segítenek, általában többen, itt is, az ubunu.hu-n is.
Az első években itt is, az ubuntu.hu-n is rengeteg ilyen segítő szándékú hsz-t írtam, de akkor még – persze az általános dilettáns szinthez képest – jóval mélyebben benne voltam a rendszerbütykölésben. Amiben úgy gondoltam, tudok, segítettem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kezdosql #36178 üzenetére
Hát, lassan 12 éve linuxozóként én már nem tudom tök kezdő szemmel nézni ezt a szöveget, viszont visszanézve az eredeti hsz-t, azt kell mondjam, a magyarázatod inkább egyéni értelmezés, amiket te beleértettél, az eredeti szövegben nincsenek benne. Az első három alternatíva, de nem abból a szempontból, hogy éppen melyik bug-os vagy melyik nem omlik össze, hanem a (kezdetekkor mindenképp akár ezen fórum szereplőivel is felügyelt) „bátorság” vagy inkább affinitás, hozzáértés szempontjából, a PPA-ra pedig pontos leírás van. Vagy ha ez sem elég, ott az egész internet, csak egy másolás a Google-be és jön a válasz.
-
törölt tag
Ha valaki k. anyázott, mint én, mert nem jött rá, mi az Isten nyiláért nem tölt le az előfizetés maximális sebességéhez közeli tempóval a gépe, miért nem mutat ehhez közeli értéket a Speedtest.net éa Intel wifi kártyája van, annak segítségképp ideírnám. Nálam a 150Mb/s harmadát hozta csak.
A Wifi Power management alapestben be van kapcsolva, emiatt lesz lekorlátozva a sebesség. A power management kikapcsolása [link] :
sudo nano /etc/NetworkManager/conf.d/default-wifi-powersave-on.conf
Ebben a fájlban a következő sorban a 3-as értéket 2-esre kell árírni.
wifi.powersave = 2
ctrl-x-szel a fájl bezárása, mentésre „igen”, majd reboot.
Ezután ismét terminálban:
echo "options iwlwifi 11n_disable=8" | sudo tee /etc/modprobe.d/iwlwifi11n.conf
Enter, jelszó megadása, enter újra, majd az iwlwifi module újraindítása.
sudo modprobe -r iwlwifi
sudo modprobe iwlwifi
Nekem a Speedtest-en felment 100Mb/s-re.
Ha nem jó vagy gond van a wifivel, terminálban:
sudo rm -v /etc/modprobe.d/iwlwifi11n.conf
Ez eltávolítja a létrehozott fájlt. -
törölt tag
content-aware fill meg ilyesmi, nagy könnyebbség lenne Gimp alatt
„GIMP has had a "Content Aware Fill" for years before Adobe tried it in Photoshop. Using Resynthesizer and the Heal Selection script to remove objects from your images, and to rebuild textures!” -
törölt tag
válasz MoRT2195 #35377 üzenetére
Úgy érzem, némi információhiány volt a részedről, másrészt kis zavart érzek. Nem írtál arról, hogy van SSD és HDD, nem írtad, hogy az Ubuntut letörölnéd. Ezen kívül érdekes lehet, milyen fájlrendszerre szeretnéd telepíteni a Windowst, ha NTFS-re nem.
Bár ubyegon2 felvetése jogos, főleg úgy, hogy a kérdésed egyáltalán nincs kapcsolatban az Ubuntuval, hiszen ezt csak törölni akarod.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kezdem unni a szarakodást. Megint nem akar indítani pkexec-kel. Fasz kivan már! Mi a fene baja van?
Csessze meg! Wayland.pkexec gparted
Unit -.mount does not exist, proceeding anyway.
No protocol specified(gpartedbin:29516): Gtk-WARNING **: 13:14:24.972: cannot open display: :0
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gyurka6 #35199 üzenetére
Az nem lehet, még a Unity-előd, a Netbook Edition volt?
-
törölt tag
válasz Frawly #35161 üzenetére
„az mit jelent” A billentyűzetkiosztás a beállításokban magyarnak látszódik, mégis angol: nincsenek magyar karakterek, az írásjelek is az angol kiosztás szerint vannak. És ez csak a felületváltás miatt.
A konzol<>gui eltérés sem abban van, hogy a gui-on magyar, a konzolban pedig nem, hanem hogy különleges karaktert (konkrétan a ˝-t) a bejelentkezési képernyőn (gdm3) az altgr+ö kombinációval, ezen belül az ö billentyű egyszeri leütésével tudom írni, míg már bejelentkezve (és talán terminálban) az ö-t kétszer kell leütni. De egyébként magyar billentyűzet kiosztás van mindegyiknél. -
törölt tag
válasz Frawly #35158 üzenetére
Az ASCII-t kizárólag a jelszót alkotó karakterekre értettem.
A locale helye /etc/default/locale, de itt LANG="hu_HU.UTF-8" az állapot.
A Mate felületen nem az volt a gond, hogy a panelen nem volt applet, mert a beállításokban lehet(ne) állítani, csakhogy magyarra volt állítva, de használatban nem magyar karaktereket ad.:~$ locale
LANG=hu_HU.UTF-8
LANGUAGE=
LC_CTYPE="hu_HU.UTF-8"
LC_NUMERIC="hu_HU.UTF-8"
LC_TIME="hu_HU.UTF-8"
LC_COLLATE="hu_HU.UTF-8"
LC_MONETARY="hu_HU.UTF-8"
LC_MESSAGES="hu_HU.UTF-8"
LC_PAPER="hu_HU.UTF-8"
LC_NAME="hu_HU.UTF-8"
LC_ADDRESS="hu_HU.UTF-8"
LC_TELEPHONE="hu_HU.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="hu_HU.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="hu_HU.UTF-8"
LC_ALL=Egy szaros gui váltásnál ennek nem kellene változni, ahogy látszik is a beállításokban, hogy nem változott. Csak angol kiosztás van magyar helyett. Lehet, valami fasza kis bug.
Atvaltottam Mate-re, terminalban a locale ugyanezt adja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz growler #35152 üzenetére
Köszi. Ha visszaváltok a Gnome-ra, azon tökéletesen működik. Ha kedvem lesz még kipróbálni, akkor megcsinálom.
(#35153) lev258
Igen, az alap Ubuntura raktam.Amúgy régóta (évek óta) csinálja azt is, hogy a belépéskor, belépve grafikus felületre, ott a jelszó megadásakor, a grafikus felületen a terminálemulátorban, illetve konzolon nem ugyanúgy kell előhozni bizonyos karaktereket. mert én nem az ASCII készletet használom, hanem „kissé” bonyolultabbat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát, cuki ez az Ubuntu Mate. 18.04-re raktam, de a Mate felületen nem lehetett magyarra állítani a billentyűzetet. A beállításokban a magyaron volt, de a billentyűzetkiosztás nem lett magyar.
-
törölt tag
válasz peterattila #34678 üzenetére
Hali! Én Lubuntu 18.04-et használok, ha a restricted tárolót bejelölöm, akkor a 390-es a legfrissebb, ami megjelenik. Ezzel a Quadro 2000M kártyám fut rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jó kérdés, mert nyilván a szerverpiac az elsődleges célterület, bár a bejelentésben nincs erre leszűkítve. Szóval, van esély a full supportra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
És mit szóltok ahhoz, hogy Shuttleworth bejelentette a 18.04 támogatási idejének kitolását tíz évre?
-
törölt tag
válasz lev258 #34620 üzenetére
Bakker, újraindítás után most engedte.
Volt már ilyen korábban, a 8560p halála után, mikor a régi gépbe raktam át az SSD-t. Ott először a magyar billentyűzetről nem lehetett olyan karaktereket bevinni, amiket használok a jelszóban (tudom, loser vagyok ), akkor is próbáltam a recoveryben, felcsatolt, írható rendszerrel. A végén aztán live rendszerről chroot-tal sikerült. -
törölt tag
Szerintetek az mi a szartól lehet, hogy ha jelszót akarok változtatni, arra azt írja, hogy nem sikerült, rendszerhiba?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Ukrajnai háború
- Milyen processzort vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kuponkunyeráló
- EAFC 25
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest