Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
senior tag
válasz #40553216 #266 üzenetére
Az oké, de attól még a Win is mutatni fogja a hálózati helyek között, vagy tévedek? Igazából nem tudom a Win mi alapján fedezi fel a helyi háló többi gépét, de ha ezt blokkolnám Ubi alatt, az szerintem megoldhatná a dolgot.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
törölt tag
válasz #40553216 #281 üzenetére
Xorg.failsafe.log tartalma.
A tapipaddal is van baja, ha jól látom.
[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
-
Tamy
senior tag
válasz #40553216 #376 üzenetére
Igen, annyira azért képben vagyok, hogy a kikapcsolt tűzfalat hiába állítgatom, csak egyszerűen fel sem merült bennem, hogy esetleg nincs is elindítva. Pedig a konfigolás után init.d-ben még újra is indítottam, persze így hiába
A Linuxal még csak ismerkedek, a routeren is vannak még megoldásra váró feladatok (OpenWrt), felhasználói szinten csak-csak elvagyok, meg ezt az Ubit is én telepítettem fel, de inkább csak mostanában kezdtem el foglalkozni vele, úgyhogy bőven vannak még sötét foltok.Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
gyulank
addikt
válasz #40553216 #1368 üzenetére
Igen, Nincs hangerő ikon sem. Azzal lehet kezdeni valamit, hogy a lejátszási listák ki-be kapcsolás után nem működnek? A lista megvan, de úgy csinál, mintha a fájlok nem láteznének, csak ugrál egyikről a másikra. Mondjuk most Winampban néztem, meg sem lehetett nyitni azt a meghajtót amin voltak, de tegnap még meg lehetett azt hiszem. Meg ha behúzom, működik.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz #40553216 #1488 üzenetére
Arra rájöttem, és akkor még Xubuntum volt, amin nem találtam Indítópultot. De igen, megcsináltam a bootolható pendrive-ot a mintel, és leformáztam azt amin a xubuntu volt, és telepítetem a mintet. Ez az alaplap már akkor szarakodott a PCI slotos hangkártyámmal, mikor még gari is volt rá, aztán bevittem, és visszaadták, mert megmagyarázták, hogy ki kell kapcsolni biosban az integráltat, hopgy használhassam a másikat. Na mindegy. De az én problémáim eddig nagyjából csak az itteni betűszín volt, és hogy nem tudok jó témát telepíteni, illetve Xubuntuban nem volt elég beállítási lehetőség. Ez egyik sem gép gond... Ez a facebookos dolog pedig csa a Mint Firefoxában van.
[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
ViZion
félisten
válasz #40553216 #1488 üzenetére
Tegnap ~12 éves gépre raktam Xubuntut, MX440 űber-VGA, 512 ram, 40 GB HDD, valami cerka proc. Minden megy. Türelem az kell, de működik...
Szal a HW hibát nem zárnám ki a fentiek ismeretében
Amúgy egy ÚJ deszka ~10-15k, használtan régebbi modellek 3-6k-ért vannak...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Eastman
addikt
válasz #40553216 #1513 üzenetére
12.04-ben nem találok "csoportok" almappát a beállításoknál. Hol tudok jogokat meghatározni?
Bluetooth-om szépen összekapcsolódik a telefonnal, de a teló és a memóriakártya mappáit üresnek látom. Erre van vajon megoldás? (ubuntu.hu keresőben nem találtam)
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz #40553216 #4317 üzenetére
Valószínüleg nem tudta a jelszavamat, brute-force-al próbálkozott csak. Engem az zavart meg, hogy a letöltött gzip-ben volt egy passlist, amiben szerepelt a login:pass páros, amit használtam. Ezért arra gondoltam, hogy letöltötte és a gépemen próbálgatta. Persze belátom, hogy ez nem valószínű, inkább az lehet hogy a csomagban a telepített programok között csak benne volt ez is, de a behatoláshoz használta még kívülről.
Root azért van engedélyezve, mert nem tudom hogyan kell tiltani.
-
törölt tag
válasz #40553216 #4336 üzenetére
Az igazság az, hogy kifogott rajtam két dolog.
1. fail2ban összehozása iptables/ufw-vel
2. ssh password helyett kulcsra állításaNem tudom a fáradság miatt v. nehezen megy nekem, de még nem sikerült.
Most ismét újratelepítettem a gépet és neki futok még 1x.ssh configjában egyelőre beállítom, hogy 127.0.0.1 és lokális címen fogadjon csak kérést.
ufw-vel minden bejövő portot tiltok, kivéve amik valóban kellenekAztán próbálom újra a két dolgot.
-
válasz #40553216 #4437 üzenetére
Ahhoz képest, hogy a netbookok jó része Ubival jött ki, amikor megjelent az a kategória
@PeachMan : Hm, az nekem csak jó -> talán menni fog az öreg gépeimen is
@Buherton : Fú de rühellem az ilyen vim jellegű dolgokat A mc szerkesztőjét használom
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz #40553216 #4517 üzenetére
Én folyamatosan használok usb mentő eszközöket win és linux alatt is, ezeknek külső tápjuk van. Teljesen lényegtelen hogy elveszi-e az áramot az usb-ről, a lényeg hogy a cache kiírásra kerüljön! Ha nem jól tudom, majd valaki javít, de nekem még így nem volt problémám
-
buherton
őstag
válasz #40553216 #4770 üzenetére
Bocsi el is felejtettem írni, hogy Ubuntu 12.04 LTS gyári. Köszi a linket az első három megoldás nem működik, így marad a negyedik, amit majd csak este tudok kipróbálni.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
alitak
senior tag
válasz #40553216 #4773 üzenetére
Nem, él a user. Be is léptem vele, de ott is permission denied van. Semmit se tudok módosítani az állományon. Cronból volt rsync-el átmásolva, de úgy van állítva, hogy a tulajdonost, meg a jogosultságokat is megőrizze.
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
alitak
senior tag
válasz #40553216 #4776 üzenetére
Jogosultságot/tulajdonost próbáltam módosítani, de azt se lehet sajnos.
mod: most nézem, hogy lehagytam egy lényeges dolgot: a file egy NAS-ra vannak kimásolva, rsync-el, tulajdonos/jogosultság megtartásával. Ez fel van mount-olva a /dev/backup-ba (elődöm hagyatéka...). Ha az /mnt-be lenne mount-olva, akkor nem oldódna meg?
[ Szerkesztve ]
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
törölt tag
válasz #40553216 #4770 üzenetére
Sajnos nem igaz. fura módon csak az egyik fájl másolásánál (.bin dvd lemezkép) éri el a 100-at Átlag 50-70MB/s az átvitel. Viszont úgy nézem az relatív stabilan oda-vissza. Win7 SSD <-> Ubuntu Raid01
Ezek szerint ne is akarjak többet? Szerettem volna 100MB/s környékén fixre az átvitelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest