- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #7097 üzenetére
Köszi, akkor majd lehet teszek egy próbát a cinnamonnal is. Neked induláskor mennyi ramot eszik?
FF alól nem csinálja
[ Szerkesztve ]
-
!wannabe
tag
Sziasztok,
Rendszerem Ubuntu 12.04 (32bit). Gépem Lenovo Z380
Egyik napról a másikra nem tud csatlakozni az itthoni wireless hálózathot.lspci idevonatkozó része:
03:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)A hálózattal, routerrel semmi gond, mivel több más eszköz is gondtalanul használja. Próbáltam az Additional drivers-ben remove-olni a driver-t majd ismét hozzáadni, de nem segített. Lehet, hogy egy frissítéssel ment fel vmi ami nem tetszett neki? Valami ötlet
Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
kiskaktusz
addikt
válasz
God Vazzeg #7081 üzenetére
Tesztelve Operával és Chromiummal. Mindkettőnél 1-1 háttérképet mentettem 1-1 új könyvtárba a goodfon.com-ról és mindkét könyvtár ott maradt a továbbiakban.
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Egy korrekt disztrót keresek otthoni htpc,szerver vonalra. Megnéztem a Mythbuntu-t egyelőre jónak tűnt, de azért megkérdezem, hogy erre a házimozi,szerver feladatokra esetleg Lubuntu, vagy Xubuntu nem lenne jobb?
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
-
oncsi
őstag
válasz
MacCaine #7072 üzenetére
Mostmár le :-)
És a többire valami ötlet?.
Még az jött hozzá, hogy szeretném kikapcsolni az USB wincsi felé a gyorsítótárazást (winben legalábbis így hívják)
Sajnos már veszett el teljes wincsi tartalma, mert nem volt leválasztva rendesen. A lényeg, hogy a kiírt adatok azonnal a wincsire kerüljenek, ne valami átmeneti tárba. Lasú Pendrivnál vettem észre, hogy látszólag gyorsan átmásolta, (pendrive már nem pislogott)
De mikor leválaszKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
RBJ
addikt
Újabb zaklatás.
Van egy kingmax pendrive om amit nem akar látni a gép. lemezkezelő látja de ha csak ki be dugdosom a gép nem látja. tipp?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc nodev,noexec,nosuid 0 0
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=f8739c64-1ebd-4110-8d04-fc6b16d713d5 / ext4 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sda5 during installation
UUID=bc4ea585-8e77-4add-8d78-f4875b3ebe13 none swap sw 0 0
/dev/disk/by-id/usb-Kingmax_USB2.0_FlashDisk_2000000019221-0:0 /mnt/usb-Kingmax_USB2.0_FlashDisk_2000000019221-0:0 auto nosuid,nodev,nofail,x-gvfs-show 0 0
/dev/sdb1 /mnt/sdb1 auto nosuid,nodev,nofail,noauto,x-gvfs-show 0 0töröljem esetlág az utolso négy sort?
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
fradi81
veterán
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #7080 üzenetére
Azért ha tesztelnéd a kedvemért, megköszönném
-
kiskaktusz
addikt
válasz
God Vazzeg #7078 üzenetére
Böngészőből még nem mentettem semmit, csak officeból desktopra, azzal nem volt gond. Mondjuk nekem már amúgy is meg van a könytárfám kiépítve, úgyhogy elég kevésszer kell új könyvtárat nyitnom.
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
HuMarc
veterán
válasz
kiskaktusz #7077 üzenetére
Hú ezt a kommentet köszönöm, tegnap akartam telepíteni az Operát, de kiment a fejemből
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #7077 üzenetére
Nekem mate felület van, egy hibát vettem észre, amikor menteni akarok valamit böngészőből letöltéskor és feldobja az ablakot hogy hova mentsen, ott nem lehet új könyvtárat létrehozni, mert rákattintok, megnyitja és azonnal el is tűnik
Nálad nincsenek ez? Lehet megnézem a cinnamont
Ami tetszik hogy rohadt gyors ez a mate...
-
kiskaktusz
addikt
válasz
God Vazzeg #7076 üzenetére
Tetszik-tetszik, bár a GDebi csomagkezelő jól befagyott az opera telepítése után, de nincs vele különösebb gond.
Gyors, nincsenek (egyelőre) olyan dolgai, amit csak egy linuxtudor tud megoldani, úgyhogy eddig élvezem.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #7075 üzenetére
És milyen??
-
RBJ
addikt
Hogyan tudom beállítani, hogy boot olás után állandóan kéri a kingmax usb t.
Véletlenül a lemezkezelőben beállítottam egyszer, hogy csatolja fel de hiába kapcsolom ki ujraindítás után mindig kéri.
Azért piszkáltam mert akárhogy formáztam az usb soha nem látta a gépe mikor beadtam neki.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
skot92
csendes tag
Üdv!
Ubuntu 12.10 használtam egy geforce 8500 gt-vel, minden remekül működött míg nem cseréltem le egy ati 4670-re.
Ezután eltűnt az egész felület (kép), csak az asztalt tudom használni,de az is fagy egy idő után.
Ilyenkor lehet kezdeni valamit, vagy rakjam újra a rendszert?Üdv skot92!
-
fradi81
veterán
-
-
válasz
kiskaktusz #7063 üzenetére
Az valami egészen meredek bug lehet
Mutogatni való hater díszpinty
-
kiskaktusz
addikt
Az ubuntunál az említett dolog volt livecdnél, a Kubuntunak fél óra kellett, hogy használhatóvá bootoljon livecdként, aztán, miután rányomtál a telepítésre, ott minden egyes változtatás (nyelv, időzóna, partícionálás, stb) után kb 5 perc várakozásom volt, hogy történjen valami...
A linux mint is megállt egyszer gondolkodni, de az egyszeri 5 perc volt, egyébként szélsebesen ment..
Egyébként a régebbi kubuntus próbálkozásomnál is hasonló volt a baj, csak ott nem telepítésnél kellett nagyon sokat várni, hogy aztán be is fagyjon, hanem miután szépen feltelepítettem, 40 perces bootidőm volt..
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kiskaktusz #7060 üzenetére
Az meredek, mert az gyökeresen más, mint a Unity-s felület, meg az LXDE-s is teljesen más.
Hogy akkor a Mint miért jó...Mutogatni való hater díszpinty
-
kiskaktusz
addikt
Regen szarakodtam egesz ejjel sz.geppel, de ugy nez ki, hogy az ubuntu fajtakkal volt a gond, mert a linuxmint megy gond nelkul, csak ettol feltem picit kezdo linuxuserkent.. A tobbi meg majd kiderul hasznalat kozben.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
kiskaktusz #7059 üzenetére
Most meg a kubuntu hazudtolja meg magát, lol. Lehet tényleg nem kéne próbálkoznom linux-val, vagy legalábbis ubuntu fajtákkal ezen a notebookon.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
fradi81 #7058 üzenetére
Hm, tanulságos a 2. hsz google keresős linkje. Van ott minden.
Úgy érzem, hogy akkor az ubuntut kihagyom, nem szórakozom vele, megnézem a kubuntut élesben. Azzal egyszer volt csak gondom..
A választ köszönöm!
-
fradi81
veterán
-
mondjuk egy sudo apt-get clean és egy sudo apt-get autoremove jót tenne szerintem.
Szerk
Ez csak a feleslegesen ottragadt csomagokat és a letöltött csomagtelepítőket szedi le.[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
oncsi
őstag
válasz
kiskaktusz #7052 üzenetére
Nem biztos, de hogy ha Dash-t nyitok live rendszerröl, kifagy az tuti.
Driver telepítés után meg megy rendesen.
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz
kiskaktusz #7049 üzenetére
Nekem a 12.10 nem akar a notin elindulni. Pontosabban megy, egészen addig, míg valami 3D efekt nem akar elindulni.
Ha rögtön telepitem az NVidia drivert, akkor jó. Minden más Ubuntu változat megy rendesen kapásból.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz
kiskaktusz #7047 üzenetére
Nem kompatibilis HW??
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
kiskaktusz
addikt
Letöltöttem egy ubuntu 12.04 LTS x64-et, kiírtam, bootol is róla, felajánlja, hogy próbáljam, vagy telepítsem, rányomok a próbára, pörgeti a lemezt 10 percig, megáll, aztán nem történik semmi. Van egy db egérmutatóm a kijelzőn, meg egy háttérkép és csókolom.
Most akkor ezzel mi van?
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
Áprilisban telepítettem a 12.04-et. 7GB-volt kompletten (Swap nincs) Csak a leg fontosabb frissítéseket tettem fel, meg pár programot. Októberben 10 Gb-volt. (természetesen 12.04 maradt) Január 27.én mentettem akkor 13Gb lett. Most meg tele van a 30 Gb-os partíció!! Home mappa csak 8 Gb. Miközben most írok, akkor is fogy a szabad terület. Hol kezdjem a keresést? Szeretném a régi kerneleket is leszedni, de az sem sikerült (synaptic-ból), Home mappában van legalább 50!! goutpotstream-xxxx mappa. Ezek mik lehetnek?
Köszönöm előre is a segítséget.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
chab7
addikt
Most újra próbálgatom az ubuntut (pontosabban a xubuntut) és ez a nyavaja megint előjött. Ha lecsukom a laptop fedelet akkor szépen elsötétülfelnyitom akkor egy pillanatra bevillan az asztal és feketére vált a kijelző - miközben a háttérvilágítás megy. Ha zárolásra állítom akkor pedig a login kép villan be, de mire írnám a jelszót ugyanúgy fekete kép. Igazán ez az egyetlen idegesítő dolog van amit az ubiban most találok, de ez eléggé, mert így nem csukhazom le a fedelet teljesen mert utána csak a power gombbal ki-be kapcsolással tudom visszahozni. Mi lehet a gubanc? Video driver? Vagy valami energiakezelési probléma?
Más rendszereken (debian, fedora) rendesen működik.Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
quailstorm #7040 üzenetére
Ha a megjelenés után használtad, érthető az összeomlás. Én ezért várok mindig 3-6 hónapot a megjelenés után. Most még többet, mert nincs kedvem a frissítéshez.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
quailstorm
nagyúr
válasz
leslieke #7038 üzenetére
Nem tudom, én soha többet nem kérek a 12.04-ből. Alig használtam mégis tönkrevágta magát...
Linuxos megítéléssel meg még mindig rosszul állok, tekintve hogy nálam jobban megy az XP 1,4GHz-en mint a Lubuntu. Grafikus felület meg nem annyira rendszerkérdés. Igaz konkrét gnome2 nincs 12-es ubuntukra sem.[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
quailstorm #7037 üzenetére
Az oké, hogy 10.04-et ma már felesleges feltenni, csak az indokok fele nem állja meg a helyét.
Amúgy meg a 12.10 helyett is inkább 12.04, mert utóbbi ugyanúgy LTS, mint a 10.04 volt.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
quailstorm
nagyúr
válasz
leslieke #7036 üzenetére
Ezt csak az öregsége miatt mondtam, nem azért mert rossz lenne...
Csak ezt egy XP-vel lehetetlen összehasonlítani, de ha mindenáron régi gépre kell, én nem a linuxban szoktam látni a megoldást.
Az a gép amire fel akarja rakni, kb bármit visz. Akkor meg miért nem 12.10? Se frissítés, se újraoptimalizált csomagok, már csak a régi szerverek kedvéért tartják a rendszerben a lelket. Semmi értelme. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
quailstorm #7034 üzenetére
A 10.04 túl régi ahhoz hogy támogatott legyen, nem multimédiára és otthonra való, kiöregedett.
Túl régi és kiöregedett: igaz!
nem multimédiára és otthonra való: totális tévedés!A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
quailstorm
nagyúr
válasz
qwertly #7033 üzenetére
Gnome 3 fallback mode(gnome classic)? Esetleg Mint linux? Ezek alternatívák. Vagy az Unity átszabása kissé.
A 10.04 túl régi ahhoz hogy támogatott legyen, nem multimédiára és otthonra való, kiöregedett.12.10-emen sikerült a HDD partíciós táblákat helyreállítani, most gőzerővel megy a cucc 3.7-es kernellel NV313-mas driverrel.
Megyek megnézem milyen a natív Half-Life linuxra, kb egy hetes.[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat,igazatok van a 10.04 elég régi de én nem szeretem a újabb ubuntu felületet és a célomnak tökéletesen megfelel a régebbi verzió is. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Ubuntu 10.04 szeretném telepíteni a Asrock Z77 Pro4 alaplapra.Van benne egy külön álló Gigabyte 550TI videokártya.De amikor bebootolok elakad a telepítés.Mintha nem ismerné fel a videokártyát,levan az integrált videokártya tiltva. -
MacCaine
őstag
Használ itt valaki Backtrack-et? Ha igen, upgrade-elte-e mondjuk az 5r1-et 5r3-ra?
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
12.04 ubi, és az a gondom, hogy screenlets-böl indítva használok egy naptárat. De egyszer véletlenül elindítottam mégegyet.
Most minden indításkor kettő jelenik meg. Már próbáltam mindkettőt törölni, alapra állítani a Screenlet-et, de ha egyet indítok, mindig kettő indul el. Mi lehet a gond?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
válasz
lucky00 #7024 üzenetére
1) Ha ilyen problémával találkoznék, akkor beraknék egy live cd-t. Megnézném, hogy úgy tudja-e az n sebességet. Ha igen akkor lsmod paranccsal kiíratnám a modulokat és lementeném. Majd mikor újra visszatértem az eredeti rendszerbe, összevetném, és megnézném, hogy mi a különbség.
2) Feltenném a linux-generic-lts-quantal csomagot, hogy a 3.5 kernel próbálkozzon, hátha abban benne van az okosabb meghajtó.
Ha ez benne volt a mindenben, akkor tekintsd tárgytalannak."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
lucky00
tag
Sziasztok!
Acer E1 571-re tettem ubuntu 12.04 -et, és a boadcom wifi kártyát intel centrino 6250 +wimax ra cseréltem.
A problémám az , hogy az istennek se megy az n -es rész csak az a és b/g. 54Mb/s -nél nagyobb sebességgel nem is tudok csatlakozni. A boadcomnál legalább 72-ig fel tudtam menni. Próbáltam már mindent, de nem érek el jobb eredményt. A mindent direk nem fejtem ki, hátha valaki ugyan azt mondja csak másképp.Üdv Néktek
-
szaszayanou
aktív tag
Sziasztok!
Frissen telepítettem egy ubuntu 12.04-et.
Bejelentkezés után mindig feldob egy "Adja meg jelszavát a bejelentkezési kulcstartó feloldásához" nevű ablakot. Hogy lehet ezt kikapcsolni?
Van olyan köztetek, aki nvidia 8400m vga telepített már zárt drivert? Nálam zárt driver felrakása után villódzik a képernyő, egy idő után lefagy. Google keresés után láttam, hogy nem egyedi eset ennél a kártyánál. Nyílt driverrel szerencsére stabil, nem melegszik, szépek az effektek is.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
Az egységesítés jegyében a TIR itt is életbe lépett, remélem nem gond.
Üdv. core2
-
kispx
addikt
-
Beladon
aktív tag
Sziasztok!
Fent volt a gépemen az ubuntu 12.10-es verzió. Windows 7 alól telepítettem wubi segítségével. Az lenne a kérdésem, hogy miután eltávolítottam a programok telepítése és törlése mappából és újraindítottam a gépet a a lehtséges operációs rendszerek között még mindig választhatónak mutatja. Ha indítanám természetesen nem indul hisz uninstaláltam. Kérdésem az hogyan távolíthatnám el onnan is?
-
-
Zs0lt
csendes tag
válasz
kiskaktusz #7014 üzenetére
Nálam is ugyanez volt a helyzet: nem boot-olt pendriveról, pedig azzal nem volt semmi baj, mert másik gépen működött a dolog. A végén arra a következtetésre jutottam, hogy a gépem egyszerűen nem tud pendrive-ról boot-olni... De akkor mi az az USB device?
-
válasz
kiskaktusz #7014 üzenetére
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
kiskaktusz
addikt
Nincs pendrive a listában, de van 2, ami egyébként lehetne a pendrive is: 1, USB storage 2, diskette drive
Diskette drivenál boot error fogad, usb storage előre helyezésnél pedig bootol a w7 (ha a hdd után van a diskette a drive)
Az eszköz egyébként egy laptop, notebookBIOSsal, így nincs olyan sok állítgatási lehetőség.
De hogy a kérdésedre válaszoljak, nincs a listában olyan, hogy pendrive, sem pedig a gyártóra való utálás. A HDD-nek sincs több beállítási pontja a bootsorrendnél, csak annyi, hogy hard disk, csókolom. A pendrive piros LED lámpája egyébként bekapcsolás után már azonnal világít, ha ez számít, nem vagyok jártas sem bios, sem linux, sem flash memóriák terén.
-
válasz
kiskaktusz #7012 üzenetére
Nezd mar meg a bootsorrendnel a vinyok kozott a BIOSban , ha be van bootolas elott dugva a pendrajv!
50% , hogy 22-es csapdaja![ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
kiskaktusz #7011 üzenetére
Hát ezzel sem vagyok előrébb a boot error miatt. Úgy néz ki muszáj leszek dvd-t írni, marhajó.
-
kiskaktusz
addikt
Laptopról van szó, nincs több winyós beállításom a sorrendet tekintve, de az "USB storage" után most a "diskette drive"-val már érzékeli a dolgot, csak "boot error"-ral le is tudja. Utoljára az onetbootinnal tettem fel a pen-re a képfájlt, most megnézem a universal USB installert.
Azért kösz
-
válasz
kiskaktusz #7009 üzenetére
A BIOSban a bootsorrend beallitasakor a vinyok kozott keresd a pendrajvodat !!! es ott tedd elore.
-
kiskaktusz
addikt
Egy kubuntu 12.04.1 desktop x64-et akartam az egyik pendriveomra rakni bootolható állapotban, de sajnos nem történik semmi.
2 szoftvert próbáltam (Universal USB Installer 1.9.2.4 és unetbootin), mind2 lefut szépen, formázzák, rámásolják a képfájlt, BIOSban beállítom az USB portot 1. helyre és nem történik semmi. Szépen bebootol a windows7.Van valakinek ötlete, hogy mit csinálok rosszul?
-
rybank
senior tag
Ez a két dolog engem nagy várakozással tölt el.
Más: Chakrát használok, remélem stabil marad. Minden buhera nélkül rengeteg és friss szoftver áll a rendelkezésemre. Főleg az tetszik, hogy friss. Gyakorlatilag az összes beállítás GUI-n van telepítéskor. Az Arch ezen a téren nálam elvérzik. Nem fektetek elég energiát abba, hogy felállítsak egy tiszta Arch rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
-
OgKush
senior tag
válasz
kiskaktusz #7003 üzenetére
Esküszöm 2013-at mondtak CES-en.. Na m1, akkor majd jövőre
Köszi mindenkinek! -
-
kiskaktusz
addikt
Olvass Mobilarénát!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Asszociációs játék. :)
- Interactive Brokers társalgó
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Corel Draw topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget