Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Steam Deck
- Kvázi kidobja az OpenGL ES-t az Androidból a Google
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
Üdv!
Van már jó ideje, hogy nem jártam erre.
Igazából most is csak a tapasztalataimat akarom megosztani, hogy miért szeretem a "Linuxot". Anyámnál lévő gépet egy az egyben lecseréltem, csak a vinyó maradt meg a telepített disztróval, ubi alapokra épülő Linux Mint 14-el.
A régi gép egy P4 volt, agp-s nvidia 6600gt-vel. Az új gép egy Dell Optiplex 760-as C2D gép, Nvidia 220-as vga-val. Régi vinyót beraktam, elindítottam a gépet, és használtam tovább, mintha mi sem történt volna
Hiba nélkül felállt az egész rendszer - és nem egy óra alatt -, magán a rendszeren pedig semmit nem kellett bütyköljek, hogy úgy menjen, ahogy a korábbi gépen. Egyedül a hálókártya MAC cím változása miatt kellett a routerben a MAC címet átírnom az újra, hogy a statikus IP rendben legyen, bár ugye ezt is megoldhattam volna a router piszkálása nélkül, disztróból.
Szóval ismét bizonyított a "renccer"
-
d3kk
senior tag
felraktam a catalyst drivert (x86_x64) a legujabbat --forced parancsal és mmost nem bootol be az ubi..
-
d3kk
senior tag
Megoldódott..
RUFUS-al csináltam a telepítő pendrive-ot, és az meg tudta csinálni UEFI-s GPT-vel..
Ajánlom mindenki figyelmébe!
-
d3kk
senior tag
válasz
God Vazzeg #10093 üzenetére
Mikor kiválasztom a kreált pendrive telepito-t boot device-ként kkor ezt irja:
Missing Operating System
annak lehet köze hozzá h ugyanerről a pendrive ről telepitettem UEFI-s windows-t?
Ezzel az appal csinaltam a WIN8 installer PEDNRIVE-T. GPT-t csinált a pendrive-ra
-
d3kk
senior tag
FElraktam UEFI-n keresztül a win 8-at és utána azon megcsinaltam Universal USB Installer-el a telepito pendrive-t 12.04.02 LTS x64 iso-jával és nem akarodzik elindulni a telepito mert azt irja hogy nem található megfelelő OS
-
fradi81
veterán
válasz
God Vazzeg #10089 üzenetére
Gyorsult is valamit?
-
kispx
addikt
válasz
Balistlas #10087 üzenetére
Nyiss egy terminált.
Majd írd be: sudo apt-get install firefox-locale-hu
Üss egy enter, majd írd be a jelszavadat.
(Indítsd újra az FF-ot ha a telepítés közben futott)De a beállítások -> nyelvi támogatás -> Nyelvek telepítése és eltávolításánál ha megkeresed a magyar és telepíted akkor is megfogja ezt csinálni.
-
Balistlas
csendes tag
Jó, most látom, hogy a 22-eshez még nincs kompatibilis magyar nyelv.
-
Balistlas
csendes tag
Sziasztok!
Friss telepítésű Lubuntun hogyan magyarosíthatom a firefoxot? A nyelvi támogatást amennyire lehetett kiegészítettem telepítés után.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
d3kk
senior tag
azt hogyan tudom megoldani hogy egy filekezelőt (mondjuk a midnight commandert) felvértezzem admin jogokkal hogy write jogot kaphasson a system mappákban is.. a gyári fileböngészővel sem enged felülirni egy system file-t..
-
ithomas
őstag
Sziasztok.
Kubuntu 13.04-en a következőkben kellene segítség.
Sehogy nem tudok kicsiholni 5.1-es hangot HDMI-n keresztül.
A KDE mixer annyit ír ki, hogy built in audio digital stereo (HDMI).
A gép egy Toshiba L500 Intel chipsettel:lspci
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 05)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 05)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 3 (rev 05)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 4 (rev 05)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 5 (rev 05)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 6 (rev 05)A HDMI közvetlenül a HM erősítőre van kötve, az eszköz infóból annyit tudtam meg, hogy :
HDA Intel MID (HDA Intel ALSA hardware specific device).Kérlek segítsetek, hogy merre induljak el...
Köszi!
-
Pete55555
addikt
válasz
God Vazzeg #10075 üzenetére
Húúúú van lehetőség úgy látom
Ez a Puppy tetszik, kipróbálom -
BoB
veterán
válasz
Pete55555 #10073 üzenetére
antix linux kifejezetten régebbi gépekre lett tervezve, a 13-as Debian stable/wheezy-n alapul.
-
Pete55555
addikt
Sziasztok
Adott egy régi IBM T40-es gép. Pentium 1.6 M procival, 370Mb memóriával.
Felraktam rá egy 8.0.4-es ubuntut, majd azt frissítettem 10.04-esre.
A 8-asra nem bírtam rávarázsolni a flasht, így a youtube nem futott, a 10-esen már fut, de lassú, szaggat, mi lehet a probléma? Esetleg az összefoglalóban említett ATI driver?
A 8-as mondjuk egyébként is kicsit mintha gyorsabb lett volna, nekem az is jó megoldás, ha azon meg tudom oldani, hogy fusson a flash.
Kezdő vagyok még linuxxal, úgyogy bármilyen megoldást/javaslatot szívesen fogadok.Egyébként XP helyére lett feltéve az ubuntu, mert lassú volt ezen a gépen, ez lenne a cél, hogy kicsit gördülékenyebb rendszer legyen rajta.
-
d3kk
senior tag
válasz
God Vazzeg #10070 üzenetére
nagyon köszi mindkettőtöknek!
-
-
d3kk
senior tag
válasz
sh4d0w #10063 üzenetére
like this?
ilyen lesz az rc.local file az etc mappában:
#!/bin/sh -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.
# xset m 1/6 1
exit 0kell hogy legyen a xset m 1/6 1 és az előtte lévő # között?
-
törölt tag
válasz
randras #10045 üzenetére
Lehet, hogy windows nem engedi kihúzni a procit csuktkára egy adott hőmérséklet érték után? Én ezt tudom elképzelni leghamarabb.
Ubi néha alkot furcsaságokat, van hogy energia takarékos profilt auton átdobja 2-vel arrébb ami meg már majdnem full load nálam.
Én biosban adtam meg egy cél hőmérsékletet, most 45C de lehet, később 50C is lesz. Ez mellé minimum 62,5%-os CPU fan speed megy.
Helyedben BIOS-ban megnézném, hogy nálad mik ezek az értékek, ha meg vannak adva. Smart Fan control vagy ilyesmi a neve az opciónak.
-
válasz
szekfizsolt #10065 üzenetére
És nem tudsz közvetlen frissíteni, igen.
(#10066) kispx: Habár bugok a 12.04.2-ben is vannak.
-
kispx
addikt
válasz
szekfizsolt #10065 üzenetére
Nincs olyan stabil. Vannak még benne bugok.
-
szekfizsolt
senior tag
Srácok, két kérdésem lenne, biztosan okosabbak vagytok nálam. Ubuntu 12.04-ről közvetlenül nem tudok 13.04-re frissíteni, csak 12.10-re? Illetve érdemes 13.04-et feltenni, van olyan stabil, mint a 12.04? Egy HP EliteBook 6930p-ről van szó. Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
Ha működött, akkor beteszed a Startup Applications-be és minden újraindítás után működni fog.
A másik módszer, amivel ki lehet javítani ezt a config hibát, hogy megkeresed, melyik program biztosítja ezt a felületet, letöltöd a forráskódját és kijavítod benne a hibát, lefordítod, leteszteled, hogy minden okés-e, majd ezeket addig ismétled, amíg nem lesz jó a program. Ezután a javítást commitolod és használod a saját megoldásodat, amíg meg nem jelenik frissítésként...
-
td
senior tag
Hali!
Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy létezik-e Ubuntura olyan progi, amivel megoszthatom a HDD egy részét USB-n keresztül úgy, hogy ha egy másik géppel összekötöm a masinát, akkor az storage drive-ként lássa a linuxos vinyójának megosztott részét? Más módszer is érdekel, ami USB-s másolást tesz lehetővé, csak nekem ez tűnik a legegyszerűbbnek.
A másik, hogy lehet-e virtuális diszk image-et kreálni Linuxon valamivel? Tehát ha én nem DVD iso-ba akarok archiválni, hanem egy ilyenbe, hogy aztán az egyben kezelhető legyen, és egyben a hosszú file-nevek se jelentsenek gondot úgy, mint az iso-nál.
-
d3kk
senior tag
Sziasztok. Érdekelne hogy ti tudtok e valamilyen megoldást arra hogy nem lehet sem a trackpad, sem az egér érzékenységet a settings, mouse alatt.. elveszti a beállítást miután kilépek belőle, illetve mikor még benne vagyok akkor sem érzékelek változást állítgatás közben.
itt a topicban is keresgéltem de egy valaki említette ugyanezt viszont ő nem kapott itt választ.
más helyeken is olvasgattam de csak egy megoldást tudtam kiprobalni ami sikerült is.. egészen ujrainditasig.
szóval ez is csak fél megoldás ez volt az: "xset m 1/6 1" ...valaki tudna ebben segítséget nyújtani?
van valamilyen módszer amivel ki lehet javítani ezt a config hibát?
MSI CR700 és 13.10(saucy salamander) amd64
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Shrike7973 #10058 üzenetére
Alapból arra gondolok hogy optimalizálatlan az Unity. Win7-en is van röcögés 50MHz-nél, Win8-nál már nincs. Engem meg annyira nem zavar az a pár lag, de nálam kb az esetek 10%-a csak ubuntuban.
nouveau meg nyomja max órajelen mint süket az ólajtót, az se jobb sztem... -
Shrike7973
senior tag
válasz
quailstorm #10057 üzenetére
Köszönöm, akkor végül is ez már elég a lelki békémhez. Egy darabig amiatt aggódtam, hogy a Quadro egzotikussága okozza a problémát (függetlenül attól, hogy elméletileg nem kellene gondot okozzon). Azzal pedig nincs gondom, hogy nem megy minden annyira flottul az open-source világban.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Shrike7973 #10056 üzenetére
Nem, nekem 486-os laptomom van 25MHz-en. Asztali gép, GTS450, és ugyanez. Azért mondtam. Csak mivel egy kártyát már elfűtöttem, gyakran figyelem az órajel és hőingadozásokat, ezért jöttem rá hogy mi okozza az átmeneti laggot.
(#10055) PuMbA: köcce, erről a repóról nem tudtam eddig. -
Shrike7973
senior tag
válasz
quailstorm #10053 üzenetére
Ezek szerint nálad is hasonló a helyzet? Neked Quadro nvidia kártyád van?
-
PuMbA
titán
válasz
Shrike7973 #10052 üzenetére
Itt a 325-ös driver akár 12.04-re is
Egy dologra kell figyelned: "* WARNING: Do not use this PPA with the precise X backport stacks, aka if you install 12.04.2 directly. You can switch back to a compatible one by installing xserver-xorg-lts-precise instead."
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Shrike7973 #10051 üzenetére
Nem lesz jellemző...
12.10-en nálam is a 313-mas driver a max, lehet a 319 13.04 only.
Egyébként meg rakd oda az nVidia vezérlőpult HW figyelő tabját az aktív ablak fölé, és nézd az órajelet meg a laggot. Az akkud érdeke. Bár az asztali gépben is ez a helyzet.
Windowson nálam is rendben van, most is kipróbáltam. -
Shrike7973
senior tag
válasz
quailstorm #10049 üzenetére
Látok rációt a véleményedben, de ez a szaggatás az emberi szemnek, vagy legalábbis az enyémnek idegesítő. Az animációk szerintem akkor létjogosultak, ha folyékonyak. Az Android esetében is ezért ment a sírás régebben.
Érdekes módon egyébként Windows esetében ilyenről szó sincs. Körülbelül ugyanarról az animációról van szó (nekem Windows-on is oldalt van a tálca, mint Unity esetében). Sosem akadt még meg az animáció, és valószínűnek tartom, hogy power saving ott is van.
-
Shrike7973
senior tag
Más: a jelenlegi LTS Ubuntu 12.04-be nem tervezik idővel becsorgatni egy pár produktív program újabb verzióit? Gondolok itt GIMP 2.8, Libreoffice 4.x, és QT-Creator 2.7-re. Szerintem nem csökkenne a stabilitása a rendszernek tőle, sőt, feltehetően kevesebb a hiba.
-
Shrike7973
senior tag
Végül is van version-current-updates, meg egy experimental. De az experimental 310.x is távol van a honlapon szereplő 319.32-től.
Ubuntu 13.04-et kipróbáltam egyébként, ott szintén csak nvidia driverrel egy négyzetnyi grafikai hiba jelenik meg dash keresésnél az első elválasztó sorban, ha billentyűvel megyek lefele rá. Nem nagy dolog, de furcsa.
Eddig egy AMD GPU-s laptoppal rendelkeztem, és főleg a drivertámogatás miatt váltottam gépet. Igazából belátom, hogy fényévekkel jobb a helyzet, de azért nem tökéletes sajnos.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Shrike7973 #10047 üzenetére
Örülj neki, mert azt jelenti hogy megy az energiatakarékosság. ~50mhz-en jó hogy szaggat. Terhelésre meg felkapcsol.
-
válasz
Shrike7973 #10047 üzenetére
Ha van frissebb gyári meghajtó, akkor esetleg próbáld meg azt is feltenni. Ez tényleg annak a hibája lehet, de lehet, hogy azóta már javítottak rajta. Viszont még mindig sokkal kevésbé zavaró a hibajelenség, mint amit Windowson tapasztalnak mostanában NV-éknél.
-
Shrike7973
senior tag
Hi,
Egy HP EliteBook-al rendelkezem, jelenleg Ubuntu 12.04-et használok rajta Unity-vel.
Ebben a notebook-ban egy Quadro 1000M van, ami teljesítményileg lényegében egy GT630M.
Aktiváltam hozzá a zárt meghajtót (version-current), mivel a nouveau meghajtóval nincs vsync, és nem tudom állítani a képernyő fényerejét.
Az új meghajtóval elviekben minden tökéletesen megy. Van 3D gyorsítás, van vsync, stb.
Viszont gondom is akadt vele: "alkalomadtán" csúnyán szaggatnak a desktop effect-ek (pl.: minimize to tray, app overview). Ekkor ha egy-két szaggatás után elkezdem tesztelni, akkor újra jó lesz. Sőt, a felhasználási idő 60-70%-ban jól, tehát folyékonyan mennek az animációk.Ezt minden nvidia tulajdonos észleli? Vagy esetleg a Quadro specialitásának köszönhető? Ahogy elnéztem, az összes nvidia kártyához ugyanaz a driver van.
Valószínűleg nem Ubuntu specifikus hibáról van szó, mivel Fedora 18-on is tapasztaltam Gnome Shell 3.6-al.
-
randras
veterán
-
BoB
veterán
válasz
God Vazzeg #10042 üzenetére
Sajnos a túlmelegedés egy valós veszély, aminek az oka hogy a ventillátorok nem kapcsolnak elég magas fordulatszámra. Thinkpad laptopoknál tipikus (nekem is az van). Külön kell mókolni hogy jó legyen.
-
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Távolról szeretném grafikusan elérni az ubuntu 12.04 rendszerem. Ssh telnet stb tökéletesen megy de ez a távoli elérés nem.
Hiba megjeleníti a képet de az nem frissül mindig ugyan azt látom mikor beléptem. Amúgy meg ha kattintok bárhová végrehajtja csak ugye azt a kliens gépről már nem látom csak ha ránézek a "szerver" gépre.
Kliens rendszer: Xp prof.
Használt kliens programok:
- vnc és egyéb variánsai
- Felraktam ssh-n azt a progit az ubuntura mellyel az xp beépített távoli asztal kliensével lehet kapcsolódni
- TightvncMinden kliens progi csatlakozik csak ugyan azt a hibát produkálja.
Az ubuntun be van kapcsolva a vezérlés engedélyezése.Jelenleg pár napig fizikailag nem férek a géphez így ssh hozzáférésen kellene a problémát orvosolni.
Egyes helyeken a compiz kikapcsolásáról olvasok ami orvosolhatja a problémát de ezt lehetséges e tiltani ssh protokolon keresztül?
Köszönöm
-
törölt tag
Gondoltam megosztom örömömet, hátha van más olyan elvetemült is mint én.
Naszóval Linux Mint 15 alatt működik a wp8 as telefon (lumia 820) között az adatátvitel. Gépre kötve látja a telefon memóriáját és az sd kártyát is
-
válasz
Lacces #10036 üzenetére
Titkos recept? Pontosan mit szeretnél elérni, mi a célod az iso fájllal? Én tudom, hogy hogyan kell készíteni ilyen Live-ot, még eszközt is csináltam hozzá. Ha belenézel egy Ubuntus telepítőképbe, akkor látod, hogy miből áll, hogy mi kell ahhoz, hogy működjön. Annyit elárulhatok, hogy a rendszer fájljait a squashfs képfájl tartalmazza, ami egy tömörített cucc és semmi köze a dd-hez. Nem egy parancs kézzel összehozni az egészet, pláne nem annyiból áll, hogy képbe foglalunk egy partíciót.
-
Lacces
őstag
válasz
Kendek #10032 üzenetére
Kérlek szépen ez a parancs a Google találat 31. oldalán a remény sugara volt. Az alap parancs ami tele van a net, az nem volt hatásos. Nekem egy egyedileg összeomlott Ubuntum van
Egyedi terminállal ami többsoros parancs esetén is elszállt
. Ide egyedi megoldások kellettek.
Már megvan, a 2 of-os megoldást az egyik fórumon láttam, valakinek bevált
.
Elszállás a következő volt normálisan: Not a directory. (az if-es résznél). (ahogy olvastam a No file or directory hibának kellett volna jönnie, de mindig ez a Not a directory jött)
Aztán végül nézegettem az 1 of-os verziót. és végül meglett az volt a lényeg, hogy az if=`elérésiút' jelek közé kellett raknom az elérési útvonalat az iso-nak. Ekkor nem dobta a Not a directory, és 1.91GB-os boot-ot hozott létre, de úgy tűnik működik.
A jelek tippje onnan jött, hogy a terminál is ilyenek közé dobálta az elérési útat
És telepít, oh yeah... szépen zárul a hétvége.sh4d0w: Volt hibával elszállos részek is, de a cucc megmaradt
-
-
Lacces
őstag
Na itt vagyok ismét. Sikerült külső monitort szereznem ott a nagyobb felbontás miatt nem csinál hülyeséget a terminál a több soros parancsoknál.
Kipróbáltam parancssorból is készíteni a lemezképet... hát én nem tudom.
sudo dd if=/dev/sda3 of="raring-desktop-amd64.iso" bs=4096 of=/dev/sdb1megadtam ezt neki és jól működik egy darabig, de van egy kis gond... 2.0GB kevés neki! Ezen meglepődtem, ez lehetséges lenne 13.04-nél? Bootolható usbt akarok csinálni, és a windows progitk a 12.10-nél sem kívántak többet 1.2GB-nál... Ez most komoly, hogy a bootoló usb-t több mint 2.0GB kellene? (Vagy már csak annyira instabill nálam az Ubi, hogy csak na)...
Eszem megáll, hogy nem tudok bootolható usbt csinálni a 13.04-nek.
-
-
randras
veterán
válasz
sh4d0w #10024 üzenetére
Köszi. 105 fokos processzormagnál lőtte le a gépet, ez aközben volt, miközben két fülön neteztem, meg Terminállal berheltem valamit. Most Windows 7 alól vagyok, 17 fül van nyitva a Chrome-ban, fut egy virtuális gép, és közben DVD-t írok, a magok 80 fokosak.
Valami nem kerek, de nem is kísérletezek tovább, mert nem akarom megölni a gépet.
-
biker
nagyúr
válasz
God Vazzeg #10015 üzenetére
cashman fx
-
-
stopperos
senior tag
Sziasztok, van két esetem, amit csak megosztanék.
1) Tegnap egy érdekes jelenséget tapasztaltam. Kubuntu 13.04-et tettem fel és kezdtem el használni az asztal effektusokkal együtt, ám olyan 45-50 perc után megfagyott. Újraindítottam, és nem kapcsolt be a grafikus kártyára kötött monitor, hanem az alaplapi integrált indult el. Többször újraindítottam és áramtalanítottam, de semmi. Kivettem a kártyát és visszaraktam, még mindig semmi. Majd egy kósza gondolattól vezérelve a DVI kimenetre is monitort tettem, és azóta van kép mindkét kimeneten.
Gép: Albatron KM400; AthlonXP 2000+; Radeon 9600; 1,5 GB DDR
Melegedés nem lehet, új hardver nem lehet mert egy összeszokott gép és az utóbbi időben Portal-t nyomok rajta. Xubuntu és Ubuntu korábban jól futott rajta, leszámítva a standby utáni hálókártyás sztorit. Esetleg valami ötlet?2) Meglett az Asrock 760GX(SIS) gép hibája a múltkori standby összegzésemből. A merevlemez elektronikája valamiért nem akar lekapcsolni, és nem engedi a gépet lemenni S3-ba. Hogy kicseréltem egy SATA merevlemezre, azóta tökéletes.
#randras: fel tudod telepíteni az lm-sensors csomagot? Mert abban a sensors paranccsal nyomon tudod követni a hőmérsékletet (ha nem akkor pedig a sensors-detect paranccsal tudod a kernel modulokat megkerestetni.
A log fájlok közül a /var/log/syslog és a /var/log/dmesg -et ajánlanám. Nagyjából ugyanaz van bennük.
Hőmérséklet kijelzéshez pedig a psensor csomagot kellene telepíteni. -
-
randras
veterán
Helló!
Immár sokadik próbáját tenném a Linux-al való megismerkedésnek, eddig mindig elcsúszott valamin a dolog. Most a helyzet az, hogy laptopomon a frissen telepített, legújabb csomagokkal frissített rendszer egyszerűen véletlenszerűen leáll, a gép kikapcsol (áramtalan állapotig, hogy pontos legyek).
Ezt csinálta már live cd-ről (pendrive-ról) való futtatáskor is, azt hittem akkor a pendrive az oka, hát ezek szerint nem.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kriszpontaz #10017 üzenetére
Jahh, közben én is megtaláltam
Ez a számlázz.hu tetszik, néhány számla erejéig szerintem ez is megteszi
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Még egy topik:
[link] -
kriszpontaz
veterán
válasz
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Én még UHU-s időkben találkoztam ezzel a céggel, itt a fórumban is megtalálható a programozó. [link]
-
God Vazzeg
veterán
Tud valaki ubuntura számlázó programot? Hitelesítettet természetesen..
-
quailstorm
nagyúr
XDA-n azt látom hogy most kb Ubuntu 12.10-re vannak átállva a noob proof tutorialok, de Ubuntu 13.04-es is van már. Szerencsére túlléptek a 12.04-en. Ugyebár, annak a GRUB-ja összeveszik a 12.10-ével, és az meg nekem nagyon nem jó.
Mindent összevetve a következőt találtam ki. Összetákolom a vistámat, aztán lementem az ubuntu 12.10-et amíg nem fáj és tisztán újrahúzom nem fos 12.04-re upgrade-del. Majd leválasztom az utolsó elsődleges partíciót a 2 terás HDD-men. Most az adat NTFS partícióján van 550GB hely. Abból egy 80-90 még tán belefér. Akkor leszek bajban ha sokkal több hely kell EXT4-ben... Egy CM7+CM10.1+3 féle kernel forrása meg tud enni 200gigát... majd kiderül.
És még erre a baromsághegyre jön az hogy kb 1 hónapja megy egy full üres 80gigás HDD a gépben, ami várja hogy mikor rakom már fel az OSX-et ráUgyanis a gépem elvileg kompatibilis.
Láttok benne elvi hibát valahol?
Még egy kérdés... Ha ubuntu "elmegy aludni" és a jelszavas képernyőt mutatja, akkor nem megy a torrent kliens? Én ezt vettem észre.
beállítottam neki hogy kuss felfüggesztés meg jelszókérés, remélem jó lesz
-
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #10009 üzenetére
pl. Jobb ha csak egy felület van rárakva egy rendszerre szerintem főleg ha nem is tudod melyikhez mi kell hogy rendesen működjön, ilyenkor jó az ami már készen van. Ez a Unity LXDE nálad mit takar, Unity vagy lxde? Nem magától megy tönkre, ha azt akarod szeressen a rendszer, ne boncold fel
-
quailstorm
nagyúr
válasz
God Vazzeg #10010 üzenetére
Csak a designját ne utálnám elsőre... még gondolkozok rajta mi legyen, nagyon úgyse vagyok berendezkedve még linuxra. Nem hagyta hogy átszokjak, inkább összefosta magát.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #10009 üzenetére
Nekem ellenkezőleg, minden megy elsőre
És tényleg nagyon unalmas a Mint, semmi történés, semmi lassulás, csak működik és kész
Pedig ez már a 3. gép alatta
-
quailstorm
nagyúr
válasz
fradi81 #10007 üzenetére
Osztán mivel barmoltam volna szét? Hónapokig nem is használtam, alig volt bekapcsolva...
Igaz hogy ez az a rendszer amin a semmitől széthullott az apt, nem tudott update-elni, és dist upgrade-del oldottam meg... még a végén újra kell húzni. Ilyenkor tudom rühelleni a linuxot. Windowson minden csettintésre működik, itt meg semmi, sose és sehogy. Valahogy engem nem szeret a rendszer... -
megema
őstag
válasz
joecontra #10000 üzenetére
Nálam az újraindítással nem volt gond, viszont kikapcsolni nem lehetett a 12.04.2-t. A leállítási animáció megállt és hibaüzeneteket írt ki a teljes képernyőre, majd megfagyott. Persze kernelfrissítéssel magamnak okoztam a gondot (bár szervernél nem fontos a leállítás), aztán a legújabb frissítés megoldotta...
Múlthéten a hálózattal szívatott, gondolt egyet és egyszer csak nem tudott kinyúlni a netre. Viszont mindenhonnan el lehetett érni, és a szerver is látta a hálózatban lévő eszközöket...
Tetszik az egész, de azért napi használatra maradtam a Win 8-nál (eredeti) a gyárilag Ubuntu-s notin. Ha saját telepítéssel lettek volna gondok, az egy dolog, de a gyári telepítéssel is feszegette a használhatóság határait egy bika notin. Bár kezdek elcsábulni, de mindig előjön valami probléma, ami eltántorít. Értem én, hogy ezt ingyen fejlesztik, és a Windows is tud érdekes dolgokat produkálni, de ha hardveresen nincs gond, akkor maximum kényelmetlenségekről beszélünk.
-
fradi81
veterán
válasz
quailstorm #10004 üzenetére
"nem tetszik ez nekem, mi a f@sz van?"
Szétbarmoltad a rendszert, kb ennyi lehet
A 'szar' Linux Mint meg unalmasan hibamentes.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
God Vazzeg #10005 üzenetére
szerintem is nagy az agymenés erre...
De szerintem itt is hagyom a csudába, Unity-vel elvagyok, steam bittorrent, net, videó, kép megy. Kernel és nVidia driver frissítés nem lesz rá. Megy fel mellé még egy 13.04 és lesz 6 rendszer a gépemen hát nem halok bele. Az meg majd kiderül milyen ubuntuval kell nekivágni a droid portolásnak, de őszintén remélem hogy nem 12.04-gyel. -
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm #10004 üzenetére
Ott valami nagy kavarodás van akkor, egyik cinnamonnal se volt még gondom ezekkel
-
quailstorm
nagyúr
válasz
God Vazzeg #9997 üzenetére
Egyáltalán nem, pedig mérgemben felraktam a nightly verziót is, és ugyanaz. Ami durva, hogy az asztalra kattintva a háttér megváltoztatása sem csinál semmit, pedig annak állítólag az ubuntus cuccost kéne behozni, mert nem killeltem a nautilust és nem él a nemo. Ömm, az Unity alatt se megy. Itt valami gáz van. És nem megy az add desklets sem...
nem tetszik ez nekem, mi a f@sz van?
terminálból indítva a cinnamon-control-cenert meg semmi cinnamonspecifikusat nem hoz fel, ilyen rendszerbeállítások cucc -
-
ludla
őstag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, lenne 2db ip kamerám amiket szeretnénk a Pc-n kezelni, ehez a ZoneMinder programot néztem ki és lubuntu alatt menne, esetleg valaki tudja a lépéseket mit hogyan kell?
Egy leírás esetleg magyarul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest