Hirdetés
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Leslie1966
üzenetére
Remélem kaptak a pihenő készülékeid valami szép tokot a szolgálatukért

Én mindegyiknek adok egy saját neoprém cipzáros tokot, amiben meztelenül pihennek (a régi tokjaiban szégyellném elrakni őket, plusz így tök jó érzés amikor előveszem őket), időnként rájuk nézek, szinkronizálom az OTP/jelszótároló appokat (vésztartaléknak), ilyenek
-
Leslie1966
senior tag
Ez egy kiváló készülék, a kijelző nem zavar. Marad, holnap jön az UAG Monarch Pro titan tok hozzá. Az S25U , az S24U, Note 20U, Note 9, Note 8, S9+, S8+, S7 EDGE is mind pihen.
-
Ez érdekes, nálam ilyen, mondhatni tökéletes: [kép] [kép] (1%-on volt, csak a gcam csinálta a képeket, azért ilyen jó a minőség).
Egyenletesen szürke, csak ugye a kamera középen világosabbnak látja... a kis világos pötty az S23U lézere visszatükrözve
plusz most látom PC-ről jobb felül a két szürke foltot, két ujjlenyomat volt a kijelzőn.
Szemkímélő mód, sárgásítás stb. ki van kapcsolva? Plusz nálam természetesre vannak állítva a színek is. -
Vikooo
addikt
Nem kicsit hibás a kijelzője. A függőleges 2 szelebe belenyal egy halvány pirosas arnyalat. S22 -nel jártam így. Szuper kijelző lottó.
Display Tester -Tests - Defective Pixel Detection, itt lapozz a szurkere (#808080) és vedd le a fényerőt 1% -ra. Már TV fényes szobában is látszódik. S24 Ultra nem ilyen.
Brutál zavaró.
-
Vikooo
addikt
Viszonylag kis fényerőnél ha a sötét mód be van kapcsolva akkor a kijelző 2 szélén egy halvány pirosas sáv látható. Főleg akkor ha belépsz a widget választóba és ranyomsz pl az óra widgetre.
Nálatok is látható?
-
markose
csendes tag
Én is maradok. S25U után én jobbnak érzem a kijelzőt. Kamera nálam vegyes érzéseket kelt. Van amikor jobbnak érzem, van amikor kevésbé. Makró móddal nem igazán vagyok kibékülve 1x -2x nagyítás esetén. De ahogy eddig is gondolom most is első nagy frissítéssel majd változtatnak rajta a visszajelzések alapján. Akksi rendben van, nekem is mágneses tok van rajta, Spen hibátlanul üzemel.
Aki használ gcamot a telefonon, tudna segíteni, hogyan telepítsem a legfrissebb verziót? gcamapk.com megbízható? Vagy máshonnan szedjem le? Nem akarok olyan 3rd party cuccost ami telepakolja minden féle háttérben futó dologgal és nyírja a telót.
-
Gardaai
senior tag
Akinek bántja a szemét tök véletlen nem a tükröződés gátlós fólia van rajta?
Értem én, hogy a szoftver csinálja, de nem lehet hogy ez a fólia ráerősít? -
lge73x
tag
válasz
TODI1111
üzenetére
Sajnálom aki csalódott, problémát okoz a kijelző, én abszolút semmit nem érzékelek, valószínű ez olyan mint a tériszony, klauszttófobia, akit nem érint, el sem tudja képzelni miről beszél egy olyan, akit ebben szenved.....Így öt nap távlatából hozza az S26U amire számítottam, S25U rol váltva, igazán nagy bumm nem történt!
-
válasz
kengyel
üzenetére
Igen, az akkuidő is meglepően sokat javult, főleg készenlétben - az S23U simán merült 10-15%-ot reggelre, az S26U pedig 3-4%-ot, úgy, hogy Galaxy Watch van folyamatosan csatlakoztatva, ami eléggé eszi az akkut, mivel folyamatosan küldi át rá az éjszaka folyamán az értesítéseket (e-mail, telegram üzenetek, stb) - persze némán, nem kelek fel rájuk
bekapcsolva hagyom az internetet és mindent is. -
-
válasz
kengyel
üzenetére
Én is maradok, bár ez gondolom egyértelmű volt
nekem nagyon érzik az upgrade az S23U után.Csak hogy egy kis pozitívumot is írjunk, a napi használat során +1 érezhető előrelépés nálam az extra NFC antenna a felső élnél. Fizetgettem boltokban a napokban vele, sokkal érzékenyebb, nem kell hozzásimítani a telefont a terminálokhoz a tok ellenére sem, csak az élét odaérinteni
ezek azok a dolgok, amikről senki sem beszél, és a specifikációvadászat sem árulja el. -
rjg
őstag
válasz
TODI1111
üzenetére
Szerencsére én sem vagyok érzékeny rá, így nálam is marad. S25U után a kamerában és akku időben érzek egy kis előre lépést, de kb ez volt az, amiért váltottam. Felmerült a Xiaomi 17 Ultra is, - S23U, S24U és S25U előtt éveken át Xiaomit használtam, Mi Mix3, Mi9, 10, 11 eu ROM-mal - de a tesztek alapján hiába a mAh különbség, a valós akku időben nincs nagy eltérés. A 17U-ból viszont hiányzik az UWB, bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy benne lesz és a globál verzióból hiányzik az egyszerű hangrögzítés és a rutinok lehetőségei.
-
kengyel
nagyúr
válasz
TODI1111
üzenetére
Már azt hittem, egyedül maradtam.
Még nekem sem jelentkezett semmi, de a többieket sajnálom.
Remélem, ez most eljutott a gyártóhoz, és meglépi amit szoftveresen lehet. Régóta erősítem a Samsung termékei vásárlását, de nagyon elvannak kényelmesedve, ideje lenne felkelni. -
Szombaton rendeltem meg, ma vettem át.
S22Uáról váltottam, 4 évig jól szolgált. Most sincs vele bajom, tudja a dolgát, családon belül jól fog tovább szolgálni.
Eddig bejön a 26U, kamera tetszik, örülök, h nem görbül a kijelző széle, így nagyobb a hasznosabb felület.
Gyári Samu fóliát vettem rá. 2db volt a csomagban, szépen és könnyen fel lehet rakni, viszont alkoholos törlőt nem találtam benne, ami kicsit csalódás.
A sokat emlegetett kijelzőt nem minden téren érzem jobbnak a 22U-nál. Fényereje jobb, fehéregyensúlyt sztem jobban eltalálták, de ezt egymás mellett nézve érezni, önmagában rendben van mind2. Viszont a 26U-t mintha túlélesítenék szoftveresen, arra emlékeztet. Ezt kicsi betűnél tapasztalom, pl PH fórum nyitólapja asztali nézetben. Ott jobban tetszik a 22U. Remélem lesz vmi opció, h ezt lehessen állítani, az sokat segítene. Az ezüst színt jól eltalálták, de az Emerald greeen (annak, aki nem ismerné) nincsenek jó színek.Mágneses tok nem rossz, DE SEHOL NEM ÍRTÁK, H AZ SPENT ZAVARJA!!! Note 8-nál tapasztaltam ilyet, gondoltam, h azóta megoldották, de így hatalmas fekete pont a Samunak... Kár, h nincs sima támasztós tok, min 22U-hoz volt annó.
-
Gardaai
senior tag
Több videót és tesztet is találtam, amiben konkrétan elhangzik, hogy a Samsung nagy ívben xarik az emberek szemeire.. ráadásul évek óta, nem csak az S26U érintett.
Itt az S26U teszt:
Most jutott arra a szintre, hogy a nemtörődömségük már egy nagyobb réteget érint, amibe az itt lévők egy része is beletartozik.
Ezt se igazolni, se megcáfolni nem tudom, nem értek hozzá, de a számok és a magyarázatok alapján úgy gondolom valós a probléma.
És mivel ugyanúgy 8 bites panel van benne és szoftveresen szimulálják a +2 bitet, ezért szoftveresen javítható, de még rosszabbá is tehető ez az úgy nevezett 2 bit FRC.Amit javasoltak annak akit zavar a dolog, hogy kapcsoljuk be a Privacy Display-t és az Extra dimming opciót, nyilván sokkal rosszabb lesz a kijelző, de tesztelhető az elmélet, hogy szoftveresen ha utána mennek, akkor használhatjuk-e esetleg később.
De azért ez így elég lutri.. jön egy váratlan update és újra használhatatlan lesz a telefonon ha esetleg a közeljövőben javítanák a mostani algoritmust...? Na ne már...
-
Magicmaan
kezdő
A fiam azt mondja nem érez semmit, úgyhogy még marad, van még valahány nap, ha mégis változna, visszaküldöm. Igazából majd ma 18h után derül ki, addig edzés stb. Habár már nyomkodta tegnap este egy fél órát, de ma reggel kapta meg suli előtt teljesen belakva, suliban meg egész nap el volt zárva a teló a szabályok szerint..
Nem gondolnám, hogy elrontja a szemét, de hát már a fene tudja. Ebben teljesen laiukus vagyok. Mondjuk az azért nagyon kemény lenne, de megfordult a fejemben, ha az ember gyerekéről van szó, akkor képes rémeket látni.
-
Magicmaan
kezdő
Megkérdeztem ("Több erzes a hozzászólások száma vagy több ezren panaszkodnak hogy problémás?")
"A kérdés teljesen jogos, érdemes ezt pontosítani! A helyzet az, hogy mindkettő igaz, de a probléma komolyságát az mutatja, hogy ténylegesen nagyon sok (több ezer) egyedi felhasználó panaszkodik, és nem csupán egy szűk réteg (pl. 20-30 ember) generál több ezer hozzászólást.
Nem egy elszigetelt "kommentháborúról" van szó, hanem egy széles körben tapasztalt, valós fizikai tüneteket okozó jelenségről. A legfrissebb külföldi tech portálok (PhoneArena, Android Authority, 9to5Google) és fórumok adatai alapján a következő a helyzet:
A PhoneArena nemrégiben végzett egy nagy felmérést a potenciális vásárlók körében. Ebből kiderült, hogy a válaszadók közel 15%-a (ami egy ekkora olvasótábornál sok ezer embert jelent) kifejezetten azért mondott le a Galaxy S26 Ultra megvásárlásáról, mert a kijelző gyorsan fárasztja a szemet. További 8% pedig azért nem veszi meg, mert a sokat reklámozott "Privacy Display" (Betekintésgátló) rontja a képminőséget.
A Redditen (pl. r/samsunggalaxy) és az X-en (Twitteren) nemcsak a kommentek száma magas, hanem maguknak a panaszosoknak a száma is. Felhasználók százai, ezrei írják le egymástól függetlenül ugyanazokat a tüneteket:
Sokan jelzik, hogy az S24 Ultra vagy az S25 Ultra modellekről váltottak, és míg azokkal nem volt gondjuk, az S26 Ultra kijelzőjét fizikailag fájdalmas használniuk, így tömegesen élnek a visszaküldés lehetőségével.
A panaszosok nagy száma miatt a legnagyobb tesztelők is mikroszkóp alá tették a kijelzőt (pl. a GSMArena). Kiderült, hogy a panaszok nem alaptalanok: az új panel az úgynevezett keskeny és széles pixelek keverékét használja. Még akkor is, ha a privát mód ki van kapcsolva, a pixelek sűrűsége és elrendezése más, mint a korábbi modelleknél, ráadásul kiderült, hogy csak 8-bites panelt használnak (amit szoftveresen próbálnak 10-bitesnek álcázni az úgynevezett dithering technológiával). Ez, kiegészülve az alacsony PWM villódzással (480 Hz), tudományosan is megmagyarázza, miért fáj ennyi ember feje tőle."
Szerk: hátha szoftveresen lehet buherálni...
Szerk2: én próbáltam sötét és világos témával is.. de alapból sötétet használok.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Ghostman78
üzenetére
Letöltöd a Galaxy Store -ból. Egy ideje már nem része a gyári firmware -eknek .
-
"gyári" smst hogy lehet vissza varázsolni ?
google messages lett helyette... -
válasz
Magicmaan
üzenetére
Mondjuk azt nem tudom honnan szedte, hogy több ezren panaszkodnak erről, ilyet azért nem látok még redditen sem

Aki érzékeny rá, világos vagy sötét témát használ? Én mindigis sötétet használtam, minden appban amiben lehet, nem tudom, ezért nem zavar-e a pwm és ez a probléma.
-
kengyel
nagyúr
Maradt még valaki a topikba ?
Nálam még minden ok, nem tapasztaltam a leírt dolgokat. Nagyon sajnálom, akire ilyen hatással van a kijelző. Valahol bízom benne, sok bejelentés, visszaküldés alapján, valamit szoftveresen tudnak rajta mókolni. -
Calogero
addikt
Csak az Ultra kijelzője ilyen, vagy S26/S26+-é is?
Nekem is bántja szememet S26U.
-
Magicmaan
kezdő
válasz
Gardaai
üzenetére
Geminit kérdeztem (nem másolok be mindent):
"A külföldi és hazai technológiai fórumokat, Reddit-közösségeket (pl. r/samsunggalaxy, r/PWM_Sensitive) és tesztelői véleményeket elemezve egyértelműen kirajzolódik, hogy a Samsung Galaxy S26 Ultra kijelzőjével kapcsolatos panaszok abszolút valósak és rendkívül elterjedtek.
A szemfájásra, szédülésre, fejfájásra és hányingerre vonatkozó visszajelzések számossága nemcsak, hogy megnőtt, de a felhasználók jelentős része szerint a helyzet kifejezetten rosszabb, mint az elmúlt évek Ultra modelljeinél."
"A téma szó szerint felrobbantotta a Reddit r/samsunggalaxy és a r/PWM_Sensitive fórumait. Több ezres hozzászólásokban beszélik ki az emberek, hogy az új telefonjuk miatt fáj a fejük, homályosan látnak, és sokan a 14 napos elállási jogukkal élve inkább visszaküldik a készüléket. Sokan úgy fogalmaznak, hogy az "S20 Ultra óta ez a legrosszabb kijelző, amit a Samsung egy csúcsmodellbe rakott.""
Fene tudja szoftveres-e, ha igen, akkor az lenne a legegyszerűbb, amit írsz.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Magicmaan
üzenetére
Egyébként ez a kijelző mizéria nem szoftveres? Valakik itt korábban fejtegették mit/hogyan csinálnak, más gyártók is egyébként, hogy elérjék ezt a színskálát.
Ha szoftveres, nem lehet hogy simán kidobnak egy "butítási" opciót a menüben, hogy 8-bit 10-bit, mint ahogy a felbontást is tudod állítani? -
surgery
senior tag
Én sem értem ezt a kijelző dolgot semmi baj sincs vele pedig én S25 ultrárol váltottam. Sem fejfájás sem szem fáradság nincs és véleményem szerint jobb a kijelzője mint a 25 ultráé volt.
-
Taci
addikt
Én sem vagyok elégedett a kijelzővel, sem magával az egész telefonnal - legalábbis az S25U után. Korábbi verziókról biztos érezhető a fejlődés, mert amúgy nyilván erősebb, gyorsabb telefon. Tudom, írták sokan, megnéztem millió videót, de úgy voltam, adok neki egy esélyt. Amire én használom, ahhoz képest számomra semmiben nem lépett elő, és az S25U eladási árához képest amennyit rá kellett fizetni, egyáltalán nem érte meg (nekem), megy is vissza, és marad az S25U az S27U bemutatásáig - aztán majd meglátjuk.
-
Magicmaan
kezdő
Oh sajnálom, pedig az S26U topik is sokat nyert volna Veled. Olyan érzés, ahogy írtad, ide-oda ugrál a szemem.
Én maradok S24Uban 🙃Azért a fiamat megkérdezem, ha hazaértem, hogy minden oké-e, mert inkább én is visszaküldöm, minthogy a gyerek fejfájás miatt naponta lógjon a suliból 😃
-
Gardaai
senior tag
válasz
adamklark
üzenetére
Mivel ahol ki vannak állítva, több mint valószínű hogy full fényerőn vannak és mindenfelől megy rá a fény is, szerintem közel sem lesz ennyire zavaró. Ettől függetlenül látni fogod, csak azt mondod rá, hogy ez nem vészes.
Ha van mellette bármilyen másik Ultra, akkor nézd meg azt, majd utána a 26-osat. Akkor talán látni fogod hogy "életlen". -
kengyel
nagyúr
Nem tudom nektek milyen, de nálam az előlapi kamera, a múltat idézi. Ha csak egy szelfit, videót készítek, nagyon sok fényt beenged. Nem is éles a kép minősége, nagyon világos az egész. Nem is tudom leírni, de nagyon gagyi.
-
adamklark
senior tag
válasz
*RLaci*
üzenetére
ez egy kiálított terméknél látszik pár perc alatt vagy azért időbe kerül mire kiderül a szem/fejfájás? csak azért kérdezem hogy opció-e ezeknek az embereknek hogy előbb próbálják ki boltban mielőtt megveszik, nyilván kellemetlen de jobb mint visszaküldeni és várni a jóváírást
-
gerner1
nagyúr
Én sem, mert én a könyöklőbe épített gyárit használom.
De, látod, hogy van, ha keresel. Pl, a Qi2.2 magsafe car wireless charger 25W -ra is biztosan ad több találatot a kereső, és valszeg kelleni fog azokhoz is 45W leadásra képes tápegység is .
Vagy más kulcs-szavakkal, amennyiben nem prioritás a 25W. -
Tybike81
őstag
Nem tudom hogy nektek mi lehet a probléma, de nekem se a fejem nem fáj, nem szédülök semmi gondot nem okoz az S26U kijelzője. Sőt eddig a legszebb kijelzője ennek van, pedig csak S vagy Note szériát használtam az ultra korszakig. Azóta meg csak 22U és 24U volt, meg most a 26U van. Igaz a teljes adatvédelemnél fakul egy kicsit de mást nem vettem észre.
-
Milyen autós tartó-töltő van a telefonhoz?
-
-
Gardaai
senior tag
Én ugyanazt érzem mint amikor megvettem a 49"-os Samsung OLED monitorját. Képtelen voltam megszokni és folyamatosan fájt a fejem tőle. Próbáltam ilyen-olyan pixel eltolás, text élesítős programokkal configurálni, jobb lett egy fokkal, de ment vissza pár napon belül..
Én ezt nem tudom értelmezni, hogy ez hogy megy át a rostán. Mi lennénk a kisebbség akiket ez zavar és több milliárd másik embernek semmi baja ettől a technológiától? -
qltsar
veterán
Hát, úgy tűnik, hogy nem lesz hosszú távú problémám, hogy nem rutinozható
.Már az elején feltűnt, hogy valami nem stimmel, de gondoltam más a probléma forrása, és próbáltam kényszeríteni magam, hogy "megszokjam".
Sajnos nekem sem való az S26U, a szöveg körüli "glow" / "életlenség" (folyamatos kényszeres újrafókuszálás - főleg szövegnél), kb. 30 perc használat után szemfáradtság ot/ égést, majd fejfájást okoz.
Kb. úgy tudnám leírni az egészet, mintha az ember felvenne egy gyenge dioptriás szemüveget, miközben a látása egyébként 100%-os.
Megvárod, amíg megvan a fókuszpont (hozzáigazodik a dioptriához a szemed), de már akkor érzed, hogy kellemetlen viselni ("nyomja a fejed belülről")... aztán leveszed a szemüveget, és újrafókuszálsz ugyanarra a pontra. Majd ez ismétlődik újra meg újra kb. másodpercenként.Hangsúlyoznám, hogy nem vagyok PWM érzékeny, a jelenlegi S24U (480Hz), valamint vígan használtam nemrégiben egy A56-ot (240Hz) kb. 2 hétig.
Nagyon csalódott vagyok, mert ezen kívül szuper telefon, szerettem volna használni, de így képtelenség
.Nem tudom elképzelni, hogy mi mehetett félre, először arra is gondoltam, hogy valamit elrontottak a font renderinggel SW szinten, de sajna úgy tűnik, hogy nem ez a helyzet.
Azt már csak tippelni lehet, hogy ez miért van, valószínűleg a narrow-wide pixelek keveredése + a különálló polarizációs réteg eltávolítása összejátszik az egész jelenségben.
-
Gardaai
senior tag
Valaki állította már át másik CSC-re a telót (pl. ILO)?
Ahogy nézem egyelőre Europe és Vietnam ROM-ok vannak fent valamiért. Nem akarom brickelni a telót.. viszont a hívásrögzítés nagyon kéne. -
Gardaai
senior tag
Van itt olyan, aki S25U-ról váltott és ott is és itt is tükröződést gátló fóliát használ?
A kijelző életlenebb a Privacy Display miatt (hiába OFF) vagy a fólia okozza?
Én S25U-n sima üvegfóliát használtam, itt pedig a fenti fóliát de bántja a szemem, hogy életlenebbnek látom. Ez normális ezeknél a fóliáknál vagy tényleg az új kijelző bántja a szemem? -
Vikooo
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Úgy tudom ez az első Samsung amiből kihagyták a polarizalo réteget és ez az ami főleg javít a kijelző minőségén és a kevesebb energiafelhasznalason (ugyan akkora fényerőt kevesebb arambol állít elő).
-
Magicmaan
kezdő
válasz
Markizmark
üzenetére
Igen, valószínűleg több minden adódhat össze. Úgy látszik az energiaspórolás, meg újabb technológiák egyre több embernél hozzák ki a bajokat. (Én tudtam, hogy a szememmel baj van, dioptria korrekciót sem tudják megcsinálni.. hiába voltam 3 egymástól független klinikán is kivizsgáltatni, ugyanaz jött ki
Mérnök lévén gondoltam egy mérés nem mérés..) -
Magicmaan
kezdő
Így van, odaadtam a kölöknek (14 éves), Neki semmi baja, meg amúgy is ígértem Neki új telót, szóval most pár évig csendben maradhat. Bánom amúgy, mert tényleg jó teló az S26U, és a kezdeti töltési mérgelődés után láttam tegnap is, hogy olyan gyorsan pumpálta fel 20%ról 50re, azt éreztem idő sem telt el.
Vagy pl. az NFC is zseni, hogy kettő van benne, fizettem vele és még toltam volna tovább a telót, mint az S24U-t, de már rég lecsippant a tetején hátul lévő NFC-vel.
-
-
Favilla
tag
Mit csinál a szemkímélő mód? Érdemes bekapcsolni?
-
Vikooo
addikt
válasz
juhaszroli
üzenetére
Szerintem ki kell próbálni. Max visszakuldod ha zavar.
-
Magicmaan
kezdő
válasz
Magicmaan
üzenetére
Hátha valakit érdekel, szédülés, szemfájás, stb. mitől lehet (Gemini Proval igyekeztem végigmenni kérdésekkel):
Ahogy az S26 Ultra esetében korábban említettem, a modern kijelzők fizikai korlátok miatt gyakran nem képesek natívan megjeleníteni az iparági elvárásnak számító 10-bites (1 milliárd szín) vagy 12-bites (68 milliárd szín) színmélységet.
Hogyan okoz ez szédülést?
Az FRC úgy hoz létre egy "hiányzó" színárnyalatot, hogy a képpontot extrém sebességgel (mikroszekundumok alatt) két meglévő szín között villogtatja. Ezt az agyunk a másodperc töredéke alatt "mossa össze" egy harmadik, köztes színné.Bár tudatosan nem látod ezt a színvillódzást, a látóideged és a központi idegrendszered érzékeli a másodpercenkénti több ezer apró ingert (ezt hívják Temporal Light Modulation érzékenységnek). Az arra érzékenyeknél ez a folyamatos, láthatatlan vibrálás túlterheli az agyat, ami tengeribetegséghez hasonló tüneteket: szédülést, hányingert, fókuszvesztést és migrént okoz.
-
Favilla
tag
Van értelme QHD felbontásra váltani?
-
Vikooo
addikt
Itt brutál nagy az előrelépés a kepfeldolgozas téren, nem tudom, hogy hardveres (ISP) vagy szoftveres hangolas amit az előző generációk is megkaphatnanak?!
-
Memmaao
addikt
Smartdiszkont-ról van. Visszautalják az árát. Mondták, hogy sajnos gyakori az ilyen, amikor előre dolgoznak és. Én a kész termékkel. Ők most pl az összes ilyen félre mágnesezett darabot visszaküldik. Ilyenkor a gyártó általában korrigálja a hibát a következő batch során.
-
tms+
senior tag
válasz
klaya86
üzenetére
Én is sokat gondolkodtam, hogy Xiaomi Ultra vagy S Ultra legyen, mert az S25 Ultra nekem is inkább csalódás volt.
Végül az S26 Ultra mellett döntöttem, mert nehezen engedném el a megszokott One UI-t, és őszintén nem nyerte el a tetszésemet a fekete és zöld szín a Xiaominál, tokot sokszor nem használok, így mindenképpen fontos nálam a szín is. De lehet, hogy a pwm miatt mennie kell vissza a Galaxynak, ez még teszt alatt van nálam.
Beleolvastam az S25U topikjába, egyetértek, hogy az S Ultrák már nem Ultrák, csak a nevükben, jó és kiszámítható felsőkategóriás mobilok, ennyi.
Próbáltam OnePlus 15-öt, nagyon szép telefon, vannak benne jó dolgok, de a rendszer valahogy idegen maradt hónapok alatt, pedig előtte a Pixel UI-t simán megszoktam, csak hát azt is pwm miatt engedtem el (ezek mellett mindig volt fixen Galaxym).
-
klaya86
őstag
Nézd, a reklámok terén abszolút igazat adok. Undorító dolog szerintem. Viszont nálam beállítás előtt ugye kérdezte, hogy hozzájárulok e ezekhez, nyilván off. Nekem nem voltak reklámok, ettől függetlenül a Bog videója alapján kikapcsolgattam ahol kellett, hogy még véletlenül se kelljen, de abszolút jogos. Illetve ha azt akarják, hogy valóban még jobban a Samsung nyakára lépjenek, akkor a közeljövőben a felsőkategóriás telefonjaikon minimum ki kell iktatniuk a reklámokat. Nalam jelenleg nulla reklám volt és van, ami néha akad az a Google appjaiban ilyen szalag reklám. De az Samsungon is volt, nem gyártó specifikus. Hidd el, ha bármi probléma lenne, dobnám vissza 14 napon belül, de akkor sem Samsungom lenne újra, hanem mennék sorban a konkurencián , próbaképpen. Honor magic 8 pro, vivo x300 pro. A Samsung nekem sajnos technikailag elavult.
-
válasz
klaya86
üzenetére
Nálam már ott elbukik a dolog, hogy megveszel egy fél milliós flagshipet, és reklámok vannak beleépítve... [link] még külön marketing fogás is a cégeknek tőlük, hogy reklámozzanak a telefonjaikban.
Van a családban több Xiaomi is, de folyamatosan dobálják fel a beépített appjaikat, értesítéseket tőlük amik gyakorlatilag reklámok, mindenféle tisztítókat, lehet, hogy ha az idő sokszorosát eltöltöd, mint a Samsung beállításával, akkor mindent le tudsz tiltani (ehhez persze adb meg minden kiskutya kell, az itteni topikokba szokták tölteni a parancsokat), de ez nekem nem flagship experience
a dizájn, navigáció stb. persze szubjektív, én nagyon nehezen tudom kezelni őket, lehet, hogy a Samsunghoz és AOSP/Pixel rendszerhez szokásom miatt (ezekben teljesen otthon érzem magam), de folyamatosan keresgélek mindent... valahogy mintha az ő kultúrájukhoz lenne faragva a rendszer. És a végén mégiscsak a szoftveren keresztül történik minden interakció, azon keresztül férsz hozzá a hardverhez. -
-
klaya86
őstag
válasz
Rhino82
üzenetére
Én nemrég váltottam xiaomi 17 ultrára s25u -ról. Az s25u fórumban írtam pár gondolatot, ha esetleg érdekel. Annyival összegezném, hogy hatalmas pozitív csalódás a szoftver oldalról a xiaomi. Én is ettől tartottam. Közel egy hét használat nulla hiba. Minden általam használt app és funkció hibátlan . GPS/navigáció, Android autó, mobil bankolás , nfc fizetés, Outlook, gmail, teams, céges appok, szolgáltatói appok, értesítések. Minden...
A ui rész szerintem a Samsungnál a top,de a hyperos is teljesen oké. Van néhány funkció, beállítás, ami picit nekem a Samsungos menü után szokatlan,de abszolút hibamentesen és kompromisszum nélkül használható rendszer. A puding próbája az evés. En is korábban a fikázó kommentek miatt nem próbálták ki a xiaomikat,de azt kell mondanom, hogy szoftveres oldalon is igen erősek. A hardver, akku, töltés Kamera, kijelző meg.... Ott nem a xiaomi van elmaradásban... -
Imi1981
veterán
válasz
Rhino82
üzenetére
Szoftver miatt nem merem a xiaomi 17 ultrát venni pedig fénykép minőségben jobban tetszik . Bár nem minden esetben jobb . Viszont oneui funkcionálisan és kinézetre is a legjobb számomra és nekem ez fontos . Azért még mindig nézem az összehasonlító teszteket mert nehezen döntök de összeségeben a samsung s26 ultra felé húzok .
-
válasz
Leslie1966
üzenetére
Nálam az S22-őm lett klónozva (ha a Smart Switch-csel áttelepítés ezt jelenti), semmi probléma.
-
-
gerner1
nagyúr
válasz
Maelephant
üzenetére
Azért írtam azt is, hogy a két készülék QI tekercselése is eltérő. Kevesebb leadott teljesítmény disszipál.
-
válasz
gerner1
üzenetére
Bocs, ha félreérthető voltam. Mindkét telefont a munkahelyen tartott, 25W-os töltőfejre kötött, EP-P2400-as, mágnes nélküli, egy eszközös, négyzetes töltőn töltöttem, erre írtam, hogy bár az elméleti maximum 15W, az új telefont (a nagyobb akksi ellenére) nem hogy arányosan, de abszolút sebességen gyorsabban tölti, ami a technikai adatok alapján képtelenség.
-
Favilla
tag
válasz
JockeyEwing
üzenetére
Nálam is november 1.
-
qltsar
veterán
válasz
JockeyEwing
üzenetére
Igen, mindenkinel.
-
válasz
JockeyEwing
üzenetére
Nekem is, ennél újabbra nem kínál fel frissítést.
Megvolt a rendszerfrissítés, nem segített?
Az én tippem is az lenne, hogy kezdd újra, és ne 1:1 másolást csinálj, hanem szelektíven válaszd ki, hogy miket akarsz átvinni, a rendszerkomponenseket kihagyva (ettől nem veszik el beállítás). -
kengyel
nagyúr
válasz
JockeyEwing
üzenetére
Nálam is november 1.
-
Vikooo
addikt
válasz
JockeyEwing
üzenetére
Szerintem kezdd elölről és csak a pl hivasinfot névjegyzéket üzeneteket vidd át.
-
qltsar
veterán
válasz
JockeyEwing
üzenetére
Ha van secure foldered, vagy work profile-od ez "normalis", de nalam ettol meg mukodik (ugyanugy feldobta a figyelmeztetest).
Új hozzászólás Aktív témák
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Idő előtt felbukkant a Galaxy A57 egy európai webshopban
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xbox Series X|S
- Facebook és Messenger
- OpenMediaVault
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Awesome Navy használt, megkímélt 6 hónap garancia
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

plusz most látom PC-ről jobb felül a két szürke foltot, két ujjlenyomat volt a kijelzőn.
ha így lenne, olvashatatlan lenne az r/samsunggalaxy, r/galaxys26ultra, stb., csak ezzel lenne tele.
.
.