Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cidalain

veterán

A DS Photos alkalmazásban van lehetőség a telóról feltöltött képeket címkézni illetve albumba rendezni.
    Ezek az infromációk hol tárolódnak aztán? Beíródnak a képek exifjébe, vagy valami külön xml szerű leíróban?
    Ezek a képrendezések csak ebben a rendszerben lesznek rendezettek? Mittudomén, ha mondjuk Win alól mennék oda mint csatolt hálózati meghajtó, akkor valahogy tudnám-e gyorsan megtalálni a "2022 karácsony" album fényképeit?
    Hétvégén feltoltam 2 ember 10 évnyi mobiltelós fotóját... Hát elég sok lett ez így egy mappába :) (és a digitális fotógépek képeit még el sem kezdtem feltenni)
    Így gyorsan szeparálnom is kellett az átláthatóság miatt: én fotóim/ asszonypajti fotói. És ezen belül évenkénti bontás. Ennél jobban nem akartam.
    Viszont a Photos címke, album dolga tetszik (de rá kell szánni sok időt), és jó lenne érteni hogy ez hogyan műkszik, hogy tudom-e használni nem DSM környezetben is. (Máskülönben a fotókat dedikált mappákba kéne tenni inkább: 2022 karácson, 2023.15.45 Pistike szülinapja, stb)

Más. Van egy LG okostévém. Mit tegyek fel, hogy a képeket azon keresztül nézegethessem alkalmanként? Médiaszervert, vagy Plexet? A tévén van beépített kép/videónézegető alkalmazás, így akàr az is elég lehet, hogy valahogy hálózati meghajtóként tudjam csatlakozni a NAS-t (mondjuk egy readonly userrel a képek megosztott mappára)

Új hozzászólás Aktív témák