Hirdetés
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
senior tag
Igen, ha nincs port forward, akkor nem megy így.
Ha továbbra sem akarsz port forwardot, akkor a DNS szerver csomagot javaslom.
Csak annyit kell beállítanod benne, amit írtam, a többi opció nem lényeges.
Közben megnéztem, még a forwardert sem muszáj kézzel kitölteni csak engedélyezni.
(Ha nem adsz meg semmit, akkor a NAS alapértelmezett DNS szerverének továbbítja azt, amit nem ismer.)Ezt csak pár perc megcsinálni, ha lassan kattintgatsz akkor mondjuk öt, utána már jó lesz
-
Syl
nagyúr
Például a NAS bejelentkezéséhez szerettem volna beállítani a mobilos Secure Signin-t és a feldobott QR-kód "külső" címet jelzett, a telefonos app nem fogadta el. Gondolom azért, mert nálam az OpenVPN-en kívül nincs átirányítás a routerben.
De régebben hasonló szopás volt (úgy emlékszem) a Synology Drive-val is. Az is valamikor mindenáron a weben keresztül akart megnyitni állományokat.
Úgyhogy inkább elengedem a témát. Ahogy a Synology Drive használatát is elengedtem. Főleg a totál használhatatlan MacOS kliensprogramja végett. -
IRO21
senior tag
Sehol, én pont így használom.
Azért kérdeztem én is, hogy milyen problémát tapasztal.A sebességre esetleg lehet panasz, mert ugyan a netre nem megy ki a forgalom, de a router NAT-olni fog, ezért a teljesítménye is számít.
Vagy ha mondjuk nem akar portokat nyitni valami miatt, akkor így nem működik.
Lehet, hogy van más eset is, de most nem ugrik be.A megoldásokat azért vázoltuk, mert konkrétan ezt kérdezte, és a kérdező kíváncsiságát ki kell elégíteni
-
bigrob
őstag
válasz
AiRLAC #83342 üzenetére
Azért gondoltam, hogy inkább NAS-hoz kapcsolódik, mert a NAS-on keresztül küldeném ki a WOL packetet, de lehet teljesen rosszul gondolom az egészet?
Lehet kéne egy portot nyitnom routerben a 9-es porton ami a megfelelő IP-re vagy MAC addressre mutat?
Ha igen, akkor elnézést az offolásért!
-
-
IRO21
senior tag
A mobilappokban nálam is hosztnév van felvéve, így használtam otthon és távolról is.
Szintén Asus routerem van, tudja a NAT Loopbacket. A használt szolgáltatásokra be van állítva a port forward.
Nekem minden jól működik így.
Te milyen problémát tapasztalsz?Ha nem jöhet szóba se hostfile se docker, akkor marad a DNS szerver gyári csomag.
Csomagkezelőből felteszed, felveszed a saját zónádat, (a zónához a DNS szerver a NAS), csinálsz egy A rekord-ot a NAS ip-címére, forwardernek meg megadod a Google/Cloudflare DNS-t, vagy a saját routeredet.
(Ha használtál subdomaineket, azokat is fel kell venni, vagy inkább egy wildcard CNAME rekordot)
Közben próbálsz nem röhögni a csomag magyar fordításain!
Leteszteled a névfeloldást, és ha minden oké, akkor átírod a routeredben a DNS szerver címét.Amúgy a dockerrel szerintem érdemes foglalkozni, olyan appokra is lehetőséged lesz általa, amikhez nincs se gyári se third-party csomag.
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem Synology, de nem találtam relevánsabb topikot, ezért OFF-ba teszem.
Van egy homemade NAS-om, amin TrueNAS fut.
Szeretném megoldani azt, hogy mivel 0-24 megy, külső hálózatról wake on lan paranccsal fel tudjam éleszteni az asztali gépem. (amin fut alapból egy anydesk, úgyhogy bárhonnan elérem ha kell)
DNS van, FTP-t is így érem el máshonnan.
Hogyan lehetne ezt megoldani szerintetek?
Köszönöm! -
Syl
nagyúr
Az eszközeimet csak itthonról használom, vagy ha kell a távolság, akkor OpenVPN - vagyis ismét csak itthon
Viszont már futottam bele olyanba, hogy csak a synology.me címet erőltette az app. Hostot nem babrálom, mert telefont és ipad-et is buzerálni kellene.
(#83335) AiRLAC
Pár éve próbálkoztam Pihole-lal, sikertelenül. Akkor kb egy életre elment a kedvem az egész Docker cucctól. De ha van valami épkézláb tutorialod hozzá
-
Egy Adguard Home-ot felraksz Dockerben (host network), majd beállítod DNS szervernek a Synology IP címét (ami remélhetőleg statikus) és az 53-as portot ha kéri a router.
Ezután a DNS rewrite részben felviszed a te xxxxxx.synology.me címedet írja át 192.168.1.100-ra (példa ip cím nálam ez a Synology).
Ezután https kapcsolattal továbbra is érvényes tanúsítványod lesz, Chrome megjegyzi a jelszavadat stb.Mellékhatásként kevesebb lesz a reklám a helyi hálózaton
-
IRO21
senior tag
Ehhez DNS szerverre, vagy valami DNS rewrite funkcióra van szükség.
Alapból sem a router sem a NAS nem tudja.
Synology-nak van DNS szerver csomagja, vagy Adguard is tudja a rewrite-ot, ha minden igaz.Esetleg ha az eszközöket csak otthon használod, távolról nem, és mindegyiken megoldható, be lehet írni a hosts fájlba kézzel.
-
Syl
nagyúr
A xxxxxx.synology.me címemet itthon minden eszközről a helyi hálós IP címmel szeretném elérni. Hol keressem? NAS (218+) vagy Router? (asus ax1800u)
-
törölt tag
válasz
lange04 #83320 üzenetére
Egy sima gyorsformázással semmit nem érsz. Már ha egyáltalán volt rajta kényes adat.
Nem tudom a DSM ad-e erre lehetőséget , de ha nem akkor pc-be kell rakni , gyorsformázni és egy erre szakosodott progival a lemez teljes kapacitását legalább 2 menetben felülírni nullával vagy random adattal.
Ha viszont behalt a HDD ,akkor mezei halandó ember szinte biztosan nem fogja leolvasni, ha meg a gyártóhoz esetleg visszakerül ,ott nem hiszem hogy felélesztik és leolvassák. Olcsóbb és gyorsabb újat gyártani ,mint javítani.
-
IRO21
senior tag
válasz
Clockymokk #83326 üzenetére
Végigkövetve az általad linkelt posztra adott válaszokat neki akkor megoldódott: [link]
Úgy látom kézzel törölte a Download Station rejtett seedelési mappáját. -
válasz
Clockymokk #83326 üzenetére
Azaz nem szabadul fel hely pedig töröltél?
Synology Drive Server fel van telepítve? Esetleg sok torrent fut? -
Clockymokk
csendes tag
válasz
madarasz92 #8469 üzenetére
Üdv.
Esetleg született megoldás a problémára?
Pont ezzel szívok jelenleg és már nincs ötletem... -
Clockymokk
csendes tag
Üdv.
Esetleg született megoldás a problémára?
Pont ezzel szívok jelenleg és már nincs ötletem. -
Bacusuz
őstag
sziasztok, egy APC Back UPS Pro 550 (BR550GI) szünetmentes táplálja a DS420+ nasomat.
A kérdésem az lenne, hogy üzenet van az APC-ben mint most is egy áramkimaradás után ezt csak PC szoftveren keresztül lehet elolvasni/kitörölni vagy a NAS is tudja.
A hardver és tápellátás / UPS résznél nem találok ilyesmit. -
lange04
csendes tag
Sziasztok!
Októberben vettem 2 db 4TB-os Ironwolfot, most kerültek be egy 723+-ba.
Először azt írta ki, hogy, UNC hibát észlelt az 1, meghajtón és futtassak egy bővített S.M.A.R.T tesztet. Lefuttattam, a SMART eredményeknél azt írja ki, hogy megszakítva és 15256 hibás szektort talált. Ma ugyanezt eljátszottam a másik vinyóval is, ott 47464 hibás szektort jelez úgy hogy 30%-on áll a smart teszt. Egyébként a tároláskezelőben az eszközállapot mindkét vinyónál hibátlant mutat
Lehet, hogy egyszerre rossz mind a két vinyó, vigyem vissza őket?
Lehet, hülye kérdés, de ha visszaviszem, leformázzam előtte őket (néhány felhasználót, ftp, ilyesmiket már beállítottam rajta)? NAS-al le tudom formázni őket ? A pc-met nem bontanám szét egy formázás miatt, ha nem muszáj....És ahogy leírtam ezeket a sorokat, összeomlott a rendszer, 2. vinyó kifingott....na jól nézünk ki....
-
-
törölt tag
[Ez a szünetmentes] jó lesz DS120j -hez?
Benne van a kompatibilitási listában, de a DS120j az mondjuk épp nem szerepel a listában.
Természetesen az érdekelne , hogy az USB (leállítás funkció) várhatóan jó lesz e.
Köszi
-
blakey
titán
válasz
Gardaai #83306 üzenetére
Appon belül mi van engedélyezve a hangokat illetően? Az AC3 és eAC3 nem feltétlenül gond, inkább a DTS hiányára gondolnék, ugye az egyik DTS-HD-t tartalmaz, és azt át kell kódolni. Lényegtelen, hogy épp nem azt a hangsávot használod, legalábbis én arra tippelek, hogy azzal az anyaggal van gond.
-
RazoR
veterán
Sziasztok,
Egy DS418-nak mi a reális használtpiaci ára?
A ventik cserélve lettek Noctuára benne.Köszi!
-
Gardaai
senior tag
válasz
blakey #83305 üzenetére
De miért szeretné? Szinte ugyan az a kettő. A hangsáv miatt lenne, mert AC, a másik EAC?
Plex appon belül játszom le (Samsung QN95A). Ott nem írja, hogy gyenge a szerver. Elindul, de akadozik. A másik hibátlan. Online felületen az egyik elindul, a másik egyből hibát dob, hogy gyenge a szerver.
-
Gardaai
senior tag
Sziasztok!
Miért lehet, hogy DS214 nem akarja Plexen lejátszani az egyik 4K-s tartalmaz, a másikat pedig gond nélkül?
Távoli elérésben is simán tolja az egyik, amíg a másikra kiírja, hogy nem elég erős a szerver.. Szándékosan nem mondom melyik, melyik, hogy ne vigyem el egyik irányba sem.
Specifikációk alapján szinte megegyezik a két film. Csatolom a fotókat.
[kép] [kép] -
IRO21
senior tag
-
zsamiatt
őstag
válasz
AiRLAC #83292 üzenetére
azért ez nem egészen így van. Inkább az ellen kell védekezni, hogy ne törjék meg a telodat vagy a gépedet. Ami a rajta tárolt adatok miatt amúgy is illene. Ez lenne az alap.
Egyébként meg nem csak a webes szolgáltatás érintett. Ha bejutnak, a sima network jelszavakat és az egyéb adatokat is vihetik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad L14 Gen3 14" FHD IPS i3-1215U 16GB 256GB NVMe gar
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H RTX A4000 32GB 512GB NVMe gar
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Macbook Pro 15" - 2019 gyártás / Intel i9-9880H / 16GB ram / 512gb SSD / 4GB Radeon / RETINA
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest