- Fél évszázados Apple jubileumot ünnepel a 8BitDo ízig-vérig fém billentyűzete
- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
- Harminc százalékos áremelésnél állhat meg az Intel
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
perempe
veterán
ha olvasod a blogot, megérted, sokat nem fog érni egy orvos véleménye.
kb. 17 hónapja szepszisem lehetett volna, mert nem vigyáztam. most gyógyul Darko Velcek-féle SHP protokollal, de kell mellé a gua sha. (e videó alapján, egy kisollóval csináltam rendes gua sha eszköz helyett: IASTM/Gua Sha/Scraping the hands and fingers).
anyám gyermekorvos, ő is elismeri az ujjam javulását, pedig nem ezt tanították neki az egyetemen. ez egy nagyon egyedi módszer. sokat vett át Velcek Dr. Batmanghelidj-től, az
ő könyve bestseller volt a maga korában.zseni belgyógyászom kiszáradás miatt jelentkező magas vérnyomásra (150mmHg) vérnyomáscsökkentőt írt volna, most gyógyszerek nélkül minden oké. múlt március végétől fogyasztok sót, iszom sós vizet, 1 hónap alatt rendbe jöttem.
-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Peronaus in. Gyakorlatilag minden mozgas terheli a gyakorlati tapasztalataim szeritn, meg az uszas-bico is.
Az a 6 het otthonules is rettenet volt, en nem fogok honapokig semmit sem csinalni.
-
Peaceliker
addikt
Térdszakag tapadási pont az nekem 9 hónap volt mire összeszedte magát. Addig csak olyan gyakorlatokat csináltam (azt is lightba) ami nem triggerelte. Triceps tapadási pont (nekem ezek szarok
) az is volt fél év, azt kötözve edzettem.
Amúgy elektro fizikóterápia, amit viszonylag könnyen be lehet szerezni államiban, ez nekem segített alkar szarságon. Most is épp lejárt egy adag, remélem bal karom is rendbe kapja, mert ez 2 éve szar, és sem edzés, sem pihentetés nem segített eddig.
Mondjuk most próbálom nyújtani is, meg masszázspisztolyozni... Mocskos mód hátráltat sajna és unom is már nagyon
-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Inhuvrlygyulladas cirka 1.5 eve. Kétszer is pihentettem 6 hetet, egyikben vegig szedtem gyulladáscsokkentot is. Jegeles, kenegetes.
Aztan meguntam. Mostanra valószínűleg vegleg elszarodott a kronikus gyulladas miatt megvastagodott.
-
Dorian
félisten
Csuklót én hónapokig kímélgettem, szrt se ért. Mióta nem kímélem, határozottan egyre kevésbé fáj.
Csak ugye ez izület, nem izom, lehet, hogy izomnál tök más a helyes -
tisn
veterán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Konyoknel bejott, vallnal, bokainszalagnal nem akar

-
-
Dorian
félisten
Már pár hete van egy enyhe fájdalom a bal combom elejében térd felett 1/3 magasságban. Ugyanakkor guggolásban megvan a progresszió, ezért sajnálnám most pihentetni 1-2 hetet.
Kicsit tanácstalan vagyok. (Az itthoni edző azt mondja, hogy pihentessem, meg különben is eleve túltolom az effortot, de ő csak nő, és nem is hipertófiára hajt) -
phDani
csendes tag
Sziasztok!
Magnézium biszglicinát és laktát között tapasztaltatok különbséget? Utóbbit edzés után, előbbit este szoktam bevenni. Hasmenést egyik sem okoz. Gal termékeket szedem. -
PpenoO
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Háziorvos is felírhatja a semaglutide és társai féle gyógyszereket itthon és külföldön is. Viszont, ha nem vagy cukorbeteg, akkor a teljes árat fizeted itthon (50e/hó és felfelé), tökmindegy, hogy IRrel vagy túlsúllyal küzdesz. A rothadó nyugaton részben támogatott.
-
Peaceliker
addikt
+tesa ahogy olvasom kommeteket.
Amúgy (külföldi, jellemzően amcsi) gyúrós csoportokban peptidek nagyot mennek most.
Kint is vény közepes vajon? Vagy ott orvos bármit felír?
Nem mintha agyalnék ilyesmin, de ha hozzá akarna az ember itthon ilyenhez jutni azt hogy oldja meg? Én fosnék ilyesmit feketepiacról (meg még azt sem tudom onnan hogy lehet hozzá jutni)
Igazából tényleg csak az érdekelne, hogy "tömegesen" hogy férnek hozzá emberek ezekhez -
Dorian
félisten
Na, mától elmondhatom, hogy orrvérzésig nyomtam a fekvenyomást
-
m3ss
veterán
ez durva. mostanaban mindenhol ezt a retat latom..mondjuk o azert errol a dadbodrol lefogyhatott volna meg enelkul is.
-
scdlsc
senior tag
október: 6 perces kilométerek, táv 3 km
december: 6 perces kilométerek, táv 5 km
február: 6 perces kilométerek, táv 6 km
március: 5:30-as kilométerek, táv 3-6 km
Heti 2-3 alkalom. De mint látszik, előtte is teljesen rendben volt az érték. Korábban is ez történt, amikor lefogytam, vagy amikor elkezdtem futni. Viszont most megfigyelem, hogy segít-e a súlyzós edzésben vagy hátráltat a több futás és a még jobb VO max érték. -
cOxeR
Ármester
válasz
Dorian
üzenetére
Vádlim az totál beállt, mintha legalább 4-5 sorozatot csináltam volna a teremben vádlira.
Szerintem ezt én is rosszul tolom, de megnézem kedden, mit érzek, ha változtatok rajta.
Tüdőkapacitásról jut eszembe, ha naponta kétszer nem kapok egy Naha vagy egy SleepAir reklámot akkor egyszer se... mondjuk egyikért se lennék képes 1x ezer Ft-okat kifizetni. -
Dorian
félisten
válasz
cOxeR
üzenetére
Szerda óta nálam is megvan a 14-18ezer közti lépésszám. Vagy valami kertészkedés, vagy most hétvégén péntek óta minden nap kirándultunk valahová hegyekbe-völgyekbe, a szerda-penteki edzesnapokon kívül is összegyűlt a napi 60-80perc közepes és magas intenzitású testmozgás.
A pénteki edzés amúgy nem sikerült valami jól: Valami betegség bújkált bennem, kicsit kapart a torkom, éreztem, hogy a tüdőkapacitásom nem tökéletes és mind gyakorlatok alatt mind pihenőidőben 10-zel magasabb volt a pulzusom a szokásosnál.
Egy valamire viszont jó volt: Rájöttem, hogy eddig a ráfekvős melltámaszos széles evezést nem jól csináltam: túl magasan húztam be a kezeim, így a váll is benne volt és a mozdulat vége limitált. Ha 90foknál kicsit kevesebb,akkor sokkal jobban koncentrál a felső hátra. -
Apollo17hu
őstag
koszi a tippeket a hasazashoz! egyelore fuggeszkedeses labemelest csinalok. azokbol 6-8 db szabalyosnal nem megy tobb sorozatonkent. lehet, hogy majus vegen visszajovok, mire jutottam.
-
scdlsc
senior tag
VO max témához. Októberben kezdtem újra futni. Akkor még csak alkalmi jelleggel, aztán egyre többet, majd mostanában kezdem komolyabban venni. Addig sem volt szar, de azóta még jobb.
-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Mivel nem futtok, igy a kardio rendszer gyengebb, ezert fut fel igy a pulzusotok

-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nekem turazas kemenyebb volt mint a labnap

-
válasz
cOxeR
üzenetére
Itt a tavasz, tegnap nagytatarozás tartottam a kertben, az alapból volt vagy 8k lépés. A többi az kb szokásos, kutyát mindennap viszem egy 5km-es kanyarra. Idén gondolkoztam, hogy elmegyek gyalogtúrára is, de sajnos amit kinéztem így elsőre /Gerecse 50km/, az betelt
Kinizsire /100km 24 óra alatt/meg azért gyúrni kellene. Idén amúgy szárba kellene szökkentenem az úszást is, legalább heti 1x..
Ezeket az össznépi dolgokat, tisztelet a kivételnek én is kerülöm, tömegnyomor + amit mondasz, olyan árazások vannak, hogy hajad lerakod. -
m3ss
veterán
ja es tudod mi a legjobb? hogy 10bol9 no 10 evvel korabbi kepet rak fel magarol. lehet csinalok en is egy troll profilt, es feltoltom a tinedzser kepeimet

olyan ez, mint az ingatlanos. hogy en hogy utaltam ingatlant keresni. odamesz es kiderul, hogy a 80nm-es hazbol 30 nm a terasz. es sorolhatnam reggelig a meglepeteseket. mert majd beleszeretek a hazba ha mar elb*sztam 1 orat az eletembol es megveszem hirtelen felindulasbol, hat persze
na jo ugorjunk, ez gyuros topic
-
m3ss
veterán
Mondjuk 40 körüli csajokból aki fitt és “élhető” elég kevés a szabad préda, szóval nem igazán lennék ebben a helyzetben.
40 koruli? ugy erted 50
nem volt szukseged tarskeresozesre. kis tulzassal szoba nem all veled egy azonos koru no, nem hogy fiatalabb
egy nore jut 10 ferfi. gondolom az egy 10 evvel fiatalabb bradpittet kergeti mind
plane egy alkalmi kapcsolatot kereso nonek, egesz nap csilingel az appja annyi ferfi kozul valogathat.
es en meg nem is panaszkodhatok, van ismeros aki matchelni sem tud. a tarskereso az igazan ego gyilkos app ferfiaknak. azonnal mehetsz pszihologushoz is utana, de nem baj, mert en mar elotte se voltam teljesen normalis
-
m3ss
veterán
konditermi gepeken egy kalap szart nem er sziv es errendszerre ez nekem, 0 rir ide vagy oda.
most nem a vo2 max margojara, csak ugy eszembe jutott...
oriasi kulonbseg van amugy szabad sulyok meg gepek kozott. mindig ez a tanulsag nekem ha teremben jarok. vehetunk egy melltamaszos evezest is, ahol a pad mogul erkezem, szoval nem fekszek fel. ott is farizom, combhajlito, minimalisan vadli, alsohat is kap. gepes evezesnel semmi ilyet nem erzek. de mondhatom a fureszelest is. full be van feszulve a torzs, hogy ne legyen elcsavarodas. labad is kap, balanszol, befeszul vegen mindened, hogy jo legyen a technika.
db pullover? lelog a fejem a padrol, nyak..homoritok igy torzs, alsotest is dolgozik. nyilvan nem ugy kell erteni, hogy ettol bedurran az alsotestem
de beleulok egy gepbe, ezek nem tenyezok. kezisulyzos edzesnel deadlifteled a sulyzot amugy is szamtalanszor, meg egy keves sorozatos edzesnel is.
de osszes gyakorlatra igaz ez. meg egy allo bicepsznel is dolgozik vmit az egesz test.
en mosolygok ezeken a 14 sorozatos gepeken vegzett full body edzeseken. ha akarom 1h alatt siman letolom, es rendszerszintu faradtsag sehol sincs egy kezisulyzos edzeshez kepest. meg ha labazok is, egy 6 sorozatos push vagy pull nap dumbellel farasztobb amugy. kis tulzassal deadliftelni a 40 kilos sulyzot, arrebb vinni 1-2 metert, felvenni a poziciot majd lerakni, visszavinni a vegen farasztobb mint az egesz gepen vegzett konditermi gyakorlat
rengeteg mas izom is kap a balanszolas miatt dumbellel...plane amikor 0 rir-ig tolod, ott a vegen azert kap minden. de lehet az idegrendszer nagyobb suly ebben az egyenletben, csak nehez azt merni...de meggyozodesem, hogy a pulzusom is joval feljebb maszik itthon, mint teremben. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
hat a semminel biztosan jobban. edzhetsz barmennyit, attol a vo2 maxod beka segge alatt lesz. attol, hogy az 1 perces sorozatom legvegen felmegy a pulzusom...szabad sulyoknal...es van heti 14 sorozatom?
ha lelkes vagyok...
egy ilyen nem hipertrofiara kihegyezett koredzes akkor mar inkabb jo erre. de amit mi csinalunk?
de gepeken meg fokozottabban igaz ez. kar, hogy nincs mar meg a mellkaspantom, oram. konditermi gepeken egy kalap szart nem er sziv es errendszerre ez nekem, 0 rir ide vagy oda.
persze megoszlanak a velemenyek errol is, hogy mennyire igaz ez, hogy a vo2 max jo indikatora a hosszu eletnek. de en most arra gondoltam, hogy nem artana normalis vo2 maxot epiteni ha tenyleg az egezseges eletmod a cel. ehhez elengedhetetlen a kardio. sot valszeg vmi interval edzes is muszaj. -
Peaceliker
addikt
bolgart kellene kiprobalnod, az egy naaagyon jo gyakorlat.
...meghalni
De amúgy tényleg jó.
Ha már láb. Utolsó előtti láb-segg edzésem után 6 napig volt izomlázam (minednhol kb)
5-ik naon még elég erős, 6-on már éppen. Most szerdán nyomtam le ugyan azt és ma már szinte semmi. Holnap szerencsére rokonozunk, hétfőn push nap, szóval nem tudok lábazni
Izomláz viszont most jött hátba, pedig ott rég nem volt. Most felakasztottam mág 5-5 kilót sa súlyzókra, így ment le az edzés, faja volt. Most érezm is a hátamban, hogy más a terhelés, mint amikor -5kg al mentek le magasabb ismétlés számok. Shrugra még ennyi is kevés, legalábbis marha nagy az ismétlés szám még így is, de majd köv alkalommal felrakok 10-10et. Evezéshez elég lesz a +5, ott még azzal sem jött ki szép formában a 10 rep. 6-8 okés volt, aztán utolsó pár már nem volt 100-as, azt éreztem.
Szerintem az is sokat segített, hogy övvel toltam a melltámaszost is (padnak szembe dőlök neki, nem felfekszem rá) emg shrug-okat is. Hihetetlen sokat száímt, amikor 1 izommal kevesebbre kell figyelni. Mellényes bolgár is nagyon más volt egyből. -
m3ss
veterán
válasz
cOxeR
üzenetére
tangat huzunk es kozben szorjuk a homokot. grindren menne mint allat
amugy apollont kellene lefotozni. az lenne a tanulsagos. felszivja a citrullint, bezarjuk a szaunaba, felpumpaljuk aztan jo fenyekkel szetlojuk. lenne csodalkozas, hogy mennyit szamit a talalas.
plane hasizomnal..arnyekok nelkul...
bolgart kellene kiprobalnod, az egy naaagyon jo gyakorlat.
-
cOxeR
Ármester
Kimegyünk a homokbányába, kettő vakuval… meg egy színes leddel.

Bármikor csinálok magamról képen izmosabbat utómunkával, csak értelme nincs.Én tegnap kidőltem allergia levert a lábamról kb elviselhetetlen hangulatban is voltam, levegőt nem kaptam, zsepit felgumizhattam volna az orromra, szóval el is engedtem az edzést. Nem mintha a csukjám nem fájna még most is, ellenben segg/láb fronton nem érzek semmit.
-
m3ss
veterán
válasz
cOxeR
üzenetére
en csak itthon tudok kepet csinalni, teletomom a pofam citrulinnal, 1 orat szaunazok, 1 orat pumpalom magam es utana. kulonben tisn ledadbadoz

mondjuk ha jo vagy liquifyban akkor mehet
holnap is terveztem volna edzeni, de persze h elmegyek fel ev kihagyas utan falat maszni es jol meghuztam a csuklomat. 2 ev kondis edzes alatt egy apro pici sz*rt sem sikerult osszeszednem (kiveve ugye a golfkonyokot, bar lehet az is inkabb a falmaszas miatt volt..mert amiota nem csinalom elmult)
ez a nyakatekert pozban valo erolkodes, kicsit az egyik oldalon a szeleshatizmom is ereztem maszas kozben...de az nem veszes. ehhez kepest ez a kontrollalt tempoju, jo technikaval vegezett rezisztencia edzes...elkepzelni nem tudom h le tudjak serulni kondi kozben. kippkopp. pedig tolom neki. sok pihenessel, jo technikaval, esszel csinalva ez az egyik legkevesbe serulesveszelyes sport sztem. -
cOxeR
Ármester
-
m3ss
veterán
válasz
cOxeR
üzenetére
amugy ja, elegge ego harc ez. csak gondoltam h itt mindenki szinte a kinezetert edz, nem ero (talan 1-2 ember), nem egezseg (kevesen kardioznak) es kinezetnel meg talan a parvalasztas, masik nem idealja a prioritas. de valszeg nem, a kozossegi median kialakulo testkepzavar a fo motivacios ok

bar a nagy tobbseg mar tul van a parvalasztason
#204697 tisn

ugyanazt a kepet nezzuk? latod a hasat, testzsir%ot? ez se nem skinnyfat, se nem dadbod. akkor en is le tudom fotozni ugy magam, hogy azt mondod ra, hogy dadbod. garantalom, hogy jo fenyek kozott, pumped apollora mast mondanal
meg igy is, nem hogy -1kg zsirral.
sztem neki egy teljesen egezseges, sportos alkata van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgatós találkozó
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Videó stream letöltése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- Samsung Galaxy Z Fold6 12/256GB Silver Shadow használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Bomba ár! Terra 1547Q - Core i5-3G I 4GB I 250GB I 15,6" HD+ I Nvidia I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nyers májat egyébként eszel még?
) az is volt fél év, azt kötözve edzettem.

5-ik naon még elég erős, 6-on már éppen. Most szerdán nyomtam le ugyan azt és ma már szinte semmi. Holnap szerencsére rokonozunk, hétfőn push nap, szóval nem tudok lábazni