Hirdetés
- Mindenféle könyves (és olvasós) Off topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Dell notebook topic
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
ja nekem is. en a flat padon semmi mell gyakorlatot nem csinalok, pedig nem faj a vallam tole. nekem mellcsont szoge miatt nem jo, egyszeruen nem terheli a mellem fele annyira se, mintha emelnem. se fly se nyomas.
en most altalaban, ha nem vagyok lusta nyomok egy 15 fokos tarogatast, aztan egy 30 fokos tarogatast. majd egy 30 fokos incline presst. de mellre azert van ekkora volumen, mert egyertelmuen az a gyengem
regebben meg ennel is tobbet toltam, volt fekvotamasz is. de siman ugyanott vagyok igy is mint nagyobb volumennel, tobb gyakorlattal. -
Peaceliker
addikt
Igen, az a fránya nyújtás. Már néha csinálom is, de ritkán jut eszembe, hogy kéne. Marha nagy káosz van nálam fejben már egy jó ideje, így ez az ami már legtöbbször kiesik.
Amúgy nálam nagy game changer volt hogy tárogatásnál emeltem a padon vízszintesről. Sokkal kevésbé szar a vállamnak is. Emiatt az is beugrott hogy fekvenyomást is lehet emelni kéne ide. Persze akkor Incline nál érdemes lenne emelni egyet a padon mert így már majdnem redundáns lenne
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
emiatt szerintem semmilyen mértékben nem hasonlítható össze ki mekkora súllyal tolja
ez legtobb gyakorlatra igaz. plane szabad sullyal, ahol nem egyenletes a rezisztencia profil. rom nagyon nem mind1. incline pressnel sem, vagy fej folul nyomasnal hogy mennyire engeded le. de huzodzkodasnal, preacher curlnel sem mind1 hogy full kinyujtod-e a karod vagy sem. lenduletrol ne is beszeljunk. ezert eleg nehez hasonlitgatni. nem is erdemes..de a 2x27 az akkor is jo sok
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
nyujtanod kellene, lehet apro seruleseket. diszkomfort erzeseket is meg tudnad elozni.
hat kikerulni nem tudod, nyilvan valamennyit a (front) vall is kapni fog. de ha full osszehuzod a lapockat es koncentrikus szakaszban sem erzed, hogy eltavolodnanak akkor annal tobbet nem tudsz tenni.
en is 15 fok padon tarogatok, sot neha 30 is.
incline press meg kb 30 fok. reggebben neha nyomtam 15fokon is. -
Peaceliker
addikt
Biztos nem tankönyvi. Egyszer amikor videóztam nem nézett ki kurva szarul
rom látatlanban megmondod hogy átlag alatti, de én nem tudom addig leengedni súllyal, anélkül, sehogy, mint pár videóban látom.
Váll fixen besegít, de ebbe tud nem dolgozni? Minden esetre fő szempont nálam, hogy vállban ne legyen diszkomfort. Ja és ami fontos,hogy 15 fok Incline nyomom, lehet módosít ez így a használt súlyon.
Mellem szoktam érezni után, szóval szerintem amit kell azt tudja a gyakorlatom.
Incline press nálam 2x29kg azzal most ment 13rep de én csak 23 fokra rakom a padot, azért az sokat számítana ha csak 1el feljebb, 35 fok köré raknám, közelében nem lennék ennek a súlynak
Szerk: fly nál nem véletlen emlegetem a felkar alkar szögét. Ha valaki sokkal egyenesebb karral tolja az marhára máshogy néz ki használt súlyokat nézve. Ez azé egyik olyan gyakorlat, aminél pont emiatt szerintem semmilyen mértékben nem hasonlítható össze ki mekkora súllyal tolja
és akkor az emberek karjának hosszáról még nem is beszéltünk
Talán az fekvenyonás ami reálisabban hasonlítható. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
hat latatlanul ezt megmondani, neked kell erezni...2x27 mindenesetre eleg sok. szetkoxolt fiatal srac, aki joval izmosabb volt mint en sem nyomta ennyivel a teremben. persze kivetelesen jo technikaval, jo rommal, intenzitassal csinalta.
en amugy 2x20-al tolom most es azzal kezdem. 9 rep belement. kicsit emelni kellene, de eleg fura a rezisztencia profilja ennek a gyakorlatnak..ovatosan emelem, mert hajlamos a lapockam elindulni, vall rasegiteni lent ha nagyon nagy a suly.
utana en is 40-el tolom az incline presst. vagyis toltam betegseg elott, most 38 volt. -
Peaceliker
addikt
Felkart le /merem engedni, az nem para. Persze elég kötött vagyok, de azért bőven vízszintes alá megy. Alkar felkar szöge ami para. Ha túlzottan kinyújtom a karom akkor van hogy bicepsz, alkar fasz tudja mi már nem bírja, mert ezt is 2x27kg al tolom. Most ahogy néztem olyan 135 fok körül lehet az alkar. De ahogy egyiket lejjebb engedtem oda lett az egész. Illetve most alak problémám limitál is.
Meg most bal vállam is szar, mert miért ne 😐 -
m3ss
veterán
1920-ban igy nezett ki egy jo natty fizikum. kar, hogy ilyeneket ma mar nem nagyon lehet latni, mert minden influ meg profi szetkoxolt karikaturanak nez ki.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
mondjuk ma 2x38al meglepően könnyen indultam.

az klassz
tarogatasnal nekem az a hatar, ahol mar annyira feszul az izom, hogy nem tudom lentebb engedni. persze veletlen se serulj le miattam.. -
m3ss
veterán
komedia, full nyomorek lettem ettol a labedzestol. kocsibol nem tudok kiszallni, a wczest, zokni felhuzast hagyjuk
raadasul probalkoztam single leg rdl-nel hatso labat jo magasra emelni, igy meg nagyobb a nyulas, meg nagyobb az izomlaz. -
Peaceliker
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
De szép lennék benne
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
-
Peaceliker
addikt
Megyek szépen felfelé db benchpressben. És arra lettem figyelmes, hogy egyre nagyobb mentális teher felvenni a kezdő pozíciót. Arra jobban rá vagyok feszülve, mint amikor a kétes kimenetelű utolsó repbe bele kezdek
Másik mumus az egyik fly. Állandóan azon kattogok gyakorlat közben hogy jobban ki kéne nyújtani a karom vagy sem. Aztán ma túlzottan ki is nyújtottam a jobbat és annyi is lett, de legalább 9edik repnél, az meg jól van az úgy, mert ma emeltem súlyt. Eskü kéne valami kis "konzol" a könyökömhöz, ami be lenne állítva x fokra és akkor tudnám hogy ahhoz kell igazodjak
Dorian
Mindbe nem mehet jól egy napon. Legalábbis nekem ez az eddigi tapasztalat
-
Dorian
félisten
Tegnap valami brutális progressziót csináltam combban, alig akartam elhinni. (Mondjuk sztem ma meg holnap ezt megkeserülöm
) Cserében utána a csipőtolas ment jó szarul. -
tisn
veterán
hat ez nagyon nem adta magat nap volt
de legalabb sok honap utan talalkoztam a gymcrushommal
-
aelod
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Az elismerés mindig jól jön

-
tisn
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Pendulum, labhajlito 3-4, pinya 6-8 a ketfele gepen, fekvo labhajlito 4, glute gep 4 sori. Nekem ez volt ma, neha csak az egyik pinyat tolom.
Amihez terd kell 15 körüli ismetles, konnyebb sulyokkal.
-
Woodslave
félisten
nem azt mondom hogy nem edzem, heti kétszer edzem jelenleg is, csak nem érdekel. Legvastagabb részen így is 60+ cm (nyilván nem csak az izom miatt
) vastagabb már nem kell, izmosabb nyilván lehetne mindig, így is még nyomorultabbul néz ki a vádlimde szoktak látni, de azokat nem érdekli
mondjuk valójában senkit nem érdekel -
Dorian
félisten
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ehh, nekem nincs ennyi időm
Lábnap az 1 guggolás, 2 lábnyújtás, 2 lábhajlítás, 2 csípőtolás, 2 vádli. És még aznap meg kell csinálnom a kiegészítő 2 oldalemelés, 2 bicepszet, ez bőven elég. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
én csak pendulummal guggolok 3+1szettet, azon kívül lábhajlító van szintén 3+1szett... illetve 2szett p*natárogató... nekem ennyi a quad lábnapon
a köv edzésnapon van még lábhajlítás, ill mellette ott van a csípőtolás, szóval bőven elég... a rákövetkező edzésnapon meg p*naprés szintén 2 szett mondjuk csak pár hete csinálom ezt az új edzéstervet, de amikor először csináltam a p*naprést utána vagy 5napig olyan izomlázam volt a belső részen, h győztem menni...
-
Dorian
félisten
Amúgy combon agyalok mostanában, ugye abbahagytam a bolgárt, mert valami ágyékból kiinduló ín eléggé megfájdult (hack guggolásnál is érzem, de bőven a tolerálhatóságon belül van) így lábnyújtás és hack guggolás van combra (meg persze a hajlító, de az úgyis külön téma).
Viszont így valszeg elhanyagolom a belső részét, ami számomra kevésbé probléma, mert nekem nem tetszik ha az túl nagy, de azért lehet néha kellene rá végezni ezt a pinatárogatós dolgot. +gyakorlat nem fér bele a napba, úgyhogy akkor majd a 2 lábnyújtás helyett 1-et csinálok. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Woodslave
üzenetére
igen, a vastus medialis feje pont látszik (és kb úgy néz ki - legalábbis nekem - mint amikor valaki 200kg-ról hirtelen ledob 100at és abőre nem tudta normálisan lekövetni és lóg egy nagy adag bőrtömeg...
)@m3ss: nekem jól esik, mert legalább valamiben én vagyok a TOP a gymben...
(legalábbis nem látok senki a közelében sem az általam használt súlynak... régebben volt 2 arc, akik sztem sok éve tolják, ők pakoltak fel 200kg körül, de már rég nem láttam őket)
amúgy viccet félretéve: nekem valamiért jól esik "meghalni" benne.@Dorian: nekem előrebiccentett fejjel/leszegett állal végezve a csípőtolást lefelé nézve pont bele tudok nézni a tükörbe, ami szemben van és látom, h meddig emelem meg a súlyt (ahogy írtam korábban, mindig figyelek rá, hogy 1 vonalban legyek térdtől nyakig).
-
m3ss
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
gatya nelkul nem szoktak latni?
amugy nem ertem, ha nem edzem palcika labam lesz, az nem nez ki jol se rovid se hosszu nadragban. segget is latod hosszu nadragban is. mar ha vki ennyire kinezet miatt edz. mert amugy ezer oka mas oka van, hogy miert erdemes mindent edzeni, plane az alsotestet.
persze en ertelek benneteket, nekem sem esik jol
most 8-9 napig pihi van jiha. -
m3ss
veterán
válasz
cOxeR
üzenetére
lábam kezd cink lenni, a heti 1-2 gyakorlat édeskevés, hogy tényleg nőjön.
na varjal azzal. gyere at gyerkocozni, kozben csinalunk olyan 2 gyakorlatos labeedzest hogy ujragonolod ezt
feldobott a yt egy dorian (a yates) es huberman (a cancelled) videot, kiprobaltam belole ezt a dontott oldalemelest. probaljatok ki. de ilyen melyre hajolva. csinaltam ezt anno padon ulve, lab alol inditva elore hajolva, allva elore dolve de nem ennyire, meg forditott pecdecken is de valahogy sosem ereztem elegge effektivnek. most nyomtam hatnap vegen egy sorozat ilyet, es olyan izomlazam lett a hatso vallamban...ahol kb sose volt meg. valszeg ennyire elore kell dolni hogy igazan erezzem.
-
Woodslave
félisten
én is így vagyok vele a legkevésbé se érdekel a seggem, különösen nem csinálnék már olyan gyakorlatot ahova potenciálisan 200+ kg-t kell felpakolni meg le
Ettől függetlenül le a kalappal.A comb se érdekel már annyira, a fő cél hogy a térdem ne baxxam szét. A vádli már érdekelne, mert kb annyi látszik az emberből nyáron de azt meg baxhatom.
-
tisn
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
kezdo szint: meg nem kepes a gyakorlatok szabalyos, kontrollalt vegrehajtasara.
szerintem ezt a szintet gyurasban eleg gyorsan el lehet erni.ez utan jon a lelkes amator szint, amit ti meghaladtatok, en viszont soha nem fogok ebbol kilepni (ahogy mas sportban sem sikerult) (ez a lanyoltozo szint
)a tovabbi szintek emiat t mar nem is erdekelnek

-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Dorian
üzenetére
azt nem tudom kijaza Nyakas Sanyi (gondolom valami nagy öreg lehet?) de szerintem nem is fontos, mert szerintem itt a túlnyomó többség kezdő szint alatt az első 2-3 (pár) hónapra gondol (ahogy te is írod).
Mivel Narxis így definiálta az edzéstervét, emiatt automatikusan feltételeztem, hogy ő nagyjából most áll neki, ezért reagáltam peaceliker javaslatára, hogy szvsz bukás közeléig menni. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nekem egyszerűen az tetszik, hogy végre kitölti a nadrágokat a seggem.
-
tisn
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
nekem most olyan irasokat dobott fel a facse, hogy az ulomunkatol es az emiatti rossz tartastol gyengul az ideg izom kapcsolat, deaktivalodik a segg, es tulterhelodik a derek, attol faj. (plusz meg elbillen a medence is, mert rovidul valamelyik belso izom)
no nem mintha nem tudnam, hogy az a kurva munka megol.
-
Peaceliker
addikt
válasz
aelod
üzenetére
Bico most végre nekem is újra elindult. Most egy darabig ez nem akart, rohadna meg

Nekem itthon sajna limitaltak a lehetőségek, de ez az elevated glute bridge egyelőre jónak tűnikcOxeR
Az én esetemben az hogy hosszú, pálcika lábam van6, szarul fest, de legalább seggem is lapos, ez ha fogyok még szarabb lesz. Nálam ez a motiváció.
Másik hogy az ember tartásán és derék fájásán segít ha deréktól lefelé is erősebb vagy. Nemrég olvastam hogy alulfejlett fenék izom mennyi szar problémát tud okozni, kvázi még nyakad is fájhat miatta... MókásDorian
Ebben az egyben jó ez a marha nagy súlyzó. Evezésnél amikor csípőn vágom magam vele , ott a vége
vagy melltámaszosnál előző padomba amikor bele ért
rühellem amúgy hogy ekkora
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Friss információk és képek a OnePlus új órájáról
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Gitáros topic
- Mindenféle könyves (és olvasós) Off topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ZALMAN Z10 PLUS Seasonic 750W
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
regebben meg ennel is tobbet toltam, volt fekvotamasz is. de siman ugyanott vagyok igy is mint nagyobb volumennel, tobb gyakorlattal.
és akkor az emberek karjának hosszáról még nem is beszéltünk
) Cserében utána a csipőtolas ment jó szarul.
- és/vagy! puding vagyok és nem terhelem valójában le, ez is megeshet.
)