- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
den89
tag
Értem, köszi az infót. Nem mondtam, hogy az már nagy szám, ha kibír 10 évet. De nem tudom elképzelni, hogy ne bírna ki alsó hangon 10+ évet egy átlag hobbi felhasználónál (évi 15-20 nyírás) egy legalább középkategóriás gép, ha normális körülmények között van használva és karbantartja az illető. (Az átlag még mindig nem az aki 3-5 naponta nyírja a sűrű angol gyepét évi 50+ alkalommal, mielőtt valaki álomvilágban élne itt fórumon.)
-
IMGM6
tag
Egy befektető csoport vette meg, és radikálisan felgyorsították a költség csökkentést. A 600-s régen félprofi kategóriába tartozott, láttam olyat, hogy évi 300-400 órát ment kemény igénybe vétellel, sok éven át, nálad meg, megy évi 15-20 órát kímélve, és lehet, hogy kibír 10 évet, ez nálam nem érdem, hanem röhej. Egyébként, ahogy te is írtad a 600 azért még a közép, és nem az olcsó kategóriába tartozik. Az olcsó kategóriából, ami használva van, be is krepál 10-ből 9, pl. az MTD Thorx szériából amelyik kibírt 5 évet, annak már a csodájára jártunk.
-
den89
tag
Szezon elején veszek 10-12 liter százast, rakok bele egy kis stabilizáló adalékot és csókolom, elvagyok novemberig. Max 15 nyírással lehozom a szezont. Nem fog sokáig tartani ez a benzinárstop, nyugi.
Amúgy ezt már írtam többször, ha most vennék, én is inkább akkusat vennék. Sokkal kényelmesebb, felhasználóbarátabb, stb. Még ha esetleg 6-8 év alatt bekrepál, akkor ez van.
U.i: Továbbra is tartom, hogy ez egy maszlag, hogy ne bírná egy karbantartott középkat. benzines fűnyíró 10+ évig hobbi felhasználásra. Ahogy írtam, család, szomszédok, ismerősök között tudom, látom, hogy mennek régebbi gépek. Nagy része javítható a problémáknak, nem úgy mint egy elektromosnál vagy akkusnál.
-
Morris
Topikgazda
válasz
Kotomicuki
üzenetére
Hát nekem a minap nem engedték a kannába tankolást. Pedig 100-ast akartam venni.
Eggyel több érv a benzines ellen. -
Zola007
veterán
Elektromosoknál is főleg az a gond hogy már nem réz a tekercs, hanem nagyrészt alumínium, ezért jobban melegszik és korábban szétolvad.
Covidnál 2020ban kért csődvédelmet a B&S
" 2019, Briggs & Stratton announced they would be closing their engine factory in Murray, Kentucky, with production being moved to their Poplar Bluff, Missouri, facility.
On July 20, 2020, Briggs & Stratton filed for Chapter 11 bankruptcy. KPS Capital Partners purchased a majority of the company stake for $550 million. In September, KPS closed on the acquisition of Briggs & Stratton; this sale waives the $900 million that Briggs & Stratton owed going into bankruptcy." -
den89
tag
Erről a B&S csődről lemaradtam, tudsz küldeni valami linket, infót? Átvette valami másik cég a gyártást? Azért szerintem akkor sem az az általános, hogy egy középkategóriás benzines fűnyíró ne bírná ki minimum 10 évig. B&S 625e motoros fűnyíróm van, 800 m2-t nyírok vele, nem gondolnám, hogy bármelyik átlagos kertbe ne lenne elég.
Értem, hogy van egy véleményed. So-so igazad van, minden szarabb, mint régen. De ha tényleg így van, amit mondasz, az alapján 10-ből 9 benzines fűnyírónak javíthatatlanul be kellene krepálnia 8-10 éves koráig. Rohadtul nem úgy látom ismerősi, szomszédi környezetben, hogy ennyi ideig mennének csak el ezek a gépek.
-
IMGM6
tag
Csak, 140-160-ból veszek 3-4 elektromost, azok is elmennek (összesen) 10 évig, és annyi karbantartást sem igényelnek, és sokkal könnyebben kezelhetőek. Egyébként a B&S 2020-ban ment csődbe, azóta egyre szarabb anyagból készülnek a motorok, full műanyag karburátorral, és pl. a főtengelyre már ránézni sem szabad, mert rögtön elhajlik. Persze, ha nem arra van használva amire készült, hanem csak pár száz nm2-n évente 10x, akkor más a helyzet, de ahhoz nem 5-600-as B&S-t kellene venni normál esetben.
-
Graphics
Jómunkásember
Pont emiatt vennék benzinest, én egy belépő vagy alja NGP T6 motoros gépet vettem, 1 éves elmúlt már talán, sokat is ment, de tökéletes...
Oké ez még kevés idő, de a szomszéd fieldman Alap fos gépe 4 év olajcsere nélkül tökéletesen megy
.Én most a Riwallnál találtam egy 125 ezer forintos masinát, ami elektromos indítasos.
Kíváncsi vagyok, de körbenézek 150-ig mi van a piacon
-
den89
tag
Ne vicceljünk már, azért egy közepes árkategóriájú ~140-160 ezres benzines fűnyíró (mondjuk megbízható B&S motorral) simán elmegy otthoni körülmények között 10 évig. Nem csak a drága Husi meg Honda... Nekem pl. 8 éves a Mcculloch (Husi almárka) fűnyíróm, kutya baja, köszöni. De több szomszédom/ismerősöm is nyúz jó pár éves benzinest. A nagyon fontos különbség az elektromossal és akkussal szemben, hogy általában javítható, bármelyik sarki szerelőnél. A másik kettőben egyetértek, elektromos és akkus 5-6 +/- pár év. Ráfogják, hogy nem javítható, vagy nem találsz rá szerelőt, nem akarnak vele foglalkozni, drágább lenne megjavítani, mint amit a gép ér, stb...
-
IMGM6
tag
válasz
Graphics
üzenetére
Mire javasoljak és milyet?
Egyébként:
olcsó elektromos: néhány év
drága elektromos: egy kicsivel hosszabb élettartam ,különösen kímélve, ha csak kb. 30 %-ban van kihasználva,
benzinesben kb. hasonló, azzal a megjegyzéssel, hogy ott már van az a nagyon drága kategória, aminél azért 10+ évet is el lehet várni, otthoni használatban.
akkus kialakulóban, de egyelőre úgy néz ki, hogy kb. 5-6 (8) év után csere, az akku is.
15-25 évre már fűnyírót sem gyártanak. -
Graphics
Jómunkásember
Halihó.
Anyósomék akarnának új fűnyírót, keresnék én nekik.
A madzagost nem preferálják, meghalt már náluk 2 agrimotor is.
Valami benzines kéne 100-150 ezer között.
Önjárú és elektromos indítású , habár előtte még azért kipróbálják az én Villageremet , mert szerintem könnyű berántani azt is.Utcafront és egy kiskert is van, amit nyírni kéne nekik.
-
Morris
Topikgazda
No megérkezett Roberto. Segway Navimow i210e AWD.
Eddig csak a beállítások mentek. A minap lettem kész a szellőztetéssel. Előtte alacsonyra nyírtam. Kapott egy kis felülvetést illetve kaját is a fű.
Holnaptól pedig rendszeres munkába áll a rabszolga
-
dik
őstag
válasz
newmoonlight
üzenetére
Önjavítós.
Minden idítás előtt a vezénylést ki kell adni neki: "Indulj be vagy eladlak!" Ez működni szokott és nincs baj...
-
IMGM6
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ha al-ko akkor van rajta típus szám, régebben lehetett ilyet venni kompletten (16-17k ?), mostanában nem néztem, egyébként könnyű kicserélni. A szerelőkhöz ritkán visznek valamit javítani, ha jó. Az is igaz viszont, hogy az al-ko egyidőben a legolcsóbb, leggagyibb kínai hulladékot kezdte el forgalmazni saját név alatt, de mostanában úgy látszik, hogy ők is rájöttek, hogy ez az üzlet politika hosszútávon nem szokott beválni.
-
Zola007
veterán
válasz
Viiktor1989
üzenetére
blokk legyen hozzá mindenképpen és arra kérdezz rá hogy nem cégre vették e
Mert akkor 1 év garid lesz csak és ha megkotlik nem adnak vissza pénzt csak javítják.Nekem gyanúsak ezek a jófogás Parkside árusok, főleg ha ugyanannyiért adja mint a boltban volt kitéve, akkor egyetlen nyereség lehet rajta az pedig az ÁFA, ami újabb kérdéseket vet fel.
-
Morris
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Vehető.
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
A husqvarna lc151s gép mennyire ajánlott? Így 2-3év alatt van valakinek használati tapasztalata róla?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Viiktor1989
üzenetére
A korábbi Parkside-hoz képest még drága, garanciája is kevesebb. Az előbbi, ha még kapsz, dupla töltővel, 2*4Ah akksival 78e Ft 3 év garral (40 cm vágószélesség).
Kis helyre most láttam az OBI saját márkás (LuxTools) 32-es kisgépét töltővel/akksival 50e Ft alatt. -
IMGM6
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
100-ért bármit veszel, szívni fogsz vele. Meghajtást lehet cserélni, a régebbi nevesebb gépekhez lehet kompletten venni, de egy ügyes kezű szerelő is megtudja általában csinálni, csak azt a szerelőt nagyon nehéz megtalálni, ha egyébként jó a fűnyíró érdemesebb egy kicsit foglalkozni vele, mint egy új hulladékot venni.
-
diablo1984
veterán
Sziasztok! Megkotlott még ősszel a benzines fűnyírómon az önjáró, csattant egyet és annyi. Most szétkaptam, a hajtott tengelyek állásától(kintebb-bentebb) van hogy izomból van hajtás, van hogy terhelésre(mondjuk a gép súlyától) nincs. Nem tudtam rájönni, hogy mi baja, kikötöttem, hogy tolni könnyebb legyen. Motorikusan nincs baja(briggs motor), viszont hiányzik az önjáró, mert nagy a kert(kb 700m2)és nem árt ha a kis 30kg menne magától.

Manapság mi az ajánlott, önjáró, benzines fűnyíró? Létezik bestbuy?
Bauhaus kínálatában a 100e ft-os al-ko-t érdemes megvenni, vagy szívni fogok vele?
Fűgyűjtő kosár kellene hogy legyen, ha oldalkidobó is lenne, akkor tökéletes lenne.
Ki mit ajánlana? -
den89
tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Igen, értem, 2x18V 4 Ah, tehát ez nagyjából egy 36V 4Ah akku kapacitásának felel meg. Erre a kapacitásra írtam, amit írtam.
Esetleg még a Makiták között is érdemes körülnézni, ott vannak 5, illetve 6Ah akkuk, pl egy 2x18V 5Ah vagy 6Ah akkuval rendelkező 40-43 cm vágószélességű gép jó lehet 400 m2-re. De egyébként szerintem jók ezek az AL-KO gépek. Sajnos manapság az akkus és elektromos fűnyírókkal nem nagyon lehet 10+ éves élettartammal számolni, ezt azért vedd számításba. Fentebb is épp írta valaki, hogy 5 évig bírta az elektromos Makitája. Anyáméknak 6 évig bírta az MTD akkus, ahelyett lett az általam említett 40 cm vágószélű AL-KO. Meg azért voltak itt hasonló tapasztalatok. -
den89
tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Ez tényleg jó ár, bár nincs raktáron, esetleg máshol. Én alapvetően jobban szeretem, ha minél kevesebb akkuval kell bajlódni. Meg ugye ez 4Ah, azzal már nem valószínű, hogy le tudod nyírni egy töltéssel a területet, főleg ha ritkán nyírod és nagyra nő. A 38-as vágószélességet kicsit keveslem 400 m2-re, ha sokat kell kerülgetni, akkor esetleg jó. De alapvetően ekkora területre szerintem jobb a minimum 40 cm, de inkább 43-46 cm-es vágószélesség.
Tudom, vannak itt más tapasztalatok, de én kb úgy számolok, hogy egy 36-40V 4Ah (vagy ha úgy tetszik 2x18V 4Ah) akku 200-250 m2-re elég. Legalábbis ha nem 1 centit kell levágni a fűből, és nem csak egy végigrohanásról van szó a ritkás füvön. Hanem "komolyabb", normális fűnyírásról van szó, pl 8-10 centiről 3-4 centire. 2 géppel van tapasztalatom, és több emberrel is beszélgettem már személyesen és itt is. Nekem ez a véleményem, és mindig inkább nagyobb akkukapacitással kell venni a gépet. -
den89
tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
A kisebb változata van a szüleimnek (AL-KO 4.05 LI Easy). Jó kis gép, bár még csak ősz óta használják. 8Ah-val szerintem simán végigérsz a 400 m2-en. Vedd meg, kíváncsi vagyok, mert én is gondolkodom rajta a 800 m2-emre két db 8Ah akkuval.
Az akku most nagyon jó árban van (viszont a gép kicsit drágább, mint tavaly). -
Viiktor1989
aktív tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Közben visszaolvastam, ez a fajta gép megfelelő lehet 1 db 8ah akkuval?
[link] -
Zsírkrétamen
senior tag
Sziasztok!
Elektromos akkus fűnyírót keresnénk, mert hétvégén az első nyírásnál elfüstölt a jelenlegi. Előre leszögezném hogy én a ‘zasszony vagyok, nem értek hozzá csak a férjemnek segitenék
Nyirandó terület az egyszer 20x2m2 meg egy 10x15m2.
Nyáron általában ilyen 5-10cm-re van hagyva a fű, az első vágás igy tavasszal kicsit durvább, akkor olyan 20-25cm a fű+gyom.
Sima egyenes talaj, akadály maximum a kutya által ásott gödör, néhány faág ami behullik, meg a kutyakakker. Ja az kimaradt, hogy állitható magasságút szeretne, mert van amikor kisebbre, van amikor nagyobbra nyirná a füvet.
Egyebet nem tudok
Ő ezt nézte most ki, ez nem tudom mennyire megbízható, van-e ettől jobb ajánlat ennyiért.
Ami még segítség lehet, hogy most egy ilyenünk volt, ez kb 5 évig bírta:
-
lappy
őstag
Ajánlást kérnék kb 900nm terület fűnyírására önindítós (az asszony miatt) benzines fűnyíróra. Keret 150eFt de ha kell még egy kicsit mehet fentebb.
Megbízható motor elvárás
Köszönöm -
dik
őstag
válasz
newmoonlight
üzenetére
Na ez érdekes én első körben a gyertyát mondtam volna. Jártam én is pont így egy fűnyiró trakival nem volt jó a hőértéke a gyertyának. Csere után jó lett. Következő körben mondtam volna a trafót. Majd lehet ez elvetemült ötlet, de gondolnék a jeladó körül mágnes történetekre. Ott sok baj nem szokott lenni általában, de...
Amúgy ja én is kezdem megutálni 1 óra kinlódás után nem csodálom neki is hányingere van az egésztől...
-
dik
őstag
Árulás! Szentségtörés és istenkáromlás!!!!
Meg kell hurcolni azt a keresztet mindenkinek! Na jó kinek kisebbet kinek nagyobbat mi...
Majd kérnék egy kis videót róla miközben möködik a területen!
Persze tudom tudom a sötét erő leple kezd rámborulni mikor ilyenek megfordulnak a fejemben, de az erő velem van kitartok ameddig tudok...
-
den89
tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Jó lett volna neked is a Parkside gép, amiről múlt héten beszélgettünk és több fórumtárs is megvette. De szerintem az már elfogyott a Lidl-ben. Árban meddig mennél el?
Két Makitáról és egy AL-KO-ról is volt szó, ha visszaolvasol. De ezek jóval drágábbra jönnek ki (150-190k), mint a Parkside. -
hockeyapu
senior tag
Reggel kimentem a kertbe... hát az a kurva fű már megint nött !
A fűnyíró meg nem akar magától kijönni a fészerből !
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Egy 24 éves (2002-es gyártású), Viking MB455 H típusú (Briggs motoros) fűnyíróról van szó.
Az utóbbi 1-2 évben azt csinálja, hogy hétvégén előveszem, elkezdem a nyírást, megy kb. 3/4 - 1 órát, aztán (mintha a gyújtás maradozna ki) először csak egy-egy ütem marad ki, majd egyre többször ledadog, aztán leáll. Várok vele egy negyedórát, beindul, megyek vele, egy ideig működik, aztán újra kezdi és megint leáll. Elteszem, következő héten előveszem, ugyanezt csinálja. Szervizben volt ezzel a hibával (gyertyát, majd gyújtást is cseréltek), de még mindig csinálja. Mi lehet a gond? -
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Segìtenétek kérlek akkumulátoros fűnyíró választásban?
Mekkora területre keresünk fűnyírót?
Kb 400m2
Az adott területen vannak hosszú egyenesek, pl. 10 méternél hosszabb?
2* 20 m2 és egyszer van egy nagyobb,kb 350 m2 rész
Az adott terület lejtős/emelkedős, nehezen járható?
Sík, könnyű terület
Milyen időközönként nyírnánk füvet?
Kb 2 hetente
Mennyi időt szánunk fűnyírásra?
1 óra
Kultúrgyepet gondoznánk vagy akár 20 cm magas, sűrű gazt nyírnánk vele?
Picit gazos,max 10-15 cm (Itt jegyeznénk meg, hogy olykor a kúltúrgyep alacsony nyírási magassága jóval nagyobb motorerőt igényel, mivel a növény földhöz közeli részén jóval sűrűbb a hajtásrendszer)
Mennyire tagolt a lenyírandó terület? Vannak kerülendő akadályok?
Nincsenek
Mekkora a maximális szélesség, ahova a fűnyírónak be kell férnie?
Nincs probléma a szélességgel
Ki használná a fűnyírót? Gondot okoz-e a berántás?
Ki tartaná karban a fűnyírót? Szervizbe vinnénk vagy magunk oldanánk meg?
Van helyünk tárolni a fűnyírót, benzineskannát, egyéb tartozékokat? -
Zola007
veterán
Tegnap elhoztam végül egyet a kábeles 40 ezres Parksideból.
Workzone 46cm 1.6kW már van a családban 2db, kíváncsi leszek ahhoz hogyan viszonyul.Akárhogy nézem benzines után nekem még mindig ez a legjobb alternatíva
Ha beáll az udvar végleges állapota (kb. soha
es sikerül a terepet rendezni, valamint a nagy buckás füvet és a gyomokat kiszedni végleg akkot lehet hogy majd veszek egy akkusat.Szimpatikus az előző hsz-ek alapján a gép, de 1-2 évet inkább várok vele hogy mennyire tartós darab, főleg hogy az akkukat mennyire öli.
-
flash-
veterán
Na nekem is megvolt az első fűnyírás a parkside akkumulátoros géppel.
25 perc alatt végeztem a kb 200-300m2 es kanyargós technikás kertben.(2db 4Ah akksival használtam)
45mm magasra volt állitva a vágómagasság, és 3-as fokozaton használtam végig.
Lassulni csak a 10cm körüli fűben kezdett,akkor természetesen megemeltem az elejét egy pillanatra.
Igaz ez nem az ültetett sűrű gyep hanem az a "mezei" tehát nem sűrű hanem az a vad ami épp nő...
Nekem hatalmas game changer a benzines mtdhez képest. Az 31kg és oda vissza tologatni,bokrok között lavírozni ilyen virágokkal teli kertben hát halál volt(hiába erős a karod,a derekad akkor is megsínyli a nehéz gép oda-vissza tologatását).
és hiába 40cm a vágószélessege de többet vesztesz a súly miatt egy ilyen benzines géppel mint amit nyernél..Na szóval ez a 25 perc alatt az átlagos 5cm füvet úgy vágta le hogy még két jelzés volt a töltöttsegen,a piros és a sarga.
Eddig egy kis dologgal találkoztam mondhatni negativum, a tolókar tekerője kiáll és beleér a kerítés beton oszlopba,stb ha valami mellett közel tolod. De ennyi ezzel a géppel kisebbet kertek nyírása álom. 🙂
Aki ehelyett ekkora és ilyen területre egy kőnehéz benzinest akar venni az jó gondolja meg mert nem fog jó vételt csinálni 😀
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Crimson Desert
- Interactive Brokers társalgó
- Fűnyíró topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával!
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP10 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 250 - 16GB 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év gari
- Prémium! Bambulab bontatlan filamentek (PLA - PETG- ABS) ÁFÁS- számlával eladóak készletről!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Itt erre nem kinlódik senki abba viszi az ember amibe akarja...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

es sikerül a terepet rendezni, valamint a nagy buckás füvet és a gyomokat kiszedni végleg akkot lehet hogy majd veszek egy akkusat.