- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- [Re:] Visszahívja két Z690-es alaplapját a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 - 5600X / 5800X / 5900X / 5950X "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- [Re:] LG CineBeam PF610P: kompakt, könnyen mozgatható, okos projektor
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulupeti
senior tag
válasz
vendingo #7901 üzenetére
Az engem is két éve, 2016 óta chilizek, de az M-Gardenes kelési arány az valami félelmetesen rossz volt, de a tiédtől bizonyára jobb, ahogy olvasom, meg sem kaptad a megrendelésedet.
#7902Moleman
Én Jalapeno Earlyt, valamint Jalapeno Biget.
Nagyon szeretem a Jalapenot, frissen és savanyítva is.
Wow, átteleltetted, az komoly. Én az első évemben, 2 vagy 3 tő Red Savina Habanerot, következő évben elképesztően sok volt rajta.[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
válasz
gulupeti #7903 üzenetére
Zummzummtól tavaly a Jalapeno Tam jól kelt, de a Poblano nem igazán.
Direkt gyengének vettem őket, amiből mennyiséget lehet enni, nem csak 1-1 vékony karikát.
Az ízviláguk nyersen nem igazán az enyém, de nem is rosszak! Lett némi darálmány, ami inkább csak pikáns. Savanyítva is lett. A darálmány és a savanyú is finom!https://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
vendingo
veterán
-
Digitalpimp
aktív tag
válasz
gulupeti #7899 üzenetére
Én kertész áruház vetőmag osztályán is láttam már Jalapeno magot, szerintem az ott forgalmazottak elég megbízhatók. Sőt kínai fajták is szoktak lenni, Habanero, Skorpió biztosan.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai
-
Moleman
addikt
válasz
gulupeti #7903 üzenetére
Én mindet teleltetem, vannak 3 évesek is. Régebben jól is sikerült, mert sok napfényes ablakpárkányom volt, de most a pincébe kényszerültek, ami sokat megvisel.
Néha szükség is volt a teleltetésre, mert a legtöbbet csak 14 centis cserépben tartom, hogy könnyű legyen mozgatni (többször is költöztünk), de nem mindenki tolerálja, pl a jamaican bell és a kaliforniaiak csak a második évben kezdtek teremni.
Nekem a sárga és piros scotch bonnet a legfontosabb, szeretjük a jamaikai kaját, de anélkül belekezdeni se érdemes.
-
zsiga68
aktív tag
-
forceberg
veterán
Ti szoktatok segíteni a friss keléseknek, hogy a kis hajtásról lejöjjön a maghéja?
Tavaly volt pár, amelyik nem dobta le, minden nem tudtam segíteni.https://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
lev258
veterán
válasz
forceberg #7914 üzenetére
Ha van rá időm, akkor azt szoktam csinálni, hogy huzamosabb ideig, tíz percenként nedvesítem, aztán amikor már kellőképpen felpuhult, óvatosan elkezdem leszedni. De előbb hagyni szoktam időt, hogy egy kicsit erősödjön még, növeljem a műtéti túlélés esélyeit.
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
forceberg
veterán
válasz
G**@**B**! #7917 üzenetére
+ lev258:
Én azt csináltam, hogy az ujjhegyemről átadtam egy vízcseppet, ami gondolom puhította, de sajnos maradt pár darab, ami nem maradt meg. Bár visszaemlékezve, lehet, hogy inkább a paradicsomokon volt rosszabb a helyzet.Offtopic: így tettem egy a Tátrából saját magam által begyűjtött, majd itthon keltetett törpefenyő maggal is. Az szépen kibújt magától a sisakból. Most azon már van kb. 10 kis tűlevél, remélem megmarad! Kapja a Dithane-t, nehogy kidőljön.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
lakisoft
veterán
Valaki itt szokott ilyet termeszteni?
https://chilimania.hu/termek/ancho-szaritott-chili-200-g-poblano/Ettem már ilyet nekem nagyon bejön az íze.
-
forceberg
veterán
válasz
lakisoft #7919 üzenetére
Még savanyúnak is raktam el belőle
+ volt őrleményem is Poblano Jalapeno Tammal keverve. Épphogy pikáns, de finom volt.Viszont a Poblano nálam elég xarul kelt. Most is a Jalapeno és a Marconi is már kicsírázott, a Poblano meg sehol.
-
forceberg
veterán
válasz
lakisoft #7921 üzenetére
2 tő maradt meg. Olyan 70 centi magasak lehetettek. Ritkásabb, de nagyobb volt a lombjuk, mint a Jalapeno Tamoknak. (azok voltak mellettük, így azokhoz képest láttam, hogy milyenek) Ha jól emlékszem, a két tő kb. heti 4-6 paprikát adott vagy 2-3 hónapig.
[ Szerkesztve ]
-
lakisoft
veterán
válasz
Digitalpimp #7923 üzenetére
aszalva mennyei
- csípős füstölt, aszalt szilva ízű.
-
vendingo
veterán
válasz
lakisoft #7926 üzenetére
Enélkül nem is lehet az eredeti receptet megcsinálni. Ez az alapja az egésznek, és nem csak anchoval jó. Lényeg, hogy enyhén csípős szárított paprika legyen. A legelterjedtebb a füstölt ancho. Ez alap a mexikói konyhában, kb mint nálunk az erőspista.
Pl. [link][ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
tzimash
őstag
Hali. Még nem bújtak ki a hajtások, de megjelent a penész a földön. Túl lett öntözve... Van olyan szer amivel eltüntethetem? Dithane M45 van itthon, de lakásban nem merem használni. Valami alternatív megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
-
vendingo
veterán
válasz
lakisoft #7937 üzenetére
Chilimania.hu.
Eléggé gazdaságos a kiszerelés. 1- 2 főzésre elég egy csomag paprika. A chipotle meg nagyon sokra. Chipotle szósz, chipotle majonéz, salsa készül majd belőle. Nagyon tuti receptek vannak elmentve, apránként végigmegyek rajtuk.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
tocsek18
senior tag
"időben" elvetve ma:
20 chocolate habanero
30 orange habanero
30 red habanero
30 jalapeno jumbonincs komolyan véve a szezon, tavaly vett magaok, kései vetés, ha soká kitart a nyár még jó is lehet, meglátjuk
-
forceberg
veterán
A Cristobal F1-ről hallott valaki?
Faternak megtetszett a fotó a mag zacskóján, így vett...A Jalapeno Tam és Marconi brigád itt tart:
[kép]https://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
-
vendingo
veterán
Szívás lett a mai kaja...
Tesóm megkért, hogy legyen chilisbab. Nem bírja a csípőset, ezért csak egy fél chipotle került bele. Máskor 1-2 lazán belemegy 3 adagba. Sikerült belenyúlnom, mert ez a fél annyira csipős, hogy én is alig bírtam megenni. Ezt utálom a jalapenoba, hogy egyiknek semmi ereje, a másik meg letépi a fejem, hiába van ugyanarról a tőről.
Tejföllel és sajttal tudtam csak legyűrni sok sok kenyérrel. Amikor csoki habaval készítem akkor szokott ilyen lenni.Februári vetés:
2 év után végre normális növényeim vannak. Már most a szobában több termés van mint az előző 2 évben összesen.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Digitalpimp
aktív tag
válasz
vendingo #7948 üzenetére
Ja, A Jalapenok között mindig van 1-2 akna.
Szépek a növényeid, az enyémek már kint vannak az erkélyen. Nekem is van köztük olyan, hogy már tiszta virág, meg termés is van rajta.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Fűnyíró topic
- Hardcore café
- [Re:] Honor Magic4 Lite 5G - varázslat helyett bűvésztrükk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- [Re:] Visszahívja két Z690-es alaplapját a Gigabyte
- DIGI kábel TV
- [Re:] Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 - 5600X / 5800X / 5900X / 5950X "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- iPhone X 64GB Space Gray független eladó
- Új Acer 14 Swift 3 FHD IPS Nano i5-1135G7 4.2Ghz 8GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win10 Garancia
- ASUS GeForce RTX 3070 Ti TUF OC 8GB videokártya - magyar garancia: 2025.01.17
- iPhone 12 128GB Product Red - GARANCIÁLIS
- Iphone 12 Pro 256GB silver független telefon eladó
Állásajánlatok
Cég: Abesse Zrt.
Város: Budapest
Cég: Intland Software
Város: Budapest