Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Milyen TV-t vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- LG LCD és LED TV-k
- „Ezt a sorozatot emberek készítették!”
- Apple asztali gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Oh még egy adag személyeskedés

Am, ez nem tom honnan jött, hogy én bárkinek a vállát veregetem, csak próbálok okokat keresni a dolgok mögé, azon kívül, hogy a nagy gonosz kapitalista cég szivatja a usereket, muhhahahahahhahaha.
S az a véleményem, hogy e-mögött az van, hogy olcsóbb, egyszerűbb és Apple esetében az is érdeke, hogy az új iOS legyen elterjedve. Nem kell ezzel egyetérteni
-
7Heads Drago
veterán
S a migráció során nem ezekre kell gondolni, hanem az iOS meg a beépített alkalmazásainak a különböző metadata vagy konfigurációs adataira.
Össze-vissza zagyválsz. Te értesz hozzá? Ha egy update előtti telorol kapsz egy képet az újra és kezeli az új vagy egy személy elérhetőségét megkapod és kezeli a teló akkor te miről beszélsz? Sőt az is biztos hogy az új updatelt telorol küldesz vissza bármilyen adatot egy régi os-es telora akkor is kezelni fogja a régi is. És magán a fájlokon kivül semmilyen metadat nem fog átkerülni a rendszerek között. Persze nyilván te tudsz rá ellen példát milliós nagyságrendben... Mivel a metaadatok nem stimelnek.
Az appok, progik inditási, futási konfig adatai ettől lehetnek mások, de ennek semmi köze sincs a tényleges mentett adathoz. Ha jól emlékszem olyan volt ios-on hogy a kép fájloknál cseréltek fájl formátumot. Ez lehet például már probléma egy régi rendszernek. De hogy az új kezelni fogja a régi videókat, képeket, zenét vagy bármit az biztos. Ha ez igaz lenne alá tudnád támasztani, mivel komoly visszhangja lenne. Simán csak arról van szó hogy az Applenak úgy kényelmes hogy az új telefonod belakásakor rákényszerít az updatre. Sajnos a userek nagy része csak az orráig lát és a legegyszerűbb megoldást használja és nem tud róla hogy máshogy is lehet. Megteheti, csak nem értem miért kell ezért a vállát veregetni?
És ne aggódj pont ugyanígy nekimegyek bármely másik gyártónak is akinek vannak hasonló húzásai. Windowsban én is a tiszta telepítést szeretem, pedig nagyon sok informatikus más véleményen van..... szerintem meg ez a mottójuk: a lustaság fél egészség. -
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Értem, tehát nem maradt más mint személyeskedni
Ezek aztán érvek. 
Hát akkor részemről is az a véleményem, hogy semmit sem sikerült felfogni abból, amit leírtam

Az Apple mentalitása az hogy ha akarod ha nem le van nyomva a torkodon.
- ez marha vicces. Ha jól tudom továbbra sem kötelező iPhone-t venni, de általában nagyon sok károgó így áll hozzá
Ez elég gyengére sikerült. Attól hogy régi os-en maradsz az appok ugyanúgy frissülnek.
- jaja, az is gyengére sikerült, hogy megértsd, hogy a beépített alkalmazásokról és a rendszerről beszélek
Ahogy látom nem értjük egymás látás módját.
- miért kellene? -
7Heads Drago
veterán
Ugyanmár.
A Win is egy os, meg az android is. Ezek szerint még sincs tapasztalatod. A kakiba taposott és ócsárolt droidon megoldják, Ios-on meg nem megy.
A biztonságos rendszer cím már elúszott. Az Apple mentalitása az hogy ha akarod ha nem le van nyomva a torkodon. Droidon a sok gyártóból mindig van olyan aki kedvezni akar a usereknek. Egy rakás fejlesztést köszönhetnek ennek az iPhone userek hogy az Applenak is muszáj valami újat mutatni és kézen fekvő átemelni droidról. Régen ők mutatták a trendet most meg csak a kővetői lettek.
S a migráció során nem ezekre kell gondolni, hanem az iOS meg a beépített alkalmazásainak a különböző metadata vagy konfigurációs adataira. Az apple simán hozhat olyan döntést, hogy nem maintaineli ezeknek a kompatibilitását széleskörűen, csak kb update során biztosítja, hogy megőrződjenek.
Ez elég gyengére sikerült. Attól hogy régi os-en maradsz az appok ugyanúgy frissülnek. Jó pár update kell ahhoz hogy valami olyan gikszer legyen amihez muszáj updatelni. Leginkább a banki appok... már aki használ. Sőt érdekes módon ahogy látom egyre többen vannak akik kivárnak az updatel itt is. Mert amennyit ad, annyit el is vesz... főleg az össze dobált updatek.
Ahogy látom nem értjük egymás látás módját.
Szép Estét -
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Persze, hogy a magánvéleményem
Mi más lenne. Akkor tudnék erről bizonyosággal nyilatkozni, ha középvezető lennék az Applenél, de akkor meg tilos lenne 
De alapvetően ez a véleményem szakmai tapasztalatom alapján. Minden fejlesztő, ami bármilyen custom adatokat, konfigurációt tárol előbb utóbb belefut ebbe a kérdése és vagy kezeli vagy nem.
Nem, nem próbáltam ki, amit felvetettél, de értelme sincs sok. Kép és dokumentumok azok szabványosak, s meg is szenvedik a szoftverek, hogy az esetleges különböző verziókat támogatják. S a migráció során nem ezekre kell gondolni, hanem az iOS meg a beépített alkalmazásainak a különböző metadata vagy konfigurációs adataira. Az apple simán hozhat olyan döntést, hogy nem maintaineli ezeknek a kompatibilitását széleskörűen, csak kb update során biztosítja, hogy megőrződjenek.
A Windows meg nagyon más tészta. Náluk mindig is selling point volt a kompatibilitás. Ezért van az, hogy manapság akkora bloatware és kb több Windows meg annak darabjai vannak összecsomagolva
Apple mentalitása teljesen más. Gond nélkül kivágták pl a 32 bites appok futtathatóságát a macOS-ből, pár év és az egész x86 is erre a sorsa fog jutni. -
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Szóval ennyire bénák... szerinted.
- nem, nem bénák. Ilyet egy szóval sem mondtam. Általában a fejlesztők mindent megcsinálnának, ezek menedzseri és üzleti döntések. Épp azt, írtam, hogy extra munkát hanyagoltak.Szerintem meg ezt hívják tervezett elavulásnak.
- hát részemről, meg inkább a fire and forget mentalitás sok android gyártó részéről a tervezett elavulás, nem pedig az, hogy régi eszközök is megkapják a legújabb szoftvert és lehet róluk migrálni. -
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Miért kellene igazad adnom? S nem veregetem a vállukat. Csak azzal nem értek egyet, hogy proaktívan szivatnák a usereket.
Csak azt akartam mondani, hogy általánosságban is verziók közötti kompatibilitás és migráció simán lehet extra munka, vagy extra tesztelés kérdése, amit nem léptek meg, s inkább tiltják ennek a lehetőségét, mert számukra is előnyösebb, ha mindenki a legújabb iOS-t használja.
-
7Heads Drago
veterán
Nehezedre esne igazad adni. Az Applenek nincs szüksége rá hogy veregesd a vállukat. Amúgy marha egyszerű ellenőrizni régi Ios alól küldesz adatot újra, képet, dokut, bármit mondjuk azért ne a facen keresztül mert az a képeket lerontja alapból. És megnézed hogy egyezik-e a két fájl mérete. Ez szimplán csak azért van hogy az új ios legyen fent és idővel az megfogja lassítani a telot.
Hibák: Nálam az I11-en volt több is kérlek. A fórumon az volt rá a válasz hogy vegyek másikat. 2 sim kártyával használva a telot random eldobálta a hívásokat. 1-el semmi baja se volt. 1,5 évig volt meg egy update se javított semmit se. De volt más bajom is csak vissza kellene keresnem hogy mi az... I11 topikban vagy az ios topikban kérdeztem rá.
-
hapakj
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Értem én, és biztos létezik is ez a hiba valakiknél

Amúgy érdekes. Nálam egyszer volt olyan hiba, amiről sehol se találtam infót, aztán következő frissítésben megjavult

iOS 26-ban nekem összesen annyi minor zavaró dolog van, hogy mintha lassabb lenne a login screen

-
akosxyz
senior tag
Én eddig általában minden nagy updatet megúsztam nagyon apró, szinte észrevehetetlen hibákkal. Lehetett hallani a neten, hogy van pár dolog, ami a userek nagyon kis hányadát érinti. De jelenleg azt látom, hogy ez most jóval magasabb és vannak olyan bugok, amiket nem hiszem el, hogy nem vettek észre. Mint pl ez a billentyűzetes dolog. És ez fájóan amatőr.
Macbookomon a Sonoma frissítés óta (már csak az jön rá, mert régi gép) a touch ID hol működik, hol nem. Bejelentkezéshez konkrétan kioffolta magát, jelszavak beillesztéséhez meg szarakodok vele, ha meg nem unom és írom be a jelszót. És az tényleg nem nagy frissítés volt, mert a Sonoma már csak pont, hogy csiszolgatásokat kap.
Nyilván javítják az összes ilyen problémát, de nem baj, ha a eléjük kerül a sok elégedetlen felhasználó, mert akkor legközelebb talán körültekintőbbek lesznek, mindenki csak nyer. -
hapakj
őstag
Persze, legyenek benne minimális mennyiségű bugok én is ezt mondtam.
Amúgy érdekes, nekem is iPhone 12-m van és az általad leírt problémával nem találkoztam, rendesen megy a fényerőszabályzás. Meg bármi egyéb i12 érintő problémával sem találkoztam, amit írtak neten.
Persze elhiszem, hogy vannak hibák és sok elég kellemetlen, de abszolút kiváncsi lennék hány %-ban fordul elő és miért. Mert lehet amúgy elég alacsony az arány, csak a teljes iOS userbázisban ez már egy nagyobb mennyiség lesz.
-
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Mi változik??? Csináltam már jó pár win updatet.
- Bármi változhat. Az iOS nem Windows. Főleg a Windows-ban sok energiát fektetnek a backward kompatibilitásban.Az adatok adatok... nem változnak. Na meg érdekes lenne ha az új os nem támogatná a régi formátumát. Akkor küldeni se tudnál régi készülékről újra.
- Az adatok nem változnak, de a formátum lehet. Az hogy valami régi formátumot támogat az inkább feature, mintsem természetes. S nem feltétlen ugyanúgy küldözget, mint ahogy tárol. -
akosxyz
senior tag
Én értem, hogy csak fícsör update-k, de attól még nem kellene törkedni a bug mentes kiadásra? És igen, ha valamit fejlesztenek, akkor lesznek bugok, erre vannak a béták, hogy ezeket tesztelik és javítják, hogy mire jön a public addigra ne legyenek olyan dolgok, mint pl a billentyűzetnél, hogy kiválasztom a hosszú ű betűt, majd amikor megnézem, a rövid u került be. Ez pl egy kis dolog, de engem pl rettenetesen zavar, mert utólag javítgatnom kell, amit beírtam. Aztán a messengernél felugró vak billentyűzetpanel is zseniálisan néz ki. Az automatikus fényerőszabályzásom az i12-n kb rettenet. Bekapcsol sötéten, majd nem szépen felvilágosodik, ha már kapásból nem is tudta belőni, hogy milyen fényviszonyok között vagyok, hanem hirtelen felk&#rja maxra, ezzel létrehozva egy kvázi neutralizálót a Men in Black-ből. Nyilván ezt sötétben is néha benézi a retinám nagy örömére. És ezek most csak azok, amik kapásból eszembejutottak. Arról nem is beszélve, hogy ez az update azért jött ki, mert voltak olyan új modellek, ahol nem tudtak mobilnetet kapcsolni. Na ez nem apró bug. Veszel 400-500 kilóért egy zsír új telót, majd nem tudod bekapcsolni a mobilnetet vagy éppen a bt wifi dobja el magát.
És értem, nem mindenkit érintenek, nem mindenkit zavarnak ezek a dolgok, de attól még ne tudjuk le annyival, hogy hát bugok mindig vannak. Én tartom a véleményem, hogy ez régebben nem fordult elő epöl háza tájékán és pl engem ezzel a stabilitással megvettek, szeretném, ha ez így is maradna és ezért mondom azt, hogy ez az ios26 start borzalmas lett. Pedig maga az új dizájn nekem speciel tetszik és szerintem az is jó, hogy egyre jobban testre lehet szabni, bár én ezt kevésbé használom ki, de akik meg szeretnék, azoknak ott az opció rá.
Csak az az érzésem, hogy elindultak egy rosszabb irányba és ez nem tetszik. De ne legyen igazam. -
7Heads Drago
veterán
Mi változik??? Csináltam már jó pár win updatet. Az adatok adatok... nem változnak. Na meg érdekes lenne ha az új os nem támogatná a régi formátumát. Akkor küldeni se tudnál régi készülékről újra. Az updatek a rendszer lelkét érintik nem a user adatokat. Olyan fordulhat max elő hogy az új rendszerben létrehozott fájl-t nem tudja a régi kezelni. Mondjuk ehhez nem kell update se csak egy újabb app verzió mondjuk.
Ez teljes egészében arra megy ki hogy a usert rávegyék az akaratán kívüli updatere. Persze van más út is, csak ugye ez van felajánlva a telefon beüzemelésekor. És ahogy én olvasgatam az új ios megint csak elvesz a régi telok üzemidejéből. Illetve érdekes lenne megnézni a memória használatot is. Ahogy fejlődik egy OS mindig a nagyobb, erősebb felé fejlődik a régi hardvereket még szép lassan leölik. -
hapakj
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Ez megint csak a userek szívatása.
- nem feltétlen. Upgrade során változhatnak az adatok formátuma, a szinkronizációs protokolok és egyszerűen nem csinálják meg verziók között.De szerintem cloudon keresztül simán lehet verzió függetlenül is átvinni az adatokat.
-
Gzolo
senior tag
Más is járt úgy, hogy az ios26 óta nem működik az addig használt töltőkábel? 13mini, 14 és Ipad Air 3 is van itthon, és ios26 óta az ikeás Lillhult Type-C-Ligthning és Type-A lightning kábelekkel konkrétan csökken a % töltés közben a telefonokon, iPad pedig rögtön eldobja.
Több töltőfejjel is próbáltam, egyértelműen a kábel a gond. Kontrollnak van itthon gyári iPhone kábel.
-
Zsolt,72
senior tag
"a beviteli mező nem látszik problémával küzdök a frissítés óta"
Ismerős helyzet. Jelen volt nálam is, OTA módon történt frissítést követően. Tegnap este volt alkalmam vezetékes frissítésre (IPSW fájlból, iTunes segítségével), majd újként állítottam be az iPhone-t és így már rendben működik, végre helyre került a mező. Apple billentyűzet, iOS 26.0.1 (kipróbáltam az elmúlt évek során 4-5 külsős billentyűzetet, de egyszerűen nem nekem találták ki őket, mert sehogy sem ment az összeszokás, így maradok a jól bevált, pofonegyszerű, de stabil gyárinál, ami nagyon kézreeső számomra).
-
Ceree
senior tag
Nagyon vártam az első tapaszt, mert a beviteli mező nem látszik problémával küzdök a frissítés óta. Főleg úgy vicces, hogy a redditen olvastam, hogy már a 26-os bétájában jelen volt ez a hiba hónapokkal ezelőtt... (Külsős billentyűzet használata esetén (Swiftkey) random nem jelenik meg a beviteli mező, ahova írnád az üzenetet, vagy éppen félig jelenik meg, vagy akkora üres mező fölött jelenik meg, hogy nem látod mire válaszolsz.)
De erre pont nem hozott megoldást… :(
-
hapakj
őstag
Jogos, de a Cyberpunk és az iOS az kissé más kategória.
A Cyberpunk lényegében egy egyszer kiadott szoftver volt (dlc-ket leszámíva) és ott igen első kiadáskor törekedni kellett volna a legkevesebb bugra és nem patchekben javítani, de a major iOS kiadások is lényegében csak nagy feature update-k már.
Utóbbinál előnyösebbnek érzem, ha inkább tartják magukat az ütemtervnek és nem a határidőt nyújtják ki, hanem inkább az egyes featureökből vágnak / későbbi frissítésre halasztják (ami amúgy már jellemző is az iOS-re). Ez megoldható is lenne, s tényleg gáz, ha ez sincs meg.
Persze zavaróan sok bugnak a feature updatekben sem szabad lenne lennie, de amíg új featureöket pakolunk valamibe, addig bugok is lesznek. Személy szerint én eddig iOS-ben nem igazán találkoztam még semmi kritikussal.
-
akosxyz
senior tag
Az tény, hogy nem kötelező telepíteni, igaz a hype az nagyon megy körülötte. Viszont az új készülékek az új IOS-szel jönnek ki és nem tudsz felrakni eggyel régebbit.
És valóban a végtelenségig lehet csiszolni egy szoftvert, de az nem a végtelen csiszolás kategóriába tartozik, hogy tele van buggal. És ez nem csak telefonos szoftvereknél van már így, ott vannak a játékok, lásd anno Cyberpunk és még lehetne sorolni.
Szerintem ez nem jó irány és nem baj, ha az emberek hangot adnak neki és nem csak letudják azzal, hogy jóvanazúgy, majd kijavítják. Kiadsz egy új készülékre több százezret és tele van hibával, ott szerintem nem kell mindent lenyelni, vagy a gyártó továbbra is ezt fogja csinálni, mivel az emberek leszarják. -
hapakj
őstag
Nem hiszem, hogy bármi előnye, s csak a fejlesztési idők csúsznának meg.
Ráadásul így az új készülékeket elég csak új iOS-sel kiadni.Nincs olyan, hogy kész szoftver, kb mindet a végtelenségig lehet csiszolni.
Az teljesen jó megoldás, hogy nem kötelező telepíteni az új verziót. Asszem iOS 14-15 között erre több hónapig lehetőség volt. Nem tudom mi ma a helyzet, de lehet nem volt rá igény.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
tothmaxy182
üzenetére
Én is ezt érzem, sok helyen full gagyi a felület.
Minden egyes évben egyre nagyobb és több hibákkal jönnek ki a főverziók... ha összességében nem ez lenne a legmegfelelőbb rendszer számomra, akkor gondolkodás nélkül váltanék.
-
tothmaxy182
őstag
Ez az iOS 26 úgy néz ki, mint egy ZS kategóriás kínai gyártó (Doogee, Ulefone, stb) Androidos felülete 2018-ból.
Hogy néz ez ki??? Bárcsak visszamehetnék az előző verzióra, az tökéletesen működött és a dizájn sem volt egy katasztrófa.
-
akosxyz
senior tag
Én inkább azt gondolom, hogy túl rövid az idő két főverzió között és a nép mindig akar valami újat. Az pedig, hogy minden évben kb ugyanakkor kiadnak egy újat, ha kész van, ha nincs, az ezt eredményezi.
Úgy kellene működjön, hogyha kész az új verzió, nagy bakik nélkül, jól letesztelve, akkor ki lehet adni, és nem azért, mert eljött a szeptember 12... -
Asszony i16-ja még iOS 18. Valamennyin van. Ezzel a javítással már frissíthető komolyabb probléma nélkül? Vagy érdemes megvárni inkább a 26.1-et?
Szeretné kipróbálni a 26-ot, de még nem engedtem neki
-
Narxis
nagyúr
Az az érdekes, hogy a szándékos lassításért ha jól emlékszem kaptak egy méretes büntit az EU-tól, ha ebben is vizsgálat indulna az EU részéről és bizonyítva lenne, hogy megint szándékosan rontanak el régebbi készülékeket akkor visszaesőként az EU szép nagy összegre tehetne szert.
-
classic B
senior tag
Inkább írják alá a 18.7-et, hogy visszarakhassam azt. Ez a 26-os nem tetszik.

-
M_norbi
csendes tag
Remélem a merülési gondokat is megoldja - az IOS26-al az 1 éves Iphone 13 nagyon gyorsan lemerül - eddig semmi ilyen probléma nem volt a telefonnal.
-
bigrock
addikt
Halleluja, meg vagyunk mentve.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- ASUS routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- iPhone 14 pro 128 gb gold 100% akksi
- iPhone SE 3 2022 128GB gyári független szép gyári 95% akku
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy S25 12/256GB gyári független 2028.08.03. Alza jótállás + ajándék
- OUKITEL G1 Mobiltelefon 24/256Gb dupla sim
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Gondolom még az általam felvázolt próbát se csináltad meg.