Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• shev7

veterán

válasz robbp #1559 üzenetére

''1./UPC-m van, és jelenleg vezetékes routeren keresztül használom ezt a pofás kis kütyüt, kérdésem az lenne, hogy lehet-e vezetékes router nélkül használni a Fonerát vagy sem?''

LEhet, es a megoldasi modja is le van irva a topicban. Fogsz egy gepet, aminek meg tudod valtoztatni a maccimet. Beallitod neki a fonera mac cimet(rajta van a dobozon). Csatlakoztatod a gepet kozvetlenul a modemre. Elvileg ilyenkor semmilyen oldal nem erheto el a geped szamara, csak a prov.chello.hu. Beregisztralod a maccimet. Ujrainditod a modemet, es a fonerat dugod ra. Fog kapni egy csinos ipcimet a chellotol. A vezetekes routerre a tovabbiakban csak akkor lesz szukseg, ha vezetekes gepet akarsz a halozatodba kotni.

''Aktiváltam, és megjött a meghívó, anyuéknak Datanet ADSL-t megrendeltem, de klassz lenne ha nem kellene egy vezetékes routert venniük hozzá...''

Adsl-nel nincs semmi trukk. A fonera tud pppoe kapcsolatot felepiteni, nincs szukseg masik routerre.

''2./ Szeretném tudni, hogy mi a ''WPA password'' (ezt kell beírnom a laptopomnál a wireless network'' részbe amikor nyomok egy ''Connect''-et?) és a''Router password:'', ill. mire jók ezek.(hogy más ne támadja meg/kódolja át?)''

WPA password azert kell, hogy csak az tudjon a privat jelre racsatlakozni, aki ismeri ezt a jelszot. A Router password meg azert van, hogy a configfeluletere csak az tudjon belepni, aki ismeri ezt a jelszot.

''3./Azt szeretném elérni, h. a privát hálózatom védve legyen...(gondolom a WPA-s történet erről szól)''

Mar el is erted. WPA kulcs nelkul nem lehet ra csatlakozni/lehallgatni

''4./ 'Friends And Family' - ('Friends and Family user #1' és a 'Password #1') nem értem, h. ezt majd a másik félnek majd hova kell beírnia...(pl. a szomszédomnak akivel megosztom a netet)''

A publikus jelre (FON_*) csatlakozva ezeket a user/pass-t hasznalva beenged, nem kell linusnak lenni hozza. (De csak a te routereden lehet hasznalni termeszetesen)

Új hozzászólás Aktív témák