-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egérpadok listáját nézd át!
Hirdetni tilos a fórumon, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2019. 02. 04.
Amennyiben egeret keresel: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mephike
őstag
Fnatic egérpadok:
Most már egy hete felváltva használok két Fnatic egérpadot a Focus 3 MAX és Dash2 MAX-ot. Mindkettő kétféle méretben kapható, a kisebbik a 480x400mm a nagyobbik a 48x480mm. A vastagsága mindegyiknek 6mm. A Focus egy lassabb pad, míg a Dash egy gyorsabb változat. A pad szélén lévő varrás nagyon igényes lett. A 6mm-es vastagság ellenére sem süpped annyira az egér a padba, mint ahogy azt vártam, ugyanakkor nagyon kényelmes használni őket. A poron nagyon jó minőségű, de a pad kicsit nehezebben nyeri vissza a formáját, mint más ilyen típusú padoknál lenni szokott.
Nem hinném, hogy nagy meglepetéssel fogok szolgálni, de a Focus nekem nagyon bejött, hiszen én a lassabb padokat kedvelem. Pár kép:
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
PCProfessor #15006 üzenetére
Visszatérve erre.
Spc endorfy lett. Varrat és anyag sokkal jobb, nem annyira érdes. Kicsit lassabb, halkabb is. A nagy hátrány, hogy még 1 hét után, nehéz könyvek alatt sem laposodott ki. Megpróbáltam visszafelé tekerni, csak látszódnak benne hullámok és elrontotta az összképet.Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
Sekuda
friss újonc
-
camper
tag
válasz
Sekuda #15018 üzenetére
Nálam is létezik a jelenség, melyik drivert használod, az új Synapse 4 vagy az előző Synapse 3-at? Mások tanácsára eltávolítottam a Chrome RGB modult, ez valóban sokat segített, de még mindig nem vagyok elégedett. Egy idő után olyan, mintha valami puffer tele lenne, néztem mennyi memóriát eszik a szoftver, nem kevés de még bőven belefér.
Cseréltem a 3-ast 4-re, majd vissza, elsőre mindig jónak tűnik, de hosszabb játékidő után én még mindig érzem a lassulást. Nem bebeszélem magamnak, mert a végső megoldás, ha kilépsz a Synapse alkalmazásból majd újra elindítod, egyből perfekt lesz minden.
Még két tipp: érdemes kitakarítani a senzort, ha elfelejtem időnként engem az szokott szívatni és ehhez hasonló a jelenség. A másik, hogy én nem javaslom a csiri-viri mintás padokat, csak az egyszínűt.
A lényeg, nem a padod miatt van, több padon is előjön ez és szinte biztos, hogy a razer szoftvere okozza.
-
Enton
addikt
válasz
Mephike #15017 üzenetére
Ha lehet mondani élőben még szebb, csillogós felülte révén minden szögből kicsit más árnyalatú lámpafénynél. Rendes napsütésben még meg se néztem, nem sokat süt erre fele meg mindig felhős.
Van a bal szemében egy kis pötty arra folyton azt haluzom most sikerült összekennem valami trutyival, monitor fénynél nagyon becsapós.
Meg nagyon passzol a fő bill-hez is:
A q3 kékje sokkal rikítóbb világoskék, de azt meg ezelőtti karácsonykor faternek adtam.
Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
krono.
tag
válasz
Sekuda #15018 üzenetére
Én erre a HyperX-re váltottam a QcK+-ról, ez egy gyorsabb, érdesebb felületű, nehezebben koszosodó pad.
-
Sekuda
friss újonc
-
Sekuda
friss újonc
Sziasztok! Razer DeathAdder V3-hoz szeretnék egérpadot vásárolni nem túl horror áron. Többnyire 1600 dpi-n használom és a nagyobb egérpadokat preferálom amire a billenyűzet is kényelmesen elfér.
-
Enton
addikt
Csütörtökön befutott az akciós pad csomagom.
Végül is 3 darab mellett maradtam az aquacontrolt mellőztem a listáról majd egyszer arra is sort kerítek. Ha jobban utánuk jártam melyik milyen fajta is pontosabban, nekik is kismillió verziójuk van mindenből is.Soku x pengu limited:
A már meglévő corsair mm200 standard-hez nagyban hasonlító felület ha nem ugyanolyan, ptfe talpakkal használva teljesen jól siklik, halk is, alkaromat/kezemet sem dörzsöli.
3mm-es, 480mm x 400mm, a vékonyabb fajtából így merevebb nem süppedős élményben lehet részünk vele, feltekerve érkezik és az oldala sokáig képes minimális hullámokat megtartani, de már van rá egy jó ötletem mivel tudom szépen majd kivasalni.
Ezen felül a varratlan széleket lehet még megemlíteni ez sokaknál kizáró tényező is lehet, nálam ekkora méretben ez szerintem nem fog problémát jelenteni.
Előző varratlan padom is hamarabb vált meg gumi talprészeitől mintsem elváljon a felület és gumitalp. De ez majd idővel kiderül itt hogy sikerült az anyagok házasítása.Superbeings Lab: Momento - Balanced:
liqquidg: ajánlására, speed kategóriában, nagyon szép érdes felület ami nagyon minimálisan hátráltatja a ptfe és üveg talpakat és kezemet próbálja meg "lassítani". Ha valaki olyan fogással egerészik ahol a keze/karja nem kontaktol a paddal ott ez a control funkció csak az egérre lesz hatással.
Szép méretes 4mm vastag, 480mm x 400mm, minimálisan süppedő azt is inkább nagyobb erők hatására.
Feltekerve érkezik de nagyon hamar síkká válik, semmi gyűrődés a széleken se. Külön lapítást nem igényel.
Minimális hangja akad de nem mondanám hangosnak.
DPI korrigálás sem kellet neki.
A felület tartósságára kíváncsi vagyok:Waizowl owl:
Mikor még kosárba került nem sokat tudtam róla de a minta alapján kötelezőnek éreztem. Aztán kiderült hogy speed pad meg dupla dobozos, lapított csomagolás, mondhatni minőségi termék a kategóriájában, és erre használat közben sem cáfolt rá. A legnagyobb hibát akkor követtem el amikor felcsaptam az üvegtalpakat a cloud-ra: [link]
Asszem ezt a kategóriát mondjuk effortless-nek errefelé.
3.5mm-es, 490mm x 420mm, szép sima felület varrott szélek, szép garfika, ettől több nem is kell.
Na és majd ezen dobozokkal fogom majd valahogy kilapítani a sokuxpengu-t, plusz tárolódoboznak is jók, ha már összegyűlt pár darab.Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Ha esetleg a 700 x 300 mm is megfelelne, akkor a Keebmat Premium Felt Editiont tudom ajánlani PLUS méretben. Az ára sem annyira vészes, plusz jár hozzá egy poháralátét, ugyanebből az anyagból, de itthon nem lesz. Amúgy a csomagküldés sem kerül túl sokba, és elég hamar meg is jön.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
_NCT
addikt
Sziasztok,
Gyapjú/filc egéralátétet keresek, kb 80-90x35-40-es méretben. Az egér egy Logitech G305. Főleg az ilyen filces, vagy gyapjú megoldások érdekelnek:
Játszani nem nagyon fogok, viszont azt nem akarom, hogy az egér kihúzza a szálakat, szöszöket az egérpadból. Szóval valami minőségi kéne, max ilyen 12-15k-ért. Lehetőleg itthonról szeretnék rendelni, nem Amazon/Aliexpress stb.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
-FreaK- #15005 üzenetére
Üveg fronton itt még mindig van egy 2.0-s Icemat.
Meg egy SkyPAD 2.0.
Az utóbbi szebb és halkabb, az előbbi meg jobb méretre (kisebb, ide nem kő 5 méter x 7 méteres hodály) és funabb használni, csak az alapvető hangja kevésbé barátságos a SkyPAD-énél.
Még a Varmilo megoldását akarom kipróbálni, mert nem csak asztallap méretű van belőle, és relatíve olcsó (a 350 x 300 mm-es ~20-22k). Bevonatos, de akkor is meg kéne nézni.
Amúgy üveggel szerintem majd a kevesebb pöttyöt akarod favorizálni talpként. Minél kevesebb és kisebb felület érintkezik a paddal, annál halkabb és gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
PCProfessor
aktív tag
MPC 450-em kezdi megadni magát és cserélném. Méretre 40x40cm elég, hang és ézrés nem számít. Ebben az árban van még ilyen gyors pad vagy ne kísérletezzek és vegyek ugyanezt?
Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Synthwave #15004 üzenetére
Igen, hát erre kíváncsi vagyok, hogy milyen sebesség lesz.
Amúgy igen, az egy fontos szempont volt még, hogy halk kell legyen, majd meglássuk.
Sok review-t néztem, azt mondják, hogy ezek a direkt üveghez fejlesztett talpak már nem adnak olyan karcoló hangot mikor porszem kerül alájuk. Nagyon remélem, mert ezért adtam el az Icemat-ot 20 évvel ezelőtt
-
válasz
-FreaK- #15003 üzenetére
Szerintem pont azt fogja leölni, amiért üvegpadot vesz az ember (sebesség), de amíg van a háznál UHMW-PE, addig nincs vész. Hangra mondjuk biztos kellemesebb a filc, de az UHMW-PE-t is direkt üveghez fejlesztették.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Synthwave #15002 üzenetére
Ja ezt úgy értettem, hogy gondolom a ptfe is ugyan így lassabb lenne a kopott folton.
Ki akarom próbálni ezt a szövet talp dolgot, ezért teszek 1-2 próbát mindenképpen, de a biztonság kedvéért rendeltem hozzá UHMW-PE-t is
Innen az ötlet amúgy: Sind die besten Gaming Mouse Glides aus Stoff? Das Update. (2/2)
Itt amúgy Amazonos szövet talpal próbálta, de annak a ragasztóját nagyon nehéz volt levakarni, de utána találtak az Obi-ban filc korongot, ami bevált. -
válasz
-FreaK- #15001 üzenetére
Az üveg sokkal keményebb, mint a PTFE, így az kevésbé koptatná.
"üveg lesz az egérpad (Wallhack SP-004) és szövet (filc konkrétan) az egér talp"
A filcet szerintem inkább hagyd meg a sufninak, és UHMW-PE talpakat vegyél. Ha már 45 000 forintos üvegpad.
-
-FreaK-
veterán
Egy kis visszajelzés a Lethal Gaming Gear Venus (XXL) egérpadról, amit 2022 októberében vettem:
Most takarítás közben (nedves, mikroszálas törlőkendővel töröltem át) vettem észre, hogy azon a részen, ahol gyakran használom az egeret, meg van kopva, és itt érezhetően lassult is. Két féle üveg talpat használok két egéren, ptfe-vel nem próbáltam, de gondolom ugyan az lenne az eredmény.
Szerencsére mivel desk-mat méret, ezért csak átfordítottam és így már nincs gond vele.Illetve most realizáltam, hogy a WLmouse-hoz adott üveg talpak lassabbak még az egyébként is lassú Pulsar Superglide 2 skates-nél.
Mondjuk most kipróbálom a fordított anyaghasználatot, üveg lesz az egérpad (Wallhack SP-004) és szövet (filc konkrétan) az egér talp.Ennek a lényege, hogy sleeve használatakor (amit majd meglátok, hogy mennyire válik be, de azért kell, hogy ne tapadjon a kezem az üveghez, mondjuk nyáron), az egérnek és a sleeve-nek közel azonos lesz a súrlódási együtthatója, nem lesz egyik gyorsabb/lassabb a másiknál.
Praktikerben vagy Obiban lehet kapni filc alátétetek, ezeket fogom megpróbálni, de jó lenne 1mm vastagat találni, különben trükközni kell.
[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
addikt
Megtaláltam a régi Razer DA Chroma egeremet és már el is felejtettem milyen jó a formája és a mérete számokra.
Hasonló méretben és kialakításban milyen eger van most?
-
válasz
blupatrik #14997 üzenetére
Mintát is lehet, küldeni kell hozzá nekik képet, de gl hf.
-
válasz
blupatrik #14993 üzenetére
X-Raypadnál lehet tetszőleges méretben és színben/mintával csináltatni személyre szabott darabot többféle típusból is, és annyira az ára sem vészes.
-
válasz
camper #14994 üzenetére
Asszem' van verziója Win 11-hez, szóval nem árthat.
-
camper
tag
válasz
Synthwave #14992 üzenetére
Igen ez igaz, 3200dpi kezelhetetlen lesz az egér, nekem már 800-on is az. Az a csúszka nálam 800dpi-n is kettővel lejjebb van, mindig is ott volt, az össze windows példányon túl gyors volt számomra az egér, természetesen egérgyorsítás nélkül.
Razer driverben lehet profilt rendelni adott játékok indításához, de messze nem tökéletes - meg talán túl sokszor váltok taskot - és néha úgy marad.
Így nálam ez nem középen van.Azt hittem a MarkC-t már felesleges W11-en használni, mióta ez van én sosem engedtem rá. Azt mondom érdemes? Mert az valaha valóban nagyot javított a pontosságon.
-
blupatrik
csendes tag
Sziasztok
SS QcK padom van jelenleg, viszont asztal upgrade miatt nagyobbra váltanék, az ajánlott listában nem találok 60x30, vagy hozzá közel álló méretet. A mostanihoz hasonló nekem tökéletes lenne, általános használatra használom, nem kell nagyon szupernek lennie. Hardverapron és webshopban találtam ilyen méretben noname padot, érdemes lehet azt megvenni úgy hogy nem tudom a pontos paramétereit? Ilyen méretben nincsen normális pad, vagy létezik olyan amit méretre tudok vágni úgy hogy az ne jelentene minőségbeli romlást?
-
válasz
camper #14991 üzenetére
Hogy lenne mindegy az érték, ha a hardverparaméterek alapból meghatároznak egy intervallumot, és a különböző beállítások hatással vannak a végkimenetelre?
"ennyin kellene használnia,"
Nem kellene. Ahogy írtam, ott a motion delayt érintő javulás mérési hibaszázalékon belül van, és lehet, mi több valószínű, hogy a 3200 cpi Windowsban már túlságosan érzékeny.
Nekem 1600 cpi-val a két Full HD monitor – az egyik pivotban – átlósan nem több 10 cm-es mozdításnál a padon. A 3200 már zavaróan gyors, az egérbeállítást pedig úgy kezdjük, hogy Windows egércsúszka középen (Win 10 esetében ez 6/11) és enhanced pointer precision off, így a beviteli jelarány 1:1 lesz, és a windowsos egérgyorsítás lemegy 1-re, amit a MarkC accelfix regisztrációs adatbázis fixszel 0-ra csökkentünk. Utána nem mozgatjuk a csúszkát.
"de az biztos, hogy nem a 3200dpi a lesz a jellemző."
Persze, hogy nem az lesz a jellemző. A legtöbb pro
1) nem igazán konyít a hardverhez
2) az elmúlt 15-20 évben megszokták a 400-at, meg 800-at, és még triviális szinten sem variálnak vele. Persze ez megint csak játékfüggő, de a CS-sek például egy különösen ultrakonzervatív bagázs, akiktől nem érdemes gear tippeket venni vagy utánozni őket.Egyébként nem azt mondtam, hogy az a sweet spot, hanem azt, hogy szenzortól függően az az ajánlott maximum.
tl;dr: Egyáltalán nem relevánsak, legfeljebb dogmákat lehet tőlük átvenni ebben a tekintetben. A krono. által linkel videó elég jól összefoglalja.
[ Szerkesztve ]
-
camper
tag
válasz
Synthwave #14989 üzenetére
Teljesen mindegy az érték, a felvetés ettől még létezik.
Ami tény, hogy 1600-on használja, miközben most lett megállapítva, hogy 3200-ig bírják a szenzorok akkor neki - ha a saját elméletét követné - ennyin kellene használnia, nem 400, 800 vagy 1600-on.Az én tapasztalásom az, hogy bár az eDPI ugyanaz magas (1600, 3200) dpi mellett a fordulás sokkal dinamikusabb, én nem ehhez szoktam. Meg talán a döntő többség sem, talán 800 körüli érték lehet az uralkodó ha elkezdenénk bogarászni egy ilyen pro gamers sensi adatbázist. Most utána nem keresgélek, de az biztos, hogy nem a 3200dpi a lesz a jellemző.
-
krono.
tag
válasz
camper #14986 üzenetére
Ajánlott videó a témában.
-
válasz
camper #14986 üzenetére
Az elmélete igaz. A felbontás nincs közvetlen korrelációban a játékbeli érzékenységgel. 400 és 1600 cpi-n is lehet 5 vagy 50 cm egy 180 fokos fordulat.
"akkor 20.000dpi-n kellene 0.045 sensivel játszanod, hisz az még jobb."
Cpi, azaz counts per inch; dpi-je (dots per inch) a szkennereknek és nyomtatóknak van, csak ez terjedt el – hibásan – a köztudatban.
Nem igaz. 3200 cpi felett csak nagyon kevés szenzor anomáliamentes (smoothing, jitter). 4-5000 cpi felett meg a legmodernebb érzékelők legjobb implementációi sem.
PMW 3360: 2000 cpi-ig
PMW 3389: 1900 cpi-ig, de egyes implementációkban 3200 cpi-ig (pl. Xtfry M42, Xtrfy MZ1 stb.), deaktivált smoothing regiszterrel
PAW 3370: 3200 cpi-ig3370 felett már akad, ami 4-5000-ig is elmehet gond nélkül (pl. legújabb HERO szenzorok), viszont a motion delay már mérés szintjén is elhanyagolhatóan kevesebb a 3200 cpi-hez képest. Ebből a szempontból a 3200 és az 1600 között sem nagy a különbség, így a sweet spot 1600 cpi (de a kurrens PAW 3395/PAW 3950 egerekkel bátran használható a 3200 is).
Egyrészt, mivel ezt szinte minden tudja fixen – akár driver nélkül is – az elmúlt ~15 évben (most a cpi-deviációt ne nézzük), ez alatt viszont nagy monitorfelbontáson (Full HD és felette) már pontatlanabb az egér, szimplán a képpontszámhoz mérten kevesebb mintavételezési pont miatt. Low sens esetén kevésbé tűnik fel, mint high sensnél, ahol sokkal kisebb egységnyi távolságon oszlik el az említett pontatlanság. Plusz 1600 alatt mérhetően magasabb a motion delay, már nem csak hibahatáron belül van.
[ Szerkesztve ]
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
FuRiONight #14983 üzenetére
Minőségi. Épp ezt mondjuk, hogy túl minőségi arra, hogy billentyűzet meg a kezed alatt legyen.
Synthwave: Pontosan.Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
camper
tag
válasz
Synthwave #14979 üzenetére
Rájöttem miért csúszkál, eldeformáltam a padot azzal, hogy betolom tövig a forgószékem az asztal alá mikor magára hagyom a gépem - régi szokás hogy a macska ne tudjon felugrani rá. De mivel én úgy használom a padot, hogy 3-5cm lelóg felém az asztalról - ez is régi szokásom a szegélyes padok miatt - így a betolt szék háttámlája eltolja felfelé és erre deformálódott. Az előző nem habos padoknál ez nem okozott gondot.
Most a pad alsó jobb harmada felfelé áll, belátok alá, nem éri az asztalt. Így nem csoda ha könnyedén el tudom mozdítani. Majd ezentől figyelem ne toljam rá a háttámlát és remélhetőleg visszasüllyed magától a helyes pozícióba.
[ Szerkesztve ]
-
camper
tag
válasz
krono. #14980 üzenetére
Hát éppen ezért, kevésbé jönnek elő a kezem hibái, mint nagyobb dpi mellett, egyszerűen jóval stabilabb, de igen vannak korlátai. Egyébként ha az elméleted igaz lenne akkor 20.000dpi-n kellene 0.045 sensivel játszanod, hisz az még jobb.
A méret, hát nem tudom. Az LGG egy speckó habpad ami minden környezeti behatásra reagál. Két hétig rajta figyelnek a keyboard lábai és még ki tudja miket pakol rá az ember, azok - ráadásul mély - nyomot is fognak rajta hagyni.
Persze, ha ha pénz nem számít akár XXL, de ne felejtsd el, hogy ez nem XL 6000Ft vs XXL 12000Ft-os tétel, hanem 25000 vagy 50000Ft. Azért az már nem mindegy.
-
válasz
Rendelj egy ilyet
9€ a posta
Nem egy high end speed pad, de nekem most semmi gondom vele az artisan raiden után. Továbbra is egy brutálisan árazott és túlértékelt márkának tartom.Eladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
válasz
"ami szerintem csak egy pénzkidobás a minőségét nézve"
Szerinted. Itt van kettő, de a billencses topikban is akad gazdája (és hobbista körökben amúgy eléggé népszerű), és ez nem azért van, mert gagyi.
"nem sokkal vagyok előrébb anyagilag."
Csak vagy húszezerrel. Vagy ha Artisant veszel attól, akit linkeltem, akkor majdnem harminccal.
De nekem mindegy, hogy mit veszel.
[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
addikt
válasz
PCProfessor #14981 üzenetére
A sok emberbe nem tartozom bele de köszi. Ha kiszámolom, hogy veszek egy normális minőségű egérpadot és egy ilyen keebmat-ot (ami szerintem csak egy pénzkidobás a minőségét nézve) nem sokkal vagyok előrébb anyagilag.
LGG Sarurn Pro nem elég minőségi? Vagy nem értem.[ Szerkesztve ]
-
válasz
PCProfessor #14981 üzenetére
Billentyűzet alá Keebmat Premium Felt Edition.
-
krono.
tag
válasz
camper #14978 üzenetére
Én ha gyors a pad (HyperX Fury Speed) a 800-ról visszaváltok 400DPI-re - persze igazítom hozzá a sensit - elsőre az LGG-n is ezt tettem, most már megszoktam és visszamentem 800-ra. Nem tudom elképzelni, hogy 1200DPI-vel a sima XL ne lenne elegendő, erre billentyűzetet meg ki tudja még mit pakolászni vétek.
Milyen előnyöd származik abból, hogy 800ról 400ra váltasz, és ezzel együtt a sensitivityt hozzáigazítod, ergo ugyan azt az ingame érzékenységet használod, csak rosszabb trackinggel és input laggal. Eleve a dpi önmagában nem jelent semmit. Én régen 800dpi-n játszottam 1.125 ingame sensen (CS), most 1600on játszom ennek a felével, ettől függetlenül nem változott az "érzékenységem".
Nem tudom elképzelni, hogy 1200DPI-vel a sima XL ne lenne elegendő
Nem is kell, mert XXL-t nem azért vesz az ember, hogy 90 centis karlengetésekkel játsszon, hanem mert jobban néz ki, kényelmesebb, hogy van valami az egér és a bill alatt is.
#14977 Synthwave
High-end, de szerintem ilyen minőségből vétek deskpadot venni, mert nem két forint, és a nagy része csak gyalázva lesz.
Hogy érted, hogy gyalázva lesz? Max a kezem csúszkál rajta, éppúgy, mint az egérrel teszem. Időnként enyhén nedves ruhával áttörölgetem, és tiszta.
Érdesre egyébként szerintem opció még a HyperX Pulsefire Mat, ami elvileg egy Artisan Hien klón akar lenni, ezt bizonyítani annak ismeretének hiányában nem tudom, de érdesebb felület az fix. Láttam panaszokat hogy "csiszolópapír" szintű, szerintem nem igaz, vagy nagyon csecsemő bőrű emberek irkálják. Meg az is gyakori, hogy nem lesz jó deskmatnak, mert érdes, én nem érzem kellemetlennek a felületet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
camper #14978 üzenetére
Akkor nem csak én gondolom így.
Viszont a Pro csúszkál? A poron alapnak nagyon nem kéne.Mindenesetre kisebb, még megfelelő méret + Keebmat = profit.
-
camper
tag
válasz
FuRiONight #14976 üzenetére
Olyan 1,5 hónapja vettem, ha nem lett volna ilyen pics@ drága rögtön visszaváltottam volna a Steelseries Qck-re. Viszont így némi egér finomítás után kezdem megszokni.
Ami meglepett: az első héten jött le belőle valami por vagy szemcse vagy mi, 3x kellett takarítanom a szenzort, ráadásul egyszer csipesszel, ilyen kis gombolyagokat húzkodtam ki belőle. Egy hét után ez megszűnt és a pad is beállt úgymond az én mozdulataimhoz.
Ráadásul azt írták ez egy lassú pad, nekem a Steelseries Qck után ez tök gyors + a steelseries-el egy bajom van mióta létezik, nekem túl sima, valahogy picit érdesebbet szeretnék. Netes képek alapján ez az LGG Saturn Pro érdesebbnek tűnt, hát nem az, annyi hogy puhább, az valóban jó, nem csak kényelmesebb, a skillnek is jót tesz.Ezért vettem szintén olyan 2 hónapja még az LGG előtt ezt a Infinity Hybrid padot, épp akciós volt. Na az érdes, elsőre tök jó volt. Viszont több nap után már kezdett idegesítő lenni, hogy konkrétan hallod ahogy kopik a pad és vele együtt az egértalpak. Még az sem kizárt hogy ez a sok szösz amit kiszedtem az egérből az ettől a padtól származik. Most ott tart az a pad - egy hetet használtam csak - az a fele ami használatban volt az már ha nem is sima, de jócskán bekopott, a másik fele ahol még nem járt annyit az egér ott még mindig érdes. Nem tudom mi lenne ha éveken át szeretném használni.
Én ha gyors a pad (HyperX Fury Speed) a 800-ról visszaváltok 400DPI-re - persze igazítom hozzá a sensit - elsőre az LGG-n is ezt tettem, most már megszoktam és visszamentem 800-ra. Nem tudom elképzelni, hogy 1200DPI-vel a sima XL ne lenne elegendő, erre billentyűzetet meg ki tudja még mit pakolászni vétek.
Még egy adalék: evidensnek tűnt hogy ilyen drága pad meg sem rezdül az asztalon, hát azért ez tud csúszkálni, a steelseries ehhez képest egy betontömb, bár lehet ez már az asztaltól függ.
Ettől függetlenül qrva jó pad, a szélek rejtve vannak, abszolút minőség, artisan helyett vettem végül, túl sokan panaszkodtak az artisan padok takarítására és ez elijesztett.Ha jó padot akarsz amit érdemes is belakni, akkor nyugodtan megveheted, de a véleményem az, hogy ezt a padot felesleges XXL méretben megvenni. Van belőle square verzió, 500x500mm és persze megrendelésnél ne nézd el, mert a pro és a sima az nem ugyanaz.
-
válasz
FuRiONight #14976 üzenetére
High-end, de szerintem ilyen minőségből vétek deskpadot venni, mert nem két forint, és a nagy része csak gyalázva lesz.
-
FuRiONight
addikt
LGG Saturn Pro mennyire ajánlott? 1200dpi-vel játszom, nem a leggyorsabb pad kell. A lényeg hogy kapható belőle XXL verzió is ami egyben lefedné az asztal nagy részét.
-
válasz
Synthwave #14974 üzenetére
Illetve a Lexip Mo-42 kerámia is 1 mm vastag. De ez sem puha. Mondjuk igazából semmi sem az, amit az egér aljára raknék.
-
"Oké, mi a legvastagabb egértalp, ami kapható?"
1 mm. Szintetikus zafírkristály, és a múltbéli egeres eszmecserékből kiindulva valószínűleg tízszer annyiba kerül, mint az egér, amire rakni akarod.
Egyébként X-Raypadnál lehet csináltatni 15 x 25 cm-eset, olyan színben/mintával, amilyenben/amilyennel akarod. Aztán mehet az aljára a kétoldalú ragasztószalag.
-
coco2
őstag
válasz
Skynet258 #14971 üzenetére
Oké, mi a legvastagabb egértalp, ami kapható? Létezik olyasmit tudni az egértalpakról?
@Synthwave
A helyrajzot illetően 15 centi x 25 centi felületem van, negyed centire pontosan, vághatok egyet méretre, csak éppen hogy néz az ki tekintettel a felületi mintázatára? És persze rögzítenem kell, és nem tudom, hogy a két oldalon ragadós szikszalagok, amiket a festékipar használ, vagy bármi, mennyire tapadnak ezekre az egérpadokra. Egy jobb egértalp sok problémát oldana meg. De ha léteznek egérpadok méretrevágható és öntapadós formában, az érdekelne.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Bocsi a félig offtopic kérdésért, de nem találtam neki jobb helyyet. Nem egérpad kellene, hanem egér talp. A fő szempont a hangmentesítés lenne. Erezett fa felületen használom az egeret, és időnként kopog rajta. Vastag fluffy öntapadós matricák kellenének legalább dupla, de inkább tripla vastagon, mint a "normál" műanyag pötyikék. Létezik olyasmi kitalálva?
Előre is köszönöm
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
válasz
pinnacle #14967 üzenetére
"Egértalpra mi a legjobb?"
Nincs olyan, hogy "legjobb". Milyen felületre és milyen egérkezelési érzethez?
Neked valószínűleg a Hyperglide MX-2 pöttyök.Szerintem hosszú távon egy Keychron M7 + egy Alis makrópad szászor jobb megoldás, mint az ízületpusztító téglákat és az ősöreg, irodai vacakot csereberélni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Synthwave #14964 üzenetére
Köszi! Szerintem megtartom ezt a két egeret. Amikor kell a sok gomb, kb. 4 órán keresztül, akkor ezeket használom, amikor meg nem, akkor a jól bevált MX250-et.
Egértalpra mi a legjobb? Corepad van mindkettőhöz.
az biztos, hogy vigyázni kell, most hallottam, hogy egy ismerősnek tönkrement a keze, könyöke. Igaz eléggé idős már. -
FuRiONight
addikt
válasz
FuRiONight #14965 üzenetére
Kérdés hogy az általam használt Kodiak pad milyen lehet..
Ez inkább controll pad lehet..?KODIAK pad XXL LIMITED
Vadonatúj design, 40×45 centis, speciális vászon felület és 5mm-es vastagság, hogy még puhább kényelmesebb legyen. A megszokott csúszásmentes gumi hátlap maradt, a varrot szegély is.
Illetve bármilyen aláírást lehet kérni erre az egérpadra, hiszen nagy fehér felületek vannak rajta. (Pl: DarkTsrrnak boldog szülinapot. KODIAK) Az aláírást különben fekete vászon filccel írom, így a mosással se jön ki maximum, ha elkopik az anyag. Arra meg még nem volt példa.
-
FuRiONight
addikt
-
válasz
pinnacle #14963 üzenetére
"Szövet pad tartósabb, mint a műanyag?"
Attól függ melyik szövet és melyik műanyag. Viszont más dolgok is befolyással vannak rá: a talpak, a sensitivity (szóval hogy mekkora és milyen sebességű mozdulatokat teszel), az egér tömege és hogy mennyire préseled bele a felületbe az egeret használat közben. Meg persze az is, hogy milyen gyakorisággal és mivel van tisztítva a pad.
"csak a csuklóm kezdett el fájni"
El kellene engedni a betárcsázós telefontéglákat. Minél könnyebb, annál jobb. 60 gramm és alatta. Ha mindenképp kell a sok plusz gomb, jobban jársz egy QMK/VIA-s makrópaddal. Aliról már 10 körül is lehet normálisabbakat venni, hot swappel (szóval mechanikusokat).
Úgy mondom ezt, hogy lassan 15 éve tropán vannak az ízületeim, és egy ceruzával nem tudok 5 percig írni diszkomfort érzés nélkül. A legrosszabb, amit tehetsz a kezeddel, hogy továbbra is ezeket a dögnehéz cuccokat használod. Van különbség, és számít.
40-50 gramm körüli egér + üveg, a kis párnázással + UHMW-PE talpak ---> szó szerint effortless egérkezelés. És ha megszokod (már ha kell, mert szerencsére nálam pl. maximum percekben/órákban mérhető a folyamat, annyiféle motyót használtam már), kötve hiszem, hogy vissza akarnál állni a régi módira. Amikor azt írtam, hogy lazán átfújom a padon a dögöt, nem túloztam. De különben nem feltétlenül ónjég feel; üvegpadból is többféle van, köztük kontrollosabbak is, ahogy talpból szintén.
Persze ez csak egy ötlet.
-------------------------------------------------------------------
(#14962) FuRiONight: A legelső értékelésnél lévő képeket néztem.
Az Artisant nem így csomagolják, hanem így:
"Meow ultracontrol v2 néztem még, az nagyon hasonló."
Fogalmam sincs, életemben nem hallottam még róla.
Ha olcsó Zero alternatíva kell, akkor hazai boltbol ATK Sky XSOFT, ha meg valamilyen Artisan, akkor a fentebb linkelt arcnál néznék először körbe (számtalanszor bizniszeltünk már; billencsek, egerek, meg a hat Artisanból négyet tőle vettem – egyébként a Pixel régi tulaja, most meg a JTC-nél van).
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Synthwave #14961 üzenetére
Szövet pad tartósabb, mint a műanyag? Előző S&S-nek lekopott az alja, a mostaninak nem. Talán csak 3x cseréltem tappancsot, lehet pont a simára kopott felület miatt. Hyperglide illetve Corepadból vágtam ki. Semmi gondom nem volt idáig, csak a csuklóm kezdett el fájni, illetve gyors pad kellene a nehéz, sokgombos egerek miatt. Razer Basilisk V3, Roccat Kone XP van most nálam. Nekem mindkettőnek jobb a fogása, mint a Logitech 502X-en volt, mert nem keskenyedik el a végük és valahogy jobban illenek a tenyerembe. Mindkettő 1500DPI-n a legkényelmesebb. 4K-s monitoron kb. 10cm egérmozgás kell a monitor két széle között.
-
válasz
pinnacle #14960 üzenetére
Tehát nem tartós, hanem szénné van kopva (még fele ennyi idő után sem volna csoda) és már nem kicsit inkonzisztens. Kissé keverjük a szezont a fazonnal.
Volt S&S-em. 2-3 év után már eléggé kuka kategória. Aktív használattal inkább 2, főleg, ha alacsonyabb a sens, és nagyobb, gyors mozdulatokat tesz az ember. Ha nem fullos teflont használasz állandóan ez egéren, még annyi sem.
Ezzel szemben pl. a 20 (HÚSZ) éves Icemat 2.0-m csak optikailag viseletes kissé (pöttyökben ki van kopva a festék vagy én nem tudom, hogy mi van), viszont felületre és használati érzetre/értékre még mindig pontosan ugyanolyan, mint vadonat új korában.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pinnacle #14958 üzenetére
A SteelSeries manapság már nem igazán mérvadó, ha gaming perifériákról van szó. Dunát lehet rekeszteni az olyan cégekkel, akikről valószínűleg még az életben nem hallottál (de lehet, hogy én se), és minőség vagy választék tekintetében minden létező metrika szerint köröket vernek rá, legtöbbször alacsonyabb ár mellett. Már full random, akár 1-2 éves kínai brandeknek is vannak poron cuccaik stb. Lásd az ATK is.
Biztos gyárt más is műanyagot, de hirtelen nem tudnék mondani senkit. Ja, de, X-Raypad.
A plasztik tényleg feledésbe merült. Valószínűleg leginkább azért, mert az üveggel ellentétben nagyon nem örök életű. A polcon azért még van egy 0 km-es QPAD XT-R-em, hehe.
Sajna a gumitappancsai már nem tapasztják a helyére ennyi év állás után, de pár vékony csík kétoldalú ragasztószalag csodákra képes ez ügyben.
Nyilván hidegebb az üveg, de ez nem igazán létező probléma;
Még fűtetlen szobában sem fogod hidegnek érezni. Vagy keménynek.
De létezik ujjas/ujjatlan sleeve vagy akár DeltaHub Carpio G2.0 is.
tl;dr: Ez egy könnyedén áthidalható probléma.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
FuRiONight #14955 üzenetére
Gyanúsan olcsó. Meg a képeket nézve...feltekerve küldi? Ezeket hullámkarton "borítékban", lapítva árulják.
Ha Zerót (vagy más Artisant) akarsz emberbarát áron, akkor tőle érdemes venni.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz
pinnacle #14952 üzenetére
Nem ment ki a divatból. Az üveg a reneszánszát éli. De mondtam is, hogy ha gyorsat akarsz, akkor azt vegyél.
Szövetből Artisan Raiden SOFT. Vagy tőle XSOFT. MID-et inkább ne. Értelemszerűen valamivel keményebb és egy minimálisan fürgébb, de cserébe hajlamos nem olyan eltökélten ragaszkodni az asztallaphoz, mint a SOFT vagy az XSOFT.
[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
addikt
Lehet rossz boltot nézek, de eddig az UG Meow-kat néztem, most pedig az artisan FX Zero akciós alin?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Mephike #14953 üzenetére
Köszi! leggyorsabb pad kellene, vastag szövetből volt a kívánságom, akkor melyik felelne meg ennek 15k-ig vagy amilyen áron lehet kapni?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
FuRiONight #14951 üzenetére
Köszi! Megvettem közben az ATK Sky L egérpadot. Jó, de a SteelSeries QcK Hard (illetve nekem nem az van, mert ennek gumis az alja) is sokkal gyorsabb nála, pedig legalább 15 éves. Egyébként miért ment ki a divatból a kemény pad? Gondolom az a hátránya, hogy jobban eszi az egértalpat, hangos, csukót nyomja, de aki gyors padot szeretne, annak jobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz
letsgomnml #14949 üzenetére
Ne érintsen meg a dolog nagyon, Synthwave kollégát néha amúgy is dekódolni kell (értelemszerűen no offense Synthwave!) 😅
-
-
Skynet258
veterán
válasz
letsgomnml #14945 üzenetére
Van itt egy fórumozó, Brekk, ő Oázisos.
-
TiberiusX
tag
Van valakinek tapasztalata a Temu-n árult üveg egérpadokkal?
Pl: [link] -
Eversmann
aktív tag
Japók (Artisan) jó sokáig nem dolgoznak
1/13 (Mon) Pedig most gondolkoztam, hogy jó lenne pluszban még egy kisebb (S), viszont idehaza meg mind elfogyott
A feneLife is better with a Titan
-
válasz
letsgomnml #14940 üzenetére
Brekkék dörzsölik is az úszóhártyás lábaikat.
-
-
-
válasz
Skilly #14936 üzenetére
Tőle egy Raiden XSOFT, az egy igen gyors szövetpad. Viszont XL-es, szóval 49 x 42 cm, így nem tudom, elfér-e.
-
válasz
Skilly #14934 üzenetére
Hát, ha 450 x 400 kell, és max. 10k, akkor túl sok jó opciód nincs.
ATK Sky XSOFT, és kb. ennyi. Nem lassú, de különösebben gyorsnak sem nevezném. Nyilván viszonyítás kérdése is.
-
Skilly
aktív tag
válasz
Synthwave #14933 üzenetére
Megleptél ezzel a sok plusz kérdéssel és információval.
Van egy óriási (1000×400) cougar gaming x egérpadom most. Amit szeretek is, de kellene kifejezetten az egér alá egy jobb, ami a nagy padon fekszik.
Inkább szövet anyaga legyen és 450×400 méretű (jó minőség esetén szóba jöhet a kisebb is), összegben egy ilyen 10e huf. Érzés inkább az átlagos gyors.
Egér talpa pedig corepad pro (narancs színű, ha ez számít) verzió. Minden tulajdonságban azonos szint.
Igazából néztem kemény egérpadot is (razer sphex v3). Viszont hosszú távon nem tudom, hogy milyen lehet. Plusz razer padhoz tudom kalibrálni a razer egeret.
Szóval a kérdés, Te mit gondolsz és mit ajánlasz nekem. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
válasz
Skilly #14932 üzenetére
Az lényegtelen, hogy milyen egered van.
A CS2/Valorant már valamivel több segítség (ezeknél a terítő méretű sárpadok – döglassú – dominálnak), de ugye a dolog 100 százalékig szubjektív preferencia.
Ami számít, hogy mekkora kell, milyen anyagú legyen (csak szövet vagy merev padok is jöhetnek), milyen karakterisztikát akarsz, mi a megcélzott egérkezelési érzet (übergyors, átlagos speed, balansz, kontrol, sárpad), zavar-e a textúrázottság, és persze, hogy mennyi a keret.
Talpnál is fennáll ugyanez a dolog; mi a megcélzott egérkezelési érzet? Plusz padtól függően lehet olyan, ami különösen ajánlott vagy kerülendő.
[ Szerkesztve ]
-
Skilly
aktív tag
válasz
Synthwave #14931 üzenetére
Razer Viper Mini egerem van jelenleg. Egy jó darabig még marad, később váltja egy Viper V3 Pro. CS2 és Valorant pörög leginkább.
Kérdés, akkor mit érdemes a razer helyett rendelni?! Kösziűű
Plusz az üvegtalpakat elvetettem PCProfessor javaslatára. Viszont láttam Corepad márkás talpakat a Mini-re, azt viszont veszek újat. Legyen friss.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
válasz
Skilly #14930 üzenetére
1000 jobb van. A pontos igényeket kellene tisztázni.
-
Skilly
aktív tag
válasz
PCProfessor #14929 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen!
A gigantus helyett ajánlanál mást vagy tudsz jobbat?
HyperX
-
PCProfessor
aktív tag
-
válasz
letsgomnml #14924 üzenetére
A P-51-et nem nevezném különösebben gyorsnak. Tipikus balansz pad.
"Vélemény?"
Amikor egy ilyen 2000 forinttal drágább, akkor már elég kiábrándító.
-
Relaxed pincer claw gripes vagyok.
------------------------------------------------------
(#14922) pinnacle: 15-ig nem lesz jobb szövet hasonló méretben.
[ Szerkesztve ]
-
letsgomnml
csendes tag
Sziasztok!
BUÉK!
Végül vettem két padot kapásból, a [link] és a [link] .
Egyelőre még csak az X-raypad-ot nyúzom, de nagyon szeretem, a csúszása nem vészes az asztalon, de néha feltűnt, hogy nem ott van, ahova le lett téve
. Nekem egyáltalán nem lassú a pad, sőt a PureTrak-ot csak ki-ki próbáltam pár percre eddig, de nekem az nagyon gyors lenne FPS-hez, másra viszont abszolút kényelmes "gyors" "kis" pad
, érződik mind a kettőn a minőség, főleg a Trak-on.
Most munkára keresek egy padot, lehető legkissebbet (kevés a hely nagyon), egy Keychron M4-et akarok venni hozzá.
Erre a célra nyilván nem vagyok olyan finnyás mint a magán felhasználásra, ezért gondoltam [link] rá (azért is az Oázis, mert itt van az egérből is), nem akarom nagyon kitolni a keretet, hiába cégesre megy, az egér már elég húzós így is. Igazából csak arra lenne, hogy az egeret védjem.
Vélemény?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Synthwave #14918 üzenetére
Köszi a részletes választ!
Vagány ez a Zeromouse, de ezen biztos nem tudnék egész nap terpeszkedni a tenyeremmel.
ATK Sky XSOFT jó lesz nekem, pláne 6550Ft-ért, de ha van még ilyen vagy jobb, max.15k körüli ajánlat, vastag szövetpadból, megnézem. THE G-Lab PAD YTTRIUM XXL vettem, sokkal kényelmesebb, mint a műanyag pad, de lassú. Persze lehet a szövet, pláne ha vastag, akkor mindig lassabb, mint a műanyag.[ Szerkesztve ]
-
Skilly
aktív tag
Sziasztok!
Razer Viper Mini egerem van, és most néztem ki hozzá egy Razer Gigantus v2 egérpadot. Jelenleg egy hatalmas Cougar padom van, egész jó ez is. Jó választás lehet a razer egérpad?
Plusz az egérhez néztem Superglide (Pulsar Gamer márka) padokat. Ilyennel volt már valakinek dolga? Érdemes ilyen "üveg padokat" tenni az egér aljára, lecserélni a gyárit?Előre is köszi!
HyperX
-
Ilyen gondom sem volt még üveggel.
Az Artisan szövetben gold sztenderd, változatos palettával. A Shiden meg eléggé egyedülálló. Nem véletlenül annyira népszerű.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Synthwave #14918 üzenetére
Uvegpadot amugy ovatosan ajanlgatnek ha valakinek meg nem volt, szerintem botranyszar. Ha nem megfelelo az egerfogasi technika akkor allandoan tapadni fog a tenyerenek egy resze a padra es ezen semmilyen sleeve vagy mikroszalas kendo nem segit.
En az artisan padoktol tovabbra sem vagyok elajulva plane ha megnezem az arcedulajukat is.Eladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
válasz
pinnacle #14917 üzenetére
"Innen nézem ki őket, szerintem az egyik legjobb összehasonlító oldal, dönthető görgőre szűrtem."
Egeres szemmel fájdalmas egy lista.
"SteelSeries QcK Edge Large-ra kellene váltani?"
Én semmiképp nem vennék SteelSeries padot. Ha olcsón kell jó, akkor ATK Sky XSOFT, azt még hazai boltokban is lehet kapni. A lényeg mindenesetre, hogy poron/poliuretán habszivacs/alfa cellás alapja legyen, ne sima gumi.
Ha meg merev, akkor csak üveg, mivel a nem bevonatos fajta örök életű, tehát egyszeri beruházás. Lehetőleg UHMW-PE talpakkal, mert halkabb és nagyságrendekkel tartósabb üvegen, mint a virgin grade PTFE. Csukló alá lehet rakni négybehajtott mikroszálas törlőkendőt, és így az sem lesz para, hogy használatkor eleinte hideg. SPAR-ban valami 700 forint a három vagy négy darab.
"leggyorsabb pad kellene, vastag szövetből"
A QcK-k tetűlassúk, és hamar bekopnak, utána meg még lassabbak lesznek. A leggyorsabb pad meg nem fog kijönni 8000-ből.Az Artisan Shidenkai üveg-szövet hibrid, nagyon gyors, de nem túl tartós (erre a gyártó is figyelmeztet), viszont a hártyaszerű felső rétege finoman lefejthető, ami után egy kevésbé textúrázott Artisan Hien lesz belőle. Szóval végülis 2 az 1-ben. A legkisebb megvan egy 10-esből, de az 24 x 21 cm.
Egy fokkal lassabb, de még mindig igen gyors az Artisan Raiden, az sima szövet, de hasonló árképzés, mint a Shiden. Ez is zsííír cucc.Viszont ha nagyon gyors kell és hosszú távra, akkor tényleg inkább üveg. Akár apróról. Nyilván nagyon nem 8000 forint, de elkopni sem fog, szóval ha vigyázol rá, 20 év múlva is olyan lesz, mint vadonat új korában. Csak, ahogy fentebb már írtam, PTFE helyett inkább UHMW-PE tappacsokat vegyél az egérre.
"Csak kíváncsiságból, melyik lenne ez a 19?"
19-20. Zeromouse. A G-Wolves-nak több opciója is van 30 gramm alatt (HSK Pro, HTR Pro, de 30-40 között már bővül a lista). A 45 (ami igazából inkább 47) grammos hodály meg a Pwnage StormBreaker Max CF. A 45 grammos Sprime PM1 sem egy gyenge eresztés. Mondjuk ez nem olyan nagy, de nem is annyira kicsi.
A vezetékes fingertip top-top gold sztenderd Zaunkoenig M2K/M3K 24 gramm. Jó kis homokfúvott szénszálas kompozit motyó, minden eleme szó szerint tizedgrammig optimalizálva.Én pl. egy felgriptape-ezve 40 grammos, lukacsos G-Wolves HTX Ace-t mainelek egy éve (ez wireless), előtte 7 hónapig egy 38, grip tape-pel 40 grammos G-Wolves HSK Stardustot használtam. Az utóbbi 2-3 hónapban üvegen (Icemat 2.0 és SkyPAD 2.0), teflonpöttyökkel --> szó szerint átfújom rajta a dögöt, és megerőltetni sem kell hozzá a tüdőmet. <3
Persze több efféle cucc is van. Szóval stb. : >
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Synthwave #14916 üzenetére
Köszi! Akkor majd kipróbálom, amiket beírtam. Naga már azért túlzás, ráadásul úgy, hogy a hüvelyujjamnak szabad hely kell. Keyron majdnemm jó lenne, dönthető a görgő, de ugye ott csak az oldalsó kettő gomb programozható,
Ki kell próbálnom az összes beírt egeret, valamelyik csak jó lesz. Innen nézem ki őket, szerintem az egyik legjobb összehasonlító oldal, dönthető görgőre szűrtem.
Csak kíváncsiságból, melyik lenne ez a 19. 45 grammos egér? Én valami LAMZU-t néztem, nem értettem, hol az akku, ha ilyen könnyű.
Súlyt talán érzésre tudom könnyíteni, ha jó csúszik az egérpad. Ebből a szempontból melyik a legjobb? Nekem csak műanyag SteelSeries padom volt idáig, de inkább szövetet vennék már, az talán kevésbé nyomja a csuklóm. SteelSeries QcK Edge Large-ra kellene váltani?1. Mennyi a keret? 8000Ft
2. Használtpiac / külföldi rendelés szóba jöhet? igen
3. Mekkora hely van az asztalodon, milyen érzékenységgel játszol? 40x40cm, munkához kell
4. Milyen egérrel fogod használni? sokgombos
5. Van-e valami konkrét preferenciád? SteelSeries QcK Edge Large, leggyorsabb pad kellene, vastag szövetből[ Szerkesztve ]
-
válasz
pinnacle #14915 üzenetére
Hát, ezzel a sok gombbal és dönthető görgővel kb. 99 százalékban legyalulod az opciók számát, mivel értelmes cuccokban ezek nagyon nem szoktak lenni.
Ha betárcsázós telefon kell, akkor Razer Naga X, ha szabadonfutó görgős (két oldalgombbal és két görgővel, amiből az egyik dönthető), akkor meg Keychron M6, oszt kb. ennyi. Meg szimpla görgővel, nagyobban és három oldalgombbal Keychron M7."akár 45 grammos is lehet, pedig vezeték nélküli"
Sőt, huszonpár is, ha meg nagyon hardcore-ba mész, 19. 45 grammos wirelessben már nagy, palmos cucc is van.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Synthwave #14914 üzenetére
Köszi!
1. Mennyi a keret? 40k
2. Használt piac játszik? nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? igen
4. Mire használnád az egeret? irodai munka
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Full Palm Grip
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középső ujj végéig, cm-ben. 20cm, szélesség 10cm.
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? csak munkára kell
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) plusz gombok kellenek, 4db ha dönthető a görgő, mert akkor arra teszem az előre, hátrát, ha nem, akkor 6 plusz gomb kell, amire billentyű parancsokat teszek.Tudom neked a súly a legfontosabb, voltam a Pixelben, éreztem, hogy milyen jó egy könnyű egér, akár 45 grammos is lehet, pedig vezeték nélküli, de nekem a plusz gombok a legfontosabbak.
Nagyon régóta, nem tudom mennyi ideje, 15-20 éve, Logitech RX250-et használok. Nagyon megszoktam a formáját, illetve dönthető görgőt. Logitech G502X-et vettem, tökéletes lenne, csak az a gond, hogy elkeskenyedik a vége, így csak görcsösen tudom fogni.
Razer Basilisk V3, ROCCAT Kone XP, HP HyperX Pulsefire Raid-re gondoltam még. Razernál szinte biztos, hogy zavarni fog a "sniper" gomb. Logitechben szerencsére kiszedhető volt. Az a probléma, hogy nem csak hátul keskenyedik el, hanem a hüvelykujj rész is keskeny. Valami szélesebb kellene.[ Szerkesztve ]
-
válasz
pinnacle #14912 üzenetére
Azt legfeljebb itt, pontos kézméret és fogási stílus ismeretében. Az egeres topikot egy ideig hanyagolom.
-
-
válasz
pinnacle #14908 üzenetére
A GWR-nek is az.
Nekem még semmim nem volt, ami gumírozott aljú, és nem csúszkált, legalább egy kicsit.
A jobb ötletet már megoszottam, de ahogy érzed.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Synthwave #14907 üzenetére
Alzaban ilyet láttam, gumírozott volt az alja, biztos nem fog elcsúszni. Ha nincs jobb ölet, akkor kipróbálom.
-
válasz
pinnacle #14906 üzenetére
Nem ahhoz való, és csúszkál, hacsak nem ragasztod a padhoz (amit szövet esetében nem tennék), és a legkisebb is böszme a célra.
Ahogy te fogalmaztál: macera.
-
válasz
pinnacle #14904 üzenetére
"Akkor még mindig ez a legjobb?"
Azért ezt így nem mondanám, de egy könnyen hozzáférhető, és véleményem szerint egészen komfortos cucc. Billentyűzethez.
Ha el tudsz attól tekinteni, hogy nagyon hamar elszíneződik a bőrödtől, és ha nem akarod, hogy csúszkáljon, akkor célszerű leragasztani egy-két vékonyka csík kétoldalú ragasztószalaggal.
"DeltaHub Carpio G2.0 nekem macerásnak tűnik,"
Nincs abban semmi macera, csak nem olcsó, és van egy megszokási fázisa, viszont cserébe cserélhető komponensek, és ezt valóban ortopéd szakorvosok közreműködésével tervezték. Plusz a support is barátságos (Redditen még nekem is válaszoltak egy posztra, de tudomásom szerint úgy általában elégedettek velük az emberek).
A review szcéna eléggé pozitívan nyilatkozik róla, szóval szerintem nem kérdés, hogy ergonómiailag melyik a jobb (egérhez meg pláne). Szerintem februárban végre meg is lepem magam eggyel. Már ideje volna... Végülis a mai szupermarket árak és a valuta értéktelensége mellett talán már ANNYIRA nem brutál egy Deák.
"Engem zavar ez a féloldalas tartás, karomat is jobban ki kell nyújtani, hogy teljesen az asztalon legyen. Van valami asztalra csatolható egértartó vagy tegyek magam mellé egy széket?"
Egy kompakt (60-65 százalékos vagy – le sem merem írni – kisebb) billentyűzetet vegyél, hogy ne kelljen annyira terpeszteni, mert amiket írsz, azzal csak felgyorsítod az ízületeid lemészárlását.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Azért kényelmesebb ha van alátámasztás.
Szia Synthwave! Glorious GWR-t tőled olvastam. Akkor még mindig ez a legjobb? DeltaHub Carpio G2.0 nekem macerásnak tűnik, illetve ez nem szövetborítású.
Illetve arra milyen megoldás van, hogy az egeret magam mellet kezeljem? Engem zavar ez a féloldalas tartás, karomat is jobban ki kell nyújtani, hogy teljesen az asztalon legyen. Van valami asztalra csatolható egértartó vagy tegyek magam mellé egy széket?
[ Szerkesztve ]
-
Nem "jó" egérpadom van, hanem fullos, és nyomja, de az XSOFT Artisanokhoz sem ártana.
Ilyenkor mi van?
Megmondom: DeltaHub Carpio G2.0. Még jó, hogy aprópénz.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Ne nyomja a csuklódat az egérpad. Nekem ráadásul SteelSeries kemény egérpadom volt és nem értettem miért fáj a kezem, csuklóm.
alzaban ki volt rakva egy csuklótámasz, kényelmes volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest