Hirdetés
- CES 2026: Ez lehet a legjobb gamer notebook
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- Nem bánik kesztyűs kézzel a mozgási elmosódással az új MSI monitor
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Nem bánik kesztyűs kézzel a mozgási elmosódással az új MSI monitor
- Apple asztali gépek
- 3D nyomtatás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen DVD-írót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
https://www.tweaktown.com/news/107818/silent-hill-f-renders-at-360-720p-upscaled-to-1800p-60fps-on-ps5-720p-to-4k-60fps-on-ps5-pro/index.html#google_vignette
Na és ez csak igy pár random cim google keresésre, nyilván nincsenek csodák, gyenge hardverrel ez van kvázi DX12 mellett. Ninc bajom a felskálázással, de nagyon nem mindegy azért, hogy mi a kiindulási anyag. Egy 720p nem épp a gamerek álma, nem véletlen, hogy tele is vannak artifactokkal ezek a játékok, hsizen szinte a semmiből kell 4k képet generálni. -
Sinesol
veterán
Elég csalókák azok a konzolos felbontás+fps értékek, sokszor 720p-ben renderel közepes részletesség mellett, hogy meglegyen a 60fps, aztán upscale megy 4k-ra. Erre ma azért elég sok minden képes pc fronton...
A telepitgetést, meg frissitgetést korábban is olyan szempontbol irtam, hogy nincs meg ezzel szemben már konzolok egykori előnye, tehát hasonló ilyen szempontból, mint egy Pc.
Nem tudom mennyi gond lehet egy átlagos otthoni gépnél, de az itthoni kettőhöz csak akkor kellett az utóbbi pár évben hozzányulni, amikor belekerült az uj ssd/táp/vga. A rendszerrel, driverekkel semmi nyűg nincs, automatikus update megy, ahol csak lehet.
Az utolsó érvvel persze nem lehet vitatkozni.
-
Lenry
félisten
Na várjál. Az előbb még a konzol hátránya volt, hogy telepíteni meg frissíteni kell, most meg már "PC is ugyanez". Akkor most ez kényelmetlenség vagy sem?
Kezdem azt gyanítani, hogy nem használtál konzolt az elmúlt években.De mire nincs idöd?
egy középvállalatnál vagyok rendszergazda. Cca 250 gép, újak, jól karbantartottak, stb, mégis mindig van velük valami, hogy mindennapra ad munkát. Na azt a semmiséget nem akarom még otthon is csinálni.az en öregecske gepem is siman hoz konzol szintet
Mármint a 60 fps-t 4K-ban? Vagy 1440p raytracinggel? Mert a PS5 Pro ezt tudja. Meg nem tudom mit értesz konzol szint alatt, de ha arra, hogy az valami gyenge, közép szint, akkor megint csak arra kell gyanakodnom, hogy nem láttál konzolt mostanában.Meg: most vettem a konzolt, TV-t, összes játékot, nyilván ezeket nem szándékozom újra megvenni csak azért, hogy PC-n játszhassak.
De ami a legfontosabb érv: nekem így jó
-
hapakj
őstag
Szerintem felesleges vitatkozni ezen, hogy a PC milyen kényelmes.
Én is PC-s vagyok, konzolt csak ismerősöknél meg rokonoknál látok, de azonnal szembetűnő, hogy igen, ez egy dedikált cucc gamingre.
PC is elég jól áll ma már főleg steammel, de nem ugyanaz, s a PC-t azért néha karban kell tartani.
-
Sinesol
veterán
De mire nincs idöd? Amit leirtal, azt egy PC is ugyanugy tudja, mitöl nehezebb elinditani a steamen egy jatekot? 10-15 masodperc alatt asztalon vagyok, onnan atlagosan fel perc mire jatekban. Leülhetsz kanapera ott is, ha akarsz, az xbox kontroller hibatlanul müködik pc-n is. Allitgatni sem kell semmit, az automatikusan belött kepbeallitasokkal még az en öregecske gepem is siman hoz konzol szintet, az mar csak extra, hogy jobbat is kihozhatsz, ha szeretnel.
Vagy driverekre gondolsz? Egy gombnyomas az nvidia appban, de azt hiszem automatikusan is telepithet, foglalkozni sem kell vele. -
ez elég letespedek a kanapén, bekapcsolom
...és nézem, ahogy letölti a frissítéseket és rebootolgat meg az arcomba tolja a reklámot
(Xbox360 van itthon, nem hiszem, hogy az újabbak bármivel jobbak lennének).
Mondjuk van RetroPie is, na AZ tényleg úgy működik, ahogy azt az ember elképzelné. -
Lenry
félisten
válasz
Elektrosokk
üzenetére
nálam több különböző körülmény amalgamációjának eredménye lett a konzol.
1995 és 2023 közt csak PC-n játszottam, de aztán eljutottam arra a pontra, hogy
- egyrészt végletesen elavult az aktuális gépem (4. gen i7, DDR3, RX580 4GB) és teljesen újat kellett volna már venni sok pénzért, monitorból is jó lett volna a 24" fHD-nál valamivel nagyobb.
- de közben meg már nem akartam a munkaidő után a szabadidőmet is a gép előtt tölteni.
- meg volt egy csomó konzol exkluzív cím, amit ki akartam próbálni
- és főleg, hogy nem akartam már a saját magam nyűgjeit se techsupportálni, nincs erre időm, illetve nem akarok rá időt elcseszni.ennek a vége lett, hogy vettem először használtan egy PS4 Prot, aztán amikor arról elfogytak a címek, akkor meg egy PS5 Prot meg egy OLED TV-t, és nem bántam meg.
a régi asztali gépemet 2 éve nem kapcsoltam be.Én mondjuk sosem építettem pc-t, de valahogy nem is hiányzik.
ne is mondd, most itt áll az IT raktárban egy raklapnyi gép, amiket össze kéne rakni
-
Lenry
félisten
Erted, felnott vagyok, csaladom van, foallasom van, mellesleg sajat projektet is csinalok, rohadtul nincs idom jatszani.
pontosan ezért vettem én is konzol 28 év PC gaming után: nincs rá időm.
ez elég letespedek a kanapén, bekapcsolom, kész.
és közben arra gondolok, hogy lehet, hogy előbb meg kellett volna ezt lépni -
Jo neked. Mi konkretan ma szivtuk be, hogy a fortnite legujabb patch-e bizonyos architekturakon (bizonyos intel procik) allandoan crash-el. Termeszetesen az egyik csapattarsnak olyan procija van. De nem gond, a -d3d11 parancs megoldotta... Ket meccs erejeig, amikoris megint elcrash-elt a picsaba, ugyhogy inkabb elengedtuk.
Es most nem is arrol van szo, hogy a legujabb AAA jatekbol kene valahogy jatszhato fps-t kicsikarni mikrolagok nelkul egy atlag halando altal is elerheto PC-n.
Erted, felnott vagyok, csaladom van, foallasom van, mellesleg sajat projektet is csinalok, rohadtul nincs idom jatszani. Kb 1-2 hetente 2-4 orat tudunk belerakni a dologba, es akkor ilyen baromsagokkal kell szivni.

De a PC gaming ilyen, a szabadsagnak ara van. Nincs ezzel gond, ez ilyen, ezt igy kell szeretni, de a valosagot tagadni nem tul egeszseges. A PC gaming macera. A konzolhoz kepest legalabbis biztosan. -
Most is a hiányuk miatt dicsérik a konzolokat. PC még mindig ezerszer több macera. Driverek, ezer launcher, grafikai beállítások, milyen egér, milyen ez milyen az, mi mit jelent, hány fps, shadercompile, microlag, stb stb stb.
Mondom mindezt úgy, hogy én is PC gamer vagyok, a PS5 utoljára akkor volt bekapcsolva, amikor az Astro kapott új pályákat.
-
pengwin
addikt
& #39 Lenry
Szerintem a konzolok jelenlegi haszonkulcsa valószinüleg már elbírja, hogy a cégek benyeljék a RAM árnövekedést legalább részben - vagyis ha akarják, akkor lehet kisebb mértékű áremelkedést tudnak produkálni, mint egy PC. A konzolok hardvere "elavult" (nem a legújabb gyártástechnológiával készül), nincs is bennük mai szemmel nézve igazán sok RAM/VRAM, ráadásul a Sony hatalmas vevő a konzumer piacon, szóval gyanítom jobb alkupozícióban vannak, mint az átlag PC gyártó. -
Sinesol
veterán
Nem csak thinkpad van a világon, a többi emlitett dolog pedig épp ugy igaz egy PC-re is, épp ez a konzolok problémája. Sok kis interakció, ami tényleg nem nagy dolog szerintem, viszont régebben épp a hiányuk miatt dicsérték a konzolokat, hogy ott nem kell a sok kis interakció a játékhoz, mert ha az oke, akkor oke a pc gaming.
Ha konzol ma just play rendszer, akkor akarmelyik gamer PC is az. -
Lenry
félisten
sokoldalubb egy pc
a Thinkpadomnak pl hat oldala van. mondjuk játékra ettől még alkalmatlanmivel már az uj konzolok sem “ just play” rendszeruek mar
de, azok.ugyanugy patchelni,
bizony, orbitális szívás, hogy egyszer csak játék közben bejön egy értesítés, hogy "X játékhoz van patch, letöltöm", aztán pár perc múlva, hogy "kész". nem is tudom, hogy bírom ki.telepitgetni kell
berakom a lemezt / megveszem store-ban, megnyomom az install gombot és őőőő... hát így ennyi interakciót igényel a dolog.töltökepernyök is vannak
a Ghost of Yoteinél a "PS5 főmenüjében rányomok a play-re" és a konkrét játszás közt konkrétan 5 (öt) másodperc telik el.
amúgy, persze, van, ahol van töltőképernyő, ritkán tartanak pár másodpercnél tovább.Hirtelen ennyi jutott eszembe a vlogokbol, cikkekböl, ahol jo ideje temetik ezt a generaciot.
személyesen mikor használtál utoljára konzolt? -
Most, hogy éppen megint vadul omlik összefele/száll el az egekbe a PC piac, ha nem emelnek árat drasztikusan a konzolgyártók, szerintem megint hatalmasat fognak menni. Mármint, basszus, jelenleg egy PS5 annyiba kerül, mint egy ddr5 32GB-os memória kit (2*16). És akkor mást még nem vettél.
-
pengwin
addikt
Az AMD hardverre építő PS generációk a PS4 és a PS5.
A PS4-ből 2013 november óta eladtak kb. 117 milliót, a PS5-ből pedig 2020 november óta 84 milliót.
A PS5 a Sony bevallása alapján a legjövedelmezőbb PS, EVÖR. Pedig PS2-ből eladtak vagy 160 milliót, és darabszámra a PS3 is jobban teljesített mint az 5 (mondjuk az 5 még közel sem ért a modell ciklus végére, szóval nyugodtan kijelenthető, hogy dobogóra fog kerülni).Vagyis egyáltalán nem állja meg a helyét a megállapításod a piac gyengélkedéséről.
Az Xbox valóban gyengélkedik, de én ezt sokkal inkább a picipuha töketlenségének (sic!) tulajdonítanám, mint egy általános piaci tendenciának.
Szerintem csak simán változott a konzol piac (természetesen rossz irányba), és most jobb a helyzet a cégek profitja szemszögéből miközben felhasználói oldalról kevésbé vonzóak az eszközök, de azért nagyon kiszámíthatóan jól fogynak.
-
Sinesol
veterán
Az alap problema az, hogy alig van nextgen jatek, a jatekok nagy resze elözö generacios port, szoval egyaltalan nem kellett ps5 ahhoz, hogy az uj jatekokkal tudj jatszani. Masreszt meg az api-k uniformizalodasa miatt nagyon sok jatek kijön pc-re is, szoval megintcsak nem kell konzol, hogy jatszani tudj x cimmel.
Amellett, hogy sokoldalubb egy pc, még joval szebb latvanyt is kapsz, miközben nincs hatranyod sem, mivel már az uj konzolok sem “ just play” rendszeruek mar, ugyanugy patchelni, telepitgetni kell es töltökepernyök is vannak.
Hirtelen ennyi jutott eszembe a vlogokbol, cikkekböl, ahol jo ideje temetik ezt a generaciot.Nem tudom mennyit kereesnek a gepeken, de amennyire tudom nem egy oriasi összeg, szerintem az azert erthetö, hogy nem akarnak vesziteni rajta.
-
pengwin
addikt
a mostsni generacio gyengelkedesenek egyik oka az amd hardver es a teny, hogy szinte ugyanarra epül mindket versenyzö
Ja, biztos semmi köze a konzolpiac "gyengélkedésének"***** ahhoz, hogy az MS és a Sony is úgy döntött, hogy a konzolokon is keresni akarnak, nem csak az utólagos játékeladásokon... vagyis lényegesen kevesebb pénzből kell kihozniuk a hardvert, mint mondjuk a PS3-nál, ahol elég sokáig bukott a Sony és a picipuha is minden eladott gépen. Ezek után a lehetőség még ott volt az ngreedia előtt is, de sem a megrendelők igényeit nem voltak hajlandóak kielégíteni (belenyúlkálás a hardverbe-firmware-be), sem a célzott árszintet nem tudták kihozni.
*****: Egyébként én úgy tudom a PS5 jelenleg
a legtöbbetaz egyik legtöbbet eladott Sony konzol. És mi előzi meg? A PS4... ami már megjelenéskor egy valóban gyenge és elavult AMD platformra épített.
A PS5 hardvere ennél lényegesen jobbnak számított a megjelenéskor... szóval lehet nem a hardver adja el a konzolokat.Meg biztos nem játszik bele az sem egy konzol sikerébe, hogy milyen a rajta lévő zárt platform, milyenek az elérhető játékok, meg, hogy el lehet-e majd azokat érni más platformon emuláció nélkül.
Aki a nintendónak pénzt ad az egyébként meg mazochista, szóval no komment a switchek sikerére.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sinesol
veterán
Leuralta a handheld piacot? A legnepszerübb amd-s handheld a steam deck, de a többeves eladasa is elmarad a frissen megjelent Switch 2 eladasokyol, a Switch 1 meg egeszen mas liga.

A ket nagy konzollal( mar amennyire a tetszhalott xbox nagynak szamit ) viszont tenyleg sok chipet eladnak, habar egyre gyakrabban merül fel, hogy a mostsni generacio gyengelkedesenek egyik oka az amd hardver es a teny, hogy szinte ugyanarra epül mindket versenyzö.
-
Dißnäëß
nagyúr
Végülis csak a 286-os éra óta lehetett minden egyes fákin' expón a nagy kék logót és az egyeduralkodó dominanciáját látni, a "kiváló" üzleti etikájának köszönhetően, including árazás, egészen a Ryzen-ek megjelenéséig (az Athlon érát most engedjük el). És ha jön egy kis AMD reklám, ujuj, ujuj.Azt hiszem, Inteléknél egymást is felszopnák azért - befektetőstül mindenestül - hogy újra ott legyenek, ahol a Pentium érában voltak.
Ők az IT világ Volkswagenjei most kb.
Az egyik cég, etikáról nem tudok sokat, de nincsenek illúzióim, az nVidia, akire fel tudok valamicskét nézni, a Riva128/TNT előtt-körül megszületve csak jött, jött, jött fel mint csatornaszag és most lám, pedig a 3DFx-re mennyien esküt tettek anno (akárcsak a GUS-ra)..
Az AMD viszont szvsz zseniálisan tolta szintén az elmúlt évtizedet, amiben ha én befektetője lennék, kb. ahhoz kötném azt, hogy maradok-e benne vagy sem, hogy Lisa Su -e még a vezér. Lehet elvakult, de nagyjából egybites döntést hoznék
ha kiszállna.. -
Egon
nagyúr
Valahogy minden szakmai cikk végére kerül egy AMD reklám...
-
HantekDSO
aktív tag
-
Meridian
senior tag
HA jól értettem a cikket, akkor az AMD továbbra is árat csökkent, mert tud csökkenteni. AZ intel és a qualcom(?) előre bejelentette hoyg árat akarnak emelni.
Na, mi lesz ennek a vége? Hogy 2 hónap után, miután már gigahegyekben fog állni az eladhatatlan raktárkészlet 50%-os "muszáj-akció"-zgatás lesz az intelnél és qualcomnál, mert szembejön a valóság. -
hapakj
őstag
válasz
Kotomicuki
üzenetére
Ez az összeomló nyugat itt van velünk a szobában?

-
Sinesol
veterán
válasz
HantekDSO
üzenetére
Gondolom egy tippre 10-20%-al drágább chip majd egy 50%-al drágább gépben fog realizálódni, ahogy azt megszokhattuk.

Egyebkent meg ez is csak az n+1edik clickbait riogatás...sajnos ma már szinte csak ilyen jellegű tartalmak vannak itt. Esetleg néha 1-1 teszt, ahol a valódi versenytársak nincsenek jelen, elavult játékokkal tesztelnek és egy grafikont sem sikerül rendesen sorba rendezni.
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
Kotomicuki
üzenetére
Sebaj, majd a szöszi és a kolostormalac is 10000%-os vámot fog a kínai termékekre rakni!

-
Kotomicuki
senior tag
Vagy csak mindenki érzi már a vesztét...
A felelőtlen kapzsiság miatt (is) összeomlik a nyugati társadalom, vagy Kína fog hamarosan betörni a piacaikra - feketén, fehéren - és véget vet a határtalan túlárazásnak - igaz, ezzel a lerombolt társadalmunkkal arra sem lesz majd pénzünk.Még időben kéne a felelős politikusoknak behúzni a kéziféket és megálljt szabni ennek az elszabadult őrületnek, mielőtt a kezeletlen "profitéhség&társai" múlt időbe rakja a több ezer éves civilizációnkat.
-
Chiller
őstag

Panther lake-re is lehetne egy ilyen, remélem a következő lék már vagy 6féle maggal lesz.... Tegyenek még bele valamiket, amitől még drágább lesz, tök feleslegesen.
Miközben igazából két felhasználás van (legalábbis ilyen sokmagos sokezer eurós drága power gépeknél): "ami a csövön kifér" vagy "üresjárat".
-
Qualcomm, gondolkodás, bizonyítékok alapján levezetve egy képzeletbeli meeting a great leaderekkel:
Piaci helyzet kiértékelő riport konklúzió:
Zéró értelme snapdragonos gépet venni, mert sokszor még drágább is, mint a kevésbé korlátosan használható x64 megfelelője.A 3 órás meeting végén a konklúzió, amire méltán büszkék:
A következő snapdragon legyen drágább, úgy biztos meglesz végre a piaci áttörés.
Mindenki kap fasza bónuszt, jó meeting volt srácok, pacsi.Eredmény: amit a cikk mond.
Részemről sok sikert kívánok nekik, biztos jókat fogok röhögni rajtuk mikor látom az eredményt.
-
jack982
senior tag
Ugyanitt eladó az Athlon Xp 2500+ gépem, 2gb rammal, radeon 9600xt 128mb kártyával, 300w vargáné táppal. Ár: 400.000 ft.
Köszönöm, de csere nem érdekel. -
JohnyX
tag
A magyar "árérzékeny piacra" a Strix Point helyett még csak az olcsóbb Krackan Point SOC-al lehet ACER laptopot találni, így ide valószínűleg a Gorgon Point helyett is egy " költséghatékonyabb mobil APU"-t hoznak majd.
-
hapakj
őstag
Hát akkor marad az Apple. Ennyi.
-
Z_A_P
addikt
Úgy tudjuk, hogy az árazás tekintetében két eltérő tényező dobja meg a szóban forgó platformok költségeit
Hagyjuk mar.
Messze egy vezeto tenyezo van csak, profit profit profit profit -
HantekDSO
aktív tag
Ez a kérdés szerintem az abakusz óta feltehető - és a válasz is megvan rá:
- Vegyél gépet, ha szükséged van rá
- Lődd be azt az árszintet, amit még meg tudsz fizetni
- Ezen a szinten belül állítsd össze a legjobb konfigurációt
- Szereld össze, installáld és használd egészséggel!
-
Shin Chen
tag
Most akkor valaki mondja már meg kerek perec: vegyünk azonnal gépet amilyet szeretnénk, mert jön a számitástechnikalipszis?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 3500, 15,6" FHD, i3-8145U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Vostro 3581, 15,6" HD, i3-7020U CPU, 8GB DDR4, 240GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvasd
- Lenovo ThinkPad X280, 12,5" FHD IPS Érintőkijelző, , i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 128GB M.2 SSD, W11
- -55% ÚJ ASUS Zenbook 14 OLED Ryzen 7 8840HS Radeon 780m/16gb ram/512SSD/Gari 2028
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)