- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CES 2025: prezentálta az NVIDIA az új GeForce-okat
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Marci112233 #76598 üzenetére
Más a firmware verzió, ha ugyanolyan a két lemez akkor frissítd a firmware-t egy asztali gépben (persze ha van hozzá letölthető).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
siminhu
tag
válasz Marci112233 #76592 üzenetére
Köszi.. ez szomorú :-(
Semmi ötlet stand alon használatra?
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Ugye már írtam, hogy 2 darab X18 18TB-os lemezt vettem. Tegnap végzett az elsővel a DS418. Ma reggel folytatnám a másodikkal, és ezt látom a tároláskezelőben. Viszont ugyanúgy mennék tovább a javítással mint az elsőnél tettem, de ez fogad és nem tudok tovább menni. Mi lehet a probléma? Maga a HDD a ludas? Azt már elkövettem, hogy a tegnap már hozzáadott első 18TB-os HDD-t átraktam a 4-es slotba, de úgy akkor a harmadikban írja ami a képeken van, és ez az oka is hogy a működő X18 az nem a hármas slotba van.
Ha berakom a nem működő X18-at az asztali gépbe azzal tudok valamit kezdeni vele, hogy utána a DS18 is elfogadja?Mivel tegnap kaptam meg a HDD-ket így van némi mozgásterem ha mégis a HDD a ludas, így minél hamarabbi válasz jó lenne.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Várható mostanában új típus vagy érdemes még a 4éves DS218play-t venni?
-
Marci112233
addikt
válasz ForRedGlory #76572 üzenetére
Jelenetem végzett 22 óra 37 perckor a javítással. Tuti nem teszem be ma már a másodikat majd holnap reggel indítom, így éjszakára ki tudom kapcsolni a NAS-t és így nem fog öcsém zargatni legalább hogy zúg egy kicsit mert engem ugyan nem zavarna, de őt igen.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Marci112233
addikt
válasz -Maujuri- #76593 üzenetére
Mehet mellé nyugodtam az a WD. De a WD60EFZX a milyen belső merevlemezt vegyek összefoglalóban is szerepelhetne mint ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Van egy DS420+ nasom 2 darab WDC WD60EFRX-68L0BN1 merevlemezzel SHR ben. Bővíteni szeretném még egy 6 terrással: Western Digital Red Plus NAS 6TB 5400rpm 128MB SATA (WD60EFZX) Asszem ez CMR alapú. Ez ajánlott? Vagy nézzek egy Ironwolf után?
-
Marci112233
addikt
válasz siminhu #76591 üzenetére
Ha SHR-ben van akkor a 4TB-ot bukod, amíg a másik 2-est ki nem cseréled egy másik 6-osra.
[ Szerkesztve ]
-
siminhu
tag
Sziasztok,
DS 218+ ban van 2 x 2TB HDD tükrözve RAID-Ben, ha egyiket kicserélném 6TB-rá akkor 2x 2TB RAID lenne + 4 TB nem tükrözött hely?
köszi,
sim
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz Marci112233 #76589 üzenetére
Én fél 7 körül indítottam el most 24%-on van. Majd befejezi.
-
Marci112233
addikt
válasz bozsozso #76588 üzenetére
Így már érthető, viszont azt tudom, hogy egyszerre csak egyet lehet cserélni. És mint írtam nekem is most megy az első 18TB-os be tétele után a javítás, ami most épp 77%-on van, és 13 óra 17 perckor indult, tehát van esély, hogy még ma végez vele.
-
bozsozso
őstag
válasz Marci112233 #76586 üzenetére
Persze ezt tudom, majd fog menni bele a másik 6-os is. Egyszerre viszont cska egyet lehet cserélni.
-
Dzsekó
addikt
válasz Marci112233 #76586 üzenetére
Lehet, hogy pont ez a célja, mint Neked. Csak az első lépésnél tart még, nem volt biztos a dolgában, ezért megkérdezte.
-
Marci112233
addikt
válasz bozsozso #76583 üzenetére
Csak egy kérdésem volna. Mi volt a célod 1 HDD cserével? Ugyanis SHR esetén ha egy nagyobbat teszel be, és javíttatod, a használható tárhely marad ami a 4x4-nél volt és maradni fog az azon felüli tárhely amit használni nem tudsz amennyivel nagyobb az új HDD mérete. Ez tuti mert nálam is most van a 4x4TB tárhely bővítése, és folyamatban az első 18TB-os lemezzel való javítás, de a használható terület egyenlőre marad a 4x4TB-nál SHR miatti 10,4 TB használható tárterület. A fent maradt részt akkor fogom visszakapni, ha még egy 4-es kicserélek egy ugyanolyan 18TB-osra. (Már meg van egyébként.)
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Segítsetek légyszíves. Most szeretnék cserélni egy 4Tb-os merevlemezt egy 6Tb-osra. Ki is cseréltem, de nem vagyok benne biztos, hogy mit kell tennem. Jelenleg a HDD-knél az új HDD-t nincs inicializálvaként látom.
Elég annyit tennem, hogy a tevékenységnél a javításra nyomok? Vagy van még valami más teendő előtte?
Ja ami még fontos 4*4Tb SHR-ben van, amiből az egyik 4-est cserélem egyelőre 6-osra.
-
addikt
válasz Marci112233 #76579 üzenetére
"Szerintem ha átteszed javítani kell újra, de ez nem biztos. "
Annyira nem biztos, hogy hülyeség. Nem foglalkozik az mdadm azzal hogy melyik slotban van, szabadon cserélgetheted ha éppen ahhoz van kedved."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Május
tag
válasz zsamiatt #76558 üzenetére
A feltöltési sebesség még ha nem is éri el a 100 Megabájt/sec-et a 70 stabilan megvan.
Az FTP tesztelés alatt arra gondolsz, hogy ha azon keresztül másolok át filmet a Nas-ról a gépre akkor mennyivel tölti fel a Nas?Voltaképpen a kérdésem csak arra irányult, hogy a Download Station-on belül valaki találkozott már olyan torrentel aminek a feltöltése meghaladta a 2-3 megabájt/s-et.
-
Magnat
veterán
válasz ForRedGlory #76578 üzenetére
Elvileg teljesen mindegy melyikben van, nem a helye, hanem az uuid-je alapján különbözteti meg a diszkeket a rendszer.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Marci112233
addikt
válasz ForRedGlory #76578 üzenetére
Szerintem ha átteszed javítani kell újra, de ez nem biztos. Egyébként ha a DSM webes felülete azt írja hogy megfelelő a működés és ott zöld pipa is akkor én nem pakolnám már át. Simán hagynám ahol van, és ha megint növelni akarod a tárhelyet és veszel egy HDD-t akkor a harmadik tálcába tolod be. (Én most épp nem a negyedik tálcával kezdtem a cserét hanem a harmadikkal, mert abban SMR-es HDD volt.)
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
Hülye kérdés.
Most nézem, hogy a NAS 4-es tálcájába tettem a merevlemezt. Ezt "büntetlenül" át tudom tenni másikba vagy nem? Kiveszem, beteszem, működik tovább?
[ Szerkesztve ]
-
-
oZone762
tag
válasz AiRLAC #76567 üzenetére
Firefox alatt "NAS download manager" néven fut. Nem hivatalos synology app, de feljön úgyis, ha a synology szóra keresel. Az ikon is ugyanaz, mint a DS-nek.
Egyetlen "hátránya" a transmission gui-hez képest, hogy nem bal egérgombbal indul, hanem jobb egérgomb menüből kell kiválasztani. Cserébe nem kell a transmission GUI programot installálni. -
Willie
őstag
-
Marci112233
addikt
válasz ForRedGlory #76572 üzenetére
Köszönöm a választ!
Majd megírom meddig tartott neki. 13 óra 17 perckor kezdtem és most 10%-on áll a folyamat.
-
ForRedGlory
félisten
válasz Marci112233 #76569 üzenetére
Persze, lehet közben használni. Elvileg nem lassítja a folyamatot.
Majd írd már meg légyszi, hogy neked mennyi idő alatt futott le az ellenőrzés. (Nekem 26 óra körül).
-
Marci112233
addikt
válasz ForRedGlory #76563 üzenetére
No nekem is megérkezett az X18. Az első már benne és folyik a kötet javítása. Eddig hangban a folyamat közben nem hallok különbséget a 4TB-os WD Red-el szemben.
Másik kérdésem viszont volna. Most hogy egy a javítás, tudok böngészni a NAS-on. Használhatom a folyamat közben úgy mint máskor? Tehát játszathatok róla filmet sorozatot, illetve ráengedhetem a torrent seed-et is?
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz ForRedGlory #76563 üzenetére
Hagyd meg az X18-at backupnak...
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
thornadoj
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a download stationnal kapcsolatban. Konfiguráltam a csomagot és automatikusan beolvassa a fájlt az adott mappából szépen. Viszont mivel nincs asztali kezelő felülete, ezért leszedtem telefonra a ds get-et. Itt viszont a fiókommal nem látom a futó torrenteket, csak ha átjelentkezek az admin fiókkal. Ezt hogy tudnám orvosolni? -
ForRedGlory
félisten
válasz Marci112233 #76562 üzenetére
Erre én is gondoltam, meg is fordítottam oldalára a NAS-t, de sok különbséget nem tapasztaltam. Lehet, hogy rezgéscsilapító baja is volt, de speciel valami hasonlót ([link]) én is kipróbáltam... persze lehet, hogy a HDD tartóban rezeg a HDD és nem a HDD tartó tok rezeg a NAS-ban.
Már arra is gondoltam, hogy beteszem a HDD-t valamelyik belső tálcába, aztán a közveten mellette lévőkbe meg szépen beleszabok egy ilyen hangszigetelő lapot így a két oldalán jobban elnyeli a hangokat.
Persze ez már csak elméleti sík, mert ugye azóta másik HDD van benne, és az közel sem olyan hangos, mint az X18.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz ForRedGlory #76561 üzenetére
Azért lehetett halkabb mert ugye a PC-re kötéskor lefektetted vízszintesre, viszont a NAS-ba ugye élre van állítva, és ez okozhat hang különbséget. Bár ha jól emlékszek, akkor én anno olvastam valahol a Syno oldalán, hogy némely HDD-t rezgéscsillapítóval kell ellátni ellenkező esetben ha kimarad akkor lehet hangos lesz, de ebben nem vagyok biztos.
-
ForRedGlory
félisten
Tegnap ugye kicseréltem az eláég hangos X18-at másik HDD-re, de gondoltam kíváncsiságból összedugom PC-vel is. Azt tapasztaltam, hogy a merevlemez PC-n sokkal hallkabban működött, alig volt hangja. Oké... nem volt beépítve, csak az asztalon feküdt, de akkor ez most mi? Létezhet ilyen?
Amúgy tök durva az is, hogy az első adattisztítás a 18 Tb-os X18-on 26 óra alatt futott le, a 14 TB-os Red Pluson meg gyakorlatilag 7 óra alatt...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Marci112233 #76553 üzenetére
Hagyd bekapcsolva arra a pár napra.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
zsamiatt
őstag
kérdés tényleg megvan e neki ez a sebesség vagy csak a szolgáltatói marketing. Másrészt meg torrenteknél még a legnépszerűbbek se mindig rántják meg a netet. Valami mással kellene tesztelni. Mondjuk ftp-vel.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
WaterWave
veterán
718+ most ajánlotta fel az update 2 csomagot.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Borisz76
veterán
válasz Marci112233 #76553 üzenetére
Ne kapcsold ki.....
Meg fog szakadni a folyamat és bekapcsolásnál kezdi előről.Most pár napig online lesz a cucc !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
sid87
senior tag
Sziasztok!
Beszereztem a DS220+ -t, nagyon tetszik, azonban a Plex server telepítéssel meggyűlik a bajom..
Sok mindent kipróbáltam, de nem sikerül.. (a Video Station mennyire jó?)
1. Letöltöttem a plex.tv oldalról a x64-es packaget.
2. Manuálisan feltelepítettem, használva a claim code opciót.
3. Kiosztottam a read/write jogot a shared folder-ben, a PlexMediaServer mappára.
4. Indítom az ikonnal a Plexet, de ez a hiba jön fel mindig. Mit ronthatok el?Köszönöm előre is a segítséget. (És majd úgy használnám, hogy otthon van a NAS de a barátnőm albijába streamelném a TV-re, remélem tud ilyet)
[ Szerkesztve ]
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Holnap érkezik a 2 18 TB-os lemez a DS418-ba. Az tiszta hogy egyesével kell cserélnem, és a folyamat elindítása sem okoz gondot. No de nálam éjszakára a NAS ki van kapcsolva. ha elindítom a folyamatot akkor azt kikapcsolással megszakítva okozhat gondot? Mint például indulásnál elölről fogja kezdeni, és esetleg adatvesztést is okozhat? Vagy simán amint bekapcsol, folytatni fogja a műveletet onnan ahol este leállt?
-
Május
tag
Sziasztok,
Ti mennyivel tudtok feltölteni a Download Station használatával?
Tudom, hogy függ az internet sebességétől, meg, hogy mennyien töltik az adott Torrentet de én keveslem nagyon a feltöltési sebességemet.
Nekem 2000/1000 es netem van de a feltöltés max 2-3 Mb/sec pedig ez lehetne 80-90 Mb/ sec is.
A letöltés az tökéletes de a feltöltést nem értem... -
-
RockCNC
senior tag
válasz ForRedGlory #76546 üzenetére
Nálam a 3db kb. 3 hónapos 4TB WD Red plusz kattog, kerreg elég idegesitően
Többet vártam, azt hittem csend lesz a nappaliban[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz ForRedGlory #76516 üzenetére
Ma vettem egy 14 TB-os WD RED Plus merevlemezt (WD140EFGX) és betettem a Seagate Exos X18 helyére... hát ég és föld a különbség, gyakorlatilag nincs hangja. Most másolás közben kb olyan, mint az X18 idle állapotában, ráadásul nincs az a folyamatos kattogás sem.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Ma is kuldte a portforwados emailt, letiltottam a notificationben, mert ennel jobban nem tudom kigyomlalni
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
addikt
válasz Dzsekó #76542 üzenetére
DSM minden lemezre rákerül, azzal nincs gond. De a csomagok valamelyik Köteten (itt az egyetlenen) vannak, azokat újra kell majd telepíteni törléskor, vagy átmozgatni.
-
Dzsekó
addikt
válasz kerekes.pter #76538 üzenetére
Borisz76 leírása a nyerő, nem kell belebonyolítani a DSM-et és csomagokat. Kötet 1 törlése nem okozza a DSM és csomagok törlődését.
-
Dzsekó
addikt
Amikor megszünteted a NAS-ban lévő kötet 1-et, onnantól már nem fog a NAS hisztizni, hogy sérült kötet.
Borisz76: Azt meg lehet valahogy oldani, hogy a DSM és csomagok közben megmaradjanak?
Ez a NAS-ról adatokat áthúzod a PC-ben lévő lemezre, gondolom csak a megosztott mappákat (saját adat) érinti. A MODS Package Manager csak a csomagokat rakja át kötet 2-re, de a DSM-et nem. És ott is írják, hogy lehetnek függőségi gondok.
Bár lehet, hogy hülyeséget kérdezek, mert amikor megszüntettem a kötetet egyszer, akkor a DSM megmaradt, akkor azt elkülönített helyre teszi és a kötet 1 megszüntetése nem formázást jelent.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Nem kell kivenned.....csak meg kell szüntetni...majd újra létrehozni egy új kötetet....ami lehet : ALap vagy SHR
Ez adatvesztéssel jár.
Előtte másolj / ments adatokat.Tehát :
- 2 lemezes SHR kötet.
- 1 lemezt kiveszel és PC-ben törlöd / formázod a particiót.
- NAS-ról adatokat áthúzod a PC-ben lévő lemezre.
- Ezután a NAS-ban lévő kötetet megszünteted.
- Új ALAP vagy SHR kötetet hozol rajta létre.
- PC-ről rámásolod a NAS-ra az adatokat.
- PC-ből átteszed a lemezt a NAS-ba
- Új ALAP vagy új SHR kötetet hozo létre rajta.Így lesz 2 db lemezed 2 db köteted.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Dzsekó
addikt
válasz kerekes.pter #76534 üzenetére
Mi lenne a cél?
Ha tükrözve vannak, akkor az egyiket kiveszed, nem lesz adatvesztés, csak kiabál a NAS, hogy védelem nélküli a kötet.
A kivett HDD-t leformázod, visszateszed a NAS-ba, de nem adod hozzá a kötethez, hanem létrehozol rajta egy alap Kötet 2-t és átmásolod rájuk az adatokat Kötet 1-ről.
Ezután MODS Package Manager-el át tudod mozgatni a feltelepített csomagokat kötet1-ről kötet2-re. Illetve DSM-et kéne átrakni még valahogy. Ha ez megvan, akkor lehet törölni Kötet 1-et. És alap kötetként létrehozni újra. Így lesz két különálló köteted. De nem tudom mi a cél, miért szeretnéd megbontani az SHR kötetet? -
Borisz76
veterán
válasz ForRedGlory #76535 üzenetére
Nem lehet....hanem 100%, hogy seek hang.
Azaz a fejmozgás hangja.....a szekrény által felerősítve.Egy ideje ezek ilyenek.....több tányér , több fej....hangosabb működés.
Ha csendes lemezt szeretnél, akkor 1-2 Tb-s modelleket nézz.
[ Szerkesztve ]
-
kerekes.pter
csendes tag
Sziasztok!
Van egy DS218+ om DSM7-el van benne két darab 4tb-os vinyó
raid-ben ezeknél hogy tudom megszüntetni az shr raid-et hogy adatokat ne veszítsek
válaszokat előre is köszönöm. -
Patice
Topikgazda
Normális. Sok lemez ami sok olvasó/írófejjel párosul és ennek már ilyen a seek zaja.
Tegyél a nas alá valami puhát, gumit parafát, akármit, ami nem akadályozza a légáramlást, de elcsatolja a bútortól és így azt nem rezonáltatja.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Borisz76
veterán
Ilyen egy HDD hangja ha dolgozik egy "dobozban" ami egy szekrényben / szekrényen van.
A nagy szekrény felerősíti a kis HDD hangját.
2 megoldás létezik :
1 - Elköltözteted a NAS-t olyan helyiségbe, ahol van áram és UTP
2 - A NAS alá, a szekrényre teszel valami rezgésgátló réteget.
( Polifoam tornaszőnyegből egy darabot... )Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Marci112233
addikt
válasz Borisz76 #76471 üzenetére
Gondoltam megírom. hogy ma megrendeltem 2 darab X18 18TB-os HDD-t. Egy helyről terveztem megvenni, és jött is visszaigazoló email, de rá pár percre meg még egy levél, hogy csak 1 darab van raktáron, és úgy is kell-e. Visszakérdeztem rögtön amint láttam a levelet, hogy várható-e hogy elérhető lesz-e a közeljövőben, amire rövid időn belül jött válasz, hogy egy darabig nem lesz belőle, így a második az más helyről fog érkezni. Egyébként a firstshop-tól vettem volna, és igen korrekt volt akivel leveleztem és megírta hogy csak 1 van, vasárnap este is kommunikált és arra is rákérdezett, hogy a NAS-om kezelni fogja-e a nagy HDD-t.
-
-
csizo13
tag
Ha most a nason a router beállításban kiveszem a pipákat, nem engedélyezem, továbbra is működni fog minden, mert a routerban be állítottam a port forwardokat?
-
arn
félisten
válasz kgymac #76527 üzenetére
Nem tudsz vele semmit se csinalni. A fo ag ilyenkor nem is el, nem tudod becsekkolni, csak akkor ha hozzaadsz egy ujat, de a qc reszek akkor is szurkek maradnak. Letorolni sem lehet.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz Multibit #76525 üzenetére
Persze kiprobaltam regen, de a quickconnectet sem hasznalom jo ideje, csak vpnt. Le sem tudom szedni. Probaltam a quickconnectet ujra ellenorizni, es ott kipipalni az advancednel a port forwardot, de ugy se tunik el.
-
-
poirot
őstag
válasz csizo13 #76522 üzenetére
Én most már hellyel-közzel úgy értem és értettem meg, hogy gondolj bele van egy kulcsod, ami minden iskolában a kémia szertárat nyitja, ez egy általános kulcs (port), köztudott, központilag így osztották ki. Te meg próbálsz kivülről bejutni a szertárba. A port(ás) (router) azt mondja felőle... menjél. Igen ám csak a portás nem árulta el, hogy a zárakat összecserélte pontosabban kb. 65000 variációból rakott egy másikat például a szertárra. Aki tudja, hogy a szertárt melyik kulcs nyitja és azt használja az be mehet.
Hát körülbelül így. Ezért kell, hogy a routerrel átállítsuk az alapértelmezett portokat. -
arn
félisten
-
csizo13
tag
válasz Multibit #76518 üzenetére
Hogy mennyit küzdöttem ezzel, hogy nassal próbáltam állítani auton.
És még a mai napig sem értem ezt a porttovábbítást.
Rengeteg leírást, ábrát néztem, olvastam, mégis mindig utána kell néznem, hogy mit és hogyan kell állítani? Nasnál helyi port és adatútválasztó port van, routerben meg külső port, belső port, belső ip, forrás ip.
Plusz azt gondoltam, hogy a külső port (router) az adatútválasztó port (nas), de akkor miért nem a külső portot kell megadni a böngésző címsorban a nas eléréséhez? Valahogy beállítgattam, pedig sok mindent nem kell megjegyezni, ahogy a képen is látszik.[kép][ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
QC-hoz nem kell port forward, mert azzal a synology szerverein keresztül lehet elérni a nas-t. Ezért a nas-t el lehet érni QC-val is (szolgáltatói) NAT-olt hálózaton is.
-
arn
félisten
válasz Multibit #76518 üzenetére
Atallitottam mar reg, csak ezert furcsallom, hogy egyreszt nem jelenik meg pl a security reszen, masreszt meg direktben tamogatjak elsodlegesen - ezert kerdeztem, hogy lemaradtam e vmirol.
A quickconnect portforwardolasat nem is lehet kiszedni mar, valszeg emiatt panaszkodik, ha ujraidnitod a nast.
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
Ehh... kezdek ideges lenni. Ez normális hang(zavar) vagy rossz lehet a HDD? 2 m-ről videóztam, de másik szobából is hallom. Ha ez az Exos X18 normális hangja, akkor visszem is vissza. Egyszerűen élhetetlenül hangos. Sejtettem, hogy az évek óta nem tapaszalt HDD hangos, de ez kabaré.
[ Szerkesztve ]
-
Dany76
tag
válasz BossBoss #76485 üzenetére
Hát a képeid semmi kép nem tűnnek el az biztos. Kérdés hová töltötték fel. A Synology photos csak 2 helyről olvassa be a képeket. Vagy minden user alatt a saját home mappán belül a photo mappa (ez a személyes tárhely) vagy pedig a közös gyári photo mappábol.(ez a megosztott tárhely) de az utóbbiban nincs mindenkinek automatikusan hozzáférése a photos-on keresztül csak az adminnak. Vagyis ő szabja meg ki melyik almáppat láthatja.
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Forgalomvezérléssel kapcsolatban lenne kérdésem hozzátok!
Kicsit beleástam magamat de megakadtam...Két "szolgáltatás" között szeretném a sávszélességet elosztani.
1. DS tölt felfelé
2. Plex-en filmet nézünk nem helyi hálón ez fontosUgye itt a kifelé menő sávszélesség keresztmetszete szűkös lehet ezért ezt kéne elosztani.
Méghozzá úgy , hogyha a Plex fut és streamel akkor a DS upload sebesség korlátozva legyen.Portokat megadtam, ahogy a garantált és maximális sávszélességet is - mondjuk ebből nem derült ki de ez ilyenkor le/fel-re vonatkozik?
Pipával engedélyeztem helyi lejátszásnál semmi nem történt...Kellett volna ?
Illetve ezt be lehet állítani LAN1-re (bal felül) illetve PPPoE-re de ahhoz mi köze a NAS-nak?Gyanítom nem jól állítottam be..de hogy kell helyesen ? Tudnátok segíteni ?
-
ForRedGlory
félisten
Köszi mindenkinek a segítséget.
-
addikt
válasz ForRedGlory #76505 üzenetére
Egy kötet elég és annyi megosztás amennyit nem szégyellsz Ha korlátozni akarod a méretét akkor kvóta a megosztásra, ha nem akkor meg elfér.
-
addikt
Prémium csomagom van, nem seedelek, a letöltés is VPN szolgáltatón keresztül megy (egy VM-ből ráadásul, bár ez mindegy itt).
-
Borisz76
veterán
Megoldható de nem úgy ahogyan te gondolod.
2 user kell és nekik kell KVÓTA-t beállítani a
Vezérlőpult / Felhasználó / (szerkesztés) Kvóta résznél.Ezzel lehet "kordában" tartani az adatok mennyiségét.
Nálam ez nincs korlátozva mert 3 felhasználó van.
És mindhármónk telefonjával készített képek / videók mennek fel ....mindenkinek a saját mappájába.
A mappákat mindhárman láthatjuk de "kontárkodni" csak én tudok benne.....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
oZone762
tag
Erre a célra 2 különböző user 2 külön home mappája nem elég?
-
ForRedGlory
félisten
válasz AiRLAC #76502 üzenetére
Nem csodálom, hogy nem érted, nem teljesen látom még át, így kérdezni is nehéz pontosan.
A terv az lenne, hogy az elérhető merevlemez mennyiséget (~16 GB) kéfelé osztom (ketten használnánk a párommal) és lenne két darab megosztott mappa, mindenkinek 1-1 (mondjuk FRG_Shared és Asszony_Shared néven), amin úgy és azt almappázunk, ahogy akarjuk. Ez meg akkor elvileg külön-külön meghajtóként megjeleníthető lenne a windowson.
Amúgy rosszul is fogalmaztam, mert lehet, hogy a merevlemezen 2db kötetet kellene létrehozni a kívánt háttértár mennyiséggel és utána a köteteken kell 1-1 db megosztási mappát létrehozni?
Így néz ki jelenleg:
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ForRedGlory #76497 üzenetére
" Mivel nem voltam képben, a teljes merevlemezre 1 db megosztott mappát gyártottam maximális tárhellyel, mert nem tudtam, hogy utólag nem lehet csökkenteni a méretét. "
Ezt így nem értem. A megosztott mappáknak nincs mérete, esetleg kvótát lehet beállítani rájuk. Dinamikus tudják használni a kötet tárhelyét, mint egy normál meghajtón a könyvtárak.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Gaming notebook topik
- Path of Exile 2
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- 2025-ben elindult a GamerEllátó.hu piactere, ahol egy egy élmény lesz a HARDVEREID eladása!
- Ryzen 7 7800X3D
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
- IPHONE 11 FEHÉR 64GB 79% DOBOZZAL
- Apple iPad Pro 2020 11" 128Gb (MY232HC/A) , Space Grey 6 hónap Garancia, TÖLTÉSI CIKLUS: 211 Akku:92
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest