Hirdetés
- Hamarosan felveszi a rendeléseket a 2 nm-es node-ra a TSMC
- Évtizedek óta létező technikát dobott ki az AMD-féle RDNA 4 architektúra
- Bezárta kiterjesztett valósággal foglalkozó részlegét az LG
- Sűrűn visszaküldött figyelmeztetést kapott a Surface Laptop 7 az Amazonon
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- OLED monitor topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Kompakt vízhűtés
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Belefutottam abba a hibába, hogy lett tervezve egy szép műszerház, és most bele kéne tennem két ilyen RJ11 6P/4C csatlakozót.
Ami jelenleg nekem nincs, van valakinek elfekvő készletben ilyen?
Előre is köszönöm a segítséget. -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Ilyen potmétert hol tudok venni?
Sajnos a google-el nem találok pont ilyet.
Köszi előre is mindenki segítségét! -
-
-
Janos250
őstag
Nem értem, miért csak a
Use cout 1! -et
írja ki, a
Use cout 2!-t
meg nem ESP32-n?
Nem az a kérdés, hogy hogyan kerüljem meg, hanem szeretném megfejteni a titkot, hogy ott miért nem használható cout, ha korábban igen?using namespace std;
#include <iostream>
#include <fstream> // ofstream
// ESP32
void setup() {
Serial.begin(115200); // set baudrate
Serial.printf("\nUse Serial.printf\n");
cout << "\nUse cout 1! \n" ;
FILE* filePointer ;
filePointer = fopen ("/dev/console","w");
fprintf (filePointer, "\nfprintf /dev/console Hello ESP32!\n") ;
fclose(filePointer);
filePointer = fopen ("/dev/uart/0","w");
fprintf (filePointer, "fprintf /dev/uart/0 Hello ESP32!\n") ;
fclose(filePointer);
cout << "\nUse cout 2! \n" ;
std::ofstream myfile;
myfile.open ("/dev/console");
myfile << "\nWriting this to a file /dev/console.\n";
myfile.close();
myfile.open ("/dev/uart/0");
myfile << "Writing this to a file /dev/uart/0\n\n";
myfile.close();
} ; // end setup
void loop() {
delay(1000);
} ; //end loop
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Egy ismerős szélsebességet szeretne mérni Tasmota-val Wemos D1 mini-n. Van tapasztalatotok, hogy melyik eszköz működhet biztosan? Aliexpressen annyi típus van, mint égen a csillag...
-
its_grandpa
tag
válasz
Postas99 #23524 üzenetére
>> Idén tervbe van véve a mozgó szemű horror baba.
Remélem nem vágnak ki a modik.
Van elfekvőben PT IP kamerám (vga,wifi és drót) aminek a mechanikája jó lehet(ne) szemmozgatáshoz.
Meg minden olyan szerkezethez ami vízszintes, függőleges mozgást igényel ki erővel.
Gombokért felajánlom a barkácsoló kedvű fórum lakóknak. -
Undoroid
őstag
válasz
its_grandpa #23539 üzenetére
Kicsit féltem, hogy ilyen választ fogok kapni, de egy ilyen egyszerű és analóg bemenet nélküli mikrovezérlőtől mire is számítottam? Amúgy eléggé baráti az a szenzor lapka!
-
Undoroid
őstag
Nekem anno amikor találkoztam vele, szénlemezes biztosítékok egyik anyaga volt ez! A csillámlemezzel elválasztott (csak távtartónak volt használva) két szénlemezben volt egy-egy wood-fém pogácsa, amit ha nagyobb feszültséglökés ért, akkor ív keletkezett és ennek a hőhatása megolvasztotta a fémet, ami rövidre zárta a két pólust és így védte meg a további túlfeszültségtől.
Ennek volt egy másik változata is: ott a biztosítékot megfeszítve tartotta egy erős rugó és a biztosítékon túl nagy áram folyása közben hő alakult ki, ami megolvasztotta a reteszként szolgáló fémet és a rugó összenyomta a biztosítékot (mechanikusan lerövidült) és így működésbe tudott lépni a riasztásra szolgáló áramkör és egyben le is kapcsolta a betápot! Egyik megoldás sem volt autómatikusan visszaálló! Ott bizony kézzel ki kellett keresni a meghibásodott biztosítékokat!" Érdekes lehet akkor ezzel összeforrasztani valami vezetéket mondjuk egy autó motorterében " A videót nem láttam, amit említettél!
Magát ezt a Wood-fémes keveréket / ötvözetet vegyileg lehet szennyezni, amivel eltolódik az olvadási hő (is)! Nem kell feltétlenül használni a legalacsonyabb olvadási pontot! ...már megint hosszan offolok, de már vége is!
Viszont egy kérdésem is lenne a többiekhez, ha már itt vagyok: ESP01
Megoldható ennek használatával a tápfeszültség mérése is a szokásos ellenállásos - feszültségosztó használatával és a kód megfelelő módosításával kiíratni a többi adat alá? Elvileg erre a célra analóg bemenetre van szükség (ennél nem látok olyat), de hátha van valami más, egyszerű megoldás is másik alkatrész beépítése nélkül!
(Szerk.)
-
Postas99
senior tag
válasz
Cheesy #23526 üzenetére
Szia!
A világért sem akarok a zsebedben kutakodni. de ha kicsit több pénzt szánsz rá és esetleg jó ötletnek tartod akkor mi lenne ha a cstalkozóknál PogoPin-t használnál.
Ez füles kiszerelés és a dobozba is jól beszerelhetó plusz van hozzá ház is, annak mondjuk nem néztem utána.
A vezetékek elvezetése doboz és érzékelők között:
vagy a klasszikus flexibilis gégecsövet használod, vagy egy igazán robosztus megoldás mellett döntesz:
Szilikoncső
Azt szintén szilikonnal lezárod.
De használhatsz a forrasztásokhoz másik vízálló metódust is. Ezek akár kombinálhatóak is egymással.DHT dobozolásra érdemes inkább valakit megkérni, hogy nyomtasson apró dobozkát neki előtetővel az eső ellen.
Remélem tudtam "hasznos" tanácsot adni. -
Janos250
őstag
-
Janos250
őstag
válasz
Undoroid #23528 üzenetére
Nem tudok róla, hogy lenne. Viszont a két vezeték szálait két oldalról egymásba tolva, és utána középen melegítve nem csak közepén az ón gyűrű olvad meg, hanem zsugorodik is, rászorul a vezetékre. Nagyon alacsony olvadáspontú ón ötvözet középen az ón gyűrű, elvileg nem kell nagyon melegíteni. Össze is forrasztja a sok apró szálat, meg rá is szorul, elvileg nem jön szét.
-
Postas99
senior tag
válasz
ViZion #23525 üzenetére
A külföldi youtuberek akiknek szoktam nézni a csatornáit azok "props"-ként vagy animatronics vagy mechatronics-ként hivatkoznak rá. Nekem elég a "props" megnevezés de ha magyarítanám akkor inkább úgy hivatkoznék rá hogy "motyók, cuccok".
Egyik kedvencem: VanOaksProps
eléggé jó ötletei vannak és rendkívül jó a megvalósításokban is. Ami azért is becsülendő, mert az egyik kezét igazán nem is tudja használni és mégis mindent megvalósít. -
norbert1998
nagyúr
Halihó.
Tegnap próbálkoztam a korábbi projektem bővítésén egy másik vezérlővel, egy ESP32C3 SuperMini-vel. Az SDA/SCL-es elven működő cuccok hibátlanul mennek rajta - egyelőre csak egyesével néztem őket, viszont a UART-ot nem bírom működésre. Amire jutottam, hogy nem megy úgy, ha a PC-vel fennáll a Serial Monitor kapcsolat meg az USB CDC izé, ezt írja a leírása is.Elvileg működhetne SoftwareSerial-lal is, de azt még nem sikerült próbálni igazából. Van rá esély? Egy NEOM6V2 GPS-t szeretnék rákötni...
-
-
Janos250
őstag
válasz
ViZion #23525 üzenetére
"a dobozból való kivezetésre,"
Én ilyennel fúrok műanyag dobozra lyukat, elég kulturált a kinézete. Csak forogva fúróval, ütni nem szabad.
https://www.aliexpress.com/item/1005005416751545.html
"lecsupaszított vezetéket 1-1cm-es szakaszon, forrasztóónnal bevonom, majd hőre zsugorodó csővel szigetelem?"
Igen, de használhatsz akár ilyet is:
https://www.aliexpress.com/item/1005007170755105.html
" viszont nem tudom milyen csatlakozót használjak 2 vezetékes kábelhez"
Ízlés kérdése, de én a szokásos tápcsatlakozót használnám. -
Cheesy
őstag
Jelenleg ott tartok, hogy napok óta működik a rendszer. Még nem vízálló, meg estére behozom, kikapcsolom. Mivel megbízhatóan küldi az adatokat, így a frontendre fordítottam az utóbb napokat, így összeállt egy nagyon alap rendszer. Lilygo A7670E (HX711 és DHT22 szenzorokkal) az alap egy Samsung 32E 18650-es akksival. Ezt egy 6V/10W napelemmel táplálom meg, közbeiktatva egy LM2596 DC DC Step Down Convertert fix 5.5V-ra állítva. (Lilygo 4.2-6.0V-ig tud fogadni.)
Megjegyzem, alapból ez a board sem tudta kezelni a zsír új Telekomos SIM kártyát!
Frissítenem kellett a board firmware-jét és utána már működött. Mire erre rájöttem, lett pár újabb ősz hajszálam.Jelenleg ezeket az adatokat olvasom be vele:
"weight" - HX711+CZL601 által mért súly (még nem használom, mert nincs kész a mérlegkonzol)
"temperature" - DHT22 által mért
"latitude" - beépített GPS által mért
"longitude" - beépített GPS által mért
"humidity"- DHT22 által mért
"battery" - akksi által leadott feszültség
"batteryPercent" - akksi töltöttségi állapota
"charging" - ez 0 vagy 1, attól függően, hogy van-e 4.5V-nál nagyobb bejövő feszültség a napelem felől
"solar" - napelem felől (LM2596-on keresztül) érkező feszültségA webes frontenden történő megjelenítéshez a timestampot a mysql adatbázis rendeli hozzá a sorokhoz. A frontendet is 4x kezdtem újra...
A fejlesztés és a könnyebb hozzáférhetőség miatt továbbra is egy, a célnak éppen megfelelő tartóban vannak a komponensek
Viszont ma voltam a helyi villamossági boltban. Egyrészt úgy gondoltam, hogy a legidőjárás-állóbb megoldás egy villamos falon kívüli kötődoboz lenne. Vettem egy Tracon MED15117S-t. Másrészt kértem volna tőlük tanácsot, hogy a kábeleket mire cseréljem, ami kültéren megbízhatóbb, illetve a dobozból való kivezetésre, a komponensek dobozon belül történő rögzítésére. De nem tudtak hozzászólni, még csak nem is tudnak olyan helyről ahol ebben tanácsot adnak. Marad az internet, az alkatrészek miatt is.
Amire még nem találtam ki megoldást:
- DHT22 szenzort kívül kell elhelyeznem valahogy időjárás állóan
- napelem kábeleket toldanom kell, túl rövid a kábel, viszont nem tudom milyen csatlakozót használjak 2 vezetékes kábelhez. Maradjon a JST PH 2.0? De 2x kell toldanom, mert egyszer a napelem vezetékét meg kell hosszabbítani, másodszor a dobozhoz is kell egy oldható kötés (csatlakozó)
- CZL601 súlymérő tömb felől 4 vezeték érkezik. Ehhez JST PH 4p?A vezetékeknél a fő gondom, hogy a JST fejekbe már eleve bekötött vezetékeket toldanom kell a szenzor felől érkezőkkel. Biztonságos az a megoldás, ha összefonom a két lecsupaszított vezetéket 1-1cm-es szakaszon, forrasztóónnal bevonom, majd hőre zsugorodó csővel szigetelem?
-
nincs mit
A poénon túl azért mi látjuk, h ezekben rengeteg munka van. Sztem Te is küldhetnél oda pár tutorialt, (vagy nem is tudom, h mik ezek) -
Bocs, nem emléXem, h ki volt itt aki a rengeteg vicces cuccot építgette...
De itt egy frankó az ideihez: [link] -
Undoroid
őstag
válasz
its_grandpa #23518 üzenetére
Sikerült az adatátvitel! Már csak egy kicsi finomítás van hátra az MCP1700-as feszstabbal és a környező alkatrészeivel és mehet is a bedobozolt érzékelő kitelepítése a megfelelő helyre!
Köszönöm a segítséget!
-
Undoroid
őstag
válasz
its_grandpa #23518 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdésemmel!
" Ez a programozó nem szerencsés választás és nincs kép a hátáról sem. " A tudatlanságom tükrözi a választásomat! Akkor, amikor ezt megvettem, akkor ezt ajánlotta hozzá a rendszer, így megvettem. Képek róla: 1, 2
Viszont megtúrtam a cuccaimat és találtam egy ilyet is: 1, 2 Szerintem ez már egy szinttel jobb lehet, de ezzel sem lehet módosítások nélkül megoldani az ESP01-es feladatot! A másik példányt jól megkendácsolom és menni fog a dolog!
" Az akkus/elemes tápláláshoz meg deepsleep kell,ami az ESP01-nél egy nem egyszerű forrasztás. [link] + némi kód módosítás. " Igen, ezzel tisztában vagyok, de jelen esetben nem tervezem a DeepSleep használatát, mert a két mérés közötti időben nem lesz elérhető a mérési eredmény, ezért a tápellátás egy 18650-ről (és kiegészítőivel + napelemmel) lesz megoldva, ami regenerálni fogja az akkut! Kicsit rafinált lesz így, de szerintem működőképes!
-
its_grandpa
tag
válasz
Undoroid #23517 üzenetére
>>Pontosan hogyan lehet azt az ESP01-et programozni?
Pontosabban a lefordított binárist feltölteni, mert programozni több nyelven és IDE-vel lehet.
Az ESP01 GPIO0 lábát kell a GND-re kötni boot előtt.
Ez a programozó nem szerencsés választás és nincs kép a hátáról sem.
Ezen a típuson egy anya-anya Dupont kábellel rövidre lehet zárni a lábakat mielőtt
az usb-be dugod a programozót (én rövid usb kábelt is használok).
Ezt kell megoldanod valahogy.
Az akkus/elemes tápláláshoz meg deepsleep kell,ami az ESP01-nél egy nem egyszerű forrasztás. [link] + némi kód módosítás. -
Undoroid
őstag
Sziasztok Szakik!
Két kérdéssel készültem ma estére:
Első - Az ESP01-el szeretném EZT a programot / alkalmazási példát használni! Ahogyan ott a példa is mutatja, simán - ugyanazzal a működtető programmal használható lenne azzal is (természetesen a megfelelő bemenet átírásával?) ITT láttam egy eléggé kezdetleges összehasonlítást, amiben azt mutatja (?) hogy csak kis különbségek vannak a modulokban! Nekem erre a célra pont elég lenne az ESP01 és még kevesebb energiával is megelégedne (akkuról menne) és még a LED-et is leforrasztanám róla az energiamegtakarítás miatt!
Második - Emiatt nem tudtam magam is kipróbálni az elsőt: Pontosan hogyan lehet azt az ESP01-et programozni?
Azt tudom, hogy kell egy gombóc és át kell kötni valamit...maga a programozó eszköz megvan, de azon nincs semmi gomb...csak egy USB illesztő az egész! Ott láttam valamit erről (véleményezésként) , de inkább kérdezek előbb, mielőtt elrontanám!
A sebezhetőség témában...az egy dolog, hogy a projekteink nagy része igényli a hely Wi-Fi jelszavát - és nevét (ahogy ez a hőmérő is) de számtalan más is betekintést ad a külföldi gyártóknak! Legutóbb a robotporszívókról olvastam egy cikket, ahol "véletlenül" kiderült az, hogy a lakásban navigálásra használatos pici kamerájának felvételeivel és a belső mikrofonjával (!!!) kinyert adatokkal buktak meg! ...és azt sem hiszem el, hogy például a biztonsági kamerák beltéri egysége nem képes máshová is felvételeket küldeni, ha hálózati kapcsolata van! Akkor se, ha telepítéskor már letiltottad azt a lehetőséget...és mára már miben nincs olyan mikrovezérlő, amivel meg lehetne ezt a megfigyelést csinálni? Láttunk itt már hűtőpultot, elektromos fűtőtestet, okosTV-t, sűrített levegős (pneumatikus) nyomásszabályozót, stb...amik a lokációs információn kívül más adatokkal is szolgálhatnak a gyártójuk felé a 'szolgáltatás javítása érdekében' -hivatalos fedődumával takarózva...vagy ott van a nagy klasszikus: a szép, új notebook a leragasztott fedélzeti kamerával és mikrofonnal!
Annyi minden van (?) még, hogy inkább be is fejezem az offolást!
-
-
jah...
de nem baj sztem, erről is tudnunk kell.
Itt egy magyar cikk, BT backdoor, szal. annyira nem vészes, ha tényleg csak bt-ről elérhető. De utána már akár a fentebb is tárgyalt adatgyűjtő-elküldő kód is feltölthető, írja a flasht és a ramot is...Az továbbra is kérdés bennem, h pl. egy Tasmota-val átflashelt cuccban is aktívak-e, vagy törlődnek? Ha már HW szinten ott van, akkor lehet-e erre patchelni? Megakadályozni a futását?
-
Nah, jó kis thread lett belőle
-
Janos250
őstag
"ami kínai fejlesztés, ott simán előfordulhat olyan kormányzati igény, hogy mindenhez legyen pótkulcs."
Ahogy a windowsban is, amikor a rosszfiúk megtalálnak egy belépést, akkor gyorsan jön a javítás, és pár hét, hónap múlva kiderül, hogy a javítással került be olyan backdoor, ami a javítás előtt nem volt. -
válasz
ekkold #23509 üzenetére
Ismerem ezeket a sztorikat, WhatsUp is ilyen történet (nem térül meg, de mégis milyen sikersztori, h megvették, eredeti fejlesztőknek kb. eladás volt opció, vagy a fekete autó jön értük...). A routerben backdoor dolog sem kamu, a Tenda-ban a konfigot ha módosítottad, akkor "hibás" lett, nem töltötte fel. Érdekes, h adott volt a módosítás lehetősége, de mégsem. Kínai szervereken nézte az időt is, meg volt egy halom ismeretlen oldal, amikhez csatlakozott. De az egy router, van tárhely, kraft, a hálózaton forgalmazás még csak nem is gyanús, hiszen ez a dolga...
Xiaomi, Lenovo dettó... még a windowsnál is rosszabbak, folyamatosan az anyahajót keresik. A TV okosító dobozokon is volt olyan fájl/mappa, amiről senki nem tudta, h mit csinál, valószínűleg csak ez szerezte be a tényleges kártevőt, vagy akármit.A cikkből a konkrétabb dolgokat hiányolom, mert az ESP-ben alap esetben szűkösen van erre potenciál. Sok ESP bigyuszkám van, eddig furát nem produkáltak a hálózaton.
Nem mondom, h nincs bennük ilyesmi "tuning", de ennyi infó arra se elég, h merre keresgéljünk.Nem bízok semmiben, talán az opnsense-ben és az AGH-ban kicsit, meg a 300k host tiltólistában.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
ViZion #23507 üzenetére
Másik támában szóba került a nemsokára megszűnő skype. Majdnem a kezdetektől használtam, akkor még p2p alapon működött, akár helyik hálózatban is a külső szerverek elérése nélkül is! Az amcsik elsősorban azért támadták, mert semmilyen módon nem lehetett lehallgatni - ott (és amúgy nálunk is) kötelező lehetőséget biztosítani az állambiztonság számára ilyen funkció használatára. Aztán megvásárolta a M$ 8500 millió dollárért! Nem elírás! dollármilliárdokat fizettek a skype-ért, és az akkora már 100 milliós nagyságrendűre növekedett felhasználótábor adataiért... Bárki szerint elképzelhető az, hogy ez egy reálisan megtérülő üzlet volt, a fizetős felhasználóktól származó bevételből?? Biztos, hogy nem csak az adatok és a lehallgatás lehetősége kellett, ill. az ért meg ennyire sok pénzt? Biztos, hogy nem állami támogatás volt ennek a pénznek valamekkora része, valamilyen ellenszolgáltatásért cserébe?
Kína nem méginkább így működik? De. Akkor? Az lenne a furcsa ha valamiben nem lenne. Persze attól még ez nem feltétlenül jelent közvetlen veszélyt (és nem is mindenkire), de ugyanakkor azért számítani kell rá, hogy itt-ott lehet "alvó ügynök", és semmilyen eszközben nem szabad 100%-ig megbízni.
Érdemes megnézni pl. mikrotik routerekben mi is az a Calea csomag, és miért aktív alalpból az amerikai verziókon, de az európaiban nem... de ugye itt is telepíthető... -
ekkold
Topikgazda
válasz
ViZion #23507 üzenetére
Nem tartom lehetetlennek, hogy a ESP-n keresztül meghekkeljenek valakit. Egyrészt a wifi csatlakozáshoz el tudok képzelni "univerzális kulcsot ill. jelszót" amivel mindenképpen rá lehet csatlakozni. A benne megvalósított TCP protokoll (amit csak használni kell) is tartalmazhat extrákat (gépi kódban akár néhány bájton is!), és pl. gyűjthet kisebb adatokat, pl. egy-egy kódolatlanul küldött jelszó a LAN-on...
Persze nyilván nem egyszerű, de sose becsüld le a távolkeleti fejlesztőket (és a többieket se)... -
Nem szarkazmus volt, gondolom, h nem hagynak ki ilyen backdoor lehetőségeket (ahogy a többi kormány sem). De az ESP erre nem megfelelő szerintem, akkor sem, ha hozzáférhető. Ezért lennének érdekesek a részletek, de a cikkben is -amennyire átfutottam- kb. a szokásos: majd felébredtek, de már késő lesz szöveg van csak.
-
válasz
ViZion #23505 üzenetére
Nézd, ez nem az én dolgom, én csak hoztam egy konteót
De mivel dedikáltan IoT eszközökbe van szánva a chip, rengeteg olyan cuccba is bekerülhet, amihez akár az utcáról is hozzá lehet férni, nem feltétlenül távolról, a neten át. És sokan ezeket mindenféle alapvető külső védelem (pl. router tűzfal) nélkül használják, kiengedik direktben a netre, stb.
Évek óta köztudott, hogy a nem kellőképpen, vagy egyáltalán nem védett IoT cuccok micsoda sebezhetőséget hordoznak.
-
előfordulhat olyan kormányzati igény, hogy mindenhez legyen pótkulcs
Igen, biztosan. A routereknél érthető is, androidos TV okosítóknál szintén, de ezeknél?
Továbbra sem értem, ha ez a támadó, akkor hol fér el benne a kód, ha ez csak az ajtó, akkor pl. feltörik a wifit hozzá... és akkor ESP-t fogja keresni a hacker, nem a PC-t, ahol bankolnak a népek?Ha esetleg Bt backdoor, akkor meg a lakásba is be kell engednem a hackert, h törni tudja. Szal. nem áll össze, de látványos a cím, kattintható a cikk...
-
válasz
Postas99 #23503 üzenetére
a hacker közösség "white,gray,black" egy része aki ezt a device-t használja sérülékenység vizsgálatra is.
Nem hiszem, hogy kizárná egyik a másikat. Windows alól is lehet másik Windows gépet törni.
túl nagy presztizsveszteség lenne a cégnek
Elképzelhető, ha bután csinálják. De csak azt tudom mondani, hogy ami kínai fejlesztés, ott simán előfordulhat olyan kormányzati igény, hogy mindenhez legyen pótkulcs... -
Az Espressif kínai cég, nem? Legyen nyugodt mindenki, egész biztosan van benne backdoor.
-
válasz
Postas99 #23500 üzenetére
amikor wifi kb. már minden lakásban van és törhető, akkor mi a f-ért szopkodna valaki, h sebezhető ESP-ket keres, amik esetleg vlan-on vannak?
Ha meg az ESP válik agresszív hacker kiber AI-vá, akkor azt hogy? Mitől? Hova fér el ehhez a kód? Miért alszik még ez a rengeteg csillió hacker ESP és nem láttunk még ilyen "a villanykapcsolóm meghackelte a számlámat" híreket?Ez kb. olyan lehet, mint anno volt, h a ramban tárolt adatok lophatók, ha lehűtik és X percen belül egy spéci gépen kiolvassák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Koplett asztali konfig: i5-4440, 12GB RAM, modern számítógépház, billentyűzet+egér, 120GB SSD, 1TB
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó/Csere Samsung S24 Ultra 12/256GB
- ZBook Power 15 G9 15.6" FHD IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple Macbook Air M1 akku 96% olyan mint az új! Hu bill!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10700KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD RYZEN 7 AM4 CPU-K
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest