Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Ma kipróbáltuk a végleges motorral a vezérlőt. Kis korrigálás kellett a pwm fel- és lefutásra, meg a fékezés-szabadonfutás időzítésekre, így fain.
Sajnos a motorvezérlő IS kimenete nem ad pontos infót a motorról, komolyabb relációt felállítani nem volt idő, de azt kb. mutatja, hogy mikor forog. Igazi okosvezérléshez kevés, de így is precízebb lett, mint a gyári, ráadásul árban is a negyede... -
ViZion
félisten
válasz
ekkold #23688 üzenetére
igen?
Nézegettem még az elején, de a Home Assistant miatt az ESPHome és a Yaml lett a többsége, így nem is ástam bele magam. Kényelmes, h nem nekem kell az alap dolgokat összelegózni, hanem a program alapján behúzza magának, kész.
Ilyen bonyolultságú vezérlőt még nem építettem, a fűtésvezérlő (ezt is részben HA koordinálja) rules kb. 2000 karakter, ez meg majdnem 8000... a hardver is telebiggyesztve biztonsági dolgokkal.
Háát, ha azt mondod, hogy a Basic, Pascal, Python, Yaml, HTML/CSS, ESPEasy után menni fog az arduino... igazad lehet. -
ViZion
félisten
válasz
Janos250 #23686 üzenetére
mert valami c-t csak érintettünk anno, akkor pascal után python volt... nem akarom megtanulni, nem igazán vannak nagy dolgok.Ez most komplikáltabb, volt olyan hiba, h a változót még írta, én meg olvastam volna, ezeket nem jól kezeli sajnos. Most is asszem ebbe futottam bele, majd meglesem.
-
ViZion
félisten
ehh, tudtok tippet adni, h honnan szerezzek egy kis segítséget?
Chatgpt elvérzett...
espeasy, pittyegések kellenek passzív buzzerral...
hiba vagy esemény jelzésre, ilyesmik:
tone,40,1300,200
tone,GPIO,Hz,milis a formátum. Több hang is időzíthető timerrel, de a f.kivan, h csak próbálgatom és semmi nem az igazi...
-
rednifegnar
senior tag
válasz
daninet #23606 üzenetére
ja hat egy rendes borda sokat tud ezen segiteni, de van tobb ismim akik regebbi felesleges okostelot hasznalnak webkameranak ilyen celra.
nekem pinyoban van a nyomtato ott is jol jonne ilyen tavfigyeles, de viszonylag keveset nyomtatok igy annyira nem kell hogy tegyek is erte -
JulianSinulf
őstag
Áramfelvételből semmi ilyet nem lehet megtudni.
A spagetti effekt, mikor a levegőbe nyomja az anyagot a nyomtató, mert alatta a tárgy elvált az asztaltól és odébb vándorolt. Egyes nyomtatókban van már olyan funkció, melyek ezt figyelni tudják a beépített kamerájukon keresztül. A hatékonyságuk kérdéses és több tényezőtől is függ. -
JulianSinulf
őstag
válasz
daninet #23606 üzenetére
A Prusa 3Dbuddy kamerája 10-15 másodpercenként küldi a képet.
Valami ilyesmit esetleg beleprogramozhatsz.
A másik megoldás, hogy csak akkor kapcsolod be a stream-et, amikor nézni akaraod.Nekem a másik fajta ESP-Cam modulom van, amin van SD kártya foglalat és még régi mini(micro?) USB csati van rajta. Megtáplálni szigorúan erős forrásról kell, mert a gép 500mA-e nem sokáig viszi el. Ezen is melegszik a kamera rendesen, bár azért fogdosható.
Jobb képet ad, mint a pusa kamerája, úgyhogy gondolkodom ennek a felszerelésén, illetve van ebből kettő, ami a 350-es ágyat jobban átláthatóvá tenné. De egyelőre nem sürget a dolog. Jó a nyomtató, nem nagyon kell félnem, hogy feljönne a tárgy az asztalról.A lényeg, amit ki akartam hozni, hogy az ESP-n lévő szoftver létrehoz egy weboldalt, amire IP cím alapján rácsatlakozhatok böngészőből. Itt indíthatom, leállíthatom a stream-et, így a kamera kímélve van, amikor nem használom. Vannak egyéb beállítási lehetőségek is, mint fényerő, felbontás, stb.
Már kísérleteztem azzal is, hogy a vezérlő elemek nélkül, csak a képet beépítem egy egyszerű html-be. Ez is megoldható, így 1 oldalra akár több kamera képe is kirakható. Mondjuk ilyenkor egy stop stream parancsos gomb lehet, hogy nem árt.
De arra is van lehetőség, hogy a képet a vezérlőgombokkal együtt betegye az oldalra. Ebbe már nem mentem bele.
Az ESP-n futó kód valami alap cucc a netről vagy az arduino-ból, miután hozzáadtam a library-t. De az is lehet, hogy eleve az ESP-n volt. Már egy ideje megvan, nem emlékszem pontosan.
A html kódos részhez segítségül hívtam a chatgpt-t, de a pontos parancsért az ESP-n futó weboldal forrását is nézegetnem kellett, hogy tényleg működjön. -
daninet
veterán
Igen, de egy ilyen dev board-on tiszta szívás ezt kivitelezni. Az egyik gond ha 1.8V feszültséggel táplálom meg ahogyan a fenti manual írja, a kamera nem tud adatot előállítani az ESP-nek mert 2.4V alatt már LOW a jel. Oda akkor kell level shifter minden egyes trace-re.
Szóval majdnemhogy egy saját devboardot építeni egyszerűbb.De valszeg rakok rá egy nagy darab alut és 1 fps-el videózok aztán megy amíg el nem halálozik
Kb 3 dollár volt nem nagy veszteség. 3D nyomtatóhoz kell, hogy lássam spagetti van vagy működik.
-
daninet
veterán
válasz
daninet #23603 üzenetére
mire leírtam megtaláltam. Lényegében arról van szó, hogy babi néni átbacott a kakassal
Az OV5640-ben egy olyan fesz stabilizátor van ami 1.8V-ot vár. Mivel 3.3V-ot kap az ESP-től elfűti a maradékot és 80 fokig melegszik.
Vagy meg kell oldani a külső 2.8V betáplálást (fogalmam sincs egy ilyen integrált lapon ez hogy működik), vagy csak fotókat szabad vele csinálni, streamelni nem szabad. -
daninet
veterán
Sziasztok!
Van egy ilyenem: ESP32-S3 kamerás lap és OV5640 kamera modul.A kamera tűzforróra melegszik miközben képet ad. Nem mértem, de nagyon meleg, nem lehet megfogni. Valami nem oké. De ugye itt drótozás elb@cni nem nagyon lehet. Képet is ad, szóval a konfig jó.
Elvileg 1.8V és 12.8V közötti fesz tartományt támogat.
Nem tudom a hő honnan jön. Lehet, hogy hibás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videó stream letöltése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- BestBuy topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- [Lam[PH!]a] CoD team
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Apple iPad 11th Gen. (2025) 128GB WIFI Yellow, Bontatlan, Új, 0 Perces, Sárga, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad 11th Gen. (2025) 128GB WIFI Yellow, Bontatlan, Új, 0 Perces, Sárga, 1 Év Apple Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Zeiss Ikon Contessa LK
- Apple iPad 11th Gen. (2025) 128GB WIFI Pink, Bontatlan, Új, 0 Perces, Rózsaszín, 1 Év Apple Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS