- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeebyKay
őstag
válasz
Intelligencs #66248 üzenetére
Azért próbálnám a jbodot használni, mert ez a leggazdaságosabb az összes megoldás közül. Az SHR és a RAID1 rögtön kétszer annyiba kerül mint bármelyik másik megoldás, mivel két merevlemezt veszek egy kapacitásáért. A RAID0 nem jó mert túl nagy a kapacitás különbség az 1tb és a 4tb hdd között. Maradna az, hogy két basic kötetet használok, vagy akár az 1tb hdd-t be se rakom a NAS-ba, de egyenlőre semmi érzékeny adatot nem tervezek kizárólag a NAS-on tartani, szóval ha valamelyik diszk megdöglik, akkor se szenvedek nagy kárt.
Ehhez lenne is egy másik kérdésem:
Be lehet valamivel állítani egy jobot, ami napi egyszer lefut, adott mappákat levizsgál, és ha talál új vagy módosított állományt benne, akkor azt a csatlakoztatott külső adathordozóra átmásolja, mint egy biztonsági mentésként? -
válasz
TeebyKay #66235 üzenetére
Szerintem nagyon kevesen használnak JBOD-ot rajtad kívül, úgyhogy ezt neked kell kitapasztalnod.
De amúgy a JBOD abszolút ellenjavalt, egyetlen előnye van, hogy egyben látod a kötetet, cserébe ha megsérül valamelyik lemez, akkor a jóég tudja milyen adatod veszik el. Javaslat, hogy használj SHR-t (ehhez természetesen célszerű egyforma kapacitású lemezeket betenni), vagy egyszerűen két darab egymástól független BASIC kötetet a két lemezen. Ha valamiért mindenképpen egyben kell több TB tárhely, akkor inkább használj egy darab olyan kapacitású lemezt, amibe beleférsz.
-
Hawk74
csendes tag
válasz
Csabroncka #66219 üzenetére
A kapcsolat szerintem továbbra is a Quickconnecten keresztül épül fel, értelmezésem szerint a Quickconnecten belüli továbbító szolgáltatás kerül kikapcsolásra, a port nyitás meg szerintem egyébként is megtörténne, csak nem manuálisan. De lehet, hogy tévedek, annyira nem vagyok képbe.
VPN-en keresztül hogyan lehetne ugyanezt?
-
borondysz
csendes újonc
Sziasztok!
Még egy nagyon fontos kérdésem lenne, a DS218 vagy a DS220+ felelne meg jobban arra a célra, hogy az adataimat mint egy csatolt meghalytót bárhonnan a világból (tehát nem otthoni belső hálózatról) elérjem?
A válaszokat előre is köszönöm! -
borondysz
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, vásárolnék egy Synology DS220+-t valamint 2 db WD Red 4TB winchestert.
https://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/western-digital/red-3-5-4tb-5400rpm-wd40efax-p534032271/
Az egyik hozzászólásban azt írták, hogy ez a típus alkalmatlan NAS-ba RAID1-be.
Igaz lehet ez az információ? Vagy nyugodtan megvásárolhatom és haszálhatom RAID1-be?
Ha mégis igaz, hogy nem felel meg, akkor milyen hasonló árkategóriás winchestert válasszam?
A tanácsokat előre is köszönöm! -
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #66224 üzenetére
Közben úgy tűnik, hogy csak az volt a gond, hogy az alkalmazások közül a photo station-t is bepipáltam, így minden fotót is arhívált automatikusan...
Csináltam egy tesztet, alkalmazások nélkül. Az lenne a kérdésem, hogy ha ne adj Isten megadja magát a NAS, akkor az USB-t rádugva egy laptopra olvasható lesz, vagy csak a NAS-sal együtt?
A file station szerint egy HBK kiterjesztésű file van, tudok telepíteni egy programot a NAS-ról ami ezt olvasni tudja? -
TeebyKay
őstag
válasz
TeebyKay #66222 üzenetére
Jobb híján kimentettem minden adatot külső adathordozóra és újra formáztam tárkezelővel a hdd-ket. Egy kérdés:
Ha JBOD tárhelyen merevlemez cserével bővíteni akarok, akkor tudja a rendszer, hogy az adat melyik lemezen van és át tudja mozgatni a másikra, vagy merevlemez cserénél elveszik az adat? -
Akiii
tag
válasz
Laposelemer #66233 üzenetére
Olyan trackereken vagyok ahol vagy 1:1 ratio visszatoltes vagy 5/10nap seed. Ha van feles upload kapacitásom akkor elobb vegeznek a feltoltessel, mint tobb napig seedelnem
-
Laposelemer
tag
Keresgéld ..., de
Jó régen volt erről szó.
- nem biztos, hogy a te portékád annyira kelendő
- az sem biztos, hogy a "kis halak"-ra pont szükség van
- a "nagy" boltban időkorlát van (mellékes, hogy mennyit tolsz vissza)Vagy uploader vagy? Mert akkor megértem az aggodalmad.
Nekem is tud talán 1MB-al feltölteni, de van, hogy 100kbps-al se viszik. Éjjel-nappal elketyeg a feltöltés, aztán ha kell viszik, a nem nem baj.
-
Akiii
tag
válasz
ratkaics #66225 üzenetére
Ugynezki egyszer csak elindult koszi! DHT off
nalam es csak Port Forwardingot allitottam de muxik.Viszont ~520Kbpsel tolt csak fel ugyh van valami limit valahol de meg nem talaltam meg. Se a Download Station kliensben se a routeren nem fogom vissza a feltolt. sebbesseget ugyh meg keresgelem
-
ratkaics
senior tag
Melyik az a jelenleg kapható legolcsóbb Synology NAS, ami képes Docker-t futtatni?
-
ratkaics
senior tag
A "Synology Live Cam"-hez milyen plusz licensz kell? Próbáltam a telefonom, de azt írja, hogy "Surveillance Station-licenc" szükséges hozzá.
Nem teljesen értem, mert ugye az fut a NAS-on. Illetve a "DS cam" működik rendesen. -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék backup-ot készíteni a saját fotó + videó mappákról (DS118)
Ideális esetben a növekményt hozzámásolná pl. havonta.Eredetileg a hyperbackup-ot szemeltem ki erre, de a 10GB-os mappából 1 verzió esetén is 200 GB +-t akart csinálni, ami "kicsit" túlzás. Mást kellene használnom? Vagy ez a program kell nekem, csak valamit még át kell állítani?
Az elképzelés az lenne, hogy az USB-t mentés után lehúzom és átviszem egy másik helyre, majd évente hozzámásolom a növekményt, de már kezdem azt hinni, hogy gyorsabb lenne, ha simán laptopra rádugom az USB-t és másolom egész éjjel, reggelre csak lemásolja. Van a fentieknél jobb és főleg működő megoldás?
köszi minden segítséget előre is!
-
Akiii
tag
Sziasztok,
Adott egy Syno 218+ amin fut a Download Station letöltő. Seedelni próbalom a torrenteket és a seed latszolag megy, viszont 0 az upload speed. Routeren beallitottam a port forwardot internetről megtudom célozni a Syno dobozt ugyh port nyitva. Ötlet, hogy mit kell meg beállítani a Download Stationon vagy a Synon, hogy töltsön is fel torrenteket?
köszi!
-
kaskri
csendes tag
válasz
Magnat #66209 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod! OpenVPN szervert szeretnék csinálni. A DHCP - vel nincs gond, inkább velem van, mert tök hülye vagyok a hálózat kiépítéshez.
Magát az OpenVPN-t tudtam konfigurálni, de nincs rajta keresztül internet. Csak írja, hogy Hálózati kapcsolat 2, de ahhoz, hogy internetforgalmat is rajta keresztül bonyolíthassak, ahhoz dhcp is kellene elméletileg. A portok nyitva vannak a routeren, igen. Köszönöm a válaszod!
-
Dzsekó
addikt
válasz
bandras0226 #66214 üzenetére
Több ötletem nincs a NAS-al kapcsolatban.
Telefonról látod a fájlok alatt pl. a NAS-t?
Illetve ha PC-n megosztasz egy mappát, akkor azt is látod a telefonról a fájlok alatt?
Fájlok -> Hálózati környezet és ez alatt látnod kéne a NAS nevét és a PC-d IP címét.EAndrew: Nem tudom mi lehet DS-el a gond, DS nálam nincs fent.
-
Hawk74
csendes tag
válasz
Hawk74 #60867 üzenetére
Közben rájöttem, hogy a SynoDS-sel hol volt a hiba, cirka fél év kellett hozzá...
Szóval, ha valakit érdekel: a DSM-ben a QuickConnect-nél ki kell kapcsolni a Speciális fül alatti "QuickConnect továbbító szolgáltatás engedélyezése" és a "Porttovábbítási szabályok automatikus létrehozása" kapcsolókat, valamint a routernél és/vagy a kábelmodemnél port forwardolni kell az 5000-es portot.
Ha a két kapcsoló be van kapcsolva, akkor nem hajlandó beengedni a SynoDS-t, ha ki vannak kapcsolva, akkor értelemszerűen manuálisan kell beengedni az 5000-es porton.
Nem tudom, mennyire hardverfüggő a dolog (gyanítom hogy az!), nekem Flipes Sagemcom FAST3686 kábelmodemem, és Deco M4 routereim vannak.
-
EAndrew
aktív tag
válasz
Dzsekó #66137 üzenetére
Köszi a segítséget, sikerült megoldani.
Azonban mindig újra vannak gondok. A download station-ba bármit indítok mindig inaktív állapotba kerül, nem történik semmi.
Mivel magát a DS-t kellett újra rakni, ezért gondolom a router oldalán semmit nem kell újra állítani, mindenesetre megnéztem, ott stimmel az ip cím, a port forwarding, az upnp szóval ott nincs gond, a DS beállításait megnéztem, ott is a jó port van beírva, minden más stimmel Boris leírásához. Az lehet hogy megy az indexelés a HDD megosztása miatt? -
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
A kamera licenszet át lehet tenni másik NAS-ra?
Ha igen, akkor hogyan?Köszi előre is az infókat!
-
Dzsekó
addikt
válasz
bandras0226 #66207 üzenetére
Ha Windows intéző címsorába beírod, hogy \\NASneve
akkor rácsatlakozik? Ha nem, akkor nézd meg, hogy
Vezérlőpult -> Fájlszolgáltatások -> SMB be van-e pipálva (tudom, hogy írtad, de hogy most is úgy van-e, NAS elmentette-e a beállítást. Alatta itt van a WORKGROUP munkacsoport is.
Ez alatt pedig a "PC (Windows Explorer):" után kiírja a \\NASneve-t, amit a windows intéző címsorába tudsz beírni, ahogy fentebb írtam.
Ha ezek rendben, és mégsem jó, akkor
Vezérlőpult -> Fájlszolgáltatások -> Speciális -> SMB protokoll minimuma legyen SMB1.
Nálam telefon addig nem csatlakozott, amíg ezt be nem állítottam SMB1-re. Bár a NAS nevét addig is látta. -
TeebyKay
őstag
Beszereztem egy 4tb hdd-t az 1tb mellé, viszont miután betelepítettem vettem csak észre, hogy shr-be van a kötet. Meg tudom azt valahogy tenni, hogy a 4 tb-os hdd-t átrakom jbod-ba, átmásolom rá az adatokat az 1 tb-os hddről, majd azt is hozzá csapom jbodban?
-
-
kaskri
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Szeretnék segítséget kérni, mert nem vagyok túl edzett a témában. Adott egy Synology 218+ NAS, amin szeretnék egy saját VPN szervert üzemeltetni. Azt szeretném, hogy amikor csatlakozok hozzá, akkor a teljes forgalmam a VPN - en keresztül történjen. Az internetforgalmat is beleértve. A DHCP - s beállításoknál véreztem el teljese . Ha esetleg van valaki, aki budapesti és van ideje és kedve velem foglalkozni, nagyon hálás lennék neki. Természetesen nem ajándékba kérem a segítségét!
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gumi és felni topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / 88 % akkumulátor / 12hó Garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest