- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Hobby elektronika
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaiku
senior tag
Egyébbként akárki akármit mond az Apple telefonok terméktámogatása bármelyik Androidos telefonét lekörözi.
Nincs az a Samsung Galaxy telefon amelyik nem lenne belassúlva max 3-4 év után, ha arra minden gyári ROM frissítést felrak a dolgozó, mert a Samsung egyszerűen sz@rik a normális termékkövetésre.
Volt olyan telefonom amire több mint egy évig nem frissítettem az Androidot és láss csodát nem volt belassúlva. Majd jött a céges süketelés a biztonságról és bekapcsoltam az automatikus frissítést. Pár hónap múlva a telefon árnyéka volt önmagának.
IOS-en is volt mellényúlás, de rövid idő alatt meg lett oldava. -
-
-
joey04
titán
Ez így elég erős általánosítás. A csúcsmodellek nagyon hasonló áron érkeznek mint egy samsung mondjuk, viszont az almának több alkatrészt kell beszereznie (többek között a samutól), ami drágítja a terméket. A nagy haszonkulcs ott van, hogy a kiegészítők és az olcsóbb termékek nem annyival olcsóbbak, mint másnál.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
janeszgol #11 üzenetére
Mindket oldalnak vannak elonyei es idegesito hatranyai.
A normal meretu iPhone meg mindig relative kompakt, ha vannak mas Apple cuccaid, akkor nagyon jol egyuttmukodik a tobbi eszkozoddel, konzisztensen kapja a frissiteseket es sok evig semmi ertelme cserelni oket.
Android vonalon viszont sokkal tobb a valasztasi lehetoseg a keszulekek kozt, testreszabhatobb es nyitottabb a rendszer, sok szempontbol ergonomikusabb is a hasznalata.
Szoval igazabol mindket oldalnak megvan a maga elonye.
Nekem speciel az Apple Watch es a MacBook jonnek be leginkabb az Apple-tol, ezeket nem tervezem levaltani, igy marad az iPhone, de kozben azert irigykedve nezem neha a Google/Samsung/Nothing telokat. -
Medocsabi
addikt
válasz
janeszgol #11 üzenetére
Én akartam az lenni, tényleg. A Samsung S21 Ultrát akartam újabbra váltani, 3 szempontom volt, kisebb legyen, minimum 256gb-os. és kezeljen 2 simet. Igazából innentől nem is volt kérdés a Samsung S25. Újonnan annyiba kerül, mint egy garancia nélküli 128Gb-os 15pro. Előbbire 3 év gari van, és kb mindenben jobb. Használam kollégám 15 pro-ját 2 hétig mielőtt elszántam magam, mert annyira oda volt meg vissza tőle. Hát semmivel, de tényleg, semmivel nem volt jobb, mint egy hasonló android, ami indokolta volna a vételét. Pedig nálam nem zsebben ül meg Facebookozik a telefon, hanem dolgozik szinte 0/24-ben, és eddig az Iphone-os kollégáktól csak azt hallottam, mennyivel smooth-abb a munkavégzés. Nem az
-
Medocsabi
addikt
Aki az IOS ökoszisztéma miatt vette eddig, az euután is venni fogja. Aki azért vette eddig, mert egyszer 10 éves volt egy ötezer forintos android telefonja, és azóta szent meggyőződése, hogy az android szar, az Iphone meg jó, az szintén úgyis megveszi. Az Apple csak nyer ezzel.
-
Zsolt,72
senior tag
Nem vagyunk egyformák.
Nálam van egy általános érdeklődés a mobilok iránt (1998-ban kezdődött, az első Nokia 5110 vásárlása után). Azóta volt vagy egy tucat Nokia, majd Sony, Ericsson, Sony-Ericsson, Samsung, LG, Microsoft, kínai no-name, Huawei... végül az Apple-nél kötöttem ki, de amúgy minden mobilos hír érdekel. Érdekes, hogy reflektáltál egy témára, ami nálad (elmondásod szerint) vállvonást sem vált ki.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nálam van Mac Mini, van esélye hogy lesz újra Macbook Air, van régebbi iPad Pro folyamatos használatban, de az iPhone-ról és Apple Watchról lemondok. Az óra árát elfogadtam, az üzemidőnek nem örülök de elfogadtam, de a telefon árát már akkor sem fogadom el, hogy nálam 4-5 évig ugyanaz a telefon van. Amit használok a telefonból és az órából azt szerintem megkapom féláron androidos környezetben. Mondjuk nem kerget a tatár a 14 Plus-om szerintem még simán elmegy 2 évet, az óra meg 5. gen mert semmi nem jött az 5 és 10 gen között ami megmozgatta volna a fantáziám. Az egyetlen pozitiv dolog talán a 10 gen kicsivel nagyobb kijelzője volt, meg talán némi fényerő növekedés.
Illetve nagyon bosszantó, hogy multisim támogatás csak a Telekomnál van, de arra nem éri meg váltani. -
jbcs
tag
Én az iphonetól várom a minimum 6000 mAh-s akksit és a 90W-os gyorstöltést, akkor váltok almára.
-
Semplar
őstag
-
janeszgol
félisten
+1
Ráadásul én is hazgonzattam, hogy az iOS milyen buta a droidhoz képest. Ez részben igaz, de nem ennyire fekete-fehér, mert bizonyos dolgokban a droid butább.
Pl megfogok egy emailt és behúzom az emlékeztetőbe. Meg ez a megfogok egy levelet/képet/szöveget és behúzom, áthúzom ide-oda, ez tök jól működik iOS-en. Droidon is biztos van rá app, de itt nem kell hozzá külön app. -
Zsolt,72
senior tag
De miért ne, ha tetszik neki, ismeri is, van vele tapasztalata?
Ráadásul létezik egy réteg, aki oda-vissza járkál a két rendszer között és egy másik, aki elégedetten használja őket párhuzamosan. Nem ördögtől való az iOS és jól megfér az Android mellett.
Nekem is kellemes emlékeim vannak a robotos rendszerről, kíváncsiságból váltottam és itt is maradtam Almázni, de semmi bajom a másik, talpon maradt operációs rendszerrel. Napi szinten van dolgom vele, sokaknak segítek a kezelésben. Nem rossz, csak másképp történik a fejlesztés.
-
-
koby11h
őstag
Én 10 év Samsung után váltottam iPhone-ra. Nem saját döntés, céges telefon. Nem érdekel az ára, mert nem én fizetem, de kb. duplája, mint egy "a szolgáltató szerint hasonló kategóriájú" Samsung mobilnak.
Hogy milyen különbséget vettem észre? Kb. semmit, mert szinte semmit nem használok ki a Apple ökoszisztémából és az iOS-ből. Nincs MacBook-om/iMac-em/Mini-m, nincs Watch-om sem. Nem is lesz, ahogy Samsung Galaxy Watch órát sem vettem a telefonhoz, mert nem igénylem.
Telefonálok, fotózok, email, böngészés, megosztom amit csinálok drive-on át, elemlámpa naptár, ébresztőóra. Kb. ennyi. Pont ugyan olyan, mint Androidon. Nem jobb, nem gyorsabb és nem is lassabb, néhány változást meg kellett szokni és ennyi. Nem bonyolultabb, mint 2-3 Android verziót ugrani.
Nekem a Samsung 2-3 napot bírt egy töltéssel, az iPhone is kibír egy hétvégét, 2.5 napot, egálban vannak.
És amiért ezt leírtam: a körülöttem lévő mobil használók kb. 90%-a ezt csinálja, vagy még többen és sokszor még ennyit sem.
És a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy mit tud a telefonja, sokaknak meg egyenesen divatcikk. Én legalább nagyjából tudom, max. nem érdekel -
Alusky
senior tag
Eddig amúgy is olcsók voltak és nem ugyanazt tudta 3 generáció egymás után.
Nekem is ez az utolsó aztán elengedem az Apple kezét, mert egyszerűen nevetséges, hogy 4 generációnként veszek egyet és ugyanazt kapom hatalmas csinnadrattával minden alkalommal drágábban.
-
Zsolt,72
senior tag
„a cikk írója (mármint az eredetié) mire gondolt az új funkciók kapcsán?”
Itt olvasható egy írás, hogy várakozások szerint mi fog változni. [link]
Pár dolog, így hirtelen, a teljesség igénye nélkül:
• Adaptív ProMotion (1-120 Hz) kijelzők a teljes iPhone 17 család részére.
• 35W töltés.
• 8K videó. -
Tigerclaw
nagyúr
Én pont a vállalhatatlanul és indokolatlanul magas ár miatt váltok majd a jelenleg használt iPhoneról és Apple Watchról.
-
Chp
őstag
Abszolút senki sem kérdezte, de ide írom amit több mint 15 éve érzek:
Bármilyen nemű almás hír nálam egy vállvonást sem vált ki. Ez van. -
zzola
titán
Várható volt, okot mindig könnyű találni!
"hanem azzal kötik össze a drágulást, hogy új funkciók és új dizájn érkezik, például ultralapos dizájn."Ezt nem igazán értem, a cikk írója (mármint az eredetié) mire gondolt az új funkciók kapcsán? A 16-ot is nagy dirr-durr AI képes eszközként reklámozták, aztán pl. idehaza semmi nem történt. Még egy 90Hz-es kijelzőt sem tudnak felmutatni a 350k-s mobiljukban, SW-ben meg köröket ver az almára az androidos tábor.
Az új dizájnt meg a végfelhasználók fizessék meg? LOL -
Egyszerűen csak bevallanák, hogy "Kapzsik vagyunk, nem elég nekünk az iparág eddig is legmagasabb haszonkulcsa."?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest