Hirdetés
- Androidos fejegységek
- ZIDOO médialejátszók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Lassan én is csatlakozom ehhez a táborhoz.
918+ tulajokhoz (de más véleménye is jöhet):Vásárlás egyből 8GB gyári rammal, vagy 4GB és keresni hozzá megfelelö ramot? A kettő között most 25ezer Ft a differencia PCX-nél. A garancia 3 év.
Kicsi torrent, fotók, videók tárolása és megosztása, valamint plex a felhasználási terület, elsőre 4x2TB-al, valamint külső usb dokkolóval, arra időszakos mentés megy a családi képekről, amit felhőként is szeretnék elérni.
Egyáltalán kell oda 8GB ram?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Fr3eWar #47843 üzenetére
Jelenleg egy Zyxel 325 V1-em van, azt fogja váltani.
A torrent és a családi fotók, videók fizikailag külön fognak menni, mert utóbbi nem lesz olyan sűrű használatban. Gondolom van lehetőség azokat a hdd-ket parkoló állásba helyezni. Ezen kívül rendelkezésemre áll már 5x2TB HDD. Hosszú távon szerintem megéri az erősebbet venni.Egyébként ma reggel berendeltem PCX-nél a 918+-t 4GB rammal.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz lewisfm #47850 üzenetére
Jóban kell lenni a tűzfalat állító rendszergazdával, vagy használsz mobilnetet. Szerintem.
-
Real_Necro
veterán
Ma átvettem a DS918+-t, így hamarosan szépen lassan elkezdem "belakni", persze előtte még célom hosszasan tesztelni. Jelenleg van bőven irodalom itt, amit el tudok olvasni, de majd biztosan jelentkezem pár kérdéssel, ha elakadnék.
Köszönöm az eddigi segítséget a választásban!
-
Real_Necro
veterán
Nagy hülyeség, ha 4 hdd-ből 1-et szeretnék csak torrentre használni, a másik 3 meg a családi képek és videó tára lenne? Azaz ha éppen nincs rajta mozgás, pl elmehetne az utóbbi 3 "alvó módba", így csökkentve a felesleges futást?
A torrentesen nincs semmi nélkülözhetetlen adat.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Borisz76 #47995 üzenetére
Köszönöm, pont most jutottam oda, hogy kicsomagoljam és elkezdjem beüzemelni 918+-t.
A leírás alapján haladok szépen lassan alaposan előre.Annyi feltűnt, hogy egyesével csatoltad be a lemezeket és bővítetted a kötetet.
Én bele pakoltam 4db 2TB WD red-et és úgy indítottam el SHR-re. Lehet ebből bármilyen problémám, vagy csak sok ideig fog tartani?Odáig szeretnék első körben eljutni, hogy távolról (munkahelyemről) el tudjam érni és onnan folytathassam a konfigolást.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Ok, akkor nem várok vele, konfigolom tovább. Jó kis leírások vannak, csak van, ahol témában keresztezik egymást, így 3 oldalt követve kattintgatok. De egyszer ezt is meg kell tanulni.
Lanból érdemes kettőt bekötni, vagy elég egy? Asus RT-N18U routerem van, Digi 1000/200 nettel (bridge módban a ZTE router)
-
Real_Necro
veterán
Távoli eléréssel kapcsolatban (ha pl konfigolni szeretném, vagy csak el akarok indítani egy torrent letöltést (bár arra a DS meg a DS get ott van), hol találok irodalmat? Létezik androidos app, amivel teljeskörűen tudom pl a NAS-t konfigolni?
-
Real_Necro
veterán
Felraktam kpzben a DS findert, látha a nast de nemvtudok belépni. Kell valamit engedélyezni?
-
-
Real_Necro
veterán
Nézegetem közben milyen USB-s (vagy esata) dokkolót vegyek a nas mellé, amire rá tudom küldeni alkalmanként a biztonsági mentéseket, majd a vinyót ugye tárolom fizikailag messze a nastól.
Orico szimpatikusnak tűnt, de túl sokféle van. Ezeket néztem szállítással együtt:
6629US3 32,63$
8628SUS3 59,99$ (ez tud esata-t)
DS200U3 68,25$
Van valakinek valamelyikkel tapasztalata? Illeszthetőek gond nélkül a 918+-hoz?
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz bb.bocs #48029 üzenetére
Nagy különbséget inkább az esata-ban látok, de nem tudom az mennyire kompatibilis a nassal. Ugyanakkor van e értelme pl 2bay-es típust venni és a klónozás funkcióját használni?
Van olcsóbban 1bay-es esatas: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz bb.bocs #48032 üzenetére
Ez esetben lehet inkább nem bízom a kütyüre a klónozást, hanem kimásolom többször a nasról. Marad az esata kontra usb kérdés, melyikkel célszerűbb?
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz AiRLAC #48057 üzenetére
Köszönöm, így viszont nem tartott 1-2 napig, max 1-2 óráig a kötet felépítése.
Az alap mappákat ő hozza létre, vagy mindent nekem szükséges? Egyelőre a tárolóelemzőnek hoztam létre, más nincs még rajta.
ja meg éppen "bondoltam" a 2 lan csatlakozást.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Borisz76 #48061 üzenetére
Oké, tehát azt nem a telepítéskor kapom, mint pl Zyxelnél alapból fent volt, hanem a programokat felrakva.
Már kezdtem aggódni, hogy kihagytam valamit.Most éppen a torrent részét hangolom. Létezik
bithuhozis olyan beállítás mint ami a blogban van?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Borisz76 #48063 üzenetére
DS get beizzítva. 51MB/s-el jön. Ez Zyxel 10MB/s-jéhez képest hatalmas előrelépés.
Elsőre BH-ról akartam indítani de hibát dobott. "Magos" oldalon kis gondolkodás után indult.Most már csak DLNA-t vagy Plexet kellene össze hozni és kapcsolom le a Zyxelt (meg megy fel apróra).
Nem igazán ismerem Plexet de azt ajánlották. Ha nem szokásom filmeket tárolni (csak pár régi kedvenc van megtartva), akkor is van értelme?
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
2018-as Panasonic tv van, tudja, csak nem játszik le mindent, valamint a feliratkezelését még nem ismerem. Még meg van a Mede8er MED600X3D, de már kezd szerintem kiöregedni, meg kényelmesebb lenne kevesebb távirányítót használni
-
Real_Necro
veterán
Közben felpakoltam ds videot meg nfst is beállítottam. 4K a tv, így van igény a filmekre.
Többit holnap, de eddig egész jól haladok.VPN lesz a következő...
-
Real_Necro
veterán
válasz WaterWave #48073 üzenetére
A fotók, saját felhő még sehol, meg alaposan tesztelni akarom mielőtt átpakolom a családi médiatárat.
-
Real_Necro
veterán
válasz MrCsiT #48080 üzenetére
DS Video-t akartam tesztelni telefonomon, de csak tömörítés nélkül hajlandó elindulni. Bármi másnál 3mp után leáll vagy el sem indul. Mi lehet a gond?
-
Real_Necro
veterán
Az mitöl lehet, hogy ds get magossal jó, bhuval meg mindenre hibát dob?
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #48094 üzenetére
Megvan, pont bele nyúltam kettő hibásba. Eddig meg soha...
-
Real_Necro
veterán
Nem találtam infót. Ha USB-n vagy esata-n kötök dokkolót a 918+-ra, akkor a dokkolóba helyezett hdd milyen filerendszerrel kell, hogy működjön? NAS-on keresztül tudom formázni?
-
-
Real_Necro
veterán
DS Video-t ki lehet varázsolni valahogy 2018-as Panasonic tv-re?
-
Real_Necro
veterán
válasz bb.bocs #48309 üzenetére
Hogyan lehet minden országot tiltani? Egyelőre még csak a torrent részét meg filmezést állítottam be, de lassan VPN-t is meg szeretném oldani, aztán felrakni a családi fotókat.
DS Video egyébként vicces, fiam meséjére olyan borítót talált... hogy tegnap óta azon röhögök...
-
Real_Necro
veterán
válasz claire78 #48319 üzenetére
A lényeg az lett volna, hogy ugyan úgy meg tudjam jeleníteni (pl meséket), mint az androidos appban. De akkor marad a dlna.
-
-
Real_Necro
veterán
-
-
-
Real_Necro
veterán
válasz claire78 #48420 üzenetére
Sosem használtam. Egy rj45-usb kábellel ugyanúgy használható mint a mai usb csatisok?
Extra szoftvert nem is kell telepíteni hozzá?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
-
Real_Necro
veterán
válasz Pubszon #48433 üzenetére
Most már elhiszem, akkor csak a Zyxelek válogatósak.
Már csak azon agyalok, hogy APC BE550G vagy BX700? 10k vs 19k
-
Real_Necro
veterán
válasz AiRLAC #48436 üzenetére
Oké, de az akksi nélkül is 5k körül van... szóval a BE550 tűnik így jó vételnek fél éves akksival.
-
Real_Necro
veterán
válasz Pubszon #48438 üzenetére
BE550G (ezzel kapcsolatban már írtam eladónak)
Remélem nem tilos linkelni, de ezek közül fogok szerintem választani.
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz WaterWave #48512 üzenetére
Ok, ez nekem magas. Még most jön, hogy vpnt szeretnék varázsolni, aztán töltöm fel az adatokat, csak gyerkőcök mellett kevés az idő rá.
-
Real_Necro
veterán
válasz WaterWave #48516 üzenetére
Hol kellene találnom csomagkezelőben? Sem a közösségiben sem az összesben nem bukkantam rá. Vagy nem ez a pontos neve?
-
Real_Necro
veterán
válasz WaterWave #48529 üzenetére
Béta nem volt pipa, csomag hozzá volt már adva, de semmi... tuti Jackett néven kell keresni?
Szerk.: Sonarr van... az nem jó?
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Nekiálltam a VPN-nek. Kezd hullani a hajam.
Leírás alapján csináltam végig, de a vpnconfig file átírása és importálása után nem csatlakozik...
"Missing external PKI alias..."
ez mit jelent?
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #48535 üzenetére
Ok, tök véletlen bele futottam, hogy több openvpn progi is létezik. Most leszedtem másikat, csatlakozik, bár van pár furcsa sor:
"Incoming packet rejected from [AF_INET}"
"WARNING: No server certificate verification method has been enabled."
Mit "izélhettem" el?
-
Real_Necro
veterán
válasz felho001 #48540 üzenetére
Ok, attól még nekem nem látszik. Külföldi fórumon tegnap ráakadtam ugyan erre a problémára, de nem találtam megoldást.
Más:
A VPN-nek meg ma este újból neki ugrok előlről, hátha valami elkerülte a figyelmem.
Egyébként ha a szerver fut és pl mobilon nincs még fent a kliens, akkor be kell tudnom jelentkezni a nasra?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Path of Exile (ARPG)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Androidos fejegységek
- Bitcoin topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Sorozatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Új állapotú HP,FullHD IPS,i5 8250,MX150 2/4GB DDR5 VGA,Magyar vil.bill,8-16GB DDR4 RAM,SSD+HDD
- Asus Rog Ally (2023) + Xg Mobile 3080 RTX
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest