- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- CES 2025: Naya, az igazán egyedi billentyűzet
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Egérpad topik
- CES 2025: prezentálta az NVIDIA az új GeForce-okat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
a.gabriel
tag
válasz a.gabriel #41728 üzenetére
Segítséget szeretnék kérni a Firefox plugin Synology Download manager-el kapcsolatban.
A plugin felrakása rendben ment, beállítottam amit kért, hogy a Nas-hoz tudjon csatlakozni.
a testet lefuttatom, és minden OK vele.
de ha egy torrent letöltést el akarok vele indítani (torrent link > jobb klikk > download with download station
Akkor hibát ír ki >
ha itt megadom a elérésnek > 198.168.1.8/Download Station akkor már a teszt sem megy le, hibát ír ki conneection failure (unknown reason)
Mit csinálok rosszul?
[ Szerkesztve ]
A minőség az nem véletlen!
-
-
WaterWave
veterán
bétával eleve nem foglalkozom mert nem végleges, és sose szeretem az ilyen verziókat...
Viszont nem tudom mit maszatolnak vele, mert a 6.2 véglegesnek már áprilisban meg kellett volna jelennie....• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
gyugyo79
addikt
Nektek mind a 2-töknek olyan NAS -a van amin tudnátok Virtuálisan nézni folyamatosan a bétát (Ha jól tudom). Szoktátok ? Ha igen akkor nektek bejön? Nekem pld. az új csomagkezelő abszolút nem tetszik pld.
Amúgy itt a Synologys reklám hozzá -
WaterWave
veterán
utánaolvastam.. elvileg:
(2018-5-8)
What's New in DSM 6.2 RC (6.2-23731)
Storage Manager
Provided an option to change stripe cache size when the RAID type of Storage pool is RAID 5, RAID 6, RAID F1, or SHR (three disks or above).Bug fixes
Improved the first-time installation flow of DSM.
Enhanced the stability of Btrfs Snapshot Replication.
Enhanced SMB stability during device migration.
Fixed an issue where a file’s last updated time may be incorrect when browsing on Spotlight.
Default setting of HDD hibernation on all RackStation is off to enhance the stability.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
claire78
senior tag
Kint van a 6.2 RC?
-
gyugyo79
addikt
válasz pleszi #41789 üzenetére
Semmi baj azzal, hogy szereted meg használod én is halom dolgot használok amit nem a Synololgy készít. Ezért félre nem értsd nem azért írtam, hogy az baj
Én csak azért írtam, hogy nem a Synology készítette a csomagot mert írtad, hogy " Synology termékek nem arról híresek, hogy olyan gyakran újra kellene installálni őket", szóval ahonnan a csomag van ott kell ilyenkor a Synologyhoz alkalmazkodni (sajnos mert el is tudja venni egy egy csomagokat Synologyra fordító kedvét amikor a Synology sokat variál).
Én azokat se ajánlottam, csak példának írtam, hogy webminből is készült sok és az javasoltam, hogy ha ott githubon kérdezel mert azt használod akkor kapsz esetleg jó segítséget gyorsabban, hisz ott az ezt fejlesztők és használók vannak
Simán lehet, hogy a Synology még a 5.24-es Perl -t használja a legújabb webminnek meg kellene már az újabb de ez csak egy példa nem a hiba oka !!!
A Synology a 6-tól elégé szét variálta a jogosultságokat és pld. el tudják veszíteni a külső fejlesztők által futtatott alkalmazások a jogosultságukat akár egy Synology frissítés alkalmával is stb.[ Szerkesztve ]
-
Nestor16
senior tag
Üdv.
A photos alkalmazás (mappa) alá bemásoltam a 80 GB családi képeket, videókat. A képek természetesen jól megjelennek. A videók nagy részét még régebben átkonvertáltam mkv-ra, ezt találtam jónak a HandBreak konvertálóval, hogy kisebb helyet foglaljon. A photos alatt viszont nem támogatott a formátum, nem játssza le. Konvertálni sem tudta. Viszont én egy nagy mappában tárolom helyszín szerinti mappastruktúrában az anyagokat szóval nem igazán megoldás, hogy a DS Video-t is ráállítsam erre a mappára, egy alkalmazással szeretném ha lehetne kezelni.
A Moments lenne még jó, viszont azt sem lehet ráállítani más mappára, csak a sajátjából olvassa ki. Vagyis ez kérdés is, valóban jól gondolom-e. Ettől függetlenül érdemes tennem egy próbát, hogy átmásolom a Moments alá is, működni fog vajon?Üdv, Dávid
-
gyugyo79
addikt
válasz Larry303 #41787 üzenetére
Ha nem kell a windows jobb egérgombos menüjébe az előző verziókhoz akkor van több út is ha kell akkor csak az van, hogy beállítod a Windowsokban a Synology egy mappáját a vezérlőpult -> fájl előzményeknél.
Remélhetőleg azért lehet hálózati mappára beállítani mert jól működik de nekem nincs tapasztalatom vele de ezt mint írtam a jól megírt vírusok kezelni szokták .
Az tuti, hogy Server 2012,2008 az jól megcsinálja hálózaton a Shadow Copyt NAS-ra.Ha nem, és tudnak egy/több de a lényeg, hogy megadott könyvtárba dolgozni a felhasználók és elég gyors a hálózat akkor SMB -n felcsatolod nekik a munka könyvtárakat amire beállítod a verzió követést.
Ezt te vagy akinek meg van mutatva és van joga pld webes felületről tudja menedzselni baj esetén minta:
Letölthető, vissza állíthatóak az előző verziók.Töröltek vissza állíthatóak.Vagy.
Ha saját gépen dolgoznak több mappába akkor be kell állítani azokra a könyvtárakra a Synology Backupját. Ez a kliensen keresztül maguknak is tudják menedzselni.
Ezeknél ha egy kódoló végig megy akkor egy verziót vissza lehet lépni és megvan minden (persze nem egy gombnyomás )
De ezek ugye lehetőségek, te tudod a neked legjobbat kitalálni, azt feltétlen le kell próbálni és ha hibátlan mehet élesbe ahol még úgyis kiderülnek hiányosságok amit leleményes felhasználók tudnak összehozni de remélhetőleg kezelhetőek
Talán jobb ha te leírod majd, hogy hogy találtad ki és beírja ha valaki tud jobbat / vagy valami miatt tud buktatóját stb.
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
válasz gyugyo79 #41766 üzenetére
köszi haszonos infok!
a lényeg, hogy a kb 10-20 useres környezet az a syno egy sharejéből dolgozna...viszont fonts lenne, hogy itt vhogy menjen a version history, ha vki felülírja vagy törli stb
tehát ezek a fájlok nem a kliens gépeken lennénk...a napi mentést egy másik nasra csinálnám esténként rsnycel
nekem az első problemára kell a legjobb megoldáshttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Stanley-B.
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Mezga Aladár #41781 üzenetére
Ezért kérdeztem a felhasználót már az elején.. De a lényeg, hogy meglett.
Véleményem szubjektív...
-
-
TBMC
addikt
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni.
NEM dolgoztam még soha biztonsági kamerákkal, viszont szeretnék 2dbot.
egyet a bejárati ajtó elé, másikkal pedig a kertet szeretném rögzíteni.mit ajánlotok? milyen kamera lenne megfelelő? esetleg tudnátok linkelni párat?
synology ds218+ szolgálná ki.
előre is köszi! és sorry a témában való noobságért.
illetve kábelezéssel kapcsolatosan is kérnék egy kis segítséget, felőjítás előtt vagyok, kábeleznék hamarosan, mindegyik kamerának elég egy utp + áram?
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz Mezga Aladár #41781 üzenetére
Köszönöm megnézem. Elképzelhető, mert a megosztásnál látom...
Oké már látom is :-) Speciális engedélyeket kikapcsoltam, valamit ott mokolhattam el:-)
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Sickboy25 #41780 üzenetére
Az első telepítéskor létrehozza a gyári mappákat de legkésőbb akkor ha olyan alkalmazást telepítesz aminek az az alapértelmezett mappája. A ds audio a music a dsvideo a video mappákat hozza létre. A dlna szerver az összes médiához tartozó mappát. Ha nincs app akkor le is lehet törölni.
Egyébként nézd meg a megosztott mappák jogosultságoknál, valószínűleg elrejtetted saját magad elöl.[ Szerkesztve ]
-
-
gyugyo79
addikt
válasz pleszi #41776 üzenetére
De webmin nincs is Synologyra a Synologytól tudtommal. Viszont készült több változat is pld.: ez meg ez meg ki tudja még mennyi. A készítőnek kellene a Synology változásait lekövetni, vagy a hibákban is ő tudna segíteni jobban bár látod a forum.synologyn se sok sikerrel járt a kérdező.
Viszont itt szerintem több sikerrel jársz ha ezt a változatot használtad volna. -
Sickboy25
addikt
válasz hackeeeee #41764 üzenetére
De a TV igen. De ez csak egy szösszenet volt.
Most a legfontosabb, hogy hova a fenébe tűnt a file station-ből a videó mappa? ! :- ) Eddig ott volt meg tudtam nézni mi van benne stb..
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
pleszi
csendes tag
Hello!
Webmin installálással van problémám DS216J-re "DSM 6.1.6-15266 Update 1" alá. Korábban már felraktam, és használtam is hónapokig, majd mostanában egy idő óta nem frissíti magát a webmin. Elindul a frissítés, majd hibaüzenettel leáll. Gondoltam egyszerűbb eltávolítani, és újra felrakni a legfrissebb változatot, de ez is hibát jelez, majd közli "Installation successfull", csak éppen nem működik. A hibajelzés a PERL csomagra hivatkozik. Gondoltam azt is felteszem újból, de azt annyi alkalmazás használja, amiket nem szeretnék mind eltávolítani. Lassan ott tarttok, hogy az egészet újra kellene installálnom.Furcsállom, mert hónapokig ment anélkül, hogy bármihez hozzányúltam volna, és a Synology termékek nem arról híresek, hogy olyan gyakran újra kellene installálni őket.
Van ebben valakinek tapasztalata?
Előre is köszi.
István
István
-
Csabroncka
addikt
válasz Stanley-B. #41774 üzenetére
Szerintem a "csökkentett" sebességű (7-9-12) ventik nem jók hozzájuk, valószínűleg az alaplap által leadott áramerősség nem elég a meghajtásuk - hangban és hőmérsékletben nekem is hasonló a tapasztalatom.
"in medias res"
-
Stanley-B.
őstag
válasz Stanley-B. #41519 üzenetére
update:
Az NF-S12A FLX Noctuát kicseréltem NF-P12-re, ezzel viszont már tökéletesen megy a DS1817+.
Úgyhogy lehet cserélgetni, de nem mindegy mire.
DS1515 megy az NF-A8 FLX-szel, DS1817+ pedig NF-P12-vel.Mindkét modell halkabb mint a gyári venti sokkal, merevlemez hőmérsékletek is csökkentek.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
crips15
csendes tag
Sziasztok!
Most kaptam egy mailt és egy értesítést, hogy egy ismeretlen ip-t blokkolt a NAS mert nem sikerült bejelentkeznie a NAS szolgáltatásba 3x és 5 percen át - és természetesen nem én voltam.
Kezdjek aggódni? Vagy mit tehetek?Előre is köszönöm!
Crips -
gyugyo79
addikt
válasz Larry303 #41765 üzenetére
Még sose használtam így (csak saját gépre másik meghajtóra) de be lehet állítani, viszont teszteld azért előtte!
Win 10 fájl előzmények beállítása: Link és a NAS egy megosztását választod.Ha nem a Windowsos akkor a Cloud Station Backup Windowsos kliensébe is van fájl előzmények kezelő amivel a beállított könyvtárakról NAS -ra készült mentését lehet kezelni.
Azt kell tudni, hogy ha beállítod XY könyvtárra a Cloud S. Serverbe vagy a Drive RK részében a fájl verziókat az SMB -n át használva a mappát is működik. Viszont a saját meghajtó (homes user saját mappa csak a CSS/Drive saját almappájától).Igazából a Windowsosat a vírusok első körbe 0-ni szokták a Synologysra speciálisat kellene írni ...
De akár kombinálhatod a 2-t és akkor a Synologysal csinálsz egy nem SMB useral mentést ezért azt a Vírus az adott gépről nem éri el míg a minden napi user hülyeségre meg ott a windowsos (ha jól működik hálózati meghajtóra).
Nem mindegy mekkora fájlokkal dolgoznak stb . Minden képen teszteld a Synologys nagy fájloknál van, hogy nem jól működik. Példa erre egyik helyen minden nap 3 alkalommal készít a gép egy MozBackup mentést a Thunderbirdről és ezt kellet volna a CSB -nek átmenteni a Synologyra fájl előzményekkel (könyvelő iroda 3. kódoló vírus után hely nem számít ...). Igen ám de a CSB a 8 GB -os fájl elkészítése közben is csinált róla mentést 2-3-4-5 GB -nál és ezeket mind fájl előzménynek így hiába volt a fájl előzmény mert csinált 4 használhatatlan verziót ....Ezért mindig le kell éles használat előtt tesztelni nehogy kellemetlen meglepetés legyen
De pld van egy cég ahol 30-40 ember használja úgy, hogy ez be van állítva 3 könyvtárba amibe dolgozhatnak (nem saját hanem mind 1 useral ment a NAS-ra)és tökéletesen működik baj esetén a rendszergazda állít vissza és mert csak world - exel meg hasonló doksikkal dolgoznak évek óta jól elvannak.
De a lényeg, minimum nap végén vagy hetente stb. de legyen egy másik eszközre mentés készítve arról ami fontos ....
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
olyan kérdésem lenne a gurukhoz, hogy egy ds718+ melyik csomaggal tudom egy irodai környezetben használt dokumentumok verzio kezelését megoldani....fontos lenne, hogy a windowsos fájl előzményekben látszódjon, ne csak a syno web felületén lehessen böngészni őket...felülírás véletlen törlés stb...illetve, ha van tipp, hogy a verziok mellett hogyan készüljön a biztonsági mentés az is érdekelne....nem szeretném feleslegesen pazarolni a helyet, de szeretném ha biztonságban lennének az adatok, mind user hülyeség, mind virus, mind hw hibától.
ha valaki felvázol nekem erre egy ötletet azt megköszönném
kicsit elsőre sok volt most a cloud station vs hyperbackup vs replication[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
-
Sickboy25
addikt
válasz Sickboy25 #41749 üzenetére
Sziasztok!
És most vettem észre még valamit. A file station-ből eltűnt a videó megosztott mappa... a Megosztásoknál látja...
Ez mitől lehet vagy hova tűnt??
Köszi
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Ringman #41759 üzenetére
Nincs mit.
Szóval, ami a javaslatom, ha nem hivatalos disztribuciótól jön, akkor esetleg érdemes direktbe a syno-hoz küldeni, ha RMA-ról lenne szó, ami viszont költséges, viszont lehet még úgy is gyorsabb, mintha az üzlet intézné.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
gyugyo79
addikt
válasz hackeeeee #41756 üzenetére
De ugye egy ponton ők is egy disztribútoron át veszik csak nem Magyarországin ezért egy + kör van az egészbe amíg ők oda eljuttatják ezért nem is feltétlen kezdik tákolni hanem küldik tovább. Meg a rizikójuk a végén az utolsó pár napba az átfutás miatt ...
Aztán, ugye a végén lehet mind a 2 iránynak ugyan az a vége (ugyan az az európai szerviz) és még a + körrel is lehet gyorsabb az egyik mint a másik de ha mindenki megtesz mindent akkor nem szabadna ...
De míg az egyikbe van egy csomó HA a hivatalos viszonteladótól vettnél nincs. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Ringman #41746 üzenetére
Ahogy sejtettem, elvileg az van, hogy a javítását majd az a webshop intézi, csak, aki eladta. Mert a hivatalos disztibutorok nem foglalkoznak a más által eladott termékek gariztatásával. Ami hosszadalmasabb lehet.
De persze a vevő mindig kiküldheti Tajvanra, a gyártói garancia működik ilyen módon, számlával együtt.
Véleményem szubjektív...
-
gyugyo79
addikt
válasz toth_janika #41754 üzenetére
Mivel ellenőrzöd?
"a tűzfalat kikapcsoltam" a routeren vagy a NAS -on vagy mind a 2 -n ?
+ nem a kikapcsolás a legtutibb megoldás, max a teszthez, hogy az okozza e hanem a port nyitása ahhoz amihez kell. Ha beírod a routered típusát lehet lesz itt olyan aki tud segíteni, mert van amelyikbe külön kell tűzfalon engedélyezni az ilyet meg van amelyikbe nem. -
gyugyo79
addikt
válasz shownomarcy #41750 üzenetére
Írj a Synologynak, hogy kezeljék ezt jól. Addig vagy kiveszed, hogy erről kapj értesítést de akkor nem kapsz akkor se ha más az ok vagy együtt élsz vele.
-
gyugyo79
addikt
válasz toth_janika #41751 üzenetére
1 tipp :Tüzfalon is nyitni kell nem elég a port fw.
1javaslat: DHT - t hagyd.Ne használd.[ Szerkesztve ]
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Próbálom megoldani a torrent klienst a Download Station-ben, de nincs seed-em. Az alap beállításokat használom. TCP 16881, DHT UDP 6881. Mindkettőt beállítom a router-en port forwardba.
Port tartomány: 16881, port típus TCP, cél: a NAS IP-je, Helyi port: 16881
Port tartomány: 6881, port típus UDP, cél: a NAS IP-je, Helyi port: 6881
És mégis zartnak mutatja. Mi lehet a probléma?Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
shownomarcy
csendes tag
Sziasztok!
Be van állítva az automatikus kikapcsolás éjfélre és vissza reggel 7 órára. Működik rendben, de egy ideje mégis e-mailt kapok minden kapcsolásnál, hogy "Connection to .....synology.me lost. Az időpont pár perccel a beállított kikapcsolás előtti. Aztán arról is megjön, h mikor automatikusan bekapcsol, h minden ok, connection resumed.
(Vezérlőpult /DDNS-ben a synology.me állapot ok, Normál)DS214
DSM 2146.0.3-8754 Update 6 -
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Légyszi segítsetek. Megvettem pár hónapja a NAS-t. Semmi gond nem volt indítottam a laptopot win 10-zel és TC-ben egyből látta a a NAS-t és be is tudtam lépni. Nah most ez már nem működik, mert szerintem össze-vissza nyomkodtam mindent, amikor egy Apple TV-t próbáltam beállítani.
Probléma a következő. Tc továbbra is látja, de nem tudok belépni, mert jelszót kér, de hiába adom meg neki, akkor sem enged be mert azt írja , hogy nem megfelelő...
Hol tudnám jelszómentessé tenni? Vagy mit csinálhattam?
Köszi
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz gyugyo79 #41747 üzenetére
Ez ugye hozzáállás kérdése, hogy ki, mit vállal be. Ugye vannak üzletek/nagykerek stb, akik bevállalják, hogy akár a refurb, recef. termékeket eladják külön, hogyha az érkezik vissza. Persze itt nem tudom, hogy van-e ilyen, vagy mindenképp új termék jön vissza a garis ügymenetben.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
gyugyo79
addikt
válasz Ringman #41746 üzenetére
Akik a Synologynál fel vannak sorolva azok a hivatalos viszonteladók. Itt végig tudod nézni sorba :
Üzlet, bolt - Rendszerintegrátor - Disztribútor - WebshopKb úgy néz ki hogy van 3 garancia kategória (5-3-2 év) azt itt tudod megnézni.
Ezek után neked kell mérlegelni, hogy hivatalos viszonteladótól veszed vagy sem (sok helyen bevállalják ugyan azt a garanciát) ha ugyan annyi a garancia.
Örülnék ha azt mondhatnám, hogy sokall jobb választás a hivatalos viszont eladó de csak ellen példáim lennének az 5 év garisokat kivéve sajnos pld.: az Ingram is csak a törvény idő leteltekor küldte a csere készüléket már nem egyszer míg pld. egy nem hivatalos viszonteladó meg futár fordultával cserélt .De ennek ellenére nem buzdítalak a nem hivatalos viszonteladótól való vásárlásra mert nem szokott amúgy jelentősen olcsóbb lenni, mi is csak egy másik helyről szoktunk venni néha ahol 100% ra megvan már a bizalom és nem egy NAS-on múlna ennek az eljátszása a részükről se ezért nincs kockázata a részünkről.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz hackeeeee #41743 üzenetére
azt megköszönném, mert én is tervezem hogy veszek egy 218j-t, aztán nem azon az 5k-n fogok spórolni, ha jóval kedvezőbb gar. feltételeket és supportot kapok érte.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Ringman #41741 üzenetére
Én úgy tudom, hogy csak a hivatalos beszállítótól érvényesíthető a teljes gar. De ez nem biztos.. Valahol mintha olvastam volna ezt egyszer.
De ez kicsit hasonló, mint amikor a bolt adja pl. az Xbox-okra a 2 év garit, közben nem is a bolt intézi a gart, hanem az MS.
Lehet, hogy a boltok bevállalják, hogy ők intézik, más tippem nincs.
Plusz ugye a syno fórum support az extra. De az van akinek kell, van akinek nem.
Ha gondolod, megpróbálok holnap utána kérdezni. Nem tudom garantálni, hogy kapok is rá választ, de rákérdezek.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Ringman
nagyúr
válasz hackeeeee #41740 üzenetére
ahogy nézem ezt boltja válogatja, mert van ahol 2 év gar-t írnak, pl. [link]
oázisnál meg 5k-val drágább.
nem párezer forinton múlik a dolog, de azért jó lenne tudni a valóságot
a 2 évet akkor saját szakállára vállalja a bolt.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
sziasztok!
milyen nas-t vegyek topikban felmerült a kérdés, hogy mi a tényleges különbség supportban/garanciális ügyintézésben, ha hivatalos viszonteladótól vagy egy mezei boltból vesz valaki synology nas-t?
sokszor 3-8% különbség van a két beszerzési ár között.
-
padika11
tag
Sziasztok!
Mostanában elkeztem a külbözöző helyekről centralizálni az adataimat a nasomra, ami az icloudból meg a külső hdd-ről való másolást jelentette. Elkezdtem összerendezgetni a fájlokat meg sokat letöröltem közben. A lényeg, hogy ha összeadom a megosztott mappák méretének összegeit (a filestationben számolt adatok alapján), akkor az 2,7 terrára jön ki, de a nas szerint pedig 5,14 a használt, ami azt jelenti, hogy a 5,4 terrás kapacitásom kvázi megtelt, de enni adatom nincs az 100%, mint, ahogy az összeszámolásból is kijön.
A megosztott mappák közül csak 1-ben engedélyeztem a lomtárat de az is üres.
Time Machine be van állítva de az csak 450 giga.
Cloudstation is be van állítva de ezt most nem használom.
Ha valakinek van valami ötlete azt előre is megköszönöm!
(Synology DS418, 2db 6tb hdd, shr)
Üdv!
[ Szerkesztve ]
Art is the affirmation of life. - Alfred Stieglitz
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #41735 üzenetére
Ezt találtam, valszeg meg is van.. Viszont szólt, hogy nincs 80-as port, szal lehet mégsincs forward, utána nézünk.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok.
Let's Encrypt-et használtunk, viszont az pár napja lejárt. Ami érdekes, hogy nem lett becsukva a port, minden nyitva volt, viszont csak küldte az e-mail-t, hogy le fog járni, de nem hosszabbította meg. Ez korábban automatikusan megújult, vagy nem? Újra kell csinálni?
Vagy esetleg valahogy meg tudjuk újítani?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
bb.bocs
őstag
válasz Laposelemer #41733 üzenetére
köszi. nem csak erre használnám. ugyanúgy töltögetés, streamelés akár videó full hdban, akár 4 k ban nézés a tvn (bár ez nem igazán ...) távoltól fájlcsere akár meg ilyen apróságok
UI: ahogy nézem nem is drága, inteles, fullhd streamet tudja ( ha 4kt is az sem lenne gond).
a zt hiszem lehet tényleg jó egy ilyesmi[ Szerkesztve ]
-
Laposelemer
tag
válasz bb.bocs #41732 üzenetére
Szia!
Nálam egy masik helyen rögzít helyileg egy DS214 Play. (Ezek fontos adatok) És ds cloud szinkronizálja a felvételeket az otthoni DS916+-ra. Továbbá a SStation-ben van egy surviellance station vault ... a pontos nevét most nem tudom, de az is szinkronizál az otthoni NAS-sal, de az csak 30 percenként tud.
A Play-en 10 percesre állítottam a felvételek hosszát. Szóval ha esemény van 10 percenként meg lesz nálam is a felvétel.
Ilyen felhasználásra 214+ vagy 214play pont jó. Megfelelően gyors és nem annyira régi.
Ja és erre a felhasználásra a SStation-ben van a CMS.. azzal egy NAS-on tudod a helyi és a távoli kamerákat vezérelni/beállítani/élőképet/rögzített képet visszanézni.
[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. vices dolog jutott eszembe. ha rögzitek ip kamerával, pl betörnek. ellopnak mindent (ne történjen ilyen soha) köztük a nast is amire a felvétel készült. mi lenne rá a megoldás hogy átmentsen máshova is mára is, akár pcre? (vagy kellene még1 nas? ) am milyen nast ajánlotok? ds209+ lenne amit lecserélnék. vagy betennék még 1et. jó lenne vlmi intel proci félés 2 lemezes,aminek még lesz jópár évig támogatása is,és nem 200 )
-
gyugyo79
addikt
válasz Bibgr0 #41729 üzenetére
A virtualboxba nem tudok segíteni de ha még nem ment el a kedved a VMM-től akkor próbáld ki, hogy terminál alól frissíted le telepítés után legalábbis ez a tipp egy ismerősnek már segített Ubuntunál. Aztán nálad lehet más is ami okozza. Viszont nálam szintén 918+ alatt biztos működik "jól" egy Ubuntu meg egy Debian. Azért idézőjel be mert a magyar bill-t nem adja VNC-n át jól és vagy angolt használok vagy nincs Alt+Ctrl vagy AltGr kombinációval semmi . De ezen gyorsan túltettem magam. Viszont ezt leszámítva mást nem vettem észre.
Csak miután megvolt az első upgrade és utána újra indult rakd fel a qemu-guest-agent. Hátha neked is jó lesz így.[ Szerkesztve ]
-
Bibgr0
aktív tag
sziasztok!
virtualbox-ot sikerült valakinek feltenni és használni synology nas-on? a syno VM sajnos nem megy rendesen linux distrók grafikus felületeivel nálam. Feltelepül, majd 2-3 indítás után nem megy többet.
egyébként van egy virtualbox-os gépem és egyszerűbb lenne azt használni,mint újat gyártani.
918+ amire tenném.
phpvirtualbox-ot próbáltam, de nem sikerült életrekeltenem.az ötleteket előre is köszönöm!
-
a.gabriel
tag
Segítséget szeretnék kérni a Firefox plugin Synology Download manager-el kapcsolatban.
A plugin felrakása rendben ment, beállítottam amit kért, hogy a Nas-hoz tudjon csatlakozni.
a testet lefuttatom, és minden OK vele.
de ha egy torrent letöltést el akarok vele indítani (torrent link > jobb klikk > download with download station
Akkor hibát ír ki >
ha itt megadom a elérésnek > 198.168.1.8/Download Station akkor már a teszt sem megy le, hibát ír ki conneection failure (unknown reason)
Mit csinálok rosszul?
A minőség az nem véletlen!
-
WaterWave
veterán
válasz Mezga Aladár #41726 üzenetére
féléve kenyeret nem kért
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
-
Sanya
nagyúr
válasz toth_janika #41718 üzenetére
Nekem konfig beállítás miatti nas újraindítás még nem volt.
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Van arra bármilyen beállítási lehetőség, hogy ha belső hálózatról azonosítom magam a synology DSM-en, akkor ne kérjen multifaktor azonosítás, míg ha internetről megyek akkor mindig kérjen (conditional access)?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
imrecs
csendes tag
Na mégegyszer,hátha Valaki tudná a megoldást:
"Sziasztok!
Survilliance stationba szeretnék egy foscam c2 kamerát.
Nem tudom beállítani.
Nem találom a kamera IP-címét portszámát se a kamera menüjében,de működik,androidrol,a saját foscam alkalmazásával.
Most szeretném,hogy rögzítsen a NAS(214+),de elvagyok veszve a beállításokban.
A kamera wifin megy,egy hálózaton van a laptoppal is,de SS nem találja az IP cím alapján.
Valaki tudna segíteni,úgy szájbarágósan elmagyarázni?"
Előre is köszi!
Szép napot Mindenkinek! -
Multibit
nagyúr
válasz toth_janika #41718 üzenetére
Nem tudom, hogy "mennyire jellemző", nem emlékszem rá. Már nem konfigurálgatom sűrűn, belaktam elég régen.
-
Multibit
nagyúr
válasz toth_janika #41716 üzenetére
Az RPi-nak fix IP-t oszt a router, igaz? Azt az IP-t írtad be az NFS engedélyeknél az Ügyfélhez?
Hurrá!
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz toth_janika #41714 üzenetére
Véreshurka kolléga beállítását nem próbáltad (második link)?
-
toth_janika
őstag
válasz Multibit #41712 üzenetére
Ugyanezeket beállítottam én is. (Nekem nem Minix van, de, ha az RPi felhúz nagyon, akkor megy a kukába és jön a Minix, bár ez a lényegen nem változtat...)
Van két mappám, a neve: Filmek és Sorozatok. NFS beállítások ugyanazok, mint Nálad.
DSM-ben az NFS beállításoknál az útvonal /volume1/Filmek és /volume1/Sorozatok
Ezekben a mappákban a NAS-on van 2-2 fájl: Nyaralás1 és Nyaralás2 valamint Mindentudás EgyetemeS01. Tehát a mappa nem üres.Teljesen szűz, OSMC telepítés. Elmegyek a KODI-ban a Videó hozzáadása menüpontra, ott kiválasztom az NFS-t. Bejön a Syno IP-je, látom, hogy /volume1/Filmek, de hiába kattintok rá, nem történik semmi. Nem tudok belemenni a mappába, így a Filmek mappát nem is tudom hozzáadni a forrásokhoz.
Ugyanez van a Sorozatoknál is...Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
WaterWave
veterán
-
Multibit
nagyúr
válasz toth_janika #41711 üzenetére
-
toth_janika
őstag
válasz WaterWave #41709 üzenetére
Lehet, de most, hogy annyi, hogy elindítottam a Plex szervert, úgy kezdett zúgni a ventillátor, hogy csak pislogatam...
Mondom, inkább maradok az ortodox megoldásoknál, de azok valahogy nem akarnak nekem összejönni...
@Multibit
Tudnál segíteni, hogy akkor mit szúrok el? Be van állítva minden, és KODI-ban, az NFS mappákba nem tudok belépni, SMB kiszolgálót meg egyáltalán nem talál...[ Szerkesztve ]
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
Multibit
nagyúr
válasz toth_janika #41708 üzenetére
Viszont rájöttem, hogy elengedem ezt a plex-et
Jó döntésSokan használjuk itt az NFS/SMB megosztásokat. RPi-om nincs, de van két fajta mediaplayerem (az egyiken KODI), mindkettővel probléma nélkül elérem a Syno NFS megosztásait.
-
WaterWave
veterán
válasz toth_janika #41708 üzenetére
pedig lazán kéne vinnie, igaz plex használat közben fel fog menni a cpu, de azzal nem kell foglalkozni
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
toth_janika
őstag
válasz #56573440 #41706 üzenetére
Store-ból, restart után sikerült, rendben felment.
Viszont rájöttem, hogy elengedem ezt a plex-et, mert nem az igazi nekem. Túlságosan hajtja itt a NAS-t.
Az lenne a kérdésem, hogy esetleg NFS, SMB megosztásban tudtok segíteni?
Azért akartam a Plex-et feltenni, mert van egy RPi-m, amin fut egy KODI (OSMC) és már nagyon felhúz, ugyanis sem az NFS sem az SMB megosztásokat nem látja. Beállítom az NFS jogosultságokat, de nem enged az NFS mappákba belépni, és így nem lehet csatolni.
Az SMB megosztást meg egyáltalán nem látja az RPi...Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
sonye
senior tag
válasz Dr. Student #41657 üzenetére
Helló! Pont ezt a típust nézegettem en is. Gondolván, hogy evyszerű a ldtöltés és DLNA megosztás. De ezek szerint ugyanolyan szivatós mint a routerem NAS funkciója.
Szerencsére a router NAS mosf működik, addik mem lesz syno még megy a routeren. -
törölt tag
válasz toth_janika #41705 üzenetére
A hivatalosat a beépített store-ból vagy letöltöttet manuálisan? Ha előbbi adj neki egy restartot és próbáld újra, ha utóbbi, akkor a csomagkezelőben ahonnan tudod telepíteni a többi appot settings/general és engedélyezd a a más forrást is.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Először is bocsánat a sok láma kérdésért, ami még érni fog Titeket, de tegnap sikerült szert tennem egy DS218+ NAS-ra. Szeretném megoldani, hogy a rajta tárolt filmjeimet elérjem egy RPi-n keresztül.
Szeretném ehhez a NAS-ra telepített PLEX-et használni, viszont a csomag telepítésénél kiírja, hogy
"Az ehhez a csomaghoz beállított 32400 portot vagy másik szolgáltatás használja, vagy a rendszernek van fenntartva. Kérjük, tiltsa le vagy módosítsa az ütköző rendszerszolgáltatást, vagy a csomag konfigurációjának módosításához forduljon a fejlesztőhöz."
A routerben nincs használva ez a port, a NAS-ban nem találom, hogy mi használhatja. Tudnátok ebben segíteni?Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
kaciokos
őstag
válasz gyugyo79 #41700 üzenetére
"Lehet egyszerűbb megszenvedni a FileStationba a áthelyezéssel asztali nézetbe"
Igen, akkor már mindegy.
"Vagy bekéredzkedsz egy rendes gép elé és megcsinálod róla."
Most még van otthon PC-m, de már eléggé benne van a korban és nem szeretnék újat venni, mert amúgy elvagyok telefonnal és tablettel.
Elég gáz, hogy egy ilyen mindennapi NAS művelet elvégzéséhez PC kell...
(#41701) Elemental - Hmmm, mikor utoljára néztem még nem volt, de akkor ránézek megint, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- IPHONE 11 FEHÉR 64GB 79% DOBOZZAL
- Apple iPad Pro 2020 11" 128Gb (MY232HC/A) , Space Grey 6 hónap Garancia, TÖLTÉSI CIKLUS: 211 Akku:92
- PlayStation 5 (PS5) DualSense Edge vezeték nélküli kontroller - újszerű, hibátlan, sosem használt
- Thrustmaster kormány pedállal és cockpittel!
- Green Cell Asus R510C R510L R556L X550C X550L töltő ÚJ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest