- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: egyre komolyabban veszi a VGA piacot az Acer
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Computex 2025: Rakétasebességgel száguld a Kingston Fury
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- Autóhifi
- Mini-ITX
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
the.odzsy
aktív tag
Üdv!
Vettem egy Synology DS116-ot. Jelenleg működik egy Zyxel 310-esem, amiben lévő 2TB-os WD red HDD-t át szeretném rakni a most vásárolt Synology nasba úgy, hogy a hdd-n lévő adatok megmaradjanak. Hogyan tudom ezt kivitelezni? -
Csabroncka
addikt
válasz
ATM_automata #37297 üzenetére
Lehet más irányba kellene gondolkoznod, mármint nem a szinkronizálásban, hanem a fájlok elérésére a felhőből, ami megoldható!
Minek tárolnál két helyen egyszerre ennyi adatot? Ha VPN valahogy belőnéd akkor simán megy a megosztott mappa, amit telefonról is elérsz. A különbség csak annyi, hogy nem a meghajtóra dolgozol, hanem rögtön a felhőbe.
Igaz ez akkor gáz ha offline vagy, de 1 terra adat szinkronban tartása ennyi gépen számomra furcsa. Mármint én PC-n (NUC) és laptopon sem tárolok semmi adatot (OS és programokon kívül), csak smb megosztású mappák vannak felcsatolva, annyi különbséggel, hogy a laposon a távoli elérést VPN-el oldom meg.
Így ugyan azt valósítom meg amit szeretnél, de a dedikált gépeken nincsen rajta az adat.
(persze minden az egyéni igényektől függ)
-
ATM_automata
őstag
válasz
Csabroncka #37296 üzenetére
Nem egy megosztott mappát szeretnék, hanem a google drive felhőtárhelyet szeretném kiváltani saját megoldással. Eddig volt 1TB-om egy promócióból, ami le fog járni hamarosan. Tök jól működik, a nas is a cloud sync-el frankón kezeli, de évi 35K lenne megújítani, ami elég horror összeg.
Ha viszont a Synology Drive beválna, akkor a fileokat mindenhonnan el tudnám érni és a szinkronizálás is meg lenne oldva, így a laptopom bárhol is vagyok felteszi az új fileokat, az otthoni PC-n is meglenne minden meg a telefonon is meg tudnám nézni ami kell. Ideálisnak tűnő megoldás, persze ha jól működik.
-
Csabroncka
addikt
válasz
ATM_automata #37292 üzenetére
Miért nem csatolod fel hálózati mappaként, vagy mindenképpen kell, hogy a PC-n is rajta legyenek fizikailag a fájlok?
-
válasz
Pubszon #37293 üzenetére
Én használom , de előbb csinálj neki a nason egy mappát , pl drive , és azt add meg elérési útnak .
Miután beállítottál mindent a nason utána rakd fel gépre a kliest addig felesleges .De majd délután leírom részletesen mert akkor lesz rá időm , ha addig valaki nem teszi meg .
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
Valaki használ synlogogy drive modult a nas-on, illetve ennek a pc kilensét? Lejár az 1TB-os Google drive előfizetésem, gondoltam áttérek erre, ha már úgyis van a NAS, de nem igazán boldogulok vele. Egyrészt nem találok sehol olyan opciót a NAS-on, hogy melyik mappába szinkronizáljon, a PC-n beállítottam neki de az meg nem kerül fel a nas-ra...szóval teljes a káosz.
-
e90lci
senior tag
válasz
Mezga Aladár #37280 üzenetére
Szia
Ezek nagyon jó értékek,amíg polcon volt nekem is addig kb ilyenek voltak nálam is.Mióta beköltöztettem rack szekrénybe,olyan 4-5 C fokot emelkedett a hőmérséklet.(rack ventik kikapcsolva)Köszönik szépen jól vannak a vinyók.2db 4TB red,2db seagate 4TB.Igaz a Seagatet szerintem jövőre cserélni kell,mert már 5 éve teljesítenek szolgálatot. 7/24-ben. -
claire78
senior tag
válasz
Mezga Aladár #37280 üzenetére
Mondjuk nyáron gondoltam.
Még ha klíma is van... csak azért kérdezem, mert én is gondolkoztam hasonló megoldáson. -
Kicsimix
őstag
válasz
Pubszon #37267 üzenetére
Szerintem reszponzívabb a rendszer így memória tömörítés nélkül. Gyorsabban reagál. Vagy pl az alap 1gb-os ram-ot a Mail server önmagában is képes túllépni. Igaz már nem használok annyi dolgot csak a tényleg szükségeseket de nem bántam meg a bővítést. Még annyi, hogy 8gb ram mellett még nem láttam 40-50%-nál nagyobb kihasználtságot. Persze ha rengeteg dolgot telepítenénk talán..
-
-
claire78
senior tag
válasz
Mezga Aladár #37274 üzenetére
Nincs ott melege?
-
válasz
Mezga Aladár #37274 üzenetére
Nálam az sajnos nem megoldható , minden a szobába van .
Beállítottam a nas villogó ledjeinek a fényerejét , valamint este 9-től , reggel 7 -ig kikapcsolva a led villogása , így nem zavar
Valamint teljesen hangtalan , még letöltésnél is , tehát a hang szintén kizárva -
gyugyo79
addikt
válasz
orimate86 #37271 üzenetére
Nem működik csak a saját Synologys alkalmazásokkal és még lehet , hogy azzal se minddel.
Egy alapvetően böngésző felületen át használható kezelőfelülethez ritkán írnak böngésző appot.
A DIGI igaz, hogy NAT -ol szó nélkül de egy telefon és leveszik annak akinek nem jó ha NAT -olva van. Ez az út talán a legjobb megoldás.
-
válasz
Mezga Aladár #37269 üzenetére
Persze , gázolajjal szoktam tankolni
Nem , viccet félretéve , nekünk az ágytól 2-3 méterre van , és este-éjjel igen is lehet hallani akárki akármit mond .
A régebbi red merevlemezeket mind újjonnan vettem nem használtan , tehát azt is kizártam , hogy esetleg azért lenne "hangos"
De mindegy is , nekem ez a véleményem . Mindenkinek más jön be . -
orimate86
tag
Hi, egy fórumtárstól idézve :
"a QuickConnect szolgáltatást, véleményem szerint, csak akkor használjuk, ha a normál port továbbítás nem
működik a rendszerünkben, (pl mert nincs valós ip-nk a net felé, mert a szolgáltató egy saját belső lan-ra tesz
minket."Sajnos a digi előszeretettel csinál ilyet mostanában az ismeretségemben. A kérdésem az, hogy a QuickConnect-tel van el lehetőség az alap szolgáltatásokon kívül mást is elérni, pl transmission 9091 portján lévő gui-t? Feladatot Dropbox - on keresztül tudok kiadni neki, de jó lenne menedzselni is a dolgokat. Gondoltam azon is, hogy vmi böngésző szerűséget, mint aplikáció feltelepíteni és akkor nason keresztül belső IP n elérni de nem találtam ilyet. Van valakinek ötlete?
-
MiB
tag
Sziasztok
A DSM frissítését hogy érdemes beállítani? Mindent vagy csak a security update-eket?
"A DSM frissítések az ütemezett lekapcsolás előtt automatikusan telepítésre kerülnek." Ez mit jelent pontosan? Mi ez az ütemezett lekapcsolás és hol lehet állítani?
Ha mondjuk beállítom este 9 órára akkor az mit jelent? Újraindíthatja ilyenkor a teljes NAS-t vagy csak akkor ha idle-be kerül a rendszer?
Köszi
-
-
válasz
lacy86 #37250 üzenetére
Szia
Személy szerint a WD Purple -re szavazok . 24 órás működésre van fejlesztve , fejparkoltatás nélkül .
Igaz kamera rendszerekhez elvileg .
Évek óta használom és nekem ez jött be a legjobban , előtte volt red is , de az nekem annyira nem jött be .Egy szó mint száz , én nem váltanék róla az biztos .
-
törölt tag
válasz
Csokifalo #37210 üzenetére
Őszintén sajnálom, hogy elvesztek az adataid.
De:
Ha egy 4 lemezes NAS-ból egy lemezt kiveszel, akkor oda a RAID biztonsága. A megmaradt három lemez így adatvédelem nélkül maradt. A NAS-ban nincs elvesztegetett tárolóhely, a NAS-ban az adott "plusz" meghajtókat ADATVÉDELEMRE használjuk. A te esetedben ez 6 TB volt egészen addig, míg ki nem vetted a NAS-ból. Na ez volt a felelőtlenség. -
Pubszon
veterán
Valaki bővített már DS216+II memóriát?
Illetve DS213j -> DS216+II migrálás lesz, ezzel kapcsolatban várok minden hasznos információt.
-
gyugyo79
addikt
válasz
V.Stryker #37255 üzenetére
Leszeded -> Átírod - >Visszamásolod a módosítottat.
Android/IOS/Win változatonként is változik a jogosultság kezelés és tárhely elérés/ kezelés.
Ha találsz olyan progit ami tudja kezelni rendesen smb/nfs/afp keresztül a fájlokat azzal meg tudod oldani VPN keresztül is amit szeretnél. Már ha találsz ilyet.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
gyugyo79 #37254 üzenetére
Tudom, hogy így működik és ezzel a tmp-es dologgal nincs is bajom. Csupán annyit szeretnék, hogy egy bizonyos mappa összes fájla ne dekkoljon mindig a telefonon. Heti egy pár alkalommal egy - egy excel miatt főleg ne.
Viszont most kipróbáltam és DS File-on keresztül ha megnyitom az excellt a telón WPS officeal mondjuk, akkor hiába mentek rá, nem mentődik fel.
Mi lenne a jó megoldás?
-
gyugyo79
addikt
válasz
V.Stryker #37252 üzenetére
Ha QC -vel éred el akkor nem kell a port ...
"nem szinkronizál le helytakarékosságból, azt azért néha szeretném megnyitni és szerkeszteni" ->
Ilyen nincs.Minden letöltődik max egy tmp (ideiglenes) könyvtárba onnan megnyílik és módosítás után vissza kerül és jó esetben a tmp -ből törlődik (még ez a weboldal is letöltődött a gépedre)...
Meg a boldog tudatlanság van meg amíg erről nem tud a felhasználó. DE ez nem Synology turpisság, így működik minden.
Ez alól valamilyen szinten a saját Office alkalmazása amit weben át lehet szerkeszteni.
Szóval a DS file az ami van a Synologyhoz és pont úgy működik mint bármi más.
-
Dolphine
addikt
Ez engem is érdekelne, hogyha van a NAS-on egy Excel fájl, akkor azt gépről, leginkább távolról el tudom érni és a változásokat menteni?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
gyugyo79 #37249 üzenetére
Akkor rosszul fejeztem ki magam.
Most kezdtem használni, dropbox, drive, icloud helyett és tök jó. Mobilról a fotókat is feltölti szépen.
Amire a kérdés irányult, hogy amit a mobilra nem szinkronizál le helytakarékosságból, azt azért néha szeretném megnyitni és szerkeszteni. Pl. egy excellt. Erre a DS File lenne csak?
Amúgy nekem nincs kinyitva a 6690 és így is megy.
A DS filelal az a baj, hogy a változások nem mentodnek el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Computex 2025: egyre komolyabban veszi a VGA piacot az Acer
- Könyvajánló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Peugeot, Citroën topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Computex 2025: Rakétasebességgel száguld a Kingston Fury
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest