Hirdetés
- Apple MacBook
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- Nyáron hozza a Steam Machine-t és a Frame-et a Valve
- Még egy körre elviszi a Raptor Lake-et az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 240 Hz-et ígérő, ultraszéles okosmonitor jött az LG gondozásában
- Kompakt vízhűtés
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyler Durden
addikt
-
Elemental
addikt
-
Narxis
nagyúr
Hát, molyon szoktam látni ilyen brutális számokat, hogy ki hány könyvet olvasott el adott hónapban.

De amúgy heti 2 könyv is 100 kötet egy évben, ami csak 5 ezerrel számolva is félmillió. Az se olcsó.
A Kindle Unlimited mennyire tartalmaz magyar könyveket? Mennyire kerülnek oda be friss megjelenések?
Van aki elolvas heti 2 könyvet?
-
Apollyon
Korrektor
Könyvtárra gondoltam, meg az antikvárra, ahol könnyen lehet olcsón és jó könyveket szerezni. Az utcán is szoktak lenni ingyen elvihető könyvek.
A könyvtár meg akár a napi 1 vagy több könyv olvasását is tudja supportálni évi párezer forintos tagságból. Aki ilyen sokat olvas, annak felesleges tárolgatnia otthon a sok egyszerolvasós könyvet, legalábbis ha nem dísznek veszi.Mondjuk nem tartom teljesen életszerűnek az évi többszáz könyv elolvasását, legalábbis magamnak biztosan nem. Még ha csak fiction kategória is, el szoktam gondolkodni az olvasottakon, és nem tudok csak úgy egyből új sztoriba ugrani. Ez alól a HP kivétel volt valamennyire, mert évekkel előbb láttam a filmeket. De nálam a heti 1-2 könyv a max, ritkán 3.
-
doc
nagyúr
Nem. Azert olcso, mert a legtobb mas hobbival osszehasonlitva minimalis koltsegbol megoldhato. A konyvtar egy-ket gomboc fagyi arabol megvan, es onnan aztan olvashatsz amennyit birsz. Felsoroltam az en egyeb hobbijaimat is, mind dragabb az olvasasnal. Es a tarsasjatekokat meg meg sem emlitettem

Igen, van akinek havi 40K nagy osszeg. Jellemzoen pont ok azok, akik ezt cigire koltik. De ez itt mar nagyon off...
-
Bozek
nagyúr
Tehát azért olcsó, mert egy dohányos többet költ ennél? Én csupán azt jeleztem, hogy az olvasás se feltétlenül olcsó hobbi. Az a havi 40 ezer meg lehet, hogy neked nem egy nagy összeg, de van, akinek igen.
-
doc
nagyúr
Hát, molyon szoktam látni ilyen brutális számokat, hogy ki hány könyvet olvasott el adott hónapban.

De amúgy heti 2 könyv is 100 kötet egy évben, ami csak 5 ezerrel számolva is félmillió. Az se olcsó.
A Kindle Unlimited mennyire tartalmaz magyar könyveket? Mennyire kerülnek oda be friss megjelenések?
Azert havi 40ezer az nem egy olyan hatalmas osszeg, egy dohanyos ennel boven tobbet kolt cigire...
Nem hasznaltam meg soha Kindle Unlimitedet, szoval nem tudom, es csak azt veszem az Amazontol amit nagyon muszaj (sajnos eleg sok ilyen van... :-/ )
-
Bozek
nagyúr
Elo kell fizetni valamilyen elofizure, pl. Kindle unlimited, aztan olvashatsz amig birod, vagy ott a konyvtar. Mondjuk napi 1 konyv az brutalis, szerintem azt meg nyugdijaskent, "semmi dolgom a vilagon" uzemmodban sem igazan realis, mar csak mentalisan sem. Heti 1 vagy 2 konyv azert sokkal kozelebb all a valosaghoz, az meg azert anyagilag nem tul megterhelo.
Van nekem masik hobbim is az olvasas mellett, motorozas, gitar, TCG, stb, mind tobbe kerul mint a konyvek

-
doc
nagyúr
Elo kell fizetni valamilyen elofizure, pl. Kindle unlimited, aztan olvashatsz amig birod, vagy ott a konyvtar. Mondjuk napi 1 konyv az brutalis, szerintem azt meg nyugdijaskent, "semmi dolgom a vilagon" uzemmodban sem igazan realis, mar csak mentalisan sem. Heti 1 vagy 2 konyv azert sokkal kozelebb all a valosaghoz, az meg azert anyagilag nem tul megterhelo.
Van nekem masik hobbim is az olvasas mellett, motorozas, gitar, TCG, stb, mind tobbe kerul mint a konyvek

-
Bozek
nagyúr
Egyébként milyen durva irónia, hogy a legegyszerűbb és leghasznosabb szabadidő-töltés – az olvasás – a legolcsóbb és legkönnyebben elérhető mindenki számára.
Én is már csak nagyrészt villanyon olvasok kényelemből. De azért átérzem a fizikai könyv varázsát. Egyedül a ragasztott kötésű, egy idő után kihulló lapos könyvek nem hiányoznak.
Ezért ha veszek mégis papíron valamit (mert villanyon nincs), akkor lehetőleg keményfedelűt, de sajnos az is sokszor ragasztott és nem fűzve kötött.Legolcsóbbnak nem nevezném azért, főleg, ha valaki napi 1 könyvet elolvas. Az úgy már bőven 150-200 ezer Ft egy hónapban. Ennél olcsóbb filmeket, sorozatokat nézni, még akkor is, ha valaki az összes streaming platformara előfizet.
-
Tyler Durden
addikt
Egyébként milyen durva irónia, hogy a legegyszerűbb és leghasznosabb szabadidő-töltés – az olvasás – a legolcsóbb és legkönnyebben elérhető mindenki számára.
Én is már csak nagyrészt villanyon olvasok kényelemből. De azért átérzem a fizikai könyv varázsát. Egyedül a ragasztott kötésű, egy idő után kihulló lapos könyvek nem hiányoznak.
Ezért ha veszek mégis papíron valamit (mert villanyon nincs), akkor lehetőleg keményfedelűt, de sajnos az is sokszor ragasztott és nem fűzve kötött.Nekem vannak olyan darabok amiket simán fizikaiban tolok, illetve még most is szoktam venni alkalomadtán. Most ráadásul sikerült papír alapon egy cirka 12-15 könyves backlogot összehozni, szóval a könyvolvasó az marad estére már az ágyban, minden más alkalom most hagyományos könyv.
Dinomano: 2 vagy 3 éve voltam a XI. kerületben egy ilyenen, kb 10k-ért hoztam el főleg régi fantasy könyveket, ami sokkal többet ért

-
Apollyon
Korrektor
Ezért ha veszek mégis papíron valamit (mert villanyon nincs), akkor lehetőleg keményfedelűt, de sajnos az is sokszor ragasztott és nem fűzve kötött. -
Dinomano
őstag
Kanizsai bolhapiac. Nem könyvért mentünk, vízgyűjtős fadézsát vadásztunk. Csak a hölgynél, aknél találtunk, árult pár könyvet is. (Korábban elírtam a címet, Gaiman-Pratchet: Elveszett Próféciákat vettük meg, aka Good Omens... 500 Ft-ot megért!
) -
Bozek
nagyúr
Jogos. Ha valaki gyűjtő, akkor rátalálhat igazi kincsekre. Én nem vagyok a gyűjtős típus.
-
Jumbozorz
senior tag
-
tibaimp
nagyúr
Ebben igazad van! Annó, mikor nyakig voltam az SW könyvek kigyűjtésében több olyan könyvet is sikerült így megvennem, ami igen csak ritka volt (gondolom az árusnak halvány gőze nem volt, mit is árul, mert akkor 10x annyiért adta volna).
-
Bozek
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
De szeretek ilyen könyvguberálásra járni, csak nálunk nagyon ritkán van, ha van...
-
Dinomano
őstag
Bolházkodtunk családdal délelőtt, 1500 Ft-ért bugáztunk 4 könyvet, egész jó állapotúakat: Dosadi kísérletet, Mennyei próféciákat (feleségemnek), Gibson: Idoru-t és Dietz: Kárhozottak légióját (Benéztem, mert már megvolt itthon.).
-
Bozek
nagyúr
Nekem is ez ugrott be elsőre, hogy mekkora irónia, hogy a pont Libri posztol ilyet, amikor direkt neki kedveztek a könylehúzó törvénnyel. Ettől függetlenül továbbra sem fogok soha vásárolni Librinél, ha meg máshol nem lesz amit akarok, inkább megveszem kobo storeban vagy hasonlóban, angolul. Legalábbis addig biztos nem kell Libri/bookline vonaltól semmi, ameddig a tudjukkikhez tartozik a cég.
Jó lenne már 5% áfa az e-könyvekre is. Azárt ha belegondolunk, egy 5000 Ft-os könyvnél is több mint ezer Ft az a 22% különbség.
Amiket én néztem, ott mindig olcsóbb az e-könyv a papíros változatához képest, legalábbis a Líránál."Amiket én néztem, ott mindig olcsóbb az e-könyv a papíros változatához képest"
Ez igaz, de lehetne még egy ezressel olcsóbb, ha 5% lenne az áfa. Én erre értettem. Az tény, hogy általában 1000-1500 Ft-tal olcsóbb az e-könyv, de ez a különbség az áfa miatt ekkora és nem nagyobb.
-
tibaimp
nagyúr
Mindig vannak pontok és ellenpontok. Én a Deltától egyszer kaptam buborékba csomagolt pakkot, amikor megreklamáltam azt, hogy csak berakták a könyveket a dobozba, és mindegyik sérülten ért ide. Mondjuk tény, hogy ebben az évben ez az 1 rendelésem volt eddig tőlük, meg úgy összességében 2015-ig visszamenőleg összesen 12 rendelésem van tőlük, de nem emlékszem rá, hogy akár csak egyszer is be lett volna csomagolva normálisan. Olyan 7 évvel ezelőtt még úgy küldték el az egyik csomagot, hogy egy sima nejlonzacskóban, amiben összevissza csúszkáltak, borultak, gyűrődtek a könyvek. Ehhez azért már kell egy elég retardált szint, hogy valakit ennyire ne érdekeljen az, hogy milyen vége lesz egy ilyen pakknak mire célba ér.
A Szukitstól meg nagyon ritkán rendelek könyvet, az esetek 95%-ban a képregényeiket rendelem, azokat viszont rendszeresen, mert nagyon jó címeket hoznak. Azok mindig befólizva több rétegben, plusz még helykitöltő "vattacukor" is van mellette. Fumax, Bubi Bolt ugyanez. Gabó kiadó, Tuan, Vad Virágok, csak akkor ha megkérem őket rá, de van hogy elfelejtik.
Mondjuk ilyen zacskós esettel nem találkoztam még, de az valóban durva, nálam is kiverte volna a biztosítékot, az tuti!
A Szukits-tól is éveken keresztül rengeteget rendeltem, míg normálisak voltak, mert onnan van az SW+Alien/AvP/Pred könyveim zöme, és mivel más kiadó cuccait is árulták, annó azt is mindig tőlük rendeltem, így egy helyről jött minden.
Még a Bookline-ról rendeltem sok könyvet, főleg antikvár példányokat, ők is jól csomagolnak.
A Fumax, Agave, Tuan, Gabó annyira nem ismert mert csak pár kiadványt rendeltem tőlük. Fumax-tól pl.: Anthony Ryan könyveket, a Gabo-tól a Dűne–sorozat stb.
-
ripla
addikt
Nem kötekedés csak mondom, hogy 2019-től rendelek a DV-től úgy ahogy folyamatosan, összesen 11 rendelés volt (most direkt megnéztem), és volt köztük egy 32 kötetes is ~70e Ft értékben (akkor kezdtem el gyűjteni a Drizzt sorozatot) és nem emlékszem, hogy akár egyszer is gond lett volna a csomagolással vagy a csomag tartalmával.
Ellenben a Szukits-nál szintén jó pár év alatt volt 2 reklamációm is, mivel konkrétan kihagytak könyvet a rendelésből, és nem akarták elhinni az igazam, azzal tudtam meggyőzni őket, hogy a küldött dobozba egyszerűen nem fért volna el több könyv, annyira szorosan volt csomagolva, persze mindenféle védelem nélkül....Mindig vannak pontok és ellenpontok. Én a Deltától egyszer kaptam buborékba csomagolt pakkot, amikor megreklamáltam azt, hogy csak berakták a könyveket a dobozba, és mindegyik sérülten ért ide. Mondjuk tény, hogy ebben az évben ez az 1 rendelésem volt eddig tőlük, meg úgy összességében 2015-ig visszamenőleg összesen 12 rendelésem van tőlük, de nem emlékszem rá, hogy akár csak egyszer is be lett volna csomagolva normálisan. Olyan 7 évvel ezelőtt még úgy küldték el az egyik csomagot, hogy egy sima nejlonzacskóban, amiben összevissza csúszkáltak, borultak, gyűrődtek a könyvek. Ehhez azért már kell egy elég retardált szint, hogy valakit ennyire ne érdekeljen az, hogy milyen vége lesz egy ilyen pakknak mire célba ér.
A Szukitstól meg nagyon ritkán rendelek könyvet, az esetek 95%-ban a képregényeiket rendelem, azokat viszont rendszeresen, mert nagyon jó címeket hoznak. Azok mindig befólizva több rétegben, plusz még helykitöltő "vattacukor" is van mellette. Fumax, Bubi Bolt ugyanez. Gabó kiadó, Tuan, Vad Virágok, csak akkor ha megkérem őket rá, de van hogy elfelejtik.
-
tibaimp
nagyúr
Nem kötekedés csak mondom, hogy 2019-től rendelek a DV-től úgy ahogy folyamatosan, összesen 11 rendelés volt (most direkt megnéztem), és volt köztük egy 32 kötetes is ~70e Ft értékben (akkor kezdtem el gyűjteni a Drizzt sorozatot) és nem emlékszem, hogy akár egyszer is gond lett volna a csomagolással vagy a csomag tartalmával.
Ellenben a Szukits-nál szintén jó pár év alatt volt 2 reklamációm is, mivel konkrétan kihagytak könyvet a rendelésből, és nem akarták elhinni az igazam, azzal tudtam meggyőzni őket, hogy a küldött dobozba egyszerűen nem fért volna el több könyv, annyira szorosan volt csomagolva, persze mindenféle védelem nélkül.... -
ripla
addikt
-
-igu-
veterán
-
Apollyon
Korrektor
És a csomagolónak nincs annyi esze, hogy több ezer forintos könyveket rendesen becsomagolja? "Bedobom a dobozba, jóvanazúgy', majd panaszkodik a hülye ha nem tetszik neki". Hát ez itt a baj.
Vannak kiadók akik profin csomagolnak, Fumax, Bubi Bolt meg a Szukits pl., ők mindig rendesen buborék fóliáznak és le is ragasztják, ahogy azt kell.
Én már felajánlottam azt is néhány kiadónak, hogy az általuk küldött több kilónyi bubi fóliát összegyűjtöm és ingyen visszaküldöm nekik, ha ezen múlik. Válaszra sem méltattak.Amíg nem látjuk a működésüket addig nem tudjuk biztosra megállapítani. Viszont elég valószínű, hogy a spórolás, garaskodás áll a háttérben.
-
ripla
addikt
Pontosan. Az is lehet, hogy az emaileket kezelő kolléga soha nem is találkozik / beszél azzal a kollégával aki csomagolja a könyveket. Vagy elég kötött budget van, és nincs pénz pukifóliára, ezért ezt a térkitöltő habot használják mert ingyen kapják valahonnan. A könyvárus biznisz eddig nem volt olyan nagy biznisz, valszeg ott spórolnak ahol tudnak.
És a csomagolónak nincs annyi esze, hogy több ezer forintos könyveket rendesen becsomagolja? "Bedobom a dobozba, jóvanazúgy', majd panaszkodik a hülye ha nem tetszik neki". Hát ez itt a baj.
Vannak kiadók akik profin csomagolnak, Fumax, Bubi Bolt meg a Szukits pl., ők mindig rendesen buborék fóliáznak és le is ragasztják, ahogy azt kell.
Én már felajánlottam azt is néhány kiadónak, hogy az általuk küldött több kilónyi bubi fóliát összegyűjtöm és ingyen visszaküldöm nekik, ha ezen múlik. Válaszra sem méltattak. -
Apollyon
Korrektor
Nekem is ez ugrott be elsőre, hogy mekkora irónia, hogy a pont Libri posztol ilyet, amikor direkt neki kedveztek a könylehúzó törvénnyel. Ettől függetlenül továbbra sem fogok soha vásárolni Librinél, ha meg máshol nem lesz amit akarok, inkább megveszem kobo storeban vagy hasonlóban, angolul. Legalábbis addig biztos nem kell Libri/bookline vonaltól semmi, ameddig a tudjukkikhez tartozik a cég.
Jó lenne már 5% áfa az e-könyvekre is. Azárt ha belegondolunk, egy 5000 Ft-os könyvnél is több mint ezer Ft az a 22% különbség.
Amiket én néztem, ott mindig olcsóbb az e-könyv a papíros változatához képest, legalábbis a Líránál. -
Apollyon
Korrektor
Pontosan. Az is lehet, hogy az emaileket kezelő kolléga soha nem is találkozik / beszél azzal a kollégával aki csomagolja a könyveket. Vagy elég kötött budget van, és nincs pénz pukifóliára, ezért ezt a térkitöltő habot használják mert ingyen kapják valahonnan. A könyvárus biznisz eddig nem volt olyan nagy biznisz, valszeg ott spórolnak ahol tudnak.
-
Bozek
nagyúr
Amúgy érdekes pont a Libri bejegyzését bemásolni ide, hiszen szinte mindenki tudja, hogy kiknek az érdekében is születettek ezek a könyvpiacot érintő törvények.
-
Cs1csó
titán
Az egyik saroknál egy 1 mm-es rész elválik a borítónál, de csak ennyi. Most már lenyugodtam, nem küldöm ennyiért vissza, majd kenek rá egy gombostűfejnyi ragasztót. Csoda hogy csak ennyi lett és nem több. De elmehet a francba a Delta, hogy nem képesek értelmezni azt amit leírok. Pontosan azért írtam le, mert a legutóbbi rendelés ugyanígy érkezett, és az egyik borító meg volt gyűrve, a másik meg volt törve, a harmadik könyvön meg volt egy szakadás...
Pedig ha körbetekernék 2 réteg buborékos fóliával, akkor nem lenne semmi gond. Kb. 100 forint plusz kiadás, akár ki is fizetem ha ennyin múlik, és utána nincs probléma meg nem kell oda-vissza küldözgetni. Ami újabb kör a futárcégnek, újabb kiadás a kiadónak mert a sérült példányt le kell selejtezni, újabb adminisztrációs kör, és megint napok kérdése mire rendeződik.... és mindez 2 réteg buborékos fólia elmaradása miatt... az emberek egészen egyszerűen nem gondolkodnak hosszútávon, pedig rengeteg időt, energiát és pénzt spórolhatnánk vele. És még csak nem is kellene évekre, csak néhány napra, és a probléma valószínűleg fel sem bukkanna.Azt nem értem, hogy MIÉRT nem foglalkoznak jobban az olyan "fanatikus" megrendelőkkel akik akár egyszerre több könyvet, és rendszeresen rendelnek. Érthetetlen.
De lehet az van amit tibaimp írt, hogy baj van az üzenet áramlással. De igazán nem tudjuk, Lehet van szólva és a csomagolóban TELIBE XARJÁK, vagy pedig simán nincs szólva. -
tibaimp
nagyúr
Az egyik saroknál egy 1 mm-es rész elválik a borítónál, de csak ennyi. Most már lenyugodtam, nem küldöm ennyiért vissza, majd kenek rá egy gombostűfejnyi ragasztót. Csoda hogy csak ennyi lett és nem több. De elmehet a francba a Delta, hogy nem képesek értelmezni azt amit leírok. Pontosan azért írtam le, mert a legutóbbi rendelés ugyanígy érkezett, és az egyik borító meg volt gyűrve, a másik meg volt törve, a harmadik könyvön meg volt egy szakadás...
Pedig ha körbetekernék 2 réteg buborékos fóliával, akkor nem lenne semmi gond. Kb. 100 forint plusz kiadás, akár ki is fizetem ha ennyin múlik, és utána nincs probléma meg nem kell oda-vissza küldözgetni. Ami újabb kör a futárcégnek, újabb kiadás a kiadónak mert a sérült példányt le kell selejtezni, újabb adminisztrációs kör, és megint napok kérdése mire rendeződik.... és mindez 2 réteg buborékos fólia elmaradása miatt... az emberek egészen egyszerűen nem gondolkodnak hosszútávon, pedig rengeteg időt, energiát és pénzt spórolhatnánk vele. És még csak nem is kellene évekre, csak néhány napra, és a probléma valószínűleg fel sem bukkanna.Szerintem az információ áramlással van a gond, mint általában az összes ilyen, vagy hasonló probléma esetén. Vagyis Te írtál valakinek, azt elolvasta eghyik, de nem adta át a másiknak a csomagoló személyzstnek.
-
ripla
addikt
Pedig ha körbetekernék 2 réteg buborékos fóliával, akkor nem lenne semmi gond. Kb. 100 forint plusz kiadás, akár ki is fizetem ha ennyin múlik, és utána nincs probléma meg nem kell oda-vissza küldözgetni. Ami újabb kör a futárcégnek, újabb kiadás a kiadónak mert a sérült példányt le kell selejtezni, újabb adminisztrációs kör, és megint napok kérdése mire rendeződik.... és mindez 2 réteg buborékos fólia elmaradása miatt... az emberek egészen egyszerűen nem gondolkodnak hosszútávon, pedig rengeteg időt, energiát és pénzt spórolhatnánk vele. És még csak nem is kellene évekre, csak néhány napra, és a probléma valószínűleg fel sem bukkanna. -
Cs1csó
titán
-
tibaimp
nagyúr
-
ripla
addikt
Amúgy ilyen.
-
ripla
addikt
Nyomatékosan megkértem a Delta Vision kiadót, hogy a rendelésemet csomagolják buborékos fóliába, mert volt már ebből probléma és vissza lett küldve a csomag, mert sérültek voltak a könyvek. Direkt leírtam nekik, hogy 2 réteg buborékos fólia, és rengeteg időt meg energiát spórolnánk meg egymásnak.
A Delta és a csomagolásuk:
Én komolyan nem értem... retardáltak dolgoznak ott? Szellemi fogyatékosok? Vagy én vagyok az aki nem magyarul beszél? Elképesztő, komolyan mondom... most ha csak egyetlen karcolás lesz bármelyik könyvön, küldöm vissza.
-
Dinomano
őstag
-
Elemental
addikt
Én tőle egyelőre csak a Xenót olvastam. Annyira nem varázsolt el. Vártam már, hogy legyek végre túl rajta.
-
Dinomano
őstag
Ti ajánlásotokra olvastam Xeno-t, az tetszett, meg pár novelláját olvastam Botondnak... Azok közül volt ilyen is, olyan is... De a Xeno-t én is ajánlom!
-
pethYeti
addikt
Félig meddig off. De most sikerült megfejtenem hogy 1-2 könyv lapozáskor miért villan egyet lapozáskor az ebook olvasóm valami fura módon.
Szóval kedves Agave... Mi a bánatért kell az alap szövegre, színt tenni? Éppen nem fekete szürkét?
Dungeon Crawler Carl könyveknél szembesültem ezzel. -
Sonja
nagyúr
-
JamesFinn
senior tag
doc, Bozek, köszönöm! Közben rájöttem, hogy a xenot már megvettem valamikor régen, de nem olvastam el. Az fog következni.
-
Bozek
nagyúr
Sok könyvet nem olvastam még tőle, de Az eldobható testek tetszett. Az időutazás napja/tegnapja se volt rossz, a Xeno meg még csak tervben van.
-
doc
nagyúr
Barmit a Poszthuman Dontes ota, az az elso "ujvonalas" Hackett-konyv, bar nekem kevesbe tetszett, az utana jovokbol mindent ajanlok, nekem a Xeno a kedvencem
dibook.hu-n elerheto mind. -
JamesFinn
senior tag
Sziasztok. Most fejeztem be a bionautákat. Teljesen beszippantott. Mivel folytassam a Markovics Botond - Brandon Hackett vonalon? Mit ajánlotok? Lényeg, hogy e-könyvben meg tudjam venni. Köszönöm a segítséget!
-
sherlock82
senior tag
Egy örök szerelem története - Az AC Milan legendás igazgatójának memoárja ( Adriano Galliani )
Csak ajánlani tudom minden olyan olvasónak jó szívvel emlékszik a korabeli olasz labdarúgásra és az ac milanra. Remek leírások vannak a könyvszerzőjének fiatalkorából is.
-
Dinomano
őstag
-
gerii
addikt
Én fizikális könyvet vettem, ha már megvan a többi is. Remélem ez nem lesz olyan gusztustalan mint Az ember könyve
-
gbors
nagyúr
Margaret Weis - Tracy Hickman: Dragons of Summer Flame / A nyári tűz sárkányai (1995)
A trükkös cím ellenére a könyv a második Dragonlance-generáció első teljes regénye (terjedelmét tekintve majdnem duológia), az első trilógia főszereplőinek utódaival a főbb szerepekben. Meglepően erősen a nyitás a , annak az ígéretével, hogy a Dragonlance-ben jellemzően szögegyszerű morális kérdések sokkal bonyolultabban lesznek tálalva - aztán mégsem. Látszott, hogy a szerzők próbákoznak nagyon valami komplexebbet írni, de aztán csak visszatértek a 100 tonnás plotarmorok és a saját magukat folyamatosan überelő drámai ívek világába. Ahogy az első generációban, a főbb karakterek most is a leginkább időkritikus pillanatokban kezdenek filozofálni, vagy lelki életet élni, esetleg mindkettőt egyszerre - szóval más arcok, de igazából minden maradt a régiben.fekete lovagokkal
Mindezen gyengeségekért cserébe a sztori izgalmas (ha kicsit ponyvásan is), és a végére egész jól le is lett kerekítve. Nem a legjobb Dragonlance könyv, de aki a főbb trilógiákat kedveli, annak ezt is érdemes elolvasni. -
Dinomano
őstag
-
rjg
őstag
Periféria sorozat a könyv hányad részét dolgozta fel? Illetve mennyire eltérő a könyv és sorozat egymástól? Lehet kipróbálnám, ha maga a könyv egy kerek lezárt történet.
Régen nagyon sok Dick-et olvastam, az utóbbi pár évben viszont hanyagoltam az "öreget". Bepróbálom a Jövő orvosa-t és a "Végső igazság"-ot tőle.
Ha arra a Perifériára gondolsz, amire én, az nem Dick, hanem William Gibson. Két részes a könyv, a sorozat az első részt dolgozza fel, kb követve az írást.
-
Dinomano
őstag
Periféria sorozat a könyv hányad részét dolgozta fel? Illetve mennyire eltérő a könyv és sorozat egymástól? Lehet kipróbálnám, ha maga a könyv egy kerek lezárt történet.
Régen nagyon sok Dick-et olvastam, az utóbbi pár évben viszont hanyagoltam az "öreget". Bepróbálom a Jövő orvosa-t és a "Végső igazság"-ot tőle.
-
Apollyon
Korrektor
Én elsőre csak "simát" kaptam, de jött később egy email, amiben írták, hogy
A *Bionauták* című könyv esetében jelenleg az általános dedikációs verzió van az Ön profiljában egy technikai probléma okán.
Az előbb megkaptam a fullos cuccot, nekem így néz ki (privacy miatt leszedtem a saját nevem)
Hát ez még mindig nem az amire gondoltam személyre szóló dedikálás alatt, de sebaj.
A személyes üzenetet meg gondolom megkapja később, de a könyvre akkor nem került rá.)
-
doc
nagyúr
hm, megkaptam a dedikalt peldanyt, de nem nevreszolo hanem 'sima' dedikalt, az kesobb jon majd vajon?
-
koncsik
MODERÁTOR
Köszönöm (én azt írtam, hogy "köszönet minden könyvért, további sok sikert"
)
Majd kiderül
-
doc
nagyúr
En nem irtam semmit, nem jutott eszembe semmi ertelmes, amugy tegnap is beszeltem vele a facebook commentszekciojaban, szoval nem ereztem szukseget

-
Apollyon
Korrektor
-
Bozek
nagyúr
-
Apollyon
Korrektor
-
Narxis
nagyúr
-
Dinomano
őstag
Pedig azt gondolná az ember, hogy egy ismertebb klasszikusnak van jó pár fordítása... Úgy látszik, mégsem...
-
Narxis
nagyúr
Igen, hivatalosan nincs más sajnos. Nem hivatalosan elérhető még a Görög–G. Beke-féle ami szintén nem mai fordítás de modernebb. A legújabb Soproni András és a Vári Erzsébet-féle nincs e-könyvben, még a kiadó oldalán se találtam.
-
Bozek
nagyúr
Megnéztem az 1000 Ft-os DiBook-osnál is a beleolvasót, összehasonlítottam a MEK-essel és szerintem ugyanaz a szöveg.
-
Apollyon
Korrektor
A Szabó Endre által fordított verziókat én már hanyagolnám.
E-bookban nincs sajnos modern fordítás, megkérdeztem az Európa kiadót, hogy mikor lesz ebook kiadás a Soproni András-féle fordításból, azt mondták, hogy júniusban. De ez a tavalyi évben volt... úgyhogy ősszel megvettem a papír verziót, le szokták akciózni, én az eredeti ár 50%-áért szereztem be.
-
Narxis
nagyúr
A két DiBook-os meg két különböző kiadó, a 800 Ft-os 2016-os (és az ISBN szám alapján 546 oldal, szóval valószínűleg csak elírás), az 1000 Ft-os pedig 2021-es. Lehet, hogy más fordította, de erre sehol nem találtam adatot. A MEK-es Szabó Endre fordítása.
Csak hogy érdekes legyen, itt a beleolvasó meg egy 2020-as kiadás, ami szintén Szabó Endre fordítása és a Moly 724 oldalasnak írja. De a borítón a GreenLight Könyvek (a 2021-es kiadás) olvasható, a beleolvasó viszont a PairDime kiadás. Hogy a megvételnél mit kapsz, az kérdéses. Ehhez amúgy találtam egy értékelést is: "Ez az e-könyv az 1911-es kiadás, Szabó Endre fordítása, teljesen olvashatatlan/élvezhetetlen."
Az azért túlzás, hogy olvashatatlan de nekem is azért keltette fel az érdeklődésem mert reméltem, hogy van egy nyelvtanilag modernebb változat. Ha nincs akkor jó a MEK-es is.
-
Bozek
nagyúr
A két DiBook-os meg két különböző kiadó, a 800 Ft-os 2016-os (és az ISBN szám alapján 546 oldal, szóval valószínűleg csak elírás), az 1000 Ft-os pedig 2021-es. Lehet, hogy más fordította, de erre sehol nem találtam adatot. A MEK-es Szabó Endre fordítása.
Csak hogy érdekes legyen, itt a beleolvasó meg egy 2020-as kiadás, ami szintén Szabó Endre fordítása és a Moly 724 oldalasnak írja. De a borítón a GreenLight Könyvek (a 2021-es kiadás) olvasható, a beleolvasó viszont a PairDime kiadás. Hogy a megvételnél mit kapsz, az kérdéses. Ehhez amúgy találtam egy értékelést is: "Ez az e-könyv az 1911-es kiadás, Szabó Endre fordítása, teljesen olvashatatlan/élvezhetetlen."
-
MrSealRD
veterán
Segítséget szeretnék kérni. A háború művészetét szeretném megvenni... A Tokaji Zsolt féle új fordítással. Illetve a A hadviselés szabályai (Wuzi) + A tábornagy metódusa (Sima Fa) kiegészítésekkel.
Viszont az utóbbi 5 évben több kiadás is megjelent, többféle változatban és oldalszámmal.
Szeretném a legbővebb tartalmú változatot illetve nem a zsebkönyv format hanem egy "rendes" könyvet.
Ebben tud valaki segíteni? A keresőkkel meg utánanézéssel megvannak az egyes változatok, csak a különbségek nem egyértelműek.
-
Narxis
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
Tyler Durden
addikt
-
Elemental
addikt
Ne égess ki, olyan backlogom van így is, hogy majd a nyugdíjas éveimben talán eljutok a feléig
Szavazz olyan könyvre, amit már olvastál
-
doc
nagyúr
Nincs ezzel baj, ha nem vonz, keress mást, annyi könyv van meg

mondjuk ezt pont a legjobbnak mondod, én sem a Gyűrűk urának, sem a HP-nem nem vagyok nagy rajongója, bár ha a kettő közül kene választanom, azért a GyU az boven a HP felett van

-
Bozek
nagyúr
Nekem biztos nem lesz első alkalom, sosem gondolkoztam rajta, hogy elolvassam, a filmeket sem néztem meg. Az okát ne kérdezd, mert nem tudom megmondani. Egyszerűen nem akarom. Ugyanígy vagyok a Harry Potterrel is.
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
ripla
addikt
-
Tyler Durden
addikt
-
Narxis
nagyúr
Indítani kellene egy szavazást könyvekkel és amire a legtöbb szavazat érkezik azt elolvassuk és utána megbeszéljük, hogy kinek hogy tetszett. Na mit szóltok hozzá?
-
ripla
addikt
-
Dinomano
őstag
-
doc
nagyúr
igazabol csak most realizalodott bennem, hogy vannak olyanok akik meg sosem olvastak pl a Gyuruk Urat, valahogy olyan fura erzes, olyan mintha ezt mindig mindenki mar olvasta volna
persze nyilvan mindenkinek volt/lesz elso alkalom, de akkor is... -
ripla
addikt
-
Tyler Durden
addikt
-
Bozek
nagyúr
Hogyan? Állványon mondjuk. Akkor nem kell kézben tartani. Bár jól mutat a polcon, de olvasni inkább egy e-book olvasón olvasnék ilyen hosszú könyveket. Mondjuk a 3 kötet 1232 oldalon, az nem is olyan hosszú, alig több mint 400 oldal egy kötet. Vannak ennél vaskosabb könyvek is.
-
koncsik
MODERÁTOR
-
gerii
addikt
Európa könyvkiadótól:
Könyv: J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura - Európa Könyvkiadó#9440
19.649 huf volt szállítással együtt, egy huszast kapott a futár.
Ha valaki megrendeli, a térképet óvatosan szedje ki, azzal a ragadós kis "rágógumival" van berögzítve a hátsó borító belső részére, nem hagy nyomot, csak óvatosan kell leszedni, nehogy elszakítsa.
67mm vastag, az kb a Dűne nagy könyvnél is vastagabb. Talán a Metro ami olyasmi lehet. Hogy lehet ezt olvasni?
Amúgy ez a 3 könyves verzióhoz képest miben más? -
tibaimp
nagyúr
Európa könyvkiadótól:
Ha valaki megrendeli, a térképet óvatosan szedje ki, azzal a ragadós kis "rágógumival" van berögzítve a hátsó borító belső részére, nem hagy nyomot, csak óvatosan kell leszedni, nehogy elszakítsa.
Köszi

Olvastad már, amúgy? Gondolom, a filmet láttad?
-
ripla
addikt
Európa könyvkiadótól:
-
-igu-
veterán
-
tibaimp
nagyúr
-
koncsik
MODERÁTOR
-
Phoen|x
addikt
-
tibaimp
nagyúr
-
ripla
addikt
-
gbors
nagyúr
Az első regény fő szálai nagyobbrészt kapnak lezárást, viszont nyílnak újak a legvégén. Nálam ez korrekt cliffhanger, viszont az irány, amit az új szálak behoznak, annyira nem tetszik. Én majd csak akkor folytatom, ha kint lesz a 3. is, és nem várom körömrágva...
-
doc
nagyúr
-
Cs1csó
titán
Doki, csak nem kölcsön adtad a DeLoreant? Azt gondolná az ember, hogy a lottó 5-öst akarják megnyerne, erre mi történik: egy könyvet olvasnak el vele ami csak a jövőben jelenik majd meg.
-
doc
nagyúr
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
Valahova eljut, de azért lezarasnak nem nevezném, belebegtetnek egy olyan új csavart ami majd a második könyvben lesz kifejtve (remélhetőleg). Illetve sok kérdés maradt bennem, de azért nincs “felbevagva” a könyv.
na erre varrjal gombot
amúgy nem nézted a kiadónál, mikorra van tervezve a folytatás magyarul? Nem jön most vagy ősszel?Annyi elég - nekem - ha nem "körömrágós" a lezárás, vagy filmes hasonlattal élve: zuhan kifelé az ablakon de már csak a következő részben tudjuk meg mi lett vele
Passz, még az eredeti is csak tavaly jelent meg. Német kiadás van már belőle azt láttam.
-
doc
nagyúr
Valahova eljut, de azért lezarasnak nem nevezném, belebegtetnek egy olyan új csavart ami majd a második könyvben lesz kifejtve (remélhetőleg). Illetve sok kérdés maradt bennem, de azért nincs “felbevagva” a könyv.
na erre varrjal gombot
amúgy nem nézted a kiadónál, mikorra van tervezve a folytatás magyarul? Nem jön most vagy ősszel? -
Cs1csó
titán
Én elolvastam a magyar megjeleneskor, tetszett, van elek,
kozepe, meg annyibol vége is hogy eljut valahova. Mondjuk gondolkodtam rajta hogy egybol folytatom is a második résszel ami pont akkor jelent meg magyarul, de aztán elvitt a Dungeon Crawler Carl
szerintem nyugodtan olvasd el, a következő resz megjelenése előtt megy egy gyors “mi történt eddig” képbe rak könnyen.ezt írtam róla: [link]
doc! Erre voltam kíváncsi, hogy van e valami lezárása legalább az aktuális kötetnek. -
doc
nagyúr
Én elolvastam a magyar megjeleneskor, tetszett, van elek,
kozepe, meg annyibol vége is hogy eljut valahova. Mondjuk gondolkodtam rajta hogy egybol folytatom is a második résszel ami pont akkor jelent meg magyarul, de aztán elvitt a Dungeon Crawler Carl
szerintem nyugodtan olvasd el, a következő resz megjelenése előtt megy egy gyors “mi történt eddig” képbe rak könnyen.ezt írtam róla: [link]
-
Cs1csó
titán
Hellóka, azoktól kérdezem, akik olvasták James Islington-tól az "A sokság akarata" c. regényt:
Úgy, hogy a folytatás még nem jelent meg magyarul, érdemes belekezdeni? -
Petreszku
senior tag
-
gbors
nagyúr
Nekem egy pártízéves angol egybekiadás van meg valahol (nincs kéznél), az emlékeim szerint 1100-1200 oldal között van. A különálló könyvek is jellemzően 400 és 500 oldal között vannak kiadástól függően, az 1800 oldal elég soknak tűnik.
A kiadók persze előszeretettel játszanak a terjedelemmel, hogy többnek tűnjön egy könyv - betűméret, betűköz, sorköz, margók manipulálásával simán lehet ugyanaz a tartalom 30-40%-kal több vagy kevesebb oldal azonos lapméret esetén. Szerintem ilyesmi van a háttérben.
Szerk. ill. az biztos, hogy az 1800 oldal csak a 3 kötet? Van olyan gyűjteményes kiadás, amihez a Hobbitot is hozzácsapják.#9381 tibaimp: nm!

Ha még érdekes, most itt van a LotR könyvem - pont 1000 oldal a függelékek nélkül, 1120 a függelékekkel. 20x13x5.5 cm, szóval jóval kisebb, mint az említett gyűjtői - golyózik is tőle a szemem

-
doc
nagyúr
Ezzel egyetertek, az LLM Igazan ujat, kreativat letrehozni nem jo, de regota mondom mar mas teruletek kapcsan is hogy az LLM nagyon hasznos, de idovel mas technologia kell helyette hogy igazan fejlodni tudjon az AI.
Mindenesetre vannak olyan konyvek, ahol szerintem nincs is igeny a kreativitasra, az igazi ujdonsagra, pl. nem hinnem hogy az anno nagyon nepszeru "Szilvia", "Ramona" es tarsaikent kiadott romantikus fuzet-sorozatoknal eszrevenne az olvaso hogy azt gep irta

-
Apollyon
Korrektor
-
doc
nagyúr
Nyilván nem veszem meg, de nem az a lényeg, hanem hogy semmi keresnivalója az AI slopnak egy könyvesboltban.
Ha utánanézel hogyan működnek a nagy nyelvi modellek, akkor egyértelmű lesz hogy semmi értelme ezeket a generált szemeteket olvasni. Sem most, sem később. Eredeti ötlete sosem lesz.azert ezekkel a "sosem lesz" kijelentesekkel csak ovatosan, szamtalanszor megcafolta mar ezeket a valosag

-
Apollyon
Korrektor
Egyszerű, nem kell megvenni a könyvet. Eddig se vetted meg azt, amiről azt gondoltad, hogy nem üti meg a szintet, amire neked szükséged van.
Miért ne lehetne jó egy AI-al generált könyv? Az se csodafegyver, a sztorit azért ki kell találni hozzá. Hiába kéred meg, hogy írjon egy könyvet egy varázslóról a varázslóiskolában, nem fogja megírni a Harry Potter-t.
Hozzáteszem: még biztos nem.Nyilván nem veszem meg, de nem az a lényeg, hanem hogy semmi keresnivalója az AI slopnak egy könyvesboltban.
Ha utánanézel hogyan működnek a nagy nyelvi modellek, akkor egyértelmű lesz hogy semmi értelme ezeket a generált szemeteket olvasni. Sem most, sem később. Eredeti ötlete sosem lesz. -
doc
nagyúr
Egyszerű, nem kell megvenni a könyvet. Eddig se vetted meg azt, amiről azt gondoltad, hogy nem üti meg a szintet, amire neked szükséged van.
Miért ne lehetne jó egy AI-al generált könyv? Az se csodafegyver, a sztorit azért ki kell találni hozzá. Hiába kéred meg, hogy írjon egy könyvet egy varázslóról a varázslóiskolában, nem fogja megírni a Harry Potter-t.
Hozzáteszem: még biztos nem.Szerintem meg pont a Harry Pottert (vagyis HP lightot) fogja megírni, eredeti ötletek nélkül. És igen: most még

-
Bozek
nagyúr
Úgy látszik, hogy a Barnes & Not Noble-nek rendben van az, hogy AI-jal generált könyveket árusítson:
AI-written books at Barnes & Noble? CEO clarifies statement that stirred calls for boycottJelen pillanatban nem fenyeget minket itt Európában a B&N, de a trend nem jó.
Komoly amúgy, hogy sokan ennyire kétségbeesetten akarnak mindenféle effort nélkül pénzt keresni.Egyszerű, nem kell megvenni a könyvet. Eddig se vetted meg azt, amiről azt gondoltad, hogy nem üti meg a szintet, amire neked szükséged van.
Hozzáteszem: még biztos nem. -
doc
nagyúr
Úgy látszik, hogy a Barnes & Not Noble-nek rendben van az, hogy AI-jal generált könyveket árusítson:
AI-written books at Barnes & Noble? CEO clarifies statement that stirred calls for boycottJelen pillanatban nem fenyeget minket itt Európában a B&N, de a trend nem jó.
Komoly amúgy, hogy sokan ennyire kétségbeesetten akarnak mindenféle effort nélkül pénzt keresni.Az amazon évek óta árul ai-generált könyveket, a YT tele van tutorialokkal hogy hogyan tudsz te is ilyet csinalni és az Amazonon árulni
(ettől meg ez gaz, legalábbis jelen állapotában, pár év múlva szerintem siman veri a gagyi irok nagy részét).Ajanlom egyébként Markovits Botond vonatkozó novelláját, az Utolsó írót

-
Apollyon
Korrektor
Komoly amúgy, hogy sokan ennyire kétségbeesetten akarnak mindenféle effort nélkül pénzt keresni. -
elfelejtette
veterán
-
Phoen|x
addikt
-
tibaimp
nagyúr
Nekem pont a Köd c. film a kedvencem, pedig csak egy novellán alapul.
Nekem meg a Remény rabjai és a Halálsoron.
-
Dinomano
őstag
Annak nagyon szemét vége lett! Setét Torony mozifilmet inkább hagyjuk, ritka gyatrára sikerült, még King filmek minőségéhez képest is.
-
Rigormortiis
veterán
-
Phoen|x
addikt
Tegnap fejeztem be a második könyvet. Eddig tetszik. Az az érdekes, hogy túl sok minden nem történik benne, de mégis képes arra hogy lekössön. Pontosabban, lassabban csordogál a történet, így néha elmélázik apróságokon, de mire pont kizökkentene, addigra visszatér a fősodorbeli történethez. Még pontosabban, úgy történik benne sokminden, hogy azért érződik lassabbnak, mert lassan bontja ki, de ettől nem válik unalmassá, mert valami apróság mindig felkelti a figyelmet ahhoz, hogy egyre csak vigyen tovább és tovább. Ezáltal viszont pont azt éri el, hogy az ember szinte benne érzi magát a sztoriban, annyira részletes.
Sztori alapján az első könyvet dark fantasynak mondanám, a második viszont már inkább ilyen multidimenziós utazásos. A harmadikról még semmit nem tudok.
Az is jó, hogy gyorsan lehet vele haladni, az átlagnál nagyobbak a betűk, egy oldallal megvagyok kb. 1 perc alatt.#9401
Hogyan kötődik hozzá? Mármint konkrétan vannak közös szereplők, vagy csak áthallások?Leginkább a szereplők, elég központik is. Meg utalgatások, helyszínek.
Aki eleve szereti Kinget annak érdemes olvasni még egy rakat könyvet a torony elött, közben meg utána is. De simán megállja a helyét maga a regényfolyam önmagában is. -
Cs1csó
titán
Nahh köszi, akkor az is felrakva a listára. Az a baj, hogy olyan q-m van, szerintem nyugdíjas koromra is bőven lesz mit olvasnom..
Cs1csó: neked is köszi!. Az még csak filmen volt meg és az annyira engem nem mozgatott meg. Könyvben ha azt mondod jó, akkor megy listára.
Sajnos King adaptációk ritka gyengék, tisztelet a kivételnek (érdekes, hogy az IMDB-n a legjobb film a Remény rabjai egy King adaptáció, bár csak egy kis novella)
Láttam frissebb AZ filmeket és nem rosszak, de meg sem közelítik a regényt. Elképesztően izgalmas epizódok maradtak ki. Kár. -
ripla
addikt
Szép gyűjtemény! Setét toronyról érdekelnének vélemények, szemezek vele egy ideje. Utoljára a Végítéletet olvastam, az rendesen beszippantott, örültem, hogy nem egy rövid darab.
Tegnap fejeztem be a második könyvet. Eddig tetszik. Az az érdekes, hogy túl sok minden nem történik benne, de mégis képes arra hogy lekössön. Pontosabban, lassabban csordogál a történet, így néha elmélázik apróságokon, de mire pont kizökkentene, addigra visszatér a fősodorbeli történethez. Még pontosabban, úgy történik benne sokminden, hogy azért érződik lassabbnak, mert lassan bontja ki, de ettől nem válik unalmassá, mert valami apróság mindig felkelti a figyelmet ahhoz, hogy egyre csak vigyen tovább és tovább. Ezáltal viszont pont azt éri el, hogy az ember szinte benne érzi magát a sztoriban, annyira részletes.
Sztori alapján az első könyvet dark fantasynak mondanám, a második viszont már inkább ilyen multidimenziós utazásos. A harmadikról még semmit nem tudok.
Az is jó, hogy gyorsan lehet vele haladni, az átlagnál nagyobbak a betűk, egy oldallal megvagyok kb. 1 perc alatt.#9401
Hogyan kötődik hozzá? Mármint konkrétan vannak közös szereplők, vagy csak áthallások? -
genndy
addikt
A borzalmak városa és a végítélet kötődik.
Én egyébként az atlantisz gyermekeivel kezdtem az egész torony témát. Az annyira bejött, hogy gondoltam uccu neki. Ráadásul még újra ki is adták akkoriban.Tyler Durden:
A végítélet pont az előzménye. De csak messziről érinti. Valamennyire mélyítik az egyéb könyvek a szereplőket, meg a történetet, de azok nélkül is teljesen jó.Setét Toronyhoz elég szorosan kötődik a Talizmán és a folytatása A Fekete Ház is (előbbi talán még kevésbé, de a folytatás egyértelműen).
@Tyler Durden: a film sajnos egy összecsapott katyvasz lett, a könyvek azért sokkal jobbak (bár King sokszor felesleges túlírása azért azokban is ott van). De jobbak, meg a végén a lezárást odatette szerintem, arra elismerően csettintettem a 7-8000 oldal után.
-
Tyler Durden
addikt
Én egyébként az atlantisz gyermekeivel kezdtem az egész torony témát. Az annyira bejött, hogy gondoltam uccu neki. Ráadásul még újra ki is adták akkoriban.Tyler Durden:
A végítélet pont az előzménye. De csak messziről érinti. Valamennyire mélyítik az egyéb könyvek a szereplőket, meg a történetet, de azok nélkül is teljesen jó.Nahh köszi, akkor az is felrakva a listára. Az a baj, hogy olyan q-m van, szerintem nyugdíjas koromra is bőven lesz mit olvasnom..
Cs1csó: neked is köszi!. Az még csak filmen volt meg és az annyira engem nem mozgatott meg. Könyvben ha azt mondod jó, akkor megy listára.
-
Phoen|x
addikt
A végítélet pont az előzménye. De csak messziről érinti. Valamennyire mélyítik az egyéb könyvek a szereplőket, meg a történetet, de azok nélkül is teljesen jó.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Lenovo Yoga Slim 6 OLED Ryzen 5 7540U / 16GB / OLED / FHD+ Garancia
- iPhone SE 2020 128GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4893, 96% AKKSI
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-QM I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Garancia!
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

)
Újakat meg nem talál az ember illyen helyeken.

Dungeon Crawler Carl könyveknél szembesültem ezzel.
)