Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bandit21

addikt

válasz tibbike01 #215089 üzenetére

Üdv, értem, és ez alapján csinálom.

Volt 1 év 15 ezernel olaj

2 év 21 ezernél átvizsgálás

Most 3 év és 27 ezernél csak olaj csere kell mert az olajban hiába van csak 12 ezer de ment 2 évet.

Az egyik VW szalon szerint így is van.

A másik szerint meg van 3 éves szerviz is, és ilyet is akar csinálni kb netto 50 ért.

Az ajánlatot nézve a kettő közt egy eltérés van.

Aki csinálna a 3 éves átvizsgálast ott oda van írva az olaj a szűrő meg a csavar meg a mindenféle mellé hogy: "ellenorző szerviz olajcserevel". Ez egy önálló tétel.

Nincs benne se fék se váltó olaj se gyertya de még pollen szűrő se.

Ez gondolom a rá nézünk 50 ért és nyomunk egy entert kategória. De attól még ez lehet kötelező.

Engem tehát az érdekelty hogy ez, a 3 éves ellenőrző valóban kötelező e vagy sem?

És ha igen akkor lehet olyan jó fej az egyik hogy elismeri kb hogy ez egy enter lenyomasa és elengedi míg a másik kér érte 50-et?

De ha ez kötelező és azt választom aki azt mondta, hogy nem szükséges, és ki uti simán akkor a kocsi garancia hogy fog állni?
    Mert az meg többet ér mint 50.

És igen félezni terveztem anno az olajcseret, 1 évesen 15 nél meg is volt, de 2 évesen 21 ezernél hülyeségnek gondoltam. Most viszont mégis 2 éves az olaj ha 12 ezret is futott csak.
    Kéne valami köztes megoldás, mondjuk maximum másfél év és maximum 15 ezer.

Amúgy akik csinálni akarják a 3 évest azt mondták hogy az új Skodak esetében a 2 év/30 e km ről átállt a gyár az 1/15 ezer előírása.
    Innentől tehát az eddigi köztes csere már a gyári periódus. Csak a 0w20 és 0w30 -nal elvileg.

Új hozzászólás Aktív témák