- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- OLED monitor topic
- Apple MacBook
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Mini PC
-
PROHARDVER!
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ

Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valamint neked is kösz a választ!
Hát én már a nagyon sok idővel vagyok bajban.
Család, munka és a mindennapi teendők mellett már alig jut ilyen "hobby" tevékenységekre idő.
Pedig szeretnék tanulni, megoldani ilyen jellegű feladványokat is, de egyszerűen már kezd (nagyon) sok lenni.
Persze még nem adtam fel. Majd szépen lassan megpróbálok haladni. -
gduck
addikt
válasz
Zwodkassy
üzenetére
"Én csak egy Transmission-t szerettem volna frissíteni"
Jajj... Megmondom őszintén én annó nagyon sok időt eltöltöttem azzal, hogy befordítsak új gcc-t és CMake-t meg a többbi függőséget, hogy be tudjam fordítani az újabb Transmission verziókat. De ennek köszönhetően, így jelenleg a (pár napja megjelent) 4.1.0-es verziót használom.

De már úgy fel van frissítve az ffp-m, hogy nem biztos tudok pontos útmutatót adni a telepítéshez. Ha szeretnéd megpróbálhatom összeszedni, de nem lesz egyszerű menet és ssh alól kell telepíteni sok mindent... -
Ismételt köszünet a segítségért!
Olvasgatom a fórumot, próbálok okosodni
"funpkg -r packageneve
leszedi a packaget"
Ezeket a parancsokat SSH-n belépve kéne kiadnom, ugye?
Bocsi a kezdő kérdésekért!
Pl. MikroTik vonalon megy a szöveges felület, de itt egy kicsit elveszettenk érzem magam.
Persze tanulni sosem késő :-)"nem fog menni, nyilvan, mert a FRISEBB fuggosegek is hianyoznak majd, elvileg talan irja h melyek, amikor probalod inditani, azokat potold. lehet h lesz fuggoseg aminek kell tovabbi fuggo package, szoval elleszel vele
"
Ezekről a függőségekről is olvastam már, sejtem is, de még ezekben sem mozgok otthonosan."mivel mar van ffp-d, gondolom, ugy az admin mappaval stb nem kell foglalkoznod...."
Évekkel ezelőtt már találkoztam ezzel is, de ...
Majd haladgatok -
válasz
Zwodkassy
üzenetére
ha csak transmission kell, akkor ne tegyel fel mindent, nyilvan

funpkg -r packageneve
leszedi a packagetfunpkg -i packageneve
installalja a packagetszedd le a 2.82-t es tedd fel az emlitett uj 2.94+ valtozatot
nem fog menni, nyilvan, mert a FRISEBB fuggosegek is hianyoznak majd, elvileg talan irja h melyek, amikor probalod inditani, azokat potold. lehet h lesz fuggoseg aminek kell tovabbi fuggo package, szoval elleszel vele

mivel mar van ffp-d, gondolom, ugy az admin mappaval stb nem kell foglalkoznod....
-
Azt látom, anno (~ 3 éve) leszedtem egy csomó csomagot.
Ezek mind zpkg kiterjesztésűek. A legtöbbjükből a legnagyobb verziószámok vannak feltelepítve. Kivéve a Transmission-t. Ott csak a "Transmission_2.82_arm_003.zpkg"-ig jutottam el, de a "Transmission_2.83_arm_002.zpkg" már nincs feltelepítve.
Valami olyasmi emlékek ugranak be, ha ezt feltelepítettem, összecsinálta magát. Arra vidzont már nem emléxem, hogy csak a Transmission hasalt el ilyenkor, vagy az egész rendszer.Azt is sikerült "kinyomoznom" magam után, hogy én anno a "admin/zy-pkgs" mappában matatgattam. Itt a "ZYPKGS" kiterjesztés nélküli fájl módosításával tudtam rávenni a NAS-t, hogy telepítse a csomagokat.
Amiket mos te írtál, ott a csomagok "txz" kiterjesztésűek.
Még nem volt időm utána olvasni, keresni mi az eltérés közöttük. -
válasz
Zwodkassy
üzenetére
anno...
[link]esmeg:
Tonyk offline packageit ajanlom:
https://drive.google.com/drive/folders/0B2235vyo_fMMQU5VMXhQZzRZb0k?resourcekey=0-vOxyJ9B_c2UwDrXHGH9lAQtelepitesre pelda:
funpkg -i curl-7.39.0-arm-1.txznyilvan rootal....
---
anno ezeket irtam fel:0. lepes bash path fix:
-----------------------
sh
export PATH="/ffp/bin:/ffp/sbin"
echo "export PATH=/ffp/sbin:/ffp/bin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin" > /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh
chmod a+x /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh
source /ffp/etc/profile.d/pathfix.shpre-packages:
-------------
funpkg -i curl-7.39.0-arm-1.txz
funpkg -i findutils-4.5.15_git20141020-arm-1.txz
funpkg -i glib2-2.30.2-arm-0.txz
funpkg -i gnutls-3.5.7-arm-1.txz
funpkg -i mc-4.8.1.7-arm-1.txzminidlna and dependencies:
--------------------------
funpkg -i minidlna-1.2.1-arm-2.txz
funpkg -i libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -i sqlite-3.7.10-arm-0.txz
funpkg -i ffmpeg-3.4-arm-1.txz
funpkg -i libexif-0.6.20-arm-1.txz
funpkg -i flac-1.2.1-arm-1.txz
funpkg -i libvorbis-1.3.3-arm-1.txz
funpkg -i libogg-1.3.0-arm-1.txz
funpkg -i rtmpdump-2.4_git20141107-arm-1.txz
funpkg -i libwebp-0.6.0-arm-1.txz
funpkg -i x265-2.4-arm-1.txz
funpkg -i x264-0.148.2768M_gitd32d7bf-arm-1.txz
funpkg -i libvpx-1.6.1-arm-1.txz
funpkg -i twolame-0.3.13-arm-0.txz
funpkg -i libtheora-1.1.1-arm-1.txz
funpkg -i shine-3.0.0-arm-0.txz
funpkg -i opus-1.0.3-arm-0.txz
funpkg -i lame-3.99.5-arm-0.txz
funpkg -i libtasn1-4.9-arm-1.txz
funpkg -i nettle-3.3-arm-1.txz
funpkg -u rsync-3.1.0-arm-1.txztransmission:
funpkg -i libevent-2.0.21-arm-1.txzamugy asszem ez a tuti transmission:
tm_2.94+20190204 -
Pár éve reszelgettem én is a NSA325v2 idehaza, de az évek alatt a feledés homályába merült minden ezzel kapcsolatos "tudásom".
Most szeretném frissítnei a Transmission-t, de már nem emléxem a pontos menetére.
Elkezdtem ovasni az összefoglalót, de már nagyon ez elején elakadtam. Pl.: telepítsek MetaRepository-t. Ehhez hozzak létre egy "web_prefix" fájlt, és másoljam be egy megadott útvonalra. Ez a NAS fájlkezelőjével úgy látom nem tudom megtenni :-(
És ez még nagyon csak az eleje. Évekkel ezelőtt szerintem megugrottam ezen feladatot, de már nincs meg a fejemben. Találtam egy rakat Transmission zpkg-t nálam (2.77_arm001 , 2.82_arm_002 , 2.82_arm_003 , 2.83_arm_002 , stb). A NAS-on a "2.82zypkg003" van. Valamiért anno itt megálltam. Pax.
Melyik, milyen leírás alapján tudnék tovább haladni?
Ezen kívül találtam egy rakat más zpkg-t is letöltve (DyDns, MetaRepository, SMART, SysLog stb.), de a telepítésük folyamatáról nem találok feljegyzéseket :-) -
Suineg
senior tag
Van egy proxmox szerver amit most piszkálok. Sajnos egyáltalán nem támogatja a v1-et a biztonságra hivatkozva. A szerver mentések miatt mindenképp kellene. Ezen kívül van egy android alapú kivetítő aminél szintén nem tudtam elérni a múltkor, beugrott hátha ott is ez lehet a gond. Esetleg van linked ehhez amit említettél?
-
Tonyk
veterán
-
Suineg
senior tag
Jelenleg Sambán csak SMB v1 protokollon keresztűl érehető el távolról a NAS. SMB v1ről hogyan lehetne v2-re vagy esetleg v3-ra változtatni?
-
junkpod
nagyúr
Végre rászántam magam a pár hónappal ezelőtti rendszer leállásom utáni újrakezdéshez (NSA325 hardver megadta magát). Most egy NSA326-ba költözök, erre mit érdemes telepíteni, hogy jól érezzem magam vele? alapjában csak LAN file server és WAN transmission kliensre van szükségem és esetleg egy WAN sftp-re.
Nézegettem a Mijzelf féle csomagokat, az RandomTool, Entware, MIdnight csomagok hasznosnak tűnnek. -
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235
üzenetére
Nem fog menni.
Beballagsz a szolgáltatóhoz és megkérdezed, hogy hogyan kaphatsz publikus ip-t. Lehet fizetős lesz! -
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235
üzenetére
Whatismyip.com mit ír ki? Mert ez CGNAT-os cím!
-
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235
üzenetére
A NAT az nem alhálózat, hanem hogy a szolgáltató milyen ip-t ad neked. Nagyon lebutítva: Publikusat vagy valami olyat, mint amit lanokon szoktak (pl.: 10. , 192.), azaz több ügyfél egy ip címen látszik kifelé a net felé. Mert ha ilyen címed van nem is fog menni a portforward.
-
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235
üzenetére
Nem Nat-olt hálózat esetleg?
Routerben látható külső ip-cím egyezik -e az itt kijelzettel? [link]
-
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235
üzenetére
Igen. Ott ahol látod, hogy nem véletlenszerű ott van beállítva.
Ha nem Tm remote gui-t használsz, hanem csak a böngészős felületet, akkor itt (a kép csak illusztrációként két felhasználva egy másik hozzászólásból)
-
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235
üzenetére
A TM így van beállítva?
A véletlenszerű portválasztás és a porttovábbítás engedélyezése előtt NE legyen pipa!

A nas biztosan 192.168.0.100-as címen van? Fixen (vagy static dhcp-n)? Nem véletlenül dynamic dhcp-n?
A neted nem NAT-olt véletlenül???? -
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235
üzenetére
External hosthoz tettél *-ot?
-
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235
üzenetére
Google-próbáltad már: ""sagemcom fast 5670 port forwarding". Első találat.
-
gumimaci1235
tag
Sziasztok! Van egy sagemcom fast 5670 routerem a Telekomtól.
Hogyan tudom beállítani a PortForwardot, hogy a bejövő port a Transmission Remote bejövő port próba nyitva legyen? Jelenleg zárva van, és nem megy e viszzatöltés a NAS-ról. -
Balinov
titán
Sracok, megneznetek, hogy nalatok hol talalhato az smb share? Csak NFS-t latok es nem jovok ra, hogy tudom megcsinalni az smb share-t
koszi
B
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmvilág
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Autós topik
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
- Disney+
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower i7-8700 workstation /számla- garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B760 i5 14600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9070 16GB be quiet! Pure Base 500DX 750W
- Apple Airpods 4 (2026.12.30-ig Apple Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest