- Gaming notebook topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ultrabeets #22374 üzenetére
[link] vannak a temarol videoi, nezegesd meg oket, max fel ora alatt megtalalod a jo valaszt. (Nem tudom ez-e az a video,
de beszel rola valamelyik kartyasban) -
ultrabeets
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
-
kesenyi
tag
válasz
-
Zolás
addikt
válasz
Éjjel kiadja a régit, akkor is ha nem jár a motor.
Ha megálltál vedd ki a kártyát, próbáld meg berakni az újat, ha mindenképp rá akarod írni a pihenőt. Én kivenném a régit, és az újat csak induláskor tenném be, és visszaírnám a pihenőt rá. -
ultrabeets
csendes tag
Mi a pontos menete ha uj tacho kártyát kell használnom ha lejârt a régi?
Május 3.-án jâr le a régi és én akkor a 45 {rás pihenőmet töltøm. Ha jól tudom a tacho ki fogja lökni éjfélkor / vagy ha ráadom a gyújtást? Ha ekkor berakom az új kártyát akkor megszakítom a 45-öst? A pihenő alatt biztos hogy fogom majd járatni a motort is. Az első ilyen kártyacserém lesz ezért teszem fel a kërdést és nem szeretném bukni a pihenőidőt.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
HoTaZo
addikt
A babakocsi vannak hátul támasztó lábak, mert a hátsó tengelytől a vége 4m(!) és ha már jettel rámennek, attól úgy leülne, hogy nem tudna kijönni, így a lábak alá tudják támasztani a seggét. De targoncát ezek sem bírnak el. Múltkor a szlovén csak ráfutott targoncával, meg is lett az eredménye, az egyik láb megroggyant kicsit. Sikerült egy helybéli fémmegmunkáló cégnél préssel visszapofozni.
Már régóta gondoltam, hogy matrica vagy valami kell, hogy a targoncás észrevegye, hogy neki nem való az a pót. Erre látom a narancssárga kínainál, hogy egy ezresért olyan 60x90-es zászlót csinálnak, amilyet akarok. Néhány perc alatt összeraktam egy mintát, pár kacatot hozzá rendelve a hét elején meg is jött. Az elvártnál jobb minőségű az anyag és a nyomtatás is. -
csibe1
addikt
"A régi még érvényes május végéig, azt majd a jövő héten leadom, így buktam egy hónapot. El se hiszem, hogy ez itt nálunk így működik!"
Ne is nagyon hidd el. Ez nem mindig megy ilyen hamar-gyorsan.
Akkor neked szerencséd volt, én egyszer majdnem 2 évet buktam; mert csak 3 évre kaptam volna jogsit a rendszer szerint, mivel egy héttel előbb mentem orvosira.
A doki szerencsére figyelt, mehettem vissza egy hét múlva, akkor már 5 évre lett érvényes.
Érdekes anomáliák vannak a rendszerben... -
Zolás
addikt
válasz
KAMELOT #22364 üzenetére
Szabira, segítek valamennyit a mestereknek, intézem hogy ott legyen az anyag amivel dolgoznia kell. Közben kertrendezés, téli gumik felrakása, és egyéb tevékenységekkel lazítok.
Meg kocsit nézek! Még mindig nem tudom eldönteni, hogy drágább-fiatalabb-megbízhatóbb autó, vagy valami öreg vacak, ami még gurul, és nem sajnálom, hogy ott áll a kamion helyén, amíg úton vagyok.
Elmentem háziorvoshoz, jogsit csináltatni. Minden szuper, minden jó, mondta, hogy menni kell a kormányablakba, vigyem a papírt, minden frankó. Ez volt most hétfőn. Erre már másnap reggel üzenet a központból, jogosítvány hosszabítási kérelme elfogadva, gyártásra leadva. Ma délben hozta a postás! 3 nap alatt a kezembe volt! A régi még érvényes május végéig, azt majd a jövő héten leadom, így buktam egy hónapot. El se hiszem, hogy ez itt nálunk így működik! -
Di Natale
senior tag
válasz
lazoltan #22366 üzenetére
Nem könnyű elfogadható munkahelyet találni. Az első munkahelyemen 4 évig dolgoztam, de átszervezték a munkát Kínába. Utána már évente váltottam munkahelyet, mert egyik sem felelt meg számomra. Tulajdonképpen innen jött az ihlet, hogy megcsinálom a CE jogsit. A munka tetszik, imádok kamiont vezetni, de a cégnek sok olyan apró faszsága van ami miatt inkább váltanék.
Egyébként nem szoktam 3 hónap után ott hagyni egy helyet, általában egy évet szoktam magamnak adni próbaidőként.
-
lazoltan
csendes tag
válasz
HoTaZo #22361 üzenetére
a vállalkozói lét egy külön szakma, nem elég, hogy értesz a saját szakmádhoz, ezért nincs sokminden kész határidőre, vagy az elvárt minőségben, legyen szó autószerelésről vagy barmilyen kétkezi munkáról.
Én, mint magánember igénybe vennék egy szolgáltatást, és akkor jönnek a csúszások, a nem pontos kivitelezés, a félreértések, az autószerelő pl azt mondja, hogy akadékoskodó f*sz vagyok, én meg csak annyit várok el, hogy ha a kezébe adok egy 4 pontból álló listát akkor azt csinálja meg, és csinálja meg időben, mert kifizetem.
Egyébként igen, most szaródik el minden, de a 2010-es évek második fele maga volt a kánaán annak, akinek volt affinitása, igaz, én Ny-Mo-n látom, annak is a szerencsésebb részét. (Én nem értek semmihez ezen kivül, ezt mondjuk épp orvoslom)Egyébként a "kifogja a az idiótánál idiótább főnököket" is érdekes, hogy van az, hogy valaki képtelen egy számára elfogadható munkahelet találni? a kérdés költői..
-
HoTaZo
addikt
Jó is az (kivenni pár hét szabit), jó otthon tevékenykedni. Aztán, amikor már jól kifárasztottad magad otthon, akkor visszajönni melóba pihenni.
Míg csinálták az autót, meg közbe jött a húsvét, mi szülinapoztunk, kertészkedtünk, halad a garázs építés, amihez annyiban járultam hozzá, hogy a házból jövő áramhoz átfúrtam a járda alatt (támadt egy gondolatom és a neten találtam rá megerősítő videót /mivel csak az alap sódert kellett áthatolnom, egy műanyag cső és magasnyomásúval támadtam/ ami bevált). Még a kőműves srác is mondta, hogy lopja az ötletet.
Volt mindenféle elfoglaltság, most még lazítok a munkában. Úgy néz ki, hogy holnap lerakom az egyik cuccot, a másikat csak hétfőn kell.
-
Zolás
addikt
Éppen fürdőszoba felújításban vagyok. A burkoló váltani akar teherautósnak-kamionosnak. Minden vállalkozó át akarja verni, kint lóg két millió forint, és nem tudja behajtani. Plusz egyre nagyobb szopás a munka, minden egyre drágább, és egyre kevesebb a magán ügyfél, egyre több az átverős vállalkozó. Az sem fenékig tejföl, nagyon oda kell figyelni, kinek vállalsz munkát.
A jó része, hogy kivettem két hét szabit, és három lesz belőle. Annakidején rosszul rakták össze a csatornát, fel kellett vésni az egészet, egy hetet csúszott minden. De legalább otthon vagyok! -
HoTaZo
addikt
Nekem egy volt osztálytársam szobafestő mázolónak tanult, aztán elment építkezésekre úthengeresnek, aztán mindenféle dolgokba kezdett, végül OFA-n megszerezte a C/E-t meg ami kell és belföldezik, kifogja az idiótábnál idiótább főnököket, de marad a kamionnál. Majd megkérdezem tőle, hogy miért nem megy vissza festeni.
-
válasz
lazoltan #22357 üzenetére
Micsoda?!
Anyam ferjenek meseli az egyik haverja, hogy a helyi szalloda felujitasakor nyertek 5 szintet kifesteni.
Dolgoznak mint a guzu, jott egy ujmiller fasz, kerdezi, hogy mennyiert jonnenek kifesteni a domboldalban talalhato kecojat.
-Aaaa, negy honapra be vagyunk tablazva, majd talan osszel…
-Na, de mennyiert?
-Nem erunk ra, tenyleg.
Ez ment egy darabig…
-Csak nezzetek meg, egyaltalan elvallaljatok-e majd
-Tenyleg nem erunk most ra
-Csak nezzetek meg…
Ez ment egy darabig, a festo jobbnak latta, ha elmegy, es megnezi, mert ember ragadt mint a legypapir…
Kiertek, megnezte, eloszoba, nagy szoba, ket kisebb, konyha, ennyi.
Nezi, nezi, ember kerdezi, hogy na mennyi?
-Ketmil…
-JO! Mikor kezdtek?Nem tudta kimondani, hogy ketmillio, tenyleg nem ertek ra, nem akarta elvallalni, ezert mondta az irrealisan magas osszeget, de masfel nap alatt kerestek zsebbe ket gurigat ketten.
Szevasz… -
lazoltan
csendes tag
válasz
KAMELOT #22356 üzenetére
Nem látom az összefüggést. A mindenkori legjobb életszínvonal élünk jelenleg, elérhető minden kényelmi szolgáltatás amire egy ember a 21. Században vágyhat. (a régen minden jobb volt szerintem egy kognitív torzitas, illetve az idő mindent megszépít, továbbá mindenki gyerekkora/fiatalkora jobbnak tűnik az aktuális koránál, pláne ha eltelt már 20-30 év)
Ez egy kényelmetlen szakma és a kutya nem akarja csinálni, mert sok lemondással jár, illetve egyre több a fejfájás, a szabály, még a csuklóztatás. A fiataloknak van más lehetőségük boldogulni, főleg ha azt veszed, hogy aki tényleg ért a szakmájához és van egy kis vállalkozói vénája akkor akár egy szobafestő is megkeresi azt a pénzt, amit nemzetköziben egy sofőr. -
Mindenki sofort keres… nem ertem miert…
-
Qtya123
őstag
Na erre én is kíváncsi vagyok, majd számolj be róla.
Anno odasündörögtem egy sugárvédelmis csóka mellé, amikor csomagröntgeneket tesztelt, hogy hadd nézzem már én is, mennyire jön ki a sugárzás. Akkor valamennyi kijött, mikor ment be a csomag és a szalag elmozdult a nyílás előtt, de ha nem pont irányában álltál, akkor már nem volt számottevő az érték.
De azt nem tudom, hogy ezek a bazi nagy kamion röntgenek mennyivel erősebbek és mennyire szórnak a fülkébe. -
KAMELOT
titán
Törökben vagy angolban is ha beküldtek röntgenre, akkor ki kellett szállni az autóból és kimenni az épületből.
Mond meg a zsarunak menjen be ő a röntgenbe.
Már egy sima xaros röntgen, ami tart 10-20mp az maradandó károkat okoz.
Akkor most képzeld el ezt mit kapsz ott.
Köszi szépen! Baxxák meg magukat! -
Qtya123
őstag
Na igen.... A sima orvosi röntgen esetén is megkapod az ólom kötényt, a kezelő meg elvonul. Itt meg sokkal nagyobb területet lefedő és erősebb sugárzás esetén ülj a fülkében....
Gondolom erre azt mondanák, hogy de hát csak mögötted kezdik indítani. Kérdem én, akkor miért menekül el mindenki a sokkal kisebb röntgen jó néhány méteres körzetéből?
Kíváncsi vagyok, ha az ember mutatna egy orvosi papírt, hogy mi baja volt és neki ez erősen eü kockázat, akkor mi lenne. Szerintem a kutyát nem érdekelné, max azt mondanák, hogy nem kötelező ezt a munkát csinálni.
-
Di Natale
senior tag
A Szemereyt felhívtam telefonon, de közölték, hogy csak napizós munka van. A héten beszélek a WSZL-el, hogy tudnak-e hetelős munkát adni.
-
Ha extra normalis az uj tag, akkor amint lehet, beteszik fix autora valaki melle, es igy nem kell a retkekbe ulni.
Sose felejtem el az elso ejszakai fuvarom, amikor mar nyergessel mentem Veszprembol Papara, meg sotetben ertem oda a 105os kisfulkes daffal, Elmentem peksegbe reggeliert, mire visszaertem mar pirkadt. Kinyitottam az ajtot, makd becsuktam, es mondtam, hogy en ebbe vissza nem ulok
Masnap mar ceges hosszu gatyaban mentem melozni…
Eleg hamar kaptam en is fix osztott autot, bar neha at kellett ulni masikba (lol), de mivel elozo esti smsben mindig kuldtek a rendszamot, tudtam mikor kell hosszu gatyaban menni.
Amugy sokat valtozott (legalabbis “nalunk”),egesz normalis autokkal dolgoznak most.HoTaZo
No soreny, no problem -
HoTaZo
addikt
-
Zolás
addikt
válasz
Di Natale #22335 üzenetére
Arra azért számíts, hogy a teherautók-kamionok belföldi boltos terítésnél rettenetes állapotban vannak. Konkrétan cseszegetni kell a csoportvezetőt-beszerzőt-kiskutyafülét, hogy adjanak egy izzót, mert kiégett. Gumikból darabok hiányoznak, de jó az úgy. Meg a retek a fülkében. Mindenki megy vele, és senki nem foglalkozik a takarítással.
-
kesenyi
tag
válasz
Az ilyen esetre tarts kamu kulcsot, én sem szívesen adogattam le, inkább kaptak útlevelet.
Mobilzuhanyzózok ha üres a pót, vagy ha nem akkor fürdőshort és a kamion mellett is lecsapatom magam főleg forróságban. Kutyàt nem érdekli ki néz, (általában az irigység miatt az ingyen tisztálkodásért). A 35+fokos fülkében van ideje megszáradni mindennek.Az a te dolgod, mennyit váltasz melót. Ha felmondanak neked folyamatosan, akkor kérdezheti a jövőbeli munkáltató, hogy heloheló ez mi miatt lett?!
Van aki addig megy amíg meg nem találja a megfelelő munkát, amiben úgy érzi majd magát, hogy "Igen ez rám lett szabva, megérkeztem. Van aki malmozik és a tart a mások véleményétől, hogy megszólják, a sikertelenségtől, az új esélytől, hogy lehessen valami jobb és inkább marad a rossz de biztosnak hitt helyén.
-
válasz
Wszl-nel tudjal tolatni, foleg ha pennyzni mesz… vannak sz.pos helyek…
Zuhanyzo? En azert kenyes vagyok, de igazabol egy jo papucs kell csak. Melegben meg a poton furdok en is.
Bar az most mar nem fog menni, mert folyamat vamzarral kell kozlekedni… ezt a lavoros dolgot meg nem probaltam meg sose. -
lazoltan
csendes tag
válasz
Én azt látom, hogy talán kisebb 5-10-20 autós cégeknél fontos, ki ül a kamionon, nagyobbaknál meg darab-darab.
De ha úgy érzed, te tartozol nekik akkor nyugodj meg, ez a te életed, nem szolgálod őket, csak eladod az idődet. Főleg ahogy beszélnek veled, egy percig nem maradnék a helyedben.
Győr környékén tudok pár olyan céget, ahol szívesen dolgoznék, ha valtanom kéne, de ez az egész egyéni preferencia kérdése főleg..Egyébként én sem fizettem túl sokat fürdésért az elmúlt 7-8 évben. Kamion mellett melegített vízzel lezuhanyzom, ha üres a pót akkor ott, de már lehet venni elektromos szivattyút zuhanyfejjel.
-
Di Natale
senior tag
Korábban írni akartam, de akkor most írom, hogy egy ideje már lavórban tisztálkodok. Eddig benzinkúton tusoltam, de nem örültem neki, hogy a kulcsot le kellett adnom, illetve sok helyen igénytelen a zuhanyzó. Arról nem beszélve, hogy 6-10 perced van és folyamatosan nyomkodni kell a gombot, hogy jöjjön víz. A várakozásról nem is beszélve. Azóta kényelmesebb a fülkében.
Először arcot mosok és utána a hajlatokat. Eddig bevált, mert nem jött még panasz, hogy büdös lennék.
A másik: Kamionos berkein belül mennyire nézik rossz szemmel, ha az ember évente vált munkahelyet? Itt van a cég 20 percnyire, de úgy érzem nem egymást keressük.
Kipróbálnám a WSZL-nél az áruházi terítést, ha működik a dolog, akkor irány Ausztria.
-
KAMELOT
titán
-
Tetszik ez a hatarozasos fingfureszeles…
Bulgar gyerek benezte (szandekosan) a hataron a sort, en beengedtem, mogottem allo makedon fasznak ez nem tetszett, nekiallt ugatni nekem miutan kiszallt, mutogat, megelozott, bepofatlankodott elem (gondolom nevelo szandekkal tette ezt) en meg felig atfedesben bealltam moge, arnyek a jo helyre vetult, kiszalltam, es levagtam a vamzaras plombajat.
Nevelo szandekkal en is termeszetesen
Nem vett eszre semmit. Egyelore. -
KAMELOT
titán
válasz
HoTaZo #22328 üzenetére
Tudom én azt, de amint valami változás van, egyből lép, mert itt mindegy ki vagy ugyan az a jogszabály vonatkozik mindenkire és keményen be van tartva.
5+ éves kamionra már nagyobb adót fizetsz.
Már csak belföldön lehet használni a korongos kamiont, azt is csak az adott x km-es környéken. Meg van határozva. -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #22313 üzenetére
Akkor piros pont.
Vagy egy nyomtatásra vagy egy határidő naplóba jegyezd fel, hogy "azért zártál műszakot rámpán, mert azt mondták, hogy csak másnap reggel fognak leszedni, de engedtek a rámpán maradni". Mert ha kontrollod lesz, akkor nem fogsz emlékezni már rá. Jól csináltad, szabályosan, de jobban örül a hatóság is, ha vetted a fáradságot az ilyenek feljegyzésére.
Mikori a tachográfod? Tudtommal, nemzetköziben már kötelező a G2-es tachográf, annak még tudnia kéne.
Főmenü - beadás jármű - be/ki rakodás/... , nincs ilyen menüpontod? -
Nincs is jobb, mint reggeli adblue hibara ebredni <3
-
bozsokiandra
tag
[kép]
Itt hol kell megállni beadni a határátlépést?
Egyébként az útdíjfizető szépen váltogat mikor határt lépsz itt. Németországban is van egy hasonló Belga enklávé ott szintén. -
-
lazoltan
csendes tag
"Olyasmit magyarázott" Tehát egy olyan dologról beszélgetünk amit nemhogy mi, de még te és O, akivel történt sem tud pontosan
Ezért is jó a hetelös munka, pár nap alatt nem érzem az emberi kapcsolatok hiányát.
Régen a wabinal jártam úgy rendszeresen, hogy a semmiből termett mellettem egy másik wabis és kezdte kb köszönés nélkül vagy a dajka mesét, vagy az irányítót szidni. -
lazoltan
csendes tag
Dehát nem azért, de ők is jogszabályból dolgoznak, jogszabályi hivatkozás alapján büntetnek. Nekem régen ki volt nyomtatva az 561, most meg ott van a tableten, kész vagyok előtte nekiállni böngészni, hogy akkor miről van szó. De szerencsére nekem még nem volt dolgom olyan rendőrrel, aki be akart volna forgatni, mondjuk én igyekszem szuper normális lenni velük.
-
válasz
lazoltan #22300 üzenetére
Ezt te is, mi is ertjuk, de ettol a kozrendor meg ostoba, elvegre azert kozrendor
Most tudtam meg, hogy aetr-ben nincs osztott piheno, csak 45perces letezik
Remelem ez a maradek 5 het kontroll nelkul lezajlik, aztan (ahogy a cikkben is irtak) en elengedem ezt a kamionozast.
Tele lesz a tokom a nemzetkozizessel, aztan megyek helyijaratozniItt allok Shimatariban, gorogoknel, delutan 2 van, es meg mindig nem tudni mi lesz a felrakom hazafele
Vicc ez az egesz…
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest