Hirdetés
- Computex 2025: megfrissült a Cherry kapcsolókínálata
- Projektor topic
- SONY LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Riasztó topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Di Natale
senior tag
Pár napja tesztelgetem a 24 voltos serpenyőt.
-
Zolás
addikt
Beragadtam a német lerakón. Reggel fél nyolckor beadom a papírt, mondja a csaj hogy morgen. Mondom én is hogy morgen, reggel van, haladjunk. Nem erre gondolt, holnap reggel rakhatok le! Egyre jobb ez a Németország.
-
lazoltan
csendes tag
válasz
KAMELOT #22454 üzenetére
Egészségedre! Sokszor eszem én is proteines zabkását gyümölccsel
Hozzá kell tennem, hogy mivel a teát is szeretem volt egy időszak amikor túlment a koffein bevitel. Mikor leálltam vele napokig fájt a fejem. Azóta csak gyógyteát iszom és max 2 kis kávé megy. Érdekes volt koffein nélkül létezni, jobban aludtam, kevésbé voltam feszült. Hiába, a vizet is túl lehet adagolni
-
KAMELOT
titán
válasz
HoTaZo #22452 üzenetére
Kint nem vásárolok semmit, így pénz nem kell!
Iratok meg biztonságos helyen! Kamiont meg nem szoktam elhagyni kivéve WC benzinkúton, de akkor a kútfejeknél állok meg közvetlen!lazoltan: Megvolt a reggeli szeánsz nekem is. Összesen 2 perc.
500ml tej + 100g mutant mass + vitaminok -
lazoltan
csendes tag
Más eszköz pl a kotyogós, nekem bevált, egyszemélyesben főzöm magamnak kemping főzőn, ennél jobb vagy hatékonyabb nincs.
Ha pedig igazán jó kávét akarsz, akkor egy Kinggrinder K2/k4/k6 kézi őrlő kell, frissen pörkölt szemes kávé (kávékalmár, Kapucziner, roastopus, pallyotz, röast, warda, stb) és egy új dimenzió nyílik még a kotyogós vonalon belül is.De jó lehet a filter vonal is, ahhoz is csak melegvíz kell, vagy egy bármilyen french press 1500-ért a pepcobol, de a friss kávé és egy alap őrlő elkerülhetetlen.
Tudom, tudom.. nekem a kávézás egy szeánsz, zen, meditáció.
Én néha a robotot is viszem, bár nem szeretem rakogatni a fülkében:
-
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #22441 üzenetére
Hát, azért a kabinba bejutáshoz azért egy sniccernél több kell. Paranoiásnak nem szabad lenni, de némi önvédelmi eszköz nem felesleges a kabinban. Persze a törvényeknek megfelelőek.
Altatás ellen nem sokat tehetünk, de az ellen, hogy könnyen bejussanak már többet. Könnyen megszerezhető értéket nem szabad elől hagyni éjszakára sem.Akkor jó, hogy nem akartak még a ponyva felvágás miatt is költözködni.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #22438 üzenetére
Jól tetted, még ha értékes áru is lett volna, akkor is legfeljebb kabinból, függöny mögül kihívod a rendőröket. Így van bizonyítékod, hogy próbáltál tenni valamit az áru védelme érdekében. Azon túl senki sem kötelezhet, hogy testileg is odaállj meggátolni őket a tevékenységükben. Amúgy mit reagáltak az esetre?
Nekem, hétről - hétre jut eszembe Somatom. Egy-egy megszólalása, motoros fazont látva, lazaságot említve, vagy a CamSamról is...
-
HoTaZo
addikt
válasz
KAMELOT #22436 üzenetére
Nem a kávé nyugtat, hanem ha már megszoktad a rendszeres fogyasztását és egyik napról a másikra felhagysz vele, a koffein hiánya okoz feszültséget.
Ember, fehér holló vagy az elkanászodott feketék között!
Nem szabad idegeskedni, ezért nem jó megvonni a függőtől a cuccát! -
Di Natale
senior tag
Pár hete Hannover közelében kivágták a ponyvát. A hatvani Boschnak vittem cuccot, így hál' Istennek értéktelen vacak volt rajtam. Éreztem, hogy a fülke körül vannak éjszaka. Így nem mertem kimenni pisilni.
Erről nekem Somatom jutott eszembe...
-
kugli
aktív tag
válasz
HoTaZo #22434 üzenetére
Rendben köszönöm azért!
Eddig vittem magammal az előre lefőzött kávét termoszban,de az már egy nap után olyan khm... Utána meg veszem bárhol,az meg nem túl pénztárca barát. Ezért gondoltam egy kompakt készülékre,inkább főzök minden alkalommal egyet és pakolok. Csak nem akarok túl mellé nyúlni,valami nem működő vackot beválasztani.
-
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Szivargyújtóról működő "kávéfőzőt" használ használt valaki közületek? Tapasztalat érdekelne,illetve ha jó a tapasztalat akkor esetleg az eszköz márka is érdekel.
Köszi! -
-
KAMELOT
titán
válasz
HoTaZo #22424 üzenetére
Ismerni kell az orvosokat.
Majdnem az összes orvossal jóban vagyok.
Fogorvosomhoz 30 éve járok, most a lánya fogja átvenni a rendelőt. Az is be van biztosítva.
Körzetim ugyan úgy 20 éve járok oda és az tud ajánlani nekem jó orvosokat.
Igaz, hogy elköltözött Újvárba, de mondtam maradok nála.
Akármilyen gyógyszer kell, 15p múlva már kivehetem bármelyik patikában.Di Natale:
1. Te most pénzt akarsz keresni vagy otthon lenni?
2. Belföldi hetelős munkáért keveset adnak, xar melót és kidolgoztatják a beledet.
3. Vannak olyan melók, de az vagy nem ott van ahol te vagy / vagy nehéz oda bejutni.
4. Munkakörülmények is fontosak, kollégák, irányító stb. -
Di Natale
senior tag
A 2/2 vagy a 2/1 keveset fizet. A hetelős belföld lenne a legjobb, ott tutira otthon töltöd a hétvégét. Meg ott könyebb szabira elmenni.
-
Qtya123
őstag
válasz
Di Natale #22421 üzenetére
Ugye nekem (egyelőre) nincs főállású kamionozás, meg nemzetközi, de ha úgy lenne, akkor én 2/1, vagy 2/2 rendszerben gondolkozom. Ott meg azért számolható, hogy mikor van otthon az ember és időpont kérés során elmondani, hogy azok a napok/hetek jók.
Mikor váltószolgálatban dolgoztam ott is az volt, hogy beosztással a kezemben hívtam fel az orvosi időpont kéréseket és mondtam mely napok jók.
-
HoTaZo
addikt
válasz
KAMELOT #22422 üzenetére
A szlovák rendszer lehet, hogy lehetővé teszi, hogy aznap megcsinálják neked, de M.o.-on ha nem a régi beidegződések tesznek be, akkor a rendszer működése. Elhajtanak, mint a magzatvizet.
Mivel Borsod és Heves határán lakók, nekem közelebb volt vasárnap Eger, de Miskolchoz tartozok. Szerencsére laza napjuk volt és addig győzködtük őket, hogy Miskolcon nem érünk el egyetlen ügyeletet sem, hogy hajlandóak voltak fogadni, nagy kegyesen. De, itt is a tapasztalt, idősebb asszisztens nő volt inkább az akadály, a fiatal dokicsajt kevésbé zavarta, ahogy észrevettem. -
HoTaZo
addikt
válasz
Di Natale #22421 üzenetére
Hát igen, nálunk a faluban szerda délelőtt van egy kedves, fiatal fogorvos hölgy, csütörtök délután pedig egy tapasztalt idős fogorvos nő. Hetekre előre kell jelentkezni mindkettőhöz. Ha a fiatalhoz jelentkeztem be, akkor 3 napom ugrott, ha az időshöz , akkor csak kettő. Egyik sem volt ideális. Szerencsére, mindig tudták és akarták is úgy szervezni, hogy jó legyen.
Nem kellett erőltetni, de mindig úgy készítettem fel az irányítót, hogy mást is hozzászerveztem ahhoz a pár naphoz.
A te helyedben is azt mondtam volna neki, előre, hogy mást is szerveztem aznapra, hadd fájjon az ő feje a szervezés miatt, mert ahogy tapasztalom nem igazán foglalkoztatja a te prioritásaid. -
Di Natale
senior tag
válasz
HoTaZo #22417 üzenetére
Múlt héten jeleztem a diszpécseremnek, hogy most pénteken üzemorvos. Tehát erre a hétre rövid kanyart adjon. Tegnap hív, hogy tegyem át az időpontot jövő hét hétfőre, mert szlovén, német fuvart ad.
Jól van, ha a cégnek nem fontos, akkor nekem se... Csak ha nem hívom fel az orvost, akkor meg vele tolok ki.Kérdezni is akartam, hogy a fogorvostól hogy szoktatok időpontot kérni? Mert ugye nem te döntöd el, hanem majd az orvos ad időpontot.
-
-
HoTaZo
addikt
válasz
otto14 #22411 üzenetére
Sajnos a mi szakmánkban sokszor csak akkor reagálunk a napjainkra, amikor már majdnem késő. "Nincs időm elmenni" s hasonlók. Míg minden napi hazajárós melóm volt minden lelkiismeret furdalás nélkül jelentettem beteget, ha reggelre fog vagy bármilyen nyűgöm volt. Főleg, ha a pondró* szórakozni próbált velem.
Még a háziorvos is simán írt ki, amikor "rosszul lettem" az egyik szarul szervezett munkájuk előkészülete közben.
*az egyik gerinctelen főnök -
KAMELOT
titán
Nem kívánságműsor, de van választás!
Én olyan helyre megyek ahol olyan kamion és munka is van!
Amit nem szeretek azt nem fogom tudni csinálni szeretettel.
Ha nem szeretek RO-BG-HU-IT meg ilyen helyekre járni, akkor nem fogok olyan helyen dolgozni.
Itt van tőlem nem messze egy ponyvás cég. 3500€+ 13-14 fizetés 2 hetente mehetsz haza. Osztrák - Svéd az útvonal oda vissza. Vasat kell vinni! Scania R500 tiszta újak.
200 kamionos flotta. -
KAMELOT
titán
válasz
Qtya123 #22408 üzenetére
Azért kell MO-ról menekülni!
Tüzi: Minek ültél MAN-ba?
Volvo és Scania a többi csak Liaz!
Főleg ez az új merci.....okádékul néz ki!
Amcsiba adnának egy Kenworth-ot ki sem szállnék belőleEgy ilyen is elég lenne!
Lö-fransz!lazoltan: Ameddig tudnak lopni 600 milliárdot és senki nem kéri addig minden rendben. utána meg jön a fekete leves. Unokáink kifizetik!
-
otto14
őstag
Magdenburg /Irxleben mellett van egy HOF, csütörtökön 22:00 -ra értem be, és volt még elég sok szabad hely. A nagyja persze a hűtősök mellett. Pénteken a Cz/Sk határon parkoltam le. Elég későn telt meg a parkoló, még 22:00 fele is voltak üres helyek. Szombat délután /estefele persze már korábban beálltak a helyekre, mert vasárnap ugye tilalom. A 24órás szünetben megjött egy kolléga, átakasztottuk a tartályt. Ő tovább ment, én meg vasárnap reggel átlettem küldve Szlovákián és Magyarországon, egész a Hu/Ro határig. Senki sem állított meg, de írásba kaptam azt is, hogy a cégé a büntetés. Most rakodok, aztán mosok, és újból rakodok ma. Hamar telik az idő, jó lenne idejében megjelenni a felrakó cégnél.
@Tüzi: az enyém sem akart kiakadni, pedig néhány évesek csak. Megfékeztem a trélert, traktorral meglöktem hátrafele, kézifék be s kijött a biztosíték. De biztos te is tudod ezt
@HoTaZo: Nekem is van több fogászati kezelésem, volt ami begyulladt és újra kellett kezelni. Szerencsére nekem nem nagyon fájt. Begyulladt gyökér kezelésnél ritka esetben ki tud szökni a folyadék a szöveten, ami amúgy nyomná az ideget, vagy mit, de ami fájna. Emiatt nem fájt nekem. Aztán röntgenen kiderült, hogy a többi gyökérkezelés sem jó, és idejében helyrehoztuk. Most már nagyon illene a második kontrol röntgent vagy CT -t megcsinálnom.
-
Fel oraja probalok szetakasztani, de nem megy.
Egy igazi higfos man-el megyek, elhetetlen szardoboz az egesz, de a nyereg is olyan, hogy van rajta egy kis kallanytu, amit lefele kell nyomni, mikozben a zarszerekezetet meg huznod kell, hogy oldjon.
Sapka szart nem er ez az egesz. Es nem jon szet b+
Agyfasz kerulget ettol a szemet, kalap ganet nem ero retekhalmaztol. -
lazoltan
csendes tag
-
Qtya123
őstag
válasz
HoTaZo #22407 üzenetére
És már kb teljesen mindegy, hogy milyen ellátás, alsó hangon 4-5 hónapra kapsz időpontot és akkor már nagyon szerencsés vagy, mert sok esetben 1-1.5 év... Kardiológia? Felejtsd el... Egyik havernak most derült ki, hogy billentyű kell. Műtét? 1.5 év...
Rutinműtétek, mint sérv például? 2 év..... Megcsináltathatod magánban, itthon 1.2 millió Ft. Ja... Ausztriában szintén magánklinikán 3.000 EUR. Jéééééé, az ugyanannyi, mint itthon, csak ott nem 800 EUR-t keres a fél ország ugye. Ennyit arról, hogy de legalább itthon a szolgáltatások ára olcsó.
Vannak akik ilyenekkel Törökországba és Bulgáriába mennek magánklinikára, ott 5-e00e körül csinálják meg, magas színvonalon. -
HoTaZo
addikt
Olyan jól indult a hétvégém. Pénteki nap késői kezdés, de nem túl elhúzódó, esti finom vacsi, szombati kis kiruccanás bevásárlással betervezve, vasárnap pihi.
Aha... , finom vacsiig minden klappolt. Ekkor haraptam egy tömését vesztett fogammal egy kicsit keményebb kenyér darabra, na onnantól küzdelem, fájdalom csillapítók, és hajnali kimerültségig nyűglődés. Kiruccanás ugrott, szenvedős vásárlást viszont még kellett oldani. Délután reményteli szieszta, este viszont újra kezdődtek a nyilalások, nem teljes értékű éjszaka, reggelinél újra kezdődő küzdelem. Párom ügyelet után nézett, de vagy nem kapcsolható a szám vagy ha felvették, akkor nem oda tartozunk, tudakozó se tudott érdemben segíteni. Aztán csak megengedték az egyik helyen, ahova nem tartozunk, hogy oda menjünk. Délig van ügyelet, senki nem volt előttünk, s szerintem utánunk sem. Mégis, mintha nagyon nem akaródzott volna dolgozni, főleg az asszisztens. Lett volna mit kérdeznem tőlük munkakedv és ellátási kötelezettség, a rendszer elcseszettsége terén, de nincs olyan helyzetben az ember ilyenkor, hogy kötekedjen. Örültem, hogy nem tette lehetetlenné a vasárnap délutánomat a húzást követő fájdalom, miután elszállt a lidokain hatása.
Annyira megmutatkozott a kialakult rendszer gyengesége, hibái. De nem is a megmaradt alkalmazottakat hibáztazom, legtöbbjük emberfeletti munkát végeznek. De egy elcseszett rendszer részei, akárcsak annyi területen, az utóbbi évtizedek eredményekent.
A felmerült gondolataitokhoz, én ezt tudom hozzáfűzni: [link] -
lazoltan
csendes tag
válasz
Di Natale #22404 üzenetére
Az átlagember nem fog változni, megint a messiásra várnak és MP képében látják. A kritikus gondolkodás és a felelősségvállalás hiánya, a proli, ügyeskedő, "honnan tudok még valamit elvenni, ellopni" jellegű egybites gondolkodás nem fog valtozni, mert erre büszke az átlag. Minden megvan egy kormányváltáshoz, de hogy valódi változás lesz abban nem hiszek.
-
válasz
KAMELOT #22401 üzenetére
En mindent kint veszek. Csak a romlando kajat szerzem be otthon, mast nem.
Anyameknak a moso es mosogato biszbaszokat is, haza meg a wc papirt is kintrol hozom.
Meg a mogyorot, a gumicukrot es az istenverte porcukrot is. Inkabb cipelem mint 27 szazalek afat fizessek utana.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest