Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nakata
tag
Az Octaviához nekem adták a téligumit ami
arum Bravuris 2-es,a nyári gumi Michelin Energy. Nekem mind a2ő ajándék volt,de sajnálom,hogy a nyári ugyan olyan mind a téli.195/65R15. De hát mindegy legalább van valami,ha nagyon hülyén fog állni rajta akkor veszek egy 17''-os alut(na meg persze gumikat)szóval nem lessz kis pénz a csere ezért idén marad a gyári
-
Octi
aktív tag
válasz
<>jana<> #1283 üzenetére
A komfort szempontjából tök mindegy hogy alufelni vagy acélfelni. Ami számit az a kerék és a gumik mérete.
Nekem télen a gyári 15''-os alu van fent 195/65/15-ös gummákkal.
A nyári 17''-os, 225/45/17-es görgőkkel. Na ennél észre lehet venni a komfort romlást.
Persze csak nálunk. Furcsa mód, ausztriában nem zavar -
<>jana<>
senior tag
én ma lescseréltetem a gumikat. állítólag neméri +venni az alufelniket.sokat fog veszíteni a komfortjából
-
Nakata
tag
Nekem majd egy hónap volt
,Tleg ti mikor cserélitek le a téli gumit..nyárira???Mert már igen erősen jó idő van.
-
marsu
veterán
Sosem múltak még ilyen lassan a napok, mint mostanában ... Alig várom már, hogy végre március 14 legyen, és érezzem az új autóm illatát ...
-
Lui76
őstag
válasz
hoember 2 #1267 üzenetére
Nekem akkora értékű autóm van mint a ti szerelt kereketek.
De amit szeretek benne az a Pioneer Mp3-as rádióm ,mert
a hátsó csatornákra lehet frekit vágni 90-100-160Hzre asszem ,így sem
hangváltó sem erősítő nem kell ,2db 20cm-es Somogyi hangszóró
kalaptartóba és kakukk.
Normál hangerőn szépen szól és így elég közvetlen mélyet kapok. -
hoember 2
aktív tag
válasz
misimagaki #1264 üzenetére
Nekünk is 8 hangszóró van benne, de messze nem szól olyan jól mint ahogy a suzukiban szólt 2 kalaptartóba szerelt hangszóró
-
marsu
veterán
válasz
misimagaki #1264 üzenetére
Kenwood, nem rossz. Nekem egy Sony volt, ami már mp3-mat is tudott, persze eladás előtt visszaraktam a gyári rádiót, aztán a Sony-t is eladtam, mert az új autóban volt gyári kazettás rádió plusz egy 6 lemezes CD tár. A következőben azt hiszem csak CD lesz, mp3 nélkül.
-
<>jana<>
senior tag
szal akkor holnap meglessz az első ph-s octi találkozó
sör virsli csajok meg minden
[Szerkesztve] -
<>jana<>
senior tag
válasz
misimagaki #1259 üzenetére
csörgess meg és akkor találkozunk ott
[Szerkesztve] -
hoember 2
aktív tag
Köszi fiuk mindenkinek a segitséget, de most nemigazán költenék 20-30-40 ezreket a kocsira, ugyaanis mi nem tudtuk megvenni kp ra a kocsit, iogy a bank felé havi tartozásunk van.
Lehet hogy nem kellett volna igy belevágni, de ha a kedvesemet és a gyermekünket biztonségban tudom ebben a kocsiban akkor nekem megérte.
Előtte suzuki volt, asszem nem kell bemutatni annak a biztonságát.
Mégegyszer köszi mindenkinek, s hacsak nem tudok a boltban hw cuccokkal fizetni akkor egyenlőre nem veszek semmit -
Peter789
senior tag
egyébként csináltam még egy modot a csomagtartóba: zavart az ülések csúnya háta, ezért gyártottam egy álfalat: 10 millis pozdorja, dekopírral egyik vége kerekítve, másik kicsit sarkosan kivágva, így pont beillik abba az U alakú idomba. behúztam SAL-os hangfalkárpittal, és még nappali fényben se mondja meg senki hogy nem gyári a cucc, annyira tökéletesen egyezik a gyári szürke filc kárpittal! az egész volt úgy 3e pénz, és mindjárt szebb a csomagtartó...
-
Peter789
senior tag
ő a szett: [link]
stabil kosár, impregnált papír, gumiperem, stabil csatlakozók... és hallottam szólni is, tényleg tud... én is ilyet szeretnék majd a kocsiba, csak most nem fért még bele a kiadásokba... már csak annak kell alaposan utánajárnom hogy tutira befér e a gyári helyre kiemelőgyűrű nélkül, vagy azt szülni kell hozzá valahogy...
még sokat számít a hangban a rezgéscsillapítás - főleg az ajtóban... rá lehet költeni kész vagyonokat is, de nálam bevált a szimpla bitumenlap is, ami filléres. lehet -20-ban jobban teljesít a méregdrága cucc (nem keményedik ki), de nekem ez is megfelel... csak hőlégfúvó kell meg kis türelem... -
Peter789
senior tag
kb úgy lehet számolni, hogy a tápkábel bő 5e, hangszórókábel meg RCA 2.5+2.5e, biztosíték és ház 1-1.5e... de ezeket tényleg nem szabad lespórolni... nekem ment egy darabig villanyszerelős drótról az erősítő, és meglepődtem mekkorát változott a rendes kábeltől... plussz fejre is állhatott volna akár az egész...
-
Peter789
senior tag
válasz
hoember 2 #1250 üzenetére
akkor abszolút kiesik a gyári... a mélynél még talán elfogadható a hangrombolása az erősített kimenetes hajtásnak, de ha magasat is kéne vinnie az halál...
akkor ajánlom cseréld le a hangszórókat is, mert erősítőről már nagyon kilóg a lóláb! irtó gyenge a magas tartomány, a közép szinte nincs is, a mélyeket se nagyon bírják a 16-osok, azt le kell vágni 100-tól lefelé...
pl a Boschmann MB62CT 16.5e pénzért nagyon jó választás. szépen szól mind könnyű, mind tucctucc kategóriában is... a carstyling fórumán lévő szakik egyértelműen ezt ajánlják általános felhasználásra, ha nincsen pénz egy 50e-es rendszerre...
a kábelezést se spórold le! 4-6 csatornához minimum 10 négyzetmilis, de inkább 15-20-as kábel ajánlott. természetesen megfelelő teljesítményű biztosítékkal az akkunál! normális RCA kábel is kell, 5 méteres 1500-2500-tól a csillagos égig. hangszórókábel a 16-osokhoz minimum 1.5-es, de a 2.5 négyzetmilis se túlzás, a magasakhoz már mehet 1-es is... meg pár Y elosztó, papucsok a tisztább szereléshez, etc... gyenge kábelezéssel ronda károkat lehet okozni! recsegéssel, torzítással hazavághatod a hangszórókat és az erősítőt is!
ha gondolod szívesen segítek a bütykölésben! csukott szemmel is darabokra szedem és összerakom bármikor a kárpitozást, ismerem a kocsi adottságait... -
marsu
veterán
válasz
misimagaki #1246 üzenetére
Láttam az akciós újságot! Egyik kollégám már meg is vette! 19.990.- az ára, mp3-as, zöld kijelző, és ebből még akár 10% kedvezmény is van ...
Nem én keresem a CD-s rádiót, hanem hoember 2 ... -
Peter789
senior tag
válasz
hoember 2 #1236 üzenetére
az enyém idején a 2 légzsák volt a széria, ennyi is van benne...
láttam hogy a hwsw-n szerváltál egy erősítőt. ha mélyládát akarsz hajtani, ahhoz nem lesz jó a gyári cucc, mert azon cirka tuti nincsen line out! erősített jelről hajtva meg sokat romlik nagyon... nemrég vettünk a budaörsi madaras bótban 18e-ért noname mp3-as cd játékost egyik ismerősömnek, amin van USB és SD/MMC slot, valamint aux be és line kimenet is...
otthonról tudok típust mondani, talán tamashi vagy ilyesmi... de tök jól néz ki, szép szolíd ezüstös dizájn, nem neon-csilivili stroboszkópos rettenet...
[Szerkesztve] -
<>jana<>
senior tag
én is kérdeznék.nektek az 1.4 16v motor ferdén áll a motortérben? ha szemben állok vele akkor a jobb oldala lejebb van.ráadásul eggy ujjal tudom előre hátra húzogatni a motort.bementem vele a szervízbe esztergomban és azt állította a srác hogy ez így teljesen normális
[Szerkesztve] -
Nakata
tag
Nah fene egye meg még miníg hallani 2-esben azt a fura remegés hangot mindha valami lemez rezegne,de zavaró szal irány szervíz.Vagy ha valakinek van tippje mi lehet ez akkor szívesen várom a tippeket.De nem a motorból jön hanem az üvegnél van a levegőfújó hossszú rácstól hallani,vagy nem tom.Teljesítménybe semmit sem érezni külömbséget szal minden okés csak mégis zavaró az a valami
-
marsu
veterán
válasz
misimagaki #1234 üzenetére
A sportszelet kb annyi rumot látott, mint a milkacsoki lila tehenet ...
-
hoember 2
aktív tag
válasz
Peter789 #1215 üzenetére
jaja
A tiedben is 4 légzsák van? Vagy csak az 1,9 ez szériában van ennyi? Hu de láma vagyok még hozzá
nem tudja valaki hogy hol tudok szerezni hozzá dc-s autórádiót? ( Használtat ) ugyanis minden van a kocsiban csak ez nincs. Gyári kazettás motyó van benne amit szivem szerint nagyon messzire dobnék -
Peter789
senior tag
válasz
misimagaki #1234 üzenetére
ez már a másik véglet...
egy jó rumosmeggy bármikor jöhet... vagy egy tucat...
-
<>jana<>
senior tag
válasz
misimagaki #1229 üzenetére
szívem szerint mást mondtam volna de inkább nem,hátha olvassák gyerekek is
-
marsu
veterán
válasz
misimagaki #1229 üzenetére
Én 32 éve ...
Na jó, azért előfordult már, hogy volt pohár a kezemben, de igazán nem iszom egyáltalán. Szilveszteri koccintás, szülinap, névnap ....
Canada Dry rulez! -
<>jana<>
senior tag
válasz
misimagaki #1223 üzenetére
no igen..khm
ugye ti is a szilvapálinkára gondoltatok?
[Szerkesztve] -
marsu
veterán
válasz
misimagaki #1223 üzenetére
Akkor helyesbítek:
Semmilyen autónak nincs olyan jó illata, mint egy új autónak ...
[Szerkesztve] -
marsu
veterán
Autó nélkül is lehet élni, de minek? ....
A március 9 helyett kicsit csúszik az autó átvételének időpontja ... Most a március 14 az aktuális. Ezt már nem szeretném ha húznák, mert utána a 4 napos hétvége miatt már csak a 19. lehet a következő .... -
misimagaki
aktív tag
válasz
<>jana<> #1216 üzenetére
Én már két hete gondolkoztam rajta. Aztán meggyőztem magam, hogy maradjon. Ezen a télen összesen 4 ekm-t tekertünk bele a téligumikba. Plusz 500 km belefér. Öt év mulva nagy valószinűséggel kidobom majd a gumikat, mert elöregszenek. Akkor meg mindegy - belefér.
De ma reggel 9,5 fok volt. Ez már sok volt a jóból. Fél óra alatt átdobáltam, és most már lyo. (Nekünk külön felnin van a téli meg a nyári.) -
tomej
aktív tag
válasz
Peter789 #1215 üzenetére
Az hagyján, de mi 1.6 glxi octi után béreltünk egy suzuki sedan-t (kocsi híján avval mentünk nyaralni) és a feleségem alig tudtam meggyőzni, hogy a futómű nem ment tönkre, hanem ilyen!
Azután Siófokon bezártam a videókamerát a keszyűtartóba a tecsó parkolóban, de kinyitni már nem bírtam, mert besz@rt a zár. Nem tudtam kifeszíteni, így vissza kellett mennem venni egy fanyelű csavarhúzót...
-
<>jana<>
senior tag
válasz
misimagaki #1210 üzenetére
a héten én is lecseréltetem,csak nem lessz már hó
-
Peter789
senior tag
válasz
misimagaki #1209 üzenetére
csak csipogós 2 szenzorost már 6e-ért is láttam. az enyém már LED számmal írja a legkisebb távolságot, meg 4 ledsorral jelzi szenzoronként a kb távolságot, plusz persze csipog, így már nagyon jól használható... a berakása nem nagy művészet: adnak hozzá egy maró lyukfúrót, így csak ki kell mérni a helyét, megfúrni a díszlécet meg mögötte a lökös műanyagját, majd egy merev drót segítségével behúzni a kábeleket a helyükre. a csomagtartó alján egy gumi sapin be lehet vinni a vezetékeket, és a központi doboz elfér a pótkerék körül valahol. a tápot a tolatólámpától kell levezetni, így magától bekapcsol. a kijelzőt előre vezettem a szélvédő jobb alsó sarkábába...
majdnem elcsaptam egy biciklis kisgyereket amikor kitolattam a kertkapun, utána szereltem be gyorsan... sajna hátrafelé nulla a kilátás... -
hoember 2
aktív tag
válasz
misimagaki #1212 üzenetére
-
hoember 2
aktív tag
ime egy kép a kicsi kocsinkról
[link]
még csak 2 hete van meg, de a suzuki után egy álom
[Szerkesztve] -
misimagaki
aktív tag
Jana!
Lecseréltem a téligumikat. Lényegesn halkabb lett a gép. -
misimagaki
aktív tag
válasz
radirpetya #1205 üzenetére
A miénkbe a szalonban szerelték bele 32 eFT volt, no egérmozi, csak csipog.
Itt: [link] 41 eFt-ért szerelik, és színre is fujják.
A mi esetünkbe is a gumicsíkba fúrták, a Suberben is úgy van. Igaz ott egér mozi is van. 100 feletti összegért lehet is.
De ha barkácsolós vagy, akkor kövesd Peter789 eljárását. Lényegesen olcsóbb bármelyik megoldásnál. -
Peter789
senior tag
válasz
radirpetya #1205 üzenetére
én utólag raktam bele. kemény 9e pénz volt a 4 szenzoros, távolságkijelzős szett valamelyik nagyáruházban. 1-2 óra volt beszerelni, és szépen teszi a dolgát. én a festetlen fekete díszlécbe fúrtam bele, de ha festetni kell az se nagy feladat, el kell vinni egy fényezőhöz és fillérekért lefújja színre...
-
Peter789
senior tag
tud az jó és rossz is lenni... ezért mondják mindig a profik hogy úgy nem szabad mélyládát venni, hogy bemész a mm-ba és veszel egy nejonosat, hanem olyan helyre kell menni ahol meg tudsz hallgatni élőben 10 félét és kiválaszthatod hogy melyik illik a kocsid adottságaihoz...
az persze nehéz tészta ha olyan sedan a kocsi és ahol el van választva a csomagtartó az utastértől (cirka légmentesen), de mindent meg lehet oldani, csak persze nagyobb teljesítménnyel, jobb minőségű anyagokkal... az o1 ilyen szempontból szerencsés, mert bár kívülről szép sedan, de akkusztikailag inkább egy kombira hajaz... -
Nakata
tag
Rájöttem,hogy mennyire hülye voltam
a kocsit 2006,12,22 vettem át asszem nap nem pontos és ha vártam volna jó pár napot akkor 1 évvel több a gari
Nah mindegy,de eggyre jobban kezdem szeretni a vasat.Jó érzés mikor odalépsz neki és nem az van, hogy szép lassan megindul.Hát végülis 200-al lehet menni vele egyenes úton is majd kipróbálom ezt lejtőn, hogy akkor mennyit megy.
-
radirpetya
tag
Hali veridodri!
Szeretnék a kocsimba (2006-s Octavia 1.9TDI DSG) egy gyári toatóradart.
Tudja valaki, hogy mennyibe kerül és lehet-e beszereltetni utólag?
Köszi!
Radirpetya -
Lui76
őstag
Én pl azt tartom feleslegesnek mikor ''zárt'' csomagtartóba mélyládát tesznek.
Hogy tudna az egy hangkép tökéletes része lenni ? -
Peter789
senior tag
válasz
<>jana<> #1201 üzenetére
a hang az egészen pontosan ''hangsebességgel'' terjed... ;) se többel, se kevesebbel... csak a mély jobban terjed, nem fogja le úgy egy elé eső tárgy, verődik mindenfelé az utastérben. ha meg a magas elé kerül bármi kis tárgy vagy takarás azt már nagyon meg lehet hallani.
torzítást az okoz, ha xar a jelforrás, erősítő, a kábelezés, a hangváltó, hangszóró, vagy a beállítások (rosszul belőtt aktív váltó, fejegység)...
valóban sok ''autóhifibuzi'' az előre egy komponens szettre esküszik, de nekem nagyon hiányzik az hogy rendesen kitöltse körülöttem a teret, ezért egy 8 centiset rakok majd hátra is...
az átlagos komponens szettekben található kis tweeterek elég korlátozott tudásúak. jó esetben 3-4KHz-ig, de inkább csak 5KHz-ig tudnak lemenni torzítás nélkül. ezt viszont a 16 centisnek már kicsit sok kiüvölteni tisztán. ezért jó pl a Visaton FRS 8 M hangszórója, mert az 150-20000Hz-ig lefed. én 250-ig engedem HPF filterrel őket, így nagyon tisztán és szép hangosan szólnak (8 ohm, de magas érzékenység, ezért szól mint állat). csak persze nehezebb egy ekkora hangszórót elhelyezni - még nekem is meg kell oldani a dobozolását, de free-air módban is jót szólnak... -
<>jana<>
senior tag
válasz
Peter789 #1198 üzenetére
nem izlés kérdése
nemrég belebújtam az auto hifibe mert szeretnék én is a kocsiba rakatni. a lényege hogy hátulról csak mély hangok jöjjenek mert a magas és közép az első hangszóróktól le lesznek maradva mivel messzebb van tőled .középen találkozik az első hangszóró hangjával és ebből származik a torzítás.ezért ajánlják hogy hátulról csak a mélyek szóljanak olcsóbb rendszereknél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Elfelejtettem a film címét
- Háztartási gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmgyűjtés
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W