Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Falovas
aktív tag
Azt tapasztaltam, hogy nagyon kevesen vannak a filmgyűjtők táborában. Találkoztam olyan érvvel, hogy "Minek gyűjtse a filmet, ha úgyis csak egyszer fogja megnézni. Nagyon jónak kell lennie annak a filmnek, hogy valaki kétszer is megnézze, hiszen óriási mennyiségű film készült". Valóban van benne valami, mégis én úgy gondolom, hogy vannak filmek melyek hordoznak kulturális értéket és érdemes begyűjteni, mint egy jó könyvet. Én inkább úgy vélem, hogy ez is hasonló bármilyen gyűjtő szenvedélyhez, jó érzés birtokolni bizonyos dolgokat legyen az bármi, csak örömet okozzon annak aki gyűjti.
Az is igaz, hogy a filmeket sok féle képen lehet gyűjteni, látom, hogy széles a skála. A filmgyűjtőket is el lehet helyezni egy 10-es skálán. A 10-esen helyezkednek el azok akik mint ezen a fórumon is amint látom, hogy egy adott filmet a lehető legjobb minőségben műsoros BluRayen szerzik be esetleg 4K-ban. Ennél már tényleg nincs fentebb, főleg ha bele vesszük a díszdobozos kiadásokat is és az egyéb relikviákat is. Ez a Top. De szerencsére széles a skála , és létezik gazdaságosabb módja is ennek a gyűjtésnek. Azokon már én is csak mosolyogni tudok, akik még ma is DVD -én nézik a filmeket. De tiszteletben tartom őket is....A minőségi skála első foka az SD formátum, sajnos bizonyos filmeket nem lehet jobb minőségben beszerezni olyankor örülni kell az SD-nek is. Vagyis nem vagyok sznob, hogy csakis 1080p-ben vagyok hajlandó filmet nézni, nem, vannak nagyon jó filmek amelyekből nem készült Full HD verzió mert nem olyan kamerával vették fel. Az a film még attól ugyanolyan értékes. Ott van például a Sándor Mátyás sorozat, mit nem adnék egy 1080p-és verzióért, de hiába, az egy TV filmsorozat ami csak SD-ben létezik. Szóval vannak SD filmjeim is szép számmal mivel nem létezik jobb belőlük.
Ezektől függetlenül később meg szeretnék említeni egy-két filmet, ami valamiért érdekes... -
válasz
Falovas #2199 üzenetére
Üdv a klubban, bár errefelé inkább fizikai lemezen gyűjtünk filmeket, viszont reményt adunk, hisz jómagam is onnan jövök ahonnan te is, nekem anno közel 30 TB-os filmgyűjteményem volt HTPC-ben cirka 2300 filmcímmel és XBMC/KODI-val fésültem össze őket egy libraryba. Aztán eltelt egy kis idő és a sok macerát, ami annak üzemeltetésével járt otthagytam és elkezdtem fokuszálni a "rendes" filmgyűjtés világára, mint Sauron az Egy gyűrűre...
-
Falovas
aktív tag
Sziasztok! Én is gyűjtöm a filmeket, de a "szürke zónában". Legújabb szerzeményem a Fauda sorozat mind a négy évada 1080p-ben. Amiért érdekes, hogy ma már ha tudom csakis x265-ben keresem a filmeket. Nemzetközi oldalakon is hódít ez a formátum és már 50-50 %-ban jelen van. Lényegesen kisebb helyet foglal ugyanolyan minőségben, köszönhetően annak, hogy más a kodek természete, működése a hagyományos x264-el szemben. Szóval csak érdekesség képpen akartam jelezni, hogy míg a nagy magyar oldalon ha Te 1080p-ben akarod letölteni azt megteheted 73 GB méretben, viszont ugyanezt x265-ös és szintén 1080p formátumban meg lehet úszni 26,43 GB-ból. Sajnos még nem készült hozzá magyar szinkron, viszont készült magyar felirat amihez viszonylag könnyen hozzá lehet jutni a már jól ismert feliratmegosztó oldalon. [link]
-
Nemrégiben érkezett egy teamécsessel működő Gyűrűlidérces Sauron szemes szobadísz, viszont csak most tudtam vele foglalkozni, hogy bemutathassam nektek, erről lenne szó, illetve készítettem egy videót is róla, úgy jobban szemügyre lehet venni:
[ Szerkesztve ]
-
Mai érkezők Anssi-tól:
Ez a felhozatal most Brad Pitt-es lett, a Legends of the Fall és a Se7en már megvolt, csak upgradeltem, mert kíváncsi vagyok mit hoztak ki Dolby Visionnel belőle.
Howard the Duck nem tudom miért, de nagy kedvencem volt a 80as években.
Van benne egy poszter is meg képeslapok.
-
Érkezett 40+ film 4k uhd formátumon a Futuremovieshop üzletébe, 9€ darabja.
-
Hatalmas DUPLA gratula neked ehhez a szerzeményhez illetve a jeles napod alkalmából!
Tényleg igazán remek és igényes kiadvány ez, Hobbitban is létezik ez esetleg? Jó szórakozást hozzá, nekem sokkal jobban tetszik a 4k UHD master mint a sima BD, jobbak a színek és szebb a képe is. Ez egy must have minden filmgyűjtőnek ez a trilógia. Minden másodperce arany. Kár, hogy pislogunk filmnézés közben...
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok!
Megérkezett végre A gyűrűk ura Blufans dupla lentikuláris bővített kiadása. Kerek születésnapot ünnepeltem, így azt gondoltam meglepem magam A gyűrűk urához igazán méltó kiadással. A képek nem adják vissza, hogy mennyire gyönyörű lett mindhárom fullslip. Próbáltam videót is készíteni, de nem tudta vissza adni, hogy mennyire részletgazdag és mély a lenti hatás. Egymás mellé téve a kiadványokat egy nagy képet adnak ki, hátul pedig a klasszikus mozi plakátok találhatóak. Bent booklet és mondhatni egyedi steelbookok vannak, bár van némi hasonlóság más kiadvánnyal, de nekem ezek tetszettek igazán. Belső kép is egyedi mindegyiknél. Szóval nagyon igényes és tényleg eszméletlen szép, amit a Blufans letett az asztalra. Piszkosul drága volt, de ez még oké, ahhoz képest, hogy mennyiért megy az eBay-en, akinek esetleg megtetszett, egy ismerősöm tudna szerezni. Ráadásul a bővített kiadás, mert a mozis verzió is létezik és csak a matricában tér el. Természetesen nincs magyar vonatkozás.
Egy Gyűrű mind fölött, Egy gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Akinek még nem lenne meg és keresné, akkor van egy Amazon Exclusive (1000 darabot gyártottak anno belőle csak, nekem is ez van meg) Titanic Collectors Edition eladó igen jó áron 41e forint:
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Na ez igy kicsit nehezebb szülés volt 3 hét alatt kaptam meg mert a posta bő 1 hetet ült rajta, de végül megérkezett dél koreából. A fele kicsit komolyabb témájú a másik fele meg nagy kedvenceim. Novamedia igen igényesen csomagolja a filmeket, szinte alap tartozék a képeslap illetve kis fényképes könyvecske. The Signal és a Sound of Freedom A régiós, de mindjárt letesztelem mennyire igaz ami a tokra van ráírva.
Jöjjön néhány kép a csomagról:
-
válasz
spiky03 #2183 üzenetére
Úristen! A gyerekkori kedvenc filmem, igaz éppen hogy B kategóriás, de a Short Circuit nekem is nagy kedvencem volt! Mind a 2-t láttam, de az első a tuti.
Ez egyedi építés lesz, mert nem tudok erről a szettről csak a Wall-E-ről.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Hoztam egy kis érdekességet, bár nem film lemezen, de erősen kapcsolódik az egyik kedvenc filmemhez. Nem tudtam ellenállni ennek a lámpának az Elbenwald jóvoltából. Igényes kiszerelés, dupla dobozba csomagolva gyorsan meg is érkezett németországból. A lámpa 2xAAA elemmel vagy USB-C kábel segítségével működik.
Készítettem is róla egy kedvcsináló kis videót, amit itt nézhettek meg.
Illetve pár fotót róla:
[ Szerkesztve ]
-
hdtomi
senior tag
-
gg72
veterán
-
makkmarce
őstag
érdekesség, aki szereti a vissza a jövőbe filmet:
doboz -
hdtomi
senior tag
Hozzám is megérkezett az első a Filmgametől.
-
viera
őstag
Idei első lemezek megjöttek.
-
hdtomi
senior tag
BUÉK! Ma ki is tették a Filmegára az új kiadványokat, illetve a Fanservicetől is lehet már rendelni az új megjelenéseket. A blu-ray formátumokat linkeltem, de lesznek DVD-k is.
-
BUÉK
-
Minden kedves filmgyűjtő és filmkedvelő fórumtársamnak boldog és filmekben gazdag új évet kívánok!
A fizikai média legyen veletek!!!
[ Szerkesztve ]
-
Az év utolsó érkezése, nekünk ez must have és akárhányszor újranézős, ajánlom mindenkinek!
-
Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves filmgyűjtő fórumtársamnak!
És remek filmek ezek így a fa alá![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Amik még karácsonyra megérkeztek: 🎄🎆🎄
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
2025 tuti vételei eddig:
-
törölt tag
Boldog karácsonyt mindenkinek!🎄
-
törölt tag
Igen én is beszerzem őket, de szerintem majd februárban. Szerencsére nem olyan kiadó hozza őket hogy pikk-pakk elfogyna, legalábbis remélem. Januárban még lesz egy pakkom, (Szenvedélyek viharában, Hetedik, A szakasz) be kell fizetnem azbéves biztosításokat a kocsikra, úgyhogy ezek sajnos most egy hónapot tolódnak... Még az Alkonyattól pirkadatig kellene melléjük nagyon, nem is értem azt miért nem hozzák, de gondolom kiadói/jogi dolgok...
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok!
Én ezekről még nem tudtam, hogy jönnek jövőre 4k-ban.
Békés ünnepeket! -
törölt tag
Ez sajnos karácsonyra esélytelen volt hogy ideérjen, de már utt van az EU-ban, imádom ezt a filmet:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Így van, szerintem leszünk is, külföldön pedig elég jó kiadások jönnek folyamatosan, kétlem hogy megszűnne a fizikai formátum. A Hetedik Steel-t én is előrendeltem már, amit nagyon várok még az a Daylight márciusban, és a Harcosok klubja, de az még nem kapott dátumot, valamikor 2025 elején jön annyit olvastam.
-
viera
őstag
válasz
#34047885 #2132 üzenetére
Én is örülök, hogy azért vagyunk néhányan akik gyűjtik a lemezeket.Az utóbbi 1-2 évben mentem rá a 4K lemezekre. Lassan 100-nál vagyok de nem tervezem abba hagyni.
Előrendeltem a Hetedik című film Steelbook változatát. Januárban pedig érkezik a Hobbit fémdobozos gyűjtői kiadás.Lassan meglesz a Gyűrűk Ura fémdobozos is, majd teszek be képeket. A legutóbbi rendelésben most csak ez jött:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Adnék egy tippet, nem olvastam hogy írta volna valaki, én rendszeresen rendelek tőle az ebay-en keresztül, "Avant-Garde-Cinema". Német srác, nagyon jó áron vannak nála Kino Lorber, Criteriom, Arrow, stb... független kiadványok, ingyenes szállítással, nyomkövetéssel, és ugye nincs vám. Az összes rendelésem atombiztosan be van csomagolva, akkor is ha csak egy darabról van szó. Úgyhogy maximálisan ajánlom azoknak akik ilyesmit vásárolnak!
(Szállítás max 1 hét)
Avant-Garde-Cinema (Ebay)
Andreas Schmidt
Mail: info@avantcinema.de -
törölt tag
válasz
Vikthor #2131 üzenetére
A The Hunted nekem is megjött a finnektől.
Most regisztráltam, de régóta olvasom a fórumot, gondoltam mostmár belépek.
Sokáig benn voltam a facebook csoportokban is, de a facebookot már abszolút nem használom, töröltem is, viszont ennek a fórumnak örülök. Már a lakossági VHS-ek óta gyűjtöm én is a filmeket, de a VHS kiadásokat már mindd eladtam régen, a DVD-k javarészét is (Sokat bánok is), jelenleg olyan 180-190 4K kiadásom van, és durván 300 BD kiadás. Ma már leginkább a gyűjtői, limitált kiadásokra, és a boutiqe kiadók filmjeire megyek rá inkább (Kino, Arrow, 88, Sexond Sight, Criteriom, stb...), és hát mivel hazai kiadások nincsenek, nyilván mindegyik külföldi, de szerencsére az angol nekem elég. Persze van aminék jó lenne a gyerekkoromban megszokott szinkron, dehát ez van...
Képeket még nem tudom hogy tudok beszúrni, de majd próbálkozom. Nekem amik legutóbb érkeztek, mind 4K:
- A bárányok hallgatnak (Kino Lorber, Slipcover)
- Hannibal (Universal)
- Nem vennék való vidék (Criterion)
- A pusztító (Arrow)
- Veszett vad (Kino Lorber, Slipcover)
- Csillagok között (10th Collector's edition)
- Warner 100th 10 film collection
- Tisztességtelen ajánlat (Kino Lorber, Slipcover)
- Terminátor (Steelbook)Valamint még jött a Szökés Alcatrazból Kino Lorber kiadása Anssitól, slipcoverrel hirdette, de nem volt hozzá, és a tok is szanaszét volt törve... Elnézést kért és visszautalta az árát, úgyhogy semmi gond, nem is volt vele sosem gond. Viszont így ez nem került be a gyűjteménybe.
[ Szerkesztve ]
-
Érkezik darabokban a Jézuska...
-
úgy néz ki érkezik 4 csomag, Amazonos. 15 percen belül... tűkön ülök.
-
Az 5 részre bontott Amazon rendelésem egyik csomagja megérkezett:
2 Akira Kurosawa klasszikust sikerült végre beszereznem.
-
Nova Media 50%-os akciózik December 31-ig.
-
Mai érkezők Anssi jóvoltából.
-
Végre érkezik egy igazi thriller klasszikus, Panic Room (2002) - Február 18-án!
-
proci985
MODERÁTOR
finnektol nem. van par jo sved webshop, plusz az emlitett dan tippre kulso raktarokon keresztul kabe lefedi ami elerheto az EUban eppen.
(UK) amazon volt meg regen nagy kedvencem, de a brexit ota ok macerasok. EUs amazonok meg szerintem teljesen kiszanithatatlanok: nemet kiadasoknal problema a cenzura, olasz, spanyol es francianal meg a lokalizacio (ertsd, nincs angol felirat nem-angol filmeknel).
finn keteselyes, skandinav kiadasokon jellemzoen legalabb sved felirat van (ha angol nincs is), de ez sem feltetlenul igaz sajnos.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Vikthor #2111 üzenetére
mumintroll!
itt már bőven 10+ évnél vagyok svédeknél. Helsinki és Oslo nekem még bakancslistás.
[link] imusic.dk nem tudom ismeros, kb amit be lehet szerezni Europaban, az ahogy nezem van nekik. adott esetben par het amig osszerakjak a csomagot, de ritkasagokra vadaszni egy helyen szuperek.
Corpse Briden azt neztem, hogy valoszinuleg mindenhol kifutott a kiadas.
alapvetoen pedig legutobb egy kotegnyi filmre vadasztam, szoval nem akartam egyenkent, hasznaltpiacrol beszerezni.
hdtomi: szép, én is szemezek vele.
-
hdtomi
senior tag
Ma érkezett
-
válasz
proci985 #2110 üzenetére
Wow az klassz. Akkor az PH!-s avataromat felismered vagy tudod értékelni... Én 8 évet éltem Helsinkiben anno. Tavaly voltunk családi nyaralással Koppenhága, Bergen, Eidfjord, Kristiansand és Oslo városokat érintve hajókörúton. Nagyon baba környék.
Sikerült onnan megrendelned a filmet?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
makkmarce #2106 üzenetére
hat, kb also hangon enyem is akkora. pedig egy ponton mar leepitettem, illetve atmigraltam a csaladi gyujtemenybe (ami viszont ennek a tobbszorose).
szinkron engem nem erdekel, ameddig van minimum eredeti nyelv (jo minosegben) es angol (rosszabb esetben: sved/magyar) felirat. a minoseg viszont erdekes: 5.2.4es setupom van es fHD 120"ra vetitek.
-
makkmarce
őstag
válasz
proci985 #2105 üzenetére
Minden tűnik el folyamatosan streamen és butítják is vissza a minőséget folyamatosan (a szinkronról már ne is beszéljünk). Nekem is már 500 körüli a lemezgyűjtemény. Ilyen szempontból sajnos nagy csalódás a streaming, és ha reklamál náluk az ember, hogy az épp nézett sorozatból miért tűnnek el részek vagy hangsávok, akkor a válasz csak annyi, hogy hát annál épp lejárt a license. Na így álljon neki nézni az ember
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
makkmarce #2101 üzenetére
ezt neztem
hdtomi: igazából itt csak egyszerű megoldást szeretnék olyan filmekre, amiket egyébként nem kapni.
a filmgyűjteményem is kb emiatt tartom fent. mainstream filmeket nem szoktam megvenni, viszont meglepően sokminden eltűnik streamingről. Corpse Brideot konkrétan egy helyen találtam EUban blu-rayen. streamingen nincs.
[ Szerkesztve ]
-
hdtomi
senior tag
válasz
proci985 #2100 üzenetére
Igen, az ára eléggé durva.
makkmarce: Én egyszer régebben próbáltam, akkor nem sikerült (DVD-vel), most nem merülök bele, meg hát keresnem is kell egy A-s blu-ray lemezt. Bár ez is olyan dolog, hogy 2 olyan lemezem is van, ahol a hozzászólók írták, hogy nem A, hanem régiókód mentesek, szóval még be is csaphatja magát az ember. Meg a legfrissebb komment, hogy ne univerzális Pana távirányítóval csináljam. Hát van egy amit adtak hozzá (820-asom van), de megvettem a komolyabb lejátszó távirányítójának az utánzatát, szóval ha az is számít, el babrálhat vele az ember + ott a firmware, lehet az sem mindegy melyik van rajta...
-
makkmarce
őstag
válasz
proci985 #2100 üzenetére
Panasonicnál írnak egy trükköt, sajnos nincs lemezem, hogy kipróbáljam:
https://www.reddit.com/r/criterion/comments/nv42gp/for_people_looking_to_get_region_free_blu_ray/nekem egy egyszerű 450-em van, mert nem volt szükségem tonemapping-re, azt tudja a projectorom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- További aktív témák...